Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
handrash
üzenetére
Műanyag részeknek semmi bajuk nem lesz a mosogatógéptől (hosszú távon persze összekarcolja), de én max a kifolyótálcát szoktam belerakni, azt is csak akkor, ha elfelejtem takarítani és rárohad. Pl. az őrlő tartályát teljesen felesleges vízbe rakni bárhogyan is.
Szűrőkart kérdéses, ha kv szaga van én inkább zsíroldóban áztatom kicsit. Amúgy meg főzés utáni rutin részeként elmosom, 25sec, de ebben már a szűrő mosás is benne van... -
-
törölt tag
válasz
handrash
üzenetére
Ha kontrázik, akkor nem.
Más. Volt már Graef CM702-m, szinte újan adtam el, mert a Bambinohoz jobb lett volna egy Sage őrlő, nem a BCG820 hanem a BCG600. De aztán végül ment a Bambino és maradtam őrlő nélkül (leszámítva a dripre nagyon jó tuningolt Hario slimet).
Most presszóképes és stabil őrlő után nézelődve, a CM80x-et kihagynám, a CM702-n gondolkodom újra, de a következő lépés tényleg egy Mazzer lenne valahol 100-120e környékén? (Költői kérdés, ha nem kell ötször próbálkozni egy beállított értéken, hogy egyszer sikerüljön eltalálni az elfogadható lefolyást akkor megéri.)
Ha viszont így van, bocsi a Sage-ről való lebeszélésért @DanielK, mert így minimum 100e-rel drágább lesz a mutatvány, viszont csodálkozom hogy a műanyag csodában nincs bosszantó elállítódás (vagy pedig még a teszten is előforduló ingadozásnak is pont ez az oka, akkor viszont kb. egy szinten van a Sage BP-ba beépített őrlő a Graef CM702-vel) -
-
mdav88
aktív tag
válasz
handrash
üzenetére
Igen, a tartályban felépül az atmoszférikus nyomáson felül +1 bar, amit vákuumszelep szabályoz. Mikor nyitva a szelep, a víz felforr 100fokon, megindul a gőzképződés, ami kiszorítja a levegőt, majd elzárja a szelepet és felépíti a nyomáskapcsolóval meghatározott plusz nyomást. Ezért nem forr a tartályban a víz folyamatosan csak a forráspont közelében van.
-
Nixon18
senior tag
válasz
handrash
üzenetére
A teljesség igénye nélkül:
Block Coffee Room (Ifjúság útja) (maguknak pörkölnek)
Next Step Coffee (Kórház tér)
Pécsi Kávé (Irgalmasok útja)
Tettye Coffee (Tettye utca)
Filter (Király utca, színház mellett) (legutóbb PallYotz kávéik voltak)
Lyr (Ferencesek utcája)
Reggeli (Király utca)
Rokusch (Rókus sétány) (itt még nem jártam, nem régi hely, de azt hiszem nekik is saját pörkölésük van) -
horinori2
csendes újonc
válasz
handrash
üzenetére
Kipróbálom , ha ez lejárt. Én se néztem még a kazánt. A lágyitott vízhez kemènység mérő teszter kell, mert az mutatja meg Ca és Mg oldott jelenlétét ami hő hatására kristályosodik ki. (a tds mérő az összes oldott ásványi anyagot méri a vezető képesség alapján). Csak azért írtam le, mert ezt már végig jártam. Nem akartam tudományoskodni, de hátha valakinek segítség.
Nekem egy víztisztító van az ivóvíz elé építve és ezt a vizet lágyítom tovább az Oscarral. -
vicces1
aktív tag
válasz
handrash
üzenetére
ok, kicsit tovább bírja mint az alu, mondjuk úgy 200
évvel!A réz standardpotenciálja a hidrogénnél pozitívabb, a réz nem oldódik nem oxidáló savakban (például sósavban) és lúgokban sem.
Csak erős savak tesznek benne kárt, na azt nem kap a Gaggia vízterítőjeként funkcionálva. Ellentétben az aluval. (de ezzel itt nagyjából mindenki tisztában van)
-
beleriand72
tag
válasz
handrash
üzenetére
Mert ha egy adag (mindegy minek nevezzül ristretto, presszo, doppio) 30-40gr, akkor a két csészébe kell hogy follyon összesen 60-80gramm, ami - ha visszaszámolunk 1:2 aránnyal, akkor a kosárba kellene 30-40 gr őrlemény (2,5 aránynál is 24-32 gr), ennyi nem fog belemenni a dupla szűrőbe.
-
mdav88
aktív tag
válasz
handrash
üzenetére
Es mennyi jon ki? Mert az a lenyeg mennyi kerul a kosarba. 1 gramm mar sokat kepes valtoztatni. A graef kepes lenyelni par grammot. Ezen felul a helytelen technika, tomorites eredmenyekent siman csatornasodhat. Ezek csak tampontok, ezekre erdemes odafigyelni.
A friss belepok a gaggia klubba pedig szanjak ra magukat egy pid beepitesre, pideltetesre ezzel nagyban megkonnyitve a sajat ugyuket.
-
Csápájev
őstag
-
Lefty
addikt
válasz
handrash
üzenetére
Hat egy alatet mondjuk ugy 7-et emel rajta. De nem lehet ezt pontosan megmondani, mert altalaban a hozza adott alatetek nem egyenlo vastagsaguak. Ha nem akarsz filterezni, lehet nem is erdemes hozzanyulnod. Probalgasd, hogy hol presszokepes, kezdj ra 6-8 korul kezdesnek.
-
Nibiru
tag
-
paljoc
tag
válasz
handrash
üzenetére
Bénán nyomkodtam mert a képet néztem közben, határozottabban,pontosabban kicsit rajta tartva kell bekapcsolni.
Zolnagy: ja itt minden kávéfőző mellett ilyen zacsik vannak, ez kétségtelen.😱 /bár ez nem promo videó, csak a fényt mutattam be az itthoni automatán, de ettől még senki se szaladjon se ilyen gépért, se pj kofiért!!/
-
válasz
handrash
üzenetére
jó, akkor másképp mondom: a jobb bp-i kávézókban ki tudsz próbálni minden félét. fölösleges engem győzködnöd, úgy, hogy fogalmam sincs, hogy mit iszol otthon és mire mondod, hogy a vagy b, és fordítva is ugyanez van.
egy kávé jó esetben nem lehet savanyú és nem lehet keserű. pont. és ezen nincs is mit vitatkozni. engedjétek el ezt az ilyen-olyan hullámos dolgot.
ami meg a megszokást illeti, de, mindent szokni kell, ahol egy rakás szart kaptál eddig x néven évtizedeken át, és fogalmad sincs, hogy az milyen lehet. de mondok egy másik példát: ha ettél más friss banánt (ami a fán érett meg), tudod, hogy nem is hasonlít arra, amit megszoktál. ez annyira ijesztő elsőre, hogy... szokni kell.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
handrash
üzenetére
Úgyanígy vagyok én is. Divat mint annó a répanadrág
Ha folyamatosan olvasod a fórumot azért kibukik, hogy a nagy ászok sem mindig a sápadtarcú kávékat fogyasztják, sőt.... Az igazán nagyok meg be is vallják, még azt is, hogy robusztából is van jóféle pörkölés, amiből finom presszó készíthető és még azt is, hogy az igazi olasz presszó is iható, mi több kiváló
Sőt az igazán nagyok azt is mondják, hogy mi fogyasztók magunk találjuk meg a nekünk valót. Nem lenéznek ha teszel egy kanál cukrot a citromlébe. Csak ugye trendi lenézni inkább a másikat akinek esetleg tényleg más az ízlése/ízlelése. Mert ugye a cukor az bűn a kávéba, de ha keserűsót teszünk a vízbe az trendi (én is teszek és tényleg jobb tőle az ecetes sápadtarcú
).
Mert a magamfajta kávésbunkó magasról lesz.ja a virágos felhangot, nem a mangó/meggy ízét keresi a kávéban, arra ott a mangó/meggy, hanem egy finom, jól kinéző eszpresszót, igazi jó crema-val, jelentsenek ezek bármit is (mert ez is ízlés dolga, vagy lehet ízlelés dolga?). A sápadtarcút hájpoló meg sutyiban rendel mordorból egy közepesen pörkölt blendet és végre iszik stikában egy finom presszót, amit be nem vallana még saját magának sem
Az igazi nagyon nagy ász meg már kikóstolja azt is, hogy a graef702-ben hány alátét van és a daráló ízét keresi a kávékban.
-
-
looser
addikt
válasz
handrash
üzenetére
Fotózás után lepottyant, most azon izgulok, hova eshetett. Remélem nem fogok belelépni, mert az lego a négyzeten üvöltés lesz :-)
Egyébként szuper lett, jobb a kávé (utoljára januárban tersoneteztem + vízköveztem), a lefolyás. Ja és működik, nem tudom, honnan eshetett le. Valaki írta, hogy úgy öblíti el a kar alatt, hogy nem teljesen csavarja rá a kart és oldalt kifolyva a víz tisztítja a tömítésnél is. Na ilyen praktikákat imádok :-) -
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
handrash
üzenetére
"Egyszerűen még nem állt át az ízlésed az un. "gyümölcsős" ízvilágra, ezért érezted a kávézóit savanyúnak."
Én meg azt hittem azért érezte savanyúnak mert savanyú volt neki.... Nekem az a véleményem erről mint kisebbség, hogy ennek szvsz zsigerből kellene hogy jöjjön (lehet azért mert nálam sem jött és nem is jön). Akinek a receptorai túlérzékenyek a savanyú ízre és azt nem is tolerálja, azt átállítani merő erőlködés (jómagam is erőlködöm). Biztosan lehet és van is ilyen, de nem hiszek az őszinteségében. Soha ne higgy az úthenger alatt fekvő ember mosolyának őszinteségében

Mindazon által én nem jelenteném ki kategórikusan, hogy ami gyümölcsös az savanyú, mert ez nem igaz. Ilyen a méltán itt is nagyon (és álatalam is) kedvelt etióp yirgacheff, számos kenyai. És hogy ellenpéldát is mondjak, ittam kávézóban savanyú monsooned malabart, ami nem a gyümölcsösségéről meg a magas savakról híres. Mondjuk ez utóbbit nem tudom hogyan sikerülhetett(Szeged, A2) elkövetni. -
Agostino
addikt
válasz
handrash
üzenetére
valami ilyesmi lehetett a megoldás. a tegnap szétszedett szelepet citromsavas vizben megfürdettem egy kicsit, aztán vissza az egész a helyére. citromsav a tartályba aztán start. lement rajta másfél liter víz elég egyenletes. főztem most egy kávét is vele, az is lejött teljesen normálisan. valami eltömítődött vagy vízköves lett, utóbbi azért bosszantó, mert gyantapárna is volt a tartályba és nem is olyan régen vettem. szumma szummarum át kell tárnem arra, hogy veszek hozzá speckó vizet... norda vagy ilyesmi.
-
sz.zs.
őstag
válasz
handrash
üzenetére
Sic.Transit intézi, ő szokott rendelni, én csak az Ő jóindulatából vagyok a csapatban!
Általában havonta rendel és a héten jött meg az e havi. -
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

évvel!