Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
donald_boy
tag
válasz
von toth #68315 üzenetére
Köszi
A kapszulás kávéról nekem csak a Nespresso ugrik be, ami két okból lett kizárva: 1. drága a kapszula 2. baromira nem környezet barát megoldás, hiába veszik vissza a használt kapszulákat. Erre gondoltál? Tudsz nekem küldeni konkrét típusokat?
Egyébként semmivel se édesítem a kávét, tisztán iszom tejjel (mint a fajtiszta korcs kutya esete).
Most párhuzamosan túrom az univerzumot és felbukkant egy készülék a láthatáron:
Gaggia Carezza Deluxe - 80k-ért meg lehet venni újonnan.Ez gyömöszölve, de belefér a második sávba?
Én megbarátkoztam az elavulással.Csak nagyon röviden: ha olyan villanykörték lennének, amik tényleg bírják a 100 évet akkor biztos, hogy kevesebb gyár lenne és az innováció se pörögne. De természetesen, amit ma műveknek a kapitalista profit éhes cégek a másik véglet. Utálom, hogy mindennek annyira utána kell nézni, hogy értékes órákat veszítek az életemből. Aminek nem néztem utána (akár lehet ez egy étterem is a nyaraláson), jó eséllyel megszívtam.
-
donald_boy
tag
válasz
fragola.6035 #68296 üzenetére
Látom kapom az ívet a latte miatt
Lehet, hogy már tükörbe se fogok tudni nézni. Megyek és elásom magam a kertbe.
Köszönöm az eddigi segítségeket.
Engedjetek meg nekem egy kis gondolat cunamit, a sok Lattétól belőlem is kijön a gőz, mert az anyag nem vész el csak átalakul.
Bármilyen témába beleássa magát az ember és az akár a hobbija lesz, durván el lehet merülni. Lehet bort is inni 5k / palackért és 20k / palackért is, lehet azt mondani, hogy a mai autók mind hulladékok, mert nincs bennük anyag és a turbo helyett csak a szívó benzines az igazi stb. vagy 200LE alatt nem érdemes autót venni. Mobiltelefonra is mondhatjuk, hogy ha legalább 200k-t költesz rá, csak akkor lesz jó mobilod, amúgy nem leszel igazán boldog. Pár napja olvasom a témát és mint mindenben a mai világban márkából, típusból Dunát lehet rekeszteni.
Én a kis világomban három plusz egy sávot különböztetek meg: 1. tényleg gagyi dolgok, marketing motorral működtetett gépek 2. jó ár/érték arányú, megfizethető, lakossági szinten jól használható gépek 3. szakértő, hobbi, részletekre kiélezett és paraméterezhető gépek +1 ipari/mindent tud/pénz nem számít/ha szomorú vagy felvidít gépek. Általában igyekszem mindent a második sávban megvenni és vannak azok a dolgok, amiknél elmegyek a harmadik sávba is.
Ha valakinek budget kerete van, annak megfelelően is be lehet lőni, hogy mit tud és mit érdemes vásárolnia. Tudom a klasszikus márkák adják az igazi eszpresszót és abból se mindegy milyen típus, évjárat. Fontosabb a daráló, mint maga a gép. Én ezeket elfogadom és ezért is bontottam ketté a dolgot. 80k-ról indultam és automatát akartam venni, majd lett 120k daráló + karos gép kombó, mert ennyi pluszt még tudok rá áldozni.
Azt láttam külföldi rangsorolásokon, hogy ha nem a nagy márkákat vesszük akkor a 2. sávba mindig a Delonghi kerül. És igen, nem egy ligában játszik a klasszikus márkákkal, de nem is ez a szempont most.
Az meg már csak a csoki reszelék a habos tortán, amikor elfogadjuk egymás ízlését és így próbálunk egymásnak segíteni a nagy útvesztőben.
-
donald_boy
tag
válasz
von toth #68291 üzenetére
Tudom a Coffee Latte nem kávé.
Lehet egyszer majd benő a fejem, de addig...A vízlágyításról tudsz leírást küldeni, mert erről még nem sok infóm van.
Akkor új gépekből 90k-ig nem tudsz ajánlani? Mind hulladék?
Ha teszteket nézek külföldi oldalakon, szinte majdnem mindenhol ez a két gép szerepel:
Gaggia Classic
De’Longhi EC 685 vagy 680Ezért gondoltam az utóbbira. Az is fontos szempont, hogy reggel "gyorsan" lehessen kávét készíteni. Az automatákban nem bízok és nagyon nem szeretek szervizekbe mászkálni.
-
donald_boy
tag
Sziasztok!
A http://www.kavekorzo.hu-n olvastam a témáról és szeretnék itt is segítséget kérni.
A párommal megbeszéltük, hogy 120k a lélektani határ a eszpresszó gépre és darálóra. A darálót sikerült kiválasztani: Graef CM 702. Így maradt 90k a gépre. Nem szeretnék használt gépet venni.
Csak Coffee Latte-t iszunk, ez a kedvencünk. Szeretjük a kávét, de Gaggia Classic szinten nem szeretnénk elmélyülni egyelőre.
Kvázi egy kotyogósról térünk át.
Új gépekből mit tudtok ajánlani 90k-ig? Most ez a legnagyobb esélyes: DeLonghi DEDICA STYLE EC685R
Nagyon köszönöm előre is a segítséget
Üdv,
Attila
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Viccrovat
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Suzuki topik
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest