- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Ha Isten létezik...
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Deadzone41
üzenetére
annyi kiegészítést tennék, hogy a vízterítő blokknál már indokoltabb az alupara, az ugyanis nem csak sima vízzel érintkezik, mint a kazán, hanem a savas kávéval. oké, hogy maximum egy percig alkalmanként, de én biztos, hogy cserélném a gyárival megegyező lyukkiosztású rézre...
-
gubabela
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Az is fontos, de daráló nélkül még nehezebb lesz szerintem. Arról még nem tudunk semmit, hogy jelenleg milyen van neki.

-
Koczó93
őstag
válasz
2007ath
üzenetére
Én nemrég kezdtem de talán 1-2 dologra tudok választ adni

1. Az ims kosarat dicsérik, én most rendeltem, de jó szimplát húzni nehéz.
2. Az ims felsőszűrőt felejtsd el, szerezz be egy "iparit" negyed annyiért sokkal jobban terít.
3. A réz nem kráteresedik, és jobban tartja a hőt.
4. A sima 58 kicsi lesz inkább 58.5
5. Ebben semmi tapasztalatom.
6. Szerintem megtanít csapolni, illetve büntet

Szerezz be tisztítószert és egy vakszűrőt még szerintem. Ha valamit nem jól mondtam a srácok kijavítanak majd

-
-v-
addikt
Nem kell valakinek egy kínai 58mm fekete maroktamper? Egyengetőt akartam, gondoltam kipróbálom jó-e valamire
de szart küldtek a kínaiak, sima talpú maroktamper, ez meg nem kell. -
Deadzone41
őstag
válasz
2007ath
üzenetére
a szimplát vsz felejtsd el, szokj hozzá a dupla adagokhoz. LM strada, VST, IMS ezek jók, a gyári kosárhoz képest jelentős előrelépés. 58-nál nagyobb tamper varló ezekhez, pl innen. Alumínium is maradhat, ha nincs aluparád, de ha cseréled 4 lyukúra cseréld. a nyitott szűrőtartó jó gyakorló eszköz, ha bizonytalan vagy a helyes örlemény előkészítésben.
-
2007ath
aktív tag
Sziasztok! Tanácsot kérnék Gaggia Classic alkatrészekkel (kiegészítőkkel) kapcsolatban.
Több éves brikkázás - közben néhány hónapos kapszulás zsákutca - után én is beléptem az ismert típus tulajdonosainak táborába. Nem kis mértékben jelen fórumban olvasottak hatására. A korábbi tulajdonostól kiegészítőkkel nem túl jól eleresztve (pl. csak nyomásfokozós kosarakkal) vásároltam a 2012-es évjáratú, szép állapotban lévő gépet. Úgy döntöttem, hogy induláskor beruházok néhány olyan tételre, amelyek jelentősen javíthatják a produktum minőségét. Ezekkel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.
1./ Az IMS kosár felára arányban áll-e a főzet minőségében bekövetkező változással. A használata során jelentkezik-e érezhető változás a minőségben. Ezt a két csészést ( [link] ) és ezt az egy csészést ( [link] ) néztem ki. Ezt utóbbi ("The Single") azért is fontos lenne számomra, mivel valószínűleg gyakrabban fogok szimpla adagokat főzni, mint duplát.
2./ Az IMS felsőszűrővel ( [link] ) kapcsolatban is az a kérdésem, mint az 1./ pontban.
3./ Réz felsőszűrő tartó (vízterelő?). A gépemben működő aluminiumból készült alapvetően jó állapotban van. Érdemes-e rézre cserélni, különösen akkor, ha a felsőszűrőt cserélem? Ha igen, akkor ezen az oldalon ( [link] ) melyik a megfelelő méretű? Ez ( [link] ) vagy ez ( [link] )?
4./ Tamper. 58 mm átmérőjűt érdemes vásárolni (pl. [link] )?
5./ Tejhabosító edény. Jól emlékszem, hogy itt a fórumon valaki a 0.35 l űrtartalmat jelölte meg optimálisnak? ( [link] )
6./ A nyitott szűrőtartó ( [link] ). Megér-e közel 7 eFt-ot, vagy úri huncutság?
-
zolnagy
őstag
-
Lefty
addikt
Ezek a Gianni Frasi kavek marha jok, uzembiztosan annyira jo kofikat tudok huzni belole, hogy megszolal. Szeretem idonkent elovenni.
-
sz.zs.
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Nem egy, négy!
-
-
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Mi vele a gond.
-
Rush77
aktív tag
Na durvábbra vetettem az őrlőt és most úgy néz ki, hogy kezd összeállni. Kb 5 másodperc körül kezd megindulni. 17g -> 25mp -> 29g most.
Az enyhe keserűség érezhetően csökkent, majdnem eltűnt. Viszont az ims kosárral egy érdekes jelenség jött elő. A pogácsa nem esik ki egyben amikor kiütném hanem körbe az alján oda van tapadva a kosárhoz egy vékony réteg. Majd később teszek be képet csak nem vagyok gép közelben.
Biztos valamit én hibázok csak jó lenne tudni, hogy mit. -
Bazsee71
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Kétlem. Az eladónak kellett jóváhagynia a vásárlást. Volt nála még pár darab 2-3 milliós gép is, azok is elmentek ugyanazon az estén. Ezek csak át lettek futtatva valamiért vaterán.

-
törölt tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Dallmayr Caffè Crema Perfetto egész jó bele. Pellinivel is jó. És ne féljen a negatív véleményektől, nincs benne gőzcsap csak egy könyök és az is elvan tíz évig szűrt vízzel, de van alkatrész 4e-ért. Tejet meg french presszel a legjobb habosítani. Ha lejárt a gari lehet túlhúzni az őrlőjét befulladásig, csak ki kell vágni a limit pöcköt, mínusz négyen már egész állat Dallmayr-el, olajosabbakkal akár plusz egyen is összejöhet a 25 másodpercen lefolyó 30ml presszó vastag cremaval de az lutri. OPV-t nem érdemes bántani.
Metros Rioba platinummal is elvan. Mindenevő. -
Csápájev
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Ez egy elég jó vétel volt...
-
Peti...(16v)
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Alulbecsültem: [link]
-
Bazsee71
őstag
válasz
beleriand72
üzenetére
Nincs egész Szeged tiltólistán, a Kék Elefánt pedig egy bitang jó kávézó, nagyon kedves és felkészült baristákkal. A Hét Kávézóban talán 1,5 éve jártam, akkor igen jó kávét kaptam ott. A2-ben még akkor voltam, mikor Arcaffé volt a gépekben, nekem az is bejött. A Dockban finom a gofri, de a kávétól ne várj csodát. A Cirmi jó hely (hamburger, kézműves sörök), a Trója pedig kialakításra nem meggyőző, de a Trója tál az egyik kedvencem.
-
Csápájev
őstag
Ismerős vett egy philips hd8650-et.
Milyen kávét ajánljak neki?
Komoly válaszokat kérek szépen! -
beleriand72
tag
Tizenvalahány év után a hétvégét Szegeden töltjük. Gondoltam, ha már... akkor kávézólátogatás, kv vásár (nem-nem, nem ott). Ma délutánra egyre volt idő, nevet nem említek, hangulata a pécsi kvt idézi, főtérről nyíló kis udvarban. Tökéletes kiszolgálás, nagyon kedves, barátságos srác, hülye kérdésekre is tudott okosan válaszolni. Vettem CM Jaguara brazil és La Cabra (dán) costa ricai és burundi cuccot, ezekre nagyon kiváncsi leszek. Holnap folyt. köv.
-
sz.zs.
őstag
Nem tudom ezt most végül is szabad-e?!

Tuning Gaggia eladó (nem az enyém, csak linkeltem) -
beleriand72
tag
válasz
Rush77
üzenetére
13 mpig szenved a gép mire a púderen át tudja tolni a vizet, persze hogy kicsit keserű. 6-7 mpnél azért induljon el, tehát durvábbra kell darálni. A 17 gramm nekem is bevált belőle. Az arányt szerintem 1:1,5-2 alá vinni ennél a kv nál nem érdemrs. (Nekünk a Choco Madness jobban bejött, egyszerübb volt belőni a tökéleteset - szerintünk.)
-
-v-
addikt
válasz
fragola.6035
üzenetére
A kávéikkal mi a baj?
-
Rush77
aktív tag
Délben le vittem a PIDet 86 fokra és ott már jobb volt 17g töltettel viszont még mindig érezni lehetett benne enyhe keserűséget és a crema is picit sötét volt. A lefolyás szép volt egészen a 20ik másodpercig ahol kicsit elkezdett táncolni. 17g -> 27mp -> 19g
Most viszont kipróbáltam az IMS-t (köszi Peti
) ugyanazokkal a beállításokkal próbaképpen.
Amit észrevettem kapásból az az, hogy mivel mélyebb a kosár a 17 grammal nincs annyira tele és miután leszedtem a kart picit nedves maradt a pogácsa.Sokkal lassabban indult meg a lefolyás. Az eddigi 7-8 másodpercről amíg az első pár csepp megjelenik felment 12-13 másodpercre.
Utána sokkal egyenletesebb lett a lefolyás és így is kiadta az arányokat 17g -> 27mp -> 19gÍzben egy picivel kevesebb lett a kesernye de nem tudom, hogy még vigyem e lejjebb a hőt vagy mit csináljak és ebben szeretném kérni a segítségeteket.
-
mdav88
aktív tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Ha meg kéne venni egy portofino-t akkor lagoon79től venném, romtuning, 3T.
America: Koszos belül, de a bojler meg patyolat.... mondjuk így is, úgy is csavarra szedem

-
Mano66
senior tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Nem akarsz egyet?
-
mentic18
aktív tag
Itt is leírom: eladóvá vált a nespresso kapszulás kávégépem. (DeLonghi Nespresso Essenza)
Lassan 4 éves, de kitűnő állapotban van, nagyon vigyáztam rá.
Hardveraprón megtalálható az ára is, privátban lehet érdeklődni. -
adp
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Valami ilyesmit akartam en is mondani, jo hasonlat volt

Soldier: akkor nezzuk meg mas szemszogbol. Mondj meg egy valamire valo kezmuves porkolot aki felajanlja, hogy az O minosegi termeket becsomagolja egy papir szarba, hogy az aztan vagy bedoglik vagy nem fele annyi ido alatt... ezzel kockaztatva a sajat termeket, hogy megsporoljon par fillert....
-
Rush77
aktív tag
Most bontottam meg a PY Indian Choco-t.
Még kísérletezek mert úgy néz ki, hogy a 17,2 gramm -> 27s -> 19 gramm az kicsit égett lett (PID 88).
Most vagy csökkentem a mennyiséget vagy lejjebb megyek a hővel.
De ígéretesnek tűnik. -
soldier2
őstag
Pontosan értem, hogy mit írtatok. És bár egyetértek azzal, hogy lehetne az alap beállítás a többrétegű, rendesen záródó zacskó, és opció a sóhereknek az olcsóbb változat és alapból 150 ft-al drágább a kávé, akkor legalább az lenne a vélemény, hogy lehet spórolni (a lényeg ugyanaz lenne). Azon panaszkodni, hogy megvan a választási lehetőséged akkor is "first world problem".
-
adp
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Ugy latszik nem erted amit irtunk... es amire valaszoltam en..
A frissenporkolt kave es az a papir zacsko annyira offolja egymast....amugy meg az a zacsko nem kerul annyiba amennyiert adjak, de meg ezen is keresni akarnak....
A semiramisnal meg alapbol igy adjak nincs mas opcio -
törölt tag
Tudom hogy lényegtelen, de... Fúvódott már fel szelep nélküli zacskó kávé ezekből valakinek valaha?
-
mdav88
aktív tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Külseje már újra lett fényezve, ránézésre karbantartott állapotban van, de eléggé le van fingva, koszos belülről(érdekes, hogy a fej szét tiszta.)
Lehet kap majd fejfűtést, esetleg másik kis bojlert, mint lagoon79 portofinoja. Bár ez termoszifonos fejű,de szerintem nem lehetetlen.
Ja, olyan nehéz, mint a rohadás... az oldallapok egyenként vagy 2-3 kilót nyomnak. -
Bazsee71
őstag
Egyik barátomnak lőttünk a héten Tescoban egy Delonghi Dedica 680-ast kemény 22,5k-ért. A CM702-es már pár napja megvolt, így tegnap este beüzemeltük a szettet.
Neki volt egy frissen bontott olaszos pörije, én meg vittem egy kis saját hondurasit. Őszintén meglepődtem a produktumán, a két kávé között is kottázni lehetett a különbséget. Nem mondom, hogy pariban van a GC-vel, de aki a kotyesz után szintet szeretni lépni, annak bátran tudom ajánlani.
Nálam most a kávéba bolondítás sorrendje az lenne, hogy az érdeklődő előbb vegyen egy kis Graef-et a kotyogó mellé, majd ruházzon be egy használt Babyre, vagy egy belépő nyomásfokozósra. Egyébként ebbe a Delonghiba passzol a Mr. Coffee kosara, így a nyomásfokozó kilővése is gyerekjáték. Barátom még ismerkedik vele jelen formájában, de biztos hogy rá fog fordulni normál kosárra is.
Munkahelyen pedig próbálgatom a Nespresso kompatibilis kapszulákat. A Lidl terméke híg f*s, az Aldis köröket ver rá. Most a Vivace és a Supremo van a fiókban, mondjuk úgy, hogy ezek már ihatóak. De a Delonghiból 100x jobbat ittam.
-
-
soldier2
őstag
Az a helyzet, hogy a vásárló választ. Vagy spórol, és papírzacskóban kapja, vagy kifizeti a szelepes zacskó árát. Vsz átsiklottál a lehetőségen (mint oly sokan korábban). Töltsd át szelepes zacskóba, ha maradt korábbról, vagy adagonként is szét lehet porciózni. A lényeg, hogy minnél előbb kerüljön rendes csomagolásba.
-
Lefty
addikt
Megjott a Kapucziner rendeles. Ez igy kicsit gatya, hogy egy papirzacskoba van belegorva az egesz, meg visszazarni sem lehet... Azt gondolnam, hogy alap egy vakumzaras csomag. Gondoltam majd a papirzacskoban lesz a rendes zacsko.
-
adp
őstag
-
John3:16
csendes tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Tyű, feladom inkább. Ezt az intergalaktikus hülyeséget nehéz überelni!

Mindenesetre maga a masina nagyon jó, csak az ungarische díler weboldala nincs a helyzet magaslatán.
Ahogy nézem ők nagykonyhai gépekkel foglalkoznak, nem kifejezetten kávés eszközökkel.
Célszerű inkább innen tudakozódni:
http://www.creminternational.com/products/expobar/?subcat=9vagy erről az amerikai oldalról (ott "Brewtus" a neve)
https://www.wholelattelove.com/expobar-brewtus-iv-with-vibration-pump -
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Pacificaffe Sidamo presszónak milyen?
Köszi -
No.01
addikt
válasz
Toobee
üzenetére
Mi az a masik gep?? Ha ide nem lehet (miert is?) akkor johet privatba is.
A Catlertol egyebkent en felek mert a daralot hiaba dicsertek itt tobb tesztben a kavegepeirol epp az ellenkezoit mondjak... igaz nem a tesztekben hanem a felhasznalok a tapasztalataikbol kiindulva

Nem akarok nonek tunni, de biztos vagyok benne, h a Expobar be fog jonni neki.Atkuldom a linkeket azt majd meglatjuk mi lesz.
-
-
csendes tag
Ha már új, dupla kazános, PID-es gépről beszélünk és van rá keret akkor érdemes lenne ezeket is megnéznie:
Expobar OFFICE LEVA Dual boiler
Ez utóbbi sajnos legközelebb csak Ausztriában kapható, de éppen akciós (1300 EUR 1400 helyett).
Mindkét gép:
- direkt kávéőrülteknek készült
- rendkívül jó a hőtartása a csapolás alatt (0,5-1 Celsius fokon belül marad egy dupla csapolása alatt)
- nagyon jó a gőze
- igényesen, jó anyagokból megépített, tartós konstrukció
- rendszeres karbantartás mellett igen hosszú ideig jól fog működni
- valószínűleg sosem kell majd lecserélni őket, hacsak el nem jut a főnököd a nyomásprofilozásig
-
Toobee
veterán
Ha Catler az őrlő, akkor simán megnézhetnétek a 9010-et mellé. Legalább kb egyszerre fognak megdögleni, ha jól okoskodtak a mérnökök
Meg van egy másik gép is, amiről itt már nem eshet szó, de nekünk az van a cégnél és nagyon bevált. Szintén feltétel volt, hogy dobozból kiszedve tudjon mindent, mert a főnököm is csak így volt hajlandó gépet venni. Árban Catler alatt van. -
No.01
addikt
Mondtam en, h nem egyszeru eset. V.miert ram hallgat, de csakl azert mert tudja, h en meg egy kavera sem ulok be csak ugy sehova anelkul, h nem neztem volna meg, h mit irnak a helyrol

Szoval akkor a PID-el es a dual bojlerrel nem lottemlegalabb melle. Ennek orulok.
Ha ezt a 2-t figyelembevesszuk akkor van egyaltalan olyan gep ami nem kerul eszeveszett sokba, de mar ajanlhato otthoni gepnek?Nemtudom hany kavet isznak otthon, de azt tippelem, h 2x2-t. Ettol fuggatlenul a melohelyen is betolunk ennyit... ergo hetvegen lehet megisznak tobbet is.
Az orlot meg nem lattam eloben, , de itt kulhonban nem irnak rosszakat rola... sot! Mi lett volna a jobb ajanlas ezert az arert? (199EUR) bar mivel mindennek az alapja a jo orlo biztos vagyok benne, h a 300 esetleg 350EUR-s kategoriara meg siman rabolintana.
Az azert fontos, h mivel tenyleg kezdorol beszelunk igy a gepek legyenek ha nem is profik, de leglabb olyanok, h viszonylag konnyen beallithatoak legyenek es utanna max a useren muljon ha v.mi nem klappol.
(Ha jol tudom a kijelzos megoldas vegett valasztotta ezt merthogy az asszony is hasznalna
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett (FMC) megkímélt állapotban
- Braun Silk-expert Pro 5 IPL A Szőr-Terminátor keresi bátor új gazdáját!
- DJI Mini 4 Pro GL, hibátlan állapotban , 1.5 év garanciával 2 akksiva, utazó táskával
- DJI Avata drón speciális Axisflying motorokkal
- LEGO készleteim eladóak - Bontatlan szettek (48db)
- Asus 15 TUF FHD 144Hz G-Sync Ryzen7 7735HS 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 140W Win11 Garancia
- Használt iPhone 13 Pro felvásárlás gyors, korrekt, biztonságos
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BASEUS Compact Quick Charger 2xUSB USB-C PD 3A 30W fekete
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

de szart küldtek a kínaiak, sima talpú maroktamper, ez meg nem kell.

) ugyanazokkal a beállításokkal próbaképpen.