Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Geri Bátyó: Miért fontos a reset gomb? XD
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti...(16v)
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
A kartartó 3-csavaros rögzítése volt ismerős.
Parci: még bármi lehet. A te géped előtt nem sokkal volt egy Lm Kecskeméten gombokért, csak elég hiányos volt, épp a fej nem volt rajta, ha jól emlékszem.
-
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
sötétben minden gép la marzocco. akkor mostantól sötétben főzöm a kávét
(egyébként a lm gépek vízterítését emlékeim szerint pont nem szokták szeretni, de persze saját tapasztalatom nincs és nem is lesz) -
fragola.6035
aktív tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
A vízterítése ugyanaz, mint a Slayer, Synesso, vagy LM használ. A többi résznek köze nincs ezekhez.
-
Peti...(16v)
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ezt megkaptam

-
válasz
fragola.6035
üzenetére
nagyon-nagyon jól működik ez a "gaggia". nem terveztem soha eladni a dc-t, mert gyári gépekből nincs reálisan mire cserélni, de egy ilyen Kézműves Halálcsillagért elpasszolnám. kíváncsi leszek a fejleményekre.
szerk.: 500 watt? a gaggiánál nem sokkal nagyobb az összteljesítmény?
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Sötétben minden kutya fekete.
-
novi68
tag
Sziasztok!
Rancilio Nancy-hez vennék egy második kart. Néztem eredetit (Silvia) és utángyártottat is,hát van különbség azért... Minőségben is lehet ekkora differencia? Illetve szűrőt is vennék a karba-2 személyeset,milyet érdemes venni,van-e ebben is lényeges különbség?
Köszönöm a segítségeteket!
-
fragola.6035
aktív tag
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
ez milyen vízterítő + felsőszűrő?
a kazán + fűtőszálak kb. olyan paraméterűek lesznek, mint a nálam lévő gaggiádban? -
fragola.6035
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
-
mdav88
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Jol nez ki!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Erről a kávéról mi a véleményetek?
-
-
freaghill
őstag
Srácok ki milyen vizet ajánl a kávékészítéshez?
Még mindig Brikkával (2 személyes.
Itt Pécsen őket ismerem, ahonnan lehet venni tisztított vizet, vagy esetleg (ha jól emlékszem) Norda víz rendelésével jobban járnék?
-
celf
őstag
4 személyes Brikkám eladó, ha valakit érdekel. Alig használt, szép állapot. 6500ft (remélem nincs elszállva ez árban)
-
jack B.
csendes tag
mivel a Maverick árak 600 ojrótól indulnak, talán érdekes lehet valakinek. mellesleg a Maverick Plus is jó árban megy, de az is csak 2,2 decis rézbojleres. nem mintha nem lenne elég jó gép ez is otthoni presszózásra.
-
jack B.
csendes tag
Isomac Maverick III brutál jó áron.
-
vrob2
csendes tag
Sziasztok,
Van egy régebbi teljesen fapados de jó állapotú Gaggia Babym. (fehér szürke gombsorral) és egy Graef 702.
Segítsetek légyszi, hogy merre érdemesebb elindulni az otthoni kis kávés szett fejlesztésében?Sajna ahogy nézem amit adtak tamper sem az igazi (nem passzol teljesen), szűrűből pedig még a gyári szűrő van benne.
Sokat gondolkodtam de szerintetek milyen irányban induljak? Keretem most kb 15-20 e körül.
-
looser
addikt
válasz
Wolfy999
üzenetére
Bakker, ez a legegyértelműbb, igazad van! Csak mert kezdéskor a Tersonetezéshez sima vizet használtam, akkor észleltem, hogy nem megy le a tálcára a víz. Ezután viszont már bekevertem a tartályba, nem a vakszűrőbe tettem a citromsavat, szóval végigment a rézkígyón, nem visszafelé, ez megnyugtató :-) Itt a leírás elég jól elmagyarázza, de ezek szerint én néztem el :-/
kaligula: biztosan szuper lesz, ma reggel rohantam, tegnap este hazafelé meg kinyomkodtam az összes levegőt, szerintem a közelemben utazók is élvezték :-)
-
looser
addikt
Citromsavas-vakszűrős öblítés után zöld víz folyt ki. Zolnagy szerint rézalkatrésszel érintkezett a lötyi. Arra lettem volna kíváncsi, melyik lehetett az. A háromutas rézből van, a bojler körül a rézcső szintén, másról nem tudok. Melyikkel érintkezhetett a citromsav, mert eddig ilyen nem volt, igaz, eddig csak simán átfolyattam rajta, nem vakszűrővel. Hogy miért csináltam ezt: a tersonettel kezdtem, de bekapcs-kikapcs után nem folyt le a tálcába semmi. Mivel hónapok óta nem volt bekapcsolva és szűretlen csapvízzel használtam, arra gondoltam, hogy a háromutas felé tömítődhetett el. Így tiszta? :-)
Csápájev: szorítok neked, nem egyszerű, de amikor már pár hete csinálod, akkor valahogy rutinná válik. Azért kellett erősen, hogy be legyek tojva, hajtott a félelem. Persze most sem lehet megállni, azért 100-110-ig le kell menni (187cm vagyok).
-
looser
addikt
A solenoidon és a rézkígyón kívül nem tudom, még milyen rézcumóval érintkezhetett a citromsavas víz. Fél literben kb. 2 evőkanál. Remélem nem csináltam nagy hülyeséget a citromsavas vakszűrőzéssel. Mondjuk kevésbé veszélyesnek tűnik a zsíroldónál, de azért remélem már kiürült. A második feltöltés után már nem volt zöld, de még csináltam egyet a biztonság kedvéért.
Hát egy kis túlsúly, rosszullét, dokinéni mért egy 210/130-as vérnyomást (155kg voltam) és összevonta a szemöldökét, felírt egy vérnyomáscsökkentőt, amire azt mondta, hogy ezt valószínűleg életem végéig kell szednem, de nem szedtem, ledobtam 20 kilót és normalizálódott 140/90 körülire és ő is azt mondta, hogy oké, így akkor ne szedjem. Egyébként ez pont Bécs után volt (itt is kérdeztem, milyen pörkölőt ajánlotok, de szinte sehova sem jutottam el), ahol kávét nem, de minden este jópár sört és néhány felest is bedobtam, hazajöttünk és akkor lettem rosszul. Előtte méregettem és soha sem volt 160/100 felett, ami szintén nem jó, de ez valamiért kiugrott. Azóta sem ment fel a határ fölé. Kardiózok, figyelek a kajára (6 sajtburger helyett csak 5 :-)) és alakul. De a kávét még nem akartam visszahozni, teát sem ittam eddig. Röviden ennyi :-)
-
looser
addikt
válasz
zolnagy
üzenetére
Őszintén szólva elsőnek megijedtem, mert a Tersonet tabit bedobtam a vakszűrőbe, rányomtam és kikapcs után nem ment le a tálcára semmi. Hú, gondoltam, ennek a fele sem tréfa, mert ha 4 hónapot állt benne vízzel (csapvíz, nem szűrt), akkor simán lehet, hogy esetleg a háromutas záródott el, ezért a citromsavas vízzel is vakszűrőztem, ez érhetett el a szelepig és okozta a zöldes színt? A bojlerbe nem juthatott vissza egyik anyag sem, ugye? Kicsit be vagyok tojva és még pár liter vizet átfőzök, mire merek inni egy kávét...
sz.zs.: amikor a fogóval kitekeri a belül menetes hatlapfejűt? Passz, ennyire nem értek sajnos hozzá :-(
-
looser
addikt
Srácok, a felsőszűrőtartót csak ez a két csavar tartja gondolom, mint ezen a Classic szétszerelős videón, ugye? Ha nem jön le (rágyógyult :-) mit lehet tenni? Meg sem mozdul :-(
-
looser
addikt
norkov84, bl4ze: köszi srácok, megvan, valóban októberi pöri és már az aromazárón keresztül is állati jó illata van :-)
Viszont szedném szét a hogy beáztassam zsíroldóba majd vízkőoldóba (eddig csak vakszűrőztem) és kiderült, hogy két csavar hiányzik a négyből, ami a főzőfejet rögzíti. Gaggia Baby és a csavarok típusa: VIRAJ A2 70
Lehet ilyet valahol kapni Budapesten? Esetleg helyettesítő csavar? -
törölt tag
-
mdav88
aktív tag
Rendeltem múlt év utolsó csütörtökén a Pacificaffétól egy kg yirgát és egy kg costa ricát.
Igazából a fele-fele is elég lenne, ha valaki szeretne betársulni.Még nem érkezett meg(nem valami villámgyorsak, de legalább kommunikáció sincs), nem tudom mikorra kell várni.
-
von toth
tag
BUÉK ! Valaki próbált már fehér Omniát? Mármint nem trollkodásnak szánom, de van egy fehér omnia méghozzá barista (!!) néven. Érdekelne a fekete is, hogy mik a tapasztalatok.
-
looser
addikt
6000-ig kerestem, de belefér ez is, köszönöm! A Csángó utcában vagy a Váciban vehető át szerinted? Persze egyszerűbb lenne felhívni őket :-)
szerk.: a Mediamarktban láttam Pellini UIK-et, ami 2019 őszéig áll el, de úgy tűnik, ti nem voltatok oda érte :-)
-
looser
addikt
E helyütt néztem koffeinmentest, nem is lenne rossz az ár, de 2018 júniusi a lejáratuk, az elég karcsú már, ugye (2 év a csomagolástól/pörköléstől számítva, ha jól tudom...)? Esetleg más helyről, frissebb, 6000 Ft/kg -ig bezárólag tudtok ajánlani decafot?
-
Acélból nincs ehhez hasonló kotyogós?
Speciális nyomásszabályzó nélkül ez vagy ez ugye nem veszi fel a versenyt a fenti aluból készült megoldással?
-
Mano66
senior tag
Bő két hétre kaptam japán kávéhoz értő vendégeket.
Otthon náluk csak a magyar Nescafe-t féle kávét itták.
Itt nálam a P&Y Choco Madness volt először ami nagyon ízlett nekik.Mikor kifogytam belőle jött az újabb P&Y Guatemala San Miguel amire azt mondták egy heti normális kávézás után,hogy ez mát túlságosan kávéízű,nem kaphatnak a csokis ízűből.
Olyan hozzá értők lettek,minden nap megkérdezik milyen hőfokon és melyik kosárral készítem a kávét (Reneka vagy La Marzocco (Strada) ).Egy kicsit már idegesítők.
Haza mennek és isszák újra a szőrnyű kávét vizespohárból. 
-
Peti...(16v)
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Lekaptam a felsőszűrőt és a vízterítőt, szerintem simán felmegy a Gaggia ipari felsőszűrő, úgyhogy majd teszek egy próbát.
Létezik már tuning rozsdamentes vízterítő Breville-hez, N.Simonelli Ims felsőszűrővel, de elég drága: [link]
Én inkább egy Breville/Gaggia hibridet képzeltem el. -
Peti...(16v)
tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Kösz, írtam privát.
Más: a Londinium tool copy nem jött be, az előző szögletesre hajlított drótossal sokkal jobban megy a keverés/eloszlatás.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
A műsort hallgatom is, mert mint írtam, szerintem is értékes. A fentebb írtak csak a stílusra vonatkoztak.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Szerintem a műsoruk jó, magas színvonalú. Mindkettőjüket nagyra tartom, szerintem érdemes odafigyelni rájuk.
De a fórum szerintem 'full sznob'. Értem én, hogy a szakma angol nyelvterületről jön, de igazából rengeteg szakmára igaz ez. Az autószerelők is tudnak magyarul beszélni a legmagasabb szinteken is, de a gyógyszertárban jól el lehet lenni magyarul is.
Ebben a hsz.ban is inkább indokolatlanul visszafordít angolra, ráadásul helytelenül, angol kifejezéseket rosszul használ, a nyelvi igénytelenségről nem is beszélve.
Az lenne menő inkább, ha az angol kifejezéseket inkább magyarítanák. Ki kellene nőni ebből a mindenmentes angolkodásból. -
válasz
Deadzone41
üzenetére
volt már olyan a világtörténelemben, hogy valaki képben volt és nehezen elviselhető volt egyszerre. kétségtelenül jobb, mint ha képben sincs.
-
Deadzone41
őstag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Az elhangzottakat szerintem nem a műsorkészítők írták, a hallgatók stílusáért meg nem ők felelősek.
Lehet utálni a túlzott angolkodást, de azért egy szintig megérthető és elviselhető. A a szakmai nyelv angol környezetben születik, onnan fúj a passzátszél, ha külföldi orgánumokat olvasol, egyszerűen rád ragad. Ha adott esetben az agol szó kifejezőbb, szerintem nyugottan lehet használni, mint erőlködve lefordítani.
"De mindegy, szenvedek tőlük tovább, mert nekem így is mondanak újat ("tökre") és végül is hálás vagyok nekik azért, hogy legalább egy, többé-kevésbé rendszeresen hallgatható és a kávéval, kávézással, kávékultúrával foglalkozó műsor van Magyarországon is."
Ez a lényeg. A stílust lehet utálni, a tartalom sokkal fontosabb. Az ördög ügyvédje voltam.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Hát ezzel megcsináltad a mai napomat, ha nem a hetemet fragola!
Be kell vallanom, hogy a műsorukat is csak azért hallgatom, mert kávéról szól, de amúgy nagyon nehéz elviselni ezt a stílust. A Devla nevű (bocsánatot kérek, ha nem így írják a nevét) "műsorvezetőről mindig Fábry jut eszembe, akiről szintén az a véleményem, hogy csak díszletnek kell mellé más, hogy ebben a másban is őt láthassuk, hogy legyen valaki, aki helyettünk bólogat.

De mindegy, szenvedek tőlük tovább, mert nekem így is mondanak újat ("tökre") és végül is hálás vagyok nekik azért, hogy legalább egy, többé-kevésbé rendszeresen hallgatható és a kávéval, kávézással, kávékultúrával foglalkozó műsor van Magyarországon is.
(#66402) Peti...(16v)
A Motta is piacra dobott egy ilyesmi eszközt nem is olyan régen. Nézd meg, hátha az lesz a neked való. Az állíthatóságáról nem tudok semmit.
-
emberek, ismeri valaki őket? német, szállít ide is, elég penge áraik vannak (szerk: bocs, most látom, hogy fél kilóra vannak megadva az árak... ügyes, cserébe így már nem annyira olcsó), bár gyanús, hogy nem a legjobb minőségű zöldeket forgalmazzák (már amennyire ez a nevekből megítélhető).
-
válasz
pacuha69
üzenetére
köszi, máris okosabb lettem! persze nem túl jó hír rám nézve, ezek szerint én kb. "savmaximumon" hagyom abba a pörköléseket. nincs más hátra, keresni fogok valami kevésbé savas alapanyagot. hiányozni fognak a kirobbanóan gyümölcsös kávék, de egy "paljoc spicy italy" szintre be tudok rendezkedni hosszabb távon is.
attól tartok, hogy lassan elköszönhetek etiópiától és inkább brazíliában, kolumbiában, esetleg indiában kell keresgélni jellemzően...

-
pacuha69
csendes tag
Buék Mindenkinek!
Bár nem vagyok "feketeöves"
, de a kérdés felkeltette az érdeklődésemet, és hamarosan be is ugrott egy dolog, amit Scott Rao könyvében olvastam. Egy mondatában azt írja, hogy: " A pörkölés során a savasság addig növekszik, amíg a babok el nem érik a city pörkölést, további pörköléssel pedig csökken."
Egy másikban pedig:
"A klorogénsav (CGA) messze a leguralkodóbb sav a zöld kávéban, száraz tömegének 6-8 %-át teszi ki. Legnagyobb koncentrációban a kávéban található meg. A CGA nagymértékben hozzájárul az elkészített kávé savasságához és keserűségéhez valamint kissé serkentő hatásához. A pörkölés fokozatosan lebontja a CGA-t, a világos pörkölésnél 50%, a sötétnél pedig 20% marad meg belőle."
Vannak egyéb szerves savak is a kávéban amik koncentrációja szintén növekszik a világos pörkölésnél, majd a pörkölés folytatásával csökken. -
válasz
soldier2
üzenetére
sosem volt szimpi a cég. a termék igen, a cég nem. most, hogy lehet rendelni normálisan, felvitték az árát. ügyes.

szerk: ráklikkelek, hogy products, nem történik semmi. egyedül az m47 van a boltban, a másik kettő nem. felőlem lehet 200 euro is, ott rohadjanak meg, ahol vannak, mert ez továbbra is komolytalan

-
válasz
Bazsee71
üzenetére
a saját darálómnál is megfigyeltem már, hogy amíg folyamatosan jön az őrlemény, addig szép, rögmentes, sok-sok levegővel keveredve. egy kávézóban púposra darálják a szűrőbe, elhúzzák a fölösleget a kukába, kész.
itthon viszont 18 gramm nem tölti ki púposra a szűrőt, a szűrő széleinél nem ér fel a tetejéig. innentől meg csak ront az ember: a ráindítással kijövő őrlemény sem olyan szép már, amit te kaparsz ki, az is rögös, aztán meg a szűrőben is játszol a cuccal és csak rontasz rajta (valószínűleg tényleg egy egyengető a legkevésbé rossz megoldás).
-
Peti...(16v)
tag
Hát igen, a legendás Gaggia vízterítés. Egyszer lehet hogy rászánom magam, és csináltatok egy vízterítőt Gaggia mintára és annak ipari felsőszűrőjével.
Silent: ez tényleg csak ahhoz képest jó, mert amúgy nem szép lefolyás és össze-vissza spriccel.
Bazsee: ok, de nekem nincs (még) egyengetőm. Kérdés, hogy enélkül is el tudnád -e hagyni a körítést? Valszeg nem.
-
Silent 71
csendes tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Na itt nem sok előkészítés volt, és eredmény ahhoz képest nem is rossz!
[link] -
Deadzone41
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
pü-t küldtem.
-
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
a gépen tényleg sok múlik. a gaggia kosarában sokáig egy pohár aljával tampereltem. nem sok elrontott kofi volt a crema mennyiségéből és a lefolyásból, meg a kész pogi kinézetéből kiindulva.
-
Peti...(16v)
tag
Ebben igazad van, nem is foglalkoztatott a téma eddig ennyire, de most hogy látom a hibás lefolyásokat, felmerült bennem, hogy mennyivel jobbak lehetnének a kávéim, ha jobban előkészíteném őket.
A kávézókban meg ott a rutin (pl. kézi elegyengetésben, stockflesssz, vagy mi..) meg a jobb géppark. -
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
azért végig lebegjen ott a szemed előtt, hogy a legjobb kávézókban a rendre állati jó kofiknál hogy néz ki az előkészítés. egész egyszerűen nem lehet normális a hústű, hajtű, brostű, de ez az én törpe kisebbségi véleményem.
-
Peti...(16v)
tag
válasz
mdav88
üzenetére
Én ezt úgy próbáltam megoldani, hogy a szűrőmagasítóba befeszítettem egy fogpiszkálót keresztben, de nem vált be, sosem stimmelt a magassága, úgyhogy feladtam. Most úgy szoktam, hogy leütöm az asztalhoz a kart, amíg még rajta van a magasító, kb. úgy, hogy még épp picivel a szint fölött legyen az őrlemény, és az ecset nyelével hozom szintbe. De jó lenne ezt a részt egyszerűbbé és biztosabbá tenni, itt jönne képbe az egyengető.
-
mdav88
aktív tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Igen, de ha kevesebb a töltés, akkor a domború felével is lehet dolgozni.
-
Hegesztő76
újonc
Üdvözlök mindenkit .Karácsonyra megleptem magam egy Rancilio Silviával V5.Szeretném tunningolni rézcső ,pid ,tágulási szükitö stb..Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem .Nagyon tetszenek azok a pid beépitések amik a ház belsejében vannak megoldva ez[link] például alkalmas lenne .Nagyon gáz ha belülre rakom ?Meleg miatt nem ajánlott esetleg??Nézegettem Fragola mester leírásait (örök hálám hogy közkincsé tetted
) nála a szűkítő a bojlerben levő csőbe van applikálva, ha jól látom.Ebben az esetben ha manométert is akarok beszerelni tudom még kötni valahova hogy ha a kávépogácsán lévő nyomást szeretném látni? vagy ez esetben érdemes máshová helyezni?Még valami lenne nála a bojlerben lévő érzékelő egy réz hengerbe van beragasztva ? vagy belehajtva?Ami benyúlik a bojler belsejébe. Előre is köszönöm a segítséget .
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Minimális rezgése van ezeknek, de nem számottevő. Ha tudod egy hétig nélkülözni, akkor megnézem és ha kell kijavítom. Nem kerül semmibe!
-
mdav88
aktív tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Keresztapperé állítható alátétekkel.
Megfelelő wdt eszköz (londinium copy), és utána egy tortasimogató eszköz segítségével oszlatok, általában jó eredménnyel.
-
Peti...(16v)
tag
Na, kellett nekem nyitott szűrőtartó...
Sejtettem, hogy van mit javítani a csapolásaimon, de azért sokkal jobbnak gondoltam őket. Most ott tartok, hogy mindent bevetek (mérleg, wdt, palmtamp, ap papír), de még így sem tökéletesek a lefolyások. Kispriccelés már nincs, vagy csak ritkán, de üres, kioldatlan pontok (lali kedvéért deadspotok 😜) maradnak a kosáron. Megpróbáltam a slendrián módszert is, katasztrófális lett az eredmény, úgyhogy ez meggyőzött a pepecselés szükségességéről, viszont valamerre tovább kell lépnem.
Ami még egyértelművé vált, hogy a kosár túltöltés a legnagyobb hiba, mert egyszerűen sehogy nem jött össze a jó csapolás, míg le nem mentem 19 grammra, a 20g-os vst kosárnál... Fura, de valszeg az én gépemen beljebb lóg a kosárba a felsőszűrő, ezért a névlegesnél kevesebb őrleményt kell tenni a szűrőbe. Ez már önmagában egy hasznos tapasztalat.Szóval: őrlemény eloszlató eszközön gondolkozom. Az ocd rohadt drága és vastagnak is találom a hurkáit, így felejtős, a Keresztapper félén meg az nem tetszik, hogy nem állítható a magassága. Ki mit használ/ajánl? Esetleg az előbbieken kívül tudtok -e valami jó alternatívát?
Ja: mindenkinek boldog újévet és sok új kávés álom eszközt kívánok!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyúrósok ide!
- CES 2026: izmos tápokat villantott a be quiet! Las Vegasban
- Autós topik
- GLS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(egyébként a lm gépek vízterítését emlékeim szerint pont nem szokták szeretni, de persze saját tapasztalatom nincs és nem is lesz)

Otthon náluk csak a magyar Nescafe-t féle kávét itták.
Itt nálam a P&Y Choco Madness volt először ami nagyon ízlett nekik.Mikor kifogytam belőle jött az újabb P&Y Guatemala San Miguel amire azt mondták egy heti normális kávézás után,hogy ez mát túlságosan kávéízű,nem kaphatnak a csokis ízűből.
Olyan hozzá értők lettek,minden nap megkérdezik milyen hőfokon és melyik kosárral készítem a kávét (Reneka vagy La Marzocco (Strada) ).Egy kicsit már idegesítők.

) nála a szűkítő a bojlerben levő csőbe van applikálva, ha jól látom.Ebben az esetben ha manométert is akarok beszerelni tudom még kötni valahova hogy ha a kávépogácsán lévő nyomást szeretném látni? vagy ez esetben érdemes máshová helyezni?Még valami lenne nála a bojlerben lévő érzékelő egy réz hengerbe van beragasztva ? vagy belehajtva?Ami benyúlik a bojler belsejébe. Előre is köszönöm a segítséget .