Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deadzone41
őstag
Hát négy lábon áll, azt nem tudom, hogy vízszintesen-e. A konyhapult nem túl stabil, eléggé felerősíti a rezgéseket sajnos. Ha felemelem és kézbe veszem, akkor is érezni, hogy rezeg, kb olyan erősen mint egy mobil. Vagy ez normális egy ekkora és ilyen gyorsan forgó vastól?

-
-
válasz
Deadzone41
üzenetére
stabilan áll mindegyik lábán és kb. vízszintben?
-
Deadzone41
őstag
Járás közben eléggé rezeg az SJ-m. Ez normális? Vagy jelezhet pontatlanságot?
-
válasz
mdav88
üzenetére
gratulálok! az a helyzet, hogy nekem is van egy (használt, kicsit lepúzott). még nem álltam neki szétszedni és kitisztítani, de apám igen (neki is van), és látványosan szépeket pörköl. szebbeket, mint én a gene-nel. ja, és 400 gramm / adag alapvetően, nem kell félni tőle, ki kell tapasztalni.
-
tariattila
veterán
Mindenkinek boldog újévet, sok sok jólsikerült kávét!

-
törölt tag
válasz
soldier2
üzenetére
De azért friss kávéval megjelenik az igazi crema is, akármennyire is nyomásfokozós egy automata kimenete. Csak minél finomabbra kell őrölni a kávét, még a befulladáson innen. Nem túl jól kalibrálható az automaták őrlője, de mivel őrölt kávét is fogad némelyik modell, külön őrlővel lehet próbálkozni.
Nagyon keskeny a főzőkamra, nehéz OPV-vel javulást elérni, változó a tamperelés, külön presszógéppel egyszerűbb kávét azaz eszpresszót főzni. -
droti25
őstag
Sziasztok!
Krups automata kávéfőzőt használok.
Tudok kávét és eszpresszót készíteni.
Mi a különbség a kettő között? -
Karthmann
csendes tag
Sok jó kávét mindenkinek az új évben! B.U.É.K.
-
mester6
tag
B.U.É.K mindenkinek!
-
cotagg
tag
Persze tisztában vagyok ezekkel, valószínûleg játszanom kellene a beállításokkal. És presze nem véletlenül gondolkodtam az SJ-n, sajnos látom, hogy a Lelit belsejében vannak aggodalomra okot adó alkatrészek. Meglátom lesz-e valaki, akit érdekel egyben a dolog. Ha nem, akkor lehet, hogy marad és majd játszok vele, amikor lesz idôm és türelmem.
-
adp
őstag
válasz
cotagg
üzenetére
Ez erdekes, mondjuk egy fajta kvbol es 5 csapolasbol leirni valamit az meg erdekesebb bar nem ismerem a lelitet, de az ssp kest a magasabb extrakcio miatt (is) keszitettek es igy szinte tuti, hogy full mas az orlemeny eloszlas igy az adott kvt full maskepp kellene adagolni,pidet allitani, aranyt valasztani es lefolyasi idot megvalasztani
En a helyedben futnek meg par kort ezzel a dologgal, lelit belul azert nem egy orok elet szemben az sjvel -
cotagg
tag
Van egy Lelit PL72-m. Tudom és látom, hogy a SJ egy minden szempontból komolyabb daráló. Nem akarok nagy hülyeségeket írni és flame-et generálni, úgyhogy a tévedés jogát fenntarva: a Lelit a La Pavonival számomra izgalmasabb ízvilágot hoz, sokkal jobban elôtérbe kerülnek a gyümölcsös ízek, míg a SJ-val "mélyebbre hangolt" kávét kapok, inkább a csokis ízeket domborítja ki. Lehet, hogy hosszú távon ez változna és csak a tapasztalataim hiánya okozza, de egyelôre lusta vagyok többet foglalkozni a dologgal.
-
weinmaker
őstag
Erősen gondolkodom újra egy la pavoni europiccolán. Ha valaki netán cserélne egy quickmill 0650-re akkor jelezzen privátban. A quickmill amúgy nem eladó, amiatt ne írjon senki!

-
cotagg
tag
Lenne egy eladó, felújított Super Jollym, SSP késekkel (coated, red burrs).
- októberben vettem felújítva, új gyári késekkel, maximum fél kg kávé ment át rajta
- karba örlô
- új csapágyakkal
- rendbe rakott kábelezéssel
- alumínium betöltô tölcsér adagonkénti kimért daráláshoz (emiatt babtartály nincs hozzá)Azóza vettem hozzá SSP késeket (a piros, bevonatos verzió) 56 ezer Ft-ot fizettem érte (220 USD). Az SSP késekkel 5 db kávét készítettem.
Amennyire meg tudom állapítani hibátlanul mûködik a daráló. Kiváncsi voltam milyen egy Super Jolly, de nem az én világom.
Egy ponton sajnos leütöttem az új fényezést, fotókon jelölöm.
Egyben szeretném eladni a Super Jollyt az SSP késekkel, így együtt 130.000 Ft-ot kérnék érte, szerintem ez korrekt ár még akkor is, ha esetleg a Jollyhoz hozzá kellene nyúlni.
Gyôrben van, a személyes átvételt preferálnám, nem szívesen kockáztatnám a postázását.
Ha valakit érdekelne inkább privátban jelezze, köszönöm!
Próbáltam mindent lefotózni:
[link] -
mdav88
aktív tag
válasz
GAgyiXyXy
üzenetére
250-500gr pörkölésére alkalmas a masina.
Első szempont az ára volt, de utánanézve elég jól tuningolható minimális módosításokkal.Úgy is gondolkodtam egy torony típusú forró levegős, arduino alapú pörkölő építésén, csak az sem jött volna ki 100e alatt. Itt meglesz az alap, aztán meglátjuk, hova tovább.
-
-
mdav88
aktív tag
Parci PC pörköldéje mellé én is belépek az otthon pörgetők klubjába... Ha van hasznos segítség, szakirodalom, bármi ami a kezdetekben segítség, szívesen fogadom.
A masina egy Behmor 1600-as kenyérpirító lesz.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Volt főnököm pár éve nyugdíjba ment, sajnos már csak mint résztulajdonos tevékenykedik csökkentett módban a cégnél, ezzel az ajándékkal, pontosabban még csak a fotójával lepett meg:

Ezúton kívánom mindenkinek, hogy ilyen (nem ezért) főnökei legyenek! Megkezdvén a sort, mindenkinek jó kávékban és jókedvben gazdag boldog új esztendőt kívánok! Parcinak külön még kevesebb gyomorsavat, hogy minél több kávét élvezhessen!BUÉK!!
-
jack B.
csendes tag
Van két eladó Ikeás tejkiöntőm, ha valakit érdekel. Szinte használatlanok.
-
Rush77
aktív tag
válasz
GAgyiXyXy
üzenetére
Ez csak egy gyors próba volt a maradék kávéból ami már nem lett volna elég filterre és gondoltam presszónak teszek egy próbát.

Amúgy tényleg nem volt ihatatlan (számomra) meg hát majd eljutok egyszer oda is, hogy világos pörivel próbálkozzak de először még a sötét oldalt kell dominálni aztán jöhet a világosabb része.
Legalábbis szerintem amíg nem tudok nagyon jókat csinálni a sötétebb dolgokból addig szerintem felesleges a világos pörköléssel elkezdenem csapongani.@mdav88
Ilyen pumpa kell bele? -
GAgyiXyXy
aktív tag
-
adp
őstag
válasz
Csápájev
üzenetére
Ez nem igaz, siman jokat huzok 1:3mal vilagos kavekkal, sot en 1:2,5 ala nem is nagyon megyek. Mivel 99,9%ban merek csapolast (stopper, 0,00g)igy ezt nem hasrautes szeruen mondom.
Igaz ehhez kell a jo viz es a jo orlo, enelkul sztem ertelmezhetetlen errol beszelni vilagos porkoles teren -
Rush77
aktív tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Köszi a tippet.
Megcsináltam és hát vegyesek az érzéseim.
14,5g volt a kávé, finomabbra vettem az darálót, hogy hátha lassít (majd ezzel kapcsolatban még írni fogok) és pid 94 fokon (kb 40 perc melegedési idő).
A közelében nem voltam a ~35 mp-nek, 22s/29g kávé (most már pontos mérleggel mérve
).
Nem volt sok crema, ízre meg egy kicsit savanykás nagyon minimális paradicsomos ízzel de semmiképpen sem rossz.
Viszont fogyasztás után volt egy keserű utóíz amit nem tudok hova tenni.
A másik pedig, hogy nem tetszett a gép hangja közben. Pulzálóan erölkdős hangja volt. Mintha az opv kis megszakításokkal folyamatosan venné le a nyomást miközben pedig a lefolyás relatív gyors és egyenletes volt (nem biztos, hogy jól magyarázom de remélem érthető a lényeg) -
mentic18
aktív tag
Köszi a segítségeteket! Levásároltam egy kupont és most egy ideig nem kell kapszula

Most jutottam el oda hogy szeretnék tejet habosítani. (Persze egy habosítót nem mellékeltek a géphez..) és az lenne a kérdésem, hogy hogyn készíthetek kütyük nélkül tejhabot? Olvastam a befőttes üveges trükköt de a hideg tejhab hidegen hagy. Habverőm van de azzal szerintem nem érek el semmit. Gőzölőm sincs természetesen. -
Kalandor
HÁZIGAZDA
válasz
Kalandor
üzenetére
Miután valaki 10 nap alatt kiszórakozta magát vele és visszakaptam a jó gépet hibásan,
újra eladó a gép. 37000 forint.Sztori röviden: a vevő öccse jött el megvenni 21-én, aki a már közösen megalkudott árból kezdett el alkudozni a helyszínen nem kicsit. Nem sikerült neki, úgyhogy bedobta egy Golf teljesen üres csomagterébe rögzítés nélkül, és így vitte vidékre. Hogy hányszor bucskázott a gép az indulásától a szólásig eltelt 35 percben, azt lehet elgondolni a báty válaszából: Na bazz, szóltam neki tegye át. A körforgókban biztos igazodna ahogy vezet.

Azt mondja, nincs benne eszpresszó nyomás, alig megy fel a mutató. 10 napig volt távol, nem tudom, hogy szétszedte-e, kicserélt-e benne valamit. Persze a teljes vételárat visszakövetelte.
Vidékre gyorshajtóknak nem eladó, reklamációt nem fogadok el, készpénzt beszámítok. -
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, hogy a világosabb pörköléshez milyen hőfokot állítsak szerintetek?
Van még egy adag kenya filter pörkölés ami filterhez már nem elég viszont egy presszót tudnék belőle lőni hátha kiadná valahogy.
Köszi a segítséget. -
titusz248
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
-
Daneeka
senior tag
Ha már kapszula én még szarabbat kaptam, tassimo, ebbe létezik legalább olyan kapszula ami full arabika?
-
Bazsee71
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Akkor helyezzük abba a kontextusba, hogy Rocket R58 vs DC Evo esetén utóbbit toleránsabbnak tartja.
Ezt úgy, hogy most is használják a Rocketet kitelepüléskor.A Colonna kapszula szerintem egész korrekt (Nespresso kapszulához képest mindenképpen), mondjuk én sem szívesen szurkolnám le az árát. Az ára ellenére a legjobb otthoni szükségmegoldásnak tartom.
-
zolko74
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
igen, a kazán és a gőzcsap közötti tömítésre.
-
zolko74
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
A GC kazán felső tömítés méretét is meg tudnád mondani? Köszönöm!
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
beleriand72
üzenetére
Angolszász szabvány, a coll méreteket valahogy át kell váltani.
Egy coll nem egyenlő egy milliméterrel. :-) -
beleriand72
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Szilikon o-gyűrű század mm pontossággal, ezt nevezem :-)
-
BLC
tag
Kedves Kollégák!
A kosár alsó részéről sikeresen eltávolítottam a "nyomásfokozót". Láss csodát a kisebbik kossárral a -Perté- főzet új megközelítést kapott.
A nagyobb kosárba pedig Peti...(16v) ötlete alapján Én hústűket alkalmazva oszlattam el az őrleményt. Meglepetésemre, az általam korábban írt egyenlőtlen kifolyás és mennyiség; egyenletessé vált.
Még egyszer köszönöm a tippeket.
-
Csápájev
őstag
válasz
mentic18
üzenetére
Sok ismerősnek van, van akinek ezt vettem karira. Nekem se a Colonna, se a Caffe hat kapszulái nem ízlettek. Ezek a legdragabbak. 2000-2500-4000 árakon.
Ráadásul nem is passzoltak pontosan a gépbe, átestek a lyukon vagy nehezen lehetett lenyomni a betöltő részt,pedig kétfajta gépben is próbáltam.
Ez egyébként szerintem a legtöbb utangyartott kapszulara igaz,egyik sem olyan passzentos,mint a gyári.
A sparban van a legolcsóbb kapszula, de az borzasztó rossz.
Aldiban van még utángyártott,az elmegy, 750-
Talán ár érték arányban a saját kapszulai a legjobbak.
Az utantoltést nem javaslom.
Macerás és altalaban penetrans a végeredmény .
Hacsak ki nem sakkozod egy daraloval,hogy pontosan milyen a jó szemcse meret stb.de gondolom ez nem valószínű.
-
titusz248
csendes tag
Sziasztok, a közeljövőben bojlert cserélek és rendelem a hozzávalókat. Találtam egy menüpont alatt bojler tömitést ami a képen látható. Ebből van 3 méret : 269 x 218 x 3 mm., 220 x 168 x 3 mm., 220 x 158 x 3 mm. Melyik kell nekem GC 2014-hez?

-
soldier2
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Rövid tapasztalatom az 58 mm-es Strietman-nal épp ellenkezője volt. Az 58mm elviselt szinte bármit, míg a 49 mm büntetett a világos pörköléssel.
#66327 Mentic 18: a Colonna kapszula egész iható. Be kell állítani a hosszúságot mert a gyári nem jó, van hozzá javaslat a honlapon. Valamelyik budapesti kávézóban is kapható, ha nem akarsz postát fizetni.
-
mentic18
aktív tag
Sziasztok.
Sajnos vagy nem sajnos kaptam egy nespresso kapszulás kávéfőzőt mert annyira látták bennem hogy szeretek a kávéval foglalkozni, na bumm jól kicsesztek velem. Sosem sorolnám kávéfőző kategóriába, de ha már itt van, megpróbálok vele kisérletezni. Kapszulát szeretnék hozzá venni, de elsősorban ár-érték arány lenne a fontos. Most abba ne menjünk bele hogy mennyire környezetszennyező, milyen drága stb, kérlek. Tudom sajnos hogy ez nem kifizetődő és csak a műanyagot gyűjtöm és soha az életben nen vettem volna magamnak semmi áron de ha már itt van kisérleteznék vele. Olyan kapszula csomag kellene ami weboldalról beszerezhető, de lehetőleg ne nespresso gyártmányú legyen. Ismertek jó minőségű kapszulás kávékat? Köszönöm. -
norkov84
tag
Köszi mindenkinek az adatokat, tippeket

-
Bazsee71
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Írd már meg neki, hogy a hőmérséklet az temperature.
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
awesome!
egyébként, ha képes lenne leírni helyesen, hogy cooling flush-sal, le sem írná

-
fragola.6035
aktív tag
Bemásolok egy posztot a darálórol. Azért ez elég beszédes. Van még lejjebb?
"E61-hez beszereztem termometert, valakinek tapasztalat a cooling flush-al? Marmint cooling flush-al beallitom a kivant homersekletet es utanna rogton brew, vagy varok hogy a nyomas ujra felepuljon mondjuk egy cycle-t?"
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
szívesen használnám együtt a dc-t és a gc-t huzamosabb ideig, mert látványra, érzésre nagyon más, amit a gc-ből kapok. szebb, de nem ízlik egyik kávém sem, amióta gc van, ennyire azért nem volt rossz a helyzet a dc-vel, sőt. de persze változik közben a kávé, az aktuális pöri, a kora, minden, szóval így nehéz összelőni.
-
Bazsee71
őstag
Én most éppen ilyen gondolatok miatt kanyarodtam vissza a normál csapolásra, már a GC-re kezdtem gyanakodni. A kezdeti sikerek után mostanában rengeteg volt a kudarc, ami a sok újjal való próbálkozásnak is köszönhető. Ilyen volt az 1:3 arány. Maradok az 1:2-nél, ez működik.
-
Csápájev
őstag
"és a hangoskodáson kívül csinálsz is valamit?
"Mikor az elvtelenség mellett érvelő feláll és büszkén kihúzza magát,hogy neki nincsenek elvei és számonkéri a másikat,hogy márpedig ő mégis mit csinál...,na ilyenkor szintet lépünk.
Ha nem ismernélek,akkor azt mondanám büszke elvtelen vagy,de nyilván nem vagy elvtelen.
Ha annak idején a Western barban csak fele annyira ügyesen ugráltam volna a poharak elől,mint ahogy te az érveket kerülgeted, én lettem volna a király a lakótelepen.
Egyébként csinálok, pl azzal,hogy ilyen vitákban kiállok ezekért az ügyekért.
És ez egyáltalán nem kis dolog, mert szerintem a 21.századi Európában pont ezzel lehet változtatni.
A közösségek gondolatainak formálása sokkal komolyabb segítség ezeknek az országoknak,mint a különböző segélyek,amiknek jó részét már félúton lenyúlják.
Csak ez működik.
Ha majd mindenki úgy gondolkodik,hogy nem támogatja a Kopi Luwakot és nem vesz és ciki lesz a Kopi Luwak,akkor nem fognak többé cibetmacskát kínozni.
És ez igaz mindenre. Elengedtem .
-
válasz
Bazsee71
üzenetére

emelj szót, hitelesen vagy sehogy. vagy szerinted bárki, bárhol, bármilyen formában szót emel, akkor az jó és punktum? amikor dicaprio a jachtjáról magyaráz, az jó és punktum? ne már. te nem láttál még álszentséget? kopi luwak témában mást sem látok például.

amit a számba akartok adni surdával, olyat én nem mondtam. viszont tényleg engedje már el mindenki ezt a témát. itt a vonal:
---------------------------------------------------------------------------
-
Bazsee71
őstag
Hogy végre ON is legyek. Szegedről ismét hoztam egy csomag CasMo kávét, a Kék Elefánt saját etiópját, Adado Sharát. Filter pörkölés, mert presszó éppen nem volt a polcon. Úgy próbáltam itthon, ahogy ott is készítik, 1:2 arány, normál csapolás, és igencsak jó lett már elsőre is. A helyben fogyasztott CasMo Hartman is fantasztikus volt, ott egyszerűen mindig jó kávét kapok. Pedig nincs előáztatás, 6 bar-os csapolás, meg EK43. DC Evo kétkaros géppel, és Fiorenzato F64-gyel dolgoznak.
Így mostanában hanyagolni fogom az 1:3 aránnyal való próbálkozást, mert úgy vagy egy teljesen híg ital lett az eredmény, vagy az édességgel és az ízjegyekkel jött egy kellemetlen keserűség. -
Bazsee71
őstag
Ezek szerint ha nem vagyok Teréz anya, vagy a világtól elvonultan élő buddhista pap, akkor szót sem emelhetek semmi ellen? Illetve csak olyan ellen, aminél gonoszabbat már senki sem tud mondani, különben álszent leszek? Szerintem éppen ez a PC szöveg a legkifogásolhatóbb. Igenis, ha csak egy kicsiért is ki lehet állni, akkor ki kell, a többi csak kifogás, és "hiszti".
-
kaligula
tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Egy kis állszentség-látszat belefér szerintem, ha ezzel sikerül az árnyékból előrántani egy kényes témát. Az egész, kávéhoz kapcsolódó globális remdszer gondjaira nehéz egyként rámutatni, mert végtére ez is egy üzlet, amiben a résztvevőknek van önálló akaratuk. Az állatkínzás már egészen más számomra, a kopi pedig ennek az egész kávés üzletnek az állatorvosi lova, ezért ezen keresztül sok visszásságra lehet rámutatni. Számomra az lenne állszent dolog, ha úgy beszélnék, hogy közben kiírom magam abból az emberiségből, amelynek része vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo Yoga 13W - AMD Ryzen 3 5425U I 8GB I 128SSD I 13,3" WUXGA Touch I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 128GB Black használt megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)