- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sortiefish #60899 üzenetére
nagyon szerettem a jolly késes mini-e őrlőmet, évekig használtam. azt az őrleményt én is kevergettem. a roburnál most már számonkérőbb vagyok darálóval, drágább volt, mint az első autóm, annyiért már ne kelljen varázsolni, mert mérges leszek
-
sz.zs.
senior tag
válasz
sortiefish #60893 üzenetére
Hű bazzz.... ez mire végez, bedöglik a ledarált kávé!
-
válasz
sortiefish #60893 üzenetére
valami super jolly-val darált? nyilván az sem mindegy, hogy milyen őrleményt kapsz, mennyit kell javítani rajta. de mégegyszer: én simán elfogadom, hogy jobb úgy, csak épp ettől még nem csinálom. mini habverő is van, inkább nem kommentálom. hústű is van, ezt sokáig használtam, a robur óta ezt sem.
ez van, legalább valamire jó ez a 28 kilónyi vas a pulton, sokkal egyszerűbb a darálás téma azóta.
-
sortiefish
tag
Nem a legfrissebb bemutató videó a szitált és nem szitált őrleményről, de a szita az szita.
Nyitott szűrős összehasonlítás FAEMA E61 - TÓTH SÁNDOR -
Rush77
aktív tag
Lehet, hogy hülye kérdés de egy CM702 kiszolgál szerintetek egy Silvia-t legalábbis ideiglenesen?
-
válasz
soldier2 #60886 üzenetére
milyen szita az pontosan? ha 300 ft, megveszem csak azért, hogy kipróbáljam, hogy mekkora a különbség. de egyelőre szkeptikus vagyok, a robur őrleménye szemre is lényegesen jobb, mint minden korábbi darálómé (kivéve a k10, de az a dózeres mivolta miatt volt szép rögmentes).
-
Frogz
csendes tag
Sziasztok!
Ha csak FP-hez, és filterhez keresek valami olcsó örlőt, akkor szerintetek a CM702 / Wilfa Svart párosból melyik az ajánlottabb?
-
soldier2
őstag
Szitálás, kocogtatás, wdt stb.
Az a szitálás, amit Tobee csinál nem az amire gondoltok. 3-4mm-es lyukátmérőjű szita amit használ, kb 2 mozdulattal átzúg rajta a darált kávé. Ahogy én csinálom (gyenge idegzetűek itt abbahagyhatják az olvasást): darálom a szűrőbe magasítóval (vagy a daráló kis tartályába), 3-4 kör a mini habverővel, majd egy vékony tűvel ugyanez, hogy egyenletesen oszoljon el a szűrőben, magassítót leveszem, paltampal tömörítem, és már mehet is rá a nedves aeropress filterpapír, és irány a gép. Tudom, hogy kész elmebajnak hangzik, de még bírom gyógyszer nélkül. -
accu
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy alkalmi filterezéshez mennyire használhatóak a Hario darálói? -
pacuha69
csendes tag
Ezt a fagyasztós dolgot meg tudom erősíteni én is. Egy július közepe-vége környéki Taf coffee Costa Rica-i kávéjából maradt még 4-5 adaggal, azt dobtam be a fagyasztóba én is még két hete. Tegnap vettem elő belőle, és zseniálisan finom volt ezzel a nyújtott csapolással. Ehhez képest a Colonna Santa Teresa, amit nemrég dicsértem itt Katocinak, egyszerűen mintha megdöglött volna. Az első 2-3 adag tényleg egész jó volt, most meg már mintha nem is az lenne. Fene se érti ezt.
-
mester6
tag
válasz
Kapucziner1 #60864 üzenetére
Így egyszerűbb lenne megnézni:[link]
-
nem, mert egy gúlában van a kávé középen, de mielőtt húzok egy teljes kört, egyszer odaütöm a szűrő alját a pulthoz, ettől az egész lejjebb megy bő fél centit. utána ezt simítom, de így már nem jön ki, igazából a gúla közepét oszlatom el a szélei felé egyenletesen.
talán egyszer levideózom, nem mintha ez valami fontos dolog volna, egy darálópodkeszt biztos hülyét kapna, ha meglátná. én csak eloszlatom a szajrét és tömörítek, nekem ennyi elég, amúgy megbízok a robur őrleményében és nem gondolkodom tovább.
-
handrash
őstag
-
-
Bazsee71
őstag
válasz
Toobee #60866 üzenetére
Ezt pacuha69-nél is láttam, és tényleg egy baromi jó kávét húzott így. Én továbbra is tartózkodom a bűvészkedéstől (jó értelemben), de Parci annyira riogat azzal az etióppal, hogy valamit lehet muszáj lesz bevetnem. Egy biztos, a szokásos rutinnal kezdem: őrlök, a kart egyszer lekoccintom, hogy elterüljön, Keresztapper-féle egyengetés, majd Palmtamp és hajrá.
Szerk.: Parci, ha így döntenél, akkor beállok elsőnek a sorba, imádom azt a dizájnt.
Még a témához: most már ittam pár jó kávét kávézókban, és fele annyit nem ügyködnek vele, mint mi. Csak lehet anélkül is jó kávét készíteni, persze az alap lépéseket kellő gondoskodással elvégezve.
-
-
jolti
senior tag
válasz
mdav88 #60845 üzenetére
En sem kifejezetten a gaggiára gondoltam. Főleg úgy, hogy nekem Ecm van. 😆
A két említett boltban szinte minden géphez van minden.Simi
Köszi, tényleg! :-)
Ezt mondtam én is, hogy ha csak tömítés csere és karbantartás van, az csak egy-két ezer forint + munkadíj. Ha maga csinalja, akkor még az sem.
Akkor jön rá plusz, ha cserés valami. -
Toobee
veterán
Szitálás az isten, még mindig. Annál szebb eloszlást nem hiszem, hogy bármivel tudnál csinálni. Így kevergetni sem kell, nyugodtan szintbe tudod hozni adott térfogatú kávéval a szűrőt, ami egyébként karba darálásánál, vagy keverés utáni adagolással nem töltené meg. Így nagyon könnyű jó alapot csinálni a tampernek. De tudom, ez az utolsó amire hajlandó lennél. Csak néha annyira görcsös dolgokat olvasok már itt, hogy talán egy próbát tehetne vele mindenki.
-
pár random tapasztalat:
- találtam a fagyóban némi casmót, danny moreno kolumbia például. zacsi vége, szóval "ledöglött". és ez is finom lett a szokásos 20 mp előáztatás + 6 baron csapolással! kiunyu kenya is van még ott, de ezúttal eszpresszó pörkölés és elég friss. nem is lett jó, pedig a ledöglöttebb és filter pöri jól muzsikált.- tudom, hogy mattperger az isten, de: a darálás utáni kocogtatás szerintem hátrányokkal is jár. a robur őrleménye nagyon szép, levegős, homogén, simán minimum dupla térfogatú ahhoz képest, mint ami lesz végül (de inkább háromszorosa). de, ha elkezdem kocogtatni, feljönnek a nagyobb darabok és lemegy a finom por, látványosan "rétegződik". és a lefolyás sem lesz olyan jó. ezért egy ideje én egy műanyag kanálszárral húzom síkba (a szűrő középpontjáig lógatom be, a szélén megtámasztom és körbemegyek vele kétszer), így nagyon szép eredmény érhető el.
- a roburos kofik mintha javulnának. vagy a fene tudja, lehet, hogy csak én figyelek oda jobban. mindenesetre egész jókat ittunk az utolsó casmókból (na, nem az etiópból), szinte mindig fincsi lett.
-
looser
addikt
Megyek pár napra Bécsbe, csak annyit kérdeznék, hogy kimondottan kis pörkölők friss kávéit árusító helyeket ismertek? Kávéház van egy rakat, azt néztem egyet-kettőt. Lehet, hogy rossz kifejezéssel keresem :-)
Egyébként ott egy szimpla közértben is nagyobb a választék, vagy a nálunk is mindenhol kapható termékek a jellemzőek? Nem akarok sokat hozni, max 1 kg különböző kis kiszerelésekben. -
Rush77
aktív tag
válasz
sz.zs. #60859 üzenetére
@ sz.zs. & Timer
Itt írtam róla a tapasztalataimat bár az ízlelésem nem túl kifinomult.
Szerintem teljesen jó volt, semmi bántó íz nem volt benne. A Tazza d'oro után meg kifejezetten felüdülés volt egy normális decaf.
Elsőre megijedtem olyan gyorsan lejött (16-35-10mp!!!) és így sem volt vállalhatatlan.
Másodikra még tovább finomítottam a dolgokon és annak ellenére, hogy még így is gyors volt, ugyanaz a mennyiség kb 20mp alatt jött le nagyon bejövős volt.
Masszív crema ami alig akarta elnyelni a cukrot és egészen kellemes enyhén mogyorós (bár nem túl fejlett az ízlelő képességem) lágy ízek. -
Gravity1234
tag
IMS szuros, naked karos finomhangolas, PY mester Guatemala San Miguel.
Jelenleg 88 fokon, aranylag hosszu lefolyassal kostolom. 8-10 masodperc kornyeken inditom meg es 35-40 alatt jon le, 1:2 arany, 16g orlemenybol.Sorry a telos kepert, keves fenyben csinaltam (nem jellemzo ram)
Es egy kis Flatwhite belole. -
lagoon79
tag
válasz
mdav88 #60850 üzenetére
ez a gép gőzteljesítményétől függ. kisgépeknél én mindig 1 lyukast használtam, nagy gépeknél pedig nagyon szerettem a rocket két lyukas csövét. a Brasiliára is azt tettem felújításkor. volt egy Simonelli Oscarom is régen, azon négyes volt a gyári, de ott már nagyon észnél kell lenni.
-
lagoon79
tag
Sziasztok, végül hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, h eladom a T3-as házi készítésű Brasiliámat. Hétvégén lekerült a pultról.
Amit tudni érdemes:
[link]
[link]Szerk.: most látom, h a felújításos képek már nem elérhetőek, így privátban szívesen küldök mindenkinek az aktuális állapotról! Illetve itt a régiről:
[link]Az alábbiakat érdemes megfontolni vásárlás előtt:
- inkább kávégéphez (mechanika és elektronika) értő személynek ajánlom
- teljes vízkőtlenítés szükséges (kb. fél éve talán kétszer ha be volt kapcsolva)
- nyomást néztem, sztem nem fog ártani egy pumpa csere (talán még van is otthon elfekvőben vhol egy ex5).A fentiek nem nagy dolgok, de nekem sem időm, sem kedvem nincs már nekiállni. Komoly érdeklődőnek a gépet újra üzembe helyezem, h a funkciókat tesztelhesse. Megtekintés Felsőpakony (turisták kíméljenek).
Kiegészítők:
- zárt és nyitott kar
- reneka és gyári szűrőÁr: 265 ezer
Plusz ugyanitt 2015-ben AVX-től vásárolt piros Gene CBR 101 is eladó (asszem idén februárban volt utoljára bekapcsolva).
Ár: 100 ezer
Érdeklődni mindenről privátban vagy a gratzladam kukac gmail pont com címen.
-
simi.esp.28
csendes tag
barista szaküzlet.
szerintem amúgy nem kerül 20-25-be egy gaggia nagyszervíz, max a cady-ben. legalábbis én ennyiért pidelni szoktam, amibe benne van a teljes felújítás is. nem nagy szám a tömítéscsere meg az egész szerelés egy jó állapotú gépnél, viszont egy elhanyagoltnál érheti az embert meglepetés, az összerohadt, elnyalt csavarokkal, alkatrészekkel.
-
gpbenedek
csendes tag
válasz
8nemesis8 #60825 üzenetére
Ami egy GC ben cserere szorulhat:
- tomitesek 2e
- ulka 3600
- 3 jaratu 11e
- kazan 6e
- gozcsap 6-9e
- kapcsolo a fronton 11e
A cserelgetessel, beszerzessel sokat lehet szivni, akar rafizetni, ha hianyzik a tudas/rutin/szakertelem. Alkatreszeket expolygonnal, vagy a cadytradenel talalsz. -
jolti
senior tag
Én a Tescos kék vízkőldót használtam, használom most is. Első osztályú szerintem.
5-10 perc alatt, szakaszosan működtetett szivattyúval átnyomatsz rajta egy tartály ilyen citromsavas vizet, mad egy tartály sima tiszta vízzel átöblíted.
Extra szerszám k kell hozzá.
Sima + csillagcsavarhúzó, imbuszkulcsok, 10-13-17 villáskulcsok (kb ennyi, ha jól emlékszem) , kombináltfogó, nekem még nagyon hasznos szokott lenni egy hegyes csőrű fogó és egy csipesz. ( Pl. kábelsarut lehúzni lehetetlen helyen, stb.)
Nagyjából ennyi.Bazsee ez pont így van!
Bár volt már pozitív élményem is egyszer velük. -
sz.zs.
senior tag
Ha esetleg valaki megszabadítana a duplán rendelt okos dugaljamtól, az 7000 Ft-ért cserébe megteheti, jelentkezzen legyen szíves privátban
-
Bazsee71
őstag
+1, a Danettinél amennyire készséges és segítőkész a kiszolgálás, az Expolygonnál annyira lesz@rom a stílus.
pzol és a többiek: igaz nem a nagygenerált mutatja be ezekben a leírásokban fragola, de sok hasznos kép, információ található/látható itt. Egy első nagyszervizre biztosan hozzá, vagy simihez küldeném a gépet.
-
pzol
csendes tag
Hamarosan nekem is jön egy GC, kíváncsi vagyok, milyen lesz a kazánja... Tisztitani mivel érdemes? Olvastam olyasmit, hogy 10-15 percre meg kell kapatni tán citromsavval, és az így kialakult matt réteg jobban bírja a strapát. (sehol se lelem, hol olvastam ilyet...)
GC-hez kell extra szerszám? Nagyon átlag a háztartásom ilyen szempontból - imbusz készlet azért van. -
jolti
senior tag
válasz
mdav88 #60835 üzenetére
A szokásos.
Danetti, Expolygon.
A Danettinél imádom Tibit, mert nagyon kedves, segítőkész és mindig tud valami alternatívát, ha az épp nincs ami nekem kell.
Van még egy bolt, ahol van egy két cucc, de ha most agyonversz sem jut eszembe a neve. Éjszakás vagyok, igy a gépben sem tudom megnézni. ( Simi honnan vettük a szilikon kartömítést?)
Amúgy azt még nem is használtam, mert a jó egy éves kartömítés még mindig f@sza. A denettitől való es külön fel van tüntetve, hogy puha.
Tényleg puha es jól zár es még bírja. -
Bazsee71
őstag
Felkészültem lélekben az olasz, robusztás blendekre. Nincs velük bajom egyébként, ha jól van elkészítve, akkor gond nélkül lecsúszik.
bl4ze: Köszi a tippet, a szállásra is.
pacuha69: Ez nagyon jónak tűnik, a kávék is biztatóak. Úgy tűnik, innen érdemes lesz hozni 1-2 csomagot.
A pizzériát pedig biztos kipróbáljuk, lesz rá időnk.
mgy: Most éppen két CasMo között a Kapucziner kolumbiait.
Na de eddig ez nem volt jellemző, mosolyogva fogom legurítani a napi 3-4 robis blendből készült espressot.
Nápolyban két ilyen jellegű pizzéria is ki van szemelve, meglepődnék ha a kettő közül nem ez lenne az egyik, majd megkérdem a "főszervezőt".
-
jolti
senior tag
válasz
8nemesis8 #60827 üzenetére
Dehogy is.
A tömítések kijönnek kb. egy ezresből, ha van egy pici érzéked hozzá simán meg tudod csinálni. Meg a tisztító szerek.
Ha véletlenül szar a szivattyú az kb. 4ezer.
A kazánt meg manuálisan ki tudod takarítani es legalább bele kukkantasz, hogy milyen belülről.
De nem kell megijedni tőle, bár bizonyos üzleti érdekek már elplántálták az agyakban, hogy "szét van savazva, cserélni kell... " Persze, ha nagyon gáz, akkor ki lehet. 5-6 ezer szegeden.
Fotózni mindent, beszámozni a kábeleket és akkor nem tudsz hibázni, ha megnézed, hogy mindent ugyan oda kötöttél be. -
Rush77
aktív tag
Ma megkaptam a PJ csomagomat (Ezúton is nagyon köszönöm
) és kipróbáltam a koffeinmentest.
Elsőre megijedtem olyan gyorsan lejött (16-35-10mp!!!) és így sem volt vállalhatatlan.
Másodikra még tovább finomítottam a dolgokon és annak ellenére, hogy még így is gyors volt, ugyanaz a mennyiség kb 20mp alatt jött le nagyon bejövős volt.
Masszív crema ami alig akarta elnyelni a cukrot és egészen kellemes enyhén mogyorós (bár nem túl fejlett az ízlelő képességem) lágy ízek.
Asszonynak is nagyon bejött. Meg is jegyezte, hogy miért csak 1 csomaggal rendeltem -
mgy
senior tag
válasz
Bazsee71 #60824 üzenetére
Nem tudom, milyen kávét iszol itthon, de nagy valószínűséggel nem leszel annyira boldog a kintiekkel. Hiába van gyakorlatilag mindenütt tökéletesen elkészítve, de az alapanyag...
Nápoly, pizza: https://www.facebook.com/PizzeriaGinoSorbillo/ sorba kell állni, fel kell iratkozni, hogy egyáltalán bejuss, de megéri.
De az jó szempont lehet, hogy kis utcában, eldugott, 2-3 asztalos helyet keresel, ami nem turistákra van szabva, ott is remek kajákat kapsz. -
pacuha69
csendes tag
válasz
Firenzében ki ne hagyd a Ditta Artigianale-t. (http://www.dittaartigianale.it/en/catalogo.aspx)
Több kávéjukat is kóstoltam, mind nagyon remek volt.A tipikus olasz "bár" kávékban meg egyet értek And06-al. Az Autogrilben felszolgált Kimbo kávékról nekem is jó emlékeim vannak. Aztán majd Nápolyban kóstolhatsz "csapkodós tamperes" ristretto-kat.
. Több helyen is ütötték-vágták a tampert tömörítéskor. Mókás volt nézni.
Sorrento az egyik kedvenc helyem. Van a parthoz közel egy nagyon jó pizzéria. Az a neve, hogy Tico Tico. Zseniális. (pontosabban ez Meta-ban van, de az Sorrento része).
https://www.tripadvisor.co.hu/Restaurant_Review-g1057024-d1738806-Reviews-Tico_Tico-Meta_Province_of_Naples_Campania.html -
And06
aktív tag
válasz
ha szereted az olasz "bár" kávét, bármelyik tabak/kávézó/étterem jó kávét fog adni, ha nem, akkor keserü xar lesz mind
az autopályán az autogrill veri a többit szerintem, sima bár kávé az is, de annak kiváló. annó én hoztam a kimbo autogrill blendből 1 kilót, irtam is róla. az árát (18€/kg?) nem éri meg, de amúgy jó.
-
adp
őstag
válasz
bajnokpityu #60826 üzenetére
5e a kazán.
-
8nemesis8
veterán
válasz
bajnokpityu #60826 üzenetére
20-25 nem kevés! Ha műszakilag nem vagyok analfabéta egy tisztításba tömítés cserébe bele lehet fogni vagy ez tényleg csak a szakik területe?
-
8nemesis8
veterán
Használt külföldi gépekkel mennyire lehet melléfogni Gaggia Classicból?
Most találtam neten egy olyat, aminek a vezérlőpanelje van elrepedve, de állítólag semmit nem befolyásol. Ha mégis szar lenne mekkora költséggel számoljak?
Egy alapos tisztítás, tömítéscsere mennyit kóstál, amit szerintem mindenképpen érdemes lenne megtenni!? -
Bazsee71
őstag
Akkor most vidámabb vizekre eveznék, és a fórumtársak ötleteit várnám.
Nem egészen 3 hét múlva nyakunkba vesszük Itáliát 2 egész hétre, melynek során az alábbi városokat érintjük (Sorrento és Stazzo kivételével csak pihenő, Firenze és Bari 1 nap). Ha bárkinek az útvonal környékén javaslata lenne látnivalóra, étteremre, kávézóra, annak nagyon örülnénk. Autóval leszünk, szóval kisebb kitérők megoldhatók.
Útvonal:
Firenze
Sorrento (Nápoly)
Stazzo (Szicília, keleti rész)
Polignano A Mare (Bari)
Marghera (Velence)Illetve ha van olyan érdekes olasz blend, amit érdemes hazahozni magunkkal, akkor azokat is írjátok meg (minimális mennyiségben egyedi kéréseket is tudok teljesíteni, a hely ismeretének hiányában viszont ígérni nem merek).
-
válasz
bajnokpityu #60822 üzenetére
oké, ezt a mellékvonalat zárjuk le, tényleg szóra sem érdemes, amiket blaze odaszúrt neked. neki ugyanúgy hibás feltételeznie, hogy azért, mert tesztelsz kofit, már egyből a zombihadserege egyik parancsnoka vagy. hogy mást ne mondjak, én is teszteltem a korzónak, sem ráhatásom nem volt a tartalomra, sem utasítást nem kaptam semmit, soha.
azt viszont őszintén sajnálom, hogy amit burn28 írt az "új éráról", abból egy másodperec alatt semmi sem maradt.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Bazsee71 #60821 üzenetére
Ennyi, egyet értek. Parci, oké, ezzel is egyet értek. Viszont nem vagyok agymosott, hiszen kb 3 mondatot beszéltem Bélával. És abban se volt semmi a témáról.
Van mindkét oldalról pozitív és negatív véleményem is. Mindkét oldalnak el is mondom, de hogy gyűlölködnék, vagy le süllyednék személyeskedés szintjére, ezt inkább kihagynám. Gyűlölködés az én személyemtől piszkos messze van.
-
válasz
bajnokpityu #60816 üzenetére
a sértegetős részt töröltem.
a többiben viszont lehetnél belátóbb, állatira nem oké például konkrét higiéniai hibákkal vádolni valakit, csak úgy. valóban jogi kategória. és bár a kávékorzó nem rokonom, se kutyám, se macskám, de valóban van különbség egy fizetős banner, meg a céla-féle demokrácia között. szóval egy dolog, hogy mit képzelsz el, egy másik, hogy mennyi alapja van. amit céla művel hazudozásilag, nagyjából védhetetlen.
egyébként pedig lassan pörögjünk le a témáról.
-
weinmaker
őstag
Ráadásul a Pannonkávét is hogy lehúztuk és még több olyat ami nem volt jó, mégis megjelent, és mégis hirdet a cég vagy sem. Ez az ő döntése.
De Blaze kérlek ne menj bele, gondoljon amit akar, nagyon nem érdekel.
Bajnokpityu, te pedig anélkül, hogy egy csöpp fogalmad is lenne róla, hogy merről hány méter, ugyanazt teszed mint nemondkianevét. Nem azért de ez semmivel sem jobb, de legyen benne örömöd.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Én is elképzelem a kávépörkölőt, amikor megjelenik egy rossz vélemény a kávéjáról, és kapkodva rohan Bélához, hogy szerepeljen a tesztben, kérve a véleményalkotót is bevonni a csapatba.
Egy dolog a Brando kávé minősége - én sem veszek már onnan -, és egy másik penésszel és ótvar körülményekkel vádolni őket. Véletlenszerűen toppantam be, egy kávé után körbe is vezetett a tulaj, és patika a raktár. Vajon Béla mit szólna egy ilyen híreszteléshez?
Túltolja az öreg a biciklit...
-
bl4ze
veterán
válasz
Látom tényleg megvolt az agymosás.
A forgalmazó akkor ír alá banner-re reklám felületet, amikor akar. Ha nem tetszik neki a teszt eredménye akkor is hirdethet, és ha tetszik, akkor is.
Nézd meg az aktív bannereket :bristot : 13 pontos teszt eredmény - nem lett nagyon dícsérve
illy : 15 pontos teszt eredmény - ez sem lett nagyon dícsérveMindkét cégnek volt kávéja ami eléggé le lett húzva, mégis hírdet. Szóval mit nem lehet érteni ?
Béla féle agymosás, rosszindulat helyett néha nézz meg dolgokat, mielőtt sárt dobálsz......
-
bajnokpityu
félisten
Nyugodtan sértegess, abszolut lepereg. Személyeskedés is.
Elképzel-em a forgalmazót, amikor megjelenik egy rossz vélemény a cuccáról, és kapkodva írja alá az új banner megrendelést.
Bazsee: kaptam én is hulladék zöldet tőlük, viszont szó nélkül küldtek másikat, elnézést kérés közepette.
-
bl4ze
veterán
válasz
bajnokpityu #60811 üzenetére
Nem a tesztelt cucc bannerért fizet. Hanem a cég akarja magát reklámozni banneren.
Nagyon nehéz ezt megértni, nem ?Tesztelés mindig ingyenes volt - első perctől fogva.
[ Módosította: Parci ]
-
Bazsee71
őstag
válasz
bajnokpityu #60811 üzenetére
Azért ég és föld, hogy a tesztért fizet valaki, vagy azért, hogy egy banner megjelenjen az oldalon. Ez Béla részéről nem hogy csúsztatás, egyenesen hazugság. De ugyanezt műveli a Brando felé, az a szerencséje, hogy őket ez nem igen hatja meg. Amit a gondtalan tárolásról és a penészes kávéról híresztel, az ugyanúgy valótlan, mint jó pár képzelgése.
-
Bazsee71
őstag
válasz
bajnokpityu #60809 üzenetére
Mi mivel jobb?
-
Bazsee71
őstag
válasz
simi.esp.28 #60807 üzenetére
Szívemből szóltál.
Annyi ilyen tesztvideót látok, de szerintem még értelmetlenebb, mint gépjárműveknél a tesztpadon mért fogyasztás. Teljesen másképp alakulnak a valós körülmények.
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz
tariattila #60804 üzenetére
fasza! üres csapolásnál kicsit furán jön a víz a fejből, de kávéval már nincs gáz. ezért is nincs szerintem értelme sok tanulságot levonni az ims és bármilyen felsőszűrős üres csapolásos videók között, hogy most cseppenként jön a víz vagy összeáll vagy akármi.
parci: ha ennyire zavar a venti miért nem kötöd ki?
-
tariattila
veterán
válasz
tariattila #60573 üzenetére
Továbbra is eladó a La Spaziale és a Mazzer....
képek a hozzászólásban amire válaszolok itt
Simi! klassz lett a vízhozam, szép munka! A nyitottszűrős csapolás végre olyan amilyennek lennie kell....
-
von toth
tag
válasz
soldier2 #60789 üzenetére
Na, igen neten minden kapható, de a magyar realitás nem az. Revideálom kijelentésem, mindenből elég sokféle van podból meg kapszulából is, én egyszer kóstoltam ilyen kapszulásat, nem volt rossz (persze külüönoseben jó sem). Én is azért preferálom a karos gépeket , mert egy személyre párnát használok.
Automatában is biztosvan jó, de az nem a százezres kategria lehet, hanem inkább kétszer annyi.
A graef pivallán gondolkodom (lehet, hgy megiont akciós lesz) ott van kapszula, ese feltét, előáztatás és gyors felfűtés, réz bojler, 58mm szabványos ipari kar....
-
weinmaker
őstag
Így van, csak megerősíteni tudom amit Blaze írt. Soha senki nem fizetett a tesztért! Kizárólag a banneres hirdetésért, ami meg más tészta. Sajnos megszoktuk, hogy hazudozik össze-vissza a nemondkianevét, de ha ez neki jó, legyen vele boldog.
Szánalom az egész, de nem is akarok semmilyen formában belefolyni!
-
SirRasor
addikt
Helló!
Az olcsóbb, 3.5-4 BAR-os gőznyomásos kávéfőzőkről valaki tudna mesélni picit? Egész pontosan az érdekel, hogy lehet-e kesernyés íz nélküli kávét készíteni a megfelelő beállításokkal (főző típus, kávéfajta), vagy esélytelen? Illetve koffeintartalomban mennyire térhet el egy 7-11 baros pumpástól?
Ui.: a brikka nem jött be; túl macerás nekem, illetve nem lehet fél/negyed adagot készíteni, úgyhogy amíg nem lesz valami normális, marad a csepegtetős kombinált teafőző.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló