Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
válasz
looser
üzenetére
Ha Fragola, akkor szinte biztosan K típus. A video szerint nézd meg, nem állítódott-e el. Bár nem hiszem, mert K az alapértelmezett. Vagy kimozdult. Anélkül, hogy kiszednéd a PID-et a dobozból, nem leszel előbbre. A végén kéne megnézni a csatlakozásokat. Ha az OK, nem lazult meg, akkor másik szenzorral kipróbálni.
Ja most olvasom, hogy víz került a pidbe. Akkor van arra is esély sajnos, hogy az tönkrement.
-
Toobee
veterán
válasz
looser
üzenetére
A kávé miatt van. Vegyél világos pörkölést és nem lesz ilyen gondod vagy 1-2 spricc vízzel tudsz javítani (megszűntetni nem fogod tudni ilyen pörkölési szint mellett). Bocsi, nem véleményezni akartam a kávédat, csak sejtettem, hogy széntabi. Cégnél a Baratza is úgy szórja a GetUp-ot, hogy a szűrő melletti területen kis túlzással még egy kávéra való összejön, pedig az nem alja cucc. Egyszerűen sötét, emiatt alacsony a nedvességtartalma és porózus, könnyen töltődik, nem nehezek a szemcsék sem. De, ha van itt fizikusprof, akkor javítson ki nyugodtan
-
törölt tag
válasz
looser
üzenetére
Még a kotyeszhoz rendeltem ezt a kávét: S.Giusto - Intenso, roasted italy....
Bő 1 hónapos a flair58 és a J-maxom, eddig a kávéig minden rendben ment. Ez viszont ha leveszem a daráló aljáról a poharat fel van kenődve magára a daráló aljára is de vastagon és bele a pohárba is alig jön ki magától egy kicsi, minden egyes darálás után ecsettel jön csak ki/le rendesen. Alig várom, hogy elfogyjon ez a massza.....
-
zolnagy
őstag
válasz
looser
üzenetére
Én mindig leszoktam, hogy ne legyen semmi útban a kifolyó mocsoknak. A vízterítőt meg a felsőszűrőt meg a kifolyt zsíroldós vízben áztatom kicsit. Így biztosabb szerintem.
Bár nem is tudom, mikor csináltam utoljára. Mióta aeropress papírozok, nem igazán érzem szükségét. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
looser
üzenetére
Kapitalizmust nehéz befolyásolni azzal, hogy mit nem vásárolsz. Illetve általában egyéni szinten nehéz befolyásolni a multik működését. Amivel valamennyire mégis tudod az az, hogy mit vásárolsz. Persze amíg desztvizet csak műanyag palackban kapsz, addig nehéz "jót" vásárolni.
-
sLINKy
tag
válasz
looser
üzenetére
Igen és mi a jobb, ha újrahasznosított palackban van vagy ha kidobják és új palackot kell gyártani a helyére mert nincs újrahasznosított anyag. Az a BAJ, hogy azzal, hogy nem veszed, sokan nem veszik a gyártók véleménye nem fog megváltozni.
No offense. Remélem te is érvelésnek veszed és nem vitának.
-
-
-
válasz
looser
üzenetére
Én kb. 6 éve vario-t használok, bár -anno tisztáztuk- még a jó eresztésből valót, kerámia késekkel. Én meg vagyok elégedve az őrleményével. Szépek a lefolyások, és az ízjegyek is elég szépen megjelennek, amiket a leírások alapján várunk. Én is presszót iszom, specialty-t.
Anno olvastam cikkeket, amik a vario-t pl. a mazzer sj-vel hasonlítgatták - végül vario-t vettem. No, az állítgató mechanikájánál biztosan van profibb megoldás, ezt aláírom, de otthonra sztem. nem rossz masina. -
sz.zs.
őstag
válasz
looser
üzenetére
Azt nem vitatom, hogy őrleményben jobb az Iberitalnál, de 70e Ft-ért egy műanyag halmazt veszel. Bl4ze-nek és Paljocnak valóban tartósan jól működött, de azok még első szériásak voltak. Sokaknak hullott már szét, illetve elállítódhat magától a szemcseméret. Én Mazzer párti vagyok.
-
WarLock07222
tag
válasz
looser
üzenetére
Jól sejtem, hogy itt a koffein bevitelt szeretnéd picit "meghackelni"? Nem tudom pontosan, hogy milyen fajta kávét tolsz, de mondjuk 100% arabikánál azért nem hiszem, hogy nagyon tartani kell a koffein túladagolástól, ha csak nem indokolja valami egészségügyi állapot
Az a baj a blendekkel (esetedben fele ilyen fele olyanm gondolom örlésenként kimérve, de egy előre elkészített blendre egy hatványozottan igaz) hogy picit olyan mint a kinder surprise. Attól függően, hogy épp hogyan állnak a csillagok, ihatsz belőle ultra-jót, mert éppen nagyon kiadja, aztán pedig semmi. Pedig nem változtattál elvileg semmin, csak épp máshogy / más arányban kerültek bele az alapanyagok a kosárba. -
paljoc
tag
válasz
looser
üzenetére
🤣🤣🤣 /amúgy azóta sincs semmi baja, sőt, az is bejött ami miatt anno megvettem, hogy ez annyira olcsó, hogy nem lesz nagy értékvesztése. Közel a 2016-os újkori árában látok hasonlókat most a hahu-n, más kérdés h el tudják-e adni. Az mindenesetre bejött, hogy 5 év alatt minimálisat esett az ára, az üzemeltetése/szerviz meg egy vicc. Májerkodásra cserébe alkalmatlan, de a-ból b-be bármilyen útviszonyok közt elvisz….csakúgy mint a prius, csak annak mindene leér meg leszakad, mindenhol is. 🙈😎😆/
-
válasz
looser
üzenetére
Mondjuk nemtom az alis mágneses mennyire életképes, ha picit meglököd vacakolás közben
tényleg nem tudom, de a kínaiak sok kellemetlen meglepetést okoznak, hiába kici, ócó.A disztribútor nekem bejött, jobb a lefolyás egyértelműen (vdt is van, semmit nem hagyok ki, amivel megőrjíthetem az asszonyt). De olyat kell venni, ami lehetőség szerint nem, vagy minél kevésbé tömörít elő, csak eloszlatja a cuccot. Pl. az óccó avx verzió szerintem nem jó. Más szerint meg úri huncutság az egész.
-
Narakh
senior tag
válasz
looser
üzenetére
+ (#93213) konzumpro
Én is túl finom őrleményre gyanakodnék, a fotón feltűnően homogén a pogid teteje (és az összetömörödős jelenség is fura). Én viszonylag durvára őrölt matériával, a szintjelzős 80 ml hideg vízzel indítok, és a végére a tiédnél sokkal ziláltabb a cucc a kosárban, viszont nemigen ereszkedik meg. (Mondjuk Hario kézihajtánnyal őrlök, ami eleve valamelyest változatos őrleményt produkál.)Lehet, hogy kocogtatás helyett is inkább késsel húznám le a tetejét.
-
törölt tag
válasz
looser
üzenetére
Lehet hogy még nem elég durva a szemcseméret. Vízből mindig kevesebb megy bele mint ami a felső részen H2O-val meg van jelölve. 45ml-nél konkrétan megijedtem, akkorát kattant, viszont zaccos lett a végeredmény. Valaki 40-45öt ajánlott régebben. Valami spéci nagy szemcsemérettel vagy IMS szűrővel lehet hogy nem zaccosodik, de IMS-sel nem fő le hirtelen, inkább csak kifolyik, emiatt keserűbb.
Nekem megemelt súlyszeleppel, 80g előforralt vízzel, 14g őrlemény vált be (graef-en presszó +10).
-
válasz
looser
üzenetére
A kávé inkább antioxidáns hatásairól ismert, nem rákkeltő. A pörkölés nem egyenlő a szénné égetéssel
Az meg régóta tudott, hogy emeli a vérnyomást. Ez a vizsgálat nekem új nézőpont, csak megbeszélésre raktam be. Tuti nem dobom ki a presszógépet és állok neki szűrögetni. -
-
-
Clemi
veterán
válasz
looser
üzenetére
Oksa, tehát a kávézsír oldásra eltávolításra a Tersonet. A kazán vízkőtlenítésére a citromsav? Azt milyen arányban keverve? Nekem a Philips szervízben mondta egy ottani kávégép szerelő, hogy ők az "Express vízkőoldó"-t használják, abban a töménységben ahogy a palackban van. Csak betöltik a víztartályba indul a vízkő eltávolító program, utána öblítés és kész.
-
Johnny70
tag
válasz
looser
üzenetére
Vakszűrős tisztításnál a Tersonet eljut mindenhová, bár időnként leveszem a szűrőt és vízterítőt és úgy vakszűrőzök. A kazánban csak vízkő és a vízben található anyagok csapódnak ki. 2-3 éve vettem egy Gaggia Tebe-t , ami hibás volt, ami azt jelentette, hogy a kazán alja teli volt vízkő darabokkal, úgy, hogy a felsőszűrő újszerű állapotban volt. Hogy ez hogy sikerült.....
A savat meg a Tersonetet egyszerre vicces lenne használni, ha jó kevered őket, akkor ki lehet hozni egy ph semleges oldatot is

-
looser
addikt
válasz
looser
üzenetére
Emlékeim szerint egy wholelattelove vidiben láttam, hogy így csinálták. Azzal viszont megfogtál, hogy csak a vízkőoldós löttyöt vagy a zsíroldósat is rákente. Reményeim szerint nem szivárog be, vagy legalábbis eddig nem tapasztaltam. Amikor múltkor a rágyógyult kartömítést leszedtem, alatta is elég retkes volt, akkor csináltam ezt. A citromsavas és a zsíroldós lötty is állt kicsit a fejreállított gépen. Nem sokat ért, de tisztább lett.
-
Daneeka
senior tag
válasz
looser
üzenetére
Én hatlapfejűt tettem rá, úgy rémlik az egyel kisebb nem ment rá, az egyel nagyobb elforgott, ez a hetes meg megakadt a tengely falán és tartja az epoxi is. Így nyomatékhatárolóval szerintem nem lehet letörni, ejtettem is már le, azt is túlélte.
szerk: amúgy nem használom sokkal nagyobb fordulaton mintha kézzel tekerném mert tartok tőle, hogy akkor túlhevülne/szétkopna valami
-
CB
senior tag
-
Bazsee71
őstag
válasz
looser
üzenetére
Nincs sértődöttség, csak gondoltam ne bagatelizáljuk el a témát.

Egyébként valahol meg lehet húzni a határt, hogy miért lehet érdemes otthon küzdeni, és honnantól fanatizmus. Az olasz presszót megcélozni józan gondolat, míg a világos már tényleg kőkemény technikai sport, nem ismer kompromisszumot. A kettő közti különbség talán olyan, mint egy rock koncerten pár hamis hang, vagy az operában. Előbbinél senkit nem zavar, utóbbinál meg elrontja az egészet.
And06: Kutatást nem végeznék, arra ott a gugli, csak pár saját tapasztalat: da Matteo, Fuglen, Colonna. Sok tényezős, sok apró momentum, közülük csak egy pár: jobb/különlegesebb alapanyag, spécibb tárolás, konzisztensebb folyamat, egy fokkal jobb pörkölési profil. Azért is fogalmaztam úgy, ahogy, mert semmilyen körülmények között nem írnám le a CasMo-t, de a szemellenzőt sem szeretném felvenni.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
looser
üzenetére
Most is elkelne 15 perc alatt egy GC, bárcsak lenne!
Egyébként eladó a rézbojleresített GC-m. Bár ez nem biztos, hogy 15 perc alatt elkel.
2014-es, gyönyörű állapotban van, mindene hibátlan.
Az eladás oka, hogy vettem egy 2004-est, amit pontosan ugyanígy fogok megcsinálni. A 2014-es gépben az zavart, hogy román. Sajnos nem vagyok egy befogadó, liberális ember, így a román halálcsillagnak is mennie kell. Persze nem mindenáron, ára 175e. Ft.
Makd képeket is teszel fel, ha otthon leszek. -
Bazsee71
őstag
válasz
looser
üzenetére
Ez így viccesen hangzik, meg jópofa, de azért nem sorolnám egy kategóriába a dinamikus tápkábellel. Főleg, hogy itt a különbségeket egy laikus is kottázni tudja. Ha meg ott a pulton egy több százezres/milliós géppark, akkor talán nem bűn belőle kihozni a maximumot, főleg egy filléres kis odafigyeléssel.
And06: Itthon top a CasMo, és nemzetközi szinten is felső kategória, de azért lássuk be, hogy ha kitekintünk, akkor azért van még mozgás felfelé. Én örülök, mert ha ebbe bele akarunk tekinteni, akkor nem Norvégiából kell kávét rendelni, hanem lesz hazai pörkölő is.
-
Menyustol
újonc
válasz
looser
üzenetére
Én már fél éve házi desztillálóval előállított vízből és jó kemény miskolci vízből kevert és teszttel beállított állandó NK és PH értékű vizet használok. Előtte volt egy próba sima csapvízzel és műgyantás átfolyós vízlágyítótartállyal is. Szerintem az általam kevert víz adta a legjobb eredményt. Ha valaki tudna abban segíteni, hogy a keverékem ásványi anyag tartalmát hol tudnám bevizsgáltatni.
-
adp
őstag
válasz
looser
üzenetére
Azert kellenek bele bizonyos dolgok, asvanyi anyagok, hogy minden ugy oldodjon ami a legoptimalisabb a jo kofihoz, a lagy viz miatt savas lesz, kemeny viz pedig pont elnyomja, ettol ezerszer bonyolultabb, ha erdekel hallgasd a daralo podcastet, van par adasban szo rola
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- E-roller topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jövedelem
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Suzuki topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

tényleg nem tudom, de a kínaiak sok kellemetlen meglepetést okoznak, hiába kici, ócó.
(bocs). A szénné égetett kávé esetén lenne elméleti alapja a felvetésnek, de az olasz népesség átlagéletkora eléggé cáfolja.

nem tudom. Főleg úgy, hogy nemrég beszéltünk róla - van aki pont ellenkezőleg tekeri, mint amire tervezték
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)