- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deer76
aktív tag
válasz
Sinisi #59188 üzenetére
Köszönöm, csak arra voltam kíváncsi, hogy előjöhet-e kotyogósban ez az édesebb, tejcsokis ízvilág? Elég drága kávé csak úgy próbálgatni.
Sinisi: pont veled konzultáltunk arról, hogy kijön kotyogósban a különbség, de persze nem lesz olyan, mint az eszpresszó. Azóta milyen kávékat készítesz? Lehet, hogy a PY Get up!, bár finom, de talán kotyogóban már elég erős, ezért pl a Pacificcafé Rome Espresso helyett kevesebb robuszta százalékkal rendelkező kávét nézek majd, lehet, hogy a következő próba a Palermo aranya lesz.
-
John3:16
csendes tag
Az Atom megérkeztével eladósorba került a kis Eureka Mignon Istantaeo Mk 2. darálóm:
http://www.eureka.co.it/en/prodotto/mignon-istantaneo/Tökéletesen működik, otthoni használatban volt, kb. 20 kg kávét daráltam le vele.
2016.jan 26-án vettem a Momentitől. Doboz, számla, kiegészítők, használati utasítás megvannak.
2-3 apróbb karc van a házán.Adagonkénti daráltam vele, jól kiadja a berakott mennyiséget, minimális a pangó őrlemény.
Eszpresszó finomságnál kicsit rögösít, de ezeket WDT-vel tökéletesen meg lehet szüntetni
(legtöbbször feneketlen szűrővel csapolok és szinte sosem spriccelt csapolás alatt, hanem szépen összeállt egy sugárba a kávé). Graef CM702-t használtam előtte, anno nagy előrelépés volt csészeminőség tekintetében.Irányár: 80e Ft
Érdeklődni privátban.
-
mdav88
aktív tag
válasz
Toobee #59195 üzenetére
Piden lehet állatani, kikapcs, két gomb nyomva tart, bekapcs, elenged, truváj
Gilda ez egy másik bojlerrel kiegészítve. Nekem azzal sem volt gondom, kiváló nedűket lehet vele készíteni, főképp, ha felsőszűrő, és a kosár is fasza!
Jó hír a leliteseknek, hogy a danettinél az ims felsőszűrő ebben a méretben 2800ft.
-
-
Toobee
veterán
válasz
sortiefish #59192 üzenetére
Diana-ban nincs nagy truváj. Egyszerű DB gép, klasszik köntösben. Azt hiszem az ugyanolyan kapcsolókkal szerelt, olcsóbb modell is ezt a belsőt kapta. Nálunk pörögnek a tejes cuccok is, ezért lett DB gép. Ja és simi írta korábban azt hiszem a sima modellek legnagyobb gépénél, hogy kikapcsol valami fél óra után. Nem tudom már pontosan, hogy volt, de majd leírja, ha erre jár. Na, az szerencsére itt nincs. Nálunk megy olyan 7.30-tól 17.30-ig heti 5 nap. Valószínűleg kartömítés így gyorsabban fog fogyni. PID-en semmi állítási lehetőség nincs a hőfokon kívül, ami szerintem munkahelyi környezetben nem is baj. A hőfokot is maximum én fogom állítani, ahogy a darálót is. Gőz brutál, be is terítették már a kollégák a gépeket tejjel. Hétfőn megyek megint, kíváncsi leszek, hogy 3 nap alatt mit hagytak maguk után.
-
John3:16
csendes tag
válasz
soldier2 #59179 üzenetére
Jó, hogy mondod.
Igen, füstös is az íze!
2018. 3. hó a lejárati dátum.
A krema a fotón már lenyugodott egyébként, mert közvetlen csapolás után szinte csak azzal volt tele a mérőpohár.
Természetesen szoktam referenciaként jobb kávézókba járni, mindamellett nem vagyok profi kávékóstoló.
Nyilván a beszámolómat célszerű helyén kezelni, értelemszerűen nem ilyen kávéval fogom etetni a masinát.
Egyre inkább nyilvánvalóvá válik számomra, hogy inkább az olaszosabb, csokis, kakaós, pörköltmagvas vonal jön be nekem. A nagyon savas kávék nem annyira jönnek be. Bár ki tudja, talán az Atom segítségével új dimenziók nyílnak majd e téren is.
Természetesen örömmel beszámolok majd a tapasztalataimról.
-
sortiefish
tag
válasz
Toobee #59190 üzenetére
Szerintem mi is örömmel olvassuk,de engem biztos érdekelni fog, tetszik a promója.
A Diana-ról is csepegtethetnél néha valami kis infót, mert az is cool masina.Szerk.:
Más:
- Az aluparáról csak annyit, hogy fragola remélhetőleg mégsem csak egy darabban gondolkozik majd hanem hosszútávban is lát a GC rézbojleresítésében fantáziát. -
válasz
Sinisi #59188 üzenetére
ebben nincs semmi meglepő. a kávé az alapanyag, mint a hús a sülthöz vagy a zöldség+hús a leveshez. a gép/főző pedig az eszköz, amin az alapanyagot elkészíted. bármelyik serpenyőt, lábost is választja az ember, a végeredmény legfontosabb eleme az alapanyag lesz.
szóval brikkába is csak jót érdemes tenni
-
Sinisi
senior tag
válasz
radi8tor #59187 üzenetére
Több mint valószínű. Már jártam így többször... szerkesztettem a (megszokásból túlnyomó részt a )"böngésző vissza gombjával", így megduplázott (vagy triplázott stb...) minden amit írtam, de úgy, hogy (emlékeim szeirnt) a közösbe nem jelent meg valamiért többszörösen... nekiláttam söprögetni... (a képek rovására)...
-
Sinisi
senior tag
válasz
Deer76 #59177 üzenetére
Csatlakozok soldier2-höz!
Átmenetileg kotyogósra voltam szurolva (ráadásul nem bialetti, de azért szilikontömítéses :-) ). Nagyon meglepve tapasztaltam, hogy a PY-kávék (amiket eddig próbáltam) alapízjegyei egyértelműen kiérződtek!! Ez azért lepett meg mert az írások szerint (amiket úgy tűnik félreértettem) arra számítottam, hogy
"minden kv." kb. egyforma lesz a kotyogóból... de ezt nagyon benéztem mert amellett, hogy ugyan végig ott volt a kotyeszokra jellemző ízfaktor, a kv.-k sajtátosságai ezt szépen áttörték, kiegészítették, "feljavították" (kivétel nélkül).Szóval nálam most az az álláspont, hogy a kotyogóba sem mindegy (nagyon nem!), hogy mit rakok... (ráadásként a kolléga megbecsült tesztjének köszönhetően részemről: no alupara anymore :-) )
-
Bazsee71
őstag
Én azért mindig kétkedve olvasom, hogy ezekből a "bolti" szemesekből milyen csodákat lehet kihozni. Persze a helyén kezelve biztos megállják a helyüket, azért rákérdeznék, hogy referencia kóstolást szoktatok jobb helyeken csinálni?
Saját tapasztalatom az, hogy az általam elvárt szintet sajnos még csak közelíteni sem tudják. Persze nem a Szarvasin főtt Bravos a mérce. Állítgatáskor, kíváncsiságból nagy ritkán én is borítok ilyen kávékat az őrlőbe, de mindig az a konklúzió, hogy ez bizony még mindig nem finom.
jolti: Nekem sem jelennek meg a képek.
-
von toth
tag
Lidl saját kávéi viszonylag jól pörögnek, ha nincs idő valami komolyabb tételt beszerezni én is abból szoktam tolni, két hetet ki lehet valahogy bírni vele.
A blassiusból mostanában rendelt valaki (pacific) megér hatezer kemény forintot? Olvastam hogy volt receptváltás. Most milyen a cucc
)?
-
celf
őstag
válasz
soldier2 #59179 üzenetére
Nekem az van, hogy egy kb 4 hónapja nyitott Omniával (amit sajnáltam kidobni) finomabb a kotyogós, mint ami Guatemalat a kávé kiállításon vettem.
Igaz, hogy mindkét kávé halott már.
De az Omnia eleve az volt.
Szóval ebben az esetben találó lehet a mondás a Game of Thrones-ból, miszerint:
What Is Dead May Never DieBocsánat.
-
Deer76
aktív tag
Ezt szerintetek érdemes volna kipróbálni kotyogósban vagy túl drága ahhoz?
https://www.kapucziner.hu/martinique-arabica-kave
-
John3:16
csendes tag
Atom ez az Euréka!
Rögösödés gyakorlatilag nincs, egyenletes az őrleménye.
15 perc és kb 30 dkg - a beállításhoz vett - Spar Budget kávé ledarálása után második húzásra teljesen jó eszpresszót kaptam!
.
Feneketlen szűrővel teljesen jól összeállt a lefolyás, nem spriccelt egyáltalán. Ahhoz képest hogy ez egy 1500 Ft/kg árú kávé meglepően korrekt, krémes, csokis, malátás, pörkölt magvas ízt kaptam:
[ Módosította: radi8tor ]
-
Csápájev
őstag
válasz
zolko74 #59170 üzenetére
6 éves a gép. Szét én még nem szedtem, Fragola szerelte párszor.
Ha ugyanazok lesznek a feltételek akkor ugyan megtudjuk mennyit szűr a kv, viszont nem tudjuk meg hogy ha csak 24 órát all a víz a gépben, akkor mi az eredmény. Azt gondolom, hogy ha sokkal alacsonyabb alu tartalom jön ki, akkor mindenképpen szűr a kv. -
mdav88
aktív tag
Keresek Lelit 57mm rendszerhez tartozó kart: lehet naked, vagy lehet kifolyós, gyári, utángyártott, vagy más gyártóé, de kompatibilis.
Ha akad elfekvőben jelezd!
Előre is köszi!
-
celf
őstag
válasz
Csápájev #59143 üzenetére
Nagyon jó a teszt!
Amúgy csak ez a 10-es csak az alumínium mérésére volt? Gondolom 10-esével növekszik az ár, ha mást is nézetni akar az ember.
Bár nekem nincs kisgépem, és IX. kerületi csapvízzel iszom a kotyogóst/AP-t/V60-at, szóval nem vagyok igazán érdekelt. Ennyi arzént, higanyt, olmot, aluminiumot talán kibírokHabár azért viszont egyszerre csak egy változót módosítsatok szerintem. Így az fog látszani, hogy mennyit számít a kávépogácsa léte/nemléte. Ha sokkal kevesebb lesz az alu a vízben, akkor az 1 napos vízzel értelemszerűen csak mégjobb eredményt fogtok kapni.
-
celf
őstag
válasz
Bazsee71 #59083 üzenetére
Ez tökjól néz ki, de a szűk keresztmetszet a 80 mikronos fémszűrő lesz. Imho a nyomás az AP-nél egy másodlagos kérdés, inkább a kávé tisztaságát kéne megoldani.
A videón is látszik (ettől a weblap design-tól amúgy majdnem falramásztam), ahogy az americano-t felönti vízzel: csupa iszap az a kávé. zavaros mint a 10 évvel ezelőtti Balaton.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Csápájev #59160 üzenetére
Azt hittem a BANK felirattal.
Szerk: azért, mert semmi olyat nem mondanak ami káros lenne neked, ellenben jobb lehet tőle az életed.
Kb 5 éve nem használok alumíniumtartalmú dezodort. Nekem ez fontos.
Az orvosok gyakran csak tünetet kezelik, nem a kiváltó okot akarják megszüntetni. -
Csápájev
őstag
válasz
radi8tor #59159 üzenetére
A világon a legtöbbet a BIO felirattal kerestek eddig. Ebben biztos vagyok.
Tudom meggondolatlanság de inkább hiszek az orvosoknak, mint a vecesnenikbol lett jósoknak.
Kicsit olyan ez, mint a tudomány és a hit közti különbség.
Megforditanam a kérdést, te miért hiszel inkább nekik? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
meander #59158 üzenetére
A lényeg az, hogy mitől érzi jobban magát az ember. Ha attól érzi jobban magát, hogy oda figyel az alapanyagok minőségére, akkor azért nem hibáztatható!
Ha viszont ez a dolog extra frusztrációt okoz, akkor jobban teszi ha ugyanazt eszi/veszi amit az elmúlt 20-30 évben.
Csak tudnám miért van akkora ellenszele a bio-nak, ha ráadásul többet is kaszálhatnak rajta az eladók? Úgy gondolom azért, mert félnek, hogy nem fogják venni az ipari hulladékot az emberek egy idő után ők pedig nézhetnek más munka után.Csápájev: ha téged ez fogott meg benne. De ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy minden kijelentést majd le fognak vezetni a 20 perces műsorban. És ha egy orvos mondja akkor elhiszed? Biztos nem jártál még rossz orvosnál.
-
meander
tag
persze, nem is keseregni akartam, az nem vezet sehova. Az érdekesség nekem ebben annyi volt csak, hogy a kereskedelem apró lépésekkel úgy változtat meg kialakult szokásokat, hogy azt mindenki a legtermészetesebbnek tartja. És ha igény támad a csirke-csirkére akkor feltalálja és prémiummá teszi, annak ellenére, hogy a kedves fogyasztó még emlékszik hogy is volt gyerekkorában. ...azért ez mégis furcsa, hogy ezen az emberek -legalább a tudatosság kedvéért- nem akadnak fenn.
Egyébként erre az egész jelenségre (apró lépésekben változtatás) van egy poénja egy jó barátomnak: Vajon mégis mit tett volna egy középkori király, ha egy nap odamegy hozzá valaki és azt mondja, hogy az összes aranyadért cserébe adok neked egy műanyag kártyát. De ne ijedj meg, mert ebben az a szuper, hogy ha szükséged van pénzre, akkor egy ATM-ből adok neked egy kicsit. Kamatot meg kb. annyit adok, amennyi költségem felmerül. Nem bírta volna szegény hóhér a rohamot... -
válasz
meander #59145 üzenetére
sajnos az, hogy mi volt 20 (inkább 25-30 lassan) éve, már "mindegy", az az idő nem hozható vissza, azóta itt is élelmiszeripar van. persze, a gyerekkorunkban a paradicsom tényleg paradicsom volt, a tej tej stb. ma meg minden csak annak látszik. ezért is menő nyugaton az organikus izélés, mert jobb híján ott legalább tudod (elhiszed), hogy amit veszel, az az, ami.
én egy ideje képtelen vagyok megenni ezeket a 2 hét alatt felnőttre tuningolt csirkéket. undorító az állaga is. az igazi csirke sárgább, kisebb, rágósabb, de tényleg húsból van. stb.
-
meander
tag
Tudtok ajánlani német pörkölőt, akit érdemes megkóstolni? Five Elephant és a Barn megvan. Köszönöm
-
Sinisi
senior tag
válasz
Csápájev #59104 üzenetére
Engem megygyőztél. Le a kalappal!
Olvasva a tesztedet nosztalgikusan elgondolkodtam, hogy anno amikor láttam, hogy a felnőttek kotyogóznak + alumínium bögrébő, alumínium kanállal (aminek mintha srégen lemetszették volna egy "jó" részét, mert annyi hiányzott már belőle a kopástól) kevergetik a kávéjukat... nem semmi alcsi bevütelük lehetett :-)
-
mdav88
aktív tag
Jut eszembe alupara: Ti nem remegtek egy jó kávéért?
-
Csápájev
őstag
válasz
radi8tor #59141 üzenetére
Azért az ilyen önjelölt biokémikus biorezonancia és ufó szakértők szaktudását finoman szólva megkérdőjelezem.
Ők azok,akik általában a gonosz gyógyszeripart , élelmiszeripart stb teszik felelőssé mindenért és a profitéhségükre hivatkoznak, közben milliókat keresnek táltoscseppekkel és angyal könnyekkel.
(amiket a konyhában. csapvízből palackoznak az angyalok áldásával)Antal Vali oldalán az első amibe beleolvastam "Egy kutatókból álló orvoscsoport kiderítette, hogy azok az anyák, akik a magzatuk kihordása alatt rendszeresen fogyasztottak almát, azoknál az újszülött gyermeknél az asztma kialakulásának az esélye jelentősen csökkent."
Na,ennél még az én kutatásom is tényszerűbb volt.
Ez olyan,mint mikor a Blikkben lehozzák,hogy "egy ausztrál kutatócsoport megállapította,hogy a bilin ülni veszélyes 30 éves kor felett"Facebookon minden második műkörmös ismerősöm kineziológus és párkapcsolati coach, kicsit ez is ilyen.
Önjelölt mindenhezértők.
A rádiós interjúban is elhangzik,hogy már a hetvenes években volt egy kutatás...
Hol? Kik végezték? Hol az eredmény?
Ja,eltitkolták gondolom... -
eddig sem volt szimpatikus -, mert sosem tudtam eldönteni, hogy penész vagy az érdes felület csak csúnyán oxidálódik - de ezek után mindenképp nyugdijazon az aluminium utazó-mokafőzőmet
-
meander
tag
válasz
Bazsee71 #59139 üzenetére
ámen! Az emberek időről-időre kiszúrnak valami ősellenséget, amire létrehoznak egy diétát is gyorsan. Mindeközben szinte mindent szemétté teszünk magunk körül. Manapság az egyik legmenőbb dolog nyugaton, hogy organikus élelmiszereket vásárolnak. Ismerek egy svájci hentest, aki fotóval és mindenféle részletes infókkal kiplakátolva árul húst svájci prémium áron. Ez persze helyes és jó, de kb. 20 éve a nagyanyámnál teljesen normális és olcsó módja volt az élelmiszer előállításának. Ha pedig még tovább bele akarjuk lovagolni magunkat az egészségbe, akkor érdekes felmérés lenne, hogy az aluparás rézbojlerosok milyen gyakran sportolnak. Annak is van némi hatása az egészségre. A magam részéről emiatt már nem tudok aggódni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Bazsee71 #59139 üzenetére
Már aki.
soldier2: ja hogy Gaggiára írtad. Azt hittem erre az alu kérdésre. Aminek a legnagyobb veszélye akkor jön elő, ha évekig ki van neki téve az ember.
jveres: miért szeretnek az emberek saját kárukból tanulni, ha megelőzhető lenne a dolog?
-
Bazsee71
őstag
válasz
radi8tor #59137 üzenetére
Számomra már megnyugtató az eredmény, mert egyrészt 2 napig állt a víz a bojlerben (nálam 1 napot sem ér meg), illetve a kávé szűrő hatását sem vettük bele, ami nem elhanyagolható.
Egyébként az a baj, hogy az arányokkal van eltévedve a többség. Aggódunk azon, hogy mennyi alu oldódik bele 60 ml italba, miközben literszámra isszuk a bolti tejet, üdítőket, tömjük magunkba a minden földi jóval dúsított felvágottakat, sajtokat, kenyeret, nem mellesleg többségében nagyvárosban élünk, szívjuk a friss és üde levegőt. Persze ez most nagyon durva általánosítás, de remélem a lényeg átmegy.
-
von toth
tag
sortiefish meg is válaszolta önmaga kérdését, mivel kismillió recept van ezért az alsó és felső fokozatokat is lehet használni.
adp:"Mit befolyasol abban hogy hanyason van ha ugyanaz a szemcsemeret? "
Ha neked mindenhol ugyanazt az őrleményt adja akkor dobd ki a darálót barátom
Persze nem mindegy, mert minden gyártó előírja, hogy mely kívánt produktum előállításához milyen hozzávetőleges beállyítások kellenek. Presszót a 4-5-ös állással lehet csinálni mert például számomra teljesen indifferens , csak nem biztos hogy értelme van. De sok ember csinál dolgokat szarul puszta meggyőződésből(ezt már csak úgy hozzámondom mint Besenyő pista bácsi
)
-
#93794560
törölt tag
Engem ez annyira nem izgat. Nagyobb eséllyel betegszem meg a szennyezett levegőtől, mint a kávé alumínium tartalmától.
-
-
soldier2
őstag
válasz
Csápájev #59127 üzenetére
Nagyon jó ötlet volt, kár, hogy korábban nem jutott senkinek eszébe. Ha meglesz a kávés eredmény kíváncsi vagyok igazolódik-e a kávé mint alumínium szűrő (városi) legendája. Az biztos, hogy engem az arány nagyon meglepett a Gaggiánál (ahogy vsz mindannyiunkat) 5 mcg vs. 1000 mcg azért nem elhanyagolható. Még szerencse, hogy a kis térfogat miatt a bevitt alu mennyisége minimális. Kicsit olyan számomra ez, mint amikor vendéglőben a szomszéd asztalnál rágyújtanak. Tudom, hogy ettől nekem és a gyerekeknek sem lesz bajunk, de ennek ellenére legszívesebben az orrát verném a hamutartóba az illetőnek
-
vendingo
veterán
Siófokon tudtok ajánlott kávézót mondani?
-
And06
aktív tag
válasz
Csápájev #59104 üzenetére
jó elemzés lett. a következő tesztbe ha belefér, akkor esetleg egy olyan is lehetne, hogy a vizminta leengedése előtt kiengedsz egy kevés vizet. én legalábbis mindig igy kezdem, bekapcs, 1dl viz ki, kar fel. érdekes lenne látni változik-e igy a kioldott alu mennyisége, ha csak 20 percet áll a bojlerben a viz. -
-
-
Csápájev
őstag
válasz
gpbenedek #59118 üzenetére
Rézről is kérdeztem pár mondatot, mert elvileg a túlzott réz bevitel pl Wilson-kórt okozhat.
Szakértő ismerősöm azt mondta a rézhez eléggé hozzászokott az emberi szervezet az évezredek folyamán,mióta rézből készült eszközöket használunk,ezért is van,hogy 2 mg/liter csapvízben a réz határérték, a réztől különösebben nem kell félni.
Az én gépemben is volt rézcső, réz vízterítő , így kaptuk a 0,273 mg/liter eredményt a rézre.Ja és köszi mindenkinek a gratulációt
-
Slownz
senior tag
Sziasztok!
A lowbudget kategóriában valóban a Bialetti az ajánlott? Ha igen, azon belül melyik típus?
Ehhez érdemes darálót is venni? Ha igen, melyiket a hasonló olcsó kategóriából?
-
Csápájev
őstag
válasz
gpbenedek #59110 üzenetére
Oké,akkor maradjunk annyiban,hogy aki szeretne beszállni az Újabb víz tesztbe, ami most már kávé teszt lenne, azok jelezzék nekem privátban!
És közösen meg kéne állapodnunk az új mérések körülményeiben is.
Mennyit álljon a bojlerben és jók-e ezek a gépek,amik a tesztben szerepelnek.
Én a csapvizet nem méretném be megint és talán elég 24 óra bojlerben állás. -
Rendo84
senior tag
válasz
Csápájev #59104 üzenetére
Nyílván a kávépogácsa is megszűri a vizet, szóval ez az érték vélhetően még kevesebb lenne, ahogy írtad is.
Illetve az ásványvizek többségében még nagyobb mennyiségben jutnak a szervezetbe a fémek, amik a szervezetben lerakódhatnak, szóval ettől jobban aggódnék, mint a kávéfőzőtől.
Továbbá desztillált víz, vagy lágyvíz használata is javítana az eredményen. Ha jól olvasom csapvizet használtál a teszthez?
Egyébként nem meglepő az eredmény, szerintem sejthető, hogy mindenki erre számított. -
Csápájev
őstag
Egy ideje foglalkoztat az alumínium bojlerek vízre és ezáltal az egészségünkre gyakorolt hatása, elvégre minden nap abból iszom a reggeli kávét, kávékat.
Bevizsgáltattam hát a vízművekkel, az alábbiakban olvashatjátok: VÍZTESZTVárom az észrevételeket, javaslatokat,ötleteket,mit hagytam ki,mit rontottam el stb.
-
sortiefish
tag
De harapós hangulatban vagy ma.
Gondolkozhatunk úgy, hogy ahol jó a presszó az a közép állás.
Aztán, ha tovább gondoljuk kicsit, kiderül, hogy kb. lehet lejjebb menni 5 max 8 fokozattal (csak tipp) amit még kiad az őrlő és nem dugul el. Az is biztos hogy a liszt amit ilyenkor nyernénk csak süteménybe lehet jó presszóra nem. Vagyis lenne kihasználatlanul 7-10 fokozat. Ha csak valaki a fórumról nem akar süteményi is sütni. Itt jön a képbe amit már említettetek többen is, hogy milyen jól jöhet a plusz fokozat mikor valakit nyakon akarunk dobni egy jókora kávé röggel. Esetleg olyan kávés italokhoz ami ezeket a méretű szemcséket kívánja.
Remélem kicsit jobb kedvű lettél az eszmefuttatásomtól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akku +szűrők +táska
- 2Drive Off-Road 8.5" Hoverboard
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged