Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Sziasztok! Kezdő/régi kávés vagyok, gépvásárlás előtt. Kotyogóst és 3in1 izéket használok hosszú ideje. Néhány hete láttam egy videót (s később még ezret :-), amelyeken csodálatos színű és halmazállapotú italokat isznak, csapolnak, mesélnek róluk. Magával ragadott a dolog. Szeretnék venni egy kávéfőzőt, de ahogy elnéztem, amelyeket itt használtok, jellemzően hat számjegyű összegbe kerülnek. Mik azok a jellemzők, finomságok, apróságok vagy éppen igen szembetűnő dolgok, amelyek megkülönböztetnek egy magasabb árfekvésű készüléket egy tizen-huszonezer forintos darabtól? Őszintén érdekel, mert akkor kiadnám érte a nagyobb összeget (vagy 0% THM részletre :-).
A kávéfőzőknél is létezik olyasmi, hogy egy készülék egy kávéfajta/blend/darálás/származási hely "működik együtt hamónikusan" vagyis készít tökéletes kávét, mint pld. a HiFi-ben, hogy egy adott típus/márka egy zenei stílussal, kábelezéssel, hangdobozokkal alkot egységet?
Lehet tudni, egy készülék leírásában mit jelent az "aroma rendszer" kifejezés?Üdv és köszönet
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Sziasztok! A cégnél ilyen készülékünk van (kép lent) és hát...nem túl jó kávét készít. Lehet valamilyen módon javítani rajta? Újat feltehetőleg nem vesznek nekünk, bár 100e+ forintos gépeket még nem mertem sugallni.... :-)
Egyébként a Philips/Saeco/Electrolux/Krups/DeLonghi kvintettből a 30e Ft alatti készülékek mennyire ajánlottak/strapabírók, van velük tapasztalat? Ezer cikken, hozzászóláson túlvagyok, de nem tudok dönteni. Szép, krémes presszókávé a fő cél, időnként latte, cappuccino. A Russel Hobbs készülékeket (erről a márkáról nemrég hallottam csak) ismeritek?Üdv
-
looser
addikt
Helló! Valaki kóstolta már a Lidl deluxe sorozatában lévő Costa Rica Tarrazú nevű kávét? Ha minden igaz, egy fair trade 100% arabica.
-
looser
addikt
Lányok, fiúk, ez a szett vajon megéri?
Üdv & köszi
-
looser
addikt
Jövő hétfőtől ez a kávé akciós a Lidl-ben; 2500 Ft/kg, szemes, 100% arabica.
-
looser
addikt
válasz MrSealRD #27076 üzenetére
Köszi, kíváncsi leszek rá :-)
A múltkori Costa Rica Tarrazzu is bejött, de mondjuk egyelőre csak filteres meg vagy öt kotyogós van otthon, meg melóhelyre hordom, ahol egy Solac nempresszó teljesít szolgálatot :-)Viszont tegnap bekukkantottam az AVX caféra és a gépek között...hát mit mondjak, megdobbant a szívem, Lelit Annáért :-)
Gyönyörű darab...Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
-
looser
addikt
Sziasztok! Valaki, aki esetleg használja közületek a DeLonghi KG 79-89-es készülékek valamelyikét, megcsinálta ezt a hekket? (a fine nem elég fine ezekben a készülékekben, gyakorlatilag még közelebb mozgatja az örlőköveket azzal, hogy 1-2 negyed fordulattal "visszatekeri" az őrlés- finomság szabályozót).
-
looser
addikt
-
looser
addikt
Sziasztok!
La Pavoni 51mm-es duplaszűrőt keresek, illetve ha ennél olcsóbb vagy utángyártott hasonló méretű szűrőt tudtok ajánlani EC155 "upgrade"-ként, az is szuper lenne. Kerestem, de nem találtam eddig, csak remélem, hogy egyszerűen nem sodródott a Google találatok közé. Létezik olyan budapesti bolt, ahol nagy a választék, segítőkészek az eladók és esetleg be is próbálhatnám a szűrőt a szűrőtartó karba?
Üdv
-
looser
addikt
-
looser
addikt
Őszintén szólva a Mini Mill-t nem tudom jó szívvel ajánlani. Kb. 100 daráláson vagyok vele túl (200-300 perc forgatás :-) és így néz ki a tengely, ahol a forgatókarral találkozik. Ebből nekem az jön le, hogy még kb. ennyi alkalom és szép karikára csiszolja a tengelyt. Nem csinálom vadállat módjára, de határozottan, hogy ne akadjon meg. Ellenben ha a tekerő nem ugyanolyan vastag lenne végig, hanem elkezdene vastagodni a tengely felőli részen, sokkal kevésbé szedné szét a tengelyt...
-
looser
addikt
Most máson gondolkozom, itt kérdezgettem ez irányban :-)
-
looser
addikt
válasz Keresztapper #35751 üzenetére
"két negyed kilós Frei kávéval"
Nem 125 grammos volt? Kicsit túlárazott a maga 10e Ft/kilós árával. Én egy párat (nem ízesített kókusz-málna) kóstoltam, nem volt rossz. Viszont amibe beleszerettem, a Tesconak van egy prémium kávésorozata; ebből kettő van, ami szemes, nekem nagyon ízlett, eddig csak a kolumbiait ittam. Ha már "nagyüzemi prémium"-ról van szó :-))
Egyik és másik. Ez utóbbit nem láttam a magyar Tesco webshopban, de pl. Kökin kapható. Mondjuk én kezdő kávés vagyok, sokmindentől hanyatt dobom magam :-D
szerk.: Ezek 900Ft-ba kerültek Karácsony előtt. 227g[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
válasz szszab #35768 üzenetére
Ez olyasmi, esetleg ugyanaz, mint a LIDL-es Bellarom Bio kávé? Állatira hasonlítanak :-)
-
looser
addikt
Olvasgatom ezt a topicot (anyámnak szeretnék egy Bialettit venni) és ez a hozzászólás igencsak jókedvre derített :-)
"Anyone posting at 4:30 AM has to know a thing or two about coffee."
-
looser
addikt
válasz szszab #35781 üzenetére
Tényleg szép! Igazából az érdekelne még, hogy a Brikka (mint az általad linkelt videón) tényleg ebben a - túlnyomásos - cremában különbözik csak a Moka-tól, vagy valami mással is tud többet? Örömmel megvenném a Brikkát neki a jelenlegi noname rozsdamentes kotyi mellé (helyett!!44!!) (decaffot iszik pár éve (vérnyomáscsökkentőt szed)), szóval tényleg csak a különbség érdekelne. Meg azért én is megkóstolnám szívesen :-)
-
looser
addikt
Ezt ismeritek? Engem mondjuk meglepett Signore Illy egyik állítása, miszerint az eszpresszóban kevés a koffein, mert a gyors lefolyás miatt nem tud kioldódni minden.
"Az eszpresszó készítés titka abban rejlik, hogy akkor álljunk meg, amikor már minden jó a csészében van és még minden rossz a zaccban."Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Azt hittem, a nagy nyomás miatt - a gőz alapú készülékekkel szemben - több a kioldódás mindenféle összetevőből. Na de ez így szuper :-)
Megvallom, gyakrabban megkívánom a kávét, mintsem az előző hatásának csökkenése miatt döntsek egy újabb adag mellett, de 4 órát szoktam várni (napi max. 2 + egy tea), mert úgy tudom ennyi a koffein felezési ideje. De akkor bátrabb leszek, max. ha nem tudok nyugodtan ülni, akkor visszaveszek kicsit :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Kedves szakértők, ebben a szettben található főző melyik Gaggia típus? S a CMI daráló mennyire ajánlott?
-
looser
addikt
-
looser
addikt
:-)
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Akkor én is félreértettelek, mert azt hittem, a 37000 miatt írtál, én ezért írtam a sebességet. Régen Index fórumon nem született topic, amelyet ne "nulláztak" volna le azonnal, másodperceken belül valami OFF-al, pl. így: "J0 kis t0picnak tűnik!" :-)
Itt és most el sem hittem, hogy enyém lehet e kétes dicsőség :-)
Kocsim nincs, de szinte a teljes BKV infrát használhatom egy bérlettel :-)))Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Kávé Kálmán #37943 üzenetére
"and finally thought I should help in the fight for world domination"
Extrém :-))
Amúgy egy elektronikamentes lever gépnél a hőstabil állapot elérése hogyan működik? Szóval felforralod vízforralóval a vizet, rátöltöd és addig kell átfolyatni, amíg el nem éri a kívánt hőfokot?
Nekem sajnos nincs egyik sem, de nagyon tetszenek.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Kávé Kálmán #37945 üzenetére
Őszintén szólva néhány hónapja belefutottam egy ROK típusú gépbe és nagyon megtetszett ez a puritán, elegáns forma. Az alternatív módszerek legtetszetősebbike, legalábbis nekem :-)
Egyébként erről pont az jut eszembe (most vegyük őket komolyan a vicc kedvéért :-)) amikor bringás az autóst és fordítva, a motoros mindkettőt, a vitorlázók a sárkányosokat és ejtőernyősöket és vissza vagy az analóg/digitális zenehallgatás rajongói egymást :-)
-
looser
addikt
válasz Toobee #38113 üzenetére
Szia, a Catler koráról vagy hogy mennyi kávé folyt át rajta, lehet tudni? A daráló állítható? Ezt a cikket olvastam, de szerinted mennyire jó vele a presszókávé? Az egy tamper bal oldalt? :-)
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Penny Marketben van fahordós perui arabica, 1000 Ft / 250 g
Tavaly többen vettetek a Lidl-ben, hátha most is érdekel valakit.
Én a Vajda Péter - Könyves Kálmán kereszteződésben vettem, volt még vagy 20 hordócska :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz levytee #38161 üzenetére
Illat alapján pöri, remélem francia :-) Még nem nyitottam ki, csak az aromaszelepen keresztül tájékozódtam :-)
Peruvian Highland Coffee
100% arabica
Whole BeansEzek vannak ráírva. Gyermek már elkobozta a fahordót, valószínűleg Kinder játékok lesznek benne :-))
-
looser
addikt
válasz Bazsee71 #38635 üzenetére
Ezek az automaták egyébként hogyan tamperelnek, ha egyáltalán? Egy ismerősöm is szeretne venni 50-ig egy készüléket, nem akar tökölni a készítéssel. Szerintem neki az lenne a legjobb, ha vizet sem kellene beltölteni, hanem a levegő páratartalmát kicsapatva készülne a kávé :-)
-
looser
addikt
Én állati kezdő vagyok a DeLonghi + Hario szettemmel, de végignéztem a múltkor belinkelt angol barista videóit a Korzón és mintha ő nagyon le akart volna beszélni mindenkit az ütögetésről. De lehet, hogy csak a tamperral való kocogtatásról beszélt. Persze kinek-hogy :-)
-
looser
addikt
válasz vendingo #39097 üzenetére
Én 2005-ben hagytam abba, a Sziget után. Elmentem tüdőszűrésre és nem a szokásos "itt a negatív lelete, minden jót", hanem "holnap vissza kellene jönni, egy nagyobb felvételt készítenénk" volt a szöveg. Aznap este nem aludtam :-/
De azóta megvagyok :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Ez ugyan egy "sörblog", de pár perc alatt végig lehet olvasni a bejegyzéseket és kiderül, milyen sokat tehet hozzá a cigi egy másik élvezeti cikkhez :-))
Nekem pl. több ismerős megerősítette, hogy sem olasz, sem román autót nem szabad venni; ezt csak kiegészítésképp a brikkás vitához :-)
Egyébként nemrégiben beszereztem egy Brikkát anyámnak, aki elsőre teletolta vízzel, persze későn vettük észre és orrán-száján jött a kávé, azután pedig nem csavarta rá eléggé és a készülék oldalán gőzölt el a zaccos kávé. Azután főztem én egyet, az szuper lett, de állatira fejbevágott. Kétszemélyes egyébként és kb. 15-16g kávé lett beletéve.
-
looser
addikt
"olyan ez mint a csúcs vörösbor müanyag félliteres söröspohárból"
Kivéve, ha töltesz rá kólát, mert akkor ott a helye :-)
(#39198) Deadzone41: akkor pont elég a kis műanyag izé, ami pl. a Delonghi gépemen van, azzal egyébként sem lehet odáig tömöríteni, hogy fekete lyuk képzdődjön :-)
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Sziasztok, ez a készülék megéri az árát? Azt néztem, hogy kb. 20e Ft-ból meg lehet hozzá venni mindent (szűrőtartó + dupla szűrő), tamper, csepptálca, még 20e-ből pedig egy rendberakás+tuning is beleférhet...
Szerk.: úgy nézem, a normál - számítógép-tápokhoz is használható - kábel kell neki?
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Lányok, fiúk, ez a készülék megéri az árát?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest