Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Eladó egy szép aranyszínű Gaggia Classic+PID.
Teljes felújításon esett át, komplett tisztítás, tömítések cseréje, PIDelés, kapott egy ipari felső szűrőt.
Adok hozzá 1 és 2 adagos szűrőt és egy új gyantapatront gyantával együtt.
A bojler teljesen újszerű, nem kráteres, valószínűleg az előző tulajnál csak díszként funkcionált, mert teljesen patika a gép belseje.
A gép a felújítás óta nem volt használva!A gép fényes arany színű, picit sérülékenyebb a hagyományos inox kivitelnél, ezért kisebb nagyobb karcok vannak a gépházon de egyáltalán nem feltűnőek, illetve csak bizonyos szögből és relatív közelről láthatóak. Ami nem a legszebb rajta az a csepptálca, ugyanis a sok csésze le-föl pakolástól vesztett a csillogásából, de az arany felület nem sérült! Bőven szép kategória nincs lestrapálva. Gyári röfis arany kar, gyári arany paranello, arany csepptálca. Nagyon sukár

Ára 87 ezer forint.
Adok 1 hónap teljes körű garanciát a gépre!A felújító szakember leírása a gépről:
"Nagyon szép állapotban van.
Ezek az aranyozott verziók hajlamosak a rohadásra, egy idő után a gépháznak a csepptálca alatt, fejrésznél meg belülről a kazántér is elindul lefelé a lejtőn, és elkezd rozsdásodni. Na itt nyoma sincs a dolognak, szerintem csak díszként funkcionált, nem sok kávé jött le rajta.
A kazán szép állapotban van, semmi kráteresedés meg ilyesmi, kicsi vízkő van csak benne. Néhány pár éves gépnek szarabbul néz ki mint ennek."
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
egyébként itt egy egészen friss tapasztalat nálam: vergnano bottega antica 100% a, jó butára pörkölve. akármit csinálok, keserű. az már régi tapasztalat, hogy ha nagyon mész le a hőfokkal és még mindig keserű, akkor érdemes megpróbálni mégis magasabb hőfokot és valami trükköt. például ultragyors lefolyást. vagy ami itt vált be, életemben először: a csapolás mindig egy fekete löttyel indul, aztán le is lassul egyébként, elkezd csöpögni, majd újra normál tempóban jön, de akkor már cremával, normálisabban.
na, ezt a fekete löttyöt egyszerűen a csepptálcába csapolom és csak utána teszem oda a csészét. jobb is lett. hogy miért, azt ne kérdezd, elég nyomorult pöri ez, örülök, hogy iható lett végül és kész

-
prandris
tag
Igen a műanyag ház ami engem is bánt. Azért volt kétséges az EVO PID mert, hogy csak a "rugó a pöcökkel" dugaszolja el a fejet. Az elmélet pedig az volt, hogy PID használatkor az ereszthet és a PID megbolondulhat emiatt. Ahogy én értelmeztem

Természetesen akinek van több pénze kávégépre mindenképpen megéri a jobb minőségű gép. De nekem ez az EVO volt (25000-ért vettem) és őszintén nem tervezek új gépet venni, ezért döntöttem így, hogy kimaxolom (kb 30-35000-be került)
Így, hogy teljesen szét van tuningolva még mindig egy alap GC ára alatt vagyok. Kompromisszumokkal persze, de az én igényeimet kielégíti. -
von toth
tag
válasz
prandris
üzenetére
Rendben, köszönöm a válaszokat. Sejtettem, hogy használt lesz, mert a gépek újonnan 20-70 között gyakorlatilag ugyanazt tudják, max csendesebb, kevesebbet csepeg kicsit jobb a szűrő anyaga.
Gaggia EVo lesz, amint realizálódik a téma (lehet hogy még idén meglépem) és akkor írok majd megint infoért, kihez kell fordulnom.
Köszi mindent.
-
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
ne érezd magad kellemetlenül, ki kell tapasztalni. egyébként magyarázat is van a jelenségre: ha elég finomra darálsz és nagyon csöpögősre, lassúra veszed a lefolyást, akkor sokkal tovább tart, amíg a pogácsát átmelegíti a csapolt víz. jóval lassabban megy fel a hőmérséklet. magyarán, nagyon ökölszabályként: a lassú lefolyás picit hasonlít ahhoz, mintha a beállítotthoz képest csökkentenéd a hőfokot.
persze más dolgok is változnak, ezért mindig ki kell tapasztalni az adott kávénál, hogy mi áll jól neki. (és egy idő után eleve jól fogod sejteni egy-egy új kávénál, hogy mi lesz neki jó -- ennyit számít a tapasztalat)
-
prandris
tag
válasz
von toth
üzenetére
Szerintem nem lenne nagy változás, ez a kép sem valami bizalom gerjesztő. Ennyi pénzből sokkal de sokkal jobb gépet tudnál venni használtan. Nézd meg a fórum bevezetőjét. Ha egy kicsivel több pénzt még tudsz hozzátenni, akkor tudnál venni PID-es rézcsőtuningos masinát (Gaggia Classic) ami után már nem is nagyon kell gondolkodnod feljebb lépésen.
Más: Elkészült az EVO-m, PID, manométer, Rézcsőtuning (4 méter), Fluid o Tech OPV, Réz vízterítő (bocsi a mocsokért ami a képen van, nagy izgalmamban csináltam gyors beüzemelés után)
Korábban felmerült, hogy nem ajánlott az EVO-t PID-ezni. Semmi problémát nem vettem észre, nincs csöpögés/folyás a fejből. Körülbelül félpercenként cseppen egyet a gőzkar, ennyi. Pontos, egyszerű, nagyon tetszik. von toth ez a gép így összesen annyiba került mint az új Krups amit belinkeltél.
Akinek ilyen low cost gépe van mint nekem, bátran ajánlom a PID-et és a többit szintén.Szerk.: Most figyeltem meg, hogy az a fél perces gőzkar csöpögés is jóval több mint fél perc/csepp

-
charg
tag
Sziasztok!
2 hete voltam Vietnam-ban. Weasel coffee shop-ban vettem pár csomag weasel kávét. 2db 100g-os csomagtól megválnék.
Aki nem ismerné: vietnámi Kopi Luwak
http://www.huongmaicafe.com/blogs/vietnam-weasel-coffee/ -
Bazsee71
őstag
Hát, most nem kicsit érzem kellemetlenül magam. Napok óta siránkozok, hogy milyen keserű a kávé. Aztán ma pár órát megint böngésztem többnyire külföldi oldalakat, mert senki más nem írt hasonlókat az általam próbált kávékról, szinte biztos voltam benne, hogy nálam van a probléma.
Fogtam a PinUp-ot, a gépet beállítottam 92 °C-ra, és csapoltam egy bő 40 másodperceset, mondom legyen keserű. És jött a pofára esés, hogy amit eddig éreztem az bizony nem keserű, hanem piszok savanyú volt...
Ezzel a húzással kapott egy keserű ízt a kávé, illetve egy erőteljes szárazságot, de 100x ihatóbb volt mint a savanyú korábbi lötty. Végre megjelent a csapolás végére egy világos pötty a cremán, jelezve hogy ott már nem az igazi.
Úgyhogy most a tanulási folyamatot indítom elölről, szabadabban értelmezve a szabványos espresso fogalmát. A csapolást felvettem, észrevételeket, kritikákat továbbra is szívesen fogadok.És mégegyszer elnézést, nagyon kellemetlen ilyet tévedni...

-
jolti
senior tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék!
Tegnap döntöttem hanyatt a Baby-t nagytakarítás, meg kartömítés csere végett és az alján egy borsónyi ilyen zselé volt nekem is. Néztem, hogy mi a fene az és hogy kerül oda...
Tavaly volt szétszedve utoljára, mikor a réz opv-t , meg a manométert raktam bele és akkor szétkaptam a kazánt is belenézni, de az makulátlan volt, leszámítva a szokásos enyhe kráteresedést.
Amúgy meg expolygonos vízlágyítós gyantás vizet iszik hosszú idők óta. Lehet amit a háromjáratú elenged és nagy sunggal jön lefelé és kifröccsen, annak a cseppjei kocsonyásodnának oda? Vagy nem tudom.
Mi a sz@r lehet az? Ha megtudsz valamit szólj már légyszi! -
von toth
tag
Jó estét jó lovagok!
Erről a kávégépről mi a véleményetek? Egy Saeco HD Philipsről (olyan 30 volt újonnan) szeretnék jövőre upgradelni.
Vajon megéri?
-
szszab
csendes tag
sziasztok!
El tudom cseszni a gépem, ha túl sok idő alatt folyik le a kávé ( szó szerint csepeg) a gép is furi hangot ad. Nem erre törekszem, csak kb vagy átszaladt rajta vagy ilyen 40-50 mp-ig főtt a dupla adag -
adriankoooo
senior tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére

-
simi.esp.28
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Zárt osztályon a helyünk..

Ha jól tudom lagoon is hódol ennek a beteges szenvedélynek.
Karrugóból meg van vékonyabb, ami pont tartja a szűrőt a pogácsa kiütésénél, de nagyon könnyen ki is pattan belőle. Próbálok majd szerezni neked valahogy.
-
weinmaker
őstag
Jön valaki a Kávébár Bazárra?
[link] -
Bazsee71
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Én meg 3-4 szimplát húzok reggel (attól függ, hogy sikerül, illetve mikor adom fel), amiből kettőt iszok meg, aztán ugyanez délután.

Csak nyitott kart használok, az olaszpresszo.hu-n leírtak szerint: kocogtatás, fogpiszkálós körözés, stb... Csapolásokat szépnek mondanám, néha 1-2 apróbb spricc fordul csak elő.
Diagnosztikai jelleggel felvettem már pár csapolást, majd este teszek fel privát youtube videót, hátha látszik azon is valami.
-
Wolfy999
tag
válasz
Agostino
üzenetére
A Compak K6 kb belefér ebbe a keretbe, ha kifogsz egy jót. Örlemény minőségre hatalmas ugrás volt az Ascaso Mini-hez képest. Pangó örlemény akkor lesz kevés, ha sepregeted, ráindítasz, megint sepersz. Így nekem a beletett és a kivett kávé mennyisége között max egy tized gramm szokott lenni. Porszívózás után összesen 2-3 grammot megeszik az első 2-3 darálásból, de szerintem annak nagyrésze nem cserélődik, csak valahol bent lakik. A dosertől szívesen megszabadulnék, ha találnék, valami szépen kinéző megoldást a helyére, de megszokható az is. A vészkapcsolót meg a babtartályt az elején leszedtem.
-
babosf
aktív tag
sziasztok, erre vki?
GC-m van rex c100-al pidelve (K-hőelem, az eredeti hőgomba helyén)
az normális h az auto tuning mód beállítása a PID kikapcsolásakor elveszik?
azért kérdem mert csapoláskor nem mindig ugyanannál a hőmérsékletnél kezd el fűteni? Van amikor 2 fokot esik már fűt van amikor pedig 8-10 fok esésnél.
És az sem mindegy hogy szimpla vagy dupla készül.
Nyugalmi állapotban auto tuningos felfűtés után konstans 2 fok esésénél fűt.
köszi -
soldier2
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
A Lux-al én is szitáltam, főleg a szimplát (renekával már nem kellett). Mostani darálóval már nem kell, bár néha akad 1-1 spricc.
-
válasz
adriankoooo
üzenetére
vedd ki a rugót a szűrőtartóból és probléma megoldva
-
adriankoooo
senior tag
-
Ábi
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Sajnos Iberital, Ascaso párosok is nyelik az őrleményt pofozgatás, piszkálás nélkül...

Aki adagonként különböző kávét akar őrőlni, vegyen kézit! -
adriankoooo
senior tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Szerintem tuti jó leszel a duplával/más kávéval (mondjuk egy Spicy Italy, nyamm - ez az igazi eszpresszó). Én most játszok a szimplával, de látom a gyengeségeit, nem is nagyon fogom erőltetni. Ha már felfűtöm a vasat 20 percig, nem fogok egy nyomi szimplát inni.

Más nem nagyon szereti itt a fórumon, csak én meg Simi, de én szitálom az őrleményt (na jó, én egy kicsit meg is kavarom a tetejét), így kb. az összes csapolásom szép. Mondjuk ezt is csak azért csinálom, mert kizárólag nyitott karban csapolok.
Itt jön is egy kérdés: miért olyan k. nehéz kipattintanom a szűrőt a zárt karból? Csak egy késsel tudom kipattintanti, ez a mosást nagyban megnehezíti.
Egyébként csinálj egy videót, ha nem vagy biztos magadban. A nagy hibákat ki tudjuk szűrni úgy is.
-
Agostino
addikt
ha olyan szempontból keresek kávédarálót, hogy kevés pangó őrleményt szeretnék, illetve adagonként darálok, mi lenne a legjobb választás mostanában? 55-60 000-as határokban gondolkozok jövő hónapban. a mostani graefemet cserélném, egy kicsit stramm modellre. illetve egy rossi rr45-öt nézegetek. ne tegyem...?
(#35627) Surda- : igen

-
Bazsee71
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Egy ideje próbálkozom espresso-val, ha van alkalmam beülni valahol egy kávéra. Megmondom őszintén, hogy többnyire csalódás, de pl. pár hete Pécsen ittam egy szerintem(!) jót, az Pascucci volt.
Ezt meg csak így OFF-ként, mert még fővesztéssel jár, de múlt héten Bp-en egy Illy-hez volt szerencsém (nem én választottam helyet), amire a "kellemes" volt a legjobb kifejezés. Semmi kimagasló íz, de semmi rossz sem volt benne. A Pascucci köröket vert rá, de én már egy kellemessel is kiegyeznék most otthon.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Sokkalta toleránsabb.
Más: ittál már valódi eszpresszót? Csak hogy tudd, hogy kb. merre kell menned. Én amikor kezdtem még nem ittam igazi eszpresszót és szépen égettem a Pacificokat. Aztán ez a szokásom valahogy elmúlt a PY kávéknál...azóta nem is váltottam vissza, nem is fogok.
-
Bazsee71
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
A héten lesz meg az 58mm-es tamperem, addig csak szimplázni tudok. Dupla toleránsabb, azért javasolt? Olyan szempontból nem bánom, hogy szimplával tanulok, mert így is a kávék jó része a lefolyóban landol, duplával még többet pazarolnék.
-
zolnagy
őstag
Igazából én se vagyok már biztos, hogy nem ilyen volt korábban is, lehet csak belemagyarázom.

Attól függetlenül lehet cserélem majd ex5-re. De a szűkítőhöz nincs kedvem most a bojlert szétszedni. Valahova a pumpa nyomóágába kellene betenni, de anno se találtam olyan alkatrészt, amit be lehetne applikálni ide (se expolygon, se danettinél). -
korte73
csendes tag
Eladom Rancilio Silivia V4 készülékem, szinte új állapotban. A gép másfél éves, és tényleg patyolat állapotban van. A pid-et lali.hu építette be. A V4 infó is tőle származik, mert én elméletileg V3 nak vettem. Viszont ebben már cserélhető külön a fűtőszál ezért a V4.
Átlagosan napi egy kávé készült vele, ez látszik is az állapotán. Minden csapolás után áttöröltem a kartömítést. A gép tényleg patika állapotú.2014/06 a gyártási dátuma.
Van egy plusz egy kifolyós kar hozzá, illetve a gyári szűrőkosarak mellett egy Reneka 16g, vakszűrő, +1 új kartömítés.
A készülék Szegeden van, és csak személyesen vásárolható meg.
Ára: 180.000 Ft.
Képek:
[link]A pid beépítéskor készült képek (lali.hu):
[link] -
-
válasz
zolnagy
üzenetére
az SiD műve, így tudta komolyabb szétbontás nélkül cserélni a pumpát. nem igazán kedvelte már ezt a szerelgetés műfajt akkor.

a tágulásira az utólag beszerelt opv mellett a világon semmi szükség sztem.
ja, ha már cserélsz pumpát: én ex-5-öt tennék bele, ez az ex-4 annyira nekem nem jött be. ex-5 + szűkítő és igazi gyilkos lesz.
-
zolnagy
őstag
-
Bazsee71
őstag
válasz
Agostino
üzenetére
A szűrőt a géphez kaptam, szimpla, és LF van beleütve. Tömörítve kb. fél mm-rel a perem alatt van az őrlemény. Tölcsérrel és 41mm-es tamperrel csinálom, holnap délután megmérem hogy hány gramm, de egyelőre csak 1 gramm pontosságú konyhai mérlegem van. Lövök majd képet is.
Köszönöm mindenkinek a segítő hozzáállást. Remélem senkit nem riasztok el a Pacificaffe-tól.
P&Y kávékat is ki fogom próbálni, holnap pedig ha minden igaz kapok otthonról próbára az említett Tarrazuból. Szuperautomatán pár kilót elfogyasztottam belőle, Brikkához is használtam, valamennyire már ismerem. Egy próbát megér.
-
zolnagy
őstag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Köszi! Holnap este csinálok róla videót. A tartó sztem eddig is szakadt volt (?) De mindenesetre beszerzek egy újat. Expolygonban az ULkához való sztem jó lesz ide.
-
-
zolnagy
őstag
Lehet az volt a gond, hogy a FOT eldobta a felesleget, ezért a gyári szelepen már nem nyitott (nem érte el a nyitási nyomást) és idővel belevízkövesedett a szelep...
Tágulási szelep? Hmm ennek utánanézek, mert akkor nem is olyan biztos, hogy jó ha kivettem. Bár nem hiszem, hogy nagy kárt okoztam vele, ha nem is nyitott. Most pont az a felállás van, mint a Brasilia Ladynél. Ott sem volt 2 szelep. Egy FOT a pumpa után és ugyanígy belecsatlakozott a bojlerbe.
Na mindegy, azért megpróbálom feltámasztani a gyári szelepet is
Amúgy ami miatt eredetileg szétszedtem az a pumpa kicsit furcsa hangja. Holnap este csinálok róla videót. Ez ugyanígy megmaradt a szeleptelenítés után is és egy alapos citromsavazás után is. Lehet kezdi megadni magát? Mondjuk nem olyan nagy tétel, ha cserélni kell.
-
Agostino
addikt
válasz
Bazsee71
üzenetére
mennyi őrlemény? milyen szűrő? nyilván távgyógyítani nehezen megy, de lehetséges, hogy amit jónak gondolsz nem az. nekem savanyú, kesernyés kávék akkor születtek, amikor nagyon a téma elején jártam, és nem hittem el, hogy 7 gr kávé teljesen elegendő. mutass esetleg képet az őrleményről stb. a tamperelés miatt személy szerint nem hinném, hogy változna az íz, maximum lehalna a gép ha bebikázod.
-
válasz
zolnagy
üzenetére
hmm, pedig az régen simán ment csavarhúzóval, bicskával, azaz vízköves lett

a gyári nem jobb amúgy szerintem, főleg, mert melegvizet dob el, ellentétben a FoT-tal (ami ezért is került bele), ráadásul az nem igazi opv, csak valami tágulási szelep (SiD anno magyarázott róla, nem emlékszem a részletekre).
persze az is igaz, hogy ha feltámasztod és szerelsz rá valami kart, tudsz nyomásprofilozni

-
zolnagy
őstag
Az a probléma, hogy a gyári OPV meg se mozdult. Már ilyen volt, amikor elhoztam, de akkor nem foglalkoztam vele, mert beállítottam a FOT-on (ill. ott be is volt állítva, én csak picit lejebb vettem 0,5 bart). Tegnap jött egy vezérhangya és szétkaptam. De így kiszedve se tudom megmozdítani azt a bazi nagy csavart, pedig áztattam citromsavban is, hátha. Satum sajna nincs hozzá, majd ha egyszer faterékhoz elutazunk. Jobb lenne pedig ez a gyári sztem, mert tartósabbnak néz ki, mint a FOT.
A T elem helyett véletlenül volt itthon egy könyök csatlakozó: [link]
-
tDr1v3r
veterán
Köszi srácok, szabadnapon majd kipróbálom a javaslatokat.

-
zolnagy
őstag
Silvanot szétkaptam. Kiszedtem belőle a gyári bazi nagy OPV-t, mert mellette bele volt már építve egy FOT a pumpa után, meg a gyárit amúgy sem lehetett tekergetni.
Na de itt jön a kérdés. Mi a szerepe a pumpa és az OPV között annak a kis leágazásnak. Ha egy sima leágazás lenne, annak semmi értelme, mert akkor ott el tud szökni a nyomás. Egy biztonsági szelep?

Erről beszélek: [link] -
soldier2
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Van az úgy, hogy egy adott kávé nem az igazi, és olyan is van, hogy egyszerűen nem áll össze a szettel, baristával. Próbáld kicsit hosszabbra engedni, hátha úgy jobb, de nem valószínű, hogy megmenti a kávét. Legközelebb talán egy P&Y Java mix, Choco Madness, azok még nem túl drágák tanulni. Ha már stabilan megy, akkor próbálj valami SO világosabb pörkölést, de csak keveset egyszerre, van akinek nem jön be a savasabb ízvilág.
Eyesis: remélem nem jött be az egy évvel ezelőtti jóslatom, hogy a gyerek mellett felpörög a kávéfogyasztás

-
Eyesis
őstag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Élek én, csak épp már kevesebb a szabadidőm
kislányom viszont már 1 éves
Köszi a tippet, ezt beszerzem 
-
Bazsee71
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Hát én most megint vagy 40 percig hangoskodtam a gépekkel konyhában, de semmi jó nem sült ki belőle. Próbáltam 80 fokon is, úgy elég savanyú lett. Aztán vissza 86, 90, az sem volt jó.
(Még cukorral és tejjel sem.)
Aztán visszatértem PinUp-ra, az élvezhetőbb eredményt produkál, kis cukorral elkortyolom, de nem az én ízvilágom, abban is ott van az a kesernyés íz. Most böngészem megint a kávés oldalakat, keresem hol szúrhatom el. Az idő elvileg jó, 25s alatt jön le egy espresso. Gép rendesen bemelegítve, csapolások között 5-7 perc, hőfok stabil. A felsőszűrőt öblítem, és tisztítgatom is minden eresztés után. Gyantapatron miatt rossz a pH? Túl erősen tamperelek?Ne haragudjatok, hogy ezzel fárasztom itt a társaságot, de kissé tanácstalan vagyok. Az a helyzet, hogy nemrég szüleimnél egy Brikkával és egy Skertonnal ízre jobbat lőttem, csak egy kicsit citrusos savas utóíze volt, amit egy kis cukor szépen elvitt. Itt ez nem sikerül. Náluk Lidl Costa Rica Tarrazu-ból jött ez, még csak nem is egy premium kávé. Holnap lehet elhozok egy negyed kilót próbaképpen, és akkor talán kiderül, hogy nem az én ízvilágom amit most próbálgatok, vagy csak totál béna vagyok még.

Ha netán van itt gyakorlottabb kaposvári fórumtárs, akkor próbára adnék az alapanyagból, az ő tapasztalata is egy fontos visszacsatolás lenne.
-
soldier2
őstag
Soha nem ittam, és nem is tervezem (ha csak nem azt kaptam egyszer kóstolónak Blazetől gyakorolni
), de az órákig tartó keserű utóíz vsz nem normális. Az utóbbi időben a Choko madness volt a legsötétebb pörkölés ami megfordult, illetve a most is épp fogyasztás alatt P&Y Decaf, ami bár jó, de az jelentősen megdobja a kávéfogyasztást, így vsz nem leszek egy rendszeres decaf fogyasztó. -
lumija620
tag
Üdv
Van itt valakinek tapasztalata Hario Mini Mill darálóval?Tudtatok vele jó kávét készíteni?
Pár mondatban eltudnátok magyarázni a ThermoBlock rendszer lényegét? Így konkrétan leírva nem találtam eddig, de a hsz.-ekből ítelve kerülendő.
Végül letettem az akciós Delonghi Dedica-ról,mert nem lehet szabályozni rajta a kávé hosszát és szerintem a plussz 20K csak a külcsínyben keresendő, beltartalma megegyezik egy 30K-s géppel. Szóval most alapgépben, alapdarálóban gondolkodom, későb jobb daraló,jobb gép... -
Eyesis
őstag
Sziasztok,
Gaggia Classichoz tudtok nekem jó vízterítőt? A gyári nagyon rá akarna gyógyulni a kávéfőzőre, egy ipari változat meg tök jó lenne, csak épp pont ott van egy lyuk, ahol ereszti a gép a vizet...
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Ring 12mm, 1 Év Garanciával
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Szerintem próbálgass magasabb hőfokon is!
Mennyiért adod?

![[link] [link]](https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/3e/c2/98/3ec298505f46624087e71fd32f879f87.jpg)

Most az Ascasom vagy fél éve nem volt használva, lehet belövöm azt a szimplára, de olyan hangos, hogy nem szívesen használom.