Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
Türelmetlenségemből fakadóan elgondolkodtam egy 15k-ért kínált Gaggia Espresson (régi, nem Pure meg nem is színes). Arról már találtam videót neten, hogy előfűtő réz szálat miként lehet beszerelni. Bojleres, gondolom PID-elhető is. Még az is foglalkoztat, hogy magam tuningolom, nyitott vagyok az ilyen dolgokra. Legyek türelmetlen, vagy inkább aludjak még párat? Arról egyébként van valahol jó leírás, hogy mi egy PID beépítésének a menete?
-
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
tényleg tervezed a pavoni-manométert is megshopolgatni?
-
vendingo
veterán
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Nagyon jó! Gondolom utána öröm takarítani a műhelyben

Ha majd kapható lesz, akkor egyre beneveznék! -
Kávé Kálmán
tag
Tegnap ceruzát hegyeztünk.Izgalmas kísérletezés. 12-ből 2 esett el a csatában.
-
kaligula
tag
válasz
Silent 71
üzenetére
Érdemes lehet egy kis digitális hőmérőt feltenni a bojlerre a termosztát mellé. Ezzel annyi mindenképpen elérhető, hogy a kitapasztalt legjobb pillanatban indíthassuk a csapolást. A túllövés a konstrukcióból fakadóan akár 10 fok is lehet. Apró trükk az SGL egyes gépeinél- az állító tekerővel elindítható a csapolás, majd leállítható úgy, hogy a víz útját vissza nem nyitjuk meg.
-
Silent 71
csendes tag
Anno ez volt SiD tapasztalata, ezzel kapcsolatban!
Turmix TX10 PID tapasztalatok:
Amit itt leírok az igaz lehet bármilyen nyitott thermoblokkos (QM, Krups stb) konstrukcióra.
A PID-et a kis Turmix esetében 98°C körüli értékre érdemes állítani, ami jó kiindulási pont.
98°C-ig szépen elmegy a PID, be is áll pontosan, de nagyjából ezen a ponton kezd el kifolyni, majd kipárologni a víz a thermoblokkból (ilyenkor hörög, gőzölög a gép, ezt a jelenséget csinálja a QM és a Krups is, a QM a fejen keresztül, a Krups a csepptálca irányába hörög).
Itt jön a probléma, mert a thermoblokkból eltávozó víz miatt megváltozik annak hőátvevő/hőleadó képessége, de ezt a PID nem észleli és ugyanúgy adagolja a fűtést, mint előtte, aminek az lesz az eredménye, hogy pár perc alatt jócskán, akár 8-9°C-kal is túllövi a beállított értéket.
Ilyenkor rövid fejőblítő csapolás után megvárom, hogy ismét beálljon a 98°C és ekkor indítom a csapolást.
Terhát a PID mellett is kell szörfözni, ergo nem olyan egyszerű ez, mint egy zárt, bojleres konstrukció esetében. -
kaligula
tag
válasz
Xabi78
üzenetére
Nekem az első gépem egy Saeco Aroma volt, réz bojler, nyomásfokozós kar. Kis kézi darálóval egészen iható kávékat hoztam össze egy év után. ESE pod - egy jó pod-os géppel a legolcsóbb párnából is azonnal minőségi presszó készíthető. Szerintem értelmetlen a hasonlítgatás, mert minőségben egyik a másikat utólérheti, de vagy a tapasztalatot, vagy a minőséget (előörlés, tamperelés, frissesség) kell megfizetni
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
fene tudja, elég kezesbárány a qm 0650 és iszonyú ügyes konstrukció. itt is tudsz játszani a hőfokkal, csak nem annyi, hogy beállítod, hogy 85 fok, hanem felfűtés után számolsz, hogy egy percet vársz vagy másfelet, kettőt stb. hamar ki lehet tapasztalni.
mindkét megközelítésnek megvannak az előnyei, hátrányai, de kezdek én is a qm-rajongók táborához csatlakozni, látván, hogy apám mit művel vele.
-
Bazsee71
őstag
Úgy látom akkor ez patthelyzet. Akkor inkább az időigényesebb gépek közül lövök majd valamit, mert egyelőre úgy gondolom, hogy játszanék a hőfokkal. Az esetek 95%-ában nem készítek kettőnél több kávét. Ahogy láttam ezek a gépek tuningolva 70-90k között elérhetőek, ha már feljebb lépnék, gondolom duplázhatom a keretet. Kezdőként pedig lehet nem kéne ekkorát ugrani. Helyes a gondolatmenet?
-
hifis50
csendes tag
A Strietman nyitott tartályába 3,5dl víz fér összesen. Ezért én ezt a kávézás után leeresztem, tehát a gép használaton kívül üres (vízmentes). Nekem RO szűrőm van, ezzel nem gond így használni, Norda vízzel már problémásabb, hacsak a leeresztett vizet, ami persze tiszta, újra fel nem használod.
A kávégép fej kialakítása és szűrőtartója egyedi, mert külső bajonettes. Hogy ez azért van, mert így nincs mély zug a fejben, ezért könnyebb takarítani, vagy azért, mert a gyártó gépparkjába csak ez az egyszerűbben kiforgácsolható megoldás jöhetett szóba, nem tudom. De tény, itt sok kávé nem tud feltapadni, mert nincs hova, és egy ecsettel könnyen takarítharó. Vizet kiereszteni pedig minimálisat kell, ha csak a kávés vizet akarjuk eltávolítani. -
-
Bazsee71
őstag
Nos, úgy néz ki hogy jövő héten már egy Graef CM702-es boldog tulajdonosa leszek. Igaz az eszpresszó gépet még nem most tervezem megvásárolni, de szeretnék nyitott szemmel járni, mert ugye venni akkor kell amikor lehet. Ehhez kérnék segítséget, hogy egyáltalán mely típusokon akadjon meg a szemem.
Olvastam az összefoglalót, követem a fórumot is, de a mostanában futó témák már (jó)pár fokkal meghaladják a kezdőként elérni kívánt szintemet. Szóval ajánlottak egyes korábbi Gaggia modellek, Ranciliok, QuickMillek, Turmix TX10. Mindenképp PID-es változatot vennék, vagy olyat ami hazai szakember által PID-elhető. Nos, ennek kapcsán ami itt nekem leszűrödött, hogy 15-20 percbe telik mire egy ilyen gép használható állapotba kerül, illetve legalább 5 percnek el kell telnie két csapolás között. Vendégek esetén, akár csak 5-6 fővel ez már elég necces. Gondolom ha nem várok ennyit, akkor is elfogadható minőséget produkál, de nem hoz ki mindent a kávéból. Vannak fürgébb típusok, vagy ez ne is legyen szempont? Szeretem a hosszú kávét is, azzal hogy birkóznak meg ezek a gépek?Tudom elég amatőr kérdéseim vannak, sajnos még lesznek is, jelenleg szuperautomatám van. AZ pár perc alatt felfűt, gombnyomásra jön a kávé, pár másodperccel később gombnyomásra meg már a következő.
-
Xabi78
aktív tag
válasz
soldier2
üzenetére
Én most hirtelen felindulásból bevittem a melóhelyre a Saeco Via Venetot. Áttakarítottam, majd főztem vele pár kávét téglából (Tchibo Exclusive, ez volt a sarki ABCben) is, meg másnap nyomásfokozó nélkül itthon darált PinUpból is.
Tapasztalatok: oké, a Gaggia más liga, de még téglából is jobb kávét kapok, mint a legtöbb helyen. Az itthoni automatánál, a Martello kapszulásnál, a Dolce Gusto és társainál, kotyogóknál _sokkal_ jobb a végeredmény. Nespressorol nem tudok nyilatkozni, viszont az általam kóstolt ESE podos gépektől sem voltam elájulva, szerintem ez azokkal összevethető végeredményt tud (pláne ha itthon ledarálom a kávét, még harmadnap sem volt egy borzasztó a végeredmény).Szerintem ha valakinek szűk a büdzséje, az ESE podhoz képest reális alternatíva a nyomásfokozós+tégla is, aztán lehet bővíteni darálóval, ha van rá igény. Egy adag kávé sokkal olcsóbbra kihozható (24-40Ft (3-5e forintos kilónkénti árral számolva, 8g őrleménnyel) kontra 55-150Ft). Használtan ezek a gépek 10-20e forintok, újan, garival 30-40 körül megkapni őket.
Napi 4 kávéval, 250 munkanappal 24-40ezer kontra 55-150e per év.Ez alapján én kíváncsi vagyok, hogy egy Saeco Poemiával mi lesz a tapasztalat...
Jaigen, aki olcsón keres tejhabosításhoz kancsót, most lőttem egy korrekt darabot a Tchibo szaküzletben 3e forintért.
-
soldier2
őstag
Nem kell vágni, és a kartömítést sem sikálni minden csapolás után, inkább időt és fáradtságot takarítasz meg vele (én mondjuk lemosom, és 2-3x használom, de nem kötelező).
Nem értem a rozsdamentes acél/réz/bronz bojlerben álló víz mitől rosszabb mint a pet palackaban álló? Az íze változhat a forrástól kicspódó sók miatt, de baktérium nem lesz több benne egy szemmel sem. -
mufi
senior tag
Gastroback Barista 90 rongyért szerintetek korrekt ár?
-
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
igen, az megoldja. ezzel együtt nem akarnék több napos nordából csapolni, márpedig a pavoni tartályát azért meg kell tölteni félig-kétharmadig legalább. másrészt, nincs ap papírom, és igazából így is kezd elegem lenni az esőtánc mennyiségéből, ami egy kávéhoz kell. már nem emlékszem, hogy kell-e faragni az ap papírt, de ha igen, akkor meg az már abszurd humort súrolná számomra.
-
charg
tag
Weasel kávè èrdekel vkit? PÜ
-
válasz
hifis50
üzenetére
még annyit árulj el légyszi, hogy mennyi vizet kell/szoktál pucolási okokból csapolni vele? a pavoninál állati zaccos lesz a felsőszűrő, én általában csapolás után a bojler teljes maradék tartalmát kinyomatom a fejen át, jön is a maradék őrlemény rendesen.
ha viszont itt elég lenne egyet törölni a felsőszűrőn, mert amúgy szupertiszta, nem mászik fel mellé az oldalára az őrlemény stb., akkor tényleg hatalmas plusz pont a kütyünek, hogy lehet mindig friss vízzel etetni és abból sem kell pazarolni semmit. ergo, norda-kompatibilis az én értelmezésemben is (a pumpás gépek nem azok, ott is sokat ürescsapolok tisztogatái dolgok miatt), ami valószínűleg pont tízszer annyit számít a kávé ízében, mint a századfokok, amiket pörögnek a fórumok

-
Ábi
tag
Emberek, a Bravos szemes most csak 1299 Ft a Pennyben!

Vettem is rögtön egy zacsival, gondolva a Pharos bejáratására, beállítására.
A legolcsóbb robusta kávém, az India Cherry AB kerül ennyibe, zölden...
Milyen raktárból összesöpört szemét lehet benne enyiért?

-
bl4ze
veterán
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Bocsánat, ezt a videót nem ismertem, itt végre látszik a szép kávé is !

-
3418
csendes tag
-
soldier2
őstag
válasz
Szyszko
üzenetére
Ha kiveszed a nyomásfokozót és teszel bele egy rendes kosarat, akkor ez a hátrány megszűnik. A Gaggiákat is nyomásfokozóval árulták tudtommal még a 2015-os modell előtt is. Az olcsó DeLonghi, Krups, stb gépek ezzel viszont nem lesznek ajánlottak. Lehet rászánom magam, és veszek egy tampert a Saeco Poemiába, ami a munkahelyen porosodik már két éve, és megnézem mit tud normál üzemben.
-
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
azért kíváncsi vagyok, milyen tömegekben készül a dc mini...

-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
paljoc
üzenetére
köszi! igen, a videókon is eléggé kicsinek tűnt a tamper... gondoltam. akkor kompatibilis az Elektra kosarakkal?
hifis: hehe, igen, köszi!

igen, ez teljesen érthető, h miért ez a szűrőátmérő... cs kár, h nincs hozzá vst/reneka. de vmelyik gép kapcsán épp azt olvastam, h pont kívánatos a kisebb átmérő vmilyen kioldódási szempont miatt... egyébként sztem simán vállalható ennyi érte, ha ennyire penge a cucc. a DC Mini pl sokkal drágább újonnan, pedig az egy tömeg-termék, v akár a Cremina... -
hifis50
csendes tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Igen, 49mm-es. Nagyobb méret az ilyen rugó nélküli direkt karosoknál nem nagyon jöhet szóba, hiszen ennél is 20kg-al kell nyomni a 9 barhoz.
Ezt a gépet Strietman annyira egyfajta üzemmódra (szimpla presszó) tervezte, hogy csak egyféle méretű szűrőt ad hozzá, de abból hármat, hogy tudj sorozatban kávét készíteni. 15g kávé fér bele. Jó hozzá az Elektra dupla szűrője is, abba több fér. -
paljoc
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
49-es!
-
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
nekem állatira nem tetszik egyébként így képen (igazi dizájntermék, jobban kedvelem az antidizájnokat), de ha most kívánnom kéne egy gépet nulláról, az úgy nézne ki, hogy:
- hőstabil fej
- sima kar
- pid
- csapolás alatti nyomásmérés
- külön pumpás gőz
és ennél a cuccnál az első három megvan, gőznek meg mellé kell tenni egy qm 0650-et
, gyönyörűek együt 
-
szerintem, de a karosoknak nem vagyok papja:
- aminél műanyag a kupak a bojler tetején (fekete az egész, nem csak a foggantyú), az nem az igazi
- aminél már csavarozva van a fej a bojlerre, az nem az igazi
viszont, ha találsz egy kellően régit, akkor azt szétszedni sem egyszerű, spéci szerszám kell hozzá. magyarán egy tömítést sem tudsz cserélni csak úgy. cserébe a legmasszívabb lesz a cucc, dupla fűtőszálad lesz (200 és 800 wattos, ha minden igaz) stb. nekem lagoon egy barátja átalakította a felsőszűrő részt az eggyel újabbra, ahol a tömítés tartja a helyén, így én is szét tudom szedni az egészet. cserébe "kráteresít", amit leszarok most már
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
sztem aminek van már csepptálcája (kb '63-'64) és '73-'74-ig bezárólag... aminél már csavarozva van kazánra a fej, az már nem az igazi elvileg...
hifis: milyen szűrőmérettel dolgozik a masina? gondolom nem 58as... reneka/vst lenne hozzá izgalmas... hány g fér a szűrőjébe? elsőre nem tetszett a forma, a dizájn még másodjára se... de így sokadjára nézve kezd a maga módján tetszegetni...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(karosoknál amúgyse jellemző az 58mm...) -
Deadzone41
őstag
Ezen töprengtetek már? Aggódás van, hogy a fejből kijövő víz hője adott esetben 2fokot esik, pedig ha azt vesszük, hogy a kávé pogácsa azt mennyire lehűti, (és a kettő hője együttesen számít a kioldódásban) mindjárt kevésbé tűnik relevánsnak a probléma. Pláne ha hozzávesszük, hogy a kávé és víz együttesének hőmérséklete a csapolás alatt mindenképp nőni fog, ahogy egyre több forró víz adja át a langyos kávénak az energiát.
Szerintetek? -
And06
aktív tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
igen ezt láttam, csak ez nekem nem sokat mond
most hogy kiolvastam amit parci linkelt, igy sem tudom pl, hogy melyik a jobb széria amire érdemes vadászni. -
Kávé Kálmán
tag
válasz
soldier2
üzenetére
Józsi, ez itten a Strietman-ban nem forr. Egy kicsit se. A bojleres gépekkel érdemes néha mixelni, hogy a szötymőt kilőtybőljük a bojler aljából. Egy jó pont a Pavoni-nak :-). Vele könnyebb mixelni.
Persze nem a szötymőből hajtja ki a vizet a száron át a nyomás, hanem annál jócskán magasabbról, de attól még ott ülepszik, ha nem mozgatod. Ahogy ott ülepszik az összes duál, és szingli bojleres alján is.
Én úgy gondolom, hogy ez egy olyan előny, ami persze egy másik hátránnyal jár - nincs tejhabosítás -, de nehéz elvitatni.
-
prandris
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Majd kiszenvedem valahogy
A spirált hogy kötötted be? Felülről lefele megy a hideg víz, vagy lentről felfele és úgy a bojlerbe? Vagy lényegtelen? -
soldier2
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
"mindig friss vízből készül a kávé" - a kérdés mit nevezünk friss víznek. Amit még nem forraltunk fel? Ami most tör felszínre egy forrásból (ahol előtte lehet, hogy száz évig állott)? Ami frissen jön a vízvezetéken? Vagy amit frissen töltök a Nordás flakonból? Az biztos, hogy a forralással egy csomó dolog távozik a vízből (pl a klór, ha volt benne), és ez befolyásolja az ízét, de ezen a friss víz dolgon még a teás periódusomban is elgondolkodtam. Egy biztos, az én ízlelőbimbóim nem érzékelik a 3 napja a gépbe töltött Nordából és a frissen beletöltöttből készült kávé közt a különbséget.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
soldier2
üzenetére
:-))), dehogy agyal. Azazhogy éngábor nem agyal :-). Ahhoz kéne egy saját. De hova? Kérem, hova? Hozzátehetnénk persze "miért"-et is. Meg még néhány hasonló önkritikus kérdést. Sokadik létszámstop moratórium van életben. Valaki mindig befuraxik persze. Egy komoly baja van a Strietman-nak. Ez K.O. kritérium. Rettenet kilógna a kollekcióból. A kockák között ez a botsáska?! Lebuknék, hogy új karost "fogadtam" be...
A gép voltaképp a Caravel reinkarnációjának is tekinthető, annak minden előnyével. Számomra a legvonzóbb ezek közül az, hogy amint egy HX-esnél, itt is mindig friss vízből készül a kávé.
@Hifis: dehogy haragszik :-). nagy élmény volt. ODAVER (minden udvariassági kör nélkül). A víz hőmérséklete a piros, a kék a fejé.
-
hifis50
csendes tag
válasz
soldier2
üzenetére
Már kézbe vette.

Remélem Gábor nem haragszik meg, hogy az engedélye nélkül rakom be az általa mért hőgörbét, de ha már próbáljuk jellemezni a gépet, ide nagyon passzol. A vízhőfok (sötétebb vonal), és a fejhő látható a bekapcsolástól. A csapolás a 2 függőleges vonal között történt. A vízhő meg se moccan (legalábbis ott, ahol a mérőszonda van), a fejhő kicsit emelkedik, mert valőszínű éppen bekapcsolt a fűtés. -
hifis50
csendes tag
Ebben a konstrukcióban a nagy ötlet az a szelep, ami a dugattyún keresztül vezeti a vizet a kávépogácsára. Így tud egy olyan egyszerű (de nagyszerű) konstrukció összeállni, hogy a fej maga a kazán, (akárcsak a La Marzocco kazánnal egybenövesztett feje), és a fűtőpatronok is ott vannak erre az egyszem univerzális réz csőre ragasztva, a lehető legközelebb a szűrőtartóhoz. Így ha beáll az egyensúly (pid hőmérséklet), a víz annyi fokos, mint a réz fej. Túlmelegedni nem tud. Bekapcsolás után elég gyorsan (kb. 15perc) indítható egy csapolás. Két szimpla közvetlen egymás után is húzható, de ha ezután kipótoljuk a vizet, akkor sem kell 5 percnél több egy újabb menethez. És ez akármeddig ismételhető.
Ami a nyomást illeti, nagyon jól érezhető, mennyire jól lőttük be az őrlemény finomságot, mert nem levegős a vízoszlop a kávépogácsa fölött, tehát kemény, direkt az áttétel, jól detektálható, ha gyors, jó, vagy lassú a kifolyás. Ez a fenti két dolog eltüntet minden bizonytalanság érzetet a használatában, bűvészkedés és trükközés nélkül tudjuk a fő paramétereket kézben tartani.
De persze valamit valamiért. Itt nincs gőz, és igazán max. 35g kávé (vagyis egy egészséges szimpla) nyerhető ki belőle. De az lazán, kisebb hibaszázalékkal. -
prandris
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Rendben köszi
[link] Elkezdtem az alapokat közben. Ez a sós trükk nagyon jó, élvezet formálni a rezet. De több idő megtölteni a csövet mint az egész művelet
( a munkaasztalom a legjobb, egy hokedli) -
prandris
tag
Az index fórumon is feltettem a kérdést, beírom ide is, hátha van valakinek tippje. Egy 6 mm külső átmérőjű lágy rézcsövet szeretnék toldani egy 6 mm külső átmérőjű tefloncsővel. Mivel tudnám ezt megoldani, hogy működőképes legyen a dolog és ne sérüljön a tefloncső? Egy 6mm - 6mm roppantógyűrűs toldóval és támasztó hüvelyekkel menne a dolog?
-
zolnagy
őstag
M2 most
-
-
-
-
Kávé Kálmán
tag
Miért off topik a hozzászólásod?
Már többször is mutattam, de valszeg nem figyeltél. Analyse this :-):
Bocs a többiektől az ismétlésért.
-
paljoc
tag
Jók a tapasztalatok, csak itthoni használatra akkor ideális, ha nem sajnálja az ember a pangó őrleményt reggel kidarálni belőle, mert nem piszkálható ki úgy, mint pl. a dózeres Jollyból. Amúgy nagyon gyors és halk. 10 grammos szimplát 2,5-3 mp alatt, duplának valót 5 mp alatt kitol. Rögösít is, azt is látom hogy mitől, hosszú a vízszintes torok ami az őrlőkamra és a csúszda csőr között van, ott kell "feltolulni" a kávénak es csak utána kezd el a "csúszdán" kipotyogni.
Más: tegnap kipróbáltam hifis karosát, ezúton is köszönöm a lehetőséget. Én nem vagyok egy karos rajongó, de zseniális a gép. Nagyon tetszett!!!

-
bl4ze
veterán
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Könyörgöm, néha tedd már meg, hogy a kávét a terméket is megmutatod, ne csak a csepegést.
A végtermék is sokunkat érdekel(ne)
Már többen kértük, de sosem mutatod meg az elkészült kávét.

-
kaligula
tag
válasz
whbear
üzenetére
Érdeked dolog ez. Azt tapasztalom, hogy a használt piacon hatalmas különbségek lehetnek árban az inoxba öltöztetett, logoval ellátott gépek és fekete logótlan társaik között. Nem tudom, miért érne meg egy ilyen gép 130000 forintot, de ahhoz képest a 80 már elmegy. Én ennyiért minimum 2 használt gépet tudnék venni, vagy hármat.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Surda-
üzenetére
Ezt már láttad?
Nem Adom Fel kávézó -
Kávé Kálmán
tag
Sorozatgyártás: nem olyan egyszerű. A Cremináknál 2, a Pavoniknál - ha nem tévedek - 3 különböző hosszúságú dugattyúrúd van. A dugattyúk is egyediek kell legyenek. És persze ott is különböznek a méretek (abból is van min. 4 eltérő). De ha túlgondolom, megcsinálja más. Sokat dolgoztunk rajta, tehát van lépéselőnyünk, meg túl vagyunk néhány buktatón, de nem behozhatatlan. Nagyon csábító piac ez. Pavoni-ból irdatlan sok van a glóbuszon.
Egyszerű vagy bonyolult a karosok lelkivilága? Ha egy gépet nézünk csak, akkor nem túl bonyolult (bár a dugattyú fölötti térben cirkuláltatott bojlervíz az "nemkicsit" növeli a komplexitást). Megaztán a Pavoni-t sokszor totál önkényesen változtatták. A 74-es verziótól (asszem) pont úgy, hogy a dugattyú fölött forró gőz volt (nem víz), aztán pár évre rá visszatértek a korábbi működési elvhez. Mondanom sem kell, hogy totál más a hőháztartása, mint az elődeinek vagy az utódainak. Aztán jött a teflonypersely és dugattyú, majd vissza a rézhez. A Creminánál tavaly, vagy azelőtt a rozsdamentes dugattyú, ami megint más hőviselkedés szempontjából. A lényeg - szerintem - hogy aki ismer egy bizonyos karost, az még nem feltétlen lesz insider, ha kezébe nyomnak egy másik generációt ugyanattól a gyártótól.
-
And06
aktív tag
válasz
vendingo
üzenetére
hüü, mai szemmel nézve egy konstrukciós hiba az egész gép. persze nem mai szemmel kell nézni

amig meg nem vette az ember, az isten se mondja meg, hogy pontosan melyik verzió, a sok kis módositásnak köszönhetően, ugye?
milyen másik karos van, ami elérhető árban van? nem kell high-tec, de legyen azbesztmentes 
-
whbear
senior tag
Sziasztok, egy SOS véleményt szeretnék kérni. Van ez a podos gép: La Piccola Sara
Baristaszaküzlet
Mivel podos gépet keresek, használtan tudnék ilyet vásárolni. Mennyit érhet jó állapotú használtan?
Állítólag jó állapotban van. Kérem ha valaki tud róla írjon. Köszönöm szépen. -
soldier2
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Ez is kipipálva, jöhet a sorozatgyártás.

Mi volt a gond a Pavonival? Az ember azt gondolná, hogy annyira azért nem külömbözik a Creminától a kialakítás. Mondjuk ahogy az egész gép hátrabillen a kar felemelésekor, az elég illúzióromboló. -
-
And06
aktív tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
ez melyik verzió a Pavoniból?
kezd gurulni a gyógyszer(mármint nekem), és ha lenne lehetőség, vennék egy karos gépet, de a pavonikon kiigazodni felér egy 2 kredites tárggyal az egyetemen
-
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
szólj, ha van sorozatgyártás

-
Kávé Kálmán
tag
Pavoni Europiccola (Millenium):
éstudjaéstudjaéstudjaéééééstudja :-).
Sokáig táncoltatott bennünket a jégen.... párszor pofára is estünk.
-
soldier2
őstag
válasz
Szyszko
üzenetére
Bár a durva hibákat javítja azzal, hogy nem engedi átzubogni a kávén a vizet, és egy cremához hasonló hab is létrejön, a megváltozott nyomás és áramlás viszonyok miatt a jó kávékból készült ital minősége elmarad a várttól. Röviden egy kp egyenszar minőséget kapsz, cserébe pl rendes tamper nelkül, bolti téglából is tudsz habos kávét csinálni, mérleg nélkül.
-
Szyszko
tag
Egyébként konkrétan elmondanátok részletesen mi a nyomásfokozós gépek hátránya. Mert a múltkor is mondtam valakinek hogy azt ne vegyen, de mikor visszakérdezett hogy miért, rajöttem, hogy igazából nem is tudom.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Hálózati / IP kamera
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Akvarisztika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini PC
- Ford topik
- Bestbuy játékok
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- Samsung Galax S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Segway Ninebot E3 elektromos roller - Bontatlan - Új
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, tetszik 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)