Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• simi.esp.28

csendes tag

válasz tDr1v3r #35580 üzenetére

Sanszos, hogy eldugult a háromjáratú szeleped.
    Jó esetben egy kis vízkődarabka dugította el, amit ahogy a srácok írják vízkőoldós átmosatással fel tudsz pezsegtetni. Viszont ha egy kis alu darabka a ludas, az nagyon lassan pezseg fel, manuálisan kell eltávolítani.

Felső burkolatot leszeded, alulról 4 csavar tartja, plusz felül egy a gőzcsap alatt, meg kettő a víztartály alatt. Így már könnyen kiszúrod a szelepet, ha szembe állsz a géppel bal oldalon lesz a kazán mögött.. Ezt két 4es imbusz csavar tartja a fejen, kicsavarod és őt kellene szétkapni. Mágnestekercs leszed, alatta a szeleptestet, ha újabb a szelep akkor 14-es villáskulccsal, ha régebbi akkor 24-essel tudod leszedni, de lehet más is ezek a leggyakoribbak. Ha valami nem tiszta dobj privátot, vagy el is küldheted, ahogy Adrián írja megbirkózok vele valahogy.. :D

Így néz ki egy újabb szelep szétszedve, eddig kellene eljutnod neked is:

más: Pont a napokban kaptam szét egy gaggia gépet, amit alkatrésznek vettem, valószínűleg állt már egy ideje a padláson. Amikor a kazánt szétszedtem kb negyedéig volt ilyen zselés állagú fehéres átlátszó trutyival. Más kazánokban is láttam már ilyet, csak nem ekkora mennyiségben.
    Valaki hozzáértőnek van ötlete, hogy mi a fene lehet a trutyi?

Új hozzászólás Aktív témák