Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  iPhone-t használók OFF topikja (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-06-26 14:04:56

LOGOUT.hu

iPhone-t használók OFF topikja

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#187051) TechN7ne válasza .Szaki. (#187048) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Sajnos az M1/M1pro/M1max- nál nem lesz jobb egy Intel vagy Amd gép sem….
Kivétel ha kell a Windows és játszani is szeretnél rajta komolyabb szinten.

(#187052) Luck Dragon válasza radi8tor (#187047) üzenetére

Bár nem nekem szólt, de én is köszi. :)

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#187053) .Szaki. válasza TechN7ne (#187051) üzenetére


.Szaki.
addikt

Visual Studioval kell dolgozni, a Macesek egyértelműen azt mondták, hogy erre sajnos ezek a gépek nem alkalmasak, szóval kell a Windows.

(#187054) icecave


icecave
nagyúr

Milyen az élet panelben? Békásmegyei panelek illetve környezetük, közbiztonság milyen?
Azért kérdezem, mert itt a faluházban, vagy zápor utcában, illetve a Békási panel rengetegen is van elég sok elég szép (újszerű/felújított) lakás, 50 nm körül, amit meg tudnánk úgy venni, hogy csak annyi hitelt kellene felvennünk, amit 5 év alatt kifizetünk. Aztán erősen gondolkodunk, hogy annyit ki lehet-e bírni egy panelben, hogy onnan majd újra dobbantsunk tovább egy pusztán pár emeletes tágasabb téglába.

(#187055) madgie válasza icecave (#187054) üzenetére


madgie
titán

Nyugis. Életem bő három évtizedét panelben éltem le, sokk volt utána a kertes, hogy itt az van, hogy ha eldobsz egy gyufaszálat, ahová esik, ott körülnézve biztos találsz valamit, amin dolgozni kell :D Azért 7-8 év alatt kezdem már megszokni, meg a csajok ezt igénylik, szóval ez van, de csak ha rajtam múlna, bármikor azonnal visszasöpörnék panelba, ahol annyi dolgod van, hogy párévenként kifestetsz, azon kívül meg hazajössz, lerúgod a cipőd és azt csinálsz, amit akarsz.

[ Szerkesztve ]

(#187056) icecave válasza madgie (#187055) üzenetére


icecave
nagyúr

Mi vidéki parasztok vagyunk (a jó értelemben), szeretjük a kertes házat a kertet, a sok munkát vele, szóval inkább azt preferálnánk, de nincs 100 milliónk,hogy ezt Pesten vagy közeli vonzásban ezt meggvalósítsuk ugye.

Panelben amitől "félünk" a vékony falak egyegy hülye szomszéddal párosítva (mittomén, hangfallal filmező-CS-ző főiskolás, 0-24 órás "szolgálatot nyújtó" kisasszony, stb) kb. rövid idő alatt kicsinálna, bár mondjuk itt a téglában is csak a jó szomszédok miatt van olyan csend, mert a lakások kötött lévő 1 sosr téglafal kb semmit sem fog vissza, azt is lehetne hallani, ha valaki köhög odaát, vagy épp beszélget.

Nyilván tisztában vagyok vele, hogy egy társasház alapból "él", de azért az zavarna, ha egy sima beszélgetést is hallanék.

[ Szerkesztve ]

(#187057) Gergőke88 válasza icecave (#187056) üzenetére


Gergőke88
addikt

Szopas lesz tégla lakás után. Lehet benne élni, de masszív kompromisszumot igényel.
Nézzetek tégla lakást, elhiszem, higy drágább, de másvilag….

(#187058) radi8tor válasza icecave (#187054) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Mi 15 éve élünk itt a Flórián túloldalán.
Békásmegyer csendesebb környék, meg úgy tudom újabb építésű (feltéve ha nem a felhőkarcolóba terveztek költözni).
Ami hátrány lehet, hogy sok ember kis helyen. Ha kifogsz egy hülye szomszédot, aki mondjuk bömbölteti a hifit, vagy korán kel és magassarkúban járkál felettetek na az szívás. Vannak társasházi szabályok, de nincs törvény amivel be lehetne tartatni a benne foglaltakat.
Ott van még a lift dolog, nem tudni milyen állapotban van, hányszor robban le. Nálunk egy időben nagyon rossz volt, aztán nyelt egy nagyot az üzemeltetés és 3 millióért felújították. Ezzel arra akarok utalni, ha hülye az üzemeltetés akkor nem csinálják meg a dolgokat.
Jól körül kell nézni amikor mentek a lakást megtekinteni. Adjatok időt magatoknak csendben ott lenni milyen zajok vannak. :)

Persze ha van pénz, akkor talán érdemes zajszigeteltetni a lakást, ez elvesz 2-3 centit vagy talán 5-öt is a térből cserébe kuss lesz. :D

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#187059) Rage47


Rage47
veterán

Sok év kertes ház után nekem nem hiányzik :D Néha jó visszamenni vidékre, de az a pár nap elég is.

(#187060) B-L-A-C-K válasza icecave (#187054) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Szerintem ezt így nem lehet megmondani reálisan, a szomszédoktól nagyon sok minden függ. Nekünk szerencsénk van, mert semmit nem hallunk, plusz mindenhonnan fűtenek, alig megy nálunk a fűtés. Viszont 1 lakással arrébb, panaszkodnak hogy állandóan üvölt felettük a gyerek, amiből mi semmit nem hallunk.

(#187061) Rage47 válasza B-L-A-C-K (#187060) üzenetére


Rage47
veterán

Ez vicces, mikor a gyerekre panaszkodnak egyesek. Mindig csak mosolygok az ilyeneken. Olyan külföldi felső szomszédom volt 2 évig majdnem, hogy áldás lett volna egy üvöltő gyerek. :D

(#187062) TechN7ne válasza icecave (#187056) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Isten óvjon olyan szomszédtól mint mi...
Bőmből a zene (studiózás) és üvölt a gyerek + mi is. :DDD

Nálunk a szomszédok nem szólnak ,vastag belvárosi tégla és már hozzá is szoktak az elmúlt 7 év alatt.

(#187063) radi8tor válasza Rage47 (#187061) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Felettünk is felnőtt már egy gyerek, hát figyi nem olyan nagy élvezet az minden reggel arra ébredni hogy a fakockákat szórja szét a parkettán vagy rohangál a lakásban (nem lábujjhegyen).
Mondjuk az tény hogy most már csak reggel ébredek néha rá, meg este hallani hogy itthon van.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#187064) .Szaki. válasza icecave (#187054) üzenetére


.Szaki.
addikt

Nem laktam Békáson, egyetem miatt viszont gyakran megfordultam ott és még fogok is. A környék szerintem egyáltalán nem vészes, valamiért rossz a híre, de sosem volt rossz élményem. Amikor még tömegközlekedtem, akkor sem láttam a buszokon sem kétes alakokat, pedig az egyetem bőven sötétedés utánig tart. Ráadásul közel van a Római part is, jókat lehet sétálni, mi gyakran átautózunk oda sétálni egyet a parton. Ott van még a Pók utcai ltp is ha átmenetileg ebben gondolkodtok.

Én még családi házban nem laktam, belvárosi, vastag falú lakásban nőttem fel, most pedig salakbeton lakásban élek immáron ötödik éve és azért itt is érezni, hogy más kávéház a kettő, ennél pedig a panel talán még rosszabb. Sok emberrel kell együtt élned, ha alattad dohányoznak kettővel, akkor is szagolni fogod. Ha melletted ordibálnak, hallgatni fogod. Ha feletted állandóan rohangálnak, akkor azt hallani fogod, érezni fogod és ne csodálkozz ha remeg a csillár. Az elején még anyáztam és dühös voltam, aztán miután voltam barátoknál más típusú lakásokban, megtanultam megbecsülni ezt, mert azokon a helyeken ezerszer rosszabb. Más a csend fogalma egy házban, vagy egy több mint száz éves lakásban, mint ezekben. Szóval mi most arra adtuk a fejünket az asszonnyal, hogy hiába voltunk lakáspártiak - nekem még a sorházak is nagyon tetszettek - a jövőben szeretnénk házban élni, ami azért jobban el van szeparálva. Ez persze még sokára lesz.

(#187065) Rage47 válasza radi8tor (#187063) üzenetére


Rage47
veterán

Persze ez relatív, hogy kit mi zavar, és épp milyen szituban van. Lehet engem is zavarna, nem tudom. De az, hogy hetekig bedrogozva úgy d.gnak, hogy hajnalban erre kelek, az egész utca zengett tőle konkrétan. Meg dobálja a bútorokat, szintén éjszaka, mikor veszekedik a csajával. Vagy random rugdalja a radiátort télen. Az erkélyen felettünk cigizik 24 órában és jön be a füst, vagy random éjszaka telefonál, kva hangosan, csukott ablaknál is zavarva. :W Elég egy ilyen szomszédot kifogni, és megkeseríti az életed. Szerencsére elhúzott, amúgy töbször figyelmeztették, de süket fülekre talált. Akkor még nem hívtam rendőrséget, most már szó nélkül megteszem. Múltkor az egyik szomszédnak szóltam, hogy csöndesebben a bulival, akkor azt mondta, hívjak rendőrt :D Meg is volt, utána kuss.

(#187066) radi8tor válasza Rage47 (#187065) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Na az valóban durva lehetett.

⭐ Stella

(#187067) icecave válasza TechN7ne (#187062) üzenetére


icecave
nagyúr

"Isten óvjon olyan szomszédtól mint mi..."

Mert? Ha szól a szomszéd,hogy halkabban, mert más is élni szeretne, ugyanúgy leszarjátok, mert "nehogymá valaki beleszóljon"?

(#187068) TechN7ne válasza icecave (#187067) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Közvetlen szomszéd nincs mert az egész folyosó a miénk ,csak alattunk és felettünk laknak.

Öröklakás ,így nem nagyon szólhatnak bele hogyan éljünk ,ha meg valakinek ekkora nagy igényei vannak lehet menni kertes házba és ott nem lesz ilyen gond.
Én sem szólok bele mások életébe ,nem várhatom el senkitől ,hogy lábujjhegyen járjanak az én kedvemért.

(#187069) icecave válasza TechN7ne (#187068) üzenetére


icecave
nagyúr

Tudod hogy nem erről van szó. De ha valaki szól hogy ugyan ne nyomjad a zenét mint állat meg ne ordibálj mint egy hülye, akkor csak visszaveszel nem? Ha másokat nem hagysz élni akkor az nem indok hogy neked öröklakásod van, ha úgy akarsz élni ahogy akarsz neked is ugyanúgy el kell menned olyan helyre ahol másokat nem zavarsz, nemde?

(#187070) TechN7ne válasza icecave (#187069) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

“ valaki szól hogy ugyan ne nyomjad a zenét mint állat meg ne ordibálj mint egy hülye, akkor csak visszaveszel nem?“

Persze :K
De szerencsére nem volt még ilyen eset ,meg nyilván este 7 után már nincs is studiózás és nem zavarunk vele senkit.
Viszont ha a gyerek sír vagy játszik ,nevetgél nem foghatom be a száját ,másoknak is tudni kell egy gyerekes család ezzel jár.

[ Szerkesztve ]

(#187071) icecave válasza TechN7ne (#187070) üzenetére


icecave
nagyúr

Egyértelmű, a gyerek az gyerek :) Felettünk is volt, egyetlen egyszer szóltunk csak, mert a gyerek azzal szórakozott, hogy üveg golyókat pattogtatott a parkettán vasárnap reggel 6-kor, na az sok volt már. Mondjuk anya-apa felérhette volna ésszel hogy azért az már durva, de rendesek voltak, mikor szóltam, utána figyeltek rá.

(#187072) F.B.I.


F.B.I.
veterán

Én több mint 40 éve lakok tégla társasházban.

Sajnos a szomszédokon múlik minden, nem hiába mondás, hogy rossz szomszédság török átok.
Az.
Aki nem ezt vallja, az hazudik. Ha a gyerek kicsi ok, de legyenek a gyereknek is emberi időpontok, főleg ha ovi iskola köteles, akkor éjfélkor ne rohangáljon.
Azért vagy szülő, hogy megtanulja a dolgok rendjét.

Nekem sárga lapos szomszédok vannak, a szobám fala, az ő spájzuk fala, ami 8 cm vastag és ezek még hajnal 3-kor is kint, a konyhában élnek. Minden nap. Sokszor megunom, nincs kedvem nekik beszélni, ütni nem fogok, rendőrt nem hívok, amikor gyilkolják egymást, csak lekapcsolom rájuk az áramot. Akkor kuss van.

Ezek miatt már házra gyűjtök, mindegy hol, olcsó lesz, de csendet akarok alvás közben, mert így nem lehet dolgozni. Örökölakásos hülyék de ők a szó szoros értelmében. :DDD

[ Szerkesztve ]

Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!

(#187073) Gsx-rr


Gsx-rr
veterán

Nalam emeletenkent 1 lakas van a lepcsohazakban, alattam es az osszes lakasban amit lattok nem lakik senki.
Az osszes lakas eladva altalaban Kanadaiaknak akik Karacsony ,Husvetra jonnek, egy lakas itt jobbra lent van Dominikainak eladva akik havonta jonnek hetvegere, egyszer orjongtek hajnalig masnap 7:00 kiraktam a hangfalat beraktam valami metal playlistet es elmentem vasarolni.
Azota nincs ilyen gond.

[ Szerkesztve ]

(#187074) madgie válasza .Szaki. (#187064) üzenetére


madgie
titán

Mikor harminc év panel után elköltöztünk a város egyik legcsendesebb (zsák)utcájába, két napig nem tudtam aludni, annyira zavart az az irtózatos csönd :DDD De komolyan, én ahhoz szoktam hozzá, hogy mászkálnak, dübögnek, hajnalban porszívóznak, fura volt átállni erre.

(#187075) sz.balazs.95 válasza .Szaki. (#187064) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

Mi sorházban lakunk, ami panel technológiával készült. :D
Szomszéddal közös falunk csak az egyik irányba van nagyobb felületen, mert a másik irányba garázs van.
Azon az oldalon, ahol közös fal van, pár éve új lakos költözött be, valami kőbunkó fazon, eddig egy mondatot nem váltottunk, a kommunikáció kimerül abban, hogy teljesen random időszakokban veri a falat. Olyankor mindig nekünk kell megfejtenünk, hogy vajon mit hallhatott, de sokszor teljesen abszurd dolgok váltják ki nála a dolgot, pl egy ajtó becsukása vagy a lépcső használata. :F
Egy időben előszeretettel bömböltette a zenét, erről valamiért leszokott, néha meg pár haverjával néz meccset kb őrjöngve. A kettős mérce azért megvan. :U

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#187076) icecave válasza sz.balazs.95 (#187075) üzenetére


icecave
nagyúr

Én azt a fajtát bírom, amelyik úgy működik,hogy ha ő zajong bármit bármikor, az tök okés, bezzeg ha te zajongsz olyankor, amikor amúgy is lehetne házirend szerint (és tökmindegy mit csinálsz, mondjuk csak beversz egy szöget és annyi), akkor már jön üvöltözni,hogy mit képzelsz a jó ku.... Nálunk is van ilyen.

Nekem pl. a recsegő parketával van bajom, csodálom, hogy az első szomszéd még nem szólt. Szerintem már meséltem... igyekszünk halkan lépkedni, de kb lehetetlen, teljesen szét van száradva a parkatta, rá meg faltól falig szőnyeg van ragasztva, így kb. akkor javítható, ha az egész nagyszoba ki lenne pakolva, ami nem megvalósítható. Ha meg is lehetne, akkor meg a főbérlő ilyenekbe nem ruházna, abban is biztos vagyok, ő azt hiszi, ez a lakás pontosan olyan állapotban van, mint úgy 20 éve, mikor felújította.

(#187077) ittakary


ittakary
nagyúr

Mi 9. emeleten lakunk, mellettunk, felettunk siri csend - alattunk lakik egy erdekes figura, aki az ido 99%-aban szinten siri csendben van, de 1-2 havonta tart egy ferde estet amikor tepnek, isznak, csapkodnak, ordibalnak hajnal 1-2 ig - elkezdtuk rajuk hivni a rendoroket, errol is kezdtek leszokni - honapok ota nem volt ilyen

tehat azt mondom panelban ennel kellemesebb szomszedokat elkepzelni sem tudnek, tenyleg szerencsesek vagyunk

Mint BLACKnel: futes elzarva szinte egesz telen, nincs meg meres nalunk - iszonyat tulfutes van

ami gaz az a parkolas - ha 5-6 utan jossz haza, alig talalsz helyet haz korul, csak tobbszaz meterre + persze ranyitasos serulesek, direkt rongalasok, nagyon feltem az automat ezert probalok mindig bekes helyre allni

panelban nottem fel, nincs vele bajom, sot szeretem hogy digi gigas net fillerekert van, olcso a rezsi, stb de persze ha lenne zsebben 1-200millam, vennek en is csaladi hazat valahol DE arra rohadtul nincs szuksegem hogy az osszes hetvegemet a haz koruli teendok toltsek ki: nyaron locsolas, osszel/telen avar szedes, plusz barmit akarsz haz korul fejleszteni horror penzbe kerul

egy panelba beletolsz 2-3 milliot es mintha kicserelned ugy fel lehet ujitani …

jo ideig maradok meg panelban

(#187078) TechN7ne válasza ittakary (#187077) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Ha vlki 2 havonta csap egy kisebb bulit csak hajnali 2-ig nem fogom rájuk hívni a rendőrt ,max. ha nagyon zavar személyesen szólok rájuk.
Mi is szoktunk alkalmanként csapni szűkebb házibulit ami legalább reggelig tart és szerencsére nincsenek ilyen kedves szomszédjaim ,hogy rendőrt hívjanak ránk…
Ha van tervben vlmi előreláthatóan azt általában szoktuk jelezni a házi üzenőfalon ,így nem éri a lakókat váratlanul.

Nem vagyok fiatal én sem már ,de ezek hozzászólások alapján mintha vén taták beszélgetését olvasnám folyamatosan.

(#187079) GreenGoblin válasza sz.balazs.95 (#187075) üzenetére


GreenGoblin
tag

Nálunk sem jobb a helyzet. Mi ikerházban lakunk. A szomszéd állandóan füvezik a kertben ami irdatlan büdös. A kukaját állandóan elfelejti kihúzni kukásnapkor ami miatt halomban áll a szemét ami szintén büdös. Egy kocsibeállója van de két kocsija így az egyikkel a másik elé parkol ami megnehezíti hogy én ki-be járjak az autóval. Kutyája szarik hugyál mindenfelé de nem takarítja. Vett most egy motort (télen ez igen fontos) és azt bőgeti a kertben. Kivagyok tőle.

Más: próbálok csinálni gmailos emailt de hihetetlen hogy minden név foglalt. :W

.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.

(#187080) icecave válasza GreenGoblin (#187079) üzenetére


icecave
nagyúr

Nekem nagy mákom volt, annó vagy 25 éve a saját nevem ponttal elválasztva mindenféle szám meg egyéb nélkül le tudtam foglalni gmail, hotmail, Yahoo-ból is. Mindig meglepődnek rajta amikor kérik valahol, hogy “Az igen” :D

(#187081) icecave válasza TechN7ne (#187078) üzenetére


icecave
nagyúr

Szerintem senki sem arról beszél, hogy valaki bulit tart 2 havonta egyszer, és hasonló kaliberű dolgokról. Az teljesen oké.

Amúgy próbálok olyat nézni, ahol van legalább egy szoba, amit csak "te magad veszel körül", így max felülről-alulról lehet durvább zajforrás. Ha 10.en vesz az ember, akkor már csak alulról. :C

Más: mától én is bejárok, de úgy van megoldva a rendszer, hogy bent is, itthon is van egy titkosított gépem, és egy laptop, ami kimehet a netre, azt tudom hordozni.

Kíváncsi leszek, az egész szinten velem együtt 4-en vagyunk így, akik bejárnak, lehet első hét után azt mondom, hogy akkor maradok én inkább itthon, ahogy eddig :D

[ Szerkesztve ]

(#187082) Totheground


Totheground
addikt

Nálunk általában nyugi van, egyszer kopogott át a falon a szomszéd, teljesen jogosan. Buli után (!!) átjött vagy 10 haver, lefolyt még egy kisboltnyi alkohol és utána nem egyszer teli torokból üvöltöztek.
Fordított helyzetben én tuti előbb dörömbölök, főleg, hogy gyerek is van náluk. De nem volt harag, japanban ha részeg vagy, kb mindent elnéznek. :DDD

[ Szerkesztve ]

Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/

(#187083) ittakary válasza TechN7ne (#187078) üzenetére


ittakary
nagyúr

nem vagyok papucsnyugger, tudok én is bulizni ha arról van szó, de ez nem sima zenélős buli:

becuccoznak (nem sima fű vagy alkohol, hanem valami tuti valami szintetikus) és csapkodva, hörögve üvöltözve a hajnal közepén, sőt volt már arra is példa, hogy az egész lépcsőház tőlük zengett, egymással verekedtek, üvegek csörögve törtek, poharak repültek...
volt hogy jött ki a mentő éjszaka közepén, és átvérzett törölközővel a kezén vitték el, mert a buli közepén eljátszotta a bokszos pityut az üvegajtóval...

ha neked ezt jelenti a buli és ez lenne rendszeresen, hidd el rád is rádhívnám a hatóságokat, ha kell minden alkalommal

ismétlem, ha esetleg eltolnának egy dzsoet, és elvannak, az rohadtul nem érdekelne, de itt teljesen másról van szó

(#187084) bigrock


bigrock
addikt

Gyerekek, na pont ezekért én inkább napestig nyírom a füvet, szedem a falevelet, meg javítgatok a ház körül. Van azért előnye a családi háznak, még ha ősrégi és nagymutertől örökölt is... Az összes szomszéddal jóban vagyok, bármikor rájuk merném bízni a házat, ha el kell utaznunk 1 hétre. Mi is szoktunk ritkán kerti bulit tartani, ahol megfelelő pálinkamennyiség után előkerül az akusztikus gitár és mozgalmi dalokat vonyítunk... De erről előre szólok a szomszédnak és nyilván ő sem lesz szomjas, ha átjön... :DDD

(#187085) Luck Dragon

Magam is kertes házban élek, szomszédokkal nagy baj nincs, mert az egyiket havonta egyszer látom a másikat pedig hetente kétszer akkor sokat mondok. Kertszomszéd vagy száz méterre van,elő szomszéd vagy egy kilométer mert egy fás terület van előttünk, maximum fácánok kiabálnak az olajfa alól. :D

Ellenben a munkánk nem ide szól ,de imádom ezt a környezetet, de gondolkozunk a közeljövőben egy lakáson az igázások felhagyása véget. Ezért is volt jó olvasni az itteni tapasztalatokat, mert nekem sincs tapasztalatom milyen is lehet egy panel,lakásos élet.

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#187086) F.B.I. válasza Luck Dragon (#187085) üzenetére


F.B.I.
veterán

Bal kéz kisujjamat adnám cserébe érte. Főleg, hogy nincs kutyám de az alattam levő 1 éves vizslája olyan keservesen vonyít, hogy megsimogatnám a fejét. Olyan mintha mellettem ülne, csak egy emelettel lentebb van. Egész nap hallgatni szabadság alatt, az élmény megfizethetetlen.

Természetesen a gazdája egy egyedülálló kiscsaj, aki minden nap 17 óráig dolgozik. :DDD :W

Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!

(#187087) Gergőke88


Gergőke88
addikt

Van valakinek új ipad minije?

(#187088) TechN7ne válasza Gergőke88 (#187087) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

120Hz megszokás után kizárt alternatíva ,pedig akartam venni új iPad-et de már csak a Pro jöhet szóba.

Sajnálom ,hogy féltégla a 13pm ,de rajta kívül az összes iPhone olyan mint ha 5s-t nyomkodnám.

[ Szerkesztve ]

(#187089) Gsx-rr válasza TechN7ne (#187088) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Pont igy vagyok en is, 2021-ben eleg gyenge ez mar.
Inkabb Tab-on maradok a masik oldalon, hiaba csak filmnezesre hasznalom utazaskor

(#187090) TechN7ne válasza Gsx-rr (#187089) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Lassan egy hónapja használom de nem bírtam megszokni a fogását és a súlyát.
Nincs kellően megtervezve a Pro max ,ágyban fekve van rá eset mikor a bal mutatóujjam megfájdul a tartástól ,nagyon rossz kialakítás és hosszabb használatra kimondottan kényelmetlen.
11 pro max-ot használom fekve ,13 pm csak akkor van nálam ha megyek vlholva vastagon öltözve ,de laza ruházattal ismét csak a 11pm-ot viszem magammal.
Sajnálom ,hogy hozzászoktam a nagyobb mérethez mert ennél a szériánál a sima 13 pro lehet az igazi csak nekem ahhoz rossz a szemem.

Ritkán játszok és az is csak a régi biliárd ,viszont észrevettem ,hogy a régebbi telefonokon gyönyörűen folyékony a játékmenet 60Hz en stabilan ,míg a féltéglán 10/20Hz en megy a game.

Szerk.
13pm kijelzője sem a legjobb ,nekem hamarabb fájdul meg a szemem vagy a fejem tőle mint a 11 pro oled kijelzőjétől és nem is látom szebbnek sem a minőségét feltétlen.

[ Szerkesztve ]

(#187091) TechN7ne válasza TechN7ne (#187090) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Inkább a vastagság és a súlya a rossz...
Lehet ha még egy picit nagyobb lenne ,vékonyabb és könnyebb sokkal kényelmesebb lenne a használata abban az esetben hogy maradjon ez a nagy akkumulátor.
Amúgy a két méret közt lenne vlhol ideális ,picit nagyobb mint a sima pro és picit kisebb mint a pro max.

Remélem jövőre vékonyítanak rajta és a formán is finomítanak ,mert így a mostani pro max nagyon nem jó.
Inkább legyen picit gyengébb az akkumlátor.

[ Szerkesztve ]

(#187092) Gsx-rr válasza TechN7ne (#187090) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Ipad-re gondoltam

Telefonban hasznalom a 11Pro-t neha Es a 13Pro-t is
A kijelzo miatt nem kene mar a regi
Nekem fogasra is jobb a 13.
Jo valtas volt

(#187093) vans? válasza ittakary (#187077) üzenetére


vans?
őstag

A 2-3 millio azert igen eros becsles, en most fogok felujittatni egy panelt (nem ott lakunk), betonig szetverettuk, csovek, minden, lesz vagy 6-7M, pedig nem lesz full-full, beepitett szekreny meg butorok nelkul.

hábm bábm

(#187094) ittakary válasza vans? (#187093) üzenetére


ittakary
nagyúr

annyit irtam hogy 2-3 millio mar ugy meglátszik mintha kicserélték volna a lakást

nem azt hogy minden panel csutkara felujithato mindossze 2-3 milliobol

mi kis pénzből 36m2-t 1.5Mbol ujitottunk fel, de nyilvan 5M is mehetett volna ra, ha van miből

egy 60-80m2 panelre siman ra tud menni 10M is, ha van ra keret

[ Szerkesztve ]

(#187095) radi8tor válasza vans? (#187093) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Mert felmentek az árak. 1-2 éve még tényleg fele ennyiből meg lehetett volna lépni.

⭐ Stella

(#187096) sz.balazs.95 válasza radi8tor (#187095) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

Brutálisan. Nálunk a csatorna lyukadt ki valahol, azt is szép összeg lesz kijavítani.

Lassan átnevezhetjük a topikot Lakáskeresés és felújítás tanácsadás-ra ;] ;]

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#187097) ittakary válasza sz.balazs.95 (#187096) üzenetére


ittakary
nagyúr

inkább erről olvasgatok, mint arról ,hogy nyivákol valaki, hogy fáj a hüvelykujja a telefon tartásától ...

(#187098) TechN7ne válasza radi8tor (#187095) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

1 éve is jobb volt a helyzet mint most ,nálunk minden dupla annyi szinte mint amennyi lett volna.

(#187099) F.B.I.


F.B.I.
veterán

Víz szereléses melóban szoktam segédkezni néha, mostanában elcsodálkoznak ha mondjuk az árat, pedig csak 10% munkadíj emelés volt de az anyag ár 2.5x ment fel van ami 3x annyiba kerül. Előtetőt is csináltam most kettőt is, lecezés + zsindelyezés hát ott is lehet mondani durva nm árakat, szóval jah....egy panelt újítani még olcsóbb.

Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!

(#187100) sz.balazs.95 válasza ittakary (#187097) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

ja, nekem nincs semmi problémám vele, érdekes téma ez is :R

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  iPhone-t használók OFF topikja (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.