Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackJack21
tag
-
BlackJack21
tag
Nem biztos, hogy el fogja érni. Nekünk akksicsere előtt ilyen volt, alig akart már feltölteni. Persze volt olyan is, hogy a kábel sz@r ( nem tudom mennyi gyári kábel hibásodott meg, de most egy IKEA-s kábel húzza régóta, meg egy Blitzwolf töltő, a gyári töltő is megadta magát, már hangosan ciripelt és kb 1 másodperces ciklusokban be- és kikapcsolta a töltést).
-
BlackJack21
tag
Nem gondoltam volna, hogy a Pencil nem "védi" magát, pláne, ha nem bontható.
Így már lényegesen jobb megoldásnak tartom a Wacom vagy egyes Samsung pen megoldását(Elektromágneses rezonancia (EMR) elven működő).Ha meg kell a BLE, akkor valami szuperkondenzátoros megoldás illene inkább ide. -
BlackJack21
tag
Mi nemrég nagyon jó akcióban(143eFt-ért) vásároltunk egy Samsung Galaxy Tab S7 FE-t. A "nagylány"- nak online oktatásra, ha kell. Eddig egy Air2 volt, ami mint egy igásló dolgozik még mindig. Az S7-el eddig semmi probléma, a pen kifejezetten tetszik, mondjuk nincs összehasonlítási alapom, a hangjára sincs panaszom, a kijelző is megfelel. A 12" feletti méret is könnyen megszokható. Ami negatívum, hogy nehéznek érzem a karomra téve egy idő után. Ha nem jön be hosszabb távon, akkor a 3. tablet ismét Ipad lesz. :) A 2 ökoszisztéma között meg a onedrive/ googledrive mozognak a cuccok.
-
BlackJack21
tag
válasz gaben88 #42168 üzenetére
Pont egy ilyen ( 3-4 órát bír, már folyamatosan a töltőn lógó ) ipadből jött ki az akkumulátor. A párom mondta, hogy valami nem ok. Elvált a kijelző ragasztása, így nem törte össze a kijelzőt, 3mm- re eltávolodott a két rész. Az akkumulátor 79-80% volt a szervíz szerint. Akkor még 12eFt-ért cserélték ( az igb-nél).
Anno a iPod-om így lett cserélve, megvolt, hogy milyen generációs a beteg eszköz ( szomorú szmájlis volt már), volt egy sávos árlista, hogy mennyibe kerül a csere. Kiperkáltam az összeget, elhoztam az újat. Akkor azt mondták, hogy csak az Apple gyár javíthat, mindent oda küldenek vissza, és kerül újraértékesítésre(refurbished). -
BlackJack21
tag
Én is pontosan ezzel foglalkozok jelenleg. Az Air2-t a feleségem használja napi szinten sorozatnézésre, meg a gyerekek egy-egy színezős-kifestős játékhoz. Ilyen hardcore felhasználás miatt -alapos megfontolások után eldöntöttem- nem cserélek újabb verzióra. Az akksi olyan 30-40 percet bír töltő nélkül. Így közel a vég. Napok/ órák kérdése, hogy mikor púposodik fel az akku. A gyári akku 3 évet bírt(2016-2019), utána hasonló ok (nem cserélnek akkut) miatt cseréltettem egy szervízpartnerrel, egy biztos nem gyári akkura. Ez eddig bírta. Dátum szerint ez kb. ugyanannyira jön ki, viszont az új akkumulárorral kevesebb ideig bírta egy-egy töltés között, mint a gyárival. 3utools-szal ránézve látszik a csere, nem stimmelnek a sorozatszámok és a töltési ciklusok kijelzése sem valós, illetve 100%-os aszerint az állapota.
Ha még 2-3 év van az iPad-ben, akkor szerintem megéri a 10-15eFt-os befektetés.
A cserét én is magamnak gondoltam, szintén a youtube videókból és itt okulva nem nagy kihívás megcsinálni.
Az akkut meg majd február elején rendelem( Kínában most amúgy is áll minden az ünnep miatt), addig még ráérek nézelődni. -
BlackJack21
tag
válasz ittakary #42858 üzenetére
Ha akkucsere(előzmény), akkor, 14eFt-ból megvolt az akkucsere az Air2-n. Megrendeltem az akkut(Csehországból) meg a hozzá szükséges szettet, (szerszámok+ragasztócsíkkészlet). Illetve 3 ,5 óra volt a csere a videós tutorial segédletével. Az eredmény egy teljesen jól működő tartalomfogyasztásra ismét alkalmas eszköz.
A kijelzőt eltörni így a megszerzett kevés tapasztalat alapján sem kis művészet, igencsak kell feszegetni, hogy ez megtörténjen (pl.: nem melegítették fel eléggé a ragasztót). Így mindenképpen én is a teljes kártalanítást szorgalmaznám(ha ez nincs külön kiemelve a munkalapon, ászf-ben stb. Ha igen, akkor is lehet alkudozni, stb). -
BlackJack21
tag
válasz F.B.I. #43191 üzenetére
A DI nekem az S7 FE(SM-T733) -n 19GB-t foglal, IOS-en is(SE2 2020, 3,5GB az app+15,2GB adat). Mindkét esetben ha leteszem az appot, akkor kilövi a memóriából. Így meg kell várni az újraindulást. Jellemzően a tableten játszom, itt azért sokszor előfordul, hogy leáll a játék. Ha nekem kellene választani, akkor az air5 lenne a választott.
-
BlackJack21
tag
válasz consono #44290 üzenetére
Én is ezt akartam javasolni. Most az S8 tableteket akciózzák pár helyen.( Vagy az új S9 tab-hoz kapsz ajándék tok+billentyűzet kombót is(~80eFt-ért árulják egyébként)) az Spen elég jól használható, amit a tablet mellé adnak. Alternatívaként érdemes megnyomkodni ezt is az ipadek mellett.
-
BlackJack21
tag
válasz Tomorrowland #44593 üzenetére
Én ökölszabályként azt javaslom, hogy a kiadástól számítva 5 évnél öregebb iPad-et nem érdemes venni. Ezt még pár évig tudod használni, úgy, hogy van rá frissítés is és már nem drága. A mini 5-re még kijött a 17. iPadOS, így abban még van 1-2 év apple támogatás, a mini4-et is meg lehet még venni, bár erre marad ay iPadOS16.
-
BlackJack21
tag
válasz akaszajanos #46142 üzenetére
Mintha az rémlene, hogy az iPad csak adatkártyát tud fogadni, telefonálásra alkalmas + mobilnetes csomaggal rendelkező SIM nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest