Hirdetés
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pethob
aktív tag
válasz
makszi
üzenetére
"Lányom egyetemre megy szeptembertől külföldre. IPAD vs Macbook Air közt vacilálunk"
Ha kézírással tervez jegyzetelni - amire egy korszerű egyetemi képzésben már nincs akkora szükség mint 20-30 éve, amikor az egyetem lényegében csak erről szólt, de ugyanakkor egy jó egyéni tanulási módszer lehet - akkor egyértelműen iPad. Jegyzetelni a 11"-os változatokon kényelmes, a 13"-os túl nagy.Minden másra Macbook Air jobb és olcsóbb, de arra nem lehet kézzel írni. Szerintem az általad írt képzés iPad-el is teljesíthető. A kérdés tehát tényleg az, akar-e kézzel jegyzetelni? (Vagy rajzolni.)
(Az én lányom 98%-ban egy iPad Air 5-öt (M1-es) nyúz. 256GB-os, mert a korábbi 128 GB-os tabletét ő kinőtte. A 2% az az a néhány alkalom, amikor valamiért leül a közös családi géphez dolgozni. Főleg a nagyobb monitor miatt. Saját windows-os laptopja van (az iskolától) azt szinte soha nem használja.)
Én a helyedben vennék most egy tabletet, és szeptemberig látni fogja, hogy ez önmagában elég vagy sem. (Távolról azt feltételezem, hogy ő most tablet-et szeretne.) Ha tényleg kézzel írt jegyzetekkel fog tanulni, azt laptopon úgysem lehet, és akkor tabletre úgyis szüksége lesz. Laptopot meg ráértek akkor venni, felmerülnek feladatok, amit a tablet nem tud. Szerintem nem lesz ilyen.
IPad Pro-t feleslegesnek érzem a feladatra, az iPad Air (akármelyik méretben) bőven elegendő. Ha csak a jegyzetelés lesz a cél, akkor az alap iPad is.
Háttér tár min 256 GB!
Az iPad Air-hez sajna meg kell venni az Apple Pencil Pro-t...
Most váltottak technológiát, a régebbi modellekhez való tollak nem kompatibilisek.
Gépeléshez nem az iPad-es Magic Keyboard-ot javaslom, hanem az asztali gépekhez való Magic Keyboard-ok közül valamelyik kisebbik, numerikus billentyűzet nélküli darabot. Akár használtan. Igazán hatékonyan teljes méretű billentyűzeten lehet gépelni, a 11"-os iPad-es Magic Keyboard-on szűkített gombok vannak, nekünk ezért nem vált be. (Van egy fehér eladó...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- Kindle Voyage REKLÁMMENTES könyvolvasó eladó (fizikai lapozógombok, egy síkban levő kijelző!)
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Apple iPhone 12 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- Vivo V50 12/512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Kolink SFX 350W tápegység /BONTATLAN/Számlával/
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Most váltottak technológiát, a régebbi modellekhez való tollak nem kompatibilisek.