Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pethob

aktív tag

válasz makszi #48130 üzenetére

"Lányom egyetemre megy szeptembertől külföldre. IPAD vs Macbook Air közt vacilálunk"

Ha kézírással tervez jegyzetelni - amire egy korszerű egyetemi képzésben már nincs akkora szükség mint 20-30 éve, amikor az egyetem lényegében csak erről szólt, de ugyanakkor egy jó egyéni tanulási módszer lehet - akkor egyértelműen iPad. Jegyzetelni a 11"-os változatokon kényelmes, a 13"-os túl nagy.

Minden másra Macbook Air jobb és olcsóbb, de arra nem lehet kézzel írni. Szerintem az általad írt képzés iPad-el is teljesíthető. A kérdés tehát tényleg az, akar-e kézzel jegyzetelni? (Vagy rajzolni.)

(Az én lányom 98%-ban egy iPad Air 5-öt (M1-es) nyúz. 256GB-os, mert a korábbi 128 GB-os tabletét ő kinőtte. A 2% az az a néhány alkalom, amikor valamiért leül a közös családi géphez dolgozni. Főleg a nagyobb monitor miatt. Saját windows-os laptopja van (az iskolától) azt szinte soha nem használja.)

Én a helyedben vennék most egy tabletet, és szeptemberig látni fogja, hogy ez önmagában elég vagy sem. (Távolról azt feltételezem, hogy ő most tablet-et szeretne.) Ha tényleg kézzel írt jegyzetekkel fog tanulni, azt laptopon úgysem lehet, és akkor tabletre úgyis szüksége lesz. Laptopot meg ráértek akkor venni, felmerülnek feladatok, amit a tablet nem tud. Szerintem nem lesz ilyen.

IPad Pro-t feleslegesnek érzem a feladatra, az iPad Air (akármelyik méretben) bőven elegendő. Ha csak a jegyzetelés lesz a cél, akkor az alap iPad is.
    Háttér tár min 256 GB!

Az iPad Air-hez sajna meg kell venni az Apple Pencil Pro-t... :(( Most váltottak technológiát, a régebbi modellekhez való tollak nem kompatibilisek.

Gépeléshez nem az iPad-es Magic Keyboard-ot javaslom, hanem az asztali gépekhez való Magic Keyboard-ok közül valamelyik kisebbik, numerikus billentyűzet nélküli darabot. Akár használtan. Igazán hatékonyan teljes méretű billentyűzeten lehet gépelni, a 11"-os iPad-es Magic Keyboard-on szűkített gombok vannak, nekünk ezért nem vált be. (Van egy fehér eladó...)

Új hozzászólás Aktív témák