Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
faki_
senior tag
válasz
zoli62
üzenetére
Safarinál a weboldal megosztás gombjára feljövő menübe épül be. Rákattintva lefordítja az egész oldalt. Kijelölt szöveg megosztásánál kiválasztva csak az adott részt fordítja.
Szerk.: Ha másmilyent keresel, az alkalmazások topikban esélyesebb választ kapni.
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Átérzem, én is ritkán cserélem az iPad-et, egy 2012-es iPad 2 lett tavaly lecserélve az aktuális modellre.
-
R a y
senior tag
-
-
tacto
aktív tag
Sziasztok, van most (ma) sima ipad Budapesten barhol keszleten?
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Böngészőből nem megy?
-
szőröscica
addikt
Sziasztok! Itthoni “melos” tabletnek egy iPad 4-et hasznalok. Oregecske, de uj koratol az enyem es egyszerubb weboldalak, illetve youtube nezegetesre tokeletes es legalabb nem is feltem sehol. Ma reggel azonban meglepodtem. Elinditottam a youtube appet, de frissitest kert - ellenben a legujabb a youtube appnek az app storebol 12-es iOS kell, mig az en iPademen a 10.3 a legutolso, ami elerheto.
Ez azt jelenti, hogy ennyi volt? Vennem kell egy uj iPadet vagy esetleg van alternativ modja a youtube app feltelepitesenek, esetleg masik alkalmazas amivel youtubeot lehet nezni? -
stigma
addikt
-
Luser2000
addikt
válasz
stigma
üzenetére
Lehet csak félreérted a tájékoztatást. Ezt írják:
"Helymeghatározás
Minden modell : Digitális iránytűWi‑FiiBeacon mikroléptékű helymeghatározás
Wi‑Fi + Cellular modellek : Beépített GPS/GNSSMobilhálózat"Magyarán: ami egyszerre Wifi+Cellular modell, azokban van beépített GPS, minden egyéb más esetben (tehát a CSAK wifis esetében) Digitális iránytűWi‑FiiBeacon mikroléptékű helymeghatározás.
Tisztább?
-
moleculez
veterán
Milyen anyagú/típusú/fajtájú tokot vegyek ami nem (nagyon) gyűjti az ujjlenyomatot? Én valami textil szerűre gondoltam, de nagyon ritka. Ráadásul ami most van, annak a kialakítása nagyon tetszik, meg nagyon szeretem csak egyfolytában csupa retek.
-
válasz
Szabikaa20
üzenetére
kérdezd a FB-ot

-
stigma
addikt
Sziasztok.
Lehet alap dolgot kérdezek, de ne röhögjetek ki érte.
iPad 9 generációs Wifis tabom van, melyet tartalomfogyasztásra vettem. Rokon/ismerős arra kért, hogy náluk falun, teszteljük a GPS jelet milyen.
A kis kertben ment egy kört tök pontatlan volt. Utána a teló hotspotjára csatlakozva ez atom pontos volt, gondolom azért mert a közeli tornyokat használta a GPS koordináták lekérte.A GSP pontatlanság Wifi/hospot nélkül mitől lehet?
Az azért kérdezem, mert a John Deer tarktorokhoz van egy iOS app(teló/tablet) amivel a traktort vezérelheted GPS alapon. Jelenleg ő egy régi iPad Air 1 gen-t használ + telót hospotot oszt a tablet fele így tökéletes a GPS jel. Ezt első körben gondoltuk az új 9-es gen-el ki lehetne váltani, de ezekszerint mégsem.
Akkor erre a megoldás csak egy cellular + sim kártya a megoldás vagy csak én boltam a béna?
Érdekesség annyi, hogy a tabletet nagyvárosban (Győrben) wifi nélkül, csak GPS-t használva sima Térkép appon kipróbáltam és nálam a 4 fal között egy tömbházban atompontos volt.
-
Szabikaa20
őstag
Hali!
Miért nem működik iPadon a FB messengeren az “Avatarok” matrica?iPhonon megy.
Haverom kérdezi!
-
Klusi86
tag
válasz
Rage47
üzenetére
Csak cáfoltam, hogy tiltották múltidőben. Mivel új tervezett funkciók kipróbálása a neve így nem hiszem, hogy eddig bármilyen formában is jelen volt, nem volt bevezetve, így nem is tilthatták le
Remélem hamarosan minden felhasználónak elérhető lesz mert jól működik
Továbbá ez a cikk is bizakodásra adhat okot:
https://szifon.com/2021/10/12/hamarosan-jobb-elmenyt-nyujtanak-majd-a-google-alkalmazasok/ -
faki_
senior tag
-
zoli62
addikt
Van valami jó ingyenes fordító kiegészítő Safari-hoz?
-
tboldi
nagyúr
válasz
Stinsonina
üzenetére
Egy ausztrál dobos csávó, van egy sajátos stílusa, érdemes belenézni a videóiba.

Azt hittem, innen az inspiráció. -
tboldi
nagyúr
válasz
Stinsonina
üzenetére
-
kuntics
aktív tag
válasz
reflxx
üzenetére
Külön a lámpát nem tudod automatizálni,hogy az végezze a félpercenkénti emelést? Akkor elég lehetne a shortcutban a zenét,meg a lámpa automatizálást elindítani, plusz a választható lista,ami ki is tudja kapcsolni ezeket. A választós automatizalások addig nem folytatódnak,amíg nem választasz.
-
scope2007
addikt
Halihó
Beszerzés alatt van egy ipad pro 11 col M1proci és gen2 ceruza.
Tokot és fóliát melyik webshopban érdemes venni? Esetleg Debreceni bolt? Köszi -
reflxx
aktív tag
Sziasztok, nem találtam külön topic-ot az automatizációknak, de hátha tud valaki segíteni..
Készítettem egy shortcutot, ha kinyomom reggel az ébresztőt zene elindul és fél percenként az ágy feletti égőt feljebb kapcsolgatja 10-10%-kal.
Szeretném kiegészíteni hogy legyen lehetőségem félbeszakítani (pl. egy choose from menu gombbal) ha viszont arra nem nyomok rá akkor fut tovább az automatizáció.
A choose from menü nem tűnt jónak, mert ott amíg nem nyomok rá valamelyik lehetőségre nem megy tovább az action.Ez megoldható valahogy?
Előre is köszi! -
bostone
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Nem minden nas támogatja a plex-et.
Az enyémre is fel lehetne valahogy varázsolni, de jobban járnék egy cserével, amire most nem akarok költeni.
A korlátos net is visszatartó tényező.A négy év sima ügy, ha nem meríted le naponta négyszer.
Egyébként egy tagunk beszámolt itt az esetéről “szakszervízzel”: kész horror, ráadásul nem is sikerült.@Noxy:
Mindent mobilon vagy táblagépen intézek, ezért nem vagyok járatos más utakon.@erahurka:
Nem akarlak eltéríteni a vásárlástól, sőt szerintem abban mindenki egyetért, hogy az iPad9 magasan a legjobb ajánlat a piacon ár-érték arányban. -
-
bostone
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Szerintem nem otthon akarja nézni a videókat.
Általában a tabletek több évet kihúznak eredeti akkuval, mint két év, szerintem fölösleges ezért aggódni.
-
stickermajom
addikt
válasz
telefonmágus
üzenetére
Akkor egy az egyben cserélik új készülékre?
-
telefonmágus
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
iPad akkut nem cserélnek,sőt nem is javítanak iPadet
Watch javítás,akkucsere sincs
-
törölt tag
válasz
bostone
üzenetére
Angolul, magyarul nem igen érhetőek el digitálisan.
Fontos a jó felbontás és a képpontsűrűség, ezért nem jók az olcsó Droidos táblák. Két éve vettem használtan a Nexus 9-et, a kijelző okés, de a vas már koros mögötte sajnos. Persze képregényre még bőven alkalmas. Netflix csak SD, de ezzel még ki is egyeznék, ha nem kellene 10 percenként újraindítani az appot, mert elkezd recsegni a hang és szaggatni a kép...
Lehet valami másik ROM-ot kéne néznem hozzá, csak nem csináltam még ilyet és tartok tőle, hogy téglásítom.
-
Noxy
veterán
válasz
üzenetére
Az iTunes- fájlmegosztással tudsz az aktuális videólejátszóba, pld VLC-be tudsz filmet hozzá adni. Törölni meg a lejátszó az app-ból tudod.
Másik lejátszóval ezt a videót már nem tudod lejátszani. (ehhez is újra hozzá kell adni)
A HD Netflix app ott van az AppStoreba. -
stickermajom
addikt
Van friss tapasztalatotok iPad akksi csere + AppleCare+ szolgáltatással kapcsolatban? Gondolom két év alatt nyolcvanpár százalék közelébe csökken majd az állapota. Lehet ilyenkor cseréltetni?
-
bostone
addikt
válasz
üzenetére
Erre egy sokkal olcsóbb droid tábla is megteszi vagy egy használt, nagyobb tárhellyel megáldott iPad.
Az alap 9-es is csak 64GB és nem bővíthető.A tárhely kezelés ios-en valamivel bonyolultabb, bár én az utóbbi pár évben sem mobilt, sem tabletet nem dugtam gépre.
A képregények eredeti nyelven vagy magyarul szólalnak meg?
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Agyalok egy iPaden. Eddig csak droidom volt. A kérdésem, hogy itt is működik-e az, hogy rádugom a gépemre, és másolok rá filmet vagy képregényt, meghatározott mappába (ez csak azért fontos, hogy mindig tudjam honnan kell törölni ha valami már nem kell).
A HD Netflix gondolom alap. Az új sima iPadben gondolkodom, 135k és egész korrekt a felbontása, kb. 260 ppi aminél a mostani Nexus 9-em ugyan jobb, de cserébe minden másban már elég ósdi.
-
Bogðan
csendes tag
Wenger Acquisition 16", olyan három éves lehet.
Lehet hogy elférne a minden egy tomtoc Portfolio Case-ben is, de ha röpködök országon belül - időjárás miatt gyakran nem mehetek autóval a végekre - elfér benne gatya-zokni-fogkefe is vígan és diszkréten, váltás inggel meg egyéb személyes holmikkal, és mégsem úgy nézek ki vele mint egy hátizsákos turista. -
Bogðan
csendes tag
Nekem most ilyen a felszerelésem a '21-es 12.9" Pro-hoz:
- Ugreen tablet stand
- RK84 fehér színű, brown switch
- Laut Huex folio - bedugós cerkatartóval
- Laut páncélüveg
- v2 Pencil szürke pentips-el
- SteelSeries Rival 310 egér + valami szintén SteelSeries egéralátét
- Marshall Minor III
Tasztatúrára rápattintható kukázott magyar gomb is akár, mondjuk átvilágítani nem fog. Könnyebben lelsz rá mint én izlandit. Bluetooth-ot le szoktam kapcsolni amikor a laptoptáskában utazik a szett, mert ha a tok cerkatartójában van a pencil lemerítik egymást az iPad-del. Egér a billentyűzetbe dugva működik.
Mobil grafikai munkaállomásként használom elsősorban, csomagolástervezés, 3D formatervezés. -
-
stickermajom
addikt
válasz
greenbelt21
üzenetére
Ahogy DGery is írja. Telekomot figyeltem folyamatosan és sikerült elkapni egyet.
-
DGery
aktív tag
válasz
greenbelt21
üzenetére
Karácsony előtt nagy volt rá a kereslet, amint felkerült valahová pár óra múlva már nem volt elérhető az alap iPad. Folyamatosan kellett nézni a hivatalos reseller oldalakat, és sikerrel lehetett járni. Főként a telekomnál tűnt fel újra és újra, így nem lepne meg, ha az új évben is ott lenne először. Mivel ilyen nagy volt a kereslet, szerintem akcióra várni felesleges....
-
greenbelt21
kezdő
válasz
stickermajom
üzenetére
Azt hogy sikerült?
-
stickermajom
addikt
válasz
greenbelt21
üzenetére
Kell hozzá egy adag szerencse, de nem esélytelen a dolog. Egy nap alatt lett például nekem is.
-
bostone
addikt
válasz
greenbelt21
üzenetére
Sőt, egyes vásárlók némi haszonnal továbbadták a cuccot és így is volt rá kereslet.
-
Alex91
félisten
válasz
greenbelt21
üzenetére
iPad-rol se tudunk, nem hogy akciorol
! Mondjuk USA-ban az alapot mar akcioztak…
-
greenbelt21
kezdő
Sziasztok!
Tudtok most valami jó karácsony utáni iPad akcióról?
köszi! -
Alex91
félisten
válasz
Ralond
üzenetére
Vasarolni az Apple-nel alapvetoen az uj keszulek kiadasa utan eri meg legtobbszor. Vagy egybol megvenni az ujat, vagy kicsit kivarva esetleg egy akcioban kicsit olcsobban a regit. Ezt felulirhatja, ha kiszornak nagyon jo aron a kifutobol joval kesobb, de ehhez mazli kell, es nem is van ilyen brutal akcio mindig… (De ha van, akkor majd felaron vasarolhat az ember. De nem, mostanaban nem igazan volt ilyen.)
-
Ralond
tag
válasz
Alex91
üzenetére
Sziasztok!
Megéri még iPad Air Gen.4-et venni újonnan?
Gondolok arra, hogy már 2020-ban jött ki és lehetséges hogy jövő év közepén jön az újabb generáció és igazából a jelenlegi árból kb. megvehetném akkor az újabbat is.
(Bár félek attól hogy egy "kis" drágulás lenne várható az új modell árában
)
Az ideális az Ipad mini Gen.6 hardvere lenne az Air Gen.4 házában
U.i. : Bocsi a válaszra nyomtam az új üzenet helyett
-
Alex91
félisten
válasz
EasyLife
üzenetére
Lego-nak vannak ingyenes app-jai, de lehet, hogy ezekhez mar nagy lesz a gyerkoc. Toca boca nev alatt is van par, de nem tudom, hogy mennyire fizetosek… Busy shapes, de lehet, higy ez is fizetos. Regebben volt, hogy akcioban tolthetoek voltak ingyen fizetos appok is.
De lehet, hogy erdemesebb az Apple Arcade-re előfizetni, vagy Apple One-ra, ha van ra havi keret…
-
EasyLife
aktív tag
Sziasztok! Tudtok ajánlani fejlesztő játékokat majdnem 6 éves gyereknek? Karira vettünk egy családi iPad minit aztán gondoltam jó lenne ha nem csak YouTube-ot nézne rajta meg netflixet hanem valami fejlesztő, memória, puzzle, rajzoló appon játszana. Ritkán használja általában csak hétvégén 1-2 órát engedjük amíg az öccse alszik. Amiket eddig találtam két perc után reklám dömpinget zúditanak ránk és a legdurvább, hogy nem is megvenni lehet ezeket hanem előfizetni rájuk. Volt ami heti 1.790 Ft kért volna
-
Birki
tag
válasz
Whynot?
üzenetére
Lassan kikristályosodik mire lesz szükségem.
Kellene egy kis hordozható állvány hozzá. Ezt egyszerű kiválasztanom.
Egy laza tok, ami védi a kijelzőt, erre esetleg van ötlete valakinek?
Egy bluetooth-os klaviatúra (háttérvilágítással), ami nem nagyobb az iPad Air szélességénél és használható az iMAC-el is. Na ezt nem lesz egyszerű megtalálni. A Logitech K780 szuper lenne, de nincsen magyar billengyűkiosztással.
Mindezt belerakni egy kis táskába az egérrel együtt. Egér megvan, táskát varr a feleségem.
Így ha kell elő tudom venni és gyorsan megoldom amit kell a tokot a tablet alá hajtva, szükség szerint egérrel. Ha írni kell és táblázatot kell kezelnem, akkor előveszem az állványt és a klaviatúrát. Ha hazaérek akkor a MAC-en tudom folytatni a táblázatot és csak egy billentyűzetet kell vennem.
Nem egyszerű, de megoldható.
Már egy ideje nézegetem az ajánlásokat a kiegészítőkről, de a klaviatúra megtalálása lesz a legnehezebb. Esetleg van valakinek ötlete erre/ezekre? -
HardRic
addikt
válasz
access_denied
üzenetére
Szivesen valaszolnek de nem vagyok kompetens a temaban. Nezz meglevo hirdeteseket ha vannak jofogason, hardverapron, ebayen, vateran es azokbol talan le lehet szurni.
-
Whynot?
aktív tag
A folio nem világít. Nem tudom, hogy neked melyik jobb munkához, ez a munkától is függ.

Én meetingeken szeretek pencillel jegyzetelni, vagy az irodában feltenni a lábam az asztalra és a hátra hajtott fedelű iPadet az ölembe venni és úgy írni a TEAMS meeting alatt. Hát erre pont nem jó az MK. Valójában erre nekem a régi folio volt ideális a lefektetett ferde állás miatt. Emiatt vettem meg az új foliot is, de figyelmetlen voltam, és nem vettem észre, hogy nem olyan mint a régi. Szerintem menj el egy boltba, ahol meg tudod nézni mindkettőt és úgy dönts.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Futás, futópályák
- BestBuy topik
- Milyen routert?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- LG LCD és LED TV-k
- YouTube
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- reMarkable 2
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B460 i7 10700 16GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 8GB NZXT S340 fehér CM 600W
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

( ugye a színre gondolsz? Fogalmam sincs ki ez a DankPods, csak most, hogy rákerestem , látom ezt a csodás zöldet
Persze a fizetős attól még nem lesz ingyenes, de az agresszív reklám dömping legalább megszűnt.
)