Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ricogsm
üzenetére
Ez az élére esett, sajnos látszik ahol a keret el is vált. Félre ne érts, nem viccelődni akarok a rovásodra, de ez már nem garis. Tehát ne feltétlenül gondolj arra, hogy ha valami baja lesz, azt gariban megcsinálják, mert arra fognak elképzelhető hivatkozni, hogy fizikai behatás érte, és az összefüggésben van a hibával. Átérzem egyébként a helyzeted, én is ejtettem le 2 hetes ipadet. Ez van sajnos.
-
Semin
őstag
Sziasztok!
Valaki használ 2. képernyőként iPad-et pc-hez?
- Ki milyen programmal nyomja?
- Duet Display és a vezeték a legjobb alternatíva?
- Van egyáltalán működő vezeték nélküli alternatíva?Köszi előre is !

-
ntomi0730
senior tag
Szia. Én egy Mini5 cellulart használtam a mai napig(szekrénybe került
). iPad9-re gondoltam, hogy veszek, 11pro cellular lett belőle.
Megnéztem mind kettőt, és nagyon sok különbség van köztük minden téren. Nyilván árban is, de egyszer élünk, mint írták előttem. Tuti megbántam volna, ha nem azt veszem amit igazán szerettem volna. -
HardRic
addikt
Laptopnál a csipesz nagyon jól jön, nem csúszik le róla a gép ha nem vízszintesen tartom. Amúgy eddig sima kína folio volt rajta, ezt direkt azért vettem mert magasabb, már fájt a nyakam a folyamatos lefele nézéstől.Ja félreértettem, te az alu talpra akarod azt rászereltetni. Nem rossz ötlet, majdnem mágneses állványt rendeltem Aliról, de ez olyan jó áron volt most, hogy inkább ez lett. De nem hekkelek rajta, nagyon jó stabil a cucc és portraitbe forgatható. + jó telefonhoz, kindle-höz etc.
-
allein
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nàlam nincs is opció vàltani, i6s, 13Pro Maxon van sötèt mód. Nem tudom, hogy-e bug vagy nem.
#37779 smc -kellene lennie.
-
HardRic
addikt
Na hogy én továbbra is mindent elkövetek csak hogy ne kelljen magic keyboardot venni 3 vese áráért:
Onyx Boox állvány Alzáról (én féláron vettem egy bontottat): [link]
Logi K380-at nem kell bemutatni + mellette magic mouse
És a tökéletes ágybanszámítózós élményért egy MÅLA rajztábla az ikeából: [link] Ezt amúgy 15”-ig laptopokhoz is tudom ajánlani, nagyon kényelmes vele ágyból dolgozni, netezni.
A macskának a típusát nem tudom sajnos.Egyszer úgyis veszek egy MK-t, de azt az árat amit elkérnek érte, 8 hónap után sem tudom megemészteni.
-
R a y
senior tag
Nekem volt iPad 9em, viszont most november óta egy 2021es M1es cellulart használok. A sima iPaden már nagyon zavart a nem laminált kijelző. Air szériával meg úgy voltam, hogy az meg olyan mint a langyos víz. Ha már adok ki pénzt akkor legyen értelme. Nyilván nem célom évenként cserélni, ha esetleg el is akarom adni, akkor szerintem jobban tartja majd az árát. Én igénybe vettem MA-s diákomat, így elég sok le is jött belőle!
Ha van keret, ne félj, vedd a Pro-t! -
Zoona
aktív tag
Alap tartalom fogyasztásra én az Ipad 9-et venném - tekintve, hogy én is ugyan ebben gondolkodom csak Ipad 9 vagy Ipad Air 4 (ha megvárom) és Wifi Only verzió.
Ha megteheted, hogy a Pro M1 11-et veszed - nem fog hiányozni máshonnan a pénz, nem adsz fel emiatt pár bulit, nyaralást, egyéb dolgot amit meg akarsz venni akkor nincs kérdés, haccoljon a Pro

-
allein
addikt
Sziasztok. Olvastam róla a hàlón, hogy vannak esetek amikor a sötét mód nem működik FB alatt, tudtok ebben az ügyben segiteni? 11” iPad PRO, legújabb os.
-
-
F1DO
senior tag
Nem könnyítek akkor én sem a helyzeteden, amit tanácsolnék, hogy nézd meg élőben 'bármi áron' a két kiszemelt gépet. Menj addig, abba a boltba, Istore-ba, utazz el érte, szánd rá az időd és azt a költséget mert évekre szól(hat) a döntésed és akkor sokkal könnyebb lesz a választás!
Látatlanban pedig a sima Ipad-et választanám arra az átlagos felhasználásra. Azt már láttam élőben, és meglepően elég volt számomra... A pénz pedig ha most még 'van is belőle' gyorsan kellhet másra, vagy akár másnap belefutsz valami jó vételbe, az élet már csak ilyen...
-
Amilo02
aktív tag
Én ugyan ilyen szituban voltam 2021 ősszel. Nézegettem az olcsóbb ipadeket és a 12.9 M1 prot. Azon agyaltam sokáig, hogy teljesítményben nagy eséllyel bőven elég lenne nekem a legújabb olcsóbb pad is, de ott a Pro. Igaz több mint kétszer annyiba kerül, de az az igazi. A csúcs iPad. Igaz nagy eséllyel soha nem fogom kihasználni a tudását. Teszteket lesegettem, összehasonlításokat stb. Végül arra jutottam, meg ha már egyszer költök rá akkor a legerősebb legyen meg, megvettem a 12.9" M1 Prot. És ha már lúd, akkor legyen kövér vettem mellé egy Magic keyboardot, pencilt, egeret és egy HUB-ot. Na ez így már tényleg mindenre is elég egy darabig. Kb. 5hónapja van meg, és nem bántam meg. Ha újra neki kellene vágnom biztos, hogy megint ezt választanám.
-
csabiks
senior tag
Volt 9,7 - 10,5 és 11 prom is, rendszerint eladtam, mert nem igazán használtam ki, a macbook pro mellett meg ‘állt benne a pénzem’.
Most sima 9-es ipadom van, megvagyok vele elégedve, 200e pluszt nem ér a 4 hangszóró és a 120Hz.
De tény és való, ha van rá pénzed, és nem sajnálod rá, akkor egyértelműen a pro, a kijelző miatt sokkal fluidabb, illetve teljesítményben is sokkal több.
Netezéshez, tartalomfogyasztáshoz bőven elég az alap modell!
-
bostone
addikt
Nálam nem volt kérdés, melyiket akarom, de egy évig használtam standard iPad-et, mielőtt belevágtam a pro verzióval való kalandba.
Annyit azért elárulok, hogy bármelyiket választod az élmény nagyon hasonló lesz. Nem akkora a változás, mint a Trabantból átülni a Teslába.Nekem a mini, vagy egy mini a dilemma. Otthon 50-50%-ban mobilt és tabletet használok.
A méret miatt valahogy sokkal kényelmesebb a kisebb eszköz általában. -
krokk
senior tag
Nekem hasonló volt csak Ipad 9 vs mini 6 tekintetében. Sokat gondolkodtam rajta és valószínűleg még mindig ezen rágódnék. Én is a jobb felé húztam de azért bennem volt az, hogy minek adjak ki ennyi pénzt erre. Nálam ami végül döntött az egy 2 hetet használt eladó példány volt. Azt megvettem egyből. Amikor gondolkoztam nem tudtam még mire fogom használni, vagy fogom-e használni egyáltalán rendesen. De azóta reggel a mobil helyett ez az első amit megemelek
Illetve melóban jegyzetelésre is használtam a pennel. Persze eredetileg pent sem terveztem eredetileg, de egyben volt eladó
persze lehet egy ipad 9 is adná azt ami nekem kell, de akkor valószínűleg az lenne bennem, hogy mennyivel jobb lenne egy mini 6.. így is felmerült bennem néha, hogy ha azt vettem volna olcsóbban akkor... szóval ennek a melyik jobb választás lehet, hogy soha nem lesz vége, max kevesebbet gondol rá az ember ha már az egyik megvan
-
jófejsrác
senior tag
Kicsit más szituáció, de hátha segít.
Volt iPad mini 2, majd iPad Pro, majd iPad mini 2, majd iPad 6 és sosem éreztem, meg van az az eszköz amit szeretek. Végül 3 éve vettem egy iPad pro 11"-et cerkával és azóta azt használom (suli, jegyzetelés, tartalomfogyasztás). Összeségében nem bántam meg, hogy a drágább,jobb gépet vettem, mert mind felhasználó élményben mind a kis lelkiválogomban így van rendjén és elégedett.
Viszont 1 éve esz már a fene, hogy vegyek egy Magic keyboardot hozzá, mert otthon rengeteget chatelek rajta és böngészem. De ott a kisördög, hogy annak az árából vehetnék egy használt macbook air-t is. Korábbi tapasztalatokból pedig megtanultam nem szabad vennem, mert már 2x is eladtam
-
hszilard666
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Nagyobb bajod sose legyen!

-
stickermajom
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
+1
Kár, hogy általában átesek a ló túloldalára és hetekig képes vagyok adatlapokat túrni, hogy a végletekig racionális döntést hozzak. Néha már magamat is idegesítem.
-
hszilard666
veterán
Hehh, erről szól az életem.
16" es Macbook pro-ról downgradeltem szépen lassan egy öreg 11" es macbook airre, valamint 12.9 es ipad pro ról ipad mini retina 2 re. Sokkal boldogabb vagyok mióta filléres eszközeim vannak. Nem kell rájuk vigyáznom, és nem érzem magam átverve. Véleményem szerint a fogyasztói társadalom valamilyen szinten egy csapda. Ezt kikerülni objektív gondolkodással lehet szerintem, valamint meg kell nézni hogy milyen igényeid vannak és hogy mi teremtette meg ezeket az igényeket. Ha magadban döntötted el racionális érvek mellett hogy szükséged van egy adott eszközre az jó. De ha érzelmi vagy esetleg külső hatásokból adódó döntést hoznál az nem biztos hogy a legbölcsebb megoldás.
Szerintem a racionális döntések a legjobbak valós igények alapján. -
D3LL
csendes tag
Nagy dilemmában vagyok.. Már vagy 2 éve nagyon szeretnék egy ipadet, de azóta is húzom halasztom a dolgot, mert nem tudok dönteni a két véglet között. Perpill Ipad 9 vs Ipad Pro M1 11. Pénz van, de sajnálom rá. Kívánom a 120hz kijelzőt és a sztereó hangszórót. Alap tartalomfogyasztásra lenne (yt, netflix, böngészés, néha rajzolás - firkálás), semmi extra. Erre túl nagy luxus lenne a pro. 130 ezer vs 330 ezer. Semmi "szükségem" a prora, mégis folyton ott van a fejemben, hogy KELL a LEGJOBB. Félek tőle, hogy bármelyiket veszem meg, úgy is megbánom. Vagy azért, mert túl sokat költöttem egy ilyen eszközre.. vagy mert lejjebb adtam az igényt, miközben lett volna pénz a másikra. De vehetném az olcsóbbat is + a különbözetből még valamit / valamiket.. De KELL a sztereó hang. Gyakorlatilag 220 ezer forint "kidobott" pénz egy jobb kijelzőért, illetve hogy fektetett módban mindkét oldalról szóljon a hang. Luxus. De kell. De felesleges költekezés.
Ez most nem kimondott sírás akart lenni, de képtelen vagyok dönteni. A "van X napod ha online rendeled és nem tetszik" visszaküldős sztori nem érdekel.
Valaki volt hasonló helyzetben? Hogy győzte meg magát?
-
Köszönöm, ez nekem is tökéletes lesz az Air 4-hez!

Élete legjavában a gépnek nincs szüksége a kijelzőt fedő részre, mert állványban pihen és úgy is van használva (így legalább kevésbé is fog benne oldalra csúszkálni, mint most csupaszon).
Ha meg mégis vinném valahová, fiókból elő a mágneses kijelzőfedő rész, "felcsattintom" és viszem.

-
-
csabiks
senior tag
Sziasztok!
Egy alap ipad 9-el újra csatlakozom a táborhoz
A sok pro tabom után egyáltalán nem érzem olcsójánosnak, persze hiányzik a 4 hangszóró meg a 120hz, de ezt leszámítva az alap ipad ennyiért teljesen megéri.
Üzemidőben szerintem egy másfél órával többet megy el, mint az előző 11 prom, +bármelyik előző tabom.
3 napja nyúzom, főleg netezés, face, youtube, pubg, ha netezem háttérben szól a rádió1, gyorsan, fürgén dolgozik, nagyon megszerettem!
-
mazsiii92
senior tag
válasz
nederlanden
üzenetére
Szia! Nem lehet vele gond, mindennek rendben kell lennie. Nekem az első iPhone-om és a mostanim sem magyar régiós, de európai, és minden frankó vele. Egy haverom USA régióst használt egy ideig, azzal sem volt gond.
-
nederlanden
senior tag
Sziasztok. Venni szeretnék holnap egy iphone 13pro készüléket. Az lenne a kérdésem, van valami hátránya, hogy angliából lett vásárolva? (bontatlan, független)
Kell valamit ellenőrizni esetleg?
köszönöm -
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Én régebben kérdeztem itt és akkor azt mondták a többiek hogy igen, de nem próbáltam. Én a gyári folio tokot vettem (lehet hogy kérdezni is azt kérdeztem).
-
Ipad Pro 11" 2021 tablethez keresek tokot. A kérdésem az lenne, hogy a 2020-as modellé is jó hozzá?
-
consono
nagyúr
válasz
xcsaba1975
üzenetére
A másolás nem para, csak ne várj olyan file managementet, mint Windowson vagy Mac-en.
-
Amilo02
aktív tag
válasz
xcsaba1975
üzenetére
En vettem egy sima otg-t, azzal mukodik.
szerkesztve:
de lejjebb irtam ra egy megoldast. -
xcsaba1975
tag
Sziasztok! Ez a kérdés engem is érdekelne: "Annyi kérdésem lenne, hogy a 4. verziós AIR-nek az USB-C-jére csatlakoztatható pendrive-al korlátozás mentesen lehet bármilyen file-t oda-vissza másolni"?
-
Amilo02
aktív tag
Én vettem egy [ilyet] , micro sd kártya van benne. Erre teszek zenét/képeket/videót/fájlokat stb. számítógépről vagy másik apple termékről, és iPhone vagy iPad beolvassa az rajta lévő dolgaimat (megfelelő programmal). Át is tudom másolni stb…
-
consono
nagyúr
Van ebből olyan, amin keresztül áramot is tudsz neki adni, nekem olyan van (van rajta egy lightning port is). Megy vele billentyűzet, egér, pendrive, MIDI billentyűzet, stb.
Én a tavalyi sima iPad-et használom, szerintem mindennapi használatra bőven elég még évekig. Netflix, böngészés, YT, NAS-ról filmek meg sem kottyan neki... Jó lenne az USB-C, mert kényelmesebb lenne, de csak amiatt eszembe nem jutna droidos tabletet használni helyette. -
NomAd_82
aktív tag
Sziasztok,
van egy 2020-as ipad prom, ami most azt kezdte el produkálni, hogy kábellel a géphez csatlakoztatva megszakad a másolás.
Videókat másolnék gépre és azt írja, hogy "egy csatlakoztatott eszköz nem működik"
Esetleg valaki tudna ötletet adni mi lehet a gond?
Előre is köszi -
F1DO
senior tag
A sima Ipad 2021-en gondolkozom, az általános felhasználásra (amiben benne van azért a 4K video streaming) a ma már kevés RAM mellett is elég lehet?
Illetve ebben ugye még nincs USB-C, hanem még a hagyományos apple csatlakozó - e mellett van mód pendrive illesztésére adat mozgatáshoz? -
Alex91
félisten
válasz
hszilard666
üzenetére
Majd jo 20 ev mulva elarverezem
. Dobozában, toltojevel, kabelevel, szep allapotban…
-
hszilard666
veterán
válasz
Barret001
üzenetére
Én eladnám a helyedben, nekem volt 2db ipad 1 em is, az egyik picit viseletesen egy 20 asért talált új gazdára, a másik pedig elment 30 ért pucéran csak kábellel.

MOD:
Mondjuk fura az ipad piac, az Air 1 em amire ráültem és U alakú lett repedésekkel tele is elment egy 20 asért, azt nem is értettem kristálytisztán.
-
F1DO
senior tag
Meg tudná valaki mondani, hogy ipad-re elérhető olyan app ami a hangos diktálásból text-et azaz 'legépelt' szöveget csinál? (és ért is magyarul)
Olyasmire gondolok mint Androidon az 'Azonnali átírás' vagy 'Live Transcribe'.
-
-
Barret001
addikt
Van egy teljesen hibátlan Ipad 1-em. Eddig még megyegetett rajta a youtube. A közelmúltban történt valami változtatás? Mert már nem tölti be a videókat. Tölt,tölt,és ennyi. Tudom öreg szar,de talán van megoldás,bár nem reménykedem benne nagyon
Ingyen vágták hozzám,nem adtam érte pénzt! -
törölt tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszönöm szépen

-
Véreshurka
senior tag
Köszönöm mindenkinek!
Nagy kár, pedig szerintem ipad-en lenne igazán értelme...
-
Dr.NX
addikt
válasz
Véreshurka
üzenetére
Elvileg a Safari appban az aA menüben lehet változtatni.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Véreshurka
üzenetére
iPhone-al összevetve úgy látom iPaden nincs ez az opció.
-
consono
nagyúr
válasz
Véreshurka
üzenetére
Azt hiszem ez csak telefonra jött, iPad-en nem látom én sem.
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Van egy 2. gen ipad pro-m 15.2.1 IOS-el. Tudom valahogy változtatni a safari-ban a címsor helyzetét (alul vagy felül). Mert olvasom, hogy a 15-ös IOS-el eljött a lehetőség erre, de nem igazán találom a settings-ben a lehetőséget: Settings --> Saafari --> Tabs opció itt nincs csak az, hogy kompakt legyen vagy sem a címsor. Viszoont rohadt kényelmetlen, hogy felül van a címsor.
Előre is köszönöm!
-
Noxy
veterán
válasz
üzenetére
FB passz. Nem használom.
Be. Kép, alul az i betű (vagy felfelé suhintasz a képen) ráböksz a térképre, beállítás, hely eltávolítása.
Az AppStoreban volt régen egy app a NoLocation. Ezzel minden metaadatot lehetett törölni akár csoportosan is a kiválasztott képekről. Tavaly kivették a storeból.
-
törölt tag
Sziasztok!
Ha az iPad-el készült képet feltöltöm Facebookra, akkor benne lesz a kép készítésének helye? Ha benne van valahogy be lehet állítani, hogy ne legyen benne a képekben a készítés helye?
-
F1DO
senior tag
No, kiderült, csak lesz nem sokára új Air verzió:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Linux Mint
- Android szakmai topik
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ELADÓ - iPad Air 13" (M2, 256GB) + Apple Pencil Pro + tok
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lian Li SP850 SFX tápegység /850W Gold/Full moduláris/Fekete/Fehér/Újszerű/Garancia/Számla/
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vagy...