- Asszociációs játék. :)
- Bambanő háza tája
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Szólánc.
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
Parson
addikt
válasz zoli62 #45242 üzenetére
iPhone-on az üzenetek az iCloud-ba vannak szinkronizálva (iCloud hozzáférés kell az üzeneteknek az iPhone-on is)? Még az is kell. Ha ezek ellenére nem müködik, akkor vmi vhol még nem klappol.
Amúgy logikusan ennyi kell hozzá még egyszer:
- Hálózati hozzáférés hogy legyen csatorna amin kommunikálnak az eszközök: Wifi / mobilinternet mindkét eszközön
- iCloud szinkronizáció engedélyezve az appoknak mindkét eszközön
- és maga az üzenettovábbítás, mint opció bekapcsolása mindkét eszközön- az iMessage opcio csak annyit tesz, hogy SMS / MMS helyett iMessage-t küld, ha a fogadónak is iPhone-ja van
- küldés/fogadásnál pedig az azonositó (emil + telefonszám is) is jó ha be van pipálva.
- SMS-ként küldés is legyen bekapcsolva[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Parson
addikt
válasz zoli62 #45237 üzenetére
'Ez úgy értem, hogy az iPadnek van telefonszáma, hogy az iPaden az iMessage beállításánál ez a szám, jó, akkor a SIM kártyához tartozó szám sohasem jelent meg. Sohasem tudtam még Androidra, vagy más telefonra SMS-t küldeni kizárólag az iPadről.'
Ezt magyarázom én itt egy ideje, hogy ez nem is fog müködni, ennek nyugodtan pápát lehet mondani, amíg apple ezen nem változtat. Nem tudom hányféleképpen tudom még leírni amúgy, hogy ezt el lehet felejteni... az iPad NEM iPhone. Az iPad csak az egyazon apple ID alatt használt iPhone-odba tett SIM kárytán keresztül képes SMS / MMS kommunikációra (ha az üzenettovábbitások, iCloud szinkronizáció az Üzeneteknél be van kapcsolva).
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz zoli62 #45234 üzenetére
NINCS olyan, hogy az iPad-nek van telefonszáma, azt hiszem ezt már fentebb eléggé kiveséztük.
Az iPhone-ba tett sim-kárytának van telefonszáma, minden azon keresztül megy küldö és fogadó fél közötti SMS / MMS kommunikációban. Az iPad - mivel egyazon apple ID alatt van mint az iPhone - a megirt üzenetet az iPhone sim kártyáján keresztül küldi / fogadja + az apple ID alatti eszközökre (ahol az üzenettovábbitás aktiválva van) a wifi / mobilhálozaton keresztül továbbítja az iCloud-on keresztül.Tehát SMS továbbitás aktiválva kell legyen és iCloud hozzáférés is kell a szinkronizációhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz zoli62 #45229 üzenetére
'támogatási cikkekben ez miért nincs egyértelműen megfogalmazva'
Nem tudom, pontosan mely cikkekre gondolsz, de egyértelmüen marketingfogás is nem minden nehézséget részletezni, inkább csak a pozitivumokra kihegyezni egy közleményt.
'Hogyan lehet iPadről fizikai SIM-mel SMS-t küldeni nem almás másik telefonra'
1. Nem almás telefonra csak SMS / MMS küldhetö, iMessage-hez kell a küldö-fogadó oldalon is az apple eszköz.
2. mint fentebb irtam/-tuk iPad-be tett SIM kártya csak mobiladat-kommunikációra jó, tehát ha SMS / MMS üzenetet akarsz iPad-röl iPhone-on keresztül küldeni, akkor ahhoz kell egy iPhone is egy abban lévö SIM kártyával, ami tud SMS-t / MMS-t küldeni. Ha a két eszköz megvan, akkor csak a megfelelö beállitások kellenek az üzenettovábbitáshoz a küldés/fogadás tekintetében is az iPad-en.
Ehhez egy apple ID alatti eszközök kellenek és a beállitásokban az üzenettovábbitást megfelelöen be kell állitani. Részleteket nem irom ide le pontosan, mivel egyértelmüek a #45215 hsz-ben is linkelt apple oldalán: üzenetek app beállitása.[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz zoli62 #45221 üzenetére
Hehe, már mutattam eleget. Ha ez nem elég, akkor kérdezz direktben apple dolgozókat, nem munkám itt ennél többet tenni.
De fordítsuk meg: miért nem mutatsz te olyat ahol listázva van az iPad általad feltételezett telefon funkciója?? Mert ilyet (hivatalosat) nem tudsz találni.[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
válasz zoli62 #45202 üzenetére
iPadról most küldtem SMSt (direkt "androidos" kollegának küldtem ) és iMessage-t, de a küldés során a főSIM kártyát használta, azaz a címzettek azt a SIM számot kapták küldőnek, amin keresztül eleve SMSezek velük.
Sőt, nekem van eSIMem, de a fizikain keresztül ment el az SMS vagy azon, amin legutóbbi is küldtem a címzetteknek.
Így azt hiszem, kör bezárult.
-
merqree
őstag
válasz zoli62 #45198 üzenetére
A mutliSIMnek van egy technikai száma, amiről a szolgáltató tudja, hogy mire van használva. Arra minek küldjön SMSt???????
A telefonszámok (a multisim technikai száma és a fő sim száma) nincsenek "összefésülve", teljesen jogos, hogy kell egy iphone, hogy működjön a dolog.szerk: ki az, vagy van olyan, aki fő kártyát tesz iPad-be?
[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
válasz zoli62 #45188 üzenetére
"....Csak úgy működik, ha van egy iPhone, benne egy aktív voice kártya. Ugyanazt az apple ID-t kell megadni mindkét eszközön, plusz iPhone-on bekapcsoni az üzenetek beállításain belül az üzenet továbbítás funkciót. Illetve a hívásoknál a hívás egyéb eszközönt....."
iPhone13-on be van állítva a fenti dolog, Telekom multiSIM az iPad Pro 2021-ben, és minden SMS megérkezik, ami a fő SIM kártyára jön SMS.
Tehát a fenti módszer alapján működik az, hogy SMS kapsz.
Küldést nem próbáltam sosem.
Hívás pedig nem is lehetséges, mert nincs tárcsázó az iPad-en. -
VD
őstag
válasz zoli62 #45117 üzenetére
Részlet a használati utasításból: “Fontos: A Wi-Fi + Cellular modellek nem támogatják a mobiltelefon-szolgáltatást – kizárólag a mobilhálózati adatok továbbítását teszik lehetővé. Ha bármilyen iPad modellen telefonhívásokat szeretne intézni, a Wi-Fi-hívások funkciót és egy iPhone-t kell használnia.”
És ez érvényes az sms küldésre is!
Lényeg önmagában az iPad nem alkalmas sms és hívás küldés fogadásra! Hiába van benne sim. Az csak adatforgalmat biztosít. Az hívások és sms-ek esetében csak úgy tud működni mint egy távoli asztal hozzáférés. Mindent az iPhone csinál csak az összekapcsolt apple ID-n keresztül iPad-ről, wifi-s watch-ról és Mac-ről is el lehet érni a funkciót.Csak úgy működik, ha van egy iPhone, benne egy aktív voice kártya. Ugyanazt az apple ID-t kell megadni mindkét eszközön, plusz iPhone-on bekapcsoni az üzenetek beállításain belül az üzenet továbbítás funkciót. Illetve a hívásoknál a hívás egyéb eszközönt.
-
Roland861010
veterán
-
l.skywalker
félisten
válasz zoli62 #45171 üzenetére
Össze kell kapcsolni a telefonszámmal az iPhone-on asszem. Majd megnézem pontosan hogyan, én sok sms-t küldök arról és hívást is intézek rajta
[ Szerkesztve ]
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
addikt
-
Parson
addikt
válasz zoli62 #45078 üzenetére
'Ott kezdődik a gond, hogy az iPadbe tett kártya számát nem sikerül az iMessage beállításaiban elmenni.'
Valszeg itt lesz a kutya elásva - mivel az összes többi lépcsön a folyamatban én spec nem látok hibát a meglévö infók alapján.
Amúgy lehet megadni e-mail cimet is mint azonositót, én még azzal próbálkoznék.
[ Szerkesztve ]
-
NomAd_82
aktív tag
válasz zoli62 #44962 üzenetére
Nekem ipad pro M1 van digis kártyával és nekem olyan szokott lenni, hogy nem kapcsolódik a netre. Térerő 4 csík és nem jön be egy oldal sem, nem megy a spotify sem.
De volt olyan is mint amit te leírtál. Újra kellet indítanom nekem is.
Szerintem szimplán szar a voda hálózat. A digi felvásárlásáig semmilyen ilyen gondom nem volt. Hálózat lesz. -
MODERÁTOR
válasz zoli62 #42121 üzenetére
Nekem rendes vezetékes net wifijén van az ipad, a két hét alatt szerintem heti 7 nap, 0-24-ben, legalábbis nem emlékszem, hogy az elmúlt két hétben elvittem volna magammal. Természetesen ez idő alatt töltőn is volt. Pedig amúgy kellene frissülnie az appoknak, bár újabban ez a telefonnál is problémás. Sőt ráadásul a több adat engedélyezése 5G-n is be van kapcsolva (cellular modell).
Én is úgy tudom, hogy wifin kívül csak 5G-n tud icloud mentést csinálni, de lehet, hogy ez azóta változott. iPad OS frissítésről szintén úgy tudom, hogy csak 5G-n lehet wifin kívül megoldani, de ha változott akkor lehet, hogy már 4G-n is. Értem ezeket úgy, hogy az iPad saját cellular mobilnetjét használva, mert hotspot alatt valóban tök mindegy szerintem is, hogy 4G-s vagy 5G-s, nekem is van mifi routerem, ami csak 4G-s, azzal is csináltam már mindkettőt, szóval azon működik, mint bármely más wifin.
-
MODERÁTOR
válasz zoli62 #41542 üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy valaki így használja, 20%-onként, hanem hogy az ilyen kis mértékű merülések és visszatöltések mikor adnak ki egy ciklust. Egyébként valóban ahogy a többiek írják, ha csak akkuról és teljesen lemerítve majd visszatöltve használtad a laptopod, akkor lényegében a lehető legnagyobb terhelést adtad az akkunak és ez valóban kb a maximális akkuelhasználás jegyében lett használva. (De persze ha pl állandóan út közben használtad akkor nyilván más nem is volt opció.)
-
Semin
senior tag
válasz zoli62 #41545 üzenetére
"Az öt éves Macbook Air( 2017)-ben összesen hatvan teljes töltési ciklus van, az akkumulátor kapacitása jelenleg 90 százalék."
Ettől jobb iskolapélda nincs az akku degradációra.
Ha feltételezzük, hogy a macbook air 11 órát bír ki egy töltéssel, töltőn nem használtad csak töltés közben az összesen 800 órás használat. Majdnem bejáratós
És van 90%-os akku kapacitásod.Én így adtam el három évesen, 422 ciklussal mindenféle odafigyelés nélkül a gépem :
Az ott bizony 96.4%. (rosszul emlékeztem 94%-ra)És nem nézegettem mikor töltöm mikor nem, meddig és töltőn van -e használva.
És ez min. 6000 óra !! használat.[ Szerkesztve ]
-
Semin
senior tag
válasz zoli62 #41542 üzenetére
Márpedig úgy van ahogy lugosi #41538 fórumtárs írta.
Magad is ellenőrizheted. Coconut Batteryvel irasd ki a ciklust, majd 50%-ról töltsd fel a mac-ed. Nem fogja számolni. Ha még 1x megismétled pontosan egy ciklussal fog nőni a számláló.
“Az öt éves Macbook Air( 2017)-ben összesen hatvan teljes töltési ciklus van”Ha nem használod -vagy csak kábelről- akkor persze hogy nincs benne ciklus.
De el kell keserítselek. Amint elkezded csak akkuról használni az ilyen gépeket szinte azonnal beesik az akku kondíciója.
Az én 2018-as macbook air-em 0 extra törődést kapott, 3 éves korában 94%-os akkuval adtam el. -
Sordoran
addikt
válasz zoli62 #41058 üzenetére
Lehet az egymáson lévő appok méretét is módosítani. Fél percet nézegettem, aztán mikor feltűnt hogy ha új appot nyitok meg azt "kisebb ablakban" nyitja meg (oldalsó és alsó sáv megjelenik), és kézzel kell teljes képernyőre raknom, kikapcsoltam. Ha majd nagy monitora kötöm ott biztos hasznosabb, de nekem M1 Pro 11"-n nem jött be.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Roland0224
senior tag
válasz zoli62 #41053 üzenetére
Nekem már korábban megjött (dev) így előtte lévőről nem tudok nyilatkozni
De amit ma észre vettem ,hogy jegyzet közben elindítottam a hangrögzítőt és 40p alatt merült 10%-ot (100-89 körülre) 40 percet ment kb a hangrögzítő
Ott elég drasztikusnak láttam máskor nem vettem észre,hogy ennyire merülne, 1,5 óra jegyzetelés alatt sem talán
Szóval az gyanús nekem szerencsére nincs sokat használva a rögzítő
Nem tudom h az ilyen vagy csak beakadt valami app a háttérben ez szúrt szemet
De mivel első iPad rögtön 16.1-gyel így változást nem is de ez a tapasztalat.
Háttérben nem merül szerencsére tétlenül de az időjárás app nagy + ,hogy végre bekerült 🤦🏼♂️🤣 -
nagyúr
válasz zoli62 #41053 üzenetére
az első pár napban, de inkább 1 hétben nem érdemes foglalkozni az üzemidővel
főverzió váltásnál mindig eltart pár napig mire magához tér a sok háttérfolyamat miatt
#41056 kezo0
pontosan... akinek nincs legalább M1-es készüléke, az tényleg max annyit tud észrevenni, hogy elb_szták a zárt képernyőt ezzel a redva kinézetű félkövér órávalköszönjük szépen
[ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
válasz zoli62 #40708 üzenetére
Szerintem bug lesz, mert nálam is előjött. Eddig gond nélkül váltott a saját hotspot-ra, ha elhagytam a korábbi wifi-t. Most viszont ha rányomok sem kapcsolódik. Azt dobja fel, hogy a hotspot nem indítható. Wifi ki/be és működik. Mindenhol a legfrissebb OS van, és mintha azóta csinálná.
[ Szerkesztve ]
-
faki_
senior tag
válasz zoli62 #37608 üzenetére
Nálam ezt a Feedly saját böngészőjében csinálta többször, direkt a Safariban megnyitva általában jó.
Kicsit körülményesebb teljes oldalra, de emberközelibb eredményt ad a DeepL Translate.
-
faki_
senior tag
válasz zoli62 #37595 üzenetére
Safarinál a weboldal megosztás gombjára feljövő menübe épül be. Rákattintva lefordítja az egész oldalt. Kijelölt szöveg megosztásánál kiválasztva csak az adott részt fordítja.
Szerk.: Ha másmilyent keresel, az alkalmazások topikban esélyesebb választ kapni.
[ Szerkesztve ]
-
faki_
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Trollok komolyan
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Asszociációs játék. :)
- DIGI internet
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Autós topik
- További aktív témák...
- Akció Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
- Eladó Samsung Galaxy Tab A9
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Apple Ipad 7-8-9, 10.5 Pro, Air 3 gyári billentyűzet, magyar, fekete, új ( IPAD SMART KEYBOARD )
- Új, bontatlan iPad 10 2022 10.2 64GB Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Használt, de műszakilag hibátlan Pocketbook Basic Lux 3 magyar e-book olvasó - 1 év bolti garival! -
- Apple iPad 9th gen 64GB Wi-Fi Silver / Ezüst
- Apple iPad 10th gen 64GB Wi-Fi Blue / Kék Apple garancia 2025.02.08 + 1 év szavatosság
- Ujszeru Samsung galaxy tab s9+ 5G 12/512GB 2 ev garancia + extrak
- Eladó/cserélhető gyönyörű iPad 7.generáció, Wifi+Cellular, 97% gyári akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest