- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
scarbantia
aktív tag
válasz
audi100td #57588 üzenetére
Szerintem is jó gép, bár még egy dolog eszembe jutott, nem tudom, hogy a T510-re is jellemző-e, de a tesóm T420-as gépén a palmrest(és a touchpad is valamennyire) csúnyán fényesedik, ilyet utoljára R60e-nél láttam, ami egy nagyon olcsósított gép.(azon még tapipad sincs)
Amúgy ha váltanom kell, nekem W520 lesz, főleg ha belemegy valahogy az új IPS panel.
-
xcds
őstag
Ati-s T500-hoz keresek hűtő leszorító lemezeket. Lehetséges, hogy a T400-éval megegyeznek? Vagy van vkinek T500-hoz való?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
scarbantia #57583 üzenetére
"-LED-es háttérvilágítás villódzó PWM vezérléssel"
ez T410-re is igaz?
(#57588) audi100td
mi az az optimus? -
Gondwana
addikt
Igaz, négymagos i7-tel 32GB a W510 teteje, de ott meg nincs integrált VGA, esélytelen megoldani 3 monitor egyidejű használatát. Tudom, hogy most erről még nem volt szó, csak én xoptam ilyennel, 2x Dell U2412 + a W510 saját kijelzőjének kellett volna egyszerre működni. Feladtuk...
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
Szerintem sok szempontból jobb mint a T500, pl. jobban össze van rakva, a zsanér valóban nem lazul ki, jobb a billentyűzete és alig hangosabb, valahogy masszívabb érzésre az egész gép, T520 dettó.
Viszont az i5 proci többet zabál (persze erősebb is) és nincs optimus, csak a késői modelleken, de olyannal még nem találkoztam. A gumírozott tapi elég csúnyán ki tud kopni és használni sem egy álom, bár én trackpoint-os vagyok. Meg elég hülye helyre került az Ultrabay retesze, de ez legyen a legnagyobb baj. Szerintem összességében egy remek gép, persze a T500-as szintén.
-
Gondwana
addikt
válasz
16GB RAM csak i7/W510-nél esélyes, ott is csak 4x4GB formában, T510 sem tudott még mit kezdeni a 8GB modulokkal.
-
Chaser
legenda
válasz
Akarod mondani T500-nál kicsit hangosabb. Zsanérok jobbak. Hangzásban szerintem jobb, viszont halkabb volt.
szerk: Tim82: És tényleg
-
scarbantia
aktív tag
válasz
zsoltix #57581 üzenetére
Csak távolról tudok nyilatkozni.
Mellette:
-erősebb konfig, mint a T500, max. 16GB RAM
-a FHD panel wide gamutos
-eSata
-hangot is átvivő DP portEllene:
-16:9
-LED-es háttérvilágítás villódzó PWM vezérléssel
-hűtése a T500-nak halkabb
-egyesek szerint már ezzel a Tp-el is elindult a Lenovo lejtőn, de a legtöbben már beletörődtekA T520, W520-nak ugyanez a külseje, csak újabb, erősebb.
-
-
zsoltix
tag
Hello!
Lenovo t510-ről mik a vélemények?
-
Tamás9x
őstag
válasz
Gondwana #57578 üzenetére
Leginkább szervizelésre, jelszótörésre, adatmentésre, illetve most kezdtem el a kernelforgatásokat is csinálni.
egy clevo x7200-as volt a munkagép x5660-as procival, de ezt nagyon macera bárhova is magammal vinni.
nincs kőbevésve az x201, de igazából 14 colosat már nem nagyon szeretnék. -
adorjant
őstag
Nekem az X201 gyári 100%-os 6 cellás akkuval 5-6 órát megy netezés közben,i5,4gb,hdd-vel és ssd-vel is.
-
Gondwana
addikt
válasz
Tamás9x #57577 üzenetére
Mire használod, hogy erősebb proci kell? Vagy a dokk DP++ portján kimenő hang miatt váltasz? (Akkuidőben visszalépés X200 után, még jól belőve is, nekem LR miatt kellett a kraft, meg ami modding eddig eszembe jutott, mindet megkapta ez a gép, kezdve a wacommal rajzolható AFFS kijelzőtől, de nem biztos, hogy mindenkinek indokolt a váltás X200->X201 irányon)
-
Tamás9x
őstag
Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni most váltanék X200-as szériáról x201-re és érdekelne van e valamilyen gyerek betegsége a az x201-nek. Elég szélsőséges munkára lenne fogva napi 365/24-es működést várnék el tőle. Ütődni nem fog, de magas páratartalmat és port kap az tuti.
-
Schuby
aktív tag
válasz
Schuby #57575 üzenetére
a fent leírtak ellenére a hőmérséklet drasztikusan visszaesett, jelenleg stabilan 39 fok, de nem tudom elhinni hogy ez csak a takarítás és a paszta érdeme, én inkább valami összeszerelési problémára gyanakszom. bár minden csavar meg volt húzva. Mindegy a lényeg hogy helyreállt a rend, köszönöm a fórumtársak hathatós segítségét
-
Schuby
aktív tag
kicsit meg vagyok kavarodva. Feltettem a tp fan controlt és 8 fokkal többet mutat(60) mint az eddig használt gadgetem.(52) Melyik az igazi? Izguljak a 60 miatt és kezdjem szétszedni és pasztázni vagy ez egy normális érték? Ja azt nem írtam hogy ez minden terhelés nélkül ennyi, csak bámulom az asztalt és T400
-
Sanyi.mTs
addikt
töltőcsatlakozó melyik szériánál változott meg? (h pontosítsak, a T43 töltője jó a T400/T410/T500/T510 szériához és vissza?)
-
audi100td
nagyúr
Jól látom, hogy már az al-mg vázat is kukázták? T440p
UltraBay sincs már?
Csak tudnám ki ad ezekért a gépekért 3-4-500e Ft-ot, amikor egy Edge is hozza ezt a "színvonalat"...
Van egy olyan érzésem, hogy a következő generációnál egybe fogják olvasztani a T,X,W szériát az Edge-el, utóbbi is megkapta a 3 év garit és az árai is kicsit felmentek.
-
hito
nagyúr
válasz
scarbantia #57559 üzenetére
12.1-en meg nem biztos, hogy nyerő a fHD. Nekem bőven elég lenne egy 144Ox9OO 12.1"-on.
-
soldi3r
veterán
Az x230 ips panelenek is ilyen b#zililas szine van? Konkretan LP125wh2 SLB1.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
audi100td #57553 üzenetére
rákerestem, h mégis mekkora a gép és ezt találtam a lenovo oldalán:
"Dimensions
357.5x255 x 29.7x 33.5mm (6-cell battery)"hogy kell ezt értelmezni? 4 kiterjedése van a gépnek?
-
Hunter2
addikt
olyan kérdésem lenne hogy lenovo x61-be hova kell beépíteni a 3g modemet? Nem tablet hanem a sima verzió. A simkártya hely megvan viszont maga a modem helye nincs.
-
válasz
Tikakukac #57535 üzenetére
Ebben teljesen igazad van. Csak az a probléma, h így sem teljes értékűek a szoftverek. Egyedül a PM ami megy normálisan 8.1 alatt. Az viszont tény, h baromi gyors lett így a masina. Nem szándékozom már visszatérni a hetesre. Gondolom szép lassan majd utolérik magukat Lenovóék.
-
Sanyi.mTs
addikt
x200 és x201-esekbe 1.8"-as vagy 2.5"-es hdd kell?
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #57533 üzenetére
Én 8-900-ig hajtottam az egyik régi T500-amban a vga ramot.
-
Giovanny
őstag
A hétvégén kíváncsiságból telepítettem W8.1 (T430s+UEFI+secure boot) és tényleg gyors az indulás stb..,de TP software-ek szinte semmi nincs rá,nagy csalódás volt e miatt,és ment vissza jó öreg W7.
-
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #57531 üzenetére
Így-így!
Nekem is Catalyst 13.9 van, picivel gyorsabb lett a HD3650ThinkPad Switchable Graphics Drivert kell először telepítened, ebben benne van az ATI és Intel drivere, plusz a váltáshoz szükséges dolgok. De ezt leszedi a System Update is.
-
válasz
Sanyi.mTs #57529 üzenetére
-Nem
-Nem kell Lenovo-féle, rámegy a legújabb Atis is, de mivel ez a chip már legacy, ritkán frissül, Catalyst 13.9 a legújabb, ami amúgy sokat hozott játékok alatt (nálam az XCOM-ot megdobta 5 fps-sel)
-Igen, de mindezt elvégzi magának a Lenovo System Update, te csak utána tedd fel rá az új Atis drivert, értelemszerűen, mikor az a kártya aktív. -
nemethbalazs
tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, T60 alaplapok között van különbség a 14 és 15 colos verziók között? Esetleg minden rakható mindenbe? Nem sikerült emberkét találnom a forrasztásra. Ha esetleg mégis tudtok, jöhet egy név
-
Bdanyy
addikt
válasz
donjohnson #57462 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget
A régi ssdt meg lehet beteszem a dvd helyére, azt úgysem használom csak nagyon ritkán.
-
Francia91
veterán
válasz
Schuby #57525 üzenetére
Csak manuálisan lehet kapcsolgatni a két grafikus megjelenítő között, vagy befixálod vmelyiket BIOS-ban
Az ATI-ssal szerintem is jobban járnál, mert ha mégis kéne egy picit több kraft, akkor csak két katt, és átváltasz a HD3650-re, ha meg nem kell az ereje, használod az Intel-t. De ez csak az én véleményem -
Schuby
aktív tag
válasz
FoxiestFox #57523 üzenetére
Nem jellemző a játék, max age of empire, meg candy crash, az elmegy az intelesen is. viszont ki tudja mit hoz a jövő. mind a kettőnek nagy felbontású 1680x1050 kijelzője van. A páromé lenne, most az én t400 am nyúzza, ami csak inteles viszont ssd van benne. Automatikusan kapcsolgatja szükség szerint a vidkarit vagy csak manuális lehetőség van benne? És mennyi lenne egy használható aksi ha mégis a 0 perceset választom? elég a legkisebb is.Netán a t400 aksi jó a t500 ba?
-
-
-
Schuby
aktív tag
Vennék egy t500 at, és 2 modell közt kéne döntenem. az egyiknek ati kártyája is van, és 3gb memo, de rossz az aksi a másik sima inteles és csak 2gb memo, de 1h+ az aksija. Árban 500 forint a különbség. Minden másban egyformák. Segítsetek választani.
-
adrian87
tag
válasz
FoxiestFox #57483 üzenetére
Kifejtenéd bővebben? Nem megbízható SALIERI?
-
Tikakukac
titán
Kövi ritka gépem-alkatrész nehezen beszerezhető megoldásokkal- akkor lesz mikor a hó alapból sárga lesz. A mértéktelen szopó amit évek óta tapasztalok a spéci és ritka gépek körül, az ezt mondatja. De ha bevállalod akkor nyilván tudsz vagy érzel valamit. Én ültem már kukaüzemmódban lapra meg billentyűre várva mert fél évig nem volt belevaló. Elég gané érzés.
-
-
Colonel993
senior tag
Kérnék egy kis segítséget, bár lehet nem ebbe a Topicba való;
Adott egy 15"-os IBM Kijelző, 30 pines, stb...
Egy projekt keretén belül építgetek és szükséges volna ezt a kijelzőt kicsit (1,5 méter) távolabb vinnem az alaplap csatlakozási ponttól... felbontottam a kábel borítást és csillió meg egy kábel fogadott...
VAN mód ennek a leegyszerűsítésére hogy pl Direktbe kötöm VGA csatira vagy ilyesmi, vagy marad a kábelenkénti toldás?
Ez esetben milyen messzire lehet húzni a kábel halmazt, hogy ne legyen olyan veszteséges és adjon is képet? -
oriic
HÁZIGAZDA
RMClock móka végeredménye.
Előtte:
Utána:
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #57495 üzenetére
Egy bontás lehet lesz, meglátjuk. De, hogy miért nem kaptam még meg a gépeket
Krix: Hát, én barkácsolok elég keményen, de ez a projekt már anyagbeszerzésnél bukik, nagyon-nagyon fanatikusnak kéne lenned ehhez, plusz azért itt kicsit nagyobb gondok vannak, mint egy dugó átrakása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Elektromos cigaretta 🔞
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- iPhone topik
- Stellar Blade
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged