Hirdetés
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fungi
aktív tag
válasz
TunerJoe #102099 üzenetére
Volt egy ilyen esetem, /ismerősnek használtan vett pont T430/ hogy megvétel után friss Windows került rá, és sleepnél állandóan fagyott. Végül kiderült hogy a géppel egyszerre vásárolt, használt Intel 520 Ssd okozta ezt, miután semmi más hiba nem merült fel, Macriummal átportolva ugyanazt a rendszert egy másik Ssd-re, hibátlan lett a sleep. /külföldi fórumokon írtak ilyen összeférhetetlenségről, pont az 520-as Ssd-vel/, Ez a jelenség állítólag nem az Ssd vagy a laptop hibája, hogy mitől van, fene tudja. Végül az eladó kicserélte az 520-as Ssd-t másfajta Intelre, azóta minden tökéletes. Nem tudom milyen Hdd vagy Ssd-van a gépben, de akármilyen, ebből kiindulva érdemes kipróbálni egy másikat...Vagy először Vindows újratelepítés, hátha segít?-nálam nem ért semmit, de ha régi a rendszer, meg lehet próbálni...
-
TunerJoe
senior tag
Sziasztok!
Ismételten a T430-ammal van probléma (Már megint)
Szóval az lenne, hogy a gép gyakorlatilag nem képes alvó állapotba menni. Amit megnyomom az Fn+F4-et vagy a Start menüben a Sleep gombot, kikapcsol a kijelző, és lefagy a rendszer. Nem reagál ilyenkor semmire, Hard Resetelni kell. Ezt már elég régóta csinálja, de mostanában egyre gyakrabban, ma meg egyátalán nem sikerült egyszer sem elaltatni, pedig próbáltam vagy 20-szor túlzás nélkül. A Lenovo Vantage Hardveres Diagnosztikája szerint az alaplap rendben van, a RAM-mal egyetemben. BIOS legfrissebb, Windows legfrissebb.Ha tippelnem kelllene, akkor a merevlemezre tippelnék, ami elmúlt 6 éves, és teljesen gyári, de mondom, ezt mindig is csinálta, csak régen még havonta egyszer, egy héttel ezelőttig, amikortól már szinte csak minden 2.-3. alkalommal sikerül a művelet. Esetleg valaki tudja, mi ez/találkozott már ilyennel? Google nem segített. -
darvinya
titán
T61-re felrakott Middleton BIOS-nál lehetséget Bluetooth egységet teljesen leválasztani?
Mert most Bluetooth egység még BIOS-ban sem látszik, pedig az egység a helyén.
Itt [link] a listában, T61-nél csak 14" van, viszont 15"w-hez csak R61 van.
Okozhatta a hibát, hogy eddig T61-es 14"-os M. BIOS-t raktam fel 15"w gépre?
Ha igen, akkor R61-es jó lenne hozzá? -
ryger
aktív tag
Sziasztok,
Van egy par eves L440-es gepem amit mostanaban kezdtem el hasznalni megint, alkalmankent, rovid idore. A gondom az, hogy amikor lehajtom a fedelet, olyan mintha nem menne deep sleepbe es az aksi folyamatosan merul, par nap alatt elfogy, meg akkor is ha teljesen fel volt toltve. Mindegy, Win vagy Linux futott rajta, ugyanaz a vegeredmeny.
Mit gondoltok, tudok ezzel valamit kezdeni vagy ez ilyen ? Egy masik Lenovom ami van, annak alig esik az aksi toltotsege 3 nap pihenes utan, hasonloan hasznalva, azert csodalkozok az L440 viselkedesen.
BIOS-bol eppen nem a legregebbi van fent, egyel elotti...Koszi elore is!
-
-
biega
aktív tag
A lassan 7 éves T510i (4314DZG)-m akkuja megadta magát, érdemes utángyártott akkumulátort venni, vagy maradjak a gyárinál? Van tippetek esetleg, hogy érdemes venni?
-
Vegha
senior tag
válasz
donjohnson #102088 üzenetére
Mindenkinek HP-ja van, én vagyok az egyetlen újhullámos : ) : (
Eddig csak HP-kat lehetett rendelni, ahhoz van céges support, ez meg annyira új még, hogy a support is lepattintott a múltkori dokkolós problémámmal. Ezt már fel sem teszem nekik. -
Vegha
senior tag
válasz
donjohnson #102085 üzenetére
Köszi a választ, még ha nem is vagy érintett. (Nem értem hogy másoknak, akiknek ilyen gépük vajon mekkora fáradság lenne megnézni a beállításaikat és megírni.)
1; W10 beállításokat átnéztem, ott csak azok gesztusos buziskodások vannak jórészt, amiket a második videóban is lehet látni.
2; Ezt leellenőrzöm hétfőn ha beértem az irodába, bár nem hiszem, hogy számítana a gombok variálhatóságára nézvést.
3; A Lenovo kommunában írtam, hogy frissítettem a drivert, persze semmi sem változott.
4; Továbbá a Synaptics Control Panelt is frissítettem, sajnos az is teljesen hiába való volt.5; Dell, HP drivert: huh, ezzel nem szívesen lottóznék a céges gépen. Az is kemény meló mire admin jogot kapok rövid időre : )
-
Frawly
veterán
válasz
S_x96x_S #102083 üzenetére
Az attól függ, hogy mennyiért veszed. A specifikációi az árgépes árához mérten vállalhatók. Megbízhatósága nem ismert.
Elvileg minden normál méretű (2280-as) M.2 PCIe NVMe SSD jó ebbe a notiba. Néhány oldal úgy írja, hogy M.2 SATA is jó bele, de ezt nem tudni biztosra. A 2,5 colos hagyományos SATA meg biztosan nem jó bele, nincs neki hely.
Az a baj, hogy az olcsóbb NVMe-kből általában nincs 1 terás, csak max. 500 gigáig skálázódnak (Adata SX6000, SX7000, WD Blue SN500). Vannak kivételek, de azok általában belassulós QLC-s SSD-k, Intel 660p, Crucial P1 például.
-
donjohnson
addikt
válasz
Vegha #102084 üzenetére
a windows 10-es gépházban, vagy mi ez, beállításokban nézted? ott sincs több opció?
precision touchpad van az x280-ban? a videó alapján csekkolhatod. sajnos nagyon sok beállítás nem elérhető a synaptics driverben ha nem precision touchpad-es az x280.egyébként amit írtál, igen, szerintem simán mehet a reinstall. esetleg hp vagy dell oldaláról is próbálhozhatsz synaptics drivert felrakni. hátha abban benne lesz.
-
Vegha
senior tag
102035-re valaki ? x280-on szeretnék különböző trakcpoint/touchpad gombbeállítást alkalmazni, de sehogyan sem sikerül.
Mán a nemzetközi kommunába is megírtam a segélykiáltásomat, nem hiszem el, hogy nem oldható meg ami 10 éve megoldható volt. -
S_x96x_S
addikt
kérdés:
Thinkpad T480s -be
bele lehet rakni egy "Silicon Power P34A80" 1 TB -os diszket ?
- https://www.silicon-power.com/web/product-P34A80
- https://www.anandtech.com/print/13955/the-silicon-power-p34a80-ssd-review-phison-e12-with-newer-firmwarevagy van valami jobb vétel - ár teljesítményben? ( 1Tb körül?)
mintha ez lenne a legolcsóbb ami használható. -
azbest
félisten
válasz
pr0bi #102081 üzenetére
A gyakorlatban úgy tűnt, hogy ha korábban már aktív volt a win10, akkor teljesen tiszta újratelepítéskor is automatikusan aktiválódik, ha a megfelelő kiadást telepíted (home, pro és hasonló kapcsán).
Viszont telepítéskor a kód beírásának átugrását kell választani, mert majd a telepítés után, netes kapcsolattal fog aktiválódni, valsz kód kérés nélkül.Azt el tudom képzelni, hogy van olyan gyári helyreállító lemez, ami eleve aktiválja vagy más varázslatot triggerel, hogy ne kérje be a kódot telepítés közben. De az nem érdekes.
-
pr0bi
senior tag
Sziasztok, T440-T450 széria esetén gond nélkül aktiválja magát a gyári Windows (bios slice key) újratelepítés után ha MS-től töltöm le a img-t? Kicsit megkavarodtam mert lenovo a hivatalos oldalon pont az ellenkezőjét írja. Én eddig úgy tudtam a forrás teljesen mindegy csak a verzió számít.
-
Tikakukac
titán
-
-
darvinya
titán
válasz
FoxiestFox #102074 üzenetére
Csak inverter, meg az összes többi része szált el.
Persze 1000Ft-ot megér mindennel együtt. -
pakline
újonc
válasz
donjohnson #102073 üzenetére
Köszi a választ quic-ken van volt. Ez nem is lenne problèma csak előző op, meghalt ez az ami bosszant.
-
-
pakline
újonc
Sziasztok
Van egy örgecske t440-em, ma reggel kapcsolóm és nem Thinkpad logo ugrik be hanem lenovo fekete fehérbe (iterrupt normal start, press enter) na ez nem müködik hogy enter. Boot menu ssd nem bootol semi nem történik. Teszteken bios shadow, videocard shadow, lehet hogy az ssd adta meg magát?
Köszönöm a válaszokat. -
donjohnson
addikt
válasz
azbest #102060 üzenetére
utólag?
az komoly.
akkor ha valaki otthon vígan elvolt a régi, használtan vett macbook-jával aztán egyszercsak egy frissítés tönkrevágta és akkor derült ki számára, hogy nem eredeti alkatrésszel volt javítva korábban a gépe, akkor az kellemes élmény lehetett úgy a felhasználónak. -
Frawly
veterán
válasz
azbest #102060 üzenetére
Igen, erről én is hallottam. Ultragáz, sajnos. A saját platformjukat teszik tönkre bővíthetőség terén. Persze értem, azt akarják, hogy az ember vegye meg a legújabb modelleket a legdrágább kijelzővel, abból van nekik a pénz. A gyártóknak az tiszta veszteség, ha még mindig 7-8 éves TP-ot használ valaki utángyártott, 3rd party mindennel, és használja az idők végezetéig. Igazából meg nagy kár érte, mert ezek a gépek egy jó utángyártott kijelzővel még egész használhatók lennének.
Az Apple-t nem kell bemutatni, a legpénzéhesebb, leggaládabb cég evör.
-
azbest
félisten
válasz
Frawly #102059 üzenetére
A gyártók bevezették a képernyőre vonatkozó whitelistet is. Képet mutat, de a fényerő állítást letiltja.
A legviccesebb amúgy az apple volt, aki utólag adott ki olyan frissítést, ami szűr több éves gépeken is. Hogy ne lehessen más alkatrésszel teljes értékűek helyettesíteni.
-
-
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #102051 üzenetére
Annó meséltük, hogy kolléga gépébe kiszállós szerviz nem belevaló képernyőt hozott. Ami még akár valami dokumentációs tévedés miatt hihető is lenne (t440-es képernyp t450-ben, valamelyik doksiban rosszul listázták)
Viszont legközelebb, mikor ment, akkor a teljes kit a képernyőn kívül a keret martricából is állt, mivel nem garantálható a sérülésmentes leszedés és visszarakás. És persze a matricán rajta a model neve, így nem lehet összecserélni sem.
Az nem derült ki, hogy így optimalizáltak-e alkatrészre várási időn, hogy megbontanak kiteket és külön-külön felhasználják vagy esetleg bontott alkatrész volt. De eléggé benne lehet a pakliban az, hogy egyesek seftelnek is az alkatrészekkel.
-
darvinya
titán
Akinek csavar kell. [link]
-
Apollyon
Korrektor
Egy kis chill: [link]
2007-es cucc, most röhögtök, de ez full komoly. Hw olyan, amilyen, oktatási céllal készült 200 dollár indulóárral, ami 2010-re 50-re csökkent, oké, hw is elavult közben.
Nekem az az érdekes, hogy még ennyi pénzért is víz meg ütésálló, és oké nincs benne videokimenet, meg a gépelési élmény se lehetett nagy, meg nyilván nem biznissz klassz, de a mai, akár többezer dolláros TP-k hol lesznek 12 év múlva?Ja és a kijelző... transreflective, vagy mi. Ha már kijelzőről megy a vita
-
válasz
Tikakukac #102053 üzenetére
Igazad van abban, hogy nem éri meg vele szórakozni, a nagy része a kijelzőknek problémás. Különösen az SLB1 és SLB3 sorozatban, de a többiben is számos átmatricázott példány van.
Én sem tanácsolom senkinek, hogy ezzel rabolja az idejét vagy merítse a pénztárcáját, nem éri meg, ebben egyetértünk. -
Tikakukac
titán
válasz
Flashcash #102052 üzenetére
Mindegy, hagyjuk, már túl vagyok a mai nap 3 tabletta lázcsillapítón, ne menjünk már bele jobban.
Ha jó, akkor jó. Én annyi ilyen kijelzőt építettem be és jártam körbe a témát, szedtem szét és tárgyaltam magával gyártói forrásokkal, hogy nyugodtan rakja be mindenki amit gondol, de sokat ne várjon tőlük.
-
válasz
Tikakukac #102051 üzenetére
A fizikai méretekben mi vadorzó érték neked?
Itt van a kezemben egy SLB3 kb. 250 gramm mérlegen lemérve, az SLT1 kb. 180 gramm, ebben mi a nem valós?
Vastagságra az SLT1 kb. 1mm-el vékonyabb, ebben konkréten mi a nem valós?Koloriméter fel és hajrá. Addig így szemre bármit mondani igen karcos.
Színtérben kb. ugyanaz a két típus, sehol nem írják, hogy ez többet tud színtérben, tehát mit fogunk itt kimérni? -
Tikakukac
titán
válasz
Flashcash #102050 üzenetére
Itt nekem a sztori nagyon zavaros, mert nagyon nem így működik az alkatrész kiadás és rendelés, de biztos.
De el tudtam olvasni, csak kicsit vadorzóak az értékek, majd ha felérek átmérek neked párat. Mert hát van pár hibás belőle, 20 darab tutira áll a szekrényben
Ezek nekem olyanok, mint a nem hullós NV GPU-s T61 meg 8510W-k és társaik. Mert adott gyártástól már jók. Hogy ezt ki alapozta és mire, azt nem tudom, de azt fixen, hogy ez is marha nagy hülyeség csak elterjedt valamiért.
Koloriméter fel és hajrá. Addig így szemre bármit mondani igen karcos.
-
válasz
Tikakukac #102049 üzenetére
Nem írom le a nevük, mert lényegtelen a téma szempontjából.
A hivatalos magyarázatuk az volt, hogy őket átverte egy vevőjük és ő cserélte ki a gyári alkatrészt majd visszavitte és nekem ezt adták oda véletlenül. Persze mondtam nekik, hogy én egy vadonatúj, eredeti, bontatlan alkatrészért fizettem 3X ezret.De kijelzővel is volt nemrég hasonló történet, ahol ismerős T560 IPS gépet kellett gariztatni, így nem tudtam kikerülni a hivatalos szervizt.
Mitől lenne vékonyabb meg könnyebb? Így sincs benne lófarok se, azért foltos az összes, mert így is túl papír. Ha valami már láthatóan vékonyabb lenne, akkor lenne csak gond.
Itt sem sikerült elolvasni amit írtam. Ez egy más típusú kijelző, amit az U230 laptopokhoz gyártottak. Fizikailag vékonyabb és 80-90 grammal (mérhető) könnyebb mint az SLB1-SLB3 típusú kijelzők mivel más technológiát használ. -
Tikakukac
titán
válasz
Flashcash #102048 üzenetére
Hát ha átvertek a hivatalos márkaszervizben, az elég durva lenne, marha nagy blama is. Melyik hivatalos a márkát itthon garanciában szervizelő bolt volt ez?
Kerüld mind, mert mind ugyanolyan, egyik kicsit jobb, másik rosszabb, de a jelenség él és létezik. Százas tételben építettem be ilyesmiket, hivatalos forrásból, nem hivatalosból, mindenből. Plusz gariztam is át nem egyet.
Ha valahol van kedved megkeresni a topikban, anno méricskéltem, fényképeztem, mindent összepakoltam, de ez a vékonyított meg könnyebb dolog nálam elve szemforgatós. Mitől lenne vékonyabb meg könnyebb? Így sincs benne lófarok se, azért foltos az összes, mert így is túl papír. Ha valami már láthatóan vékonyabb lenne, akkor lenne csak gond. -
válasz
Tikakukac #102047 üzenetére
Nem ezt írtam. A hazai üzleteket és beszerzési forrásokat, hivatalos szervizeket kerülöm.
Csak Németországból rendelek, mivel "hivatalos" magyar FRU csomagolásban, hivatalos boltban, számlára vett terméknél már kaptam hamisított akkut.-Viszont érdekel a ghostingolós kijelző, csak hogy tudjam mit kerüljek.
Tudsz egy képet küldeni a jelöléséről, súlyát lemérted, láthatóan vékonyabb mint egy SLB3 egymás mellé téve a kettőt?
-
darvinya
titán
Szerintem minden szellem kép kiküszöbölhető lenne, ha min. 120Hz üzemelnének és min. 20. kép fekete képernyő lenne.
Szerintem írható ilyen alprogram, ami ezt megcsinálná. -
fungi
aktív tag
válasz
Flashcash #102038 üzenetére
A tieden nincs ghosting? Én csak az eredeti B1 végű panelt láttam , családban vannak, 2 darab, persze ghostingol mindegyik, az egyiknek kicsit szebb, de valamivel sötétebb is a képe, nem egyformák ezek sem. Illetve pár éve volt egy utólag szerelt IPS panel ami egy év után feladta, nem tudom melyik lehetett, /biztosan nem a T1/
-
válasz
Frawly #102037 üzenetére
Szerintem tömeg igény már nincs erre, nem éri meg.
Sajnos az X220 / X230 IPS kijelzők nagy része problémás és ghostingol különböző mértékben.Végül én ezt a kijelző típust tettem a sajátomba, ezzel sosem szállították X220 / X230 típust, eltérő (AH-IPS) technológia mint a gyári opció és kb. 90 grammal könnyebb is. Persze ezt is hamisítják és nehezen beszerezhető belőle az eredeti LG változat.
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #102029 üzenetére
Én ezért is nem cseréltem kijelzőt az X220-ban.
1) Ha nincs valakinek szervizháttere, akkor vagy beszerezhetetlen vagy méregdrága, irreális a gép értékéhez mérve
2) sokan számolnak be ghostingról
3) hiába IPS, elég szar a színtérlefedettsége, fényereje, kontrasztja, közelébe nem ér a tényleg profi IPS paneleknek
4) épp úgy alacsony felbontású, mint a TN panel. Ma már a 1366×768 egy durva vicc, lényegében az 1024×768-nak a szélesvásznú változata, ami utoljára a 90-es évek végén, kora 2000-es években volt menő. Ma már minden vicc FullHD felbontás alatt.Egyébként nem is értem, hogy 3rd party gyártók miért nem gyártanak olcsó, normális IPS panelt régi TP-ekhez, elég sok embernek lenne ilyenre igénye, nem egy űrtechnológia, egyszerű LVDS csatin csatlakozik. Legalább épp akkora igény lenne rá, mint az utángyártott aksikra, meg a BIOS jelszó leoldására.
-
bzolika10
aktív tag
Sziasztok!
T430-hoz hol lehet jó áron kijelzőt szerezni? -
Vegha
senior tag
az x280/T480 és társaiknál nálatok milyen beállítások vannak touchpad/trackpointhoz ? Az idén 10 éves T61-emen be tudom állítani, hogy a touchpad és trackpoint gombja különböző kiosztásúak legyenek. Az x280-on tizedennyi opció sincs. Vagy csak nálam ?
Erre gondolok: [link] Az X280 esetében csak General és Advanced tabok vannak, amik pont azt nem adják amire nekem szükségem lenne. A többin viszont lövésem sincs, hogy mi lehet, nincs olyanom.
Valaki tudna segíteni ? -
-
Tikakukac
titán
válasz
Apollyon #102028 üzenetére
A jelenség neve ghosting. Ez nem beégés. Bár azt is tudnak, ez nem TN vagy IPS függő, kirakatgépünk meg TV-n volt, amin a céglogó úgy beégett a kijelzőbe, hogy soha-sehova
Tapasztalni lehet nem tapasztaltad, de létező a dolog, max kevésbé vagy rá érzékeny és jó színből váltasz jó színbe. Ezt mind tudja, kivétel nélkül, gyári, "javított", utángyártott, jó és rossz, mind, kivétel nincs. Csak esetleg egy pöppet jobbak. Ezt így le merem írni, nem 2 panelt méricskéltem ki meg raktam már be ebből.
-
-
Tikakukac
titán
Írtam facséra egy posztot, 1 perc volt max. Utána vissza videóra. 1,5 percig legalább még láttam a címsávot. Javított x230 IPS panel, heló
-
Silεncε
őstag
válasz
z123456789 #102021 üzenetére
Akár az is lehet. Az RDP nem sokkal bonyolultabb, csak be van építve alapból a Windowsba (viszont ha jól emlékszem, csak Pro-tól fölfele verziók tudnak RDP-szerverek lenni). A nagyobb szívás az RDP-vel, hogy portot kell hozzá nyitni vagy VPN (ez utóbbit tervezgetem egy ideje OpenVPN-el (újabban WireGuarddal) csak az a fránya vizsgaidőszak...
)
-
darvinya
titán
válasz
z123456789 #102018 üzenetére
Ezzel csak annyi a gond, hogy amcsiba költözött ismerősöm.
És csak ritkán ér rá internet csevegésre.
De egy jó IT-s emberke be tudja állítani ezt.Azt tudom, hogy laptopon semmilyen renderelést nem végzet, csak nyers anyagokat töltötte be programba.
Ezt összeállította, mikor otthon volt szinkronizálás után adta ki projekt parancsot, hogy asztali gép renderelje le.
Persze asztali gépet száműzte spájzba. -
z123456789
addikt
válasz
darvinya #102017 üzenetére
Na, ez jól hangzik, valahogy én is így képzelném el, de a konkrét vágást, klipek összeillesztését az asztalin kell csinálnom mégiscsak. Persze nem tudom, hogy az a szinkron hogyan volt beállítva. Azt el tudom képzelni, hogy Wifin átmegy a cucc, de a laptop attól még a grafikus dolgokat ugyanúgy nem tudja feldolgozni...vagy hát ja...nem értek hozzá.
Ezt esetleg megkérdezhetnéd tőle, érdekelne. Ha nem muszáj, otthon én sem ülnék sokat a gép előtt, pont az említett felesleges utazási idő miatt.
-
darvinya
titán
válasz
z123456789 #102014 üzenetére
Ismerősöm ezt úgy oldotta meg, hogy laptop csak előkészítette a dolgokat, otthoni géppel elvégeztette a valódi munkát.
De otthoni gép elé le sem ült, csak gépek szinkronizálodtak 5GHz közvetlen WiFi-n.
Eredményt pedig laptopra érkezett. -
Tikakukac
titán
válasz
z123456789 #102014 üzenetére
Tökéletes lesz az asztalis topik, persze.
-
z123456789
addikt
válasz
Silεncε #102008 üzenetére
(#102008) Silenc3Hun
Igaz is, azt nem értettem teljesen, csak kapiskáltam, hogy az nem is az állandó teljesítmény. Ez így valóban akkor veszett ügy.(#102009) Tikakukac
Na! köszönöm a választ, igazából erre számítottam. Az mondjuk kifejezetten nem probléma, ha nem slim. A baj ott lehetett, hogy Vegas 13-at használtam a 2012-es asztalimon (ami elég is lett volna, de útban volt, nem volt mobil stb...), és mivel a melóm miatt megnőtt a passzív ingázási időm, azt gondoltam egy hasonló kaliberű laptoppal, majd elszórakoztatom magamat út közben. Lehet Vegas 13-mal működött is volna, de ha már új gép, új program. Ami nyilván jobban tetszik, szóval a Vegas 16 marad, és a korábbi elméletemet, és a te ajánlásodat követve valószínű a nyers anyagok, kisebb munkákat csinálom a laptoppal, otthonra pedig beszerzek egy asztalit, hogy zökkenőmentesen menjen a dolog. Ebből következik is a következő kérdés, hogy melyik topicban fognak nekem tudni segíteni? A "milyen asztali gépet vegyek?"-ben pl.? Csak mert amint látom itt is vannak akiknek hasonló az érdeklődési körük, szóval tőletek is szívesen veszem a tippeket.Lényegében maximum FHD-ben dolgoznék, max 60 fps-es anyagokkal. 4K-s felvevő, és lejátszó eszközt nem tervezek a közeljövőben vásárolni. Ezek csak így mellékesen, ha valaki tud segíteni, de amúgy megyek a másik topicba.
(#102012) donjohnson
Hm...végig néztem a kínálatot az említett típusokból. Ja, hát igen. $
260 000 volt a legolcsóbb P50-es. Jól sejtem, hogy hasonló összegből klasszisokkal jobb asztalit tudnék összerakni? Nem mintha most hirtelen 260 000-et ki akarnék adni PC-re. Annál azért sokkal hobbibb a videóvágás dolog. -
carr
őstag
válasz
donjohnson #102012 üzenetére
Istenkáromlás.
-
donjohnson
addikt
válasz
z123456789 #102006 üzenetére
szia,
én is csak azt tudom mondani, mint Tikakukac, hogy a t450, ami ugye U procis, nem erre való. videóvágáshoz erősebb laptop kell vagy asztali gép.
thinkpad w530, w540, p50, p51, p52
dell precision 7530, 7730, 5530, dell xps 15
hp zbook studio g5 vagy zbook studio x360 -
MineFox54
őstag
válasz
Mohhoj1986 #102010 üzenetére
Nézelődj a Synaptic / Ultranav beállításokban, azt hiszem ez funkció, nem hiba. Mindig az az első amit kikapcsolok. Most Linuxról vagyok, nem tudom a pontos nevet.
-
Mohhoj1986
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy valaki találkozott e már azzal a problémával, hogy T430-on egyszercsak nem működik a touchpad, aztán pár másodperc múlva megjavul. Általában scrollozás után vettem ezt észre. A legfrissebb driverek vannak fent. A másik problémám, az hogy észrevettem hogy amikor újraindul a gép és a bejelentkező ablaknál ha nem egyből megnyomok egy billentyűt akkor nem tolja fel a képet hogy be tudjam írni a jelszót, hanem csak áll és minden billentyűlenyomásra ad wgy Windows hangot. Ilyenkor csak egér kattintásra tolja fel a képet és így már be tudom írni a jelszót. Hátha látott már valaki ilyet. Előre is köszi.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ha nem 940M-es, akkor igen, főleg gond, bár egy 940M sem egy nagy valami, az is csiga és tetű között van.
Amit te nézel az elméleti max. Nézd meg vágás közben ezt meddig és hogyan tartja a gép. Tippre nem sokáig. Ez az első gond. A másik gond, hogy preview nézethez nem hurkagyurka géppel állunk neki. Ha laptopozni akarsz, akkor U-s proci kilőve és lehetőleg 6 magosakat nézel. Na utána már talán jó lesz a nézet is. Csak ezek a gépek meg drágák és nem ennyire slimek stb stb. Nem poénból tartok asztalit, mindig elmondom. Ha laptopkodni akar valaki akkor viszont rakjad a zsét lefele ezerrel.
-
Silεncε
őstag
válasz
Az 1,7 giga az megosztott memória amit a fő RAM-ból hasít ki magának a rendszer. Lehet növelni rajta (ha jól tévedek), de sokkal nem leszel előrébb, mert a proci meg a GPU marad gyenge. Külön GPU-t nem tudsz tenni bele, CPU-t sem fogsz tudni cserélni, mivel forrasztott. Szóval ez kb veszett fejsze nyele.
-
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Van egy T450-em. Igazából arra vettem, hogy videókat vagdaljak vele, de eléggé akad a preview Vegas Pro 16-ban.
8 GB RAM van benne, illetve ugye 4 mag 2,3 GHz. Ebből a 2,3 lehetne 2,5 mert az a minimum követelmény a Vegas honlapján, de at hiszem nem ezen múlik, sokkal inkább a videókártyán, ami elvileg 1,7 GB? (Javítsatok ki ha tévedek). Ebből a minimum ajánlott 4GB lenne. Van arra mód, hogy egy kicsit combosabb videókártya kerüljön ebbe a notebookba, vagy keresnem kell másik típust? Esetleg valainek ötlet, hogy mással lehetne-e korrigálni a lassúságot?Első laptopom, szinte csak ezeket nézegettem, mert nagyon tetszettek, és most is, sajnálnám ezért lecserélni.
Egyéb, a topicba nem tartozó laptop, notebook tippeket is szívesen fogadok akár privátban is.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Építő/felújító topik
- Ejtette a DXR sugárkövetést az új Battlefield
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Linux kezdőknek
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Nagy Teljesítményű Acer Nitro Gamer Laptop 5 (RTX 3070) - GARANCIÁLIS 2026 VÉGÉIG!
- Prémium Hordozható Razer Blade Stealth Gamer Laptop 13" Karcmentes Állapotban
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14" 2.8K OLED 90Hz - Ryzen 7-5825U - 16GB - 1TB - Win11 - MAGYAR
- Acer Aspire 3 15.6" A315-23-A8DS - AMD 3020e, 8 GB RAM, 128 GB SSD, Win 11 Pro
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- HP 15-dw0101nl - i5 8275U - 15,6" FHD - 8 GB DDR4 RAM - 512 GB NVMe SSD - billentyűzet hibás
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest