Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
-
xcds
őstag
válasz
Colonel993 #58394 üzenetére
Lehet, majd csinálok.
-
bokorugró
tag
válasz
FoxiestFox #58393 üzenetére
Köszi, az oldalt ismerem, de nem jártam még arra.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
bokorugró #58390 üzenetére
Nyugi vettem én is olyan használt gépet már, amiben volt vinyócsere, akksicsere meg kapott billzetet és dokkon ment, gyakorlatilag nem tudtam megmondani, hogy nem új (pedig én tényleg sok új gépet fogdosok). Most adok el épp olyan lapot ami olyan gépben volt ami tényleg nem ment, na ennek még illata van szétszedés után
Lassan az én gépem is tök új kinézetre, pedig 4 donorból van összecsapva. Megtévesztés
Soroksár nem tudom micsodánál kell keresni.
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #58383 üzenetére
Gyönyörű
-
bokorugró
tag
válasz
FoxiestFox #58386 üzenetére
Világos, de itt nem arról van szó, hogy egy boltban állt. Ezek céges notik, amiket kiszórnak mert lejárt a három évük. Ezt a darabot meg történetesen nem használták a cégben.
-
Tikakukac
titán
válasz
bokorugró #58385 üzenetére
Én mindent elhiszek, a te szaktudásodat sem akarom alábecsülni, de nagyon keményen megcsinálok egy lovat a Hősök tere közepén, ha te most bírtál venni egy újat ebből a típusból. A fél év gariról Alfa jut eszembe, aki jó gépeket szokott árulni, de egy venti szopósodás nem lenne az első eset egy használt gépnél.
Hasonló tapasztalat van minden gépnél, ezt úgy hívják, új ventilátor, 2 hét alatt eladtam egy rakat ventit, és pontosan ilyen jelenségek miatt vitték, tippelhetünk akkor, hogy mi lehet a gond.
A nem használt gépeken nem kopik ki a venti, vagy ez egy nagyon elsikerült gyári hibás lehetett. Szedd ki nyugodtan, alfa nem tépi le a fejedet érte, és lássuk a tengelyt. Ha nútos, akkor jössz egy tábla Milkával
-
-
bokorugró
tag
válasz
Tikakukac #58382 üzenetére
Elhiheted, hogy új, egy használt gépet azért megismerek :] Teljesen szétkapni nem akartam, lévén hogy van rá fél év gari, így viszont nem férek hozzá a ventihez. Azért kérdeztem, hogy volt-e hasonló tapasztalat, mert azért olvastam itt-ott hogy egyes modelleknél szokott érdekes hangot adni a venti.
-
Ha megjön az új zsanérom a W500-hoz, kipróbálom ezt a régin
ui.: van egy eladó US billentyűzetem, ha kell valakinek
természetesen már szitává lyuggatott változat, de az állapota jó. -
bokorugró
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy volt már róla szó, de sajnos nincs időm átnyálazni a topicot. Szóval vettem egy T500-at. teljes új a kicsike, a problémám annyi, hogy a ventije furcsa kerregő hangot hallat (fodulatszámmal persze fokozódik, mintha valami beleérne a ventibe és az kerregne), ami akár lehet gyárilag is ilyen, de így elég furcsa :S Eddig még nem tapasztaltam ilyet más notinál. Valakinek hasonló problémája volt?
-
xcds
őstag
Köszi a válaszokat. Nem lett volna kedvem kicibálni az antenna kábeleket, de ez jó hír.
Egyébként zárójelben, hátha vkinek hasznos: T500 zsanér javítható, legalábbis újhoz közeli állapotot lehet csinálni. Kell hozzá egy satu
meg egy valami, ami a tengely megtámasztásához kell (én egy kis acél görgőt használok). Be kell fogni satuba a tengely két végét(ide kell egyik oldalra a görgő, mert a tengely vége fölött van az öntvény) és jó erősen össze kell nyomni, hogy zömüljön. nem kell sajnálni, bírja. Persze egyszerűbb venni egy újat, de az is beszarik hamar, ez meg még is ingyér van.
-
bads1
aktív tag
válasz
fordfairlane #58346 üzenetére
CPU Deep Sleep-pel lehet variálni de nekem nem nagyon múlt el azzal sem.
-
SPeti1984
senior tag
x200-nál hogyan lehet jobban meghúzni a zsanérokat hogy ne olyan könnyen nyíljon csukódjon a kijelző?
-
xcds
őstag
X200-nál a venti megzsírozásához és újrapasztázáshoz ugye ki kell venni az alaplapot. Az alaplap kibételéhez a kijelzőt le kell venni vagy nem kell bántani?.
(#58354) dying_star: Ezeknek lelkük van..
-
Tóbias
csendes tag
válasz
FoxiestFox #58369 üzenetére
Rendben, köszi megtaláltam.
-
-
válasz
FoxiestFox #58355 üzenetére
Most lefrissítettem mindent.
Intel wifi, bluetooth, lan frissült, a késleltetések nőttek, már akkor is recseg, ha nem fut az RMClock.
Az Intel Matrix szarja pedig szokás szerint kilőtte a win update-et.
Mire egy másik driverrel ez megjavult.
RMClock-ban a processzor SuperLFM fokozatát kikapcsolva a latency ismét helyreállt, és egyelőre nem is recseg.
Ez lenne a mese vége?Egy szó mint száz: akinél recseg a hang, és használ RMClockot, első körben kapcsolja ki az LFM-et, vagy magát a programot, hátha az a gond!
Ez már mindjárt jobb:
-
Colonel993
senior tag
T9550 alul feszelés... sajnos ennél spúrabb nem tudok lenni vele, 0,9 a legalja... pedig menne kevesebbel is szerintem -
hito
nagyúr
Kecset off: nem tudja valaki, hogy VLC-ben mit hol kell beállítani, hogy haszálja a Broadcom kártyát? Azért lenne jó a VLC, mert az az egyetlen lejátszó, amiben túl lehet húzni a hangot windows 100% fölé az egér görgő segítségével. MPCHC-val szépen megy a gyorsító, ott viszont a 100% a max.
-
hito
nagyúr
válasz
Colonel993 #58361 üzenetére
Fél fokot se fog hozni, ezzel az erővel a pöc$ét is bekenheti vele
-
Tóbias
csendes tag
Sziasztok,
Az RMClock-ot honnan tudom leszedni?
Köszi.
-
Colonel993
senior tag
Ha van sok pasztád fölöslegesen pazarolni akkor kend... talán 2 fokot hozni fog
-
SPeti1984
senior tag
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #58357 üzenetére
De gonosz!
SPeti1984: Csak a pici részt pasztázd! Nehogy lekend az egészet!
-
SPeti1984
senior tag
válasz
FoxiestFox #58357 üzenetére
Köszi a választ.
Amúgy én csak a pici ezüstöt pasztáztam mert úgy tudom azt kell csak.
-
-
SPeti1984
senior tag
x200-nál hogyan tudnám meghúzni a kijelzőt, hogy ne essen olyan könnyedén hátra? Van erről valami leírás?
Valamint hűtő cserénél az egész procit (az egész zöld részt) pasztázni kell vagy csak ami a zöld részen van pici ezüst részt?Konkrétan erre gondolok: kép
-
Felfedeztem valami érdekeset.
Ha RMClock-ban a no managementet választom, a latencym csökken egy kicsit, és megszűnik a néha feltűnő pattanás.
Ahol bekarikáztam, ott lőttem ki az RMClockot.De nekem az kéne a feszek korában tartásához...
Rosszul állítottam talán be? Létezik beállítása, ami ilyesmit okoz? -
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #58352 üzenetére
Nekem T500-on az a driver van, amit a win7 feltett sztem. 2008-as,10.0.2.2. X200-on nekem a késleltetés az egekben, ha nem tiltom le a lan-t.
-
Közben én is megállapítottam, hogy ez nem lesz jó.
Keresgélés alapján az Intel Matrix drivert gyanúsították többen a jelenséggel, az nekem eddig nem volt fent, most feltettem, de még mindig bereccsen néha.
Azért érdekes ez, mert a DPC Latency Checkerrel nézegetve semmi oka nem lenne erre, ritkán ugrik 500us fölé a késleltetés.. -
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #58350 üzenetére
t500-ban nem ez a hálózati adapter van. Ugyanaz van, mint az én x200-amban: intel 82567lm. És érdekes, hogy ugyanazzal a driverrel a t500 nem recseg, az x200 meg igen....
-
-
hito
nagyúr
Gobi 2000 zsuga nem kell valakinek?
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #58343 üzenetére
Megelőztek. De igazad van, minek is fárasztani magad ha elvégzik helytted a piszkos melót
-
fordfairlane
veterán
Üdv! Nemrég szereztem egy T510-et, és jelenleg egy bajom van vele. A proci környékéről magas frekis sípoló, ciripelő hang hallatszik, és eléggé zavaró. Van valami tapasztalat ezzel kapcsolatban, hogy mi az, ami szokott sípolni, és hogyan lehetne ezt megszüntetni?
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #58343 üzenetére
Ez lenne az?
-
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #58341 üzenetére
Maga a driver nincs meg, vagy a post amiben linkelték?
-
válasz
FoxiestFox #58273 üzenetére
Senki?
-
Az Opera másodjára sem volt hajlandó megcsinálni, a Firefox már igen. Zseniális
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #58334 üzenetére
A linkelés nem jött össze.
-
Otisz
őstag
válasz
FoxiestFox #58334 üzenetére
és rézlapot
-
válasz
parkasz #58332 üzenetére
Árul, hardveraprón is... még pár hónapja néztem, egy szegedi arc.. de nem ugrik be, ki
Á, itt is van. -
Madara-san
aktív tag
#58306 Erre valakinek van esetleg ötlete?
-
metal01
őstag
X200/s-be milyen vastagságú gap pad kell? Az 1mm vastagnak tűnik. Illetve a ventit mivel lehet megolajozni, megkenni, hogy csendesebb legyen?
-
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #58325 üzenetére
Még szép lenne, ha ezt is meg kéne húzni (GDDR3 512 MB)
-
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #58317 üzenetére
5k-t simán megér
Annyit és is áldoznék, ha jönne ilyen lehetőség, csak én meghagynám a P9700-asomat, meg szintén mindent, ami ebben van -
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #58314 üzenetére
Érdekes, nekem X200-ban 0,925 a legalacsonyabb beállítható érték P8600-nál, múltkor írta ezt más is. Viszont a t500-ban lévő p8400 az IDA kivételével alapfeszen megy, ami 0,875V. Azért is tartok a cserétől, mert nem tudni, mennyire lehet alulfeszelni az adott procit. X200-nál elkelne az alacsonyabb fesz.
-
-
Francia91
veterán
Sebaj, komolyabb melókra ott van a céges Precision 2 GB-os Quadroval és i7 QM prockóval
Itthon nekem jó a T500Nem csak gondolat a WUXGA előny, hanem ténylegesen sokat dob annak, aki rajzol CAD/CAM programokkal, mint pl én. Sokkal kevesebbet kell huzogatni a rajzot, ráfér belőle több a képernyőre, kvázi gyorsabban kész leszel vele.
-
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #58311 üzenetére
Nem is a te szempontjaidat nem értem, hanem az övét (ha jól tudom, nála csak játékról van szó).
"Nyert jó pár FPS-t", de gondolom, olyan játékoknál, amik eleve tűrhetően futottak a HD3650-es T500-án is. Amúgy meg nyilván a W500 is csak kompromisszumokkal alkalmas játékra, dupla annyi VRAM ide vagy oda.
dying_star: eGPU nem jöhet szóba?
*
De amúgy ha még mellé WUXGA paneles lenne a W500, akkor persze jobban érteném, mert sok embernek az nagy előny (vagy legalábbis annak gondolja). A felbontás meg nyilván értelmesen visszavehető a legtöbb játékban (I'm Captain Obvious, tudom). -
-
Francia91
veterán
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #58308 üzenetére
Pont ma fogom cserélni a P8600-at T9400-ra a saját T500-amban is (barátnőm T500-ában majd' egy éve megvolt már a P8400 -> T9400 csere).
Viszont így nem igazán értem a cserédet, gyakorlatilag a több VRAM az egyedüli tényleges előrelépés (hiszen CPU-t ugyanúgy cserélhettél volna a T500-adban).
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #58308 üzenetére
Mármint alulfeszeléssel gondoltad az alacsonyabb feszeket? Muti már, mit hoztál ki belőle. Volt egy T9600 aprón kb egy hónapja 8-ért. Kicsit bánom, hogy lecsúsztam róla.
-
válasz
Francia91 #58307 üzenetére
A felbontás ugyanaz, ami a T500-ban volt, 1680
De nem akarok nagyobbat, mert legtöbb játékban ezt még épphogy ki tudja szolgálni a VGA, és natívon jól néz ki, de ha felbontást kell csökkenteni, elég hányás az LCD
Az erősebb CPU (T9400, többet számít úgy néz ki, mint gondoltam), és a több VRAM megdobott jópár FPS-sel
És bónusz, hogy ez a proci, bár nem P, alacsonyabb feszültségeken megy, mint a P8600-as
Netezés közben Intellel ilyen 36-45 fok, a ventit elég ritkán mozdítja meg. Nagyon komoly... -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #58305 üzenetére
Legalább WUXGA kijelzősre cserélted?
A FireGL V5700 GDDR3-as? -
Madara-san
aktív tag
Üdv!
T61p-n letört az egyik műanyag záró retesz, ami a kijelző jobb sarkánál van. Van valami mód a cserére? Honnan szerezhetnék hozzá alkatrészt, vagy van megbízható laptop szervíz, ahol nem csillagászati áron csinálják meg?
Plusz a zsanérok is kicsit lazák már, van holtjátéka. Szintúgy érdekelne, hogy milyen mód lenne a javítására?
Köszönöm!
-
-
Francia91
veterán
(#58303) dying_star
Biztosan jó a palmrest mindkettőhöz! A többiben nem vagyok biztos, de véleményem szerint full azonos a váza és minden eleme a T500-nak és W500-nak
-
Sziasztok, bogyókák,
W500-hoz jó a T500 FPR-es palmrestje, igaz?
Illetve a W-be lehet webkamerát haxolni? T500-hoz való front bezellel bizonyára lehetne, de készült kamerás W? -
Sziasztok!
Valakinek lenne linkje az utolsó ThinkVantage Toolbox-ra?
mobal,
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- One mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kuponkunyeráló
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nők, nőügyek (18+)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Akciós üzleti laptop! HP EliteBook 840 G1
- HP probook 650 i5 8gen Windows 10pro
- Nagy Teljesítményű Acer Nitro Gamer Laptop 5 (RTX 3070) - GARANCIÁLIS 2026 VÉGÉIG!
- Prémium Hordozható Razer Blade Stealth Gamer Laptop 13" Karcmentes Állapotban
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14" 2.8K OLED 90Hz - Ryzen 7-5825U - 16GB - 1TB - Win11 - MAGYAR
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3249
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest