Hirdetés
- domkripto01: csatlakoz 🎁. Code : GRO_20338_V2V5H
- domkripto01: csatlakozz!🎁kod: domini59hk
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Rap, Hip-hop 90'
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Colonel993
senior tag
válasz
FoxiestFox #59099 üzenetére
Azért most belegondolva, bőven hasonló volt a jelenség a Te álltalad leírtakhoz csak én nem úgy reagáltam rá, hogy megvárom mit csinál... hanem vártam kicsit (meglepődtem) aztán Hard OFF a power gombbal és újraindítás... [Raid közepén nem vicces ez]
Ami meg inkább gyanút keltően érdekes; hogy mindkettőnknek kb ugyan akkor és ugyan annyi ilyen eseménye történt (nekem is az első a múlthét közepén, a második valamikor vasárnap vagy szombaton lehetett)
Semmi összeesküvés elmélet, de lehet beleszőttek valamit az új TP szoftverekbe (és nem is egymástól totál elkülönülő masinánk van T-W 500 és nemrég húztam fel én is újra opprendszert) -
válasz
Colonel993 #59098 üzenetére
Szerintem ez nem ugyanaz a jelenség.
Akárhogy is, zavaró.
Valami Power Manager turpisságot sejtek a dolog mögött, de a sémák kezelése az RMClockra van bízva.
Az eseménynapló nem bizonyult hasznosnak a felderítésben.
Akinél ugyanilyen eset fordult elő, mint nálam, és megoldotta, írja meg, hogyan.Akku még a másik tippem, annak ellenére, hogy nem arról ment a gép..
Majd próbálgatom nélküle. -
Colonel993
senior tag
válasz
FoxiestFox #59097 üzenetére
Nekem a múlthéten kétszer volt hasonló furcsaság, kb olyan volt mintha beállt volna rendszer egy túlhúzott órajel vagy hibás processzor számítás után... de mégis másmilyen volt
Kijelző OFF, a kommunikációs ledek mint pl a Wifi, a vinyó stb lejzet mintha valós feldolgozás menne rajtuk végbe
Most vagy valami "nagy testvér" teszt részesei voltunk vagy két különböző véletlen eset -
Belefutottam egy érdekes jelenségbe (már második alkalommal, az első múlt héten volt.
Épp neteztem, mire a rendszer elkezdte "vészleállítani" magát.
Nagyon gyorsan bezárja a programokat, és villámgyorsan leáll (az a fajta leállás, amikor nincs logoff screen sem).
Akkor is láttam ilyet, amikor az akku merül le teljesen, de gyanítom, hogy olyankor ez a megfelelő viselkedés.Na, most mindezt 76%-on lévő akkuval, hálózati áramforrásról.
Mi okozhat ilyet?W500
-
Otisz
őstag
válasz
CharlieDrop #59091 üzenetére
Ez elég érdekesen néz ki
-
fgordon
senior tag
Szia!
Úgy halott, hogy nem tölti a gép, narancssárgán villog, pedig a történés előtt még egész jó formában működött.
Ha rákeresel a nevemre visszafelé, leírtam pontosan, hogy mi volt.
1% volt a töltöttségi szint, tegnap 16%-ra felugrott, de nem töltődik.
Megmértem multiméterrel, látszólag az összes cella rendben van külön-külön, mégsem jön ki a 11.x V ki, ahol ki kellene.
Power Manager fix sem segített, nem történt semmi. -
Misi1980
senior tag
Sziasztok!Egy kérdést szeretnék feltenni remélem hogy jó helyen járok!Van egy Lenovo U510-es notbookom.A görgető sávot nem tudom működésre bírni.Windows 8.1-es op.rendszerem van.Tudna valaki segíteni hogy mit kéne csinálni hogy tudjam használni a görgetősávot?
-
metal01
őstag
válasz
CharlieDrop #59086 üzenetére
Csak azért kértem, mert ha látjuk, többet tudunk mondani. Sokféle foltosodás lehet.
-
hito
nagyúr
Cseppet meg fog szaporodni mostanában az X301-gyel kapcsolatos kérdések
Péntek óta elkelt kb. 40db egy itteni hirdető által. Én is bevásároltam kettőt. Egyet használok, egy megy tartalékba a szekrénybe, mert csak a kijelző 40eFt hozzá.
-
metal01
őstag
válasz
CharlieDrop #59084 üzenetére
Képet tudsz róla linkelni?
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok,
lenne egy láma kérdésem, ma bekapcsoláskor a képernyő jobb szélén vmi fura folt jelent meg, mintha befolyt volna valami, mi lehet az?
Kijelzőcsere?Egy T410-es 1280*800-as panellel.
Köszi
-
tototos
addikt
Ki melyik akksit választaná?
-
Francia91
veterán
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #59077 üzenetére
Meg még 400 MHz-es FSB, első generációs Pentium M CPU-k vs 533 MHz-es, második generációsak (+ utóbbiak azt hiszem, tudják a PAE/NX-et, amit az első generációsak nem). Nem mintha lenne különösebb jelentősége, mert amúgy hétköznapi használatban szvsz kb. egyforma gyorsak.
ro_bert17: szerintem inkább a "belassulós", TRIM-et nem ismerő PATA SSD vs TRIM-et ismerő mSATA SSD a különbség nyitja.
-
ro_bert17
őstag
Én sem az ssd-s T410-hez viszonyítottam. Csak nem lehet akkora nagy különbség a T43 és T42 hardvere közt? Lehet az SP1 fárasztaná be ezeket?
(#59059) qnadam : Pfff... Pedig ennek a vasnak kellene annyira erősnek lennie, mint azoknak a netbookoknak. Ki fogom próbálni majd a hétvégén a starter verziót is, nehogy már én legyek a béna.
(#59068) voyager4.4: Köszi! Ha a vindóz vonal vakvágány lenne, akkor muszáj lesz néznem valamit.
-
Francia91
veterán
válasz
voyager4.4 #59074 üzenetére
A T500-asomban is 1600 MHz-es RAM-ok vannak (2 x 4 GB Hynix), a chipset leveszi 1066 MHz-re. Így megy ez
A T60p-mben pedig 800 MHz-es modulok voltak, ott meg 667 MHz-en működtek -
voyager4.4
senior tag
válasz
FoxiestFox #59073 üzenetére
Jah igen, úgy értettem, mármint, hogy tudna menni
, de fura, h a másik meg szállra egyezett és az meg nem ment
-
válasz
voyager4.4 #59072 üzenetére
Magasabb frekin alaigha tud menni, annyin megy, amemmnyire a chipset be van lőve.
-
voyager4.4
senior tag
Közben megoldódott a ram problémám
Egy Compaq nx6325-ből szedtem ki a ddr2-es ramját, Hynix pc2-5400-as (pedig a thinkpad-be meg pc2-4200 kéne) ráadásul magasabb frekin is megy, de megette !
A Compaq meg mekapta a Kingstont
Öröm bódottá
-
skiny83
aktív tag
válasz
qnadam #59067 üzenetére
Az alapján amiket hito leírt, boritékolom, hogy nem fog együttműködni.
hito: A minusz meg már csak azért is járna neki mert konkrétan megszivatta a vásárlót a visszaküldés macerájával.
Pont ezzel figyelmezteted a többi vásárlót.
Ha nagyon kezes akkor egy max egy semleges értékelés. -
..szegény, sajnálom. Lehet, h valami török vendégmunkástól vásároltál. Én is így jártam nem is oly rég. Kerékpáromhoz vásároltam két kereket, osztrák aprón kinéztem egy szettet, majd amikor lebeszéltük, h személyesen szeretném átvenni (1000 EUR-ós gurigákról volt szó), kiderült Szlovákiában lakik az ürge és oda kell mennem. Mindez csak azért mert asz osztrák-német vonal olyan túlmisztifikált. Itt a példa, h nem mindig van ez így.
-
voyager4.4
senior tag
válasz
ro_bert17 #59055 üzenetére
Lubuntu helyett esetleg ezt próbáld ki. A starternél ma már egy fapados linux is többet nyújt, szerintem, de ha más nem a driverekkel nem kell szüttyögnöd.
1 Docky-val meg még szebb is mint az OSXssd-vel még repülni is tud
Unetbootinnal meg mehet pendrive-ra és akk cd-t/dvd-t se kell pocsékolni a telepítésre
-
-
Francia91
veterán
Én telefon és noti alkatrészeket rendszeresen Németországból rendelek E-Bayről, eddig mind pozitív tapasztalattal bír. Posta röhejes árú, és 2-3 nap alatt megérkezik kintről
Legutóbb egy ASUS K50IJ notihoz rendeltem tápcsatlakozót, pár nappal előtte meg a Nokia N82-esemhez billentyűzetpanelt (billentyű + elektronikai panel + mikrofon), mindkettő tökéletes. De még sorolhatnám... -
hito
nagyúr
Német patkánynak szerintem küldöm is vissza a gépet
Nincs benne ODD és bios jelszavas (egyik se volt benne a hirdetésben)
-
Peet91
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy x201-re szeretnék win8.1-et pakolni, és néztem is a lenovo support oldalán, hogy minden drivernek van 8.1-es variánsa, viszont érdekelne, hogy mik a tapasztalatok, megfelelően működik minden?
-
Tim82
félisten
válasz
ro_bert17 #59055 üzenetére
Én még az SP1 előtt használtam Windows 7 Home Premium-ot T42-n (úgy 2010-ben
), HDD-vel, 2 GB RAM-mal, akkor nem éreztem lassúnak, elégedett voltam (XP-vel összevetve is) a sebességével.
A T43-at sem érzem frusztrálóan lassúnak, bár nyilván a jelenlegi, SSD-s T500-X200 pároshoz képest számottevő azért a különbség.
-
ro_bert17
őstag
Tehát akkor Nálatok elég jól működik a T43+W7?
Igazság szerint még nem próbálkoztam a wifi kártya xp kompatibilitási módban telepítésével, de egyelőre nem is az a kardinális kérdés.
Hanem hogy van-e egyáltalán érteleme W7-el próbálkozni ezen a jószágon? Én csinálhatok valamit rosszul, vagy eleve az eszköz alkalmatlan erre? Egy msata ssd+adapter verzióba már tényleg nem vágnék bele, mert attól tartok, hogy már nem a meghajtó a gyenge láncszem.(#59053) qnadam: a home premium próbaverziójának telepítése előtt nekem is megfordult a fejemben. De arra gondoltam, hogy ha véglegesíteni kellene, akkor szerint számomra hétköznapi halandónak nem lehetséges a licenc beszerzése. Ennyivel kevesebb lenne az erőforrás igénye a starternek? A kis netbugokon fut rendesen?
-
Tim82
félisten
válasz
ro_bert17 #59050 üzenetére
Leginkább azon tudom lemérni, hogy amikor apámékhoz járok (mondjuk úgy két-három hetente), nem másfél órát szüttyög a T43 a hetek alatt felgyűlt Windows 7 frissítések telepítésével, hanem 8-10 perceket.
Én még adós vagyok az N-es wifivel nekik, de mivel csak böngészésre és emailre használják a notit, nem életbevágóan sürgős. A CPU-t én is cseréltem Pentium M 740-ről Pentium M 770-re.
Lassulást amúgy nem tapasztaltam, de a HD Sentinel szerint működik a TRIM, gondolom, ennek és a light-os használatnak tudható be.
Valamilyen non-PAE kerneles Linux-kiadással próbálkozz, az lehetett a gond a T42-nél. Azzal, gondolom, próbálkoztál, hogy az XP-s drivert telepíted kompatibilitási módban az N-es wifihez, majd kerestetsz hozzá a W7-tel frissebb illesztőprogramot, ill. esetleg az eszközazonosító alapján a neten is próbáltál találni hozzá drivert.
-
ro_bert17
őstag
Végül is mi a tapasztalás a korszerűsített T43-at illetően?
Csak mert én egy T42-t kezdtem "eszetlenül" szerelgetni, fejlesztgetni.
A hozzám került alapszerű konfigba belekerült egy csomó minden.
Két féle pata csatolós ssd-vel próbálkoztam. Az egyik egy kingfast, majd egy transcend márkájú. Az előbbi nem igazán nyerő, felejtős, az utóbbi valamennyire ígértesnek tűnik.
Lett bele M755 cpu. Ez nem okozott csalódást, bár ez sem fog világot megváltani.
A wifi kártyáját lecseréltem egy N szabványosra. Az itteni segítséggel sikerült elindítani vele a gépet. Viszont amíg xp-hez sikerült drivert találni, W7-hez ez még nem igazán jött össze.
Memóriából 1GB-nyi fru-s volt benne. 2x1GB-ot tettem bele, de úgy tűnik az egyik modul hibás lehet, mert kb. fél óránként volt kék ablakom.Így maradt 1,5GB keverék.
Ezek után a XP nem rossz. De mivel lassan end of life, tettem rá próba W7-et. A prof. eleinte jónak tűnt, majd a patch-ek után azért feladta a harcot a gép, és kellőképp be is lassult. A mostani hétvégi próbálkozásom egy home premium, jelenleg frissítések nélkül. De sejtésem szerint idő kérdése hogy belassuljon erre is.
Próbáltam volna valami lubuntut is tenni rá, de az el sem indult. (kellő hozzá nem értésem okán, amúgy is szívesebben maradnék vindóz vonalon).
Szóval egyelőre eddig jutottam, és nem tudom van-e értelme tovább próbálkoznom, mert eddig két-három hétvégém ráment. -
Kalandor
HÁZIGAZDA
Lenne egy X301, amiben nincs SSD, így csak pendrive-ról tudok egy linuxot indítani.
Milyen linuxot és ahhoz milyen szoftvert tegyek rá (a legegyszerűbb változat kellene, akár parancssor is), hogy az akku állapotát (elhasználódottságát) ki tudjam nyerni? -
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
-
bajuszati
tag
válasz
FoxiestFox #59037 üzenetére
értem, ezt nem vitatom, csak nem akartam újra rakni az ssd-n az oprendszert
-
-
bajuszati
tag
sziasztok,
t500hoz driver pack valakinek win7re?
-
válasz
Falcon C. #59028 üzenetére
Egy szó mint száz, sajnos ezeknek a gépeknek az akkutechnológia a gyengéje.
Néhány évente a gép használtpiaci árát simán el lehet verni akkura, ha az ember tényleg naponta használni akarja, és meríti, tölti..
Mázlisabb szériákat csinált a Panasonic, azok elég emberi időket élnek, de a többi épp olyan kuka, mint a többi gépnél. -
Tikakukac
titán
válasz
Falcon C. #59025 üzenetére
Hát jó gépek. Igaz. Meg még sok más ezer is jó gép. Ez így egy nagy köd. Anyámnál is van T60 IPS ettől még nem lesz ügyesebb, sőt, haveromnak T430-at vettem, villamosmérnök, de ettől még tök sík az egészhez, hiába végzett kiválóval BME-VIK-en, ami azért nem egy sűrű dolog, én már csak tudom. Ez van. Ehhez ki kell sz*pni az utat bőven.
A gond ott van, nyomatékosítok, hogy amíg valaki tényleg nem rak le elém valami olyat, amit eddig még nem tudtunk, addig az csak egy tucatszöveg, amit mi is suttogunk mindig. Ha valami inside infó jött volna ki, hogy figyelj, itt ez meg az az akksi nem jó ennyi meg annyi felett mert a turbinális buzgantyút beszívja az űrgolyhók lézersugara na akkor igen. Na az valami. De ez így csak olyan, mint a 120k-s konzumer notik között mikor próbálunk jobbat-rosszabbat kihozni. Egyformán sz@r mind, csak más a csomagolás, nagy ritkán lesz valami ami miatt egyik jobb másik nem. A többi meg szemfényvesztés leginkább.
-
Gondwana
addikt
válasz
kecsawi #59021 üzenetére
Ha 90W-os a tàpod, hasznàlhatod ìgy is, ha 65W-os, a gép akku nélkül lekorlàtozza a procit, nem engedi maximumig kihajtani, főleg diszkrét vga-val.
Szerk.: az tovàbbra sincs meg, milyen mérhető eltérés van kikapcsolva töltéskor. 80% felett persze vàlt a CC/CV mòd, de 80% alatt meg mindegy az akkunak, hogy maximàlis töltőàramot kap, vagy a gép terhelésének függvényében picit kisebbet.
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
Tikakukac #59020 üzenetére
Egy fórumtárs kérdezett valamit, mire válaszként leírtam egy általam tisztelt, nagyra becsült ember szavait. Talán én értem rosszul, de miért kell lekezelően beszélni egy ismeretlen ember végzettségéről, tapasztalatairól, ismereteiről, ráadásul röhögni rajta? Engem ez elszomorít. Nem őt akarom védeni, nem szorul rá, csak a hozzáállást nem értem. Emellett nem azt mondta, hogy a Thinkpad egy az egyben nagyszerű, hanem hogy azok jó gépek. Mivel láttam már nála a T sorozatból egy masinát, biztosan nem a levegőbe beszél. Ha rosszul fogtam fel, bocsánatot kérek tőled és mindenkitől! Azzal teljesen egyetértek, hogy mint minden eszközt, így az akksit is használni kell, nem babusgatni.
-
kecsawi
senior tag
Üdv!
Akksi nélkül vettem egy t61-et. Nyilván csak adapterrel tudom használni. Van-e valamilyen indok arra, hogy vegyek bele, vagy nyugodtan használhatom így is? -
Tikakukac
titán
válasz
Francia91 #59018 üzenetére
Ennyi dettó. Ezen felül már annyira mindegy a jó akksi bírja a fos meg meghal. Mindegy mit táncolok körülötte.
Falcon C.:
Ha valaki eleve rámondja, hogy a TP az úgy egyben nagyszerű ahogy van, főleg akksira, akkor röhögnöm kell. Keress csak vissza mit szoptam én meg sokan mások mire talált egy értelmes akksit ami nem gyilkolja le magát attól, ha a polcon áll és évente 3-szor ránézel.
Kivonatban: túl sokat parázol. Vagy ráfekszel a témára és addig keresel egy rendesen összerakott és cellázottat, vagy beállítod a töltést és csá. Ha rossz akksid van, akkor úgyis meg fog halni rakhatod te 16.5 fokra, északi irányba állítva, háromszög alá, reggelente puszit adva rá.
Engem mindig kérdeznek mi legyen az akksival. Helyes válasz: rakj el pénzt másikra, a mostanit rakd bele, aztán hadd szóljon. Ha esetleg tudunk egy gyártó közeli emberről aki mondjuk villamosmérnök és kémikus egyben, na majd akkor megtérek, addig meg hiszek a 2 kicsi szememnek.
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
Gondwana #59008 üzenetére
Tudtam, hogy ha leírom azt a szót, hogy mérnök, legalább egy ember felemlíti, hogy vannak, akiket úgy rugdosnak át vizsgán, s hogy ez nem ennyire egyszerű... Szerintem ez általános fórumbetegség, eddig bármelyik fórumon tettem így, mindig így jártam.
Tudom, hogy nem olyan egyszerű és láttam az illető mérnök papírjait, szó sincs átrugdosásról. Igaz, nem a NASA-nál dolgozik (még ha fejlesztőmérnök is), de anno azt kértem tőle, hogy konyhanyelven, tömören mondja el nekem, hogyan és mit tegyek.
A válasza az volt, hogy lehetőleg ne használjam töltés közben a gépet (és soha ne engedjem teljesen lemerülni, de azt a Windows amúgy sem hagyja, ha jól tudom). Hozzátette, hogy biztosan adnak a géphez szoftvert. Mikor mondtam neki, hogy egy Thinkpadról van szó, rögtön bólogatott, hogy azok jó gépek és biztosan található a honlapjukon erre vonatkozó tanács. Mivel nekem annyi bőven elég volt, amit ő mondott, nem feszegettem tovább a témát.
Mikor a fórumtárs hasonlót kérdezett, bátorkodtam leírni, amit egy olyan ember mondott nekem, akiben bízom. A lényegen persze mindez nem változtat: az eszköz van értünk, nem mi az eszközért, s bár gondolkodó emberre vall, ha valaki kímélni akarja a tulajdonát, de nem kell túlaggódni a dolgot.
Részemről nincs harag, se sértődés. Béke!
-
Francia91
veterán
válasz
Tikakukac #59017 üzenetére
Én annyira nem aggódok ezeken, belőttem 20-80% közé a töltést, oszt benn van állandó jelleggel a T500-ban. Szünetmentes tápnak tökéletes, itthon dokkból használom, ha viszem vhova, akkor meg felnyomom 100%-ra (ez úgy havi 2-3 alkalom), vagy hagyom 70-80% körül (attól függ, hogy milyen hosszú időt lesz várhatóan hálózat nélkül). Elhasználódása nem csökkent, mióta megvan, remekül bírja még most is. IGP-vel és WIFI-vel böngészve 3,5-4 óra, YouTube 2-3 óra
Meg USB-s DVB-T Tunerrel TV-zve simán kibír egy komplett F-1 futamot HD-ban
2010-es Panasonic akksiról van szó -
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #59015 üzenetére
Ha ki és berakosgatod az akksit az akksitöltés határolót elfelejti a gép (talán most már nem), szépen csutkára vereted és lám, máris elértük, hogy felesleges lerakni 5000 karaktert, mert már az első pontot agyonvertük.
A HP-m akksi nélkül ment fél évig. Ennek oka a rossz akksi volt és az, hogy ez dokkban feküdt és soha ki nem volt véve. Most vettem asztalit, mellette van noti. Mindent a helyére.
-
válasz
Pszihonaranc #59015 üzenetére
gondolom a vidékezés alatt a hosszú utazást értette...
van valakinek eladó t510be való vinyó kerete gumisínekkel (a belső) és caddyje (külső)?
-
Pszihonaranc
senior tag
(#59011) Tikakukac "Akksi nélkül használni notit elég érdekes választás."
Miért érdekes? Amikor otthon használja az ember, és folyamatosan be van dugva nem mindegy, hogy van benne akksi vagy nincs?
Az természetesen más ha viszed magaddal...(#59012) Colonel993 Ne haragudj, de ezt a vidékes célzást nem tudom mire vélni
Viszont az egyéb tippeket megfogadom.(#59010) btudos Minden valószínűséggel úgy is lesz
-
soldi3r
veterán
válasz
Colonel993 #59012 üzenetére
Mi a kulonbseg ha kikapcsolva vagy bekapcsolva toltom?
tök fölösleges benne tárolni mint ahogy kivenni is, ha mukodik a Power Manager.
-
Gondwana
addikt
válasz
Colonel993 #59012 üzenetére
7.) Hideg: háromnapos hokitorna végigfotózása szépet harapott az akkum maximális feltölthetőségébe.
-
Colonel993
senior tag
válasz
Pszihonaranc #59009 üzenetére
Tulajdonképp ez nem hülyeség... ha otthon vagy illetve konnektor közelben; nyugodtan kapd ki az akkut... tök fölösleges benne tárolni (ha nagyon komoly munkát végzel, illetve vidéki vagy akkor a lelki nyugalmad miatt benne tarthatod, nehogy Ilidan Raid Loot közepén szálljon el az egész
egy esetleges áramszünet/ingadozás miatt) mert azon keresztül szünetmentes tápként folyatja az áramot.
Tölteni értelemszerűen legegészségesebb kikapcsolt állapotban, de nagyon csekély százalékban megy az akku rovására ha éppen bekapcsol gép mellett töltöd, Tehát ez Tök 8
Ami jobban nyírja a Lítium származékos akkukat;
1.) Maga a használat
2.) Benne hagyva a gépben MINDÍG úgy használva töltőről
3.) Túl merítés (pl jó ha a gép már 5-7 százalékon hibernálja magát, pláne ha HDD van bene)
4.) Túltöltés (Elég max 90-96%-ig tölteni, tökéletes feszültség mérő szerkezete csak a NASA-nak van)
5.) Kalapács...
6.) Huzamosabb ideig (2 év) 50% -"Storage mode"- fölötti töltéssel használat nélkül tárolás
-
Tikakukac
titán
válasz
Sokkal összetettebb ez a kérdés annál, mint egy akármilyen mérnök rávágjon egy választ.
Ott a remek manager az akksihoz, használd és kész. Akksi nélkül használni notit elég érdekes választás.
-
btudos
nagyúr
válasz
Ha tenyleg nem akarod hasznalni, toltsd fel 60-70 %-ra, rakd el huvos helyre, es havonta egyszer nezz ra, hogy tuti ne meruljon le nullara, az nem tesz jot neki.
-
Gondwana
addikt
válasz
Falcon C. #59006 üzenetére
Sértődés ne essék, de csupa kettesre lerakott vizsgákkal is lehet mérnöki diplomát szerezni. Ha valaki valamit nem ért, az attól még működhet. Ha ez az akkuhasználat tényleg ennyire egylábonállósan balettozós lenne, vállalati környezetbe az életben be nem engedték volna, NASA-féle ThinkPad-alkalmazásokat meg ne is említsem...
(egyszerűen annyi, hogy a Li-ion akkuk gyártásánál a Li-elektróda felületének maximalizálására törekszenek, gyakorlatilag habosítják, ami ráadásul használat közben korrodálódik. Ha innen darabka leválik és rossz helyre úszik, úgy csinálhat cellazárlatot, hogy semmit se tehetsz ellene) -
lakkusjj
aktív tag
válasz
Pszihonaranc #59004 üzenetére
Power manager-ben battery fül, battery maintenance, itt beállítod, hogy pl 30% alatt kezdje csak tölteni, és pl 90%-ig töltse csak.
Az rongálja az akkut leginkább, ha maxra töltve áll a gépben. -
Falcon C.
aktív tag
válasz
Pszihonaranc #59004 üzenetére
Nekem azt mondta egy mérnökember, hogy lehetőleg csak akkor töltsem, amikor ki van kapcsolva a gép, ergo, használat közben ne, ha nem muszáj. (Biztos lesz, aki ezt megcáfolja és előáll egy másik tippel
de én így használom.)
-
Francia91
veterán
Mióta újratelepítettem a T500-as az SSD végett, nem világít a Bluetooth LED
Működni teljes értékűen működik, az N8-asommal minden faszán megy, Bluetooth nyomtatás is remekül működik, csak a LED nem jelez vissza....
Mi lehet a problem? Vagy a megoldás...
Ugyanúgy a System Update által telepített driverek vannak fent, mint a HDD-s korszakban -
Pszihonaranc
senior tag
Szeretném kímélni az akkumulátoromat ahogy csak lehet. Mit ajánlatos tennem, a hosszú élettartam megőrzése érdekében?
Vannak hivatalos eljárások, esetleg házi praktikák, amivel az akksi élettartamát ki lehetne tolni? -
icoj69
tag
Sziasztok!
Ha esetleg érdekel valakit, sikerült rábírnom windows 8.1 alatt az x200s wi-fi jelzőlámpáját arra, hogy ne csak folyamatosan világítson, hanem villogjon adatforgalmazás közben, ahogyan win 7 alatt.
Letöltöttem a win 7 x64 drivert és kényszerítettem a cserére. -
Sanyi.mTs
addikt
hangerőváltásnál és éjjeli fény kapcsolásnál megjelenik a képernyőn a változás és annak értéke, de most valamiért a fényerőnél nem jelez semmit a kijelzőn. (a fényerő azért változik). újraindítás nem segített.
mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- OpenWRT topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen routert?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
- ÚJ Bontatlan Honor 400 Lite 8/256 Velvet Grey, Dual SIM
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest