- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peet91
aktív tag
válasz
FoxiestFox #62099 üzenetére
Hogyne tudnék. Egyszer egy okos ember azt mondta, hogy ne akarjuk megjavítani azt ami nincs elromolva. Mindettől függetlenül egy próbát megért, és egyébként az a tapasztalat, hogy a HDSentinel honlapján levő drivereket nem szereti egy x61 (4-ből egyet sem). Szóval most visszament a win default ahci driver. És ez marad is.
-
-
Peet91
aktív tag
válasz
rgeorge #62095 üzenetére
De igen, most kipróbáltam hogy kitörlöm az eszközt, driverestől, aztán beállította a szabványos ahci kontrollert, azzal megy a trim, viszont ez ilyen háború előtti 2006-os driver, szóval megpróbálok valami frissebbet, aztán max visszaállítom erre, ha sehogy sem lesz jó.
Köszi a segítséget!
-
Sensei
aktív tag
Lazán kapcsolódik: [link]
-
Peet91
aktív tag
válasz
rgeorge #62091 üzenetére
Valaki meg tudja mondani a pontos driver verziót? Csak mert nézem a weboldalt, és itt eléggé gyűjtő jelleggel, Intel ICH8/ICH9/ICH10/Z68/C216 Driver van a x61-ben pedig egészen pontosan ICH8M-E/M SATA AHCI Controller van. A kérdés maga az, jelenleg a 8.9.2.1002-es verzió van fent, és nem jelez újabbat, ettől még megeszi a HDSentinel oldalán ajánlott pl. 9.6.5.1001-et, vagy a későbbi 10-es verziókat?
-
válasz
animatrix11 #62092 üzenetére
Ez még mindig soknak tűnik.. milyen pasztát használsz?
-
animatrix11
őstag
-
rgeorge
addikt
válasz
Peet91 #62089 üzenetére
A Sentinel elég megbízhatóan jelzi vissza a trim-et. A parancssori ellenőrzés csak a parancs operácisó rendszer általi küldésének tényét mutatja, a Sentinel azt is jelzi, hogy ez a parancs eljut-e a meghajtóig. Ha nem, de a rendszer küldi, akkor ott a driver hibás. A sentinel oldala is segít a megfelelő driver kiválasztásában.
-
Francia91
veterán
válasz
Peet91 #62089 üzenetére
Szerintem próbáld meg feltenni a HP féle IRST drivert, azzal meg szokott oldódni a probléma
-
Peet91
aktív tag
válasz
CharlieDrop #62088 üzenetére
Fun fact: Hozzáadtam a registry bejegyzést, lekérdeztem, és 0-t kaptam eredményül, de a HDSentinel továbbra is azt írja, hogy inaktív. Nyomtam egy restartot is, de nem változott a helyzet. :/
-
-
Gondwana
addikt
válasz
Tikakukac #62080 üzenetére
Màrpedig mindenigaz, mert amikor megmurdélt az X201-em affs-e alatt az inverter, asszonypajtàs X200-àbòl vettem ki cserealkatrészt, de idővel a csalàdi béke érdekében megkapta az X201 eredeti LED LG kijelzőjét szalagkàbelestől.
(Apropò, hùsvét utàn lesz egy eladò AFFS moddolt működő wacom ceruzàs X201-em) -
-
bnorci71
addikt
válasz
FoxiestFox #62079 üzenetére
nem a Low-endhez ragaszkodom hanem az árakkal van a bajom
Ha a Thinkpad E531 LE akkor az Ideapad mi?
-
bnorci71
addikt
válasz
btudos #62077 üzenetére
nem tudtam, hogy csak a felsőkategória rendes gépUser hiba
Powewr managerbe elállítottam a min fényerőt, beállította, de változtatni csak újraindítással lehet, újraindítottam a gépet visszaállítottam most már OK minden
mondjuk ez elég hülye megoldás amikor 'Alkal'maz meg OK gomb is van.... -
Tikakukac
titán
Aki esetleg, netalántán, mégiscsak buzulgatna rajtam kívül x200-al, álljon itt az öröknek: az x200-ak LED-es szalagkábele kopp ugyanaz mint az x201-ekben megtalálható, ugyanúgy 40 pines, tökéletes. Kijelzők is csereszabatosak ha minden igaz. Hajrá.
-
-
HSM
félisten
válasz
CharlieDrop #62065 üzenetére
Jól meg kell fújni, és megjavul, ha amúgy jó.
Nem szeretik az állást elvileg.
-
-
bnorci71
addikt
Segítsetek mert kivágom sa gépet a w7-el együtt
eddig tudtam a gyorsgombbal fényerőt állítani most nem a vezérlőpultból a személyreszabásnál siscs csuszka a Power managmentbe se találok semmit sőt ott sikerült olyat csinálnom, hogy ha nincs nyitva egy ablak teljes képernyőn akkor az asztalt még fényesebre állítja brrr
az agyam kiég
a hangerő megyThinkpad e531
-
Poo
senior tag
válasz
Én már vagy 5-6 gépet(T410) vittem szervizbe fan hibával, a jelenség ugyan ez mint nálad,állítólag ha belefújsz akkor elindul valami széria hiba szerintem.
-
Chaser
legenda
válasz
Ha ez komplett hűtő hibátlan ventivel ajándék ár
Én vettem bayről gyári ventit T60-ba, kb hibátlan feedbackes eladótól. 4k körül volt az ára. Jóval később lett beépítve. Sorjásak voltak a lapátok, működött kb fél évet...szóval ki kell fogni. Egy haverom azt mondta 1-2k ugy. is lehet simán jó. persze ugyanúgy lehet rossz is. -
Tikakukac
titán
válasz
CharlieDrop #62068 üzenetére
Volt már olyan ventim x200-ban amiről ha nem tudtam volna, hogy életében nem volt szedve és céges volt, azt mondtam volna utángyártottat raktak bele. Aztán jött még pár ilyen. Tuti módszer erre tényleg csak az ha láttál már vagy százat aztán ismeretlen a fogása...
-
válasz
a ventilátor viszonylag egyszerű eszköz, már-már majdnem mint egy szög. ha forog nem lehet nagy baja. lehet csak a gép érzékelte hibásan az inditásnál. amig megy, szerintem felesleges újat venni.
-
xcds
őstag
válasz
Mennyiért kellene adnia, hogy ne kérdezd meg
-
válasz
Simán lehet, hogy csak rátekeredett valami szösz. Tisztítsd ki, ha nem garanciális már.
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok.
Ma FAN error-ral nem kapcsolt be párom T410-e. Vmi fura módon akku ki-be után jó lett és egész nap ment.
Szerintetek döglik a ventilátor?
Ez jó ár egy ventilátorért?Köszi
-
Gondwana
addikt
válasz
buca84 #62063 üzenetére
Miért, a géphez màr van egy 170W-osod, nem? Akkut bekorlàtozod 30-70%, a 135W-ost meg bevàgod a gép mellé hordozòsnak, ha rajta van az akku, a kisebb töltő nem jàr teljesìtménykorlàtozással. (dokkon màs a helyzet, ràadàsul ha olyan a dokkolò, amin van LPT/rs232, tàpeltűnéskor sìmàn lekapcsol, ha biosban Enable legacy on dock van beàllìtva, 1ébként csak undockol)
-
rgeorge
addikt
válasz
animatrix11 #62057 üzenetére
Ha 2008.08 előtti gyártású a gép, akkor csak óvatosan a teszteléssel.
-
Francia91
veterán
válasz
animatrix11 #62057 üzenetére
A hőcsöveket érdemes megnézni, nem-e sérültek véletlen. Egy normális pasztával nem kéne, csak 45-60 fok között működnie... /T61-nél legalábbis ebben a tartományban szokott lenni/
-
animatrix11
őstag
Sziasztok
Problémám lenne egy R61-el Quadro vga-s verzió és nemrég elkezdett fagyogatni, kiderült hogy bekapcsolás után a GPU alapból 80-90en fokos és emiatt áll le a gép, újrapasztáztam a vganál lévő hűtőt de nem segített, mi lehet vele a baj
előre is köszi!
-
-
-
_Petya_
őstag
Sziasztok,
A T410 recovery lemezei géphez kötöttek, vagy másik ugyanolyan géphez használhatók?
Én készítettem recovery lemezeket, működtek is rendesen az én gépemen. Viszont egy ismerősöm vett egy ugyanilyen gépet használtan, windows matrica van rajta, de az oprendszer kalóz. Vissza szeretné állítani a gyári állapotot, lehetséges ez az én recovery lemezeimmel?
köszi,
Petya -
Gondwana
addikt
válasz
buca84 #62048 üzenetére
A 4337 jò lesz T520-hoz, a hozzàcsomagolt 90W töltő miatt nem ìrjàk a 4magos i7-es gépeket (oda 170W kell, ugye...)
ThinkVantage gomb: régebben ìrtam mindkét registry opciòt, ami a beépìtett és az USB Ultranav funkciòjàt àllìtja bàrmire. ( files\\ keresőszò meg kellene, hogy talàlja)
-
adorjant
őstag
Üdv!
PC3L ramokkal használ valaki T500-at? Van nálam most 2x2 és 2x4gb is,2x2-vel ugrál a kép,ATI-val hibátlan,a 4gb modulokkal pedig el sem indul a gép.
Gondolom a szabvány miatt,de hátha valakinek van valami ötlete
BIOS az elérhető legújabb gyári. -
buca84
őstag
QM procis T520-hoz jó lehet a 4337-es dokkoló?
Lenovo oldalon csak 2 magosat írnak... -
Xmodule
őstag
van valakinek tippje honnan kitöl erdemes t500ba halk ventit venni?
-
Tikakukac
titán
válasz
CharlieDrop #62035 üzenetére
Még a billentyűzet dokkos 10 colos tablet is szívás. Tapasztalom. Mennyit agyaltam én is ezen a tabletes dolgon... de mindig rájövök, hogy borzalmas.
-
Gondwana
addikt
válasz
szlovibuki #62036 üzenetére
Kék gomb? Erre való.
(prózában) -
mcroberto
tag
Sziasztok.
Találkozott valaki olyannal hogy X61S leáll telepítés közben?
W7 x86 és x64 nél is ugyan ott, amikor átváltana nagyobb felbontásra, ahol ki kellene választani hogy milyen módon telepíted, tiszta, vagy update.
Live Ubuntu-nál is csinálja, de ott is kb ott ahol grafikus módra váltana.
Tettem bele másik ramot, ami T60ban tökéletesen megy, azzal is ezt csinálja.
Winyó nélkül is kipróbáltam, Live Ubuntu ott is elhasal.Bios-t is vissza állítottam defaultra.
Tipp? Ötlet? Köszi
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #62037 üzenetére
-
válasz
szlovibuki #62036 üzenetére
Az önmegsemmisítést indítja el, de előtte formázza a lemezeket.
Egy órád van! -
szlovibuki
tag
A ThinkVantage gomb mire szolgál? Mert hiába nyomom meg nem történik semmi. Kell valami driver hozzá?
-
franc0
őstag
válasz
CharlieDrop #62032 üzenetére
Akkor vegyél egy iPad-et és próbáld ki. Ennyi.
Majd rájössz. -
HSM
félisten
válasz
CharlieDrop #62032 üzenetére
Az az érintőkijelző akkora méretben... Rakat kosz állandóan a display, és a kezedtől nem is látod mit csinálsz. Hatalmas élmény lehet.... Telefonban helyspórolásra elmegy, de bármi másban... Sose értettem, mire jó az ilyesmi....
-
CharlieDrop
veterán
-
franc0
őstag
válasz
CharlieDrop #62020 üzenetére
Ki beszélt itt előrelépésről?
Tablet helyett javaslom. Megvan a nagy noti ereje és egy mobil eszköz kényelme.
-
Csibe78
tag
válasz
Gondwana #62028 üzenetére
Oké értem azért írtam hogy az Aida írta ezt nem tudom hogy mikor gyártották nem szedtem szét meg amúgy nem is szeretném, a képnek ha épp nem fekete a háttér nagyon szép képe van csak olvastam erről a foltosságról és nem tudom hogy ez mennyire befolyásolja a kijelző élettartalmát.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Csibe78 #62026 üzenetére
Panel kiszed, szemmel vizsgál, örül-bánkódik.
Jó igaz, én mindent szétszedek mindig, de annál biztosabb, hogy az esetleges matrinyát megnézed nincs. 10 éves szvsz nem nagyon lesz az a panel, de érdekességek mindig vannak. Rühellenek is mint a bánat ha veszek valamit amiben van kijelző, 1 órát elvoltam a fénygépem kijelzőjével, alkudtam is 5k-t a betyármindenségit neki. Ami karcmentesnek van hirdetve legyen az.
-
Csibe78
tag
Sziasztok. Nem rég vettem egy Lg paneles T500-t. ez az első laptopom de már régóta kerestem egy szép állapotút és úgy nézz ki megtaláltam. egyetlen egy dolog van ami aggaszt a gép legtöbb alkatrészén 2010 gyártási dátum van az lg panelem az aida szerint meg 2005-s gyártmány és ami pár nap után feltűnt hogy a fekete szín fölég Windows betöltése közben mikor fekete a háttér picit foltos nem durván de azért látszik közel hajolva hogy nem egyféle fekete hanem hol halványabb hol nem annyira. És a kijelző alján a visszajelző ledeknél átvilágít a fehér picit... mivel lg paneles fizettem rá picit többet a gép vásárlásánál mert ez jobb panel...tehát a kérdés várható hogy behal a panelom a közeljövőbe mivel majd 10 éves már gyártás (AIDA) szerint? Mivel egy 50k laptopnál 20k-s panel cserével kezdeni nem túl jó üzletnek tűnik így
-
cellpeti
nagyúr
nekem is bejönnek az X200asok, de az nem, hogy nincs rajta tapipad.
-
HSM
félisten
válasz
8-10 colos tablethez képest hatalmas 12"-os kijező, viszont a T410-nél lényegesen kisebb tömeg és méret, tehát jobb hordozhatóság, és hasonló hardver. Ha kicsit kisebb/könnyebb gépre vágysz, én is azt ajánlanám.
Mikor vettem a T410-et, megézegettem egy X201-est is, és korrekt kis szerkezet, és kellemesen hordozható. Nekem viszont túl pici lett volna dolgozni, így a T410 lett ....
(#62021) btudos: Ha meglesed az előzményt [link], kicsit az jött le, hogy tetszik neki a T410, csak valami kisebbet, könnyebbet szeretne...
Mobilitás szempontjából pedig komoly előrelépés egy X201 egy T410-hez képest.
-
btudos
nagyúr
válasz
Mivel ugyanaz a generáció, csak kisebb, szerintem egyáltalán nem előrelépés.
-
Gondwana
addikt
X201 AFFS mod fényerőlépcsői - fejlemények:
Fejezeteket már nem számolok, de van egy új irány: kaptam egy kódot: 5:=4.3k
A fejleményekről majd beszámolok. -
N0rbiii
csendes tag
üdv!
T400-ast szeretnék venni és lenne néhány kérdésem ha lenne itt olyan ember akinek van ilyen gépe és zavarhatnám 1-2 kérdéssel akkor kérem írjon privit! Nagyon szépen köszönöm előre is
-
-
cellpeti
nagyúr
imádom ezt a T410est egy dolog kivételével. Igazán megcsinálhatták volna, hogy oldalt lehessen tölteni, mint az új Dell notikat
-
solaris7
tag
válasz
FoxiestFox #62006 üzenetére
Köszi,nem kellett sokat barkácsolni minden passzolt mintha eredeti lett volna csak ami kitámasztott azt kellett eltávolítani.
-
franc0
őstag
válasz
CharlieDrop #61996 üzenetére
Vegyél egy X201-et meg egy dokkolót.
-
-
solaris7
tag
T60-as tulajokhoz szólok,meg persze akit érdekel.Aki esetlég késztetést érez magában hogy a gépében kicserélje a ritka lapátos két hőcsöves hűtőt T500-as hűtőre azoknak itt van három kép. Igaz felpolírozhattam volna szebben is de már nem volt idő rá (és úgysem látszik). Eredeti állapotban a T500 hűtő egy kis felületkezelés után Lamellás csiszoló koronggal eltávolítva ami feltartotta a billentyűzetet.
Majd rögzítve az eredeti leszorító lemezzel így már nem tart ki illeszkedik a billentyűzet.
Hatékonyabban teszi a dolgát és halkabban,ritkán kapcsol be 52-58 fok közt alakul a hőmérséklet. Alulfeszelve + TPFanControl.
Ezt mind azért követtem el mert IPS kijelzővel van a gép és az nagyon brutál -
Kbali
nagyúr
Ha szervizben tudják sütni a bios-t, akkor javítás, ha nem, akkor alaplapcsere szerintem.
Elvileg visszakapom majd a gépen szerviz után, kíváncsi vagyok, mennyi idő lesz. Most cserének kaptam a cégnél egy másik 420i-t, de ennek meg kijelzőjén vannak érdekes fényes, világos foltok, ami csak világos háttérnél látszik, sötétnél alig (úgyhogy, ha visszajön az enyém, akkor megy ez). -
Sziasztok, egy X200-asba szeretnék akkut venni, a mostani nem bír már egy órát sem (42T4648 6 cellás).
Egy 9 cellás mennyivel nagyobb és drágább, mint egy ilyen 6-os?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Kés topik
- World of Tanks - MMO
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- Motoros topic
- Microsoft Excel topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Új Lenovo ideapad Slim 5i Multimédiás Laptop -35% 16" Brutál i5-1245U 10Mag 16/1TB IPS FHD+
- Asus Zenbook Pro 15 i7 7700HQ/1050ti 4GB/16GB RAM/100% sRGB
- Használatra kész Lenovo IdeaPad 15IKB i3-8130u,4GB DDR4,FullHD
- 8 GB-os Quadro RTX 4000 kártyák - garanciával
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-8265U I 8GB I 256SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad T14 G1 Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest