Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Kapcsolódó linkek:
• Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomiii258
tag
válasz
manokaki
üzenetére
Igen, az nekem is nagyon gyanús, ezért is írtam le...talán a P10-es meg a Sim-kártyám kapcsolatában valami nem kerek.
Sajna újraindítás, meg repülő-mód ki-be kapcsolása nem oldotta meg, de azt hiszem este első körben rápróbálok feleségem Telekom előfizus SIM-ével. Ha azon se lesz Volte, akkor onnantól azért elég biztos, hogy a telefonban hibás valami. -
Tomiii258
tag
válasz
gretzky77
üzenetére
Bocs, azt nem írtam, hogy a biztonság kedvéért már őket is felhívtam kb 2 hete és egy srác elég sokáig matatott, azt mondta, hogy 2 helyen is megnézte a dolgot (szóval még csak nem is az volt, hogy kapásból rávágta) és azt mondta, hogy minden OK, be van kapcsolva, úgyhogy szolgáltató oldalról tényleg nem tudok mit csinálni.
Amúgy a tárcsázóba beírt kód alapján nálam az IMS-regiszráció sem érhető el, az meg úgy olvasom szükséges a Volte és Vowifihez is.
-
Tomiii258
tag
válasz
manokaki
üzenetére
Na azt konkrétan nem néztem, hogy EU-s vagy sem, de Alzánál vettem, ami hivatalos forgalmazó, úgyhogy ezzel sem kéne hogy gond legyen.
A gyári visszaállításnak nem szívesen ugranék neki, elvégre kb mostanára sikerült mindent beállítanom a telón, plusz az se biztos, hogy megoldja, de jogos, hogy lassan nem marad más opció.
Legfeljebb még egy másik SIM kipróbálása, de pl asszonynál nem is tudom, hogy egyáltalán be van-e kapcsolva a volte a saját telőján
-
Tomiii258
tag
válasz
manokaki
üzenetére
Sajnos ezeken már mind végigmentem...
Mivel ugyanaz a fizikai SIM-kártya, amivel Samun működött a Volte, csak egyszerűen átraktam a P10-be, ezért szolgáltatói oldalról rendben kell, hogy legyen.SIM beállítások között viszont se Volte kapcsolót, se VoWifi kapcsolót nem találok ott, ahol lenniük kellene.
Ezek mellett pedig ez a tárcsázós kód is azt írta akárhányszor néztem, hogy egyik sem elérhető, se a Volte, se a VoWifi. Plusz azt is néztem már, hogy hívás közben valóban elmegy a mobil net, tehát egészen biztos, hogy nem is működik a Volte.
Ezek után teljes tanácstalanság...jobb híján ezért próbálok találni valakit, aki feltöltőkártyás voda/one SIM-et használ és sima P10-ese van, mert ebből derülne ki biztosan, hogy ez a dolog tényleg csak engem érint, vagy valami más gond van.
-
manokaki
addikt
Igy már nézted ??
Tárcsázóba írd be a *#*#4636#*#* kódot, majd a "Phone Information" menüben jobb felül 3 pöttyre kattints és keresd a felugró ablakban az
"IMS service status" sort!
Ha ténylegesen be van kapcsolva a VoLTE, akkor azt fogod ott látni, hogy:
Hanghívás LTE kapcsolaton: Rendelkezésre áll! -
manokaki
addikt
válasz
Tomiii258
üzenetére
Telekom és megy rajta a Volte is meg a Vowifi is megnéztem..
Különben szerintem ebből a szempontbol a sima 10 és a 10 Pro között nincs különbség , a kijelző ,a Ram , a fényképező ami más ...
Sim kártya beállitásoknál feladja a , hogy Wifi hivás ?? A Volte-t én sem látom csak , mint mondjuk a Samun -
Tomiii258
tag
válasz
manokaki
üzenetére
Ha sima P10-esed van, akkor milyen SIM-mel használod?
Esetleg feltöltőkártyás voda/one?
Volte-t működésre tudtad bírni?
Nekem ugyanis nem sikerül, miközben ugyanaz a fizikai sim korábban egy Samuban volt és simán ment rajta a volte, szóval kicsit tanácstalan vagyok...
Más már írta, hogy P10pro-val megy a Voda/One hálózaton is a Volte, de az mégis pro volt. -
manokaki
addikt
Ujabb harci kérdés

Megér egy 10 Pro 180,000-200,000 FT felárat a 10-re , 256-512Gb-os memoriával ?
-
manokaki
addikt
Hol lehet megnézni a töltési ciklust vagy akkumlátor ciklust ??
Ahol a 9 és 9 pro-n volt Beállitások - telefonrol - akkumlázor , na ott nincs
! -
gattolino
senior tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Most olvastam az iPhone tesztet, érdekes ott nem említik meg ezeket. Pedig ennyi erővel ott is említhetnék. Ezeket hogy radio, infraport felejtsük már el..
-
tomboy0013
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
És azon kívül melyikben van még hogy ezt külön ki kell emelni minden tesztnél? A Xiaomi-kban kb mindig is volt, de van még jópár gyártó rajtuk kívül akiknél kb sose volt. Szóval ezt én sem értem minek kell minden tesztben beleírni.
-
gattolino
senior tag
Ez valami vicc akar lenni, hogy nincs benne rádió, meg infraport?
Melyik flagshipben van ilyen manapság?
Azt miért nem írjatok le, hogy Jack dugó nincs benne, mert ugyanaz a kategória -
gretzky77
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én abszolút elégedett vagyok a 10 Proval amúgy! Nothing esetén az ár lett túl sok vagy a készülék is csalódás? Ha csak az ár akkor ha tudsz szerezni Phone 1 v 2 imeit akkor le lehet faragni a Nothing oldalán egy százast, úgy azért már nem rossz szerintem!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
gretzky77
üzenetére
Rosszul fogalmaztam; valójában annyira drága, hogy ehhez képest az említett két dolog az érdekes (mára az android rendszeres operett főverziói sem annyira lázba hozóak, hogy muszáj lenne elsőként megkapni őket).
Ehhez képest kamera a vótmá kategória lett, alap tárhely 1 vicc, töltés úgyszintén.
Megtarthatják.
(Mint a nothing 3-mat, amit vártam, mint a tavaszi esőt, aztán elég nagy hideg zuhany lett az esőből). -
gretzky77
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
9-est nem éri meg valóban cserélni, a frissítés már 9 esetén is 7 év.
-
RetepNyaraB
veterán
Nem érzem a a kézremegést, hogy a nejem kilencesét le kéne cserélni. Ilyen zsák pénzért csak a 7 év frissítést és a kamerát tudja felmutatni érdekességképp - de ha hihetünk a tesztnek, akkor már a kamerát se annyira.
-
Tudom, hogy ez itt nem a reklám helye(azért is teszem OFF-ba), de az Alza.sk rugalmas hozzáállását meg kell dicsérnem: a gyorsteszt megjelenésre után úgy döntöttem, hogy a Pixel 10 helyett mégis a 10 Prora nevezek be.

Mindezt úgy, hogy a Pixel 10 már 4 napja nálam volt bontatlanul és a Pixel 4a 5G-mre ekkor már kihasználtam a 200 Eurós visszaváltási bónuszt. Ennek ellenére készségesen, bárminemű problémázás nélkül visszavették az Alza üzletben a Pixel 10-emet és a 200 Eurós bónusz helyett a régi telefonra a maximális 250 Eurós bónuszt számoltak le a Pixel 10 Pro árából, így csak 150 Eurót kellett ráfizetnem.
Viszonyításként itt megjegyzem, hogy az O2 mobilszolgáltató 40 Euróba akarta beszámolni a régi Pixel 4a 5G telefonom.
Szóval ha valaki vacilálna, hol vegye,, akkor a rugalmasságuk és készségességük nyomán csak ajánlani tudom az Alzát.

-
lovas93
tag
A kamerás verdiktnél szerintem fel lett cserélve a két telefon:
"Mindent összevetve a Pixel 10 kamerás tudása elfogadható ezen az árszinten, és megbízható minőséget szállít úgy is, hogy a Google felhőalapú javításait nem vesszük igénybe. Ugyanakkor bosszantó a visszalépés a Pixel 9-hez képest. A Pixel 10 Pro viszont közelebb ár képminőségben egy Pixel A-szériás telefonhoz, árban ugyanakkor közel duplája azoknak, amire nem jár a buksi simi."
Megfordítva teljesen egyetértek vele!
-
Bazsi84
aktív tag
Mondjuk ez erősen szubjektiv.nekem sokkal jobban tetszik pl a Xiaomi design.illetve a hatlapi kijelző révén teljesértékűen lehet a főkamerát használni 4-8k selfie videóra/fotóra.számomra nem selling point,de sokaknak igen.Illetve nem is annyira másolás.Teljesen más a kameradesign,vagy a vaku,szenzorok, helyzete.A másolást az apple kezdte a guglitól,mert nagyjából Jobs óta kifogytak az ötletekből.
-
mhydas99
senior tag
válasz
gretzky77
üzenetére
17 lett a neve a hatlapi design meg 90 szazalekban iPhone copy. Pofatlan masolas. Xiaomi tett bele egy hatlapi kijelzot a kamerasavba. Azsiaba kell, mert ott meg a cukrot is megcukrozzak, egyebkent meg nulla ertelme van. Csak jol hangzik, hogy van benne es aki fel akar vahni, az megveszi.
-
janeszgol
félisten
válasz
tomboy0013
üzenetére
+1
Ez igaz. Nem veletlen lett Xiaomi 16 helyett 17. Marketing.
-
tomboy0013
veterán
válasz
forumpista
üzenetére
"Nyilvan ez rendkivul fontos a felhasznaloknak, ezert a pixel a piacvezeto es legtobbet eladott androidos telefon.
ja nem…"Nem attól lesz valami piacvezető, hogy tele van hasznos funkciókkal, hanem attól hogy mennyit locsolnak el marketingre a relatív használható eszközök mellett. Magyarán mondva kicsit leegyszerűsítve, aki többet tudja mosni az emberek agyát, annak az eszközét fogja venni a többség. Ettől függetlenül vannak valós igények is amik bekerülnek a repertoárba mert marketing szempontból is jól eladhatók. Ilyen a ma divatos fenntarthatóság felé mutató hosszú távú frissítések, az EU sem véletlenül hozta be.
Szóval van rá igény, valószínűleg nem is kicsi. -
forumpista
aktív tag
Olvasd mar el azt a rohadt cikket amit linkeltem, idezek belole:
”Rendeletet hoztak 2022-ben, majd 2023-ban, hogy 2025 június 20-a után először forgalomba hozott telefonokra és tabletekre öt év szoftverfrissítést kell adni, mégpedig a termék piacról való kivezetésétől kezdve és nem a piacra dobás dátumához képest”Tudom hogy provokalok ott a tenyekkel, de na…
mi lesz a kovetkezo, hogy de jo fej a gyarto hogy mar a 100e forintos keszulekre is 2 ev garanciat ad egy helyett?…
-
janeszgol
félisten
válasz
forumpista
üzenetére
Ezen törvény előtt is versenyeztek már a frissítésekkel.
A másik meg, hogy majd meglátjuk, a Google, Samsung és talán a Xiaomi (nem Poco, nem Redmi alágán) trión kívül ki fogja betartani. -
mhydas99
senior tag
A Pixel tervezesi es gyartasi folyamataban egeszen a 10-es szeriaig a Samsung keze erosen benne volt. Kolcsonos szerzodest kotottek, igy a Samsung szolgaltatta a hardverek nagyjat, a Google meg a szoftverek hozzaferhetosegenek a prioritasat a Samsung fele. Ergo ezert tud mar a Samsung egy ideje gyorsan eloallni a frissitesekkel (elmeletben persze) es kinalja az S24-tol kezdve a 7 eves supportot, hisz egyszerubbe valt szamara a hozzaferes es terjesztes. Plusz nyilvan a konkurencia nyomasa is benne volt, elsosorban az Applee, akik 5 evet garantaltak mar jo ideje.
Jelenleg a Google-Samsung-Microsoft (windows) harmas eros partneri kapcsolatban allnak, nem veletlen, hogy a Windowsba is implementalasra kerult a Samsung szoftveres fejlesztese, a telefonos kapcsolat (vica versa, Samsungban is integraltan van a rendszerben a Onedrive mar par eve plusz a link to windows), amit aztan a Google egy az egyben atemelt az androidba is (nearby share). -
laci1892
őstag
válasz
forumpista
üzenetére
A törvény szerint 5 év. Ezzel szemben a pixel 7, a Samsung 7, az iPhone 6-8 év frissítéssel operál. Ha csak a törvényhozás lett volna az egyetlen szempont a gyártók szemében, én azt gondolom például a Samsung nem adna a felhasználók kezébe 7 év támogatási időt.. Szóval én is úgy látom igény van rá. Ha csak magamból indulok ki, nálam mindenképp érv volt a 7 ( és nem néhai 5 év.... Lásd xiaomi, dzsunga kínaiak etc... ) év főverzió frissítés.
A tévedés jogát fenntartom persze.
-
forumpista
aktív tag
az ugye megvan hogy nem a pixelekrol beszelgettunk?
Kollega szerint azert lett hosszabb szoftveres a tamogatasi ido az osszes mobiltelefonnal mert erre komoly felhasznaloi igeny van es ezt lattak a gyartok (haha). A valosagban meg azert mert kotelezo lett nekik az EU-ban. Pont.
De beszelhetunk a pixelekrol is. Valoban nekik mar regota a leghosszabb a szoftveres tamogatasuk androidos vonalon, ami megsuvegelendo.
Nyilvan ez rendkivul fontos a felhasznaloknak, ezert a pixel a piacvezeto es legtobbet eladott androidos telefon.
ja nem… -
laci1892
őstag
válasz
forumpista
üzenetére
Valahogy éreztem hogy ezt valaki befogja tenni.
Azért ugye az megvan, hogy korábban is hosszabb volt a támogatási ideje a pixeleknek mint ahogy az új módosítás (EU -s) azt kötelezővé teszi? :') welcome -
forumpista
aktív tag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Mert kotelezo nekik.
[link] -
tomboy0013
veterán
válasz
forumpista
üzenetére
Hát pedig a frissítések időbeli kitolása pont azt mutatja hogy egyáltalán nem réteg igény a frissítés ma már. Ha meg már frissítés akkor legyen minőségi és rendszeres.
Azt nem tudjuk hogy mi a felhasználók többségének az igénye mert erre nincs adat, az viszont biztos hogy igény van rá mert rágyúrtak az elmúlt években a gyártók. És miért tennének extra pénzt a hosszú távú frissítések biztosítására ha nem hozna az plusz vásárlókat? Ha réteg igény lenne akkor nem törekedne minden gyártó a jobb támogatásra. -
forumpista
aktív tag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Onnan hogy a felhasznalok tobbsege meg a telefonon futo operacios rendszer nevet sem tudja (de ha megis akkor a foverziojat mar nem, csak annyit hogy android vagy ios).
Ha barhol is szamitana hogy van havi frissites egy telefonhoz akkor rohadt nagy betukkel ez lenne kiirva az osszes marketing plakatra es nem a kamera megapixel szammeg hasonlok
-
haruspex
aktív tag
Nem tudtam, hogy haverok vagyunk, de legyen...
A gond az, hogy ez a telefon az ultrák ligájában játszik ezzel az árazással, és ott nagyon kevés, nem csak antutuban, (ami engem sem érdekel). (Meg mellette még viszi minden adatodat abból is pénzt csinál)
Egy hogy mennyire nehéz benne akkut cserélni nem tudom, de ha szoftveresen lekorlátozzák 80 százalékra, akkor sokra nem fogsz vele menni, és ha mondjuk egy annyi mint egy új középkat telefon a művelet+ugrik a vízállóság, akkor már amúgy sem biztos, hogy megéri majd egy 3-4 éves telefonnál.
És igen a telefon kompakt mérete az tényleg jó, vedd ha akarod, ccsak egyszerűen nem ér ennyit.
laci1892: NÉzd én nem annyira értem ezt frissítés mizériát, mennyiben jobb, hogy android 16 valami mint 15? pláne, hogy ha csak csúszik...Legyenek meg a biztonsági frissítések fél évente aztán annyi, nekem legalább is. (Nem mellékesen a google a végtelen pénzével, és hogy le fölözi a gyártók hasznát+ övék az android elég könnyen van azért)
tomboy0013: semelyik frissítésével nem volt gond, a Vivo/oppo elég jó frissítésekben, még ha cégként nem is tűnnek éppen korrektnek, és most az oppon is jönnek a havi frissítések, de nekem nem hiányoznának mondjuk ha ez 3-6 hónap lenne csak.. Anno note-n sem voltak gondok kivéve az utolsónál, attól belassult, talán ki sem javitották vagy nem tudom, de közben lett másik, csak meglepődtem, hogy annyi idősen megkapta a legújabb miui verziót. -
tomboy0013
veterán
válasz
forumpista
üzenetére
Miből gondolod?
-
forumpista
aktív tag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Mondjuk ez az igeny kb a retegigeny retegigenye
-
-
laci1892
őstag
válasz
janeszgol
üzenetére
Hosszú távon kiderül. Samsung új frissítési mechanizmust vezetett be az s24-el rvaakyi év januárjától kezdve. Igaz én csak idén vettem a telefont de havonta jött mindig az Update.
Viszont ha 4 év múlva csak 3 havonta jön frissítés már csak, akkor is jobb vagyok mint a dzsunka xiaomi 🥲
De...! Visszatérve a Google -hez... Ott egyértelmű hogy jobban odafigyelnek erre.
-
mhydas99
senior tag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Samsung az S24-tol kezdve 7 ev android foverzio es 7 ev biztonsagi frissitest iger. Persze azt nem lehet tudni, hogy hany ev utan nem lesz havi, csak 2 vagy 3 havi a bizt. frissites gyakorisaga, de ketlem, hogy ne havi lenne vegig.
De ha megsem havi lenne a vegefele, az sem bant, lenyeg hogy a kritikus hibakat gyorsan orvosoljak es ha megis 3 havonta jonne a vegen, nem zavarna. A 7 ev az 7 ev igy is. Addig meg ugysem tartok meg egy telefont sem, max. 4 evig. Ahogy a legtobben. -
laci1892
őstag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Nekem idáig ( jó sokszor lekopogom
) rendben van a szoftver. A vásárlás óta, minden hónap közepe és vége között jött Update. Az meg, evidens hogy a Google saját telefonjain a legjobb az szoftverfrissítés üteme. -
laci1892
őstag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Ilyen jelen pillanatban a Google referencia készülékeiről ( pixel ) és Samsungról mondható el csak. Bár a Google ebből a szempontból következetesebb a Samsungnál is. Huawei után nekem az elvárásom kamerás képességeken túl a hosszú szoftvertámogatási idő volt pont..
egyebként pixelt szerettem volna én is, csak elég rosszkor sétáltam be a Szolgáltatómhoz (yettel ) pixel 9 széria egyik darabja sem volt már náluk. Ezért lett Galaxy. Aztán rá 2 hónappal tele volt náluk a polc a pixel 10-el.
Hát ez van. De nem bánom. Egyébként kifejezetten örömteli, hogy vannak gyártók akik komolyan veszik ezt a részét. ..
-
tomboy0013
veterán
"redmi note 4-em 3 évesen is kapott anno szoftverfrissítést,ne essünk már annyira hasra, de a realme 8- is 3-4 évig frissült, azt már el lehet használni 5 évig"
Az egy dolog hogy kap valami frissítést, de egyrészt nem mindegy hogy milyen a frissítés minősége, másrészt mondj már nekem egy android-os gyártót aki 7 évig hónapról hónapra frissíti csak egyetlen készülékét is, a biztonsági frissítések mindig naprakészek. Nyilván nem fogsz tudni mondani még olyat se aki ezt 4 évig megteszi, mert a Google-n kívül erre egyetlen gyártó sem képes. Úgyhogy nyugodtan hasra lehet esni mert ez ma már sokkal többet nyom a latba mint a bivalyerős hardver. Ma már egy középkategóriás hardver is évekig kiszolgálja az embert, jó példa erre a Pixel 6-os széria, a remek szoftver miatt villámgyors a mai napig úgy, hogy az 5. android főverzió van rajta. Úgyhogy a szoftverfrissítés mellett ne menjünk el csak úgy legyintve, mert hosszú távú használat mellett kifejezetten fontos a jó szoftveres támogatás és ebben erősek a Pixel telók.
-
laci1892
őstag
Figyu már haver
...1. Most cseréltem le a Huawei p20 pro-m ( igaz volt mellette egy honor 90-em, de az csak azért mert a céges xiaomi 13 egy fos... ) . És igen kellett benne akkumulátort egyszer cserélni. - De haló! Majd' 7 éve készülék.. -
Ahogy egyébként cserélnek bármelyik telefonban Neked ha szükséges. :')
Én marhára letudom szarni az AnTuTu pontokat meg nincs fomo érzésem azért mert régi volt a telefon.
És tök jól el leszek a Galaxy s24-el is. Ha azt látom hogy NAGYON érdemleges változást hoz majd az egyik széria akkor lehet fogok előbb cserélni. Jövő kérdése. De nekem az a széria és a pixel kompakt mérete igazán örvendetes dolog...
2. Van egy nagyon jó haverom akinek van pixel 9-e és a smart clinic minden gond nélkül cserélt benne akkumulátort. Most akkor miről beszélünk?A GSM dolog már egyéni preferenciákon alapuló döntés így abban akár Neked is lehet igazad. Nem vitatom.
-
haruspex
aktív tag
1. AZ 5 év egy elég nagy illúzió, tekintve, hogy egy nem cserélhető akkumulátoros telefonról beszélünk...És ugye add hozzá az akku mizériát, most nem tudom hanyadik szériánál is beszélünk arról, hogy 80%-ra korlátozza a töltést nehogy púposodjon/kigyulladjon. a 6 biztosan érintett 10-6=4, legutóbbi ismereteim szerint. Ja innentől akkut is hiába cserélsz, nyithatsz bootloodert, és tehetsz fel custom romot.... megjegyzem, a redmi note 4-em 3 évesen is kapott anno szoftverfrissítést,ne essünk már annyira hasra, de a realme 8- is 3-4 évig frissült, azt már el lehet használni 5 évig, csak mondom.
2. MIért is nem pontosan? Amúgy a te dolgod mit honnan veszel, mindenképp zárjunk ki minden kiskert az segít a vállalkozókon is amúgy....(Amúgy nem vagyok a partnero reklám embere, és nem tudom milyenek, de régi bolt, és egy haveromnak mondjuk már jó régen csináltak meg garanciában telefont.)
"- nem kell nagyobb kompromisszumot kötni kamerás, teljesítménybeli, összeszerelési minőség, szoftverfrissítés támogatási, és úgy alapvetően szoftveres téren? "
Mondjuk az összes telefon 200 felett? pl. xiaomi 15, samsung s széria kapásból.. Az a fotó isteni fotósképességek meg jól hangzanak, de amíg 23mm és 115mm között csak digitális zoom van elég sok minden le tudja nyomni a gyakorlatban, csak mert vagy x éve kitalálták, hogy ez így jó lesz. Meg máshol is van azért normális algoritmus már.
Meg ha tippelnem kell majd 4k videónál ez is túlmelegszik mint az elődjei. Plusz azért bővel előfordúltak szoftveres nyűgök amúltban, de szerencsére mondjuk javították őket. Ja összeszerelés. Az akkugond az nem tartozna ide?hát, készülékbeszámítással is 414 000 az alzánál, ami nem lesz a végtelenségig, és ez árban az abszolút felső kategória már,ott kb minden jobb nála. Ne értsd félre örülök, hogy neked ez nem sok pénz, de mondjuk nekem, és sokaknak egy kb felső-középkategóriás telefonért eléggé sok, meg bármiért, különösen amit egy perc alatt le lehet nullázni. (ok, mondom úgy, hogy itt van mellettem egy x7 ultra, de mostanában ezt használom fényképező helyett.) De amúgy ne érts félre, vedd ha tetszik, de ez minden csak nem megérős, vagy jó vétel.
-
Sragi
őstag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Amúgy ha itt tartunk a "sokat szídott" dzsunka Realme kifogástalan,utoljára a Honort szerettem ennyire.
A gyorstöltést bírta 3 évig (65w!!) Most is megy de érezhetően degradálódott az akkuja naponta 2x töltöm ha sokat használom. Ha nem ,akkor elég 1x.
Persze mindig hallani ezt azt ,de addig amíg az ember nem fut bele fenntartásokkal kezeli ,csak amikor sajnos sok szériát érint egymás után valami gond, akkor az ember elgondolkodik mi legyen. Szép és jó,hogy több a gari ez szimpatikus meg a kárpótlás is.
-
Sragi
őstag
Nem,én elengedtem minden mást ,volt LG,Honor,Xiaomi (brrr soha többet) most Realme.
Az Iphone egyedül a Google-s dolgaim miatt kérdőjeles (bár már egyszerű a migráció egyik rendszerről a másikra)
A szoftveres támogatás és az akku fontos leginkább (ebben a Samu meg Google is top,persze az Apple is) -
tomboy0013
veterán
A 2-esre:
Veszünk GSM-ből is telefont ha gyári garancia van rá
Jelen helyzetben ha a készülék beszámítási kedvezménnyel is nézem a 10 Pro 256Gb-os verzióját az is 432.990 az Alzánál, ezzel szemben a Partnero-nál 360.000 Ft. Mindenki döntse el megér-e +1 év garanciát 72.990Ft. -
Elit3Zotya
addikt
Várható volt, hogy gyengébb lesz kamerában sima 10 mint a pro a szenzor méretek közti különbség miatt.
-
-
*RLaci*
addikt
-
laci1892
őstag
2 dolog
1. Én sem szeretném legitimizálni azt, hogy lassan egy autó ára a telefon De... A pixel 10 pro ára simán bevállalható ha valaki 5 évre veszi telefont.
Habár én Samsungos vagyok de a 7 év főverzió frissítésből szerintem 5-t biztosan együtt fogok vele megélni.Innentől kezdve meg annyira nem drága, mert mutasd már jobbat alacsonyabb áron ahol
- nem kell nagyobb kompromisszumot kötni kamerás, teljesítménybeli, összeszerelési minőség, szoftverfrissítés támogatási, és úgy alapvetően szoftveres téren?
2. GSM -ből nem veszünk telefont.
-
haruspex
aktív tag
válasz
tomboy0013
üzenetére
A gond, az, hogy az összes telefon töltését lekorlátozták bizonyos szériákból. ....Ha van baj ha nincs. Kárpótlást mit ad egyébként?
-
moma
őstag
Szerintem az előrelépés, hogy ha nem olyan technológiát használ a telefon ami tönkrevágja az aksit hamar. Eleve nem kellene ilyeneket bevezetni sem.
-
janeszgol
félisten
válasz
tomboy0013
üzenetére
a GSM-boltokban semmilyen gari nincs. Pláne nem Pixelre. Majd saját költségén küldözgeti külföldre a telefont a GSM bolt? Inkább pult alatt buherálják gyenge minőségű alkatrészekkel.
Az akkura. Az iPhone tulajon 99%-a utángyártott cuccal szerelteti a telefonját. Nem, nem érdekel az iSamurai, meg társai, azok is mind bóvlik. Kifizettetik az eredeti alkatrészt és utángyártottat szerelnek be, mivel nem hivatalos partnerek, így nincs eredeti alkatrész.
Szóval almánál gari és gari között óriási különbség van. -
tomboy0013
veterán
Ha az automata képek fontosak akkor egyértelmű a Pixel előnye, video esetén meg az iPhone-é. Plusz az sem mellékes hogy a 2 évvel ezelőtti 15 Pro-t drágábban veszem meg a legolcsóbb GSM boltból 128Gb-os verzióban mint a P10 Pro-t 256Gb-osba... 390.000 Ft kontra 360.000 Ft. Plusz az iPhoneokra 1 év gyári gari van a Pixelekre meg 2 év ezekben az esetekben.
Sragi:
Az akku mizériától és más problémáktól sem feltétlen kell félni, sokszor járt már el a Google korrekten az ilyen esetekben és egyébként sem minden Pixel-t érint az akku gond. A 4a-val, 6a-val volt ilyen gond, most a 7-es szériánál is jelezte pár felhasználó, de az meg ugye egyáltalán nem jelenti hogy széria hibáról lenne szó, ezt majd az idő eldönti. A 8-asnál volt kijelző gond, itt a Google 3 évre emelte a garanciát.
Nekem 2,5 éve van P7Pro, üzemidőben patent 3 főverzió frissítés után is, bár hozzáteszem én ritkán gyorstöltöm a telót, próbálok rá figyelni. A 3 éves távtól neked sem kell felni, amikkel gondok voltak is nagyjából 3 évnél vagy azután jöttek ki, addig semmi probléma nem volt.
De amúgy máshol sem feltétlen jobb a helyzet. I13 Pro-s barátom 2-szer cseréltetett akksit az iPhone-jában, utána megunta és vett egy 15 Pro-t, egy akku csere abban is volt garanciában fél éven belül, anyósom Galaxy S22-esében 2 év után púpusodott fel az akku. Van egy telefon tesztelő youtube-er, neki a polcain lévő összes használaton kívüli Samsung telefonjának bizonyos idő után felpúposodott az akksija, videót is csinált róla. Szóval ennek a Pixeles dolognak is nagyobb a füstje mint a lángja. De legalább a Google ad ilyenkor kárpótlást és szerintem ez sokat számít. -
Hallosz
senior tag
Érdekes készülék. Az külön az Android érdeme, hogy ezen az átgondolatlan hardveren is remekül fut. Vajon mit tudhatna egy ütőképes SOC-ra felhúzva?
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
mhydas99
senior tag
Ha tenyleg fontos a kamera es a jo es megbizhato automata kepek es videok, akkor egyertelmuen iPhone a felsoroltak kozul. Pixelek is jok de olyat nem akarsz.
IPhone uzemidoben nagyon jo, 1 nap megvan es lassan degradalodik az akksija.
Kamerafronton a Samsungok is jok, de nem a legjobbak, iPhoneok verik, ha nem is sokkal. Mondom ezt Samsungoskent.
Az uj iPhone 17 nagyon jo lett. Ha valamiert kellene a 3. kamera, akkor 16 Pro. Persze ez csak az en velemenyem.
Ha szamit a penz, es miert ne szamitana, akkor 15 Pro. -
Sragi
őstag
Nekem is ez a bajom most..
Le akarom cserélni a Realme GT-2.
Egyébként szoftveresen nem annyira rossz és a mai napig jönnek rá a frissítések ,de azért a kamerája soha sem volt jó (főleg a szoftver), meg az akkumulátor kezd eléggé romlani.
Viszont leszűkítettem a kört nem akarok több kínai telefont. Maradt az Apple,Google, Samsung hármas.
A Pixelek bejönnek de ez az akku mizéria nem szimpatikus nekem, tekintve hogy 3 évig nem szoktam telefont cserélni. -
mhydas99
senior tag
Nagyon nem tamogatom a feketekereskedelmet. Ok nem adnak AFA-s szamlat, ergo adocsalok.
Tudom hogy ez sokakat nem erdekel.
En mar kinottem abbol, hogy ez ne zavarjon. De az en vagyok.
Ha olcsobban akarok telefont, akkor megveszem kulgoldon, afas szamlaval. Igaz Magyarorszagon a legtobb telora nem jo a kinti gari, de nekem igy a tiszta. Tudom hulye vagyok, de nekem igy kerek. -
mhydas99
senior tag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Pont a PartNero az a GSM bolt, ami mar tobbszor bezart/kinyitott mas neven....azert nem minden az ar...
-
tomboy0013
veterán
A Partnero-nál 360.000- a 256Gb-os 10 Pro 2 év gyári garanciával. Szerintem ez elég jó ár, ha valakit érdekel. Illetve a sima 10-es 128Gb pedig 260.000-.
-
mhydas99
senior tag
A Pixel 9 ezek utan nagyon jo veyelnek szamit. 10-et semmi ertelme venni, akkor mar inkabb a 10 Pro vagy 9 Pro, ha mindenkepp kell a 3 kamera. Azok legalabb valamilyenek is...
Konkurencia van boven, de az iPhone 17, a sima korberohogve alazza most a 10-et minden teren! (Jo, nincs benne plusz egy kamera, kabumm ...) -
ghiottone
nagyúr
A sima 10-es inkább egy 9a pro lett. Árban lejjebb kezdhetett volna.
A pwm szabályozásnál pedig hiába kapcsolható be a szemkímélés 480hz-en, ha közben ezt produkálja: [link] - szóval, akinek érzékeny erre a szeme annak továbbra is kerülendő a Pixel sorozat.
-
laci1892
őstag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Egyébként magas nagyon az ára valóban, nem is akarom ugyan legitimizálni ezt a trendet de.... Ha valaki nem cseréli le a telefonját 2-3 év után sem.... Akkor azért megfontolandó a pixel. Azért a xiaomi frissítések terén nem a legpraktikusabb. Elég hektikus, hogy úgy mondjam

Néhol finoman elhelyezett reklámmal megfűszerezve az OS.
-
laci1892
őstag
Azzal hogy az apple már az "fapados" iPhone 17-et is 256gb-al indítja piacra.... Figyeld meg jövőre az értelmesebb gyártók repertoárjában nem lesz már ott a 128GB. 256-tól fog indulni.
Aztán peesze, lehet nem lesz igazam de az iPhone - legyen az jó vagy rossz - még mindig divatteremtő hatással bír. Mindenki őket fogja majmolni.
-
PowerBuldog
veterán
Nagyon sokat gondolkodtam megjelenéskor, hogy 10 Pro-t vegyek-e. Aztán az ára miatt inkább Xiaomi 15 lett (régi készülék beszámításával 201e-re jött ki.) Egész egyszerűen a nyitó ára a Pixeleknek teljesen irreális.
-
janeszgol
félisten
"Videózás terén is veri a Pixel 10 Pro a sima 10-et..."
Ez a cikkből idézett mondat alapozza meg a következő gondolatmenetet. Én sokat fikáztam a Pixel 10-et kamera terén elolvasta a specet (a szenzorméret miatt). Viszont azt már tudtam, hogy a Pixel 8a vs Pixel 9a esetén előbbinek hiába nagyobb a szenzorlapkája, utóbbi jobb képekben és videókban.
Megnézve a tesztképeket és a videót elmondhatom, hogy a Pixel 10 ezzel a szenzormérettel is teljes értékű felsőkategóriás telefon. Ha az S23 széria ilyen lenne kamerában, én összetenném a két kezem.
A képek minősége jó, a videó minősége nagyon jó. Ez a szint mindenkinek elég. Oké nem mindenkinek, de a telefonhasználók 99%-nak biztosan. Nagyon jó kamerában. -
klaya86
őstag
Ennyi pénzért 128gb-al viccelődnek még mindig? Lehetne EU részéről már ebben is szabályozás, hogy akár adott árszintekhez mik legyenek a minimum háttértár méretek. Maguk a telefonok , hát... Hátulról oké, szemből nekem a vastag kávákkal, viszonylag nagy előlapi kamera lyukkal messze állnak a prémium színvonaltól. Ahogyan a proci is sovány itt már, főleg inkább grafikus téren. Fotók elmennek,de hátast nem dobok tőlük,a videó szerintem gyenge, ahogyan a töltés is lassú. Értem én, hogy jó a szoftver,de ilyen árszinteken, csúcs kategóriában már hardveresen is maximálisan ott kéne legyenek. De ezek a pixelek bizony elmaradnak.
-
Vtwo
senior tag
A teszt győztese a Pixel 9 széria
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold6 -12/256 GB Használt Media Markt garancia 2028. 07. 03-ig + 1 év Gold
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen - 512GB
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- iKing - Samsung Galaxy A56 5G 5G sebesség, nagy kijelző, stabil üzemidő 8/256 GB
- Xiaomi Poco M7 Pro 256,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3658, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Azért ugye az megvan, hogy korábban is hosszabb volt a támogatási ideje a pixeleknek mint ahogy az új módosítás (EU -s) azt kötelezővé teszi? :') welcome
Hát ez van. De nem bánom.