- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
fatpingvin #124799 üzenetére
Lehet duál boot-os is.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
tomisanzero #119591 üzenetére
az én meglátásom: T430-ba rendeltem itthonról greencell akku-t. a biztonsági pöcök nem akart bekattanni, amikor beraktam az akkut, így viszont nem mertem elindítani. pár nappal később visszavittem az akku-t. pénzem megmaradt, csak az időmből ment el egy kevés.
-
Sanyi.mTs
addikt
Van egy céges L490-em. Mire lenne szükségem, hogy otthon tudjak 2 külső monotort használni vele? Monitorok: DVI/VGA csatlakozókkal vannak és FHD felbontás. A laptop meg lecsukva lenne.
A legköltséghatékonyabb megoldás érdekelne. Az se lenne gond, ha esetleg más laptoppal is müködne, de ez nem prioritás. -
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
FoxiestFox #112697 üzenetére
Nem emlékszel, hogy melyik széria? Sima GC, Pro vagy Ultra?
-
Sanyi.mTs
addikt
X200 ez alapján csak 4GB RAM-ot kezel?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Barney1981 #111519 üzenetére
Szerintem eredeti w7 kóddal még mindig lehet w10-et aktiválni.
-
Sanyi.mTs
addikt
L490 USB-C töltőjét használhatom a mobilom töltésére?
-
Sanyi.mTs
addikt
Mennyire (nem) ajánlott, hogy a gépeket egymásra rakva használjam egyszerre? Pontosabban: helyhiány miatt L490 lecsukva, hdmi-n monitorra kötve és ennek a tetejére raknám az x200-at szintén monitorra kötve.
-
Sanyi.mTs
addikt
Kaptam egy L490-et céges gépnek. Ennek már usb-c a töltője. Tudtok ajánlani minőségi átalakítót, amivel a töltőt tudom használni t430-cal vagy x200-zal?
Az se gond, ha az átalakító nem egyenes, hanem 90 fokos. -
Sanyi.mTs
addikt
X200-amat elkezdtem néha külső monitoron használni VGA csatlakozón keresztül. Egyszer erősebben húzhattam meg a csatlakozót és a laptopból kijött a az egyik VGA csatlakozó rögzítő csavar. Ami nem akkora gond, vissza lehet csavarni. A probléma, hogy nem teljesen, a burkolat miatt nem tudom a lapos fogómmal teljesen meghúzni.
Mivel, hogyan próbálkozzak? -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
donjohnson #109301 üzenetére
Köszi.
T430-nál megtaláltam. Sajnos x200-nál nincs ilyen, pedig inkább annál használnám -
Sanyi.mTs
addikt
Sejtem a választ, de hátha: dokkoló nélkül van mód a laptopot úgy bekapcsolni (x200, t430), hogy nem nyitjuk fel a kijelzőt? (Wake on lan-t leszámítva, wifin csatlakoznak a gépek)
-
Sanyi.mTs
addikt
Van egy Panasonic RP-HF100M headsetes fejhallgatóm. Milyen átalakítót kellene vennem, hogy az x200-asomon lévő mic és fejhallgató portot eggyé varázsoljam, amivel működni fog a fejhallgató?
-
Sanyi.mTs
addikt
Hogy tudom megnézni, hogy system update progi miket telepített?
HDsentinel szerint az ssd teljesítménye 80%, mert nem megy a trim. hogy kell ezt bekapcsolni? Intel Rapid Storage Technology Driver telepítve SU-n keresztül, Intel Chipset Support for Windows 10 (32-bit, 64-bit) (n10id08w) pedig manuálisan.
Lenovo Power Management Driver for Windows 10 (64-bit)-et telepítettem (n2hku07w_x64), majd a Lenovo Settings Power Manager for Windows 10-et (n1fup85w) próbáltam volna, de ez már nem települt, mert azt mondta, hogy már a legfrissebb van fent. De még mindig nem látom azt a szokásos lenovo akku jelzést a tálcán. mit rontottam el?
-
Sanyi.mTs
addikt
hőmérsékletet milyen progival néztek?
-
Sanyi.mTs
addikt
Rokon 90-100k körül akar új laptopot venni. Milyen használt TP-t nézzek neki, hogy ne szart vegyen drágán? 14", de inkább 15".
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
donjohnson #107237 üzenetére
Köszi, akkor marad az optikai meghajtó, azt legalább fel lehet ébreszteni, ha kell. A caddy-ben lévő hdd/ssd-t meg nem nagyon.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
arcsin #107230 üzenetére
Ilyenre gondoltam. De t430-nál fent a keretnél van egy kis ív. Szerintem ezt nem lehet felrakni. Vagy te ilyet használsz?
-
Sanyi.mTs
addikt
billentyűt és touchpadot mivel ajánlott tisztítani?
webkamerára tudtok ajánlani "elhúzható ablakos" takarót? szigetelő szalaggal inkább nem ragasztanám le.
(#107226) FoxiestFox
Ha ez a normális működés, akkor örülök neki, de ha nem akkor... -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
donjohnson #107221 üzenetére
Érdekes fejleményeket tapasztaltam. Találtam egy CD-t itthon, amin van pár kép.
- felpörög a cd, ha benne van induláskor. ha elindult a gép és gyorsan megnyitom a képet, akkor felpörög és rendben mutatja a képeket,
- kivettem a CD-t, majd 1 percen belül eltűnt a DVD meghajtó,
- megnyomtam a DVD nyitó gombot és újra megjelent a meghajtó, majd újabb nyomásra kinyílt és beolvastam a CD-t.
- most nem nyitottam meg a képeket és még nem tűnt el a meghajtó (5+ perc)
Mintha lekapcsolná magát a DVD meghajtó, ha nincs benne semmi (bios-ban high performance-ba van)Vajon ez normális működés?
-
Sanyi.mTs
addikt
alapból high performance-ban volt és a kivenni-visszatenni se segített (pöckös, nem csavaros)
-
Sanyi.mTs
addikt
vettem egy t430-at.
ssd csere, majd usb telepítőről win10-et raktam rá.viszont egy érdekes hibára lettem figyelmes: ha bedugok egy pendrive-ot, akkor eltűnik a DVD meghajtó. (GT50N) ez mi lehet? Pendrive eltávolítása után nem jelenik meg az optikai meghajtó.
Kipróbálni a dvd meghajtót csak holnap fogom tudni. -
Sanyi.mTs
addikt
Használt laptop vételénél (magánszemélytől) mindig írtok adás-vételi? Vagy milyen összeg felett?
-
Sanyi.mTs
addikt
Nem garanciális, használt T420/430/440-nél mit ajánlott megnézni, ha magánszemélytől vásárolnék? (Kijelzőn és a burkolat állapotán kívül)
-
Sanyi.mTs
addikt
x200-ra felraktam a w10-et és amire nekem kell, azt tudja. (NAS elérés és vezérlése, állítgatása web-en keresztül)
a régi akkut már ki kellett dobnom kb 1,5 éve, mert már "narancs" volt alapból és egy napon át való töltés után is 0%-ot mutatott. így tápról használom, de jó lenne egy 1-2 órás akku. ha jól látom gyári akkut már nem kapni.
Ti milyen akkut vennétek bele? -
Sanyi.mTs
addikt
szerintetek ez gyári x200/x201-es akku? eladó nem tudja, és csak az akkut fotózta le.
-
Sanyi.mTs
addikt
létezik olyan új thinkpad, amin van gyárilag soros (DB9) port?
-
Sanyi.mTs
addikt
x200-on (ssd-vel) ajánlott a win10? vagy inkább maradjak a win7-nél?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Digitalpimp #101334 üzenetére
MS a win7-et csak 2019. januárig támogatja.
-
Sanyi.mTs
addikt
létezik, h itthon csak utángyártott akku van x200-hoz?
google-lal csak ilyeneket találtam. -
Sanyi.mTs
addikt
van egy x200-asom. max fényerőn kicsit halványnak érzem. ha jól rémlik 1280x800-as a felbontása.
kijelző cserétől jobb lesz a fényerő? mennyibe kerül egy ilyen művelet anyaggal és szereléssel? kit érdemes megkeresni Bp-en? -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Francia91 #88062 üzenetére
megtaláltam, csak jó lenne tudni telepítés nélkül, h melyik verziót tartalmazza a csomagod.
-
Sanyi.mTs
addikt
SU-ból minden telepítve lett (kivéve: Lenovo solution center, TP modem adapter, Message center plus, Shareit, Reachit, Password manager, BIOS update). Nincs kérdőjeles eszköz.
Viszont az új rendszeren nem mutatja a kijelzőn a hangerő és a fényerő változást a képernyőn. Ha ez a progi nem része az SU-ban található drivereknek, programoknak, akkor mit kell még telepítenem?
-
Sanyi.mTs
addikt
köszi.
Nem hagyott nyugodni a dolog, ezért megnéztem a régi ssd-t (amit lecseréltem a jelenlegi nagyobbra) ott működött rendesen a trim. És találtam egy trim mappát is egy sp51138 nevű Intel Rapid driverrel. Ezt rátoltam még az új telepítésre és működik.akkor legközelebb ne telepítsem SU-ból az Intel Rapid drivert?
-
Sanyi.mTs
addikt
van egy x200-asom. újrahúztam a win7-et rajta. csak az ethernet drivert telepítettem fel, majd SU-ból a többit (kivéve: Lenovo solution center, TP modem adapter, Message center plus, Shareit, Reachit, Password manager, BIOS update). Nincs kérdőjeles eszköz.
Mondjuk az érdekes, h SU-ból telepítés után nincs hang. Többször le kellet tiltanom a hangot, majd visszaengedni és utána már jól működik.az SSD-mre csak 80%-os teljesítményt ír. Mi lehet a gond? "A trim támogatott, de nem aktív"? pedig elméletileg az "fsutil behavior query DisableDeleteNotify" paranccsal lekérdezve aktív-nak mondja magát.
-
Sanyi.mTs
addikt
gondolkodom, h szintet kellene lépni az x200-asról.
céges dolgaim miatt szükségem lenne egy i5-ös gépre, amin virtual gépet tudok futtatni.
kiszemeltek x220 vagy dell e6220
elégedett vagyok az x200-al, akár csak a céges dell-emmel (e5430), de így legalább nem kellene a töltőt cipelnem magammal.melyiket válasszam? alfánál egy árban vannak.
persze itt valószínűleg az TP-t fogjátok ajánlani, viszont sajnos latitude topik nem létezik. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
isukim #79711 üzenetére
jó lenne, ha 5 percen belül nem küldenél 3 hsz-t, szerkeszd az elsőt. Általános Szolgáltatási Feltételek III / 12 / 4 / 2es és 3as bekezdések
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
FoxiestFox #79216 üzenetére
azért mondtam az upgrade-t, mert, akkor nem kell azt figyelni, h lejárt-e már az 1 éves ingyenes frissítési lehetőség, és nyugodtan vissza lehet rakni a w7-et is utána
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
FoxiestFox #79211 üzenetére
érdemes először a w7-et upgradelni w10-ra, így legális lesz a w10 (ha előtte a w7 az volt), majd nyomni egy clean installt és utána már magától aktiválódik az op.
-
Sanyi.mTs
addikt
van lehetőség a lenovo-s internet (acccess) connection ideiglenes kikapcsolására? mert én nem találom.
-
Sanyi.mTs
addikt
az x200-asomban, szétszedés nélkül hogyan tudom megnézni, h van-e mobilnethez szükséges egység? (SIM foglalat van az akku alatt)
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Sanyi.mTs #59896 üzenetére
erre vki?
itt a manual. jól látom a 105-106-ik oldalon, h EC cseréhez ki kell szerelni az alaplapot?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
conqver #59904 üzenetére
ezt feltelepíted, majd pedig az SU letölti a megfelelő drivereket.
-
Sanyi.mTs
addikt
gondolom kompatibilis az X200 tablet EC kerete az X200-assal, nem? mennyire macerás az EC keretet cserélni?
A kiszedő pöcök nem működik az enyémben és kedvezően tudnék egy x200 tabletből kiszedetthez hozzájutni.(#59895) Chaser
ha megjön, megnézem. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
FoxiestFox #59842 üzenetére
WD-kről egy kis logout-os írás, fejparkolásról is van szó benne.
-
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
r3dsnake #59409 üzenetére
itt pedig: orichalcos fórumtárs írása az alulfeszelésről rmclock-kal (magyarul).
rmclocknak hála 20 fokkal hűvösebb a cpu-m 1 órán keresztüli full terheléssel (prime95 teszt).
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Colonel993 #59302 üzenetére
kipróbálva, tényleg működik
-
Sanyi.mTs
addikt
kipróbáltam az x200-ban a mobil netet:
- miért mutatja a kapcsolatra, h 384Kbps, ha speedtest kicsit többet mért?
- system update-tel lett felrakva az AC és alapból létrehozott két mobilnetes profilt (web és lenovo vmi). a lenovo-ssal nem akar csatlakozni, a web-essel meg simán, pedig mind2-nek ugyan azok voltak a beállításai -
Sanyi.mTs
addikt
Vezérlőpult\Hardver és hang\Energiagazdálkodási lehetőségek\Rendszerbeállítások: itt be van állítva, h "A főkapcsoló megnyomásakor": Leállítás (akkuról és 230-ról is), illetve PM-ben/Global power settings/ events / power button: leállítás. de hiába nyomom meg a kikapcsoló gombot, nem csinál semmit.
Mi lehet a gond? -
Sanyi.mTs
addikt
x200 ExpressCard slotban egy kártya. ha a mellette lévő kék gombot benyomom, akkor annak ki kellene jönnie, majd azt benyomva kijön a kártya, ugye?
és mit lehet kezdeni, ha nem működik ez a kinyomó pöcök? hogyan javítható? -
Sanyi.mTs
addikt
hangerőváltásnál és éjjeli fény kapcsolásnál megjelenik a képernyőn a változás és annak értéke, de most valamiért a fényerőnél nem jelez semmit a kijelzőn. (a fényerő azért változik). újraindítás nem segített.
mi lehet a gond? -
Sanyi.mTs
addikt
+ (#54277) Tim82
végül sikerült N-es wifit beszerelned? -
Sanyi.mTs
addikt
rmclock.
beállítottam, h automatikusan elinduljon (zip változat), de az UAC mindig rákérdez a futtatás engedélyezésre. csak az UAC kikapcsolt állapotában jön be automatikusan, de nem akarom kikapcsolni az UAC-t. meg lehet ezt oldani másképpen? -
Sanyi.mTs
addikt
próbálgatom a feszültségeket rmclockkal, és idáig 20 fokkal hűvösebb a cpu 1 óra prime95 után, mint nélküle.
-
Sanyi.mTs
addikt
ha lehúzom tápról az x200-ast (és akkuról működik tovább) miért sötétül el a kép egy pillanatra? olyan mint, mikor a céges dell laptopom dokkolóra (+ külső monitorra) dugom, vagy leveszem róla.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
FoxiestFox #58831 üzenetére
nem tudtam, h a teljes feltöltés, csak 96% alatt indul.
-
Sanyi.mTs
addikt
tegnap még 100%-ra töltött az akku, ma meg már 30-40 perce 96%-on áll. ezzel kapcsolatban nem állítottam semmit se PM-be, ami eszembe jut.
Hol is tudom megadni, h mettől meddig töltse az akku-t? (PM-et átnéztem, de nem találom. lehet vak vagyok) -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
FoxiestFox #58559 üzenetére
az normális, h nálam (x200, P8600) rmclockban a legkisebb VID, amit be tudok állítani 1.0375V? (még superLFMnél is). pedig cpu-z szerint van, hogy 0.925V-ra is leesik a VID.
amúgy mit jelent az IDA type? -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Chaser #58753 üzenetére
aksi alatt nem láttam sim foglalatot, hol keressem?
(#58757) cadeyrn
az a gondom, h az egyik nem működik, és arra voltam kíváncsi, h rossz vagy le van tiltva. -
Sanyi.mTs
addikt
előzőt már nem sikerült szerkeszteni.
ha eszközkezelőben van ilyan, h "F3507g Mobile Broadband Modem port", akkor ebbe már csak sim kell és mehet a mobilnet?
-
Sanyi.mTs
addikt
x200ba le lehet tiltani (csak) egy usb portot? (baloldalon a szellőző melletti)
-
Sanyi.mTs
addikt
t400 dvd író helyére létezik vakpanel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest