Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
válasz Schuby #44031 üzenetére
T60 is jó választás, viszont ha számít a SATA-II, akkor inkább T61-est ajánlom /modBIOS-szal lesz SATA-II-es/, ráadásul a T60 maximum 3 Gb RAM-ot kezel, ha ez számít. Én elvagyok a T60p-mmel 3 Gb RAM mellett, de mindenkinek mások az igényei
Én azért elég rendesen terhelem a T60p-met, és még nem éreztem kevésnek. T60-ban viszont van IPS kijelzős modell, ami páratlan egy kijelző![ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tim82
félisten
válasz Schuby #44031 üzenetére
Inkább T61 (mert újabb, modbiosszal van SATA II, tehetsz bele Penryn alapú CPU-t, 4 vagy 8 GB RAM-ot akár), lehetőleg integrált Intel videovezérlővel. Gondolom, a 16:10 kép arany sem gond (van 4:3-os T61 is, de ritka).
14" -> ~2,2 kg, 15" -> 2,7 kg.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tikakukac
titán
válasz Schuby #44033 üzenetére
Na ácsi, ezt nem értem. 64 bites rendszerhez nem kell 4 giga ram. Önmagában azt sem tudom miért kéne pont a 64-es rendszer, de mondjuk ha spec. programjaid vannak akkor okés. Ha arra gondolsz, hogy mennyi ramot tud címezni az oprendszer, akkor való igaz, 4 giga fölött már kell.
Amúgy mai napig kiszolgál a másik gép 2 giga rammal játék alatt is, szóval jó, kell a ram, de azért nem hoz csodát 2-3 giga felett.[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Shatterstar
aktív tag
válasz Schuby #44179 üzenetére
Akkor 1000% hogy ram problémával állok szemben. Nekem is hasonló dolgokat produkál mint neked régen! Gondoltam arra is hátha az alaplappal van gebasz,de az teljesen más tüneteket produkál ilyenkor...
sutszi: 2008-as? Akkor nem szóltam Bár egyik nap audi100td említette hogy a rev2-es chipek sem hibátlanok Vagy az T61p-be van csak?
Why are you wearing that stupid man suit?
-
-
Tim82
félisten
válasz Schuby #44924 üzenetére
Innen kell kiindulnod és a T61-ed típusszámának megfelelő változat kell neked.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Gondwana
addikt
válasz Schuby #44982 üzenetére
Ahogy a kérdést feltetted, tehát a T4#-ből kivett ODD/HDD-keret belepakolható T6#-be is, viszont a T6# tud fogadni ugyanitt soros/párhuzamos portot is és akkut is (amikor belenézel, T4# csak balról tartalmaz csatlakozót az UB lyukban, a T60-am meg középen a soros+párhuzamos portét, jobbról meg az akkuét)
Szerk.: esztétikai megjegyzés: a T6# már sík függőleges előlapos, a T4# még törtvonalú, ferdealjú, de ez semmilyen funkcióban nem korlátoz.
[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Tim82
félisten
válasz Schuby #45947 üzenetére
Innen nézd meg (a Resources résznél) a T61-ed méretének és képarányának megfelelő Hardware Maintenance Manualt.
-
Francia91
veterán
válasz Schuby #46059 üzenetére
Az érme mindkét oldalát simára csiszoltam nagyon finom csiszolópapírral, fényesre, minta természetesen nincs rajta. Mindkét oldalán egy kis paszta, és tökéletes
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
audi100td
nagyúr
válasz Schuby #46366 üzenetére
Nálam működik az oldal. Nincs benne gyárilag:
P8600(2.4GHz), 2GB RAM, 160GB 7200rpm HD, 14.1in 1440x900 LCD, Intel 4500MHD, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, WWAN option, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure Chip, 9c Li-Ion, WinXP Pro
Így viszont egy palmrest-re is szükséged lesz, az meg úgy rémlik nem kompatibilis a T61-el.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
audi100td
nagyúr
válasz Schuby #46408 üzenetére
Alapjában véve túl sok értelme nincs, de a DXVA miatt én valószínűleg váltanék egy sima igp-s változatra, meg a hűtése is jóval csendesebb, akksiról is többet megy. Kérdés mennyit kell rádobni. Kontrát nem tudok mondani, max az anyagiak, amúgy mindenben jobb a T400.
bwoay: Győrben a Delta szerviznél érdeklődnék helyedben, vagy ha jársz Pesten, akkor a Smart-nál.
[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
válasz Schuby #46408 üzenetére
Szia.
Nálam pont egy hete ment végbe egy ilyen váltás. Ami kontra az a kevesebb fogyasztás jóval halkabb működés, nem is hallottam még a ventillátort. HD videókat hardveresen megoldja igaz nem nézek ilyet. DDR3 a későbbi bővítés miatt jobb. Én úgy érzem hogy jóval gyorsabb mint a t60- igaz ebben egy p8700 van ami magonként 2,53GHz a T61-ben pedig egy t7300 volt. Ha nem kell sokat ráfizetni akkor szerintem ajánlott.
-
Tim82
félisten
válasz Schuby #46656 üzenetére
Kérdésem hogy különbözteti meg a szolgáltatókat honnan tudja mihez kell csatlakozni?
Vélhetően kommunikál a SIM-mel, amit beleteszel.
-
Tim82
félisten
válasz Schuby #46662 üzenetére
Szolgáltató- és országfüggetlen mobilnetes SIM? Kell nekem is egy ilyen, már ha erre gondolsz a "D", "A", "I" alatt...
Linuxszal kapcsolatban tapasztalat hiányában nem fogok tudni neked válaszolni, Win 7 alatt T500-nál a Mobile Broadband Activation (vagy Activator, nincs most előttem a gép) nevű Lenovo-segédprogram kellett a szolgáltató hálózatának felismeréséhez.
-
Tim82
félisten
válasz Schuby #46669 üzenetére
Hasonló, de én csak T-s SIM-mel próbáltam, így automatikusan a T-Mobile magyar hálózatát jelenítette meg. T400-zal is működnie kell, abba ugyanúgy Ericsson F3507g modem való gyárilag.
Ha jól emlékszem, akkor vannak nem Lenovo-s alternatívák is, innen a fórumról többen használnak valamilyen Dell-es segédprogramot a mobilnetes modemhez.
-
Gondwana
addikt
válasz Schuby #47293 üzenetére
Modem belemehet, de csak whitelist-mentesített BIOSszal, meg lehet, hogy egy kicsit mókolnod kell a driverekkel. (Nálam HP eredetű qualcomm gobi2000 van az X201-ben, főztem hozzá Access Connectionst, úgyhogy kapcsolgatni is tudom, illetve egy orosztól kaptam hozzá főzött drivert, mert a HP driver azért sír, mert nem HP a gép, a Lenovo driverben meg nem elég az inf-ben átírni a HW-azonosítókat)
CPU: ha neked megéri a komolyabb fűtés meg az árkülönbség a bizonyos alkalmazásokban elérhető akár 10% teljesítménynövekedés, akkor előre. Én nem biztos, hogy cserélnék. (A T60-ammal is leállítottam a FrankenPad projektet, mert a T61 lappal nem nyerek annyit, amennyibe kerülne, meg hát azért bukom az IrDA-t is, ami egész jó játék a Palm m515-ökkel, amikből nemrég vettem 15€-ért egy marékkal, Lightroommal 10MPix CR2 fileokkal elviselhető ( = 3-5sec lapozási idő) sebességgel használható, akkor meg már minek... Egyébként is fényképezőgépet kell venni, még egyet...)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Tim82
félisten
válasz Schuby #47496 üzenetére
SSD-s T60-on, dokkolóval, biometrikus azonosítással szintén ennyi, ha leveszem a dokkolóról és akkuról vagy töltőről boot-ol, az kb. mínusz 15 másodperc.
-
Poo
senior tag
válasz Schuby #49041 üzenetére
Trusted Platform Module
Egy speciális biztonsági chip és egyben az ezt meghatározó specifikáció elnevezése, melynek feladat a mobil számítógépek adatainak védelme. A külön biztonsági chip magasabb biztonsági szintet képvisel, minden software-es megoldásnál.
Intel AMT
Egy hardware alapú technológia, mely hálózaton keresztül távolról elérhető hibakezelő rendszer. Az AMT segítségével egy megfelelő azonosítóval rendelkező adminisztrátor több mindent is végezhet a számítógéppelVeszek eredeti tonereket,patronokat
-
Chaser
legenda
válasz Schuby #49213 üzenetére
Köszi
N: wwan, BT kikapcsolva, wireless egér veő ki, energiakimélő séma, SFLM bekapcsolva, cpu 800mhz, fényerő 55%, így lemegy 8W körülire is a fogyi. De ahogy megnyitoma chromet, egyből 14-15W, fogok még játszani ezzel szerintemspyduck: TP-nél ami kel: powermanager, powermanager driver, vga driver és hotkey.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
r4z
nagyúr
válasz Schuby #51345 üzenetére
Csak a WLAN lehet a hibás, mert más eszközön még soha nem dobott le, és Win7 alatt se. Pontosabban le se dob, mert fent marad a hálón, és a meglévő kapcsolatok mennek tovább, csak új/más szerverekhez nem tudok kapcsolódni.
Köszönöm srácok a reakciót, keresek mást.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
scarbantia
aktív tag
válasz Schuby #51669 üzenetére
Ha jól sejtem, innentől mindegyik TP kap IPS panelt, és nagyobb felbontást.
X240, T440 FHD IPS, a 15.6"-osakat még meg kell várni, de szerintem ott is lesz némi ugrás, de IPS panel biztosan.No ezeket a paneleket kell beépíteni az X/T/Wx20-as szériákba!
Ha a 15.6"-osnál a vertikális felbontás több lesz mint 1080px, akkor lehet kiegyezek a 16:9-es képaránnyal.
Ha nem, akkor továbbra is megpróbálom összehozni a W500 wide gamut projektet. ;-) -
Gondwana
addikt
válasz Schuby #51683 üzenetére
(1) a célközönségnek okos a telefonja, tehát valószínűleg csomagoltak mellé headsetet is. Ez a combo-csatlakozó ezekkel a headsetekkel kompatibilis, azaz nem kell hozzá új terméket venni. (A Nokia semmivelsekompatibilis pin-kiosztását most hagyjuk, meg is érdemlik, a sorsukat is)
(2) a HDMI csak egy játékszer, egy lebutított szabvány - főleg a hozzá képest ingyenes DiplayPorthoz képest (párszor már soroltam itt néhány apróságot)
(3) a ThinkPadeken a csatlakozó DisplayPort PLUS, azaz DP+ jelölésű, ami azt jelenti, hogy a passzív HDMI átalakítót – tehát ami csak a csatlakozó alakját alakítja át, és nem a csomagalapú DP jeleket konvertálgatja – észleli, és natív HDMI jelet küld ki a csatlakozóra, ráadásul az i# procik óta hanggal együtt.
(4) akkuknál soha nem a cellák száma volt a mérvadó, hanem a kapacitásuk.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Chaser
legenda
válasz Schuby #52409 üzenetére
Ez tényleg korrekt Ha nem álltam volna át 13"-ra beruháznék én is egyre. De már nem szívesen váltanék nagyobbra. Érdemi munkára ez is kicsi, 14-es is, de azért 13-as élhetőbb hordozásban. 15-ös meg nagy és nehéz.
Nem tud valaki IPS HD kijelzőt 13"-ban?szerk: Tubi2: Ha sokat hordozod, pláne tömegközlekedésen, 14-esnél nagyobbat ne vegyél. De még inkább 12-13". Elméletileg minden gépbe lehet nagyobb felbontású kijelzőt rakni, amiből széria szinten jött ki nagyobb felbontású.
Munkaállomás jó meg szép meg minden, de nem hordozni. Régebbi TP-knél meg a "p" ugyanaz mint a "t" kaszniban. Előbbi erősebb hw-t kap, lényegében a vga firegl vagy quadro, egyébként kb ugyanaz, még a kijelző felbontása lehet nagyobb gyárilag.[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Francia91
veterán
válasz Schuby #54754 üzenetére
Detto, nalam is volt T61, ami Alfa-tol szarmazik, megkerdeztem, hogy egy ujrapasztazas mehet-e neki, mert melegebb az atlagnal, mondta, hogy termeszetesen, marad rajta a gari
Teljesen rugalmas ilyen es mas teren is, korrekt."Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű, gyári garanciális ultrakompakt HP Pavilion Aero 13 6 magos Ryzen 5 processzorral, 970g
- Új állapotú HP Pavilion 15 colos laptop, még 14 hónap garanciával
- Lenovo G505 alkatrészek - alkudni lehet
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest