- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Én még sosem láttam, hogy az Access Connections mást jelzett volna ki, mint az elméleti maximumot, legalábbis amikor ráviszem az egérmutatót az AC eszköztárára, akkor ezt mutatja - valahogy nem hiszem el, hogy valóban 130mbps mindig a sebesség. (Ennél a kártyánál persze írhatja a TPLink, hogy elvileg képes 300mbps-re, ha eleve két antenna csatlakozója van.)
Amúgy mind Linksys WRT160N-nel, mind TPLink WDR3600-nál néztünk másolást az adott kártyával, mindkettővel kb. ennyit tudott. A két router között azért van egy szintlépés sebességben, ráadásul nem volt zavaró tényező (fal) a router és a laptop között (meg összességében véve is másfél-két méterre voltak egymástól).
-
Francia91
veterán
-
buca84
őstag
X61 tablethez honnan tudnék moddolt biost leszedni, hogy működjön a sataII?
-
miként jött ki az az elméleti maximum, és az adott sebesség, amit biztosan tud?
elméleti maximum nincs, már a fogalom tekintetében, valósan meg tud az többet is, ha az ellenoldal, a beállítások és a környezeti tényezők is úgy akarják.
amikor a noti kijelezi a 300 megabit/sec sebességet, akkor az annyi is, viszont a hasznos adatok mélyen csomagolva uztaznak a forgalomban, és mérésre csak a hasznos adat kerül, innen a különbség, hogy a rendszer 300-as kapcsolatot jelez ki, de méréskor például csak 80 megabit/sec mutatkozik, viszont ez így - mondhatni - rendben van, hiszen az említett körítés szükséges a forgalomban. -
Tim82
félisten
válasz
ro_bert17 #57088 üzenetére
Gondolom, egy ilyen TPLink TL-WN861N-et tettél bele, annak elvileg 130mbps az elméleti maximuma, 60-70-et meg biztosan tud. (Teszteltük itthon T42p-ben, de persze eleve N-es routerrel.)
xcds: lehet kapni UK eBay-en touchpad-es, FPR-es palmrestet X200/X201-hez, de jó drága, olyan 11k kb. postával.
-
ro_bert17
őstag
Köszi, ez pikk-pakk segített!
Viszont az access connections már tényleg nem támogatja a kártyát, valamint a kapcsolódáskor 54mbps-t mutat.
Az első nem gond, access connections szanálva, nincs rá szükség.
A második már érdekesebb. Szerintetek kell n-es router neki? Egyelőre nem kell a nagyobb sávszélesség, csak próbálgatás megy. Ezt a drivert használtam: [link] -
Fifi
őstag
válasz
BalazsKKa67j #57079 üzenetére
Összesen 2db-ot láttam a hardverapron:
85eFt:
+ kicsit jobb CPU
- WWAN
- fingerprint
- német a bill.
100eFt:
+ SSD
- gyenge aksi
- hibás kijelző
- WWAN
- fingerprint
- német bill.
alfa honlapján 95eFt:
+ Garancia és számla
- gyengébb CPU
- kisebb HDD
- fingerprint
- WWAN
- német bill.Fentiekhez képest lőttem be az alap árat 110eFt-ra és ehhez jönnek a kiegészítők, de hallgatok rátok és az egész árát csökkentem 130eFt-ra.
Köszönöm az észrevételeket!
-
audi100td
nagyúr
-
-
franc0
őstag
Btw tegnap óta egyszerre van nálam X200 és egy X220, egy hétig mennek párhuzamosan, utána csak egy maradhat...
Ha van kérdés/igény akkor mondjátok. -
Fifi
őstag
Nagy sajnálatomra eladósorba kerül a család x201-je rengeteg extrával, mert a gyereknek desktop gép kell játékra.
Sajnos megtartani nem tudom, az ára kell a fenti gépbeVéleményetek kérném, mielőtt felteszem az apróra, hogy ez így korrekt-e vagy van benne valami kivetnivaló, amit módosítanom illene?
Előre is köszönöm a segítséget!
Bye, Fifi
-
Tim82
félisten
válasz
BalazsKKa67j #57075 üzenetére
Csak a "sima", 2,5". Esetleg bütyköléssel a mini PCI-e, CoreStore (de az sem mSATA).
-
BalazsKKa67j
tag
Uraim,mSata SSD belemegy az x200-ba? vagy csak a "sima"?
-
YumeD
tag
Kis segítség kéne. Ha valakinek van X61T-je vagy X61-e és van hozzás HDD cover -je, megtenné nekem hogy körbefotózza? Nem ugyanaz az X61 és az X61T -jé, de zavarba hozott a "zinternet" hogy akkor most melyik is kell nekem(nem tudom beazonosítani fixre, hogy melyik melyik). Amúgy kis akksi érdekesség: 66/43al kaptam SANYO(!) cellás akksit, 2008as, 230 ciklussal, és kétszeri kalibrálás után 51 körül van. Ez így számomra is érdekes, mert ami eddig SANYO volt nállam, bőven gázabb volt
Lehet szerencsém van
-
audi100td
nagyúr
Tegnap óta ha chrome-ban trackpoint-tal scrollozok a könyvjelzők között, kifagy a böngésző. Ilyenkor csak a tapival tudok navigálni amíg bezárom az összeomlott programot.
Ha tapival scrollozok akkor nem csinálja. Találkozott esetleg más is ezzel?
-
parkasz
senior tag
Mielőtt nagyon rendelnék megkérdezném, nincs itt valakinek egy felesleges x200-hoz való fingerprintes pamrestje?
-
hito
nagyúr
X220-nál telepíteném a fingerprint drivert és szoftvert. Lenovo honlapjáról letöltöttem a win7-hez valót, mert win8.1-hez nincs és sajnos nem működik. Eszközkezelőben felismeri, de nincs hozzá driver. Illesztőprogramot automatikusan frissítettem, most azt írja, hogy Touchchip Fingerprint Coprocessor (WBF advanced mode), de ha elindítom a Lenovo szoftverét, azt írja, hogy:
to use this product, windows biometric framework must be enabled
Mi a teendő? Mit hiányol?
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #57053 üzenetére
Még én se
hito: Grat. Ha megunnád szólj
audi100td: Én már nem is gondolkodok benne, de lehet valaki igen. Ez az LG-s T500 marad még egy darabig. Nem jobb a T510 HD+ kijelzője sem..max másabb. Egyik színben ez jobb, másikban az.
-
Taoharcos
aktív tag
Az enyém 15,4-es 16:10-es R61. Az R60E-k csak 4:3-sok? Mert lenne egy R60e jó akksival, csak nem közel. Nem szeretnék feleslegesen sokat utazni.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #57046 üzenetére
4:3-as 14" szériába is ugyanaz megy.
x200 affs panelt tud valaki jelenleg emberi áron?
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #57046 üzenetére
Igen, így van, csak a 14" 16:10 nem csereszabatos, ez lemaradt.
-
válasz
scarbantia #57045 üzenetére
A 14"-eseké nem cserélhető azzal.. a 15"-ös 4:3 és 15.4"-es 16:10-esek között cserélhető, szerintem.
-
xcds
őstag
Sztem nem is lesz jobb a helyzet T500, X200 stb.-n win8-al. Az új gépeknek kompatibilisnek kell lennie a régebbi rendszerrel, mert nem kényszeríthetik az embert, hogy megvegye a 8-at. De fordítva igazából semmi szükség nincs rá.
-
Tim82
félisten
válasz
franc0 #57038 üzenetére
Nekem azért fontos, hogy pl. ha már vettem WWAN modemet, akkor tudjam is használni az X200-zal. A PM, az APS és a BIOS update hiánya inkább csak bosszantó, de azok nem deal breaker dolgok.
Várok vele fél évet, hátha javul valamit a helyzet, Win 7-re is kb. egy évvel a megjelenés után álltam át.
Taoharcos: tudtommal igen.
audi100td: dátum szerint a legújabb APS-t próbáltam.
-
audi100td
nagyúr
Szerintem is nagyon jó OS a Win 8.1, de T500-on én is visszatértem a 7-esre, mivel se a gyártók se a microsoft nem támogatják megfelelően a korábbi hardvereket. Ami azért is szomorú, mert nem igen látok olyan változást a rendszerben ami pl. indokolná, hogy ne legyen hivatalos driver GMA X4500-hoz vagy akár WWAN-hoz, BT-hez, stb. Gyakran még a 2-3 évvel ezelőtti gépekkel is ilyen gondok vannak, ami azért elég szemét húzás.
Egyébként nálam APS pl. felment, aztán lehet ez már valami újabb verzió, nem tudom. Hotkey szintén, de nem működött megfelelően, pl. hangnémítást nem lehetett feloldani, csak a hangerő+/- gombokkal és nem is jelezte vissza a képernyőn. Másik zavaró dolog, hogy csak 8 lépcsős a fényerő szabályozás, de ez újabb hardveren is ilyen sajnos.
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
A Lenovo R61 és R60e akkumulátorok kompatibilisek? -
Tim82
félisten
Senki sem mondta, hogy nem jó, ettől függetlenül nem próbálhatom ki és használhatom a Win 8-at, ha szeretném? Kísérlet volt, nem jött össze, gondoltam, beszámolok arról, hogy (nálam) milyen hibák voltak, ennyi.
sutszi: lehet, hogy ezek kifejezetten 8.1 specifikus problémák, nem tudom.
-
hito
nagyúr
válasz
parkasz #57028 üzenetére
Drukkolok Neked, hogy minél előbb jöjjön össze
Szerintem elég korrekt kis gép, és ha igaz a szóbeszéd, akkor a szériából ez az utolsó mohikán. Nem hangzik rosszul az az X200 se.
Tim82: és ez az ár sincs kőbe vésve
A felét nem fogom elengedni, de tudok még az árról tárgyalni a jövendőbelijével
Ja egyébként X220-ra cserélek, csak i7/IPS/USB3.0.
-
hito
nagyúr
Akkor X200 & win8/8.1 egyelőre zsákutca. Félő, hogy ez nem is nagyon fog változni gyártói oldalról.
Más: szerintetek ez így reális?
-
Tim82
félisten
Tegnap esti röpke kísérletezés - Thinkpad X200 (P8600, 4 GB RAM, 64 GB SSD, utólag beletett BT és WWAN) + Windows 8.1 x64:
- ugye alig van bármilyen driver X200-hoz Win 8/8.1-re a Lenovo oldalán, a System Update természetesen nem csinál semmit, így a legtöbb esetben a Win 7 driverekkel/segédprogramokkal próbálkoztam kompatibilitási módban telepítve őket,
- BT nem működik,
- WWAN nem működik (az Eszközkezelő sárga felkiáltójellel látja, de semmilyen módon nem lehet ráerőszakolni drivert, sem a legutóbbit, sem régebbit),
- Hotkey Features nem települ,
- Power Manager nem működik (látszólag feltelepül, de utána mintha semmi nyoma sem lenne),
- Active Protection System telepítés közben elszáll, a hibaüzenet szerint "a CPU nem kompatibilis az APS-sel" (P8600-ról van szó),
- BIOS update-t felejtsük el Windows 8.1 alól, a Win-es updater progi elszáll a "nem jó az oprendszer" hibaüzenettel.Úgyhogy sajnos jelenleg maradok a Win 7-nél, mert BT és WWAN mindenképpen kell, legfeljebb figyelem, hátha van változás.
Amúgy nekem tetszik a Windows 8, szerintem kezelhető, logikus, áttekinthető, már-már hülyebarát OS (legalábbis a hozzám hasonló home user-eknek, akik nem célfeladatokra használják a gépüket), a mások által hőn utált csempékkel sincsen bajom, a tegnap esti kis kalandot én egyértelműen a Lenovo számlájára írom, mert nem nyújt Win 8/8.1 alá értelmes támogatást a régebbi, 4-5 éves business class notijainak. (Az, hogy ez részükről logikus üzleti döntés-e, már más kérdés, nem vitatom, hogy a régebbi modellek támogatása minden bizonnyal nem igazán térül már meg nekik.)
-
SPeti1984
senior tag
Van még egy ismeretlen eszköz. Eszköz IDre ezt írja ki:
{48126E0D-4BDD-4D26-8A24-569C7AB522D6}\SettingsDriver
Ez mi lehet? (x230)
-
válasz
Colonel993 #57022 üzenetére
-
-
Colonel993
senior tag
T500-ban a mikrofon bemenete sztereó vagy mono?
-
Tim82
félisten
-
ro_bert17
őstag
Persze hogy nem ismerem, még csak most kezdtem böngészni egy keveset ez ügyben.
Erről bootolva ki lehet iktatni (kapcsolni) ezt a 1802 hiba üzenetet elvileg? Akkor ezt délelőtt megpróbálom.(#57021) Tim82: Köszi, akkor egyelőre megpróbálkozom ezzel, és egyszerűnek is tűnik. Hasznos lenne, ha segítene.
-
Tim82
félisten
válasz
ro_bert17 #57018 üzenetére
Létezik, de a no-1802 utility-t nem próbáltad?
-
ro_bert17
őstag
válasz
donjohnson #57010 üzenetére
Köszi! Szó szerint pár méterre lakom ettől a bolttól, de még sosem volt bizodalmam bemenni. Azt hittem nyitva sincs.
Más. T42-höz létezik függetlenített bios, ami nem korlátoz hardver eszközökre. Szeretnék kipróbálni egy másik wifi kártyát, de a gyári bios hisztizik.
-
-
SPeti1984
senior tag
Lenovo X230 2325-78G típusnál Win 8.1 telepítése után mi lehet az ismeretlen eszköz, mit kellene feltenni még?
-
hito
nagyúr
válasz
Robo sapiens #57013 üzenetére
Meglátjuk, küldtem egy privit
-
donjohnson
addikt
válasz
ro_bert17 #57008 üzenetére
igen, azaz. pontosabban 10/A.
-
xcds
őstag
Hát a WD40-nek azért van szaga. bár lehet, egy idő után elmúlik.
-
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox #57005 üzenetére
Tim82, Sensei, dying_star
köszönöm a válaszokat. most nincs felesleges matrica, úgyhogy az alkoholt mellőzöm. -
válasz
donjohnson #57000 üzenetére
A port ecsettel, a zsírt nedves törlőkendővel (alkoholmentessel).
-
Sensei
aktív tag
válasz
96%-os etil-alkohol.
-
Chaser
legenda
Kértem képet a T500 palmrestes tagtól, aki csak a hátuljáról rakott fel képet. Erre azt mondja nem tudja milyen billzet van a T500-ban, küldjek rla képet.
Csak én nem látom az összefüggést -
lapa
veterán
amúgy néha egy még erősebb (powertape) ragszalagot nyomogatok sokszor egymásután az ilyen maradványokra, és az jellemzően felszedi, mert a ragasztómaradék jobban tapad hozzá, mint a műanyaghoz. de értem, hogy nálad most épp nem ragasztómaradék volt.
(a naprendszeren kívül akkor ismernék csak a wd40-et, ha a voyager 1 & 2-n lenne belőle.)
-
Tim82
félisten
válasz
Simán némi mosószeres vízzel, puhább fajta szivaccsal, majd mikroszálas törlőkendővel a gumírozást, a műanyagot meg inkább csak kendővel. A kijelzőt szintén mikroszálassal, néha még monitor/szemüvegtisztító spray-t is kap (de csak keveset és érzéssel).
Eddig egészen jól megúsztam a matrica- és ragacsnyomokat, az eddigi saját és kezeim között átment Thinkpad-ekből a tegnap este megjött X200 az első, amin van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Másfél évtizedre kitiltották a BOE-t Amerikából
- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- Végleges az új Pebble órák formája és tudása
- Második verzió: DeepCool LE360 V2 processzorhűtő
- Háztartási gépek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gumi és felni topik
- Spórolós topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7320 Detachable Touch 13,3" i5-1140G7 2,6GHz 16GB 256
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-13700H 16/1TB Iris Xe 3K+
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- 8 DARAB! HP ELITEBOOK LAPTOP (Tartós, Elnyűhetetlen) 850 G8, 840 G8, 840 G9, 830 G8 x360
- Azta HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/512 Iris Xe FHD+
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Eladó szép állapotban levő Samsung Galaxy A22 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest