- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andrewhouse
aktív tag
válasz
LamerGyuri #82050 üzenetére
Sziasztok!
Lenne egy Thinkpad R52-es notim első tulaja vagyok!
Felraktam a Windows Vista Sp2 - őt!
Sajnos a Thinkpad ultranav driver (a legfrissebb ami lenovo oldalán is fent van vistához) nem települ fel azt irj ki a végén hogy installed failed és ennyi volt....
XP és Win7 esetében működik!
Nem tudom hogy valaki találkozott ehhez hasonlóval? vagy van valami trükk a driverek telepítései sorrendjében?
üdv. Andrew
-
Sziasztok!
A múlthéten jött meg az új zsanérkészlet a T430s-hez, az előző két év tartós használat után megadta magát.
Természetesen bay-es rendelés, kassza 3500HUF postával, ez nem olyan vészes és nem is a legolcsóbbat választottam. Betettem a helyére, az alap hiba, a lötyögés megszűnt, viszont ez meg annyira könnyem mozog, h olyan 30°-nál már magától becsukódik.Szóval ez sem az igazi.
-
Tikakukac
titán
Ma kivételesen "terepen" dolgoztam. Beszendergett egy csóka, a szöveggel:
-TP javítás?
-Hááát mondom attól függ mi a gond.
-Alaplap, a videokártya behalt.
-T61 lesz, ugye?
-Honnan tudtad?
-A profizmus, a profizmus...Szóval ja. Ez sajnos elég sokszor bejött eddig, még gondolom 1-2 évig tartani fog, amíg van belőlük kiadósabb mennyiség
-
spammer
veterán
Looking for a laptop? Lenovo x220 : archlinux
Nálunk egy R61-es megy Arch-csal, semmi probléma. Thinkpadak elég jók linux alatt (is). Dokkolót mondjuk passzolom, de nem hiszem, hogy probléma lenne.
-
Minstrel
senior tag
Mi okozhat olyan hibát, hogy belassul az internet amikor csatlakoztatom a töltőt? Az amúgy 30megás net azonnal átvált 1megásra amint a töltőre kerül a gép, többi gép jó. Egy elég régi T60-as csinálja és nem jövök rá mitől lehet. Az energiasémáknál néztem a wifi beállításait, de akkuról és hálózatról is maximális teljesítményre volt állítva.
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #82089 üzenetére
Passzolom. Ilyenbe nem futottam még bele.
-
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #82086 üzenetére
Nálam hiba nélkül lefut....
-
-
Következő kombóval van tapasztalat? ThinkPad X220 + dokkoló + Arch Linux? Tervezem egy ilyen masina beszerzésér, szigorúan linux-szal!
mobal,
-
RoboGuru
tag
válasz
Feenyx #82083 üzenetére
Én a gép típusához (pl. Type: 4236MBG) amit az alsó burkolaton is ír, állítottam be. Meg volt az alaplapnak sorozatszáma, amit sikerült a nagy izgalomban törölnöm. Meg is ilyedtem hogy emiatt probléma lehet, de csináltam egy véletlenszerűt amivel gond nélkül működik azóta is!
-
RoboGuru
tag
válasz
Feenyx #82074 üzenetére
A IBM / Lenovo ThinkPad Maintenance Disk amivel beletudod írni! Nélküle is működik, de minden indulásnál csipogni fog hogy hiányzik.
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Találtam a T430-hoz nvidias alaplapot. Viszont nekem gyanúsan olcsó és az eladó azt írja, hogy nincs beleírva a BIOS-ba a széria-és típusszám. Ez jelent valamilyen hátrányt? Gondolom ezek felprogramozásához szervizes eszközök kellenek ugye?
-
törölt tag
Tényleg mehetne az összefoglalóba.Nálam w10+ 6205 kari, latencyMon alapján elosztottam a 10-15 legvészesebb drivert. A latencyChecker alig mutatott változást. Picit simult. Maradt minden a sárgában, de a maximum µs 3150 lett, yt hd alatt belehúzogatva.
LatencyMon-ban nézegetve, minden magon átlag két tized ms körüli a dpc. Jó ez így.
-
roti86
őstag
Szuper, mehetne kiemeléssel vagy akár összefoglalóba!
Annyi, hogy nálam is hibaüzeneteket dobál a program, mint dying_star hozzászólásában is látható, de a módosításokat megcsinálja.
Sokat javult a latencym és még csak a wifi drivert rakam át a 2.magra.
A latency monitor nem feltétlenül fog kisebb értékeket mutatni, de a pattogás megszűnése füllel hallható. Az eredeti hozzászólásból idézve: "Persze ettől a DPC latency nem fog csökkeni, azaz a LatencyMon progi ugyanúgy sírni fog, viszont maga a hang nem fog pattogni, hisz (feltéve ha jól állítod be) a hangkártya driver nem azon a magon fut, ahol a LatencyMon azt a bazi nagy DPC-t kimérte."
-
válasz
FoxiestFox #82068 üzenetére
Reboot kellett neki, most minden kúl. Már tudat alatt is nyugodt vagyok, hogy minden csíkom zöld.
-
Nálam ilyeneket dobál szinte minden eszközre. Hagyja menteni a változtatást, applikáltam a LAN és a Wifi kártyára is, újraindította őket, de nincs változás a latency-ben.
Mondjuk nálam csak sárgában vannak tüskék, és a hanggal sincs gond, csak furcsa, hogy miért szívózik. -
Molk
tag
DPC Latency eltűnt ennek a módszernek a segítségével!
(Köszönet Tim82-nek)
Amit csinálnom kellett (ez alapján):
1. Letöltöttem a Microsoft Interrupt Affinity Policy Tool-t (telepítettem)
2. Rendszergazdaként futtatás x64 vagy x86 (C:\Program Files (x86)\Microsoft Corporation\Interrupt Affinity Policy Tool)
3. A listában megkerestem az Intel Centrino advanced-n 6205-wifi adaptert (nekem ez van) és Set Mask-ban beállítottam 3.-at. (a lényeg, hogy ne az első legyen)
4. Kiírta, hogy újraindítja az eszközt.
5. Minden jó!(egyelőre)
Most így néz ki: -
Tim82
félisten
Ha már a múltkor volt egy egészen komoly szál a DPC latency problémákról, akkor valaki tehetne egy próbát ezzel, mint megoldási javaslattal.
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Nem rég hozzájutottam egy Lenovo T440-hez.
Olyan kérdésem lenne, hogy Aksis üzemmódban valahogy be lehet állítani, hogy a fényerőt ne vegye ennyire vissza? Maxon van, de néha nem elég.
-
LamerGyuri
senior tag
Békejobb mindenkinek. Peace
-
Tim82
félisten
válasz
LamerGyuri #82055 üzenetére
Lenovo Thinkpad-specifikus szoftverrel kapcsolatban kérdez és igen, eddig is foglalkoztunk a topikban segédprogramokkal, beállításokkal stb., amik Thinkpad-ekhez kapcsolódnak, az ő kérdése is elfér itt.
A flame-keltést meg hagyd abba. Tényleg utoljára szólok mindenkinek, aki nem bír elszakadni a szaravinnyócmijérhasználod-dedótól.
-
Chaser
legenda
válasz
LamerGyuri #82055 üzenetére
TP sw is ugyanígy ide tartozik. Ha xy egyéb sw-ről lenne szó ami nem TP függő, az tényleg nem ide tartozna.
-
vimes
senior tag
-
vimes
senior tag
válasz
LamerGyuri #82050 üzenetére
Akkor inkább semmi.
Ja, az, hogy ennyire primtív dologokon vitatkoznak, hát... az ő bizonyítványuk. Végeztem ezzel a flame szállal, aminek kb. semmi köze nem volt a kérdéshez.
-
Tim82
félisten
Akkor itt húzzuk meg a határt, még mielőtt elfajulna a dolog. Ha folytatjátok ezt a szálat, törölni fogom.
-
vimes
senior tag
Van itt valaki aki Win 8.1 alatt a Windows 7-es ThinkVantage-es szoftvereket használja, vagy a Lenovo Settingst? A settings-es metro appot nem lehet valahogy megszerezni MS acc csinálása nélkül?
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #82039 üzenetére
Igen, persze, rendszeresen mákom van, csak a kártyával és a lottóval nem...
Hagyjuk ezt. Természetesen benne van a pakliban, de messze nem 99%, még decemberben sem. Ettől még természetesen olyan rizikó/extra költség a tréfa, amivel számolni kell - és még így is onnan éri meg jobban.
Decemberi rendelés amúgy is csak januárban fog megjönni már valószínűleg Mo.-ra.
-
Chaser
legenda
válasz
#01758976 #82037 üzenetére
Gyanús nekem is, de akár. Ha mondjuk pont onnan veszik lazán lehet reális az ár.
Tim82 December hónapban?
De lényeg a lényeg, az hogy neked mákod volt, nem jelenti azt hogy másnak is lesz, %-os esélytől függetlenül. Lehet nálad épp bedöglött a röntgenük
Elég durva jószággal dolgoznak, az akkut simán kiköp, vagy 500 millió csomag volt és már nem tudták hova tenni, vagy a géppel volt valami. Kell ott a bevétel, kevés még a stadion...
szerk: Ez lett volna a legkedvezőbb
Nyilván jobb a 23 is mint a 28, pláne ha még 28-ra megy pk is.
-
Zsocy155
őstag
-
fgordon
senior tag
Sziasztok!
T500-ban teszteltem 2x4 GB DDR3-at, minden ment jól, azonban 2 különböző típus van benne:
fru 55y3717, ami ez:
Kínában gyártott: Micron mt16jsf51264hz-1g4d1http://www.digikey.com/product-detail/en/MT16JSF51264HZ-1G4D1/557-1474-ND/2663515
és
Koreai: Hynix 4GB PC3-10600 DDR3-1333MHz non-ECC Unbuffered CL9 204-Pin SoDimm Dual Rank Memory Module Mfr P/N HMT351S6BFR8C-H9http://www.memory4less.com/m4l_itemdetail.aspx?itemid=1445703364
Működött minden jól a teszt alatt.
Szerintetek lehet ebből gond, hogy 2 fajta, vagy optimális lenne 2 azonos típus?
A 2 féléből melyik tűnik jobbnak vagy megbízhatónak? -
Minstrel
senior tag
-
-
törölt tag
X220-hoz keresek gyári akkut. A mostani elhasználódása 44% és már qrvára idegesít. Szóval gyári 9 cellás érdekel. Honnan, kitől?
-
s3toraph
senior tag
válasz
btudos #82022 üzenetére
+ (#82023) HSM:
Van benne m-sata?
Az komoly, nem tudtam! Ennek nagyon örülök!
Sata2-n már jó gyors egy SSD, én sem érzem a sata2 és sata3 közötti különbséget (előző lapomon PC-ben volt hogy véletlenül sata2-re dugtam, szóval én is jártam így
), ennek oka szvsz valószínüleg az hogy az elérési idő nem csökken radikálisan, szekvenciálisan meg ritkán írunk-olvasunk annyit egy rendszermeghajtón, hogy feltűnjön. De sata1-en viszont nagyon észrevehető a lassulás, főleg egy régebbi gépben.
USB 3-at elvileg meg tudom oldani ilyen PCI express kártyával, ha jól tudom.
Köszönöm még1x nektek!
Ez már OFF sorry: Már csak annyi lenne a kérdés, hogy inkább ez vagy egy HP 8460p, ill. melyik könyebb a kettő közül akkuval együtt?
-
HSM
félisten
válasz
s3toraph #82021 üzenetére
A T420 SATA3-as a HDD-részen, ha jól tudom, az Ultrabay is, viszont az Msata csak SATA2.
Amúgy a SATA2 is bőven elég szvsz ezekbe. Én asztali gépben (i5 3570K 8GB rammal) nem vettem észre, mikor takarítás után SATA2-re dugtam véletlen az SSD-t.Pedig Samsung 840 PRO, kimaxolja a SATA3-at is.
USB3 nincs viszont a T420-ban, csak a T420S-ben, és a dokkba se megy ki belőlük. -
s3toraph
senior tag
válasz
robertka #82020 üzenetére
Ezt de jó hogy felhoztad, engem is érdekelne. Ill. az is hogy az optikai meghajtónak milyen csatlakozó van a két gépben? Mert ha a T420-nak csak sata1, akkor ha majd SDD-re bővítenék optibay-el, a vinyót kell iderakni mert sata1-en nagyon lassú egy SSD, tapasztaltam T60-asban, alig érezhetően volt gyorsabb mint egy WD black vinyó ami most van benne.
-
Dio111
tag
Sziasztok.
na megpróbáltam amit tudtam a tv és a 420 al illetve még 220ast is szereztem
hmin em tudom ősszekötni a 2 csak sim dvin viszont ot simán.
Azonban az lehet hogy azzal rosszabb a kp képmősége mint hdnmin vagy csak már bemagyarázom? -
btudos
nagyúr
válasz
s3toraph #82015 üzenetére
Kis gép, kis venti, ha nagyon pörög, elég magas hangja van, de akár néma is lehet IGP-vel alap netezésnél.
Egyforma a súlyuk kb, attól függ, mit raksz belülre (akku mérete, HDD/SSD, Ultrabay mind számít).
T430-nál a háttérvilágított billentyűzet lehetősége előny, egyébként csak annyi, amennyit az újabb hardver hoz.
Anyagminőségben nincs érdemi különbség.
-
s3toraph
senior tag
válasz
btudos #82013 üzenetére
+ (#82014) Dr. Akula:
Köszönöm!
Megnézni nem tudom sajnos.
Még párat kérdezek:
- A hűtésük mennyire hatékony, mennyire hangos?
- Melyik a könnyebb?
- T430-nak az újabb generáción, frissebb hardveren kívül van-e bármi előnye?
- Anyagminőségben jobb/rosszabb/ugyanolyan mint a T420? -
btudos
nagyúr
válasz
s3toraph #82012 üzenetére
Nincs nagy különbség a két gép között, a billentyűzet kiosztása és kialakítása ami változott a 30-as szériánál, illetve van natív USB 3.0 támogatás az alapgépeknél is, nem csak i7-es konfigurációknál. (Mondjuk egy vaskosabb 3.0-s pendrive az idióta kialakítás miatt már nem dugható be 3.0-s portba a T430-nál.)
Más téren a két gép lényegében megegyezik, én megnézném Őket, és amelyik jobban tetszik, azt venném.
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, használt üzleti gépekből, ezek a típusok mennyire ajánlottak, vagy nem ajánlottak? Mi szól mellettük, mi szól ellenük?
Thinkpad T420
Thinkpad T430 -
Dhampir
félisten
válasz
Minstrel #82006 üzenetére
Nem lesz nagy segítség, legfeljebb némi összehasonlításra alkalmas, de például az NVS 3100M (T510) elég szépen futtatta magas beállítással 1600*900 natív kijelző felbontáson a Call of Pripyat játékot, ritkán előfordult némelyik pályaszakaszon 1-2 mp belaggolás, de ettől eltekintve folyamatos volt, ugyanez a játék Intel HD Graphics 4000 alatt is elfutkosott egy kisebb felbontású gépen, utóbbival a Clear Sky is ki lett próbálva.
-
Minstrel
senior tag
Tudom nem játékgépek a Thinkpad, de szeretnék egy gyorsabb subnotebook-ot és néha játszanék is rajta régebbi játékokkal. Szóval pl. egy X220, Core I7 M2620M+Intel HD3000 mire lenne elég? Nincsenek nagy igényeim, nem GTA V-öt akarok, csak CoD2, CoD4 multi. Futnának ezek a multihoz megfelelő fps-el?
-
jani0114
tag
válasz
jani0114 #82001 üzenetére
Illetve azt írják ha a BIOS.ban engedélyezva van, akkor FN+CTRL, X230-nál. Nekem még T500-as van, itt csak annyit csinál hogy az FN gombot benyomva tartja virtuálisan pár másodpercre, és kijelzi a monitoron. Ha addig lenyomom a következő billentyűt, úgy veszi mintha egyszerre lenne megnyomva a kettő.
-
levente88
csendes tag
Sziasztok sracok,
A Bcc116-os windows hibaval mit lehet kezdeni ? (A gep megall, megfagy es elmegy a kep)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Apple Watch 9 45mm LTE
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest