- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz
soldi3r #59995 üzenetére
Előfordulhat...
Annyi, hogy jócskán mókolás-igényes művelet, mert az X220/X230 mégse eDP, ahogy lelkesen beharangozták, hanem még LVDS, ez a panel meg már DisplayPorton ül. Első körben a BIOSt kell újrafőzni, hogy DP jelet küldjön a gép a kijelző felé, utána már csak egy új kábelt kell hozzá építeni, meg összerakni. -
Tikakukac
titán
válasz
VegyesTamás #59994 üzenetére
Az is CCFL csőnek tűnik, csere.
megoldják, nem hiszem nehezebb lenne a többinél.
X pénz, paneltől függ, maga az anyag 2-3 ezres. Plusz gondolom 1 óra munkadíj, ami hát változó.
-
soldi3r
veterán
Ez igaz? Ilyen van? Az oke, hogy van IPS, de az is 1366x768.
-
Tikakukac
titán
válasz
VegyesTamás #59992 üzenetére
Mármint miként? Nekünk fénycső csere kell, ennyi a baja, egyébként pico bello a cucc
-
soldi3r
veterán
válasz
VegyesTamás #59990 üzenetére
A 8.3 mar jo lehet
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
r3dsnake #59980 üzenetére
a W8-al idáig 3x volt dolgom. Nem ment föl rá 2x program, 3xorra meg kikészítettek a csempék és a tulaja is W7-után könnyezik. Nekem addíg amíg nincs meg a teljes támogatás a régebbi progikhoz addig nem kifejeztetten hoz lázba, ha ingyen adják sem. Mondjuk W7-et is megjelenés után 1,5 évvel tettem föl, Vistat meg ki is hagytam a francba
Nemszeretem a windowsos új "kiforratlan" dolgokat.
-
Tikakukac
titán
válasz
VegyesTamás #59985 üzenetére
Na azért mondom, azért az az IPS ami itthon van még mindig kinyírja az általam kihozott gépek 99%-át.
Ennyi volt az anyag, munkadíj nincs, mert engem szeretnek
-
-
tototos
addikt
X220-ba jó lenne gy ilyen ssd? Crucial M500 msata
-
Francia91
veterán
válasz
fgordon #59979 üzenetére
Nyilván akkor SATA-II-es modBIOS van fent, úgy néz ki.
video BIOS-szal én sosem foglalkoztam, szerintem sok értelme nem is lenne. Frissebb driver (ha van hozzá) javít a teljesítményen, amennyit csak lehet. Meg nem is minden GPU-hoz van frissebb VGA BIOS, csak elvétve akad pár típushoz. Kerestem én is anno a FireGL V5250-hez (nem találtam a gyárinál frissebbet), meg mostanában kíváncsiságból a HD3650-hez, de csak az 512 Mb-os DDR2-es verzióhoz van frissebb BIOS -
kmisi99
addikt
Arra van megoldás, hogy ha dokkolóba a gép és külső monitorral használom akkor elég nagy késés van képben. Akár gépelésnél is ha elég gyorsan gépelek a betűk később jelennek meg mint ahogy leütöm de magán a gépen minden rendben ott nincs ilyen gond.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
FoxiestFox #59973 üzenetére
Nem szeretem a W7-et, that's all. Csicsás, lassabb, kevésbé kézreálló. Megleszek fingerprint és bt nélkül inkább, minden más megy úgyis.
-
fgordon
senior tag
Jól gondolom, ha egy T61 + Samsung 830 128 GB-os SSD 256.2 MB/sec az olvasási sebesség az Everest szerint, valamint a CrystalDiskInfo-ban a Transfer Mode SATA/600 és van NCQ, TRIM is, akkor ez SATA2 moddolt 2.29-es Firmware, nem normál? (Mert a normál, az 1.5 GB/sec az csak 192 MB/sec?)
A Firmware verziója: 7LETC9WW (2.29), 2011.03.18. dátummal.
Video bios dátuma: 2007/04/16. Erre nincs valami frissítés, vagy örüljek, ha működik?! -
Tikakukac
titán
válasz
VegyesTamás #59976 üzenetére
Max háttérvilágítás tud szökni, ezt 3 ezresért megcsinálják, nem para, csak anyám gépét kéne elcsaklizni pestig egy körre.
IPS-el vetted a T61-ed?
-
Tim82
félisten
válasz
VegyesTamás #59976 üzenetére
Hacsak nem raktál össze egy FrankenPad-et egy 15", 4:3 1400*1050 vagy 1600*1200 képpontos felbontású kijelzős T60-ból és egy T61 alaplapból, akkor nem, nem IPS van a T61-edben.
-
Tikakukac
titán
Nem bírok magammal, megint vennem kell egy T60 IPS-t
Úgy rákívántam egy pár hétre egyre
-
válasz
r3dsnake #59969 üzenetére
Bocs, de ez a Win8/8.1-et régi TP-re téma sosem évül el
-
BFeco
aktív tag
válasz
tototos #59964 üzenetére
How To Retrieve Windows 8 OEM Product Key From BIOS Asus R512MA-SX027H notinál működött.
Regisztrált Aida64 v.4.20 is mutatja a szoftver licenceknél. -
r3dsnake
nagyúr
Kipróbáltam a W8-at X200-on, két problémába ütköztem. Az ujjlenyomatolvasó látszik, a progi viszont azt írja, amikor hozzárendelnék egy ujjlenyomatot, hogy "cannot enroll user".
A másik gondom, hogy fn+f5-re nem jön be a wireless manager, ahol a BT-t be tudnám kapcsolni. A hotkey driver fel van telepítve.
Előre is köszi, ha van tipp!
-
Tikakukac
titán
válasz
tototos #59964 üzenetére
Passz, ez mondjuk. Vagy hasonló, product code reader is jó. Ha lesz benne akkor nyertetek, ha elfogadja főleg.
Csedit: Túl egyszerű lenne, Dell még akinél láttam win7 ragacsot most is, de T430-ból 2 volt nálam mindegyik belsős kódos volt.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Egy x220 esetében ha nincs rajta windows OEM matrica de van rejtett partíció, akkor is hivatalos a windows? Egyik ismerősöm vett most egyet és sehol sem találtuk a windows matricát.
-
Dell XPS
veterán
válasz
p.smith113 #59956 üzenetére
Ment pü..
-
fgordon
senior tag
válasz
p.smith113 #59956 üzenetére
Hát, így látatlanban más tippem nincs sajnos, mit lehetne tenni, hogy jó legyen.
-
conqver
aktív tag
Szevasztok!
Mit jelent a "Defer" installálás? -
p.smith113
csendes tag
-
-
fgordon
senior tag
válasz
p.smith113 #59937 üzenetére
Próbáld ki, hogy vedd le az aksit kb 30 másodpercre, és rakd vissza, majd próbáld bekapcsolni, és ha nem, akkor dugd rá a hálózati töltőre.
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #59950 üzenetére
Használt, B minősítésű, lehet kismértékben karcos is.
Grade B: Good Condition - May have minor cosmetic damage/ surface scratches
-
-
HSM
félisten
Valakinek van tapasztalata, T4x0-ben az 1440*900-as kijelzőből mennyivel jobb az LG? Néztem EBAY-en, és az enyémhez is van LG panel. Természetesen az enyémben a kódja alapján (LTN) Samsung van, amin nem lepődtem meg a csapnivaló képminőség után. Főleg a borzalmasan rossz betekintési szögek és a rendkívül egyenetlen fényerőelszlás zavar a jelenlegiben.
-
Viszlát
addikt
válasz
FoxiestFox #59947 üzenetére
-
-
Viszlát
addikt
válasz
FoxiestFox #59942 üzenetére
Angol ebayen tuti talalsz, ha nem postaz magyarba, szolj, segitek szivesen.
-
deja vu
addikt
Köszi, hol lehet megnézni, hogy milyen panel van benne? Az eladó nem tudja, kérdeztem, meg mondtam hogy egy panelook.com-os linket dobjon róla. Korábban mintha már sokszor olvastam volna, hogy nem lehet bele ips-t rakni, jól emlékszem? Mivel Quadro kártya van benne, ezért megbirkózna a 10 bites panellel is.
-
Ha már kijelzők.. én cserélnék a W500-ban panelt, Samsung van benne, az LGP érdekelne, T500-ban olyanom volt, visszasírom. Amúgy ez sem rossz, de az volt az igazi.
Ráfizetek, ha valakinek van bontott, stb
Vagy ha tudjátok, hol lehetne venni, az is jó. -
xcds
őstag
Már írtam régebben, hogy ha kiveszem a caddy-t, nem indul el a gép. Most az van, hogy ha el akarom távolítani, nem engedi, mert használatban van. Csak adatok vannak rajta meg torrent. Utorrentet kikapcsoltam, de nem engedi így sem. Hogy a rákba tudnám kideríteni, miért van ez?
Erőforrás-figyelőben semmi mozgás azon a vinyón.
-
hito
nagyúr
Nem bírok a véremmel, bejelentkeztem egy Thinkpad Twist-re
Rendesen rácsavarodtam. Ha hozza a 7óra körüli üzemidőt rádiók nélkül alacsony fényerő mellett, akkor maradhat...egy ideig
Ha nem, akkor majd egy Yoga 11S-sel megvigasztalom magam
-
xcds
őstag
válasz
p.smith113 #59937 üzenetére
Hacsak nem egyszerre döglött meg a töltőd és az akksid, kezdhetsz vadászni bele egy alaplapot.
-
YumeD
tag
válasz
deja vu #59934 üzenetére
LG is k*rvaszép, hangyányit veri a fullhd-s TN, de nem sokban marad el tőle. Viszont kalibrálás ráfér, mert amit eddig én láttam (ebből egyet vadiújan) kissé lilás volt alapból. Kalibrálás után teljesen jó, mondjuk nem egy AFFS, de betekintési szögre korrekt, színre meg 6bites panelhez képest szép átmenetes, természetes.
-
p.smith113
csendes tag
Sziasztok!
ThinkPad T400-asom egyszercsak bedöglött. A következő történik: hiába nyomogatom a bekapcsoló gombot, nem kapcsol be, semmi se történik. Ha rádugom a töltőt, a töltést jelző kis lámpácska se kezd el világítani, mint ha se az aksiról, se a töltőről egyáltalán nem kapna áramot.
Garancia már nincs rá, szerintetek hova lehetne elvinni?
-
Chaser
legenda
válasz
deja vu #59934 üzenetére
LG vagy samsung. LG szép, samsung elmegy. Kb ugyanaz a felállás mint T500 LG vagy samsungnál, de ha azokat se láttad nem érzed át.
-=Sziszi=-: Nem valószínű, hanem biztos. A dedikáltat nem lehet letiltani T510-nél, hiába van igp a cpu-ban. De mondom ettől az NVS vga-tól ne félj, nem halódós, a gépnek meg jó a hűtése is.
Szívesen. -
deja vu
addikt
válasz
Chaser #59933 üzenetére
Szia Chaser!
Én is a t510-ről kérdeznék. A t510-ben az 1600x900-as panel ügye nem gagyi? Azt tudom, hogy az újabban például a t530-ban az 1600x900-as panelről általában áradoznak. Nem használok TN kijelzőt ezért érdekel, hogyha a TN-ek között jó az nekem megfelelő lenne.
Köszi!
Más is válaszolhat. -
Chaser
legenda
válasz
-=Sziszi=- #59931 üzenetére
Nem is kell info, mai gépeknél sztem nem letiltható a vga, értelme sincs. Winben ki lehet kapcsolni a diszkrétet, igp-nek meg mindig mennie kell, mivel azon keresztül dolgozik a dedikált is. Pl T500-nál külön van intel és ATI, de az még más világ volt. Nem az ip-n keresztül dolgozik az ATI, ezért BIOS-ban ki lehet választani, hogy egyik, másik, vagy mindkettő menjen és OS alól választható legyen. T500-nál sincs megadva a vga-k típusa, azt nem szokták megadni. T510-nél nincs optimus, pedig lehetne elviekben. Vagy NV vagy intel vga-s, nem lehet választani. Winben egyből látszik eszközkezelőben melyik verziós gép.
-
Tikakukac
titán
válasz
-=Sziszi=- #59931 üzenetére
7010 Dell?
Menekülj. Legkisebb gondod lesz a bios részletessége.
-
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz
Chaser #59929 üzenetére
"Egyébként ha meg nincs benne olyan funkció akkor le se lehet tiltani, vagy nem?"
Ezen és is agyaltam.Bios modolással vagy valamivel, nem tudom. Nincs sok tapasztalatom ezekkel a gépekkel, nem vagyok szervvizes. Egy N7010 az a bizonyos Dell. Most néztem és nem találtam benne pl olyat hogy milyen videokártya van benne. Nyilván tudom mi van benne, de biosban semmi infó.
Tikakukac: Hát gondolom hogy az üzleti széria az más lehet. De ez amiről írok az pont Inspiron ügye. Tudom elég gáz gép. Nem is az enyém. De hogy lehet úgy eladni egy ilyen gépet, hogy ne vágd át azt aki megveszi? Költői kérdés.
-
Tikakukac
titán
válasz
-=Sziszi=- #59928 üzenetére
Ott súlyos gondok voltak, nem Inspironoknál olyan bios van, hogy átnézni sem bírod 10 perc alatt.
-
Chaser
legenda
válasz
-=Sziszi=- #59928 üzenetére
Nem tudom milyen dellt néznél, én még olyan részletes BIOS-t nem láttam mint ami delleknél van
Egyébként ha meg nincs benne olyan funkció akkor le se lehet tiltani, vagy nem?
Annyi a lényeg, hogy megbízható eladótól kell venni, nem ismeretlentől. -
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz
Chaser #59927 üzenetére
Köszi. Nem gondoltam, hogy a biosban is benne lehet, mert láttam már Dell gépet aminek a biosában csak a prociról volt infó, és állítani sem lehetett a boot sorrendnél sokkal többet. Tudom mindent meg kell nézni, de arra gondoltam, hogy kifejezetten ennél a szériánál van-e valami ami gyenge pont. Sajnos azt nem látni milyen belül. azt csak otthon derül ki.
-
Chaser
legenda
válasz
-=Sziszi=- #59926 üzenetére
Mondjuk megnézed BIOS-ban mi van benne. T510-nél pl nem is lehet letiltani a dedikált NV-t, de nem döglődős széria. Mindent meg kell nézni mint minden gépnél, törés/repedés, kijelző, usb-k műkődjenek, BIOS nem passwordos, wifi, akku stb.
-
-=Sziszi=-
aktív tag
Üdv!
Használt Thinkpad vásárlásán gondolkodok. T510,T520 amit keresek bár 520-at nem látni sehol. Integrált kártyás érdekel. A kérdésem, honnan tudjam hogy gyárilag integrált kártyás és nem döglődik benne egy dedikált kártya és biosban van letiltva? Ha csak kisebb felbontásút találok, mennyire nehéz venni itthon hozzá FHD kijelzőt? Amúgy mire kell különösen figyelni ennél a típusnál(T510)?Üdv Szisz
-
Dhampir
félisten
-
fgordon
senior tag
Sziasztok!
Hol tudnék utána nézni, hogy a T61, 15" Thinkpadhoz melyik aksi fajták a jók? Mitől függ, hogy melyik aksi? A 15" vagy 14" mérettől?
Ezek például jók?
92p1133
42t4620
42t4511 -
Viszlát
addikt
Üdvözlet!
Véleményeteket szeretném kérni, mégpedig arról, hogy egy garancia nélküli T510 (i7 620m, intel integrált, FHD, 8 GB Ram) nagyjából mennyit ér maximum?
Köszönettel.
-
JAGER 10
tag
Hölgyek, Urak!
Van egy eladó ThinkPad W510-es notebookom.
Ha valakit érdekel keressen! -
HSM
félisten
Azzal a Dell-em nem dolgoztam kültéren, de szerintem nem lenne vele gond, matt felületű, és kellően fényerősnek is tűnt.
A notebookcheck-en is azt írják, jó: "Thanks to the brightness of the screen combined with an anti-glare surface, use outside isn't a problem in any weather conditions. " [link]Ehhez képest a T410-esnek borzalmas a kontrasztja (136:1 szemben a dell majdnem 600_1 értékével szemben), és nem is elég fényes.
"A matt surface and a maximum brightness of about 200 cd/m2, which are also available in battery mode, also allow the notebook to be used outdoors. However, the built-in screen could be a bit brighter for this cause, especially for working in sunlight." [link]
Sokkal szívesebben használom amúgy a T410-esem, de kijelzőben ez a Dell klasszisokat ver szegényre.
-
HSM
félisten
válasz
scarbantia #59917 üzenetére
Egyetértünk.
[link]
-
lapa
veterán
válasz
scarbantia #59917 üzenetére
gondolom csak a nem matt eizo paneles notikra van értve, hogy például az x200s is okádék gyárilag. és nem a panelben látod magad, hanem az elé rakott üvegben. ami nem feltétlen van ott.
-
scarbantia
aktív tag
Sose értettem ezt a ne mattot, mert az fakó dolgot... Elsősorban a paneltípuson múlik, hogy milyen feketéi vannak, mekkora kontrasztja, betekintési szöge, a háttérvilágításon pedig a fényerő, az alap színhőmérséklet, és a színtér lefedettség. A nem matt kijelző lehet egy kicsit talán tisztább képet ad a homogén felületeken, meg kicsit nagyobb a kontrasztja mint egy ugyanolyan, de matt panelnek, de szerintem minimális a különbség. Én nem akarom magamat bámulni benne.
Az Eizo összes monitorja matt, pedig ott aztán van nagy betekintés, jó nagy színtér, nagy kontraszt jó feketékkel. -
HSM
félisten
válasz
CharlieDrop #59909 üzenetére
Lehetséges.
Ismerősi körben van egy T410 korabeli 15,4-es Dell üzleti noti, asszem Latitude E6510 (a latitude, és az elsőgenerációs i5-5xx proci tuti), na, annak olyan szép kijelzője van, dacára, hogy matt, hogy csak lestem.
Ha találkozol valahol egy olyannal, mindenképp vess rá egy pillantást, szerintem neked is tetszene.
-
conqver
aktív tag
Minden működik faszán, Köszönöm!!!!!
Lehet hülye kérdés de honnan tudom, hogy mikor megy az IGP vagy a 3650? -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
conqver #59904 üzenetére
ezt feltelepíted, majd pedig az SU letölti a megfelelő drivereket.
-
conqver
aktív tag
Sziasztok!
Ma vásároltam egy T500 at!
Cseréltem a Hdd-t egy Ssd-re és Win7 Ultimate 64 bites Op.rendszert raktam föl!
A driver install.-ban kérném a segítségeteket.....a sorrend (ha van) és amit érdemes fölrakni.....tippek, trükkök !
Köszönöm előre is! -
HSM
félisten
válasz
CharlieDrop #59902 üzenetére
Nekem is T410 van, nagyfelbontású, és tényleg nem a legjobb a kijelzője. Nagyon rossz a betekintési szög, és a színek se túl élénkek. Persze, ha valaki nem grafikus vagy színhelyes munkákat csinál rajta, akkor tökéletes. Ugyanakkor ez nem azért van, mert matt, hanem mert ennyit tud a panel a matt réteg alatt.
Az asztali, kalibrált Dell U2312HM IPS-es monitorom is erős matt bevonatú (Hard Anti-glare), és olyan szép, élénk színei vannak, hogy majd lemászik az asztalról.Természetesen ott a betekintési szög is más dimenzióban van.
-
CharlieDrop
veterán
Hát, dolgozni kis méretű notival elég fárasztó
És azért kell a dokk, hogy könnyebben lehessen perifériákat rákötni
Hordozhatóság szempontjából persze jobb, ha könnyű, nagy az akksija.
A fényes kijelző nekem semmivel sem zavaróbb. Bár a T410 matt, sőt néha fakók is a színei. De ki mit dolgozik ugyebár
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REpont és hulladékgazdálkodás
- OLED TV topic
- "Titkos termékek" is várhatók a Pixel 10 széria bemutatóján
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- Robogó, kismotor
- Motoros topic
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 24GB - 512GB - RTX 4050 - 2 év gari
- Lenovo mini laptop suli kezdésre!
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V330-15IKB: i7-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest