- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Mbenyo97 #104419 üzenetére
TPfancontrol kell neked aztán uccu neki. Ha ott is bibiske van, és mondjuk kézzel hozzányúlva sem akar azonnal moccanni, csere.
Ezt így erősen szoktam javasolni, hogy aki régi géppel tolja (tehát mai mércével a 2+ szint) és a hó végén nem a kenyérre kuporgat, rendeljen be bátran előre egy ventit és tegye el. Kegyetlenül hálás lesz saját magának később -
dugo_
veterán
válasz
Mbenyo97 #95206 üzenetére
Próbáld ki ezeket:
http://www.mediafire.com/file/0d66uw73zwzou0a/hotkey+driver.exe - ezt szoktam a T500-ra rakni
http://www.mediafire.com/file/5ci9azunqh4eabf/Hotkey+Features+Integration+for+Windows+7.exe - ez pedig még Francia91 driver gyűjteményéből van -
válasz
Mbenyo97 #95194 üzenetére
Közben utánanéztem esetemben hogy volt: végül úgy sikerült működésre bírni, hogy nem csak a 2008-as, hanem a 2010-es C++ csomagokat is telepítettem.
Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86)
Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x64)Fontos, hogy 64 bites OS-re a 32 bitest és a 64 bitest is telepítsd (csak 64 bites verzióval nem fog működni, mert maga a szoftver 32 bites.)
Üdv,
Bélabácsi -
válasz
Mbenyo97 #95194 üzenetére
Szia!
Tapasztalataim szerint az OSD működéséhez szükség van a következőkre:
Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package (x86)
Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package (x64)
(64 bites OS esetén mindkettőt javaslom telepíteni, 32 bit esetén természetesen csak a 32 bitest)
Üdv,
Bélabácsi -
dugo_
veterán
válasz
Mbenyo97 #95054 üzenetére
Erre csak azért nem gondoltam, mert nekem nem lötyögött.
Egyébként létezik szűkített gumi, ha szeretnél rá költeni:
https://www.aliexpress.com/item/New-7mm-to-9-5mm-HDD-Hard-Drive-Caddy-Rubber-Rail-for-ThinkPad-R60-R61-R400/32813878669.html -
-
-
-
-
-
tonyrulez
őstag
válasz
Mbenyo97 #93875 üzenetére
Akkor viszont a ThinkPadHotkey programot javaslom. Kell hozzá a Hotkey Features Integration, aztán ThinkPadHotkey.exe-n belül el kell indítani a service-t, és ott hozzá lehet adni bármilyen programot az Fn+PageDown-hoz (Fn+Bild runter), fájl-nak a ThinkLight.exe, parameter-nek
toggle
, majd Register. -
tonyrulez
őstag
válasz
Mbenyo97 #93873 üzenetére
Kell a ThinkLight.exe, autohotkey megléte, és kezdetnek ezzel próbálkoznék (pl. thinklight.ahk néven):
^+l::
Run, c:\utvonal_az_exe-hez\ThinkLight.exe toggle
ReturnEzt elindítva majd bill.kombinációt leütve (
^+l
= Ctrl+Shift+L) elvileg kapcsolnia kellene a lámpát. Ha működik, akkor ez mehet indítópultba. A billentyűparancs pedig ez alapján bármire megváltoztatható. -
tonyrulez
őstag
-
válasz
Mbenyo97 #91853 üzenetére
Többsége működik alapból, már a rendszer megjelenésekor így volt. Power Manager, és VGA váltás, ami necces volt eleinte, ha felbukkan valaki, aki most használja a rendszert ezeken a gépeken, majd megírja, mi a helyzet. Én is kíváncsi vagyok rá amúgy, ha a váltás és a GPU OC működne a W500-on, elgondolkodnék.
-
válasz
Mbenyo97 #91847 üzenetére
Elvileg sima ügy. Mondjuk nem tudom, a váltható vga hogy viselkedik mostanában 10 alatt.
csubuka; jaja, ezt javasoltam én is, hogy a maxon kell pörgetni játék közben.. W500-on én is így tolom, suhog, de fejhallgatóban úgysem hallom, cserébe hűvös széthúzott GPU-val is, és ezt bírja vagy 3 éve, szóval...
-
-
-
-
Tim82
félisten
-
-
Tim82
félisten
válasz
Mbenyo97 #87758 üzenetére
A jelenlegi rendszereden a C:\ meghajtón lévő DRIVERS mappa tartalmát lemented pl. (Már feltételezve, hogy ez a betűjel van kiosztva a rendszerpartíciónak és ez lesz továbbra is.)
Az új telepítés elvégzése után bemásolod vissza a C:\ meghajtóra, majd egyesével bemész az alkönyvtáraiba és telepíted onnan a drivereket.
Vagy használod a System Update-t az új telepítés után, aztan remélhetőleg leszedi a Lenovo szervereiről és telepíti magától a szükséges drivereket.
-
törölt tag
-
yanna
addikt
-
RoboGuru
tag
válasz
Mbenyo97 #85969 üzenetére
Napokban csináltam egy T61-et aminél valamit ráönthettek a billentyűzetre, mert beragadó gomb hibával indult. Nem tudni mikor történt, de mire hozzám is került eltelt 10 nap. Csak billentyűzet csere segített! Sajna ha már a "fóliák" közé folyadék kerül biztos hogy a billentyűzet megadja magát, főleg ha már hibát is produkál.
-
-
azbest
félisten
válasz
Mbenyo97 #85957 üzenetére
Induláskor nem írja ki mi a baja? stuck keys vagy hasonlót kiír, ha nyomva tartott gombbal indul a gép, ami zárlatos billenytűzet esetén is megesik.
"kiirt valamit", na azt nem ártana tudni, hogy mit, és akkor nem kéne barchobázni
"Error 0210: Stuck Key 01
Press <F1> to Setup" -
Tim82
félisten
válasz
Mbenyo97 #85959 üzenetére
Igen, kell működnie saját kijelzővel is, attól még, hogy dokkolóra téve indítod.
Dell dokkolóval értelemszerűen nem fog működni.
Az alábbi három dokkoló jó neked:
- Thinkpad Advanced Dock (modellszám: 2503); azt nem hiszem azért, hogy ilyened lenne, ez volt a legdrágább opció
- Thinkpad Advanced Mini Dock (modellszám: 2504)
- Thinkpad Essential Port Replicator (modellszám: 2505) -
azbest
félisten
válasz
Mbenyo97 #85953 üzenetére
Attól, hogy kívülről megszáradt még nyugodtan vizes lehet belül. Kprrodálódhatott is. Valamelyik gombot lehet lenyomottnak érzi.
A thinkpad nem úgy vízálló, hogy mosógépben lehetne mosni. Ha felülről véletlenül beleborul valami, akkor igyekszik a legkevesebb kárral kivezetni a gépből. A billentyűzet ettől még tönkremehet. Főleg ha direkt kimosod.
-
dugo_
veterán
válasz
Mbenyo97 #85373 üzenetére
Proci nélkül elég nehezen fog elindulni.
Optikai meghajtó, egyik RAM (felváltva, hátha valamelyik elszállt), merevlemez (usb-ről megpróbálhatsz valami linuxot bootolni, meg memóriatesztet indítani, ha egyáltalán eljutsz a biosban addig, hogy ezt kiválaszd), wifi meg egyéb hálókártyák, akku. Kb ezeket érdemes lehúzni első körben. Tápra rámérhetsz multiméterrel, hogy leadja-e a feszültséget.Ha csak felpörög a venti áram alatt, de minden sötét marad, akkor esélyes egy grafikus chip, vagy bármi alaplaphoz köthető hiba is.
Van olyan ideapadom, ahol a feltehetően hibás kijelző hatott vissza az alaplapra, esetleg azt is lehúzhatod, de azt meg nem mondom, hogy hogyan tudsz vakon külső monitorra bootolni.
-
dugo_
veterán
válasz
Mbenyo97 #85369 üzenetére
Nem teszel benne semmi kárt. Egyszerűen csak kiszalad az alaplapból az a töltés, ami valami miatt rajtamaradt.
A voodoo részét szerintem elhagyhatod, minden laposon ugyanúgy működik a 10-20-30mp-es nyomva tartás, a többi része megalapozatlannak tűnik.Persze lehet, hogy nagyobb a gond. Amit csak tudsz, pakolj ki belőle, aztán ha lecsupaszítva se indul el, biosig se jut el, akkor lehet gondolkozni a szervizen.
-
Tim82
félisten
-
Francia91
veterán
válasz
Mbenyo97 #54441 üzenetére
Akkor a kompatibilitás.
Szerintem ez a Neked való szoftver -
-
Tim82
félisten
válasz
Mbenyo97 #54187 üzenetére
Első körben ezt fusd át: [link]
Az itt felsorolt CPU-k azok, amikkel gyárilag kijött az SL400 különféle konfigurációkban, de gyakorlatilag bármilyen 1066 MHz FSB-s mobil Core 2 Duo processzort beletehetsz. A legnagyobb a T9900, illetve a P9700, de ezek persze horror áron vannak.
-
Francia91
veterán
válasz
Mbenyo97 #46590 üzenetére
TPFanControl tökéletes erre, azt hiszem SL szériához is van
-
Borote
addikt
válasz
Mbenyo97 #46590 üzenetére
Ha működik SL szériával, akkor TPFC
+ egy RMClock-os alulfeszelést is megkísérelhetsz, és akkor az általános hőmérséklet is alacsonyabb lesz a gépnek. -
Tim82
félisten
válasz
Mbenyo97 #45523 üzenetére
Itt tudod kikapcsolni. (Legalábbis ha korrekt a Lenovo BIOS szimulátor.
)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest