- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tozso76
aktív tag
válasz
Tikakukac #58998 üzenetére
OK, értem én az olcsó húst. Ha nem működne, nem indulna el stb. akkor be tudám egy kínai selejtnek. Itt viszont az a gáz, hogy ez teljesen hangtalanul, normális üzemel addig, amíg el nem tűnik az rpm adat.
Term. egy "biztosabban" eredetit fogok választani következő ventinek. -
tozso76
aktív tag
KKicseréltem a ventit egy x200s-ben és az új venti nem ad néha fordulat adatot. Pontosabban 0 rpm-et ír. Ekkor elkezd teljes fordulton pörögni. Ha a tpfancontrolban manual 0 -at választok, akkor leáll a venti. Egy win restart ideiglenesen meggyógyítja, de kis idő után ismét megkergül. A boot után, viszont fan error hibával leáll a gép. Utánna ower gombot megnyomva simán indul a gép. Az ebayon vettem, eredetinek tünik. A vezetéke volt rövidebb kb 1centivel.
Hol lehet a hiba? -
_q
addikt
válasz
franc0 #58963 üzenetére
Na szóval fussunk neki újra
Elnézést a nyers modoromért.
Úgy tudsz utána nézni, hogy "megbízható-e" az eladó, hogy nem az eladóval foglalkozol, hanem megkérdezed tőle az aksi gyári számát, serial number stb. ami igazolja azt, hogy valóban gyári terméket árul. Ha ezt leírja neki, te megnézed a honlapon hogy milyen aksikat támogat a laptopod, mi annak a sorozatszáma amik passzolnak bele. Ha ezt neked leírja és megbizonyosodsz, hogy ez bizony gyári és tuti jó a laptophoz megveszed. Ha előjön az a probléma, hogy hát ez bizony még se gyári a száma nem is ugyan az kamu az egész, akkor tudsz nyitni egy panaszt ebay-en vagy paypal-on. És mivel te fogod tudni bizonyítani (képet csinálsz az aksiról, ahol látszik a szükséges szám), hogy az eladó átvert mert ez nem gyári, de mindenképpen kérdezd meg az eladót vétel előtt, így te részedről nyugodt lehetsz, hogy vagy gyári aksit kapsz vagy vissza fogja az ebay utalni a pénzed.
-
_q
addikt
Én is elkapkodtam. Nem néztem árakat csak a hirdetés nevét. Na akkor elnézést kérek a nyers modoromért franc0 kollegától. Nekem igazából azzal volt kivetni valóm, hogy ő ilyet kérdez "megbízható"-e egyes eladó valaki vásárolt e tőle, mikor több százezren hirdetnek, nehéz összefutni ugyan azzal, meg szerintem általába senki se az eladó nevét figyeli.Na akkor most módosítom a válaszom.
-
Tim82
félisten
válasz
voyager4.4 #58990 üzenetére
Nem mostanában fogok.
-
Tim82
félisten
válasz
voyager4.4 #58987 üzenetére
Ha akarod, valamikor megnézhetjük más modulokkal - van egy elfekvő Buffalo meg talán egy Hynix modulom, de csak próba erejéig.
-
Tikakukac
titán
válasz
voyager4.4 #58987 üzenetére
Hát ennyi, kb. vagy jó vagy nem jó, kicsit jó helyzetben vagyok, mert ha gáz van tudok turkálni rendesen
-
Tikakukac
titán
válasz
voyager4.4 #58982 üzenetére
Az semmit sem ér, olyan cifrák is vannak el sem hiszed
-
fgordon
senior tag
Sziasztok!
Megnéztem a halottnak tűnő T61, 6 cellás 56 / 46.81 Wh-n még 1 hete működő aksit. Szétszedtem, nagyon precíz benne a Li-Ion cellák bekötése, jó a cellák szigetelése, számomra minőségi Japán munkának tűnik.
A cellákat megnéztem külön-külön multiméterrel, mindegyik pontosan 3,7 V-ot mutat, együtt 11 V-nál picit többet (ha az első cella + és az utolsó - részét mérem), két cellát együtt 7,4 V-nak. De ahol összevonva kell elvileg kijönnie a 11 V-nak rá az aksi nyákjára, ott nem jön ki áram (pedig mint előbb írtam, van 11 V).
Nem jön ki áram az aksiból, hiába mérhető.http://jaforeck.wordpress.com/2012/07/24/t40-recelling/
Ez alapján csak megmértem multiméterrel, nem zártam rövidre, mégis az 1%-ról 16%-ra ugrott az aksi kapacitása. Már lement 15%-ra. A Thinkpad Power Manager programja nem tud mit csinálni a többszöri perform reset után sem.
Tud valaki válaszolni, vagy hol van itt Li-Ion aksi "mélyvíz" topic?
A cellák a mérésem szerint külön külön fizikailag jók, van bennük megfelelő töltés, nem halottak.
Bár úgy vannak bekötve, hogy 2-2-2 össze van párhuzamosan kötve, és a 3 db 2 cella pedig egymás után.Kb így, csak jóval szebb kivitelezésben:
Létezhet, hogy a vezérléssel történt valami?
Tudom, ha például túltöltődne egy Li-Ion cella, az durva tüzet okozna, ezért én csak mértem eddig, nem csináltam semmit az aksival.
Valakinek valami ötlete, esetleg valami vélemény a fenti hivatkozáson leírt módszerre, vagy az ottani fórumhozzászólásokra?
-
Tim82
félisten
válasz
voyager4.4 #58982 üzenetére
Inkompatibilitási probléma így is lehet, ahogy Tikakukac is írja.
Amúgy ez DDR2 már.
-
Tim82
félisten
válasz
voyager4.4 #58977 üzenetére
Ha nem DDR2 lenne való bele, akkor nem illene bele fizikailag a DDR2 modul.
A gépből kivett memóriamodul adataira rákerestél neten?
-
Tikakukac
titán
válasz
voyager4.4 #58974 üzenetére
Volt 1 kupac DDR3-am ami pölö nem ment 3 x200-ban sem. Szvsz csak a modulod rossz a géphez.
-
válasz
voyager4.4 #58977 üzenetére
Simán lehet, hogy azt a típust épp nem szívleli a gép.
-
fgordon
senior tag
válasz
Ha lefuttatsz CPU-Z-t, mit ír, milyen a memóriafoglalatod, memóriád? Tudnál erről képet kirakni? Valamint pontos notebook típus számot?
-
Tim82
félisten
válasz
Fizikailag nem illik bele a DDR2 a memóriaslotba? Nem szokott ilyenekben tévedni a Lenovo support-oldala...
-
voyager4.4
senior tag
Ennyit a lenovo supportjáról ...
Ezen iromány szerint az r51e-m ddr2-t támogat... nagyon úgy néz ki, hogy nem ...
Pedig azt gondolná az ember, hogy mégiscsak ez a "hivatalos" ....Esetleg valaki cserélne 1gb ddr2-t ddr1-esre ?
-
_q
addikt
válasz
franc0 #58965 üzenetére
És akkor mi van, ha régebb óta vagy itt? Én meg régebb óta vásárolok ebay-ről és nem csak kínából. Csak egy példa pl a w520-hoz is ebay-ről vettem tápot, ultrabayt, de konkrétan laptopot is. Szóval ide vagy oda aktivitás és mert talán thinkpad-ban nem vagyok otthon annyira, de ebay-el tisztában vagyok. Ha Genuine-ként árulja akkor az az.
-
Colonel993
senior tag
Ha már itt fellendült a hangulat a "TP hozzávalók E-Bayről" témában;
Innen vennék T500-ba akkut, és van-e valakinek "tippje" rá, hogy megbánnám, stb...? (Első magam intézett e-bay -es rendelése lesz)
Előre is köszönöm a segítőszándékot -
franc0
őstag
Hát ne nagyon nevetgélj, mert
a) kicsit régebb óta vagyok ebben a topikban aktív és tudom, hogy rengetegen ebayeznek ThinkPad alkatrészeket innen is
b) új gyári ThinkPad alkatrészeket nem olyan sok eladótól lehet venni, mint azt hiszed. Az akksi pedig slágertéma, így simán van rá esély.
Na pusza. -
_q
addikt
válasz
franc0 #58963 üzenetére
Kapcsolódik ahhoz amit kérdezel, de lehet off lesz, szóval ezért inkább off-ba írom. Ebay-en nem igazán van olyan, mint hardveraprón. Ha most hirdet valamit, akkor azt úgy kapod ahogyan hirdeti. Ha kínai cuccot veszel akkor számíthatsz rá, hogy az olyan is. Most ez gyári akkor egyértelmű gyárit kapsz. Ebay sokkal megbízhatóbb mint egy Magyarországi adok-veszek, vatera stb. Nekem az általad feltett kérdés eszembe se jutott eddig egyszer se, pedig már 70+ vásárláson vagyok túl.
Az meg, hogy kinek milyen tapasztalata van az eladóval
hát jót nevettem. Erre a válasz: megint nem Magyarország. Több százezren hirdetnek ebayen. Biztos más is vett tőle már valamit
Nem kell ezt ennyire komolyan venni.Szerintem! Ebay-től meg nem kell félni én ennyivel igyekeztem segíteni, remélem segített -
franc0
őstag
Korrekt hirdetésnek tűnik. (X200 akku)
Bevállalnátok, vagy van rossz tapasztalat az eladóval? -
Francia91
veterán
válasz
wd.taz #58959 üzenetére
System Update progit ereszd rá, telepítsd fel, amit az kínál fel. Nekem T500-ban működik rendesen ez a modem, T-Mobil SIM-mel
-
_q
addikt
Sziasztok!
W520-al próbálom WIDI-n keresztül összekötni az LG TV-m. addig eljutok, hogy kiírja a TV, hogy mi a pin kód, de a laptopon nem tudom sehova beírni, pedig ott megtalálta a TV-t rá is kattintottam. Vírusirtót nem használok, nem tudom windows tűzfal okozhat e gondot. Windwos 8.1-et használok.
-
wd.taz
aktív tag
Sziasztok!
Ismét segítséget kérnék.
Beszereztem a T400-ba egy Ericsson F3507G WWAN 3G modul+GPS PCI kártyát, hogy ne kelljen a Voda vacakját mindig dugdosni.Be is szereltem, a kártya is a helyén, de az eszközkezelő sem látja. Drivert, amit találtam azt feltelepítettem,de semmi.
BIOS-ban sem találtam, vagy nem jó helyen kerestem?
Valaki használ ilyet?Köszönöm.
Tazi -
Tim82
félisten
válasz
Tóbias #58951 üzenetére
A Vezérlőpulton belül megvan a Rendszer -> Biztonság részen keresve az FPR programja, ott emlékeim szerint ki lehet kapcsolni, hogy kérje az ujjlenyomatot.
vegytek: T43-on még nem próbáltam meg. Ez a módi, T42p-n használtam, de nem tudtam rendesen megoldani a pin mod-ot ahhoz, hogy működjön a wifi led.
-
Sanyi.mTs
addikt
+ (#54277) Tim82
végül sikerült N-es wifit beszerelned? -
-
Tóbias
csendes tag
Mégegy kérdés az ujjlenyomatolvasót hogy tudom kikapcsolni hogy ne kérje Windowsba belépéskor?
Köszi.
-
Tóbias
csendes tag
Sziasztok.
Az mitől lehet hogy a T500-asomban bekapcsolás után pár percel kikapcsol a wifi (intel 5300) de miután javítást csinálok a hálózatkezelőben megjavul és utána már nem kapcsol ki. Rossz a Wlankártya? Vagy router gond? Van benne 2 db wifi, nemtudom minek így vettem Broadcom 802.11, meg egy Intel Wifi Link 5300 AGN. De az egyiket letiltottam (Broadcom).
-
Tim82
félisten
válasz
fgordon #58948 üzenetére
Szia!
A T41 fan-problémádra pár hozzászólással lentebb írtam valamit. [link]
A vinyóval kapcsolatosan: a legolcsóbb megoldás egy használt IDE vinyó a Hardverapróról. Az általad írt HDD adapter + SATA vinyó is jó lenne. Esetleg egy ilyen megoldás sem rossz: [link], de ez a legkevésbé költséghatékony,
A T61 akkunál én megpróbálnék egy "perform battery reset"-et a Power Manager-en belül, mielőtt kukáznám az akksit, hátha nem magával az akkuval van gond, hanem azzal, amilyennek a PM látja, de azért ne fűzz túl nagy reményeket hozzá. Esetleg meg kellene nézni másik gépben is, ebben is tudok segíteni.
-
fgordon
senior tag
válasz
Chaser #58943 üzenetére
Ha meghalt az aksi, azon kívül, hogy külön erre a célra való szemetesbe dobom, mit tudok tenni? A gép még látja az aksit, 47 Wh-nak, 56 Wh helyett, Panasonic gyártotta, 216x volt feltöltve, 2007-es gyártású az aksi. Még pár hete is 3 órát is bírt, alacsony fényerővel, csak szövegszerkesztésre, olvasásra. De 1.5 órát tudtam róla filmet nézni, aksiról, viszont a több mint 2 órás filmet már nem bírta ki.
Nekem furcsa, hogy egyik pillanatban még órákat lehet használni, aztán már nem töltődik.Tudom, az NiMh teljesen más, ott fel lehet éleszteni az akkut, ha sokáig nem volt használva és lemerítés/feltöltéssel visszanövelhető a kapacitás, részlegesen, egész jól. Nincs a Li-Ion-ra is ilyesmi módszer, persze biztonságos?
Jól tudom, hogy a Li-Ion túltöltéssel durván meggyullad és szinte elolthatatlan tűzzel ég?
-
-
fgordon
senior tag
válasz
FoxiestFox #58942 üzenetére
Éppen, hogy le volt merülve sokáig, utána történt ez, nem 100%-on. Nem vettem észre este, hogy kihúzódott a táp a dokkolóból, a gépen futott valami direkt, hogy majd másnapra végez, és reggel úgy vettem észre, hogy nem megy a gép, de be sem kapcsol. Akkor vettem észre, hogy kihúzódott a töltő a dokkolóból...
A Thinkpad Power managerében be volt kapcsolva olyasmi, hogy ne töltsön rá például 99%-on. Hogy kellett volna tárolni, használni a notebook aksiját szerinted? 80%-ra feltöltött aksival, amit kihúzva nem kap áramot, a gépet meg tápról használni aksi nélkül?!
-
-
fgordon
senior tag
T61 15" aksi lemerült teljesen, majd fél nap után töltőre dugva narancssárgán villog, 1%-ot ír, pár éves, mindig feltöltve volt tárolva. Lehet valamit csinálni, hogy feltöltődjön, vagy halott? Nem kapcsol be táp nélkül... Nem töltődik napok óta...
-
fgordon
senior tag
Sziasztok!
Mit javasoltok?
T41 2343-as notebook Fan error-ral megáll, néha elindul.
Az IDE HDD-je tönkre ment.1. Mit javasoltok a tönkre ment 2.5" IDE HDD helyett?
CDROM helyére rakott SATA2 HDD-t, vagy mi más lehetne az IDE HDD helyére rakni?
Úgy látom, kifutottak a 2.5" méretű IDE HDD-k...2. Mennyibe kerülhet nagyságrendileg a netről vagy bárhonnan egy T41-es hűtő? 1x már cserélve volt.
Ha olvasod és tudsz valamit javasolni kérlek tedd meg!
Köszönöm előre is a válaszaitokat... -
jeri
tag
-
jeri
tag
-
-
metal01
őstag
Akkor jó, én is így gondolom. Talán valaki bedob egy jó és/költséghatékony megoldást a kérdésre. Szervizekben tudom, hogy Kapton szalagot használnak, lehet is rendelni Vateráról, meg innen-onnan, de ritka. Annyira sokat azért nem ér a dolog, hogy ezreket költsön rá az ember. De biztos van olcsóbb és jó cucc is.
-
Fifi
őstag
válasz
metal01 #58922 üzenetére
Szerintem itt sokan szerelik a ThinkPad-jüket, ezért felfogható úgy, hogy ez is egy tartozék, alkatrész, így nem offtopic.
Amúgy több típus szokott a gépekben lenni, van olyan kinézetű, mint amit Te írtál "Kapton szalag", de vannak olyanok, amelyek szövetesek, mint pl. ez a TESA EXTRA POWER.
Engem is érdekel a téma. Prémium géphez prémium ragasztószalag. -
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #58913 üzenetére
Jó, háde' lógnak azok a kábelek szanaszét, csak nem véletlenül van az leragasztva.
Mondjuk én sima szigetelőszalaggal szoktam, csak gondoltam megkérdezem, hogy más mivel szokta. Szeretnék beszerezni valami spéci cuccot erre. Ha már egyszer szerelgetek, legyen valami normális ragacs is...
-
-
metal01
őstag
Egy kicsit off kérdés. Ki mivel szokta visszaragasztani a gép belsejében a kábeleket, stb? A gyári ragasztószalagot ha leszedem már vissza nem tapad. Kapton szalag lenne a legjobb, de sehol nem lehet hozzájutni. Azt tudom, hogy Francia91 kolléga mivel csinálja, de olyat végképp nem tudok szerezni
-
Tim82
félisten
válasz
buca84 #58906 üzenetére
Ha jól olvastam, megcseréli.
Még ezt nézd meg, itt is működik a letöltési link és egy szót sem írnak Fn-Ctrl cseréről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest