- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Na megjött a palmrest
Bal gomb olyan, ha csak az alját nyomom nem kattan, csak lenyomódik hang nélkül, felülről nyomva jó. Mintha hiányozna a belsejéből 1-2 tartó pöcök.
Egyébként gyárinak tűnik, TP logo is rajta van. -
Tim82
félisten
válasz
buca84 #58895 üzenetére
Nem, akkor valamit nagyon benéztem a múltkor, hogy mi is kell neked, elnézést... X61 tablethez van lementve modbios nekem valahol, ha neked X60 tablethez kell, akkor nem tudok segíteni, mert azzal csak tönkretennéd a géped.
Közben meg is néztem (eszembe jutott, hogy a nekem meglévő modbios-okat a biztonság kedvéért feltoltam a mediafire-ra), nincs neked jó, X60 tablethez való modbios-om.
Nem tudom, hogy esetleg innen működik-e a letöltési link (ahogy nézem amúgy, Fn + Ctrl megcserélt verziós változat).
-
Cif kollégától beszereztem egy t510-et, így átmenetileg két thinkpad gazdája vagyok
a t60nál határozottan halkabb a hűtés, viszont a kijelzőn a pwm-et sajnos érzem picit, bár talán együtt tudok élni vele. idővel lehet hogy az áthelyezett insert gombot is megszokom, mostanában delt nyomok ins helyett, total commanderben kicsit kellemetlen
-
soldi3r
veterán
-
Sanyi.mTs
addikt
rmclock.
beállítottam, h automatikusan elinduljon (zip változat), de az UAC mindig rákérdez a futtatás engedélyezésre. csak az UAC kikapcsolt állapotában jön be automatikusan, de nem akarom kikapcsolni az UAC-t. meg lehet ezt oldani másképpen? -
Tim82
félisten
Ha T500-ba akarok építeni webkamerát, akkor ahhoz két dolog kell, ugye? Az egyik maga a webkamera modul, a másik pedig olyan kijelzőkeret, amelyiken megvan a webkamera helye. A szalagkábelen meg megvan a kameramodul csatlakozója, gondolom.
Az enyémben van, csak szeretném, ha a barátnőm
et is megfigyelné az NSAis tudna használni webkamerát Skype-hoz, ha nagy néha használja.vegytek: gondolom, be lehet állítani, hogy rendszergazdai jogosultságokkal fusson.
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #58886 üzenetére
1db, ez a szokásos vámkezelve szöveg amit meg se néznek csak ütik rá a pecsétet, az minden csomagnál van. De ilyen még nem volt, hogy beragadt volna. sok a melójuk olvastam egyik topikban, kimaradt pár járat karácsony előtt aztán nyakukba zúdult 1 havi adag január közepén
-
Krix
őstag
Megjött az x201. Futtattam pár tesztet és akadt kis probléma. Ha a BIOS-ban 'Maximum performance'-t állítok be akkor pár perc prime95 után a gép lekacsol mert a CPU túlmelegszik 100+ fok. A hűtőből kijövő levegő meleg és a hűtő nincs eltömődve. A venti pörög, de nem kimondottan hangos.
Ha viszont átrakom 'Balanced'-re akkor mielőtt tülmelegedne visszaveszi a CPU órajelet és megy tovább.
Lehet ezzel valamit kezdeni? Pasztázás esetleg segítene? Nem kellene neki throttlingolni a 'Maximum' beállításnál is?
-
franc0
őstag
Az X200-am három különböző 90W-os töltővel próbáltam az elmúlt napokban, ebből egynél előjött a sokat emlegetett sípolás a gépből. De azt hiszem erről már volt szó, tehát nem feltétlen csak a gép tehet a sípolásról, hanem a töltő is.
Ami viszont érdekes, hogy ennél a sípolós töltőnél a CPU hőfoka kb 5 fokkal magasabb idle. Érdekelne, mitől lehet ez.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #58877 üzenetére
Ilyeneken nem gondolkoztam, nem is nezegettem
-
-
Chaser
legenda
válasz
adrian87 #58872 üzenetére
"Már csak azt nem tudom, hogy hogyan lehet a bios-t frissíteni... ki szeretném próbálni milyen a ramdrive szerű működése."
Hol az összefüggés?
Sztem ne piszkáld a BIOS-t, eddigiek alapján úgy néz ki ott még nem tartasz. Meg egyébként sem kell ha működik minden.
Cpu-t akár winben állíthatod energiasémán belül. Powermanageres sémákat hanyagold, tudnak kavarni. a wines bőven jó. Kicsit olvasgass akkor sw-rel feszültségeket is tudsz majd állítani. -
adrian87
tag
Hello
Francia91! köszönöm a tippedet lenovo system update-val már minden tökéletesen megy. Az élmény index 3,4-ről átment 5,5-re... gondolom emiatt már megy a másik vga is.
Már csak azt nem tudom, hogy hogyan lehet a bios-t frissíteni... ki szeretném próbálni milyen a ramdrive szerű működése. Bios-ból is lehet állítani a processzor sebességét vagy csak programokból? Nem láttam semmilyen számot, az angolt meg töröm mint a nápolyit.
A ventillátor még számomra hangosnak érződik, bár a hdd-t folyamatosan és tisztán hallom miközben semmi baja.ui.: w500-ból át lehet tenni a dedikált videó kártyát ebbe a t500-as ba?
-
fungi
aktív tag
válasz
Colonel993 #58864 üzenetére
bekapcs-nál úgysem kell a Manual 7, gondolom legegyszerűbb játéknál a Tálcán figyelő Tpfc ikonra katt után
a felugróban a Manual-t kiválasztani, onnantól fix 7-esen megy a venti elvileg.Az átkapcsolást smartra manualos indulás és Manfanspeed 0-nál írja, létezik hogy fix 7-esen is átkapcsol?
// with Active=3 & ManFanSpeed=0 & ManModeExit=78 you can have a nice
// quiet time until temps reaches 78 deg. centigrade :-))
// mit Active=3 & ManFanSpeed=0 & ManModeExit=78 kann man nach dem
// "Kaltstart eine schöne ruhige Zeit haben, bis die Temps 78 °C
// erreichen und das Programm auf smart mode schaltet.vagy a Smart-ot konfigolni egy bizonyos hőfok fölött maximumra...
-
válasz
Colonel993 #58864 üzenetére
Minden le van írva a konfigjában.
Nálam Smart2 4600 rpm-re van fixálva, az a venti maximuma.
De nem is szokott külön szükség lenni rá, mert elég jól belőttem a Smart1-et, hozzáadtam a GPU-nál mért Celsiushoz 15 fokot (ilyet is lehet benne, így egy 60 fokos gpu-t 75-nek lát, és ahhoz állít fordulatot), így hamarabb teker fel játéknál 4.6k-ra, és kilépésnél 2-3 sec alatt visszaáll halkra. -
Colonel993
senior tag
Miként lehet változtatni?
Én pl szeretném ha játék alatt maxra tolhatnám Manullal a FAN-t (azaz 7-esen) mert nem szeretem mikor 80 fölött mászkál minden... meg amúgy is csinálja már azt a program amit én akarok és ne azt amit Ő akar
Miként lehet kiütni ezt a váltót vagy megoldani valamiként hogy játék alatt maxon menjen a hűtés? -
Chaser
legenda
nemide
fungi: meglesem
Tim82: 7-én ráütötték a vámkezelve pöcsétet, azóta is ott van
-
Fifi
őstag
válasz
Pszihonaranc #58856 üzenetére
Idézet ebből a doksiból.:
Recovering your system using Rescue & Recovery
Depending on the condition of your system you can recover to the Factory Image in one of two ways.
Lenovo has installed a hidden recovery partition on your hard drive that can be used to restore your
computer to its Factory image without needing your recovery DVDs. However, if your laptop has been
infected by a virus and you can no longer access the hidden partition via the F11 key (see below for
information on how to do this) or your hard drive had to be replaced then you must use the recovery
media created earlier in this document. -
fungi
aktív tag
válasz
Chaser #58859 üzenetére
Nézd csak, találtam egy ilyet a Tpfc ini-ben
Program exits manual mode and switches to smart mode with last chosen
// profile, if this temp (degrees Centigrade or Fahrenheit) is achieved.
// default= 80 degrees Centigrade / 176 degrees Fahrenheit.
// Das Program verlässt den manual mode und schaltet auf smart mode mit
// letztem gewähltem Profil, wenn diese Temperatur erreicht ist.
// default= 80 Grad Celsius / 176 Grad Fahrenheit.ManModeExit=78 //ManModeExit=172 // with Fahrenheit
Talán emiatt. Biztos lehet változtatni ha kell.
-
Chaser
legenda
Egyébként nem mindegy melyiket meríti először?
Recovery meg ok, szűz win + driverek se nagy valami, kár ezeket túlbonyolítani sztem.Felfedeztem egy furcsaságot a TPfanban. Ini-ben beállítottam manual 1-es fokozaton induljon, rendben is van. Viszont játék alatt átteszi smartra, ez vajon mitől van, hogy lehet kiiktatni?
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
Pszihonaranc #58852 üzenetére
én úgy emlékszem, hogy először az ultrabay akksit meríti
-
Fifi
őstag
válasz
Pszihonaranc #58854 üzenetére
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Chaser #58853 üzenetére
Gyári állapot lehet hogy rossz szó rá. Itt arra gondolok konkrétan, hogy mindent le szeretnék gyalulni a gépről, és szoftveresen olyan állapotba szeretném állítani, mint amilyen az első boot előtt volt. Mintha újratenném a gépet... vagy nem tudom mihez hasonlítsam.
Szerintem az első bootos hasonlat az a legjobb. -
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #58852 üzenetére
Nyilván külön merülnek az akkuk és külön is töltődnek. Ha nem tévedek nagyot először a fő akku, utána a kisegítő.
szerk: gyári állapot
BIOS-ban load default, vagy nem tudom mire gondolsz
-
Pszihonaranc
senior tag
Illetve még az a kérdésem lenne, hogy ha van egy ultrabayes 3cellás akksim amit együtt használok a 6 cellással, akkor annak hogy megy a merítése és a töltése? Külön érzékeli ezeket, és mondjuk először a hat cellásat meríti le csutkára, és utána a három cellásat, csak egybe veszi?
Ugyan ez vonatkozik a töltésre is. -
Sanyi.mTs
addikt
próbálgatom a feszültségeket rmclockkal, és idáig 20 fokkal hűvösebb a cpu 1 óra prime95 után, mint nélküle.
-
válasz
scarbantia #58848 üzenetére
Az enyém meg IDA-val sem melegszik, nyehehehe
-
Francia91
veterán
válasz
scarbantia #58848 üzenetére
Nekem videokonvertáláskor pl nem ugrál fel az órajel, hiába van engedélyezve az IDA, bár mondjuk 2 x 2,8 GHz-nél szerintem már nem is dobna olyan sokat a időn...
-
Pszihonaranc
senior tag
Szeretném újrarakni / teljesen legyalulni a gépemet. "Factory reset"-nek hívják ha jól tudom, és azt csinálja, hogy visszaállít mindent gyári állapotba, mintha még soha nem lett volna használva.
Ezt hol tudom megtenni? -
válasz
scarbantia #58842 üzenetére
Én nem használom. Annyi pluszt nem ad mint amennyivel növeli a hőtermelést...sajnos.
-
Sanyi.mTs
addikt
ha lehúzom tápról az x200-ast (és akkuról működik tovább) miért sötétül el a kép egy pillanatra? olyan mint, mikor a céges dell laptopom dokkolóra (+ külső monitorra) dugom, vagy leveszem róla.
-
Tóbias
csendes tag
válasz
Pszihonaranc #58833 üzenetére
Köszi, megpróbálom.
-
válasz
scarbantia #58836 üzenetére
Ez egy BUG vagy valami hasonló. A lényeg, hogy az RMClock nem mutatja ki a 14x-et, és egyidejűleg csak az egyik magot tudja úgy tartani az IDA mód. Ezt egy másik másik programmal sikerült demoznom 2 éve, de már nem is tudom mi volt a neve...ott látszott, hogy felküldi de az RMClock szerint csak 13x-as frekvenciát mutatott...
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
FoxiestFox #58831 üzenetére
nem tudtam, h a teljes feltöltés, csak 96% alatt indul.
-
metal01
őstag
válasz
Surfym@n #58828 üzenetére
Persze, a kártya a helyén van. Ha nem lenne azt hiszem kiabálna is a GPS szoftver, hogy nincs SIM. Tegnap este kipróbáltam a teraszon. Talált is 6 műholdat, de a lokalizációt még mindig nem határozta meg. Lehet, hogy kevés volt neki a 10 perc. Ma este megpróbálom újra.
-
-
Gondwana
addikt
válasz
Pszihonaranc #58833 üzenetére
(A fényerőnek semmi köze hozzá, ezek már nem CRT monitorok
)
-
Francia91
veterán
válasz
Sanyi.mTs #58826 üzenetére
A "CPU Settings˝ resznel allitsd ˝Mobile˝-ra a kezelest. Gondolatom szerint most ˝Destkop˝ modon lehet, ezert nem enged 1V alá
IDA: Intel Dinamic Acceleration ---> kis idore megemeli a processzor orajelet, ha ezt szuksegesnek erzi. Nekem elofordult olyan, hogy a P8600-asom (ami most a szekrenyben alszik), par masodpercre felment 2,5-2,6 GHz-re (RMClock talcan levo kijelzese szerint)
A P9700-asomnak elvileg 3.00 GHz az IDA orajele, de meg nem ugrott fel odaig (legalabbis nem vettem eszre) -
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Tóbias #58829 üzenetére
Vagy futtasd ez a videót teljes képernyőn, max fényerőn, két óra hosszán át(arra figyelj, hogy a képarány a te monitorodnak megfelelő legyen), vagy töltsd le az undead pixel nevű alkalmazást, és azt futtasd két órán át max fényerőn.
-
bajuszati
tag
sziasztok,
t60ba egy inverter reális ára?
-
-
Sanyi.mTs
addikt
tegnap még 100%-ra töltött az akku, ma meg már 30-40 perce 96%-on áll. ezzel kapcsolatban nem állítottam semmit se PM-be, ami eszembe jut.
Hol is tudom megadni, h mettől meddig töltse az akku-t? (PM-et átnéztem, de nem találom. lehet vak vagyok) -
Tóbias
csendes tag
válasz
Pszihonaranc #58827 üzenetére
Szia,
Megtudod mondani a pixel élesztő program nevét? Egy monitorhoz szükségem lenne rá.
Köszi,
-
Surfym@n
senior tag
válasz
metal01 #58795 üzenetére
bagatell dolog, de egy check-et megér:
a simkártya alatti kis lila "kihúzó lap" kilóg rendesen?
(kártya meg chippel lefele, ferde sarokkal befele legyen)jártam már úgy, hogy beszorult s a kártya meg a tüskék közé ragadt, kvázi szigetelt...
remélem érthető a dolog
amúgy első alkalommal lassan lesz meg a pozíció - természetesen kültérben (teraszon) próbálkozz.
-
Pszihonaranc
senior tag
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
FoxiestFox #58559 üzenetére
az normális, h nálam (x200, P8600) rmclockban a legkisebb VID, amit be tudok állítani 1.0375V? (még superLFMnél is). pedig cpu-z szerint van, hogy 0.925V-ra is leesik a VID.
amúgy mit jelent az IDA type? -
szektamokus
tag
Kis segítségre lenne szükségem, egy AFFS panellal szerelt x200 mennyit érhet mostanában?
ami benne van:
P8600, 1x4GB RAM, 160GB HDD, 80%-os 9 cellás akku, kopásmentes magyar billentyűzet, WWAN, Webkamera, Bluetooth, kimondottan szép állapotú gép. -
válasz
Pszihonaranc #58820 üzenetére
Az csak sub-pixel, ami nem ugyanaz.
-
válasz
Pszihonaranc #58820 üzenetére
hát, akkor esélyed van egy kijelzőcserére... vagy ingyen tanulj meg vele együttélni
-
xcds
őstag
Még egy problem x200 és XP ügyben: Nem tudom kikapcsolni a kijezőt Fn+F3-al. Erre van vmi megoldás? Régebbi power managert kipróbálnék, de nem találok.
-
Pszihonaranc
senior tag
Rögtön az első kérdésem lenne:
Akadt egy beragadt pixel a kijelzőmön. Pirosan világít, és főleg sötét/ fekete háttérnél látni.
Nem halt meg teljesen, mert ha finoman megpöckölöm rövid ideig visszahúzódik, de aztán ismét előjön :/
Nincs valami praktikátok, hogy hogyan lehetne véglegesen meggyógyítani? Amit a neten olvasgattam, hogy nyomni kell meg kopogtatni meg minden, az nekem csak ideiglenes megoldást nyújt... -
hito
nagyúr
Jól látom ugye, hogy amit megvettem X301-et, annál az szerepel az aukciónál, hogy teljesített fizetést követően 1napon belül postázza az árut az eladó (?). Csak mert délután 1-kor megint kértem, hogy küldje el a tracking numbert, most már nem is válaszol. Holnap 2-ig várok, utána nyomatékosan felszólítom, hogy ha még nem adta fel az árut, már ne is tegye, hanem azonnal utalja vissza a pénzem. Fogok én is szórakozni ilyen hülyékkel. Rühellem az ilyen beleszarós, nemtörődöm link alakokat, akkor inkább nem kell 301.
-
Peet91
aktív tag
válasz
Pszihonaranc #58809 üzenetére
Én pedig egy x201-el álltam de a dicső thinkpadesek sorába. üdv nékünk
-
Pszihonaranc
senior tag
Üdvözlet mindenkinek!
Nagy örömmel jelentem be, hogy mától én is klubtag vagyok, méghozzá egy t420s-sel
-
válasz
Tikakukac #58796 üzenetére
A legfrissebb 13.9 Catalyst van fenn! Mindent mást perfektül telepítettem a Lenovo oldaláról! Lenovo SW Update sem ír olyan lehetőségről, hogy lenne valami újabb..
Ez a killasample mkv letöltve tökéletes! [link] Szóval csak a hülye Youtube-on f*ssa el magát. Lehet tényleg böngésző para a dolog?
Új hozzászólás Aktív témák
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Új Lenovo ideapad Slim 5i Multimédiás Laptop -35% 16" Brutál i5-1245U 10Mag 16/1TB IPS FHD+
- Asus Zenbook Pro 15 i7 7700HQ/1050ti 4GB/16GB RAM/100% sRGB
- Használatra kész Lenovo IdeaPad 15IKB i3-8130u,4GB DDR4,FullHD
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
- Szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8-16GB I 256-512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest