- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pippin12
tag
Egyébként nálam a crucial m500 ssd ha másolok, halk süvítő hangot ad
.
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
Xmodule #80091 üzenetére
7-8 féle panellel szerelték őket, vannak nagyon ocsmányak és kevésbé ocsmányak, ez ne legyen szempont. 1440-esre elvileg lehet cserélni, nem estem tőle hanyatt. Ha csere akkor IPS, de már elég drága, nem feltétlen éri meg. Kisebb méret, tehát olyan halk nem lesz mint az 500-as.
-
Xmodule
őstag
Sziasztok. Szeretnék egy kis linuxos gépet venni. Telepitgetni stb. Két varianst néztem. X200 és x201. Kérdésem az lenne hogy érdemesebb e a 201est venni ha csak egy picivel drágább? Értem ez alatt hogy ugye 200ba c2d van míg a 201be már i5. De azt hallottam hogy 200nak szebbek a színei. Hang és melegedesre egyformák? Egy T500am volt eddig és az teljesen halk volt ( értsd nem kapcsolt be a venni bongeszesnel). 1280x800 az alap felbontas mind a két gépnél amit kineztem. Ezt esetleg lehet feljebb tornázni később egy kijelzo cserével? Köszi.
-
xcds
őstag
válasz
Razermazer #80088 üzenetére
Vagy a pm-ben a CPU deeper sleep-et bekapcsolni...
-
pippin12
tag
Már csak a lan cicergést kéne megoldani, mikor letöltök full speeddel
.
Razermazer: ebben az a jó, aki nem akar rmclockot használni, annak csak regedit és kész, elvileg az összes intel-el megy.
-
Vegha
senior tag
No, a helyzet nem változott BIOS reset óta: még mindig bekapcsolja magát a Bluetooth hidegindításnál (restartkor érdekes módon nem!) és a boot képernyőnél sokkal tovább áll.
Annyival lett rosszabb a BIOS reset óta, hogy most csippan egyet a bootolás végeztével, illetve hülyeségeket ír ki a memtest után: Video/mouse shadowed... vagy valami ilyesmi. Természetesen semmi ilyenfajta beállítás nincs engedélyezve a BIOS-ban. A hangjelzéseket is kikapcsoltam. További érdekesség még, hogy a BIOSba lépés/boot sorrend/normal startup választó képernyő most piros színben pompázik : )Valakinek ötlet ? Ami még feltűnt: hiába van 4 GB a gépben, a memtest 3GB check után már ugrik is tovább diagnostic boot esetén. Amúgy a W10 helyesen 3,9-nek látja.
Engem még mindig az önmagától bekapcsolódó Bluetooth izgat fel nagyon, egyértelmű hogy azzal együtt keletkezett a probléma. -
pippin12
tag
t500 cicergést win alatt nálam ez megoldotta :
You can disable the Advance Configuration and Power Interface (ACPI) C-states by using a BIOS firmware option on the computer. If the firmware does not include this option, a software workaround is available. You can disable the ACPI C2-state and C3-state by setting a registry key. To do this, follow these steps:
1. At a command prompt, run the following command:
reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Processor /v Capabilities /t REG_DWORD /d 0x0007e0662. Restart the computer.
Note The computer idle power consumption will increase significantly if the deeper ACPI C-states (processor idle sleep states) are disabled. Windows Server 2008 R2 uses these deeper C-states on the Xeon 5500 series as a key energy-saving feature.
To continue to benefit from these energy-saving states, remove the registry key that you set in step 1 after you install the hotfix that this article describes. To do remove the registry key, follow these steps:
1. At a command prompt, run the following command:
reg delete HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Processor /v Capabilities /f2. Restart the computer.
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #80084 üzenetére
Köszönöm . Intel Wifi link 5300 ment bele azon 3 érintkező van. Így már tökéletes.
-
-
törölt tag
Sziasztok. Megtudnátok mondani T500 wifi kártyánál hogy milyen sorrendben megy a szürke,fekete fehér vezeték? Magyarul melyik az 1-2-3.
Köszi.
-
Chaser
legenda
-
metal01
őstag
válasz
totron #80077 üzenetére
Passz, nem tudom, hogy mit csinál a BIOS-ban kikapcsolt CPU PM kikapcsolása. Nem tudom az előéletét a gépnek, de nem hiszem, hogy szét lett volna hajtva. Ahogy böngészek a neten a témával kapcsolatban, nagyon sok hasonló eset van. Szinte mindenki panaszkodik az éles vinnyogó hangra. A tekercselést és a szar minőségű kondikat írják. Ezek szerint ez egy ilyen széria. Van aki jobbat fogott ki, van aki rosszabbat. Ha ez nem okoz gondot a jövőben sem azon kívül, hogy vinnyog, akkor nincs gond. Csak ne pusztuljon meg a lap emiatt.
-
-
totron
addikt
válasz
vikcsi #80061 üzenetére
Előző laposom invertere is cirrent, kivéve legfényesebb állásban, hát úgy használtam sokáig. Mindegyik másik fokozaton hangja volt, ami 1-2 óra után már tudott sok lenni.
(#80076) metal01, Management kikapcsolása = örökös full órajelen járatása a procinak vagy ez nem az? A nullkilométerességet nem tudhatod, lehetett prezentációs vagy mindig dokkolóból használatos gép.
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #80075 üzenetére
Ezek szerint nem érdemes a PM-et használni Windows alatt?! Eddig nem volt vele gondom... Ha a BIOS-ban kikapcsolom a CPU Power Managementet az okozhat valami gebaszt?
A jobb oldalon van a kártyaolvasó, és USB-k. Lehet, hogy azok csesztetik egymást. Kipróbálom majd. Remélem nem a lap járja a végét. Majdnem nulla kilométeres a gép. Remélhetőleg nem ez a gond.
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #80074 üzenetére
PM biztos nem csinál ilyet, és nem is célszerű managementre használni. Kusta voltam reinstallt csinálni a hp-n, ment bele az x200 rendszere. Sikeresen túlélte, viszont a pm sémák benne maradtak, hiába takarítottam le minden lenvos dolgot. TP-ken is csak a hülyeséget csinálták a sémák, mást nem.
Legrosszabb esetben alaplap járja a végét, csinálni úgysem tudsz vele semmit. De nagyobb eséllyel vmelyik alkatrész/ek kicsit gerjesztik egymást, vagy a cpu bios management okozza. 500-asok közül elég sok cicergett valamiért, ott legtöbbször tápcsere megoldotta, de volt rá példa hogy nem. -
metal01
őstag
válasz
kistewe #80069 üzenetére
Akkuról is ua. a helyzet és tápról is.
rgeorge: AMT-t már kilőttem, ua a helyzet.
RoboGuru: Jaja, ezeket néztem én is. Nem nagyon van ott olyan ami sipákolhatna.
Egyébként utánaolvastam a dolognak és van pár opció.
1. A mikrofon is bezavarhat, ha a hangerő magasra van állítva. Lekapcsolt mikrofon valakinek ezt megoldotta. (Kevésbé gondolom, hogy ez lenne a baj.)
2. USB Hub controller. (Ha ezeket lelövöm akkor az USB portok sem működnek majd gondolom :/ )
3. SD kártya olvasó sipákolt valakinek. Lekapcsolva megszűnt a dolog. (Ez még lehet is.)
4. BIOSban Disabling "CPU Power Management". (Na nekem ez tűnik a leginkább ludasnak.) Ezt lekapcsolva szinte mindenkinek megszűnt a ciripelés.
A CPU Power Management kikapcsolása okozhat valamilyen működési zavart, anomáliát? Vagy le lehet lőni?
A gép nincs most előttem, de majd este kipróbálom ezeket.
Szerk.:
Vagy esetleg régebbi PM Windows alatt? Most jelenleg mindenből a legfrissebb van fent.
-
Vegha
senior tag
válasz
donjohnson #80048 üzenetére
ALapvetően én is ezzel kezdeném, de előtte inkább kérdezősködtem. Hát akkor kipróbálom.
-
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #80067 üzenetére
Nem is volt célom a "kinek ciripel hangosabban a gépe" versenyt meghirdetni
Nekem az a fura, hogy nem a proci felől hallom, hanem a jobb felső sarokban. És sleepben folyamatos a sípoló hang. De ha ez "normális" és nem hiba, akkor nem foglalkozom vele.
Egy másik kérdés: az mitől van, hogy restartnál, ill. bekapcsolásnál is random nem indul a gép. A ThinkPad logóig sem jut el. Ki- és bekapcsolás után OK. Egy T520-nál is tapasztaltam ezt. RAM, vagy az SSD lehet a ludas? Ugyanaz a RAM és SSD volt a T520-ban is.
vikcsi: Monitor nekem is sípolt már. És valóban működött attól függetlenül...
-
Tikakukac
titán
-
Tim82
félisten
Szerintem ez nem hiba, az én X220-amból is jön valami alig hallható, magas frekvenciás sipítás. Csak teljes csendben hallom meg és akkor sem zavaró.
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #80055 üzenetére
Nem igazán látok ott semmit az USB portokon kívül.
-
metal01
őstag
-
Molk
tag
Akkor ez egy "megoldhatatlan" dolog?
Én az x220-nál miután ssd-re váltottam vettem észre, bár nem tudom megmondani, hogy pontosan honnan is jön (amikor csönd van a szobában akkor zavaró...). -
-
metal01
őstag
válasz
donjohnson #80053 üzenetére
Nem nem. Akkuról is megfüleltem. Kifejezetten a jobb oldalon az USB-nél hallani. Ugyanaz, mint az előbbi linkben leírtak.
-
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #80051 üzenetére
Nem csak a C2D procik ciripeltek? A T400 nekem is ciripelt néha P9700 CPU-val. Ez valahogy más. De nem egyedi a dolog. Ahogy olvasom másnak is van ilyen problémája. Ha ez nem hiba akkor nem problémázok rajta, csak kifejezetten zavaró tud lenni. És érdekes, hogy sleepben is sípol.
-
-
metal01
őstag
T420-as TP-nél a jobb felső sarokban az USB környékén sípoló, ciripelő hangja van a gépnek. Van amikor hangosabb, van amikor halkabb. Sleepben is hallani akkor halkan sípol. Ez mitől lehet?
-
Hello
Van egy régi T400-asom és megérett már egy akksi cserére. Hol érdemes venni?
-
Vegha
senior tag
Hálló!?
80012-re valakinek van esetleg ötlete ?
-
ADAM1337
nagyúr
T400-hoz w10-es touchpad driver létezik ?
A scroll miatt felraknám. -
-
Gondwana
addikt
válasz
bankimajki #80041 üzenetére
NVidia Optimus vagy DisplayPort daisychain kell minimum három kijelző egyidejű használatához - báris ThinkPadeknél. (Vagy 2503-as dokkolóba pakolt VGA-ra még köthetsz ezt-azt, T60-tól T500/W500-ig)
-
Tim82
félisten
válasz
bankimajki #80041 üzenetére
Megy a két kimeneten a dokkolóról két monitor egyszerre. Asszem, ilyenkor lekapcsolja a T500 saját kijelzőjét, szóval három kijelző egyszerre már nem.
-
bankimajki
csendes tag
Sziasztok.
Az alábbi problémára mondjatok nekem valami könnyen megvalósítható dolgot.
Lenovo T500-zal szeretnék úgy 2 monitort hajtani, hogy a gép dokkolón van lehajtva. (A dokkolón 1 db DVI és 1 db D-SUB van.) Ilyenkor mindkét csatlakozóra tehetek monitort? (Jelenleg még csak egy full HD-ban futó monitorom van, ami a DVI-hoz van csatlakoztatva.) Ha nem tudja kezelni, akkor milyen járható és olcsó megoldást tudnátok ajánlani? A gépen van Displayport, de akkor mindig ki kell húzni, ha leveszem a dokkolóról. (Bár legvégső esetben ez is lehet megoldás.) Nem játék a cél, hanem PCB tervezésnél 2 monitor, illetve pdf olvasás 2 monitoron.
A segítséget előre is köszi. -
Razermazer
őstag
válasz
donjohnson #80038 üzenetére
Nem meglepő single channel vs dual channel, T500-ban azért annyira nem venni észre ha csak single-be van benne ram. Winrar az egyetlen, ami jobban szalad single channel módban.
Minden másban sokkal jobb a dual channel -
Tikakukac
titán
válasz
vasalarcos #80036 üzenetére
Én is aranytojást tojó tyúknak, de hat nem így mennek a dolgok.
-
SNor
tag
válasz
vasalarcos #80034 üzenetére
Szerintem nem rossz, nálam win7-tel: 65-75 fok között mozog 4000rpm mellett ultrabay dokkban.
-
edk-
őstag
válasz
vasalarcos #80032 üzenetére
Mivel nézed a hőmérsékletet, illetve ventifordulatot?
-
vasalarcos
csendes tag
Sziasztok!
Most váltottam x220-ra. Win10, ventillátor ügyben van valakinek tapasztalata?
50 fok körüli a processzor, és 3000 rpm körül forog a venti. PM driver fel van téve, de a program nincs.
Érdemes pasztázni?
Köszi -
Chaser
legenda
Van valami crucial 250-es bruttó 30 alatt, van aki nézte már? SSD témában nem vagyok otthon már. Evo-t biztos nem veszek többet
-
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
FoxiestFox #80026 üzenetére
Nekem az első szériás behalt félévig bírta, most a 2. szériás van már sf-es vezérlős és tökéletes.
Remélem azt kapok a notihoz is majd, akkor. -
-
ADAM1337
nagyúr
T400-ba milyen ssd ajánlott ?
120/128gb-set raknék bele, érdemes drágábbat vagy felesleges ?
Sima Kingston V300-at néztem bele, az van az asztaliban is, ár/értékben elég jók ezek.
Illetve most megy fel a w10 rá, driverek terén lehet problémám ? (teamvieweren keresztül most telepítem.)Tegnap óta megint Thinkpad tulaj lettem (T400/p8400/intelvga), egy elég jó vétel volt kihagyhatatlan 36k-ba dokkolóval 2db(eredeti) töltővel és táskával.
-
Madycsa
tag
Terrás László a H.B.B. énekese.
-
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #80018 üzenetére
Benéztem, sorry.
-
-
-
metal01
őstag
válasz
Francia91 #80002 üzenetére
Kicsit le lettem cseszve dying_star kolléga által
De persze igaza van. Mindenki szeretné, hogy a vinyó helyett SSD "pörögjön" a gépében. Legszívesebben én is beletolnék a T420-ba egy 1 terrás SSD-t, a caddybe pedig egy másikat
Úgy volna szép. De ez még a jövő zenéje. Addig valahogy elboldogulok a 120 gigás SSD + 1 terra HDD kombóval.
Tim82: Nálam a játék kimerül a pasziánszban és aknakeresőben. Az nem foglal sokat
-
SNor
tag
válasz
!Overdose! #80014 üzenetére
-
válasz
!Overdose! #80014 üzenetére
Mik vannak rádugva? Húzz ki minden USB-t, menjen neki egy akku ki-be, BIOS defaults.
Ennyi ötletem volt kb. -
!Overdose!
őstag
válasz
FoxiestFox #80013 üzenetére
HDD: nincs
SSD: lehúzva sem változik a helyzet
ODD: szintén
RAM: 2 modul van benne, de egyikkel sem indul normálisanTanácstalan vagyok. Most is erről a gépről írok. Ha megvárom, hogy elinduljon, akkor hibátlanul üzemel.
-
válasz
!Overdose! #80010 üzenetére
Szokásosakat kell ilyenkor végignézni.
HDD-SSD-RAM-ODD. -
Vegha
senior tag
Háj,
T61-en szenvedtem eddig a W8.1-gyel, de azt gondoltam a W10 csak jobb lehet. A reinstall nem volt zökkenőmentes, közben pár napig W7 volt a gépen. A telepítések közepette egyszer csak (azt hiszem még W10 előtt) feltűnt, hogy a BIOS képernyő túl sokáig jelenik meg, illetve hogy a bluetooth ikon is világít már ekkor. Átváltottam a BIOS-banfast boot-ról Diagnostic-ra. Csak azt láttam, hogy a memtesztet futtatja hosszasan, illetve után hálózati boot optiót keres, persze nem talál. Kikapcsoltam ez utóbbit teljesen (LAN boot) és újra visszaváltottam fast bootba. De ugyanúgy sokáig tart a Lenovo képernyő (kb. 10 sec.).
van valakinek ötlete hogy mi a pék okozhatja a lassú boot időt ? A telepítések között egyedül a boot sorrendet állítottam, de ott most csak az SSD van illetve az opcionális USB eszközök - ahogyan eddig is. A BIOS-ban viszont bluetooth-szal kapcsolatos beállítást nem találtam.
Ötlet ? -
Francia91
veterán
válasz
!Overdose! #80010 üzenetére
Akkor is háttértárra gyanakodnék. Húzd le és nézd meg úgy
-
-
Francia91
veterán
válasz
!Overdose! #80006 üzenetére
HDD-t meglesném a helyedben
-
!Overdose!
őstag
Sziasztok!
Találkoztatok már az alábbi problémával:
T400 minden előjel nélkül egyszer csak úgy indul el, hogy csak 5-10-15 perc után jelenik meg a Thinkpad logo és addig csak a ledek világítanak, de látszólag nem történik semmi. Utána minden a legnagyobb rendben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Új Lenovo ideapad Slim 5i Multimédiás Laptop -35% 16" Brutál i5-1245U 10Mag 16/1TB IPS FHD+
- Asus Zenbook Pro 15 i7 7700HQ/1050ti 4GB/16GB RAM/100% sRGB
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Keresek gamer laptopot RTX 3050 , RTX 3060. RTX 4050 , RTX 4060
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest