- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
látó
csendes tag
Kedves ThinkPadosok!
Új T430-ason a tracpoint jobb egérgombja olyan érzékeny, hogy lenyomás nélkül is, érintésre reagál. Olyannyira, hogy sajnos a felette lévő space megnyomására is az esetek 20-30%-ában reagál. Jobb híján kikapcsoltam a trackpointot.
Mi lehet a gond, ezért érdemes javíttatni?
A Lenovot éppen a billentyűzete miatt választottam, de ez a lapos gombos eleve már nem az igazi, na de ilyet hibát egy közel 400 kilós gépnél??? -
Gondwana
addikt
válasz
AxBattler #40992 üzenetére
T410 és X201 nem tud mit kezdeni mSATA miniPCIe SSD-kkel. X201-hez létezik mókolás, hogy a dokkoló SATA portjára legyen bekötve a cucc, én mostanában azt vadászom, hogy az X201-ben U31 jelű chip kivezetéseihez hozzá lehetne-e forrasztani valahogy (AF6, AF7, AF9, AF11 lábak a harmadik SATA RX/TX körei, 3.3V tápot meg "rengeteg" helyről ki lehet hozzá csatolni.)
-
Üdv!
A T420, illetve az X220 már kezeli az msata SSD-ket a pci-e portjában, de nem tudom, hogy a T410, és az X201 is megbírkózik-e ezzel a feladattal a wwan-portjukban. Sem a "User's guide", sem a " Service and maintenance manual" nem említ ilyen lehetőséget.
Valakinek van erről tapasztalata?
-
Tikakukac
titán
válasz
CharlieDrop #40987 üzenetére
Kegyetlen olcsó.
0 napos reg
Az eladó hülyeségeket ír és büszke is rá
Az egész szöveg egy már másik, létező gép hirdetéséből lett kimásolva.
Felrakás óta be sem jelentkezett.Ha ezek közé && kapcsolatot rakunk akkor megkapjuk ezt a hirdetést. De írtam is, ha személyesen meg lehet nézni itt Pesten, már hozom is el. Ez a fajta csalás a lehető legbénább, nem tudom mennyi sütnivalója van a kedves barátunknak.
Az ilyet el kell kezdeni etetni, akinek van ideje játszhatna a telószámmal egy kicsit. Ha él.
-
btudos
nagyúr
válasz
CharlieDrop #40987 üzenetére
Mert láthatóan lövése sincs az eladónak arról hogy mit jelent az amit kimásolt egy másik valós hirdetésből, mindezt egy 0 napos regisztrációval tette.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #40985 üzenetére
Még engem b@sztak le anno mikor egy tuti kamus emberkét bejelentettem. Átadom a lehetőséget másnak
1ébként "külsős" nem biztos hogy ezt kiszúrja. Láttam a másik hirdetést meg láttam ezt, egyértelmű volt a művelet. Ár meg hát, voltak itt már gépek olcsón, 0 napos reg se feltétlen jelenti azt hogy csaló, szóval lehet nem is lépnének rá semmit. Aki meg 0 napos regre előre utal meg is érdemliHirdetésbe beírtam meg mások is, részemről ennyi.
-
Chaser
legenda
válasz
BalazsKKa67j #40981 üzenetére
-
Francia91
veterán
válasz
BalazsKKa67j #40977 üzenetére
Nem mind IPS-es, ami 1400x1050-es! Ha jól tudom, csak a 15"-osok az IPS-esek. Chaser kolléga többet tud erről mondani, én így tudom
/most látom, hogy 14 colost írtál/
-
BalazsKKa67j
tag
Sziasztok!
olyan kérdésem lenne,hogy T60-ból,ami 1400X1050-es (14 colos) az mind IPS kijelzős?
Vagy nincs összefüggés? -
Még jó, h észnél vagytok!! Nagy segítség a magamfajta kevésbé rutinos felhasználóknak!! THX & és nagy respect!!
-
Borote
addikt
-
brekiisti
tag
válasz
MrSealRD #40955 üzenetére
cseppálló nem víz ha meg nem a "tálcába" löttyen olyan mintha nem is lenne ez csak annyi hogy ad X% esélyt hogy megúszd ha már volt annyi eszed hogy mellette étkeztél stb. Ja és az sincs leírva hogy a bill nem mehet ilyenkor tönkre
2 Thinkpadem van eszem ágában nem volt még vizet vagy akármit bele önteni
Bocs utána olvastam a többit
-
cassius.clay
senior tag
5-6 órát hagytam száradni a gépet, most raktam össze. Megy hiba nélkül.
-
ro_bert17
őstag
(#40967) audi100td: persze, láttam. Ezért tettem
szmájlit elé.
-
audi100td
nagyúr
Hm, nem tudom mi lehet az oka, de nálam Win8 alatt most megszűnt a wifi bug. Alvásból felébresztve beírom a jelszavam és 1-2 mp múlva már használható is a net. Hotmail fiókommal használom tegnap óta a rendszert, talán emiatt, vagy win update felpakolt valami frissítést, nem tudom.
-
atesss
addikt
válasz
furdancs #40939 üzenetére
Ez azért már eléggé HardMOD...
De ha működik, az azért nem lenne rossz !
(Én is épp egy X200/X200s-en gondolkozok.)Szerintem amúgy működhet a dolog.
Az FSB és VID Mod-ra asztali alaplapoknál van példa, és amennyire én tudom, tényleg így működik az Intel Core 2 prociknál a VID megállapítása és módosítása (illetve úgy rémlik, hogy kivéve a Gigabyte alaplapjai).Szerintem maga a dokkoló használható marad, csak ugye az erre a portra csatlakozó ODD/HDD nem.
Ha meg mégis megpróbálod berakni, akkor abból komoly kavarodás lehet. (Sata adatvezeték párhuzamosan.)
-
Gondwana
addikt
válasz
Peter M #40958 üzenetére
Nekem eleve szimpatikusabbak ezek a borotvakábeles töltők, ilyen 65W-ost keresek is (majd ha valamelyik átutazó gépnek ilyenje lesz, azt cserélem egy 3pólusúra, 90W-os borotvakábelesem már van - nem tudtam, hogy USA-default a kétpólusúak, csak láttam HMM-ben 3-4 FRU-t, amihez ilyen tartozik)
Locsolkodás: én is készíthetek ilyen videót, a Fuji minilaborba csak demineralizált vizet önthetünk, úgyhogy olyanból van nekünk bőven, videón meg nem látszik, hogy mit öntök. Azt már én is írtam régebben, hogy érdemes rálesni ezekre a csatornákra a palmrest alatt, mert nálam X200 Tabletnél is, meg az X201-nél is egy picit lógott. A nembekapcsolódásnak lehet oka símán a billentyűzet beázása is, ezt kiszedett billentyűzettel, dokkoló bekapcsológombjával lehet kipróbálni (persze, ha a gépen belül volt a gebah, ez a módszer csak rátesz egy lapáttal).
-
Tim82
félisten
válasz
audi100td #40959 üzenetére
Számból vetted ki a szót.
cassius.clay: a cseppállóság nem azt jelenti, hogy beleöntesz egy pohár vizet szándékosan és paff, kibírja, mintha mi sem történt volna, hanem azt, hogy baleset esetén és azonnali szétszedéssel a gépnek jó eséllyel semmi baja sem lesz. De az azért komoly istenkísértés, direkt beleönteni egy-két pohár (vagy akár korty, lényeg, hogy dl-ben mérhető mennyiségű) vizet... a marketingvideóknak pedig nem kell hinni, szerintem kb. a Panasonic Toughbook-ok azok, amelyek ténylegesen bírják (valamennyire...) az ilyen típusú megpróbáltatásokat.
Amúgy emlékeim szerint egyszer pár csepp tejet én is öntöttem (véletlenül) Thinkpad-billentyűzetre. Szerencsére ott elég volt a billentyűzetet kiszedni, kicsit kiöblíteni és hagyni kiszáradni, sem a gépnek, sem a billentyűzetnek nem volt semmi baja utána.
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #40957 üzenetére
Most nem személyeskedésből, de ha ennyi eszed van, hogy burogatod bele a vizet, akkor mit vársz? Hivatalosan is csak cseppálló. T60-ról volt fenn youtube-on egy házi teszt, de azt nem kell készpénznek venni. Elég ha előtted valaki szét szedte a gépet és nem jól rakta össze, és már nem megfelelő a víz elvezetés.
"Gyári garis a gép. Javitják ilyenkor, vagy mi a teendő?"
Ha ezt elmondod nekik elhajtanak a fenébe, illetve ugrott a garid. Ha úgy beviszed, hogy nem indul a gép és nincs a belső alkatrészeken a víznek nyoma, kicserélik benne az alaplapot, vagy ami épp meghibásodott. Lehet csak a bill ment tönkre, talán ha kiszáradt a gép elindul megint.
-
MrSealRD
veterán
válasz
cassius.clay #40954 üzenetére
Érdekes...az elmúlt kb 1 évben akadt néhány beleborogatós eset itt a fórumon és a tünet mindig ugyanaz lett...nem kapcsolt be a gép...Most akkor hová tűnt a cseppállóság. Nem értem...
Egyébként az igazsághoz szerintem hozzátartozik, hogy a bekapcsoló és vonala nem volt soha az...
Megoldás lehet talán, áramtalanítod teljesen(akkut is ki kell venni) majd néhány napig hagyod száradni...
-
cassius.clay
senior tag
Sziasztok!
SOS kérdés: Thinkpad W500, kb két korty víz belefolyt a billentyűzetbe tesztelés céljából. Az alján ki is folyt. Kis idő múlva bekapcsolt a gép, majd windows betöltése után leállt. Azóta nem kapcsol be.
Gyári garis a gép. Javitják ilyenkor, vagy mi a teendő? -
dabgergo
őstag
Melyik programot kellé telepíteni h megjelenjenek a képernyőn a hangerővisszajezések meg fényerőállítás stb.?
-
audi100td
nagyúr
válasz
dabgergo #40948 üzenetére
X40/X41, illetve X31/X32 (ami nekem szerkezetileg nem túl szimpatikus). Az X40/X41 remek konstrukció, masszív és szép vékony, egyedül a lassú és drágán bővíthető 1,8"-os HDD rontja el az összképet, de az eléggé. Ezekért állapottól függően 25-nél nem igen adnék többet, max 30 ha fullos minden tekintetben.
De kisebb szerencsével kifoghatsz akár egy X60(s) vagy X61(s)-t.
-
dabgergo
őstag
Milyen olyan régi TP van ami használtan 40k alatt beszerezhető, kicsi (<13") és emailezésre, internetezésre alkalmas?
-
Tikakukac
titán
Aranyárban ofc.
Megoldják, de egyszerűen nincs réteg akiknek ezt tömegesen el lehetne adni. Akinek ekkora méretre kell ilyen bazinagy felbontás, azok ugye megveszik az adott E szériát Dellből stb stb. De kifejezetten tömeges felhasználásra, rendes, tartós, erős gépet, ultranagy panellel, könnyű kasztniban... nagyon kevés embert tudok, akinek ez kéne. Én még így is kussolok, így panelcseréstől nagy a szerelem az x200s-el, pedig hidd el, nem kis munka volt idáig eljutni. Neked is lesz gép, ebben biztos vagyok, csak sokat kell kutatni, meg reszelni az elvárásokon. Ha a felbontás alap, akkor nagyon kevés gép marad versenyben, így szűrd meg azokat.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #40924 üzenetére
Megnéztem korábban BIOS-ban fixre állított IGP-vel is, nem érzékeltem érdemi különbséget, a vga meg néha kell, ezért ezzel sem szívatom magam.
Mindenesetre a sima igp-s T400 jóval takarékosabb, az X200(s) meg rátesz még egy kisebb lapáttal. De igazából mindegy, nem zavar, cipelgetni ott van az X61s, az elmegy 7-8 órát lazán 100%-os Sony 8 cell akksival.
franc0: "Amint kijön minden lényeges X200 szoftver a Lenovotól Win8-ra, már veszem is a Win8-at. Jó rendszer lett."
Hivatalos X4500 driver sajnos nem várható az intel-től, csak a beépített win8-as, legalábbis Abu85 szerint. Ezt leszámítva lényegében már most is elérhető minden, a legtöbb win7-es utility működik 8 alatt is, mint pl. a Power Manager, Hotkey, Communications, stb, van amiből már kint van a 8-as változat is.
-
r4z
nagyúr
válasz
franc0 #40941 üzenetére
Ha valamiből, akkor a felbontásból nem engedek. Nem tehetek róla, pixelb*zi vagyok, a 4,7"-es telefonomon is éppen megfelelő a 720p felbontás, 16,4"-en is kezdem kevésnek érezni az 1080p-t. Na mindegy, egyszer csak találok valami olyat, aminél nem kell kompromisszumot kötni. Vagyis ismerek ilyet, de az aranyáron van (Sony Vaio Z3)
-
r4z
nagyúr
válasz
Tikakukac #40938 üzenetére
Pont ez a bajom, hogy nem találok nekem megfelelőt. Reménykedek, hogy az U500-ból legyen megfizethető az a kiszerelés, ami nekem kell, és akkor megoldódnak a problémáim (hiú ábránd). Nem sürgős a csere, mert már nyár eleje óta nézelődök, de valami mindig elrettent az adott típustól, ha más nem, akkor az ára. Nehéz szülés.
-
furdancs
csendes tag
Sziasztok!
Ez az mSATA mod szerintetek működhet?
(Gondolom dokkoló ezután már nem használható.)
-
Tikakukac
titán
válasz
Gondwana #40937 üzenetére
Mondjuk jah, 800 forint a kábel és nincs szopó az átalakítókkal.
RazorGTR1: Az a baj, hogy FHD kijelzőt opcionálisként is nehéz szerezni. Örüljünk, hogy integráltakhoz is van. mSata jó ötlet, de mondjuk mellé 2 vinyót is.. az sok. És súlyban is. 2 keret+vinyó, és repkednek a 10 dekák. X sorozat szvsz neked kicsi lesz, de próba cseresznye, mi nagyon szeretjük őket, hurcoljuk is bőven.
Reszelni kéne a dolgokon, HP-k eléggé alumíniumok, távolról sem könnyűek. Dell E és TP ad jóféle műanyagos gépeket. Csak ugye melyiket a fiam közül...
-
r4z
nagyúr
válasz
Tikakukac #40935 üzenetére
Ó, ennél én még jobban továbbgondoltam
Ugyanis van egy kihasználatlan mSATA a lapon, oda raknám az SSD-t
Úgyse használok optikai meghajtót, ott jó helyen van egy második HDD. Ha meg úgyis két HDD van benne, legyen már kövér az a lúd, legyenek RAID0-ban. De mindegy, így is jó lenne, túlélem.
Viszont továbbra is nagy bajom, hogy a T530/W530 nagyon vastag és nehéz. Nincs valami hasonló, SSD + HDD-t elbíró, fullHD modell vékonyabb, könnyebb kiadásban? Az X vagy az Edge szériában mondjuk. Mert pont egy desktop replacement gépet (Sony F13) szeretnék lecserélni valami hordozhatóbbra.
-
Tikakukac
titán
Töltővel nem tudok ilyen gondot, elég sok gépet hurcolásznak be kintről.
Szoftveresen biztosan lehet valamit mókolni, hardveres Raid W szériákban van.
szerk.: szvsz bármire is írják át a biost, maga a vezérlő chip, az fog hiányozni. Legalábbis legutolsó kiruccanásomat amit Raid fronton csináltam azzal zárult, hogy rendes Raidhez bizony rendes összekötés is kell. Workstationokban biztosan van, de ugye annak a magában a bendőjében van a 2 vinyó és az ott megoldott.
Poo: Ha magaddal hozod be szépen kézipoggyászként vagy valami, akkor nem nagyon hiszem, hogy rákenik.
-
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Az USA-ban vásárolt ThinkPad-ekhez elég venni egy EU szabványú töltőt, és mennek vígan vele?
Ugyanis kinéztem egy T530-at a következő paraméterekkel:
Intel Core i7-3610QM Processor (6M Cache, up to 3.30 GHz)
Windows 8 64bit
15.6" FHD (1920 x 1080) LED Backlit AntiGlare Display, Mobile Broadband Ready
NVIDIA NVS 5400M Graphics with Optimus Technology, 1GB DDR3 Memory
8 GB DDR3 - 1600MHz (2 DIMM)
Keyboard (Backlit) US English
UltraNav with Fingerprint Reader for Color Sensor, Smart Card Reader
720p HD Camera with Microphone
500GB Hard Disk Drive, 7200rpm
2nd 500GB HDD, 7200rpm with Bay AdapterMindez 310k körül lenne
Ez több, mint 100 ezerrel olcsóbb még a Németországi árakhoz képest is, ami nem kis pénz, a behozatal sem probléma. A kérdés csak az, hogy hajlandó-e együttműködni az itthoni elektromos hálózattal.
Egy másik kérdés: úgy látom, egyforma HDD-k vannak így a gépben (a HDD slotban és az ODD helyén), ezek hajlandóak együttműködni RAID0-ban?
-
ro_bert17
őstag
válasz
vicces #40921 üzenetére
Mindig moilnetet használjon? Most akkor baj, vagy nem baj az adatforgalom? Meg azt sem értem mivel forgalmaz többet az access connections?
Én szinte csak mobilnetet használok, és az 5.97-es access connections már szinte mindent tud. Magától kapcsolódik ha nem talál "erősebb" hálózatot, mobil hotspot, stb. -
beszereztem egy telenoros mobilnetelőfizut. mivel az x200asomban van 3g modem, ezt szeretném használni és nem az usb-s sticket. nem tudjátok véletlenül, hogy a win7 kapcsolatkezelőjét hol tudnám beállitani úgy hogy mindig vagy lehetőleg 3g hálózatra másszon csak fel?? sehol nem találok ilyen beállitást.
az acces connectiont nem merem használni, mert nem egészen 1 óra alatt csinált nekem 1 giga forgalmat.
üdv! -
audi100td
nagyúr
Továbbra is átlag 80k
, egyébként megérik ezek a gépek a pénzüket, nagyon jól sikerült széria a T400/T500/W500. Meg alfának általában elég szép állapotú cuccai vannak. Az akksi nem tudom hány cellás, ha 6 akkor egy fullossal se igen fog 3 óránál többet menni. Hiába a switchable graph, a sima inteles verziók kevesebbet esznek.
szerk: Egyébként a W500 nagyon jól használható Win8-al, úgy néz ki maradok is ennél a rendszernél, minden tökéletesen működik és jóval pörgősebb a hetesnél, igazából az új GUI is elnyerte a tetszésem. A hivatalos driverek is lassan szállingóznak, a vga esetében pedig a 7-es switchable graph driver simán felmegy, csak win7 kompatibilitással kell futtatni a setup.exe-t. Ezáltal az intel igp-t is a rendes, hivatalos driver hajtja meg:
Egyetlen negatívum, hogy a fényerő csak 7 vagy 8 lépésben állítható a korábbi 15 helyett, még ha az OSD a skálát továbbra is 15-nek jelzi, erre még kell valami megoldást találni.
-
sagit
veterán
alfa mestertől tudnék hozni T500-at 80-ba
T9400
4GB ram
160HDD
1680x1050
3650VGA
2-3 óra akkuvélemény?
-
HXY
addikt
Ismerősöm el akarja adni a full extrás ThinkPad X200s gépét.
Intel Core 2 Duo SL9400 1.86 GHz, 8GB RAM, 96GB SSD, Webcam, N WiFi, Bluetooth, ujjlenyomat-olvasó, HDSPA mobilinternet modem, GPS, Win 8 Pro
Tökéletes, mondhatni teljesen újszerű állapot.
Érdekel valakit? Ha igen, akkor privizzetek! -
-
atesss
addikt
Üdv !
Tudtok linkelni valamilyen listát, amiben meg tudnám nézni, hogy melyik Thinkpad modellekben van mSata támogatás (SSD-hez) ?Igazából egy x200 vagy x200s (bár utóbbit használtan nem láttam most itt az aprón
) vételén gondolkodok, de azért utánanéznék az utódjának is, ha abban van mSata támogatás.
(Igazából jól jönne a 256GB tárhely - csak az akkora SSD-k nem túl olcsók. 64GB mSata SSD + HDD-vel olcsóbban megoldható a probléma, csak sajnos az újabb modell szerintem az ezzel való spórolásnál nem 2-3x, hanem sokszor drágább...) -
tototos
addikt
Ajjde király videót nézni a T61-en folyamatosan recsegő hanggal
-
kraftxld
félisten
Na, összelegóztam a T61-et, de ha rádugom a töltőt se kép se hang, ennek is halott lehet az alaplapja?
-
azbest
félisten
8-as flashre visszaállni nem célszerű, hiszen az nem támogatta még a videók gpu-val való dekódolását (7 éves!). A 11.4-es flash elég ótvar lett, hiába van hardveres gyorsítás, mégis döcög nálam is. Szóval a 11.3-ra való visszaváltás szerencsésebbnek tűnik. Egyébként ha jól tudom 10.1-től felfelé van gpu támogatása, de a gépben lévőt valószínűleg valamelyik későbbitől kezdve szereti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest