- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fifi
őstag
válasz
ro_bert17 #103483 üzenetére
Én tőle vettem itt az aprón T430s-be és a hirdetés szerint van neki x230-hoz is.
-
Kbali
nagyúr
-
-
darvinya
titán
válasz
ro_bert17 #98736 üzenetére
Teljesítménnyel függ össze, azaz CPU/GPU mennyi hőt termel és elvezetve bordákhoz gyorsabban lehűteni, amit több módon lehetséges.
1. Gyorsabb ventilátor (ez több zajjal jár)
2. Sűrűbb ventilátor lapátok, mellyel nagyobb légtömeg mozgatható
3. Nagyobb hőelvezető és bordák (ez fizikai hely hiány miatt kivitelezhetetlen) -
BTom1970
aktív tag
válasz
ro_bert17 #98726 üzenetére
Képes, de csak pár mp-ig hagyom. Ha le nem áll addig magától. Gap pad az IGP-nél 1mm, ez is lehetne 0.5. De úgy mondta egy fórumtárs, hogy ennyire nem melegedhetne fel rossz gap pad miatt. Hűtő probléma lesz itt. Kinéztem egy EBay-eset - újnak írják - kínai - 4000 Ft.
-
ro_bert17
őstag
-
ghost364
senior tag
válasz
ro_bert17 #98414 üzenetére
Játéknál meg videó rendernél kevés egy picit (bár egyiket sem nagyon művelem szóval nekem aztán mindegy), PS tud nem maximálisan pörgős lenni, de igazából így is erősebb pár generációval újabb U-s prociknál is.
(#98415) Tikakukac: jó, hát én is ki tervezem cserélni, de elvagyok vele így is nagyjából.
(#98391) Dr. Akula: Van ilyen, X62-nek hívják, az 51nb nevű kínai csapat csinálja őket. Elég nehéz beszerezni, meg nem olcsó de én is nagyon kipróbálnék egyet. -
Tim82
félisten
válasz
ro_bert17 #98414 üzenetére
T42-nél beletehetsz bármilyen 2,5" PATA meghajtót, nem fog reklamálni miatta.
T43-nál (ahol viszont ugye SATA-PATA átalakító van) igen, ott van ez az "unauthorized HDD detected" (ha jól emlékszem a szövegre - bár ott is továbblép Esc megnyomása után, valamint erre is van moddolt BIOS, ami kiüti a hibaüzenetet).
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
ro_bert17 #98335 üzenetére
Az utóbbi években több típusra is telepítettem Vantage-et kb a megjelenése óta használom. Van pár jellegzetes gyerekbetegsége:
1. Nem minden típusnál ugyanolyan a megjelenített funkciók listája.
2. A program indulás után nem mindig egyből jelenik meg minden. Van, hogy 1-2 perc után jelenik meg a teljes funkcionalitás. -
Tim82
félisten
válasz
ro_bert17 #98331 üzenetére
Régi Thinkpad-eknél (pont a T4*-éránál) rémlik valami olyan gebasz, hogy ha lemerült CMOS elemmel valaki belépett a BIOS-ba, majd csak simán kilépett (Esc-cel, nem F10-zel, tehát sima "Exit", nem "Save changes and exit"), akkor valahogy lett BIOS jelszó.
Keresgéltem tegnap az elődtopikban, de nem találtam még meg, hogy van-e rá valami megoldás.
-
RoboGuru
tag
válasz
ro_bert17 #98308 üzenetére
Hardver Beállítások / Tápellátás ha lejebb tekered vagy jobb oldalt a balra mutató nyílból van egy menü:
Amennyiben nincs ott a menüben akkor esetleg a két függőséget újra telepíteni és újraindítás:
Lenovo System Interface Foundation
Lenovo Power Management Driver -
-
Tim82
félisten
válasz
ro_bert17 #98262 üzenetére
Amit a T400 megeszik RAM-ból, az a T410-be is jó lesz.
Egyébként azt hiszem, kifejezetten a 4 GB-os modulok esetén fontos ez a 8 chip/két sor dolog.
Az első linkeden lévő modul elviekben jó lenne amúgy a T410-be is, de gondolom, ott valami egyéni pech/inkompatibilitás lesz sajna.
-
Tim82
félisten
válasz
ro_bert17 #98248 üzenetére
Ott a linkelt hozzászólásban a példának linkelt kép, most is él a link, megnéztem.
Olyan 4 GB-os RAM modult tegyél a T410-be, amelynek az oldalán 2 soros elrendezésben vannak a memóriachipek, nem 1 sorosban. Ezeket jelölik "2Rx8" jelöléssel sok esetben a címkén.
Amúgy sima DDR3-mal, nem DDR3L-lel próbálkoznék (X220, X230 megeszi az utóbbit is, a T410 legfeljebb akkor, ha az a DDR3L modul tud 1,5 V feszültséggel is üzemelni).
-
RoboGuru
tag
válasz
ro_bert17 #98144 üzenetére
Még mindig (remélhetőleg sokáig
) a W520 alatt működő Windows 10-es (17134.286) megoldásról tudok beszámolni.
Ezzel a fingerprint szoftverrel / illesztővel szépen működik a bejelentkezés.Sőt még a gépet is belehet kapcsolni / indítani vele.
Annyi hogy a gép kikapcsolt állapotánál az ujj szkennernél a kis lednek világítani kell. Amennyiben nincs visszajelzés, a BIOS-ban Reset fingerprint data, és ha jól emlékszem még az akku / töltő ki-be csatlakozásával lehet ezt a problémát kiküszöbölni. -
Tim82
félisten
válasz
ro_bert17 #97950 üzenetére
A HMM-nek van gyakorlatilag a Lenovo honlapon lévő html verziója is, az még elérhető. Talán egyszerűbb, mint magát a pdf-et nézni.
Hinges and LCD rear cover assembly removal and installation - ThinkPad T410, T410i
Hinges removal and installation instruction - ThinkPad X230 and X230i (ezt most csak azért így, mert ha már T410-nél a megfelelő részre kerestem rá, X230-ra is így volt egyszerű megtalálni)
-
dauphin
aktív tag
válasz
ro_bert17 #71335 üzenetére
Ezt megerősíthetem, mert pontosan ez a probléma volt nálunk is a munkahelyemen az egyik R400-assal. A rendszergazda már a haját tépve állt értetlenül a probléma előtt, pedig egy szál sincs már neki (borotválja a kobakját
), amikor külföldi fórumokon érdeklődve ezt a tippet kapta - nézze meg az USB csatik érintkezőit. És láss csodát, az egyik USB belső műanyag pöcke letörött, és az érintkezők egymásba értek. Emiatt állt meg a Lenovo logónál és nem volt hajlandó bebootolni. Szerintem is alaposan nézd át az összes USB csatlakozót, lehet megkíméled magad a további idegeskedéstől.
-
soldi3r
veterán
válasz
ro_bert17 #59429 üzenetére
Nem lustasag kerdese, nem jo megszokni mast, na meg mindenki azt hasznal amit akar. Csak egy lehetoseget emlitettem. Ez a baj a win8-cal is, de sokan nem eszik meg amit eletesznek.
De ez nagyon fugg a felhasznalsi terulettol. Emiatt en sem tudok elszakadni a windowstol teljesen. -
ro_bert17
őstag
válasz
ro_bert17 #59076 üzenetére
No tegnap ismét gyakorlatoztam azzal, hogy a szóban forgó T42-öt összebarátkoztatom a Windows7-el. A starter verzióval is tettem egy próbát, de az is el kezd belassulni, ahogy települnek rá a frissítések.
Tehát tegnap úgy hagytam hogy: Windows 7 Home Premium. Mivel a lenovo oldalon nincsenek driverek, ezért a windowstól installáltam fel azokat. Egy driver mindig kimarad, lövésem sincs mi lehet az. (a VGA vezérlőt sem ismeri, de az lenne a legkevesebb, az XP driverrel elvileg megoldható)
A frissítéseket, és vírusírtót nem telepítettem ez idáig. Így 2GHz-es cpu-val, 1,5GB 333MHz-es rammal, 32Gb-os transcend pata ssd-vel repül a gép. Abszolút!!
De hogyan tovább? Ki mit csinálna a helyemben kb. 2 hét múlva, mert akkor tudom majd folytatni a próbálkozást. (ilyenkor addig visszateszem a HDD+XP-t az elég jól megy még) -
Francia91
veterán
-
voyager4.4
senior tag
válasz
ro_bert17 #59055 üzenetére
Lubuntu helyett esetleg ezt próbáld ki. A starternél ma már egy fapados linux is többet nyújt, szerintem, de ha más nem a driverekkel nem kell szüttyögnöd.
1 Docky-val meg még szebb is mint az OSXssd-vel még repülni is tud
Unetbootinnal meg mehet pendrive-ra és akk cd-t/dvd-t se kell pocsékolni a telepítésre
-
Tim82
félisten
válasz
ro_bert17 #59055 üzenetére
Én még az SP1 előtt használtam Windows 7 Home Premium-ot T42-n (úgy 2010-ben
), HDD-vel, 2 GB RAM-mal, akkor nem éreztem lassúnak, elégedett voltam (XP-vel összevetve is) a sebességével.
A T43-at sem érzem frusztrálóan lassúnak, bár nyilván a jelenlegi, SSD-s T500-X200 pároshoz képest számottevő azért a különbség.
-
Tim82
félisten
válasz
ro_bert17 #59050 üzenetére
Leginkább azon tudom lemérni, hogy amikor apámékhoz járok (mondjuk úgy két-három hetente), nem másfél órát szüttyög a T43 a hetek alatt felgyűlt Windows 7 frissítések telepítésével, hanem 8-10 perceket.
Én még adós vagyok az N-es wifivel nekik, de mivel csak böngészésre és emailre használják a notit, nem életbevágóan sürgős. A CPU-t én is cseréltem Pentium M 740-ről Pentium M 770-re.
Lassulást amúgy nem tapasztaltam, de a HD Sentinel szerint működik a TRIM, gondolom, ennek és a light-os használatnak tudható be.
Valamilyen non-PAE kerneles Linux-kiadással próbálkozz, az lehetett a gond a T42-nél. Azzal, gondolom, próbálkoztál, hogy az XP-s drivert telepíted kompatibilitási módban az N-es wifihez, majd kerestetsz hozzá a W7-tel frissebb illesztőprogramot, ill. esetleg az eszközazonosító alapján a neten is próbáltál találni hozzá drivert.
-
rgeorge
addikt
válasz
ro_bert17 #58588 üzenetére
Nagyon jól bírja. Most volt két éves, semmilyen külső vagy belső használati nyom nincs rajta. És elég könnyű is üresen, ami azért számít.
Kerékpár-orientált táskákat gyárt a Deuter, ezért választottam, mert én ugyan nem közlekedem kerékpárral, de nyilván az ilyen igénybevételre tervezett zsákok jobban bírják a normál gyűrődést is. -
Tim82
félisten
válasz
ro_bert17 #57088 üzenetére
Gondolom, egy ilyen TPLink TL-WN861N-et tettél bele, annak elvileg 130mbps az elméleti maximuma, 60-70-et meg biztosan tud. (Teszteltük itthon T42p-ben, de persze eleve N-es routerrel.)
xcds: lehet kapni UK eBay-en touchpad-es, FPR-es palmrestet X200/X201-hez, de jó drága, olyan 11k kb. postával.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
ro_bert17 #57018 üzenetére
Létezik, de a no-1802 utility-t nem próbáltad?
-
donjohnson
addikt
válasz
ro_bert17 #57008 üzenetére
igen, azaz. pontosabban 10/A.
-
gery2123
őstag
-
ro_bert17
őstag
válasz
ro_bert17 #54001 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a hátizsák, és a matricákkal kapcsolatos véleményét, tapasztalatát!
Már csak 14"-os, intel videóvezérlős T61-hez kellene találnom ventillátor beszerzési forrást. (lehet használt is, ha jó állapotú)
Közben erre is meg lett a megoldás. A gépen palmrest csere volt, touchpaddal együtt. Visszaszereltem a régi padot, és így már rendesen megy, nincs vele gond.
(#54060) inferno88: milyen operációs rendszert használsz? Azon belül milyen energiagazdálkodás van beállítva? Én elsőre ott nézelődnék, ha eddig nem tetted meg.
-
MrSealRD
veterán
válasz
ro_bert17 #53996 üzenetére
Hátizsákról tudok kicsit több mint egy év használattal hozzászólni.
A Kensington SaddleBag Sport-hoz képest gyengébb és kisebb is...de abszolút jól használható és ennyi idő után sem látszik rajta komolyan a használat. Nagyítóval biztos találni benne hibát a külsején.
Belül egy részen picit megszakadt. De nem vészes... -
metal01
őstag
válasz
ro_bert17 #54001 üzenetére
A hátsó része van kialakítva a laptopnak. Vastag béléssel, és alul egy szintén vastag párnázott (gumiszerű) alátéttel. Beférhet oda kettő is, de akkor a két lapos egymásnak feszülhet. Az előtte lévő fakkba is mehet egy másik lapos, csak oda érdemes tenni valamit az aljára.
-
-
Uzmany
őstag
válasz
ro_bert17 #52158 üzenetére
Köszönöm, megnéztem. Csak két memóriamodult és az Intel 5300 wlan van ott. Viszont az akku alatt a sim helye megvan. Ha veszek egy 3g modemet, akkor csak be kell tennem a wlan melletti szabad foglalatba?
Elfér mellette? Mert kisebb hely van, mint amekkora a wlan kártya mérete. -
Francia91
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged