- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Pajac: Átlátszó fém
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
Na, a főnix (T61) feltámadt hamvaiból
Van most összesen 4 db kijelzőm hozzá ebből szeretnék legózni:
1 db törött 1680x1050-es hitvány fényerővel
1 db jó 1680x1050-es hitvány fényerővel
2 db jó 1280x800-as jó fényerővelEzek valamilyen szinten átjárhatóak? Tehát a jó fényerejű 1280-asba berakhatom az 1680-as panelt és a fényerő megjavul?
-
btudos
nagyúr
válasz
Gabesz87 #41390 üzenetére
Addig esetleg keresd meg a Lenovo-s szerelési útmutatóban hogy hol van az mSATA. (Thinkpad Edge S430-nál szét kellett volna bombázni a gépet majdnem teljesen, inkább nem vágtam bele, tudva hogy csak rövidtávú használatra van nálam a gép. Persze T430-nál két csavar és mehet is bele, látszik hogy más kategória
)
-
spammer
veterán
válasz
Gabesz87 #41384 üzenetére
Amennyiben passzol bele az az SSD, akkor igen, berakod a HDD helyére és kész, az lesz a C: meghajtód, arra telepíted a rendszert. Tárolásra viszont akkor külső HDD-t kell használnod, akár vehetsz racket is az eredeti HDD-nek, aminek a helyére teszed majd az SSD-t. Vagy: nem tudom, hogy ODD helyére beszerelhető-e a HDD, de szerintem igen, és akkor a rendszer az SDD-n van, plusz ott a HDD, de akkor nincs DVD íród. Szóval lehet variálni
(#41383) JAGER 10: Xbox-ra szavazok
-
Gabesz87
veterán
Azt hiszem eldöntöttem. Thinkpad Edge E530-at fogok venni (Core i5+2gb GT630 kombó)+azon gondolkodom, h. vennék még bele külön egy ilyet: [link] Ezt gari vesztés nélkül bele lehet tenni? Érdemes, gyorsabb lesz a gép? Nem egészen értem egyébként ennek az mSATA-nak a szerepét...Elolvastam a PH cikket róluk, de nem sikerült mindent felfognom elsőre...lehet hülyeséget kérdezek, de akkor ha beteszek egy ilyen mSATA SSD-t, akkor fel tudom rá tenni a Windowst, meg még a fontosabb programokat? Tehát külön használható meghajtóként látom majd? Szeretném már minél előbb megrendelni a notit, de előbb megvárom, mi lesz az elhalálozott Asus-ommal
-
Borote
addikt
válasz
JAGER 10 #41380 üzenetére
Hááát, ha nem CAD-re kell, akkor a W530 meglehetősen drága gép, ha fontos a játék, a K1000M Quadro ugyanis egyáltalán nem játékra lett kitalálva.
Az AMD féle workstation GPU-k alkalmasabbak játékra. -
JAGER 10
tag
válasz
Borote #41379 üzenetére
Évek óta ThinkPad gépeim vannak. T40-től egészen a mostani W510-ig.
Sajnos a W510 gyenge a mai játékok futtatására, amit időnként pedig el tudnék viselni, ezért gondoltam, hogy váltanék egy Y580-ra, de ahogy Te is mondod a ThinkPad-nek vannak bizonyos funkciói, amiket nem szívesen hanyagolnék. Ismerem az összeszerelés minőségét, hogy csúcskategóriás gépek. Sajnos még nem tisztázódott le bennem, hogy mi is a fontosabb számomra és melyik gép lenne az ideálisabb, ezért is írtam be ide a fórumra, hátha tudtok segíteni a döntésben.
Gondolkodom egy másik megoldás, ami nem más, mint az XBOX. -
Borote
addikt
válasz
JAGER 10 #41378 üzenetére
Azonos teljesítmény mellett (ilyen igazából nincs, mert az Y580 GPU-ja erősebb, mint a legerősebb, amivel W520-at szereltek) egy jó 2-300 ezer forinttal drágább gép a W520, és ez az összeszerelés minőségén, (hűtésen), anyaghasználaton és a garanciális feltételeken látszódik meg.
Teljesen más kategória a kettő, az Y580 játékra való, a W520 pedig egy workstation gép, tervezői (vagyis Quadro igényes) programok futtatására. -
JAGER 10
tag
Sziasztok!
Szerintetek ThinkPad W510-ről érdemes W520-ra váltani?
Gondolkodom még esetleg IdeaPad Y580-ban is. Fontos a kiemelkedő VGA teljesítmény, mert szeretnék játszani is a gépen.
Szerintetek?Köszönöm előre is a segítséget!
-
brutte
aktív tag
T61-nél nem működik a bluetoothom. Tud valaki segíteni? Fn+F5 semmi..
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop #41373 üzenetére
Én ezt vettem és választhattam sima meg lenovo változat között.
De van nála 1333-as Kingmax is 7k-ért, 1600-as Kingston meg 8-ért.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
CharlieDrop #41371 üzenetére
Kb. egy hónapja volt. Biztos nincs már fent.
Ja és bocsánat, ez használt volt. -
Tin
veterán
válasz
MrSealRD #41367 üzenetére
amennyibe a ramok kerülnek, bővíteni kell. 2x4gb ram kevesebb mint 10e forint, annyiért felesleges bármivel is szenvedni, bele kell tenni. most, hogy az ssd-k is elérhető árba kerültek, az sem kérdés, mert annyi időt megspórol az ember vele, ami nagyon hamar visszahozza az árát. szerintem.
-
spammer
veterán
-
Gabesz87
veterán
Az E530-on hogy is van ez az egyetlen Jack csatlakozó aljaz? Nem egészen értem. Elvileg egyszerre hang be és kimenet. De mi van akkor ha én mondjuk olyan fülest szeretnék használni aminek külön jack csatlakozója van a mikrofon részére és a fülhallgató részére?
Ja, meg a másik amit furcsállok, hogy a funkció billentyűkön az F1-F12 gombok a másodlagos funkciók. Ez nem zavaró?
-
Tin
veterán
válasz
CharlieDrop #41360 üzenetére
mert mindig menni kell, ahogy mondod
de egyébként nincs vele semmi gáz, egyáltalán nem kritikus a dolog, de pont azért gondolkozom a T530-on, mert erről épp lejárt a gari, az meg erősebb és 16GB-ig bővíthető, plusz belecsapok egy 256GB-os SSD-t, és utána kényelmesen használható.
de ettől függetlenül fejlesztőgépnek szerintem minél több a ram, annál jobb. sokan nem gondolják, hogy valaha megtelhet, pedig fejlesztőeszközökkel és szerver termékekkel simán
az egyik itteni sql szerverben is kb 100 giga ram van, nem is valami hú de nagy szolgáltatások futnak rajta (persze az adatbázisok azért terrásak), mégis pillanatok alatt benyalja az összes ramot.
-
Tin
veterán
válasz
CharlieDrop #41357 üzenetére
hát, ha fut 3-4 visual studio, meg van nyitva 3-4 ssms, és nagyobb adatbázisok vannak a gépen a fejlesztéshez, akkor egyáltalán nem fura. és ezen nem tudok csökkenteni, 3-5 projekt fut egyszerre, és heti szinten mindegyikhez hozzá kell nyúlni, nyitva van vagy 10 total commander is, bár utóbbi nem fogyaszt sokat. meg hát egyéb szerver termékek is futnak (pl. biztalk), illetve a debuggolásra használt tool-ok is mind eszik a memóriát.
amin most dolgozom gép (8 giga ram, core 2 duo e8500), a ram 2-3 óra alatt megtelik, és utána már lassabb a gép. 16-al valamivel jobb lenne a helyzet.
akár lehet állítani mennyit egyen az sql vagy bármi más, akár nem, a jelenlegi ram-árak mellett a legegyszerűbb megoldás ha veszek bele ramot.
az ssd egyébként sokat segít a dolgon, használatban többet, mint a ram bővítés, de a kettő együtt az igazi.
-
CharlieDrop
veterán
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #41353 üzenetére
Ezt mondom, W7-re ráfejeltek, de azt nem adta ki az eszük, hogy nem mindenki hidegburkoló, hogy szeresse a csempézést
Ahogy elnéztem a topikokat mindenkit eléggé megosztott az új felület. Van aki elviseli, van aki kifejezetten szereti, van aki WTF és format-tal szabadul tőle..én utóbbi vagyok
szerk: audi100td:
Neked ingyen posta
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #41352 üzenetére
Viszont a Win7 a 8-hoz képest felzabálja a hardvert. Lejátszottam próbaképpen a Predator című filmet /elég nagy bitrátás verzió/ FHD-ban. Win7-en CoreAVC-vel+WMP-vel is akadt, mint a fene /minden 100-on volt.../. Win8-on VLC-vel olyan szépen ment, hogy csak nah
. RAM-ból meg 10 %-kal kevesebbet használ, pedig pont annyi ThinkVantage szoftver fut a háttérben, mint a Win7-en... Nem a legjobb a felülete tényleg, de jobban megírták, mint a 7-est
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #41351 üzenetére
Én meg nem nézem el, úgy hülye az MS ahogy van. Kiadták a W7-et ami alapvetően jól indult, jó is. Viszont tablethez nem az igazi a GUI miatt. Most jött a W8, ami rátett még a 7-re egy lapáttal, csak elfelejtették a desktop usereket, tabletre nem rossz. Beleszakadtak volna ha tablet és desktop verziót is kiadnak
-
Francia91
veterán
Nekem elmegy az új GUI, viszont kevésbé van terhelve a hardverem, amiért cserébe elnézem
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #41348 üzenetére
Azt én is észrevettem, hogy sokkal jobban fekszik a gépnek a FHD meg flash is...viszont az új GUI meg nekem nem fekszik
Ha érdekel vkit, van speciálisan
R400 R500
T420 T420i
T510 T510i T520 T520i
W510 W520
W700 W700ds W701 W701ds12.7mm sata bevágott előlapos caddym is már.
-
Francia91
veterán
Remek ez a Windows 8!
Alapból 4-5 fokkal hűvösebb a T60p-m, mint Win7 alatt, kevesebb RAM-ot használ ugyanannyi ThinkVantage szoftver mellett, ráadásul a A FireGL V5250-es ATI olyan FHD videókat is visz 80 % körüli terhelésen, amiket eddig nagy nehezen, vagy akadva vitt
-
Tin
veterán
válasz
audi100td #41345 üzenetére
ahogy leírtam
az sql server felzabál akármennyi ramot, a fejlesztőeszközöknek szintén nem árt, szóval nekem jobb a 16GB mint a 8GB, de nyilván nem - csak - ez a korlát, hanem a sebesség is.
de a felhasználók 99%-a nem fejlesztő, hanem üzleti ember vagy sima felhasználó, nekik teljesen felesleges 8GB-nál több, sőt 4GB is bőven elég.
-
Tin
veterán
én fejlesztek, nekem az 1920 az már túl nagy, az 1600-as meg még kicsi, az 1680 ideális.
sebesség jogos, bár nekem nincs gondom vele. a memória 8GB-is bővíthető, az a userek 99%-ának elég, akinek nem, annak pedig a 16GB is kevés
ami lassabb, az a vinyó, de arra meg veszel 25-ért egy 128GB-os SSD-t, berakod a vinyó helyére, veszel 4000-ért egy hdd caddy-t, és a gépben lévő 2-300 GB-os vinyót bepattintod a DVD helyére.
elromlásról nem tudok nyilatkozni, nem találkoztam még vele. a billentyűzet, a tapipad és a palmrest kopott ki nekem, meg a zsanérok lazultak le, de azokat gariban cserélték a lejárat előtt..
szerintem 2-3 évet még gond nélkül elmegy, addigra meg már úgyis lassú lesz. az utódon én is csak azért gondolkozom, mert nekem a fejlesztéshez nem ártana 16GB ram és gyorsabb proci.
-
Sziasztok!!
Segítséget kérnék Tőletek. Van egy SL300-asom és ha akkuról használom, minden figyelmeztetés nélkül lehibernál ha merült az akksi. A Power Manager sem mutat rendes értéket, mert szerinte van még vagy 40-50perc. Azt szeretném megkérdezni, hol és miként lehet beállítani valamiféle jelzést, h lássam mielőtt lekapcsol, és mi okozza a fals információt??
THX -
Krix
őstag
válasz
t52042405ug #41299 üzenetére
Én W520-ba raktam ilyen SSD-t simán KIT nélkül. Nem lesz semmi baja. Elég a sima puritán verzió.
-
Gabesz87
veterán
válasz
spammer #41336 üzenetére
Köszönöm a választ. Hát, cikkírással még nem próbálkoztam, de ha ez lesz, akkor talán majd nekilátok
Amúgy tudom, hogy nem "igazi" TP
De nem 3-400.000-ért akarok gépet venni. És igen, újat szeretnék.
Emelett még egy Samsung NP550P5C-t néztem ki ugyanilyen konfiggal. A 2 közül vacillálok, de sztem a Lenovo a nyerő, habár az 1 év gari miatt ejnye-bejnye.... -
cadeyrn
aktív tag
X201 kérdés: azokban, amiben nincs alapból bluetooth lapka, kell szalagkábelt is cserélni, vagy mindegyikben elő van készítve?
A kérdés kamerára is érdekelne -
aneda
senior tag
Az 1600x900 nem túl nagy felbontás ilyen kicsi kijelzőre?
Azért vacillálok mert használt T500-at lehet venni olcsón, ha esetleg nem megfelelő a felszereltség, könnyen lehet bővíteni, de kicsit régi a hardver és nincs rá gari.
Ha veszek újabb T510, T410, T420-at azok kevésbé jól felszereltek ill. drágább a bővítésük, ellenben van rá még gari és gondolom jobbak, erősebbek is. -
spammer
veterán
válasz
Gabesz87 #41335 üzenetére
HC Thinkpad fanok úgyis azt mondják, hogy szar
Nekem tetszik, home/small office gép, nyilván nem egy 300-500 ezres TP minőség, de mint írták fentebb is az L szériás gépre, ennyi pénzért nem is lehet full fémházat várni. Ha esetleg új gépet vennék, nálam is valami ilyesmi Edge lenne esélyes, vagy a fent linkelt olcsóbb L szériás. Ha új gépről van szó. Mert használtan lehet jó áron kapni régebbi TP-ket. Ha fontos, hogy új, rendes garis, számlás gép legyen, akkor szerintem nem rossz.
szerk: ha esetleg ilyet vennél, írhatnál róla a Logout-ra egy cikket
-
Gabesz87
veterán
Erre valaki? [link]
-
csoki46
senior tag
Köszi mindnekinek Francia91 kollega küldött egy drivert azzal jó lett!
-
Francia91
veterán
válasz
audi100td #41322 üzenetére
Én akkor találkoztam ilyen problémával, amikor Win7-re feltettem a Vista ATI drivert. Ugyanolyan 16 Mb-os "Szabványos VGA adapter"-nek ismerte fel, amíg rá nem jöttem a Mobility Modder-es drivermódosításra.
/habár a kikapcsolás gebaszos dolog lehet... Olyat ritkán produkáltak ATI-s T60-asok nálam/ -
Tim82
félisten
válasz
csoki46 #41326 üzenetére
A típusszám alapján (2007-WL2) Radeon Mobility X1300. Az audi100td által említett és linkelt hivatalos Vista driver jó lesz hozzá. Nagy ugrást ne várj a Windows élményindexben, olyan 3-3,5 körül reális (az én T60-amban X1400 van, dupla annyi VRAM-mal, arra 3,8-at szokott írni).
-
salieri.
őstag
-
salieri.
őstag
válasz
Francia91 #41321 üzenetére
Nem kell oda moddolt driver !Ez kell hozzá
-
csoki46
senior tag
ERRE valaki. Annyit még hozzá tennék, a windows élményindex a vga jellemzőire 1 pontot ad. Lehet, hogy a VGA a hibás?
-
audi100td
nagyúr
válasz
spammer #41316 üzenetére
Ja, de ez a gép 120-130k, abszolút belépőszint, nem is várható, hogy azt hozza mint egy rendes TP. 200k-ért is van Edge, ami már egész jól fel van szerelve, míg a T430-ból a legolcsóbb kiépítés 235k i3-as sandy bridge procival.
Lehet jobban jársz egy használt T420-al, esetleg T410.
-
spammer
veterán
válasz
audi100td #41315 üzenetére
Oké, de Core i3-as meg 5-ös változatban már 200k felett is vannak ezek is, meg van annyiért Edge is, meg T széria is. Szóval a belső miatt oké, hogy eltérnek az árak, de külsőre ugyanaz... Tehát az ár nem feltétlenül indokolja, hogy műanyag, mert a negyed millás is az, nem?
Számomra a jó minőségű gép lenne fontos, nem kell i7 meg bika VGA, de a Thinkpad-eket nem akaródzik kis Pentium vagy Celeron konfiggal "olcsón" kiadni
Belépőben ez van, meg az Edge széria, aztán csókolom. Új gép esetében.
-
spammer
veterán
L430 -as mennyire jól összerakott gép? Úgy értem teljesen műanyag, vagy ebben már van valami fém is? Zsanérok milyenek? Gondolom külső ennél az olcsóbbnál is ugyanaz, mint a drágább i5-ös változatoknál.
-
Gabesz87
veterán
ThinkPad Edge E530-ról van esetleg véleménye, tapasztalata valakinek? Erre gondolok konkrétan: [link]
-
fi:zi'k
nagyúr
Van vkinek eladó X200 Pana akkuja?
-
csoki46
senior tag
Sziasztok!
Barátnőmnek van egy t60-as gépe. Ha youtube videót teljes képernyőn néz rajta, esetleg valami flash játékkal játszik a gép pár másodperc múlva kikapcsol. Először arra tippeltem, hogy poros és túlmelegszik. Ki lett takarítva, laptophűtő van alatta és még mindig ugyan ez a tünet. Mi lehet a baj? Az összes driver fent van. Pontosabb hardveres infókat nem tudok a gépről, aida nem ír ki semmit, vagy ismeretlen eszközként ismeri fel.
-
Tin
veterán
a T500-asban még volt 1680x1050 felbontású kijelző, ez a T510-től sajnos 1600x900-ra redukálódott. persze, lehet kapni 1920x1080-as felbontású full hd kijelzős példányokat is, de azok újonnan is jóval drágábbak.
én T500-at használok 1680-as felbontással, nekem ez pont elég, előtte volt 1920-as dell-em, az már túl nagy felbontás volt 15"-on, és jobban fáradt a szemem az apró betűktől (tudom, állítsam át a dpi-t, de fejlesztőeszközökre az ilyen-olyan hatással van). T500-ba maximum 8GB ram tehető, a diszkrét videókártyája egy radeon 3650 - enyémben van de kb 3x kapcsoltam be, mert amire én használom, vagy akár full hd videózáshoz jó az integrált is.
ujjlenyomat-olvasó, webcam a modellek nagyobb részében van, enyémben pl. van 3G modem is, aksi mögött betehető SIM kártyával lehet netezni 3G hálózaton, de ezt is kb 2x használtam csak.
pont azon dilemmázok, hogy most hogy félig felújították a gépet eladom és veszek egy T530-ast, de az 1600x900-as felbontás az elég necces...
-
aneda
senior tag
Sziasztok!
Visszaolvastam, de továbbra sem vagyok túl határozott milyen Thinkpadot vegyek.
A szóba jöhető jelöltek: T500, T510, T410 ill. T420.
Felszerelt modellt szeretnék, ujjlenyomat olvasó, webcam mindenképpen kellene, a dedikált VGA-t is jól jönne pláne a T500-nál.
Dokkolhatóságra szükségem van, szempont hogy emberi árban legyen hozzá dokkoló.
3D tervezésre ill. általános feladatokra kellene, ill. zaj, megbízhatóság, kijelző szempontjából melyiket ajánlanátok? -
Tin
veterán
válasz
t52042405ug #41303 üzenetére
a notebook kitnek van egy olyan másik előnye is, hogy van benne egy USB-SATA átalakító, amire kisfogyasztású sdd-t meg vinyót tudsz tenni, és akkor usb meghajtóként használhatod. ez pl. tök jó arra, ha a régi rendszeredet akarod backupolni, vagy ilyesmi. csak a magasító miatt nem venném meg a kitet.
-
Tin
veterán
válasz
t52042405ug #41301 üzenetére
én ugyan T500-ba, de notebook kitet vettem, amiben tényleg van magasító, de nem volt rá szükség, simán becsavaroztam a keretbe, felhúztam a szélére a gumis rezgéscsillapítókat, és kész. más kérdés, hogy más modellbe viszont lehet hogy kell a magasító.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-13700H 16/1TB Iris Xe 3K+
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- 8 DARAB! HP ELITEBOOK LAPTOP (Tartós, Elnyűhetetlen) 850 G8, 840 G8, 840 G9, 830 G8 x360
- Azta HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/512 Iris Xe FHD+
- HúHa HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 16/512 Iris Xe FHD+
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest