- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- BMWFan: Akasztófa
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gergosz2: Emlékezzünk!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Adonimus: 1,5 hónapja dohányzás nélkül. E-cigi a megoldás!
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzalaiG
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, h a W510-be van hely msata ssd részére?
Ha igen milyet-melyiket ajánljátok?
Vagy jobb e hdd caddy és rendes ssd? intel 520-ra gondoltam. [link] -
ezsolti
tag
Sziasztok!
Tudja valaki biztosra, hogy ez a gép fogad-e Ivy b. cpu-t is?
Minden paramétere megegyezik az Ivy-is T430-cal csak a proci nem.
-
válasz
Tikakukac #41955 üzenetére
Hát nem tudom...én folyamatosan követtem a változásokat(verziókat), és úgy tapasztaltam, ha egyszer lemaradsz és akkor van hasonló "nem működik" helyzet...
Én nem vagyok hardcore Office guru mint az ismerősöd, de komolyabb problémám még nem volt..Pedig egy szakdogát is megírtam benne többek között..(Office 2010-be)
Egyébként még most sem értem, hogy 5éve van ez. Te mióta küzdesz vele?Pontosan melyik NAV-os szoftverrel is van gondod? Ha jól emlékszem akkor azoknak a jelentős hányada JAVA alapú...ami felvet néhány kérdést...
Amúgy jöhet privátban is ha akarsz róla beszélni, és akkor nem a topikot nyomjuk tele...
én még hiszek abban, hogy a konstruktív vita előreviszi az embert...
(#41960) nap Nem ez a lényeg most...
-
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop #41975 üzenetére
most a power managert nem találom, pedig feltettem
meg elvileg a system update feltett mindent az fn gombok mégsem mennek
Illetve pl a wifit nem tudom kapcsolgatni -
Gabesz87
veterán
Jó, persze, tudom, nyilvánvaló, hogy netről a honlapjukról friss drivereket le lehet szedni! Csak azt hittem na....
-
audi100td
nagyúr
válasz
Gabesz87 #41978 üzenetére
Arra ott van a system update, illetve minden elérhető a gyártó honlapján, évek óta nem jár lemez a ThinkPad gépek mellé (talán soha nem is járt, nem tudom). Egyébként ha Windows-os a géped a szerviznél tudsz igényelni Recovery DVD-t, amiről visszaállítható a gyári állapot.
-
Tim82
félisten
válasz
Gabesz87 #41974 üzenetére
Régebben azt hiszem volt olyan, hogy le kell meríteni teljesen, aztán totál feltölteni...most van ilyen?
Nincs, sőt, ezzel csak ártanál inkább, mint használnál. (Ez kb. a Li-Ion - Li-Po akkuk előtt használt NiMH akkukra volt igaz.)
Ami általánosan elfogadott, hogy havonta-kéthavonta egyszer ajánlatos lemeríteni 10% alá, de ez sem kötelező. Engem pl. elkényeztettek az általam használt Panasonic akkuk és már ezt sem igen tartom be.
-
Gabesz87
veterán
Na megvan az E530, meg az mSATA SSD is!
Hagyom szegénykét szobahőmérsékletre melegedni, aztán összebarátkozunk
Viszont az akksira vonatkozólag mik az instrukciók? Régebben azt hiszem volt olyan, hogy le kell meríteni teljesen, aztán totál feltölteni...most van ilyen? Vagy mi az optimális neki?
-
salieri.
őstag
T43-hoz WIN7 Audio Drivert linkelne valaki?
Valamit következő gond, telepítettem az imént a wordot ,majd egyik pillanatról a másikra elsötétült minden, elkezdett pittyegni szakaszosan,kikapcsolni sem tudtam, ki kellett venni az akkut.
Memória gondja lehet?
Na meg raktam bele T60-ból egy DVD írót. -
Francia91
veterán
A T60p ventije kerreg vagy zörög, pontosan nem tudom meghatározni a zajt. Lehet csak kosz/por, vagy fel fogja mondani? "Fan Error"-t még nem írt, hőmérsékletek rendben vannak, csak lusta vagyok szétkapni
-
Kbali
nagyúr
válasz
ro_bert17 #41970 üzenetére
ThinkWikin T410s-hez találtam - egy próbát esetleg megér.
-
Kbali
nagyúr
válasz
CharlieDrop #41968 üzenetére
T410 icc profile-t keress.
-
Tim82
félisten
válasz
CharlieDrop #41966 üzenetére
Gyárilag valami ilyesmi van, de attól tartok, ez nem vált ki egy jó színprofilt.
-
Tim82
félisten
válasz
CharlieDrop #41963 üzenetére
Notebookcheck-en néha vannak a tesztekhez letölthető színprofilok. T410-hez viszont nem tettek fel.
Mindenesetre próbálkozhatsz némi manuális beállítással.
-
CharlieDrop
veterán
Hogy ON legyek, éppen olvastam az X230 tesztjét, a kijelzőhöz érvén eszembe jutott, hogy ilyen beállított színprofilokat hol találhatok T410-hez?
Az egyik kijelző 1440*900-as a másik butusabb 1280*800-as, ezekhez kellene profil.Köszi
-
Tikakukac
titán
válasz
franc0 #41956 üzenetére
A csudimudiba, hát most mi lesz.
btudos: Az Office szubjektív, az pedig, hogy valami nem fut, nagy igazság. Mert attól, hogy a win8 nagyon kompatibilis és ezt leírja valaki 10-szer, attól még ugyanúgy nem működik a NAV kitöltője és ugyanúgy szanaszét hullik egy DW is.
Zárórát hirdetek, sok a szürke, megbúbolnak minket, azt meg nem akarom.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #41935 üzenetére
Adott egy ember (mondjuk ide még jöhet mérőtársam is, tök ugyanez), aki infóra jár. Régen tucatnyi versenyen indult office körben, és azért eléggé benne van a dolgokban. Az embert olyan szinten bírja felb@szni, hogy egy tökéletesen elérhető, 3 kattintással megnyíló ablak helyett össze-vissza cseklik-csuklik mászik minden mindenből, hogy el nem hiszed. Kedvencem a kacsintós eszköztár, mikor rossz napja volt néha így eltűnt, aztán megjelent. Simogatás hatására utána megjavult. Biztosan szokható meg tanulható. De ha a qrva anyázást hallom az egész laborban és tényleg panaszkodnak, hogy fos, akkor fos. Majd összeszámolom, hogy arányaiban hány embert húzott már fel és hányat nem.
franc0: Szokatlan módon makk-makk-makk-ot hallok, meg némi fröcsit, ami nem baj persze.
1. Az összes létező programot megvizsgáltam, amikkel lehet win8-at mókolni, érdekes módon, anyám szokásos néha elbóklászó stílusával azért tudtam csodamenüket előhozni. Ami neki bőven rémület. Nekem meg agyf@sz, mert akkor ő fog valamit elnyomogatni meg hívni. Ennyi.
2. Az szintén állat. Ezt jelezd majd az Adóhivatal felé. Vagy mondjuk a MIT tanszéknek nálunk. Hadd ne mutogassam milyen faszán képes egy progi már win7 alatt is úgy elszállni, hogy viszi a mentéseidet is. Loáll.
3. Minek szoknám meg? Katt-katt-katt és ott vagyok ahol lennem kell. Most meg pörög forog kifelé a menü egymásból, amit ráadásul néha jól el is dugtak a bánatosba. Miért is olyan szar mellesleg a 2003? Tell me.
Talán látni kéne az érem másik oldalát is, hogy van, amikor tényleg nem ok nélkül köpköd valaki, ilyenkor nem kéne a "mert magyar vagy" "gyökér vagy" ódivatú vagy" dolgokat előhozni, mert lehet, hogy igaz.
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop #41948 üzenetére
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop #41946 üzenetére
Vezérlőpultot többféleképpen is elő tudod hozni. Vagy Számítógép -> (felső menüben) Számítógép -> Vezérlőpult megnyitása, vagy egyszerűen megnyomod a "Windows" gombot majd elkezded gépelni a "Vezérlőpult" szót, ha a "Számítógép"-et sem találtad még meg, akkor ugyanez a teendő. Ha megvannak, ki is tudod őket tenni a Kezdőképernyőre jobb egérgombbal, illetve bámit elő lehet így keresni amire szükséged van. Érdemes használni a jobb oldali menüt is, pl. a Kezdőképernyőnél rögtön meg lehet vele jeleníteni az összes telepített alkalmazást. A "Metro" alkalmazásoknál is ez a menü lesz mindig segítségedre az aktuális beállításokhoz, stb.
szerk: Ha még nem magyar a Win8-ad és szeretnéd, hogy az legyen, vezérlőpultban a területi beállításoknál le tudod tölteni és telepíteni a magyar nyelvi csomagot.
-
janez
aktív tag
Sziasztok.
Van egy T60-am, rajta egy xp és egy ubi. Az xp-hez milyen wifi -és hangdrivert tudtok ajánlani? A Lenovo oldaláról leszedtem szinte minden driver-t, de wifi és hang még sincs. Tudnátok nekem segíteni ebben? Egy linkkel a szükséges drájverekkel, drájvercsomaggal. Előre is köszi. Az a gond, h csak mobilnetem van, így nehéz a vadászat.Más. Van egy cd író a gépben, most gondolkodom egy dvd író vételén. Van értelme, lehet normálisan írni vele? Újraírható lemezeket is?
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop #41942 üzenetére
Vezérlőpult -> Hardver és hang -> Eszközök és nyomtatók -> Egér (Win7 alatt is itt volt elhelyezve)
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop #41940 üzenetére
Telepítetted az ultranav drivert? Nálam lehet konfigurálni a szokásos helyen: [link]
-
CharlieDrop
veterán
válasz
audi100td #41939 üzenetére
igazából arra gondoltam, hogy a win7-ben egész jól működött a driver integrációja a lenovonak, nvidia driver problémát mondott telepítéskor, de meg sem tudom nézni, hogy tényleg rossz-e. Jobban bele kell ássam magam a win8 lelki világába. És mint mondtam a tapipadot sem tudom finomhangolni, hiába szedtem le a lenovo drivert.
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop #41938 üzenetére
Melyik driver nincs meg? Ha intel vga-ra gondolsz akkor nem is lesz, csak Sandy Bridge-ig visszamenőleg ad támogatást a sunyi intel.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
franc0 #41937 üzenetére
tegnap kipróbáltam, a tapipadot nem bírom beállítani, még nem találtam meg hol lehet, amúgy engem nem zavar a csempe, egész jól kezelhető meg minden, de míg nem lesz meg minden driver rendesen, addig nem hiszem, hogy érdemes használni, a win7 szerintem gyorsabb a jelenlegi felállásban...
-
franc0
őstag
válasz
Tikakukac #41927 üzenetére
Hát most jó sok "okosságot" sikerült összehordanod, tőled váratlan módon.
- csempe: nem értem mit rinyáltok, én tudom úgy használni a gépet, hogy hetekig nem látok egy rohadt csempét sem. Tökugyanaz, mint a Win7, csak többet ad, gyorsabban.
- kompatibilitás: elárulom, több dologgal kompatibilis, mint a Win7.
- Office layout: ez már tényleg a szar sem elég büdös kategória. Már vagy 5 éves az új felület, volt idő megszokni. Főleg, hogy tényleg nagyon jó.Tán nem kéne nyugger-káeurópai módon köpködni minden változásra.
-
audi100td
nagyúr
válasz
n0_gAboR #41931 üzenetére
Általános probléma, főleg az újabb modelleknél, pl. X200-nál gyakran a fémig kopik a gumibevonat, pedig a jó-öreg T42-nél vagy X40-nél épphogy picit kopott csak meg közvetlenül a sarkoknál. Ezek meg fél év után úgy néznek ki mint azok 7-8 év után sem, mondjuk a W500-am még egész jól tartja magát.
Nem a legszebb látvány, bár még mindig jobb mint egy karcos szál-csiszolt alu fedél.
btudos: Tokban hordod? Általában annak az anyaga szokta leradírozni.
-
n0_gAboR
őstag
Tenyleg ennyire gyakori a thinkpadeknel a fedlap sarkainak kopasa?
A 3 honapos T430-am mindegyik sarka ki van kopva, a haverom T420-a szintugy.Eleg igenytelen ez egy ilyen nivos gepnel nemde?
-
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #41928 üzenetére
Hallottad volna a rikácsolást, hogy miért nem pontosan! olyan, mint az XP. Én meg elmondtam, hogy ha még egyszer arra a gépre azt kell raknom, akkor a kövi összefosás után vigye boltba és csináltassa meg pénzért.
Bezzeg az új vasaló csoda na annak a megtanulása nem nagy cucc. Ez van, ezt kell szeretni.
Faternak mondjuk spec tablet amúgy is a gép, meg grátisz spec szoftverek, ott XP lesz 10 év múlva is, lefogadom.
Az Office felületekről pedig nem kis véleményünk van infókar szinten (is), hányás. -
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #41927 üzenetére
"Hozzáteszem, azért nem kis munka volt anyámnak a win7 is, az öregebbek, pláne mifelénk nem esznek meg akármit."
Mi felénk sem, de azért Win7-re sikerült átszoktatnom a nagyszüleimet viszonylag könnyen, nem olyan sokkal "másabb" az Xp-hez képest, Office persze maradt a 2003-as, az újabb verziókra nem vállalkoztam volna én sem.
-
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #41924 üzenetére
Abban a remek helyzetben vagyok, hogy a telóm megesz 3 oprendszert alsó hangon. Használtam ott is csempét, meg ugye adott nekem 3 fajta Sense, meg még 3 fajta droid skin stb stb. Tényleg imádom az újdonságot, szeretem a minimal dolgokat is. Ott is felhúztak ezzel a beterelünk valahova dologgal. De itt gépen, így, ebben a formában ez az én ízlésemnek még mindig nagyon kuka. Anyámnak főleg kuka. Ahhoz meg én túlságosan el vagyok kényelmesedve egy TP előtt, hogy bármit bármivel bárhogyan átrakjak, hogy menjen. Ez van, update lehetőség adott, ha sikerül kigyilkolni pár dolgot, akkor majd talán. Hozzáteszem, azért nem kis munka volt anyámnak a win7 is, az öregebbek, pláne mifelénk nem esznek meg akármit. Nomeg az Apeh is szeret kiadni olyan dolgokat, amik win98 alá vannak optimalizálva és tudnak dolgokat az újabb rendszereken.
Ettől függetlenül biztosan nagyon jó.
-
Francia91
veterán
válasz
audi100td #41922 üzenetére
T60p-m van, minden driver W7-es módban tökéletesen telepítve, rendesen működik, Power Manager úgyszint perfect. De minden ThinkVantage szoftver fent van, hibátlanul működik. Egyedül a Toolbox dobál hibaüzenetekkel.
Szerk.: jóval kevésbé használja a hardvert a Win8, mint a 7-es, 4-5 fokkal hűvösebb a gép, FullHD-t is sokkal kisebb terheléssel viszi. Gyorsabb is, mint egy frissen telepített W7
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #41923 üzenetére
Kinek mi jön be.
Azért mert nem szántál rá egy kis időt, hogy megtanuld hogyan kell használni, még nem biztos, hogy szar meg faszság.
Én így 2 hónap W8 használat után nem szívesen ülnék vissza W7 elé, de mondom ízlés kérdése, csak akkor már ne a driverek miatt keressünk rajta fogást, eddig mindent meg tudtam oldani rajta amit W7 alatt is. Annyi, hogy valamivel többet kell kézzel telepíteni, cserébe megspórolsz több órás windows update-et.
-
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #41922 üzenetére
Na ez a baj, anyámék használnak egy tonna olyan cuccot, ami 10 év vagy régebbiek. Örülök, ha a win7 megmarad.
A csempés meg többi f@szságot meg én sem bírom, ő meg főleg nem fogja. Elég terror nekem a cseklő-nyakló-forgó menü 2010 office alatt a suliban, bár szerencsére lehet vinni saját gépet. -
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #41920 üzenetére
"Powermanagert én 1 óra próbálkozás után sem tudtam felpakolni."
Pedig csak W7 kompatibilis módba kellett volna futtatni, na mindegy... Ugyanez vonatkozik a kicsomagolt ATi driverre. Más nem is jut eszembe amivel trükközni kellene, vagy szó nélkül megeszi a W7-es verziót, vagy van is már W8-as, mint pl. az APS, Intel INF driver, stb.
-
Gabesz87
veterán
Na, megrendeltem az E530-at i5-el, GT630-al
Aqua-nál tök jó árban van másokhoz képest! Meg hozzá még pluszba egy A-DATA 64Gb-os mSATA SSD-t
Alig várom...majd talán írok róla egy kis beszámolót.
-
zooleeb
csendes tag
Sziasztok!
Akit esetleg érdekel egy makulátlan gyönyörű állapotban levő IBM T60 IPS paneles gép itt:[link]
megtalálja!tényleg gyönyörű!zooleeb
-
Tikakukac
titán
válasz
btudos #41905 üzenetére
Megmondom őszintén: elég durva birtoklási vágyat ébresztett bennem
Pláne ez a panel, huha. Csak ugye ez így cakk-pakk majdnem 3 kiló és azért az x200s-hez képest, hát eléggé batár
Agyalok rajta, hogy ki kéne próbálni a win8-at, ha már úgyis gyalulok. Mennyire van értelme?
-
Tikakukac
titán
válasz
btudos #41902 üzenetére
T5600, 2 giga ram, 1050-es IPS panel, 9 cellás pana akksi 1000 ciklus körül, 70%-al (talán egy reset hoz még valamit) x1300-al, ja és 80-as vinyó 100/100, német billzet, ez is tuti cserés, mint minden más. Plusz kicseréltettem a hozzá adott 90-es töltőt 65wattosra, így átcserélem a gépek között, még könnyebb lesz a x200s-em össztömege
De az állapota az tényleg hihetetlen, belül tök új az egész mindenestől, panel érintetlen, alsó burkolat patika, oldalai tökéletesek, fedlapon az éleknél zéró kopás, a tetején lámpánál vizsgálva lehet látni talán 3 hosszanti nagyon finom karcot és ennyi.
Tényleg nem értem, honnan lehet ilyet szerezni, ennyiért. Haszonnal ugye.
Tim82: Amiket én láttam eddig ennyiért azok a sima TN paneles, sima felbontással, T2300-al voltak ennyibe, és ehhez hasonló körüli állapotban. Ezért nem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nyaralás topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Le Mans Ultimate
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Acer Predator Helios 300 // i7-8750H // 8GB RAM // 1TB HDD // GTX 1060
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 // Ryzen 5 5600H // 16GB RAM // 1TB HDD + 512GB SSD // RTX 3050
- Acer Aspire 15,6" i3-7020U 8GB RAM 512GB SSD GeForce MX130 Win11
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga Gen8 i7 32GB DDR5, 1TB SSD garanciális 2027 májusig
- Lenovo Thinkpad T460s-I5 6300U-16GB RAM
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest