Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- gerner1
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabgergo
őstag
-
Zooka
tag
Lehet hogy meghalt a hálókártya egy T60p-ben? Ha valamit rákötök kábellel kéket hal. Próbáltam másik kábellel és eszközzel (2 router és X220), frissítettem az intel drivert is. De a Win 7 azonnal vagy miután betölt bekapcsolás után ezt dobja:
-
Chaser
legenda
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #39889 üzenetére
Leginkább az az értelme, hogy ki akartam használni a T60-am második, üres mini PCI-e slotját (Broadcom Crystal kártya nem játszik, mert annak én nem látom értelmét, mini PCI-e/mSATA SSD-t pedig nem lehet benne működésre bírni, pont az USB-s csatlakozás miatt - belső 3G modemre meg nekem nincs szükségem + túl sok macerával jár - antenna beszerelés, SIM slot forrasztás és clearplate csere) + egy olyan tárat akartam, ami esetleges SSD elszállás esetén is megőrzi a rámásolt doksijaimat, zenéimet stb. (Gondolom, nem kell elnézést kérnem azért, mert számomra értelmes a felhasználási területe, míg nektek nem.) Egyébként itt ki lett tárgyalva annak idején.
Ami meg az árat illeti... Mastercard Mobile akciónak köszönhetően az az SD kártya ingyen volt az Extreme Digital-ból.
-
Chaser
legenda
Ennek a minipcie/USB sdnek igazából mi értelme van?
Ha kevés a tárhely v nagyobb hdd-tveszek, vagy nagyobb ssd-t. Ahogy elnéztem az árát+magát a kártyát simán kijön belőle mind2.
szerk: dabgergo: Régen úgy volt, ma már nem fogadnék rá. És különösebben nem is érdekel addig, amíg dellnél 1-2 nap alatt megcsinálják bármi gondja van, anélkül hogy ki kéne tennem a lábamat a lakásból. És nem kell hozzá Pesten se laknom...
J00hnny: Ha nincs a gépen 2 vga kimenet akkor leginkább dokkolóval.
-
J00hnny
aktív tag
Sziasztok! Hogy tudok egy TP T410 gépre 2 monitort csatlakoztatni?
Köszi! -
pala2
csendes tag
Sziasztok!
Valaki észlelt már hasonlót T430-al (vagy esetleg TP sorozattal)?
Sokáig keresgettem, hogy mi lehet az oka, hogy a monitorom (U2410), mely DisplayPort (mini, vagy dokkolóról normál) kábellel van csatlakoztatva a géphez (dokkolóhoz), nem megy alvó állapotba.
Először gyanúsítottam a monitort, de ott végigpróbáltam mindent, más gépekkel működik rendesen.
Aztán rákerült a dokkolóra egy másik hasonló monitor is, de már csak DVI kábellel tudtam csatlakoztatni, és láss csodát az rendesen ment aludni, mikor kikapcsoltam a gépet, vagy levettem a dokkolóról. Gyorsan csere-bere (kábelek-monitorok) és a másik monitor is "rendesen" ment aludni, de amelyik a DP-on volt csatlakoztatva, az megint , csak nem akart aludni. (Ilyenkor egy felirat kószál a képernyőn, hogy nincs DP kábel csatlakoztatva).
A helyzetet árnyalja, hogy, amikor a gép a leállási folyamatba kezd, akkor a DP kábelen csatlakoztatott monitor is elkezdi az alvási fázist, majd, amikor a gép működése teljesen leáll, akkor elveszti a "fonalat" és felébred, majd jön a felirat, hogy "nincs kábel bedugva".
Létezik az, hogy DVI és VGA csatlakozók, valamilyen "extra" jelet (zárt áramkört) hagynak maguk után, mikor a gép kikapcsolt állapotban van?
Mi lehet ilyenkor a megoldás? Ez valamilyen TP hardwer probléma?
Ha esetleg valakinek lehetősége van nézze meg legyen szíves, hogy igaz e a feltételezésem. (Lehet, hogy, csak kábel kérdése?)
Köszi! -
-
gari24
tag
Hali
T43.asom szoftveresen megadta magát egyik pillanatról a másikra
Win újrahúzását még nem próbáltam mert rajta lévő adataim fontosak
Kérdésem hogy létezik-e olyan kábel amivel a T43as merevlemezét hozzátudnom kötni egy hagyományos pc.hez és az adatokat csak áthúzgálnám -
-
btudos
nagyúr
válasz
dabgergo #39871 üzenetére
Ha elég a HD4000 teljesítménye, akkor felesleges a dedikált, azzal T430 nagy terhelésen erősen melegszik a tesztek szerint, T530-nál nem tudok ilyen problémáról. De ha kell néha a dedikált teljesítménye, viszont nem feltétlen hajtod hosszú ideig max terhelésen, akkor nem lesz gondod a hűtéssel (én az utóbbi kategóriába tartozom, és simán vállalható a hűtés, nem teszem ki extrém terhelésnek.)
A billentyűzetet szokni kell, de a régi TP keyboard-ot leszámítva még mindig a legjobb. Ja és ha T430-at veszel, akkor semmiképp nem éri meg az i7, mert az is csak 2 magos.
-
dabgergo
őstag
Na döntöttem
Marad a lenovo.
Marad a TP.
Marad a T széria
Elég az i5 PShez és LRhoz (nem ér meg plusz 100k-t az i7 a tesztek alapján)
Tehát vagy t430 lesz vagy t530 ez már tutiViszont ami fontos: sokat írtatok itt a 30-as szériának a hibájáról h túlmelegszik vagy micsoda. Ez még mindig él? Vagy mire jellemző?
Másik h milyen videókártyával érdemes venni?
nVidia NVS 5400M 1GB vagy Intel Alaplapi integrált? Vagy van más opció? -
Tim82
félisten
Vettem a T60-hoz végre az Advanced Dock-ba egy videokártyát - Asus HD5450 (512 MB DDR2, passzív, 64 bit), gondoltam, PCI-e x1-hez ennyi is elég lesz. Egyrészt a driver összeakadt a lapos saját VGA driverével, ami kékhalált okozott, másrészt pedig rettenetesen zajosnak bizonyult a dokkban lévő kicsi venti, ami a PCI-e slot-ot hűti. (Amikor hangkártya volt bent, akkor nem zajongott.
) Bár valószínűleg csak finomhangolni kell és működni fog ez. Talán van valami mod, amivel a ventit is meg lehet oldani (kiiktatni nem akarom, kell a hűtés).
A másik, hogy végre megcsináltam egy másik korábbi tervet: feltettem modbiost, hogy kiiktassam a whitelist-et és betettem a szabad mini PCI-e
-nek álcázott USBhelyre az MR04-et, egy Samsung 32 GB class 10 SDHC-vel (végül nem vállaltam be Ebay-es 64 GB-os SDXC-t). Ez teljesen problémamentesen zajlott le, úgyhogy van némi extra tárhelyem, zenéknek, e-book-oknak, fotóknak.Azt nem próbáltam ki, hogy boot-olható-e, de valószínűleg igen.
-
-
-
audi100td
nagyúr
-
dabgergo
őstag
Köszi a válaszokat, nem hiszem h Dell lesz belőle de muszáj körbenéznem.
Amúgy nem annyira tetszenek sajnos kinézetre ezek a Dellek. A T430 tetszik minden szempontból a legjobban (kinézetre is) csak nagyon nem tudok dönteni a 15,6 és a 14 col között semKomolyan mondom nem gondoltam h ennyire nehéz lesz T61 utódot keresni
Igazából velem vana baj mert túl magasak az elvárásaim... de T61 után talán érthető is, meg a laptop az amit napi szinten sokat használok szal nem egy semleges dolog h milyen.
-
audi100td
nagyúr
válasz
dabgergo #39851 üzenetére
"Csak mert mindenben magasan ráver a t530-akra "
A hardveren kívül szinte mindenben alulmarad, ugye tudod, hogy ez a gép full műanyag belülről? Az optikai meghajtó fixen rögzített és talán msata sincs benne. A lenovo T szériának az E6xx0 a Dell megfelelője (jelen esetben E6530), persze ez meglátszik az árcédulán is.
A Vostro a ThinkPad Edge szintjén mozog, ha kell az erős hardver lehet inkább utóbbit választanám, tesztek alapján a kategóriában a legjobb a billentyűzete és legalább kinéz valahogy (ízlés kérdése). Én személy szerint biztos nem adnék ki ennyit egy Vostro-ért (Edge-ért sem), hiába az erős hw, de te tudod persze.
-
dabgergo
őstag
Sztetek egy ilyen Dell Vostro-nak mennyire van létjogosultsága egy T61 után minőségben?
Csak mert mindenben magasan ráver a t530-akra és erre is van 3 év gari meg elég sok jót hallok mostanában a Dellekről. -
Gondwana
addikt
válasz
CharlieDrop #39845 üzenetére
-
tresh
veterán
Sziasztok,
Egy gyors kérdésem lenne T61 be szeretnék rendes winyot max 500gb kéne a 80-as helyére ezt még lekezeli? kell valamire figyelni a cserélnél? sata 2-es már a csatija ? erre gondoltam
-
-
-
-
mutyuru
aktív tag
-
btudos
nagyúr
válasz
audi100td #39827 üzenetére
Én jellemzőem gépelek rajta, arra ugyanúgy tökéletesen megfelel mint a régi, csak a PgUp-PgDn páros helye zavar kicsit, mert egyrészt hiányoznak a back/forward gombok böngészésnél, másrészt meg elég szar ha véletlen melléütök mondjuk VS-ben, és rögtön nem ott írom át a kódot, mint ahol szeretném... Meg korábban említettem hogy puhábban jár érzésre a régi billentyűzet, de ez lehet hogy annak köszönhető hogy ez még nagyon új, alig gépeltem rajta, az összehasonlításként használt T520 viszont már egy éve használatban volt.
-
btudos
nagyúr
válasz
Apollyon #39824 üzenetére
Ez szerintem abszolut munkakör és megszokás kérdése. Én sokáig numpad nélkül nem tudtam volna létezni, egyszerűen nem bírtam elviselni hogy nincs, ezért lett numpad a notin is. Aztán ahogy apránként veszített a fontosságából, rájöttem hogy nekem nagyságrendekkel kényelmesebb hogy mindenem a képernyő előtt középen lehet, nem kell eltolva ülnöm, vagy tartanom a kezeimet. Ez egyénenként változhat, hogy kinek mi jön be. Mondjuk szerencsére business kategóriában is van alternatíva, ha valaki ragaszkodik a teljes billentyűzethez, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. (tökéletes gép sose lesz, sajnos
)
Gondwana: Nincs virtuális numpad a 30-as szérián.
-
Gondwana
addikt
válasz
Apollyon #39824 üzenetére
Az altos billentyűkòdokat én is hasznàlom, nàlam màr bejàròdott az előtte-utàna Fn+Num. Mivel a touchpad nàlam csak ùri huncutsàg, ezért a T60-on is és az X201-en is a négy sarok "Tap Zones" numerikus +-*/-re van programozva, a zònàk pedig a touchpad 1/4-ére megnövelve (illetve az egész felület single-finger scroll is, ha zabàlok olvasàskor, ujjperccel szépen görget és nem lesz utàna dzsuvàs a gép) filemanager appokban aranyatérő (FAR Manager).
Szòval igaz, hogy a kicsit àtlòs numpad megszokàst igényel, de szerintem vàllalhatò (aki meg T#30-at vesz, az ìgy jàrt - ha jòl néztem, ott màr nincs virtuàlis numpad) -
Apollyon
Korrektor
válasz
buvartacsko #39820 üzenetére
Én világéletemben asztali PC-t használtam, aztán egy hónapja egy Thinkpadre váltottam, és azért hiányoznak az extra gombok. A numerikus billt bár elő tudom hozni FN-nel, de azért mégsem az igazi, meg azért szoktam különleges karaktereket is használni, amik meg csak Alt + Numpad kombóra jönnek elő. Meg eddig egy gombnyomás volt a /, most kettő, meg ilyenek. Azért egy teljes billentyűzet sokkal jobb, mint egy háromnegyed. Annyival meg nem tolódik el a kezek pozíciója hogy kényelmetlen legyen.
-
Tim82
félisten
válasz
mutyuru #39821 üzenetére
memoria bovites a jelenlegi 2x1GB helyett poroghetne 3-mal - ha jol tudom ez a model nem kezel tobbet. Melyik volna a jobb DDR2 667 vagy 533-as? Talan jobban passzolna a nagyobb, mert az 1GB-ek is azok. Valamint melyik markat ajanlanatok?
Akár 2x4 GB-ot is kezel, csak épp nem biztos, hogy annyi pénzt megérne a bővítés (DDR2 4 GB-os modulok aranyárban vannak). 667-eset tegyél bele. Márka gyakorlatilag mindegy, amíg nagy gyártóét veszed.
SSD-t vennek bele, ha erdemes es megfabrikalhato. ilyet tudtok ajanlani?
Általában Kingstont, Intelt és Samsungot szoktak ajánlani az SSD-s topikban, de többünknek jó tapasztalatai vannak a problémásabbnak tartott OCZ Vertex 2, Vertex 3 SSD-kkel is. Alapból az X61 amúgy BIOS korlát miatt csak SATA I átvitelre képes, a SATA II-höz keress modbiost hozzá (kulcsszó: Middleton BIOS X61 no whitelist, kicsit kell keresgélned).
Valamint egy uj aksi sem artana. Sok olyat latni az e-bay-n, hogy eredeti Lenovo/IBM aksi, de nem tudom megbizhatoak illetve melyek a jok! Olvastam par helyen, hogy nagyon meg kell valogatni, mert pl a Sanyo altal keszitett az gyorsabban elhasznalodik...stb.
Szerintem első körben nézz körül itt Hardveraprón is, ha utánakereshető FRU szám van hozzá (és nem csak "replaces FRU ..."), akkor jó eséllyel eredeti. Többünk inkább Panasonic akkukra esküszik, mások szerint ez az akku-maffia indokolatlanul kelti rossz hírét a Sanyo-knak. (Én kérek elnézést, nem bírom megállni, hogy ne poénkodjak.
)
Mas tunningolasi forma, amit nem irtam le...?
Esetleg kereshetsz bele egy mini PCI-e N-es wifit (ha csak G-s van benne). CPU-t nem fogsz tudni érdemben húzni (bár az alulfeszeléssel érdemes megpróbálkozni - RMClock nevű programot szokták ajánlani), VGA-t szintén nem, tehát úgy "tuningolni" nem lehet, mint egy asztali gépet. Ha nem sajnálod rá a pénzt, 100-130 USD között találsz bele Ebay-en 2*4 GB RAM-ot, az Adobe programjaid futtatásának mindenképpen jót tenne.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
buvartacsko #39820 üzenetére
Te most miért vagy így kiakadva?
Szerintem aki notin számokkal is dolgozik, annak hatalmas előny egy numpad. Nekem is korábban a HP nx7400-ason nagyon hiányzott. Most, ideiglenesen, egy HP 4530s-en tök jól használható, bár megszokást igényel az eltolt bill.
Az érkező X200-hoz meg lesz már külső numpad. -
mutyuru
aktív tag
Hi Thinkpad mesterek!
Szeretnek nemi bovitest eszkozolni egy Lenovo X61-s notin - type 7673-CTO koddal fut.
Gondoltam olyanra, hogy
- memoria bovites a jelenlegi 2x1GB helyett poroghetne 3-mal - ha jol tudom ez a model nem kezel tobbet. Melyik volna a jobb DDR2 667 vagy 533-as? Talan jobban passzolna a nagyobb, mert az 1GB-ek is azok. Valamint melyik markat ajanlanatok?
- SSD-t vennek bele, ha erdemes es megfabrikalhato. ilyet tudtok ajanlani?
- Valamint egy uj aksi sem artana. Sok olyat latni az e-bay-n, hogy eredeti Lenovo/IBM aksi, de nem tudom megbizhatoak illetve melyek a jok! Olvastam par helyen, hogy nagyon meg kell valogatni, mert pl a Sanyo altal keszitett az gyorsabban elhasznalodik...stb.
- Mas tunningolasi forma, amit nem irtam le...?
Ha en a fentieket megcsinalom, akkor ratennek egy Win7-t, Avast viruskergeto es Adobe Indisegn/Lightroom futna egyutt. Nem uti meg a guta a szerencsetlent ennyi program? Ha valakinek van benne tapasztalata, akkor szivesen vennem, ha leirna.
Udv,
M -
soldi3r
veterán
mint a zsiráf, szép szép, de otthonra nem kell
a műhelyben, szervizben néha használhatatlan a fényes felülete miatt
a múltkor egy udvarban kellett megnéznem egy autót, épp sütött a nap, alig láttam a képernyőt(#39810) tototos, nem dőltem el tőle, kipróbáltam, láttam ilyet is, de a következő gépnél sem lesz kitétel
-
rgeorge
addikt
válasz
Apollyon #39811 üzenetére
Na de ez egy 17" W700, oda befér. A 15.x" modellekbe ez sehogy se férne be. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen billentyűzet annak jó, aki megszokta, én pl. nem tudnék hozzászokni olyan billentyűzethez, ahol az entertől jobbra vannak még billentyűk. Egyszerűen azért, mert megszoktam, hogy a fő billentyűzet a képernyűhöz képest középen van, így kényelmes. Pont nemrég volt szerencsém installálni egy Dell Latitude 5530-at, aminek van numerikus billzete, elég nehéz volt kezelnem. BTW most egy darabig nem engedem bántani a mi System Update-nket, amit a Dell ebben nyújt, az egy kalap... Pl. mindenáron frissíteni akarta a BIOS-t, holott a legfrissebb volt fent, mert nem bírta észrevenni, hogy a proci nem vPro-s.
És amikor vissza-visszaültem ettől a Dell-től az én FHD-s W520-m elé, akkor láttam, milyen piszok jó is ez a panel. Most pedig, hogy megvan a szemüvegem is (öregszem, na) még jobban is látom, milyen jó. -
SpeedR
őstag
X200 AFFS kijelzőt keresek. Ha van valakinek eladó ilyesmije, priviben zargasson.
-
kulcsari
csendes tag
Sziasztok!
Akkut szeretnék venni az x200s-emhez! Hol lenne érdemes? Aprón nem találok. 9 cellásat szeretnék hogy minél hosszabb legyen az üzemidő. Láttam 12-est is de az utángyártott olyat nem vennék mert sztem nem jó!
Várom a válaszotok!
Üdv
-
btudos
nagyúr
válasz
buvartacsko #39801 üzenetére
Sokkal ertelmesebb megoldas volna, ha programozhato lenne, de hat...
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Nők, nőügyek (18+)
- 2025 - Íme a 36. héten megjelenő játékok listája
- OTP Bank topic
- Akár 10%-kal is drágulhat a modern chipgyártás a TSMC-nél
- BestBuy topik
- Windows 11
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- További aktív témák...
- Legion Slim 5 16AHP9 16" QHD+ IPS Ryzen 7 8845HS RTX 4070 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Fury 16 G11 16" FHD+ IPS i7-14700HX RTX 3500 Ada 32GB DDR5 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- MSI Thin 15 B12VE 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 7440 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- HP Probook 650 G4, 15,6" FHD IPS, I5-8350U, 16GB DDR4, 512 GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olva
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Boya BY-M1 mikrofon
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest