- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
Továbbra is átlag 80k
, egyébként megérik ezek a gépek a pénzüket, nagyon jól sikerült széria a T400/T500/W500. Meg alfának általában elég szép állapotú cuccai vannak. Az akksi nem tudom hány cellás, ha 6 akkor egy fullossal se igen fog 3 óránál többet menni. Hiába a switchable graph, a sima inteles verziók kevesebbet esznek.
szerk: Egyébként a W500 nagyon jól használható Win8-al, úgy néz ki maradok is ennél a rendszernél, minden tökéletesen működik és jóval pörgősebb a hetesnél, igazából az új GUI is elnyerte a tetszésem. A hivatalos driverek is lassan szállingóznak, a vga esetében pedig a 7-es switchable graph driver simán felmegy, csak win7 kompatibilitással kell futtatni a setup.exe-t. Ezáltal az intel igp-t is a rendes, hivatalos driver hajtja meg:
Egyetlen negatívum, hogy a fényerő csak 7 vagy 8 lépésben állítható a korábbi 15 helyett, még ha az OSD a skálát továbbra is 15-nek jelzi, erre még kell valami megoldást találni.
-
Chaser
legenda
Csak mondom benne van az árban és ezért nyilván kell vele kalkulálni. WWAAN-t pl egész jó áron el lehet adni ha jó fajta. 8-9k is lehet, dokkoló ha 2504 5-7k. Tehát ezek kb fedezik a ramot, egy caddy árát. Viszont pl az angol bill használtan nem sokat ér - újan is lehetett itt venni 5k-ért, na azt bánom hogy nem vettem legalább 5-öt /
-
opeter87
senior tag
"jogos, ez is előrelépés lesz jócskán az u7600 hoz képest
am a 3 mb cache és a 6 mb cache között hol tud kijönni a különbség?"Inkább az számít(ana), hogy tud-e 4 szálon működni a CPU vagy csak 2 szálon. De mivel ez itt nem áll fenn, így nem érdekes. Illetve az számít, hogy tudja-e a processzor a SSE technológiát, mert ez sok videóvágó program támogatja/használja.
Szerintem a cache méret nem igazán számít. Annál többet ér az üzemidő. -
Chaser
legenda
Jaja, 1680-ast vegyél. Olyanom volt nekem is ati-val, korrekt. W500 sztem nem éri meg a felárat a firegl vga miatt. Azt nem tudom, ezeket a régebbi vga-kat be tudja-e fogni valami munkára, utána kell nézni.
Igazából a zsanér gyengül egy idő után, de nem nagy tétel újra cserélni.
Én ilyen caddyt árulok hozzá, vettek innen többen is, nem panaszkodott senki.mustang28:
-
audi100td
nagyúr
-
opeter87
senior tag
Vágáshoz erős CPU kell elsősorban, dGPU szinte nem is. Rendelerésnél pedig szintén a CPU pörög 100%-on. (Ez a Canopus Edius vágóprogramra igaz én ezzel dolgozom asztalin)
Aki havi szinten pár videót vág "csak" meg annál szerintem mindegy, hogy meddig tart egy számítás 2 perc vagy 5 perc.
Én a helyedben csak P8400/8600-as procit gépet vennék (ezek 25w-osak), a 9xxx pedig 35w, ez üzemidőnél nem mindegy. Vágásnál talán számít 5% az erősebb proci.
Valaki írta, hogy vágáshoz elég egy core2duo, hát tudok mutatni olyan nyers avhci hd formátumot, amit lejátszani sem tudott egy c2d. -
-
Chaser
legenda
Ha hordozná is akkor T400, ha nem akkor T500. DP miatt jobb pl meg a nagyobb felbontás. 8GB ram ha nagyon szerkesztgetni akar. Ati vga kikapcsolható, szóval ha nincs használatban abszolút nem is kell jelen lennie. Valszeg az ionly ntel megoldások megbízhatóbbak, de már nem vészes Tx00 lap se ha behalná magát.
Ati vga lehet szerkesztésnél is be tudna segíteni vmennyit, de nem tudom ezeknél támogatott volt-e már. -
audi100td
nagyúr
T400 v. T500 majdnem, hogy mindegy, remek gép mind a kettő. A T400-ból sima igp-s volt nálam, talán a legcsendesebb gép ami létezik, még terhelés alatt is alig venni észre, hogy be van kapcsolva. A T500 is nagyon csendes, az dedikált vga miatt persze terhelés alatt azért hallani, de a kategóriában abszolút halk, az intel vga-t használva szintén hangtalan. A T400-nak előnye a kompaktabb méret, T500-nál meg ott van a nagyobb felbontás és erősebb vga illetve a display port. A W500-at is tudom ajánlani, lényegében ugyanaz mint a T500, csak FireGL vga-val.
-
cellpeti
nagyúr
"Heti pár alkalommal FHD videókat szerkezdgetne, kellene erős proci. T9400-tól felfelé gondolkodom. Az elég lehet?"
Nem vagyok nagy szaki, de mi a fenének FHD filmhez T9400 és annál nagyobb CPU?
Azt értem, hogy nem nagyon van kisebb procival(P8400/P8600), de minek T9400nél nagyobb. FHD filmet elvisz egy alap C2D cpu is.
-
MrSealRD
veterán
Eléggé "nyeklős-nyaklós" az a bill nem?
Egyik dolog amiért csúnyán néztem.Illetve lehet nagyobb felbontással kérni vajon?
Én úgy emlékszem 1600x900 vagyis HD+ lesz talán a max...Dokkoló hiánya nagy mínusz lenne ha megengedhetném magamnak, illetve az integrált ram is.
Másik két dolog ami nálam szintén megvétózza ezt az eszközt...Mekkora akkukkal lesz elérhető?
Az alapján amit a korábbi bejelentésekben mondtak, kb 6-9 órás üzemidő várható. Reálisan...Tehát a gyártó mond vagy 12-13-at.... -
azbest
félisten
Esetleg a win8-as driver, ami nem támogat opengl-t.
Valamit mókoltak az újabb flash-ben (11.4), mert máshogy működik, mint a régebbiek. A régi driverrel is van teljes képernyőn hardveres video nagyítás, de 1080p döcögős vele. Azt hiszem visszateszem próbaképpen a 8-as drivert. -
-
audi100td
nagyúr
Nem alul van elszigetelve, hanem érinti a légáramlat. Úgy általában elmondható a TP-ről, hogy elég jól ki van találva milyen irányban halad át a levegő a gépházban. Az új 30-as szériánál vannak gondok a hőelvezetéssel, de inkább más okból kifolyólag, egyszerűen kispórolták az anyagot a hűtőbordából. Zavaró wifi melegedés egyébként egyetlen szériánál van tudtommal jelen, az X60(s)/X61(s)-nél.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Nálam a billzet alatt van a T500-ban, de sok más TP-ben is ott. Ráadásul a hűtő is mellette van. A billzet a wlan - és hűtő - fölött pár fokkal melegebb mint a másik oldalán, ahol semmilyen hőtermelő nincs alatta.
szerk: 1ébként biztos találsz róla kismillió képet. Azt nem néztem, hogy a billzet felfekszik-e az optikára meg esetleg a hűtőre is valamennyire hogy segítsen a hőelvezetésben, de nem tartom kizártnak.
-
audi100td
nagyúr
"Illetve 5100-as intel wifi-m van, melegszik mint az állat... Ezzel lehet valamit kezdeni? Nincs másik típus ami nem melegszik?"
Nem kötekedésből, de szvsz annyiról van szó, hogy egyszerűen nem elég átgondolt a hűtőrendszere a gépednek. A HP ilyen téren közelébe nem ér (főleg az akkori) Thinkpadnek.
-
-
soldi3r
veterán
mint a zsiráf, szép szép, de otthonra nem kell
a műhelyben, szervizben néha használhatatlan a fényes felülete miatt
a múltkor egy udvarban kellett megnéznem egy autót, épp sütött a nap, alig láttam a képernyőt(#39810) tototos, nem dőltem el tőle, kipróbáltam, láttam ilyet is, de a következő gépnél sem lesz kitétel
-
audi100td
nagyúr
Dell-hez nem létezik valami progi ami mutatja a ciklusokat? Kíváncsiságból megnézném a céges D630-asunk Panasonic akksijában mennyi lehet. 4 éves, nem volt kímélve ilyen téren egyáltalán, de alig több mint 20% az elhasználódása.
Aida csak alapvető adatokat jelez vissza.
-
MrSealRD
veterán
T400:
- 14"
- van 1440x900
- Integrált VGA-val talán 6-7 óra meglehet( 9 cellás akku kell)
- SSD + HDD kombó szintén van
- DDR3
- Intel P sorozat...erő és fogyasztás harmóniája...
- flash gyorsítás...passz.
kb 60-80k között felszereltség és állapot függvényében bármi lehet.Ettől kisebb az X200/s
- 12"
- 1280x800 többnyire, de ritka darabok esetén kifoghatod az 1440x900-at.(de ez nagyon ritka)
- lehetőség AFFS panelre(CCFL 1280x800-as panel esetén)
- Ugyanaz az integrált vga van ebben is.
- 7-8 talán 9 óra akkuidő lehetséges...( 9 cellás akku, + dokkolóba mehet egy kiegészítő akku)
- SSD + HDD kombó Win esetén nem működik, Linux esetén kicsit körülményesen de megoldható...kérdezd lapa-t.
- DDR3
- SL és P sorozatú CPU-k
- flash gyorsítás akár a T400-nál....
kb 70-90K között felszereltség és állapot függvényében bármi lehet. -
N.GÁBOR
aktív tag
Nagyon köszi ezt az oldalt. Épp most fogok egy időre Ausztriába lenni\élni, így lehet, hogy "benevezek" egy sl510-re. (Bár elég nagy, fene tudja...)
Te bevállalod az x121e-t? Szerintem is lekerekítettebb a háza mint a korábbi verziónak. De persze iszonyat jó áron van.
A nemzetközi garancia szerintem él, bár ez csak feltételezés.
-
N.GÁBOR
aktív tag
sagit által belinkelt oldalt nézegettem, mikor a következőkre letten figyelmes.
1. Piszkosul jó áron belehet szerezni egy sl510-est (tudom, nem igazi ThinkPad, meg nagy is, de az, hogy 82ezerben megáll, nagyon csábító)
2. Az sl510-nek nem "fényes" a kijelzője? Itt meg azt írják, hogy antiglare. Elírás lehet, van van "matt" változat is?
-
azbest
félisten
vajon miben különbözik a két laptop? szerintem kb annyiba hogy i3-al is szerelik az x121e-t
olvastad az oldalt, amit linkeltél? Alul ott írja hogy milyen gép:
"ThinkPad X121e NWS5QGE mit AMD® Fusion E-350 Dual-Core, 4 GB RAM und DOS. "szerk:
közben láttam neten hogy tényleg irnak i3 változatot is [link]
Nem szeretem az ilyet, hogy ugyanaz alatt a típuszám alatt teljesen eltérő gépek is futnak -
cadeyrn
aktív tag
A testvéréről volt cikk logout-on:
Lenovo X120e teszt -
lapa
veterán
x-hez nincs spdif, a t széria komolyabb dokkjain van.
x-hez hdmi sincs, azaz displayportról kell etetni a hdmi-t adapterrel.
az x220 előtt displayport is csak az ultrabase-en van, meg az x300-on.
amennyire tudom az x220 előttiek nem tudnak hdmi audiot.
ilyen hdmi meg spdif volt nekem is, aztán visszatértem d-sub + 3,5mm jack-re.
nem nagy ügy, mert már a filmeket is notin, fülessel nézzük.
-
audi100td
nagyúr
értem, amúgy én is így tettem úgy 1-1,5 éve, eladtam az asztalit és helyette notebook
Akkor viszont nem érdemes annyira spórolni, az X-ek jobban össze vannak rakva, de a T-vel sem igen van probléma, csak inkább ilyen apróságok, amik engem amúgy baromira zavartak a T61-nél, másokat meg egyáltalán nem. Gondolok itt a nyekergő műanyagokra, pontatlan illesztésekre, egyik sarka a gépnek a levegőben, hangosabb hűtés, nagyobb fogyasztás, meg a T61/T400-nál hajlamosak idővel kikopni a zsanérok.
Az X200/X200s viszont 12,1"-os, van akinek ez kevés, nekem pl. még épp hogy megfelel, cserébe jobban össze van rakva és a kijelzőt AFFS-re lehet cserélni, ami jóval szebb képet ad a gagyi Tn panelnél, a betekintési szögekről nem is beszélve. Illetve le kell mondani az ultrabay-ről, de ez dokkolóban elérhető, viszont 6 cellás akksival csak kb 1,3-1,4kg. A 45nm-es c2d procik már lejátszák a youtube videókat is 1080p-ben.
SPDI-F egyes dokkolókon szokott lenni
Amúgy 1-2 év alatt semmilyen T vagy X nem fog széthullani, a 7 éves T42-m ma is szinte olyan mint ha új lenne.
-
audi100td
nagyúr
Pedig T-re 100-nál többet nem adnék ki
, akkor már inkább X200
szerintem inkább gondold át mire is használnád a gépet, feleslegesen ne adj ki plusz pénzt
sagit: amúgy full HD filmekkel nem lesz gond, core 2 duo kinyomja izomból, flash már talán más tészta, de 720p-t simán elviszi youtube-on is
-
franc0
őstag
Van elfekvőben egy laptopom, ami pont ilyen fizikai paraméterekkel bír. Namost ez két dologra alkalmas:
- asztali használatra
- emberölésre
Laptopként való használata olyan, mint szamurájkarddal enni a bécsiszeletet. 14" felett nemhogy másodlagos, még elsődleges gépnek se vennék laptopot.
Ha strapabírót akarsz, T-t vagy X-et kell venni, ennyi a történet. Ha ezt nem tartod be, inkább vegyél olcsóbban valami más márkát. -
franc0
őstag
Szia!
Pont most hirdetek egy T60-at SSD-vel, T2400-al 2,5 giga RAM-mal. A proci miatt tényleg csak 32 bites Win megy rá, viszont ultragyors a Win7. Simán kenterbe veri az asztali gépem (Phenom 955BE, 4 giga RAM, tesztgyőztes Seagate vinyó).
Én is érdeklődtem a procibővítésről itt a topikban, de végülis arra jutottam, hogy minek... Második gépnek tényleg nem találsz jobbat. -
audi100td
nagyúr
többen is használtuk a moddolt BIOS-t, nem volt vele gondunk
de persze csakis saját felelősségre
cadeyrn: T61-nél sem igen hallottam túlmelegedésről, max poros venti, vagy pasztázás miatt, de az mindegyik gépnél előfordulhat. VGA-k tényleg hullanak néha, de csak a Quadro-s modelleknél, na olyat nem vennék az biztos, csak intel-est.
-
-
mobileman
senior tag
-
audi100td
nagyúr
lényegében csak annyival jobb a t7xxx proci, hogy 64bit-es, szerintem emiatt kicserélni felesleges illetve nem is olyan egyszerű, mert nem mindegyik T60-ba lehet ilyen procit tenni, csak amelyikben rev. 3-as alaplap van
100k alatt én T400-at vagy vennék, azok általában még garisak is és a "P"-s procik kevesbbet esznek, így tovább bírják akksiról meg kevésbé melegszenek.
de persze ár/érték arányban a T60 a nyerő
SSD sokat dobna a rendszeren az biztos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Brave
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged