Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Adrian Mole
üzenetére
A Mickey egeres kábelt próbáltad már cserélni? Hasonló gondom volt nekem is. Végül egy sima kábelt kellett venni 1k-ért.
-
zooleeb
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakinek lenne elfekvőben szép/nincs kifényesedve és repedve/ lenovo T500 palmrestje jó a sima is nem kell ujjlenyomatos akkor keressen meg P.Ü-ben!köszi aki tud segíteni!
zooleeb
-
válasz
Adrian Mole
üzenetére
Ha a csatlakozó egyezik akkor igen...Amúgy szerintem pont igen..
-
Adrian Mole
senior tag
T420i-m hálózatról nem tölt. Aksit kiveszem, nem indul hálózatról. Első tipp töltőgond (remélem, nem az alaplap). Egy T400s töltője lenne elérhető (nincs itt, FRU-t nem tudok mondani, de fél órán belül ideérne), rápróbálhatok-e?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser
üzenetére
kb leszarom kategória

fi:zi'k: Nem jut eszembe a kollega neve, de akitől eddig vettem már vagy 3-szor, mindig eredeti FRU-s zacsit küldött, azaz gyárit.
szerk: megvan, és 2 van benne, rosszul emlékeztem, de én csak a soft rim-et szeretem használni, szerencsére pont az benne van a csomagban
-
dabgergo
őstag
Pár ilyen első benyomás a T530ról, hátha vkinek jól jön.
- A bill meglepő mód számomra jobb is mint a T61en, kevesebbszer ütök félre
az tény h a kiosztás fura még, de nem tűnik olyan rossznak.- Határozottan hangosabb mint a T61, bár mind2 elég csöndes de a 61-es az kb néma volt.
- Építési minőség így ránézésre, meg érzésre nem romlott, aminek örülök.
- Kár h nem jár a többi fajta trackpoint.
- Nekem furcsa a touchpad feletti jobb/bal gomb alakja. T61-en vhogy sokkal jobban kiállt és jobb érzés volt megnyomni, ez vhogy furcsán lapos, de nyilván hamar megszokható.
-
tototos
addikt
válasz
MrSealRD
üzenetére
T61 modbios és Crucial M4
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.2 x64 (C) 2007-2012 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 258.876 MB/s
Sequential Write : 100.285 MB/s
Random Read 512KB : 235.479 MB/s
Random Write 512KB : 97.853 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 17.715 MB/s [ 4325.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 33.795 MB/s [ 8250.7 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 115.749 MB/s [ 28259.1 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 66.039 MB/s [ 16122.8 IOPS]Test : 1000 MB [C: 63.0% (37.6/59.6 GB)] (x2)
Date : 2012/11/01 13:25:44
OS : Windows 7 Professional SP1 [6.1 Build 7601] (x64) -
T61-be betettem ma egy Corsair Force 3 240-es SSD-t.
modbios fent van.
A korábban Tim82 által javasolt Macrium Reflect Free-vel migráltam egy belakott kb 2 éves Win7 X64 SP1-et.Mértem egyet:

Ez nekem kicsit vérszegény. Bár érzésre gyors a gép...
Igaz, még semmiféle SSD specifikus finomhangolást nem végeztem...
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay
üzenetére
Nem. Meg lehet bontani a gépet, persze nem bárhol, vannak CRU alkatrészek (=Customer Replaceable Units), mint pl. a HDD+takaró, palmrest, RAM, billentyűzet. A géphez tartozó manualban fel vannak pontosan sorolva.
-
mustang28
tag
válasz
cassius.clay
üzenetére
Nem csak most lassú! Már egy hónapja biztos ilyen!! Valami kis szerverről üzemelhetnek!
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay
üzenetére
Teljesen mindegy milyen op.rendszer van a gépen, akár HDD nélkül is beviheted.
-
cassius.clay
senior tag
válasz
audi100td
üzenetére
Köszi szépen!
Holnap lesz aktuális, mert ma dolgozok 24 órában.
Még egy kérdés: Ha garanciáztatni viszem a gépet, mondjuk a fentebb leírt hardveres problémákkal, akkor azt nézik a szervizben, hogy milyen operációs rendszert raktam a gépre?HDD nélkül szerintem nem vehetem meg, mert ahhoz ugye bontanom kéne a gépet, ami elméletileg garancia vesztéssel jár, nem ?
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay
üzenetére
általában 1-2 dolgot manuális kell még telepíteni
-
cassius.clay
senior tag
Azt esetleg tudja valaki, hogy a Lenovo honlapján a driver letöltés miért sz@r? tegnap előtt prübáltam délután és iszonyat lassú, teljesen használhatatlan, pedig 25 mbit-es a netem.
Még egy kérdés: W500-nál mi a pontos neve a Thinkvantage szoftvernek, amit ha feltepeitek, utána minden drivert leránt magának a gép? -
cellpeti
nagyúr
mekkora szívás egy olyan notival aminek nincs sorozatszáma? Állítólag szervízbe javították

-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay
üzenetére
Fényesedés a normál használat nyoma, ilyen okból kifolyólag tuti nem cserélnek alkatrészt. Zsanért szerintem csak akkor ha van megnövekedett holtjátékai is, vagy nem tartja rendesen a kijelzőt.
-
cassius.clay
senior tag
Sziasztok!
Thinkpad W500-am van. U.K lokalizációs, de nemzetközi garis még jövő márciusig.
A touch pad mellett apró fényesedés található a palmresten, valamint a zsanérokat kicsit lazának érzem. Rendesen tartja a kijelzőt, csak lecsukásnál az utolsó pár centinél mintha kicsit lágyabban engedné lezárni a fedlapot. Szerintetek ezzekkel a problémákkal érdemes bevinni a gariztatni? Csinálnak vele valamit? -
cellpeti
nagyúr
T vagy R?
-
dabgergo
őstag
Ja az akku alakváltás valóban érthető.
Akkuval egyébként így elsőként kell vmi csinálni? Formázni vagy ilyesmi?
-
-
dabgergo
őstag
Az viszont fura h az AC adapter ennyivel nagyobb lett.
-
btudos
nagyúr
válasz
dabgergo
üzenetére
Minden előre telepítve ott van a gépen, illetve bármikor egy mozdulattal fellelhető az interneten, amire az alapvető és kötelező dolgokon túl szükséged lesz (drivereket leszedi a System Update, arra nem kell DVD, Win7 ott figyel rajta és bármikor készíthetsz belőle recovery DVD-t, ahogy előttem írták, arra sem kell plusz anyag), szóval igen, ez így normális

-
dabgergo
őstag
Na tegnap végre megvettem a T530-at, köszi mindenkinek a korábbi segítséget!
Lenne pár kérdésem:
1) A gépen kívül kb. nincs "semmi" a dobozban, ez normális? (T61-hez anno volt CD, trackpointok, csomó papír meg nem is tudom már mi, most össz-vissz egy (kettő: EN-HU) nagyon kicsire összehajtott papír van, kezdeti beállításokkal.)
2) A W7 profot megvettem a géppen együtt, mégisincs CD-m. Ha majd újra akarom rakni a gépet ezt h tehetem meg? (Nyilván használnám a legális W7-et ha már kifizettem). KI kell vmit írni? -
-
Apollyon
Korrektor
válasz
audi100td
üzenetére
Én a Mass Effect 3-at akarom majd végigtolni T500-on. (A Mass Effect sorozatnak annyira ütős mindfuck a sztorija hogy mindenáron végig akarom majd tolni, csak még várom hozzá a fordítást, amely jelenleg kb 20%-on áll.)
Szerintem eléggé kevés lesz neki a 256 MB video ram, de úgyis a sztori a lényeg
UT3-as motorral van, szóval csak nem lesz gázos. Valaki próbálta már? -
audi100td
nagyúr
Dell E6500-ból vajon át lehet műteni a kijelzőt T500/W500-ba?
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Framedrop eddig nem volt szerencsére, úgy egy órája tolja, de soha nem voltam hc gamer.

-
-
lapa
veterán
válasz
mustang28
üzenetére
hát rafkós-rafkós. de ha van előkészítésed úgyis ott a sim slot, ha meg nincs, akkor antenna sincs. abban sem vagyok biztos, hogy békésen elfér a padlólemez felé, bár valószínűleg.
mondjuk megindít bennem egy dual-sim rendszer akarást, de szerintem nem fogok küzdeni ilyesmivel. meg az amúgy is ettől független.
-
fi:zi'k
nagyúr
Nem akartam én se indítani semmit, csak megkérdeztem.

Eddig is normális hangvételben beszéltem velük, csak épp angolul. Skype-n is megértették illetve mailben is.
Skype-n elég gyenge az angol, mailben, meg nem is hajlandó csak németül válaszolni, hiába írtam azt hogy nem tudok németül.
A felajánlást meg köszi, remélhetőleg nem lesz rá szükség.

-
lapa
veterán
válasz
üzenetére
hát mondjuk az x200s-hez képest haha. nem nyitunk flémet, csak benyögtem.
szerintem írj nekik egy normális hangvételű levelet németül, ha gondolod megadhatom az én rendelésem számát vagy valamit, hogy az én gépem abszolút rendben volt és ennek alapján te is egy használt, de ép eszközt vártál.
segítenék németben, de pont most nem lesz időm rá. de keress meg privátban ha kell a referencia.
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
T61-nél az már valós mini PCI-E lesz, T60-nál/X60-nál "drótozott USB".
-
Chaser
legenda
válasz
cellpeti
üzenetére
Volt már sok gépem, sub is, ezrt van némi viszonyítási alapom. 12"-on ilyen masszív gépet összehozni ilyen jó hűéssel, ekkora billzettel nem semmi. Akinek megfelel ez a méret annak legjobb választás. És akkor ott van az AFFS/IPS panel upgrade lehetősége is, ami igen kevés gépnél áll fenn. Ha legalább a felbontása lett volna 1440x900 akkor valszeg én se válok meg tőle. De sajnos abból csak TN verzió van. Jah és 1.6kg körül van a gép 6 cellás akkuval.
-
Hali
Bekukkantottam tegnap a T61p-be, és van egy mini pci-e (ha jól azonosítom) hely üresen, és az akku alatt van a kivezetése, amolyan "vakablak". Ide jöhet a sim kártyát fogadó modul?
Illetve... Ahogy néztem, az egyik helyen a readyboost-readydrive flash modul van, másikban a wifi, a bluetooth is ilyenben van asszem, és ez az üres.
Na, ezek közül melyikek a valódi mini pci-e slotok, és melyikek csak oda kidrótozott usb-k?
Mintha lett volna ilyesmiről szó itt valamikor.És mivel külföldi fórumokon írták, hogy a GPU-Z A2 infója semmit sem jelent a GPU meghibásodási valószínűségére nézve, inkább a gyártási dátum és magán a chipen lévő felirat számít, leírtam azt is:
U805B930
0820A2
PA0896.01W
G84-950-A2Ha minden igaz, ez megnyugtató adat, javítsatok ki, ha nem

-
Zooka
tag
Ha valakinek kell egy X200-ba való új affs kijelző, küldjön PÜ-t, Töröltem a projektet...
-
cellpeti
nagyúr
ennyire jó lenne ez az X200?

-
lapa
veterán
válasz
üzenetére
szerintem te (lehet, hogy akaratlanul), de "b ware" gépet vettél. az enyém kajak újszerű volt, pár élen volt használati kopás. meglepődnék, ha ezt adnák "a ware" minőségnek.
soldi3r: szerintem ha eleget láttad már az affs-t, akkor rakd vissza bele a gyárit és akkor fogod tudni, hogy most jó vagy nem. szerintem olyan vékony mattító fólia nemigen lesz, de szerintem bűn is rárakni. ha nappal szemben állsz lehet, hogy a fényerő miatt a ledes jobb, de minden más esetben szerintem komoly különbség van. nem hittérítek, csak szerintem tényleg ez van.
-
soldi3r
veterán
gondolkodom, hogy adok még egy esélyt az affs-nek
ilyennel próbálta már valaki? elvileg 10.2" x 6.4", de nem sok reményt fűzök hozzá... -
Xmodule
őstag
Ja igen x200 ezt el is felejtettem bocsi
Szoval akkor a sima (10mm) 2.5ssd megy bele. Ezt jo tudni. Köszi. -
Chaser
legenda
válasz
Xmodule
üzenetére
Ha azt mondod x200 úgyis megismerjük
2.5" ssd jó bele persze, azt nem tudom hogy max 7mm-est tud fogadni v 9.5-est is. Az egyik legjobb subnotebook.audi100td meg is válaszolta a méretet.
szerk: AxBattler: Az lenne a csúnya ha nem töltődne, mivel kell neki táp / értelemszerűen akkor külön a gépnek nem/ . De sztem portreplikátoron is töltődik a gép, bár olyanom még nem volt.
-
Xmodule
őstag
Hali.
Gondolkodom egy ilyen gép megvételén:
Lenovo ThinkPad 74553SG 12.1" Notebook - Core 2 Duo P8400 2.26 GHzAz lenne a kerdesem szerintetek ebbe belemegy 2.5" SSD? abbol is mondjuk a 10mm magas? Meg ugy alapjában jó gép ez? Amire nekem kellene az netezés inkább de ott a HD videokat vigye 1080p -t is. Youtube, vimeo stb.
-
fkenny
senior tag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Keress rá az Egpu kifejezésre. Láthatod majd hogy nem vészesen lassabb a vga mint 16x slotban. kb a mai kártyák a 75-80%-os teljesítményüket képesek leadni 1x-en hajtva

-
!Overdose!
őstag
Csak azért kérdeztem, mert nekem volt ilyenem és bár a kevés szabadidőm miatt sajnos nem végeztem komolyabb teszteket, de úgy gondolom, hogy az 1X-es sebességű PCI-E nem olyan súlyos probléma, mint amilyennek elsőre tűnik. Cserébe olyan funkciók is elérhetőek lehetnek, ami valakinek fontosabb. Például DirectX és egyebek.
-
válasz
!Overdose!
üzenetére
Nem, hogy őszinte legyek, de szerintem jó áron nem érsz el jobb sebességet, mint egy diszkrét vga. Persze ne legyen igazam

-
mutyuru
aktív tag
Hello skacok!
Egy sima X61-be beadta a kulcsot a ventillator. Kerdes, hogy egy sima X60bol atrakhatom?
Udv,
M -
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Az melyik rész? Kipróbálnám.
mobal: Port replikátor sztem az, ami ugyanazokat a portokat adja amik a gépen vannak, csak többet. dokkoló több portot ad mint a gépen van. 2504 meg egy T500 elég durva felhozatalt ad. + még ugye az EC54 slot és van usb3 meg esata is akár egyszerre. Nem rossz.
Azt nem tudom mi az a secure disk az EC alatt, lusta voltam még utána guglizni. Picimaci slotnak jobban örülnék.
-
Tim82
félisten
Dokkoló != port replikátor.
cellpeti: pedig jó dolog pl. egy extra beépített kártyaolvasó, egy PCI-E hely meg egy Ultrabay hely együtt, a portokon kívül (5 db USB, SPDIF, D-Sub + DVI, hogy csak a legfontosabbakat említsem). Ha nem is teljesítményben, de funkcionalitásban már eléri egy asztali gép szintjét egy dokkolóval megtámogatott Thinkpad.
mobal: úgy valahogy. Bár a Lenovo sem egészen következetes abban, hogy mi számít nála dokkolónak és mi számít port replikátornak (az Advanced Mini Dock pl. szerintem semmiben sem különbözik egy port replikátortól, de marketing szempontból jobban hangzik).
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProBook 430 G3, 13,3" HD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia (
- Lenovo Thinkpad T470S, 14" FHD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR4, 128GB SSD, W11, Magyar bill, Akku X,
- Dell Latitude 5480, 14" FHD kijelző, I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Magyar bill, Számla, 1
- Garancia!: 2027.03.24 MSI Katana GF76! I7 11800H / 3060 / 16GB DDR4 17Colos kijelző!
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad 1 15AMN7! AMD 7120U / 4GB / 128 SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846, 100% Akkumulátor
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
az tény h a kiosztás fura még, de nem tűnik olyan rossznak.

Lenne pár kérdésem:
Még a végén a kisebb felbontást is felhozod.