- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
cellpeti #40395 üzenetére
Az komoly.
Csak épp annyira süvít passzív kártyával a dokkoló saját kis ventije, hogy gyakorlatilag elnyom minden más zajt. (Ezért is nem teszteltem eddig még semmilyen játékot, mert ez épp eléggé élvezhetetlenné teszi a játékot egy PCI-E VGA-val. Amúgy pont HD5450-em lenne a dokkolóban.)
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #40379 üzenetére
Én se azért használom a chromeot mert olyan jó..na jó, azért
Gondwana: Biztosan. Nekem még semmi nem rinyált pagefilért meg nem is lassult semmi, szóval én így használom, aki akarja az máshogy
Tim82:
sztem ezt se itt fogom eladni
szerk: 1ébként ha nem esik be ez az utolsó T60 eszem ágában se lenne eladni a T500-ast, de olyan képe van annak a dögnek...
-
Poo
senior tag
Nincs valakinek egy fölösleges kijelzője T400-ba,felbontás majdnem hogy mindegy csak ne legyen pixelhibás és karcos(kicsi hajszál belefér)
-
Tim82
félisten
válasz
cellpeti #40387 üzenetére
HD3650 csak T500-ban van, a T400-ban lévő dedikált kártya HD3470 (csak hogy megfelelő vadra vadássz).
Chaser meg pont ilyet árul egyébként.
-
cellpeti
nagyúr
üdv
Lenovo T400/T500asra vadászom HD3650-vel együtt
-
SMS Help
csendes tag
i3-2370m mellett lehet HD 4000 is?
Mert nagyon sok helyen ezt írják.
Még a Lenovo hivatalos szerviz oldalán is...
Opera témához: mobilnettel vidéken, vagy lassítás után még mindig a legjobb PC-n, Android-on és iOS-en is.
-
tresh
veterán
válasz
BalazsKKa67j #40382 üzenetére
köszi
-
tresh
veterán
sziasztok,
sikerült végre jó áron gyári pana akkut vennem kb 6% os elhasználódással. Kérdésem az lenne a power managerbe hogy állítsam be a töltés %-os arányát most 30/80 on van?
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #40376 üzenetére
Azért csak van valami oka annak a lapozó fájlnak (sokkal jobban körülírja a page file, mint a swap file a feladatát) - nem az a baj, ha elfogy a RAM, hanem ha fragmentálódik, és az indítandó programrész sehova se fér be egyben, ilyenkor jön jól a memórialapok újrapakolásához az a page-file, amit SSD-re be lehet úgy is állítani, hogy egy 16MByte alapértéket automatikusan növelhet pl. 8GB-ig - amit persze ritkán fog megtenni, de nem jönnek elő a pagefilementesség mellékhatásai sem.
Leültem. -
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #40376 üzenetére
Mondjuk azt vettem észre, hogy az Opera néha elég érdekesen viselkedik SSD és kikapcsolt lapozó fájl mellett, hajlamos akár 20-30 mp-re beakadni. Többféle SSD-nél feltűnt már, mindig 8GB RAM volt mellette. Lehet nem az SSD számít, hanem HDD-nél is ilyen, ezt most hirtelen nem tudnám megmondani, de a lapozó fájllal összefüggésben van az biztos.
-
Chaser
legenda
válasz
dkristofh #40375 üzenetére
Veszel apróról elpidat v kingstont, apróért adják már használtan. Ha személyesen el tudsz menni és kipróbálni az a legbiztosabb. De már a 2x4-es kiteket is szinte ajándék áron adják, 7.5k-ért is van új kingston apróban próbagarral. Hogy mennyire számít attól függ mit csinálsz a gépen. 4GB rammal már ki lehet lőni a pagefilet ha csak netezgetsz meg filmet nézel.
-
dkristofh
csendes tag
Sziasztok!
ThinkPad X120e-ben szeretnék memóriát bővíteni 2GB-ról 4GB-ra. Megnéztem, Elpida 2GB 2 Rx8 PC3-106000-9-10-F1 típusú memória van benne.Nem tudom, hogy ajánlott-e ugyan attól a gyártótól beszerezni a memóriát, mint ami már a gépben van, vagy ez nem számít? Ha jól tudom, DDR3 1066MHz-es memóriát raknak ebbe a típusba alapból. Ez igaz? Hol érdemes venni memóriát, ahol lehet több közül is választani? Linknek nagyon örülnék!
Ez a bővítés egyébként mennyire számít hétköznapi használatnál?
Előre is köszi a segítséget!
Üdv,
Kristóf -
audi100td
nagyúr
válasz
BalazsKKa67j #40372 üzenetére
egy fokkal jobb mindenképp
-
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #40367 üzenetére
Ok
Ha már képminőség. A mostani T60-amnak olyan színei vannak, hogy még mindig keresgélem az állam
5 percenként azon veszem észre magam hogy nézem a hátteret, hogy ez most egy kép a kijelző helyén v tényleg a kijelző?
Kommersz LG-P panel, de sztem nem nagyon használták, ilyen minőségűt/fényerejűt még nem láttam.
-
audi100td
nagyúr
válasz
BalazsKKa67j #40368 üzenetére
Sajnos csak ugyanazt tudom mondani, mint Peter M, az egyik leggyengébb panel amit valaha láttam.
-
Peter M
tag
válasz
Alacsony fényerő, színtelen. W510 v W520 generációkkal jobb
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Nem sok köze van a kettőnek egymáshoz.
-
Chaser
legenda
-
-
speeedyyy
tag
Sziasztok !
Abban kérném a segítségeteket, hogy IBM ThinkPad T40-hez van windows 7-re hang és wifi driver? Egyszerűen nem találtam, ha valaki tudna sokat segítene ! ( Esetleg egy link privátban..
)
Ha rossz topicba írtam, akkor elnézést !
-
audi100td
nagyúr
válasz
BalazsKKa67j #40357 üzenetére
pocsék
az 1680x1050-es türhető
FHD W510-et keress ha fontos szempont a jó kijelző
-
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #40356 üzenetére
Szerintem csak olyan létezik, amiben egy pcie 1x csatlakozó van (persze ettől még lehet beletenni nagyobb kártyát, csak ne főjön meg) [link]. Ha asztali gépbe való kártyák kellenek, akkor neked szerintem asztali gépre van szükséged.
Laptop lévén expresscard és/vagy pccard (pcmcia) slot-os bővítőkártyákat kellene nézned.Ha nagyon extrém igényed van, akkor az expresscard slotból külső expresscard dobozba való adapter rednszert is lehet kapni - nem olcsón. Azzal és a kártyás dokkolóval két pcie 1x slot lehet. [link]
-
BalazsKKa67j
tag
W500 tulajokat kérdezném,hogy milyen a full hd panel minősége?
-
T61p-hez milyen dokkoló létezik, amibe tehető PCI-E VGA, ÉS egy sima PCI kártya? Van ilyen egyáltalán?
Ha nincs, olyan is jó, amiben egy PCI-E (teljes hosszú) van, és egy rövid. -
Tikakukac
titán
Egy picit mozgattam a kábelen, és most fasza. Engem nem is ez zavart, hanem, hogy akkor valami feszül. Mondjuk a retesz így is kilöki jóformán a kijelzőt, de tuti nem ér bele semmi semmibe, csupán a zsanér ilyen feszes, jobb oldalit szvsz kicsit átmosogatom majd. Kihúztam egy milit a pöcköt és akkor 3/4 részben érte a panelt, betolva pedig mostantól nulla
-
dabgergo
őstag
Szerdán venném meg a T530-at illetve hozzá a Dell U2312-es monitort. Légyeg h a monitor kalibráltatva is lesz. Ehhez úgy tudom fog kelleni a laptop. Azon meg előre telepített w7 van, és feltételezem telepítve van a VGA drivere is ugye?
Szal ha a vadi új gépet bekapcsolom akkor tudják egyből kalibrálni hozzá? -
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #40349 üzenetére
És még az én gépemből alkudtak volna ami gyári garis volt, wwan ready, P8700, makulátlan állapot, 1x4GB ram, fullos LG akku 90k-ért...megáll az ember esze
Biztosan be lehet építeni utólag, bayen nézz körbe. Dell 4300-nál akartam, ott nagyon nem lett volna olcsó, hátha x200nál olcsóbb. Kijelző keret 3k körül van ha jól rémlik, de azt lehet hogy nem feltétlen kell cserélni, így hirtelen passzolom. Antennák biztos kellenek, de hogy fedlapnál van-e valami spéci rögzítőjük azt megint nem tudom. -
-
Gondwana
addikt
válasz
fi:zi'k #40339 üzenetére
AGN5300-as háromantennás, az 5100-as meg 2.
Tikakukac: a kéttagú (abból az egyik kültag) Bt. is cég tudtommal... Biztos, hogy jól kerültek vissza a panel oldalára a tartósinek? Most így hirtelen (képtelenül) nem tudok mást elképzelni a nagyon kiemelkedő kijelző okaként. (Beleérő trackpointnál persze gyakrabban szokott púpos billentyűzet lenni, amit egy ráfektetett vonalzóval tudsz ellenőrizni. Nálam a T60-on a W500-hűtő miatt a D-F-G kb. 1mm-rel feljebb van a távoli szélek billentyűitől)
-
rekop
senior tag
Bocs hogy belerondítok de hátha érdekel itt valakit, lenne egy eladó T400 újszerű UK billentyűzetem. 3eFt-ért vihető.
-
dbius
veterán
válasz
mitulabattyi #40340 üzenetére
Szerintem az én gépem (X200) is flottás beszerzés volt anno és ThinkPad embléma van a fedlapon, Lenovo felirat nincs.
-
Gondwana
addikt
válasz
fi:zi'k #40336 üzenetére
Ha utólag berakod a webcamot, akkor vagy a macerásabb változatnál, webcam nélkül egyszerűbb szerintem. A kijelző szalagkábelén mindenképp ott van a négy drótvéged, amire vagy rátolod a kamerát, vagy ráforrasztod a wacomot. (Különben is, minek az a webcam?)
WWAN: a SIM slot megvan, következő a palmrest alatt a kék és piros antennakábel. Ha ez is a helyén, marat az Ericsson F3507g berakása és felélesztése.
-
nagyúr
válasz
Chaser #40334 üzenetére
Na, az nincs.
Mondjuk így nem is csoda, hogy nem működött.(#40335) Gondwana
Utólagos webcam beszerzéssel működhet a dolog?---
Amit korábban linkeltem képeket, ott az akku mögött/alatt a SIM foglalat van.
Azt a gépen belül hol látom, hogy WWAN opcionális-e? Vagy már a SIM foglalatnál lehet erre utaló jelet látni? -
Gondwana
addikt
válasz
fi:zi'k #40333 üzenetére
Alapvetően ezt tudom linkelni, ami akár így is kinézhet.
Szerk.: ha használod a szalagkábel végén a webcam bekötését, mondjuk egy webkamerát tartasz rajta, akkor viszont a zsanérokon átdrótozva miniPCIe slotba tudod bedrótozni - ott akad 3.3V is, D+/D- is, meg persze GND is.
-
Gondwana
addikt
válasz
fi:zi'k #40330 üzenetére
Linux alatt (lehet liveCD is), terminálból lsubs látja? USB VID-PID az 056A:0093 vagy valami hasonló kellene, hogy legyen és alapból működjön. (Windows alatt, ha már a driver felért, lehet, hogy nem fog egyből működni, hanem először Control Panelból rá kell ereszteni egy kalibrációt, hogy egyáltalán feléledjen. Az sem meglepő, ha touch-kalibráció indításra majd lecsukásra éled csak fel.)
(Support.lenovo.com-hoz épp nincs türelmem - 2400bps rulez - de X200 Tablethez való drivert szedtem hozzá, talán PenTablet_521-6.exe vagy ilyesmi neve volt, de Wacoméknál is akad ez-az) -
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #40328 üzenetére
(Elemezgettem egy ideje, hogy mi alapján dől el, hogy melyiken van Lenovo cimke és melyiken nincs, ami biztso, nekem jobban tetszik nélküle. A sejtésem az, hogy ahol retail-channel/bót a beszerzési forrás, ott többnyire van cimke, ahol pedig flotta-alapú vásárlás, ott ritkábban)
-
audi100td
nagyúr
válasz
mitulabattyi #40327 üzenetére
Hm, ez érdekes, és biztos, hogy gyárilag is ilyen volt?
-
tototos
addikt
Létezik hogy az x64-es rendszer többet fogyaszt mint az x32? Mióta felraktam az x64-t azóta kevesebbet megy akksiról a T61 mint előtte.
-
Btx-001
csendes tag
És a DVD-problémával kapcsolatban mit mondotok? Szerintetek is rossz?
-
rgeorge
addikt
válasz
Btx-001 #40317 üzenetére
Ha kijelző felbontása egy kategóriával kisebb, mint amit hirdettek/számlán szerepel, akkor naná, hogy vidd vissza! Ha van Live Linux CD-d, vagy Hiren's boot CD-d vagy bármi más, amivel a pontos kijelző-felbontást le tudod csekkolni, akkor azért előtte ezt tedd meg. Az viszont gyanús, hogy nincs is HD+ kijelzővel (1600x900) E530, lenovo.com-on konfigolva még az i7-es verzióhoz sem rendelhető, csak 1368x768-as kijelzővel. Azaz ezzel mondjuk pont átb..tak. Melyik bolt?
-
Btx-001
csendes tag
Sziasztok!
Szombaton vettem egy Lenovo Thinkpad Edge 530E-t. A telepítés során több probléma is felmerült:
- A CD-meghajtó a gép indításakor hallható inicializáló búgást random produkálja a Windows használata alatt is függetlenül attól, hogy van -e benne valami vagy sem és anélkül, hogy használni próbálnám
- a bolt a gépet 1600*900-as felbontással hírdette ennek ellenére csak 1366*768-at tud a driver-ek felinstallálása után is
- a Power Manager nem látja, hogy az akkumulátor a géphez van csatlakoztatva (a Windows viszont igen), így nem tudom az enegriagazdálkodási sémák beállítani
- az összes driver feltelepítése (a Lenovo tool-jával telepítettem) se működik a funkciógombok nagy része
Főként az eslő két pont miatt úgy gondolom, visszaviszem a gépet a 3 napos cseregarancia jegyében. Ti tapasztaltatok már hasonlókat?köszi
-
nagyúr
válasz
audi100td #40305 üzenetére
Lehet, passzolom. Igazából csak az alsó elem leharcoltsága zavar kissé.
(#40306) Chaser
A bill FRU-s.
Annyit tudok elképzelni, hogy más volt a lokalizációja eredetileg és újraszitázták.
Természetesen használhatóságban semmi jelentősége nincs, csak akkor látható ha keresed.
---
Btw, betettem a panelt tegnap éjszaka. Jól meg is szívattam magamat, mert rosszul kezdtem neki
Illetve a szétmázgált ragasztót csak egy puhább microszálas törlővel tudtam letakarítani kb 30 perc alatt. Előtte vizes zsepivel, nedves szemüveg tisztítóval és durvább microszálas kendővel próbáltam, de igazából csak szétmázgálta jobban.
A panel amúgy szuper, de tényleg zavaró a tükröződés. Még nem tudom kelleni fog-e matt fólia.A Wacom réteget hogy tudnám működésre bírni? Tollam van.
-
brekiisti
tag
válasz
subidu #40303 üzenetére
Betenni be tudod csak nem fog működni ! Minden Brand gyártónak saját FW van rajta és kiköpi hogy unauthorized network card please remove. Nézz utána a szervizek mennyiért szerzik be lehet fogsz rajta valamit de reálisan 30-40 közt mozognak ezek és a forint annyira nem szállt még el
-
Tikakukac
titán
válasz
fi:zi'k #40304 üzenetére
Hát, jó kérdés, meg kell nézni a dolgokat. Talpakra meg kitalálunk valamit, 1-2 nap és lesz időm bogarászni
bads1: Én tudom miről beszélsz, nekem is x200s van, és nekem is meg van darálva rendesen a kioldó rész. Nem tudom miért. Ha legközelebb gépet bontok akkor én becsiszolom és komponenses anyagból újjáépítem és ismét méretre csiszolom. Ez a legjobb megoldás.
-
bads1
aktív tag
válasz
fi:zi'k #40304 üzenetére
Nekem van egy X200s bottom case-m, még a bnőm gépén cserélték le garban mert egy pöcök el van törve rajta, az akksi jobb oldalát tartja valszeg, de nem maga a rugós rész rész hanem ami bepattan az akksiba. Jobban nem tudom elmagyarázni, ha itt lesz a gépe megnézem mennyire számít. Bár ha cserélni kellett akkor vmennyit biztos. Ja RAM fedél nincs hozzá. Egyébként jónak tűnik, lábak is megvannak.
Tudnál vele valamit kezdeni?
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #40307 üzenetére
Nézd meg a képet amit linkelt, itt van mellettem gyári új x200 bill, azon nincs ilyen "elcsúszás", se a T60, se a T500 billen. Valaki linkelte fentebb, 1x $-tól vannak ugy billek.
szerk: kíváncsi vagyok van-e rajta FRU
szerk2: ott is van legtöbbnél a replacement szócska, tehát létezik ugy. bill is
-
audi100td
nagyúr
válasz
fi:zi'k #40294 üzenetére
Nem akarom lehúzni, de szerintem ez úgy lett "összekukázva", fedlap pl. X201-ről való, mivel hiányzik róla a lenovo logo, a RAM fedél is cserélve lett elvileg. Nem gáz egyébként, csak a bolt nevében ilyen gépeket nem árulnék, nem tesz jót az ő hírnevüknek sem, főleg, hogy egyedi kívánságaid voltak, erre nagy ívben tojtak az egészre.
-
subidu
tag
Sziasztok!
Egyre többet nézegetem az x230-asokat. i5, 4gb ram, 180Gb-os SSD-vel IPS panellal bruttó 427.000Huf. Ha HSDPA modemmel venném ugyanezt a konfigot akkor 490.000.-Huf lenne az ára. Elég durva felár a HSDPA modemért. Az iponnál 30.000.-huf-ért tudnék venni egy ilyen modemet. A kérdésem az lenne, hogy ezt bele szerelhetem-e a modem nélküli gépbe gari vesztés nélkül? Szerintetek?
A ramot is külön fogom venni, mert úgy olcsóbb sokkal. Szerintetek 1.5V-osat, vagy 1.35V-osat vegyek? Olvasgattam fórumokat, ahol az 1.35V-osat ajánlották. 2x8Gb-osat vennék egyébként 1600Mhz-eset.
-
Tikakukac
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Hővezető paszták
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- Fedora Linux
- Tőzsde és gazdaság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Update 06.11. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest