- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv mindenkinek!
Egy E125-ös Lenovo tulaja vagyok, az utóbbi időben azonban kevésbé boldog, mint inkább bosszús. Hardverileg a gép rendben van, azonban a flash az utóbbi időben teljesen megöli. Az egész kezdődött azzal, hogy a 720p-s YouTube videók teljes képernyőn egészen addig szaggattak, amíg nem lett az egész videó betöltve. Később ugyanez történt kis képernyőn is, majd ezután az összes videóval, felbontástól függetlenül. Mivel az offline videólejátszást nem érintette ez a probléma, ezért egyértelművé vált, hogy az Adobe Flash-sel van gond.
Feljebb írta valaki, hogy a 8-as verzióra való downgrade-elés megoldja a dolgot. Nekem az nem segített, ugyanúgy szaggatnak a videók, de ez már nem csak a képet érinti, hanem a hangot is. Zenét hallgatni a YouTube-on már úgy lehetetlen, hogy közben meg van nyitva egy másik lap is a böngészőben.
A gép egy Lenovo Thinkpad E125, 4 giga memóriával, E350-es processzorral. Win 7 Home Premium 64 bit van rajta, és Chrome-ot használok. Maximum performance energiasémával használom. Elvileg semmilyen folyamat sem megy a háttérben, ami enné a fizikai memóriát. Ez utóbbi általában 40-50%-os kihasználtsággal megy, szóval van még erőforrás.
-
soldi3r
veterán
jaja, épp ezen gondolkoztam, hogy a fólia épp elrontja a panel lényegét (a t60 is fényes?)
viszont nekem szervizesként gyakran előfordul, hogy világos, napsütéses helyen vagyok, helyenként meg egyszerűen többet láttam magamból, mint a kéernyőből
a visszaváltás sokkal drasztikusabb, mint az upgrade -
lapa
veterán
válasz
azbest #40890 üzenetére
semmi, bocs, én zaklattam feleslegesen a népet valami később piacra kerülő csodaeszköz elvi lehetőségére gondolva.
nem vagyok biztos benne, hogy találni olyan fóliát. nekem nem sikerült, de legalább el tudtam cserélni egy pingvinre. és továbbra sem érzem a mattítási ingerenciát, nagyon remélem, hogy a wacomos panel alatt ugyanaz a tiétek is, mint az én eddigi no-wacom paneljeim. ahogy a képen is látszik miért akarnék bal oldali, részben a fólia miatti fakót a kristálytiszta helyett...
-
soldi3r
veterán
aztabüdösk&@#, visszakapta az x200 az lcd kijelzőjét, na most már látom a különbséget....
a 120-as verziós a matt az affs-ből? -
lapa
veterán
válasz
cellpeti #40867 üzenetére
internet aszongya, hogy az ar5008 alapúak a leggyorsabbak, az rt2860 meg a legmegbízhatóbbabb. broadcom meg intel sírnak a sarokban.
persze ezt fenntartásokkal, és nem ma volt a teszt, amit olvastam.
aztán azt is írják, hogy a zintel 5300-ra mindhárom antennát rádugva lehet 3 x 3-at csinálni, ha a router is támogatja. szerintem ettől még a jelerősség nem lesz jobb, szóval passz.
-
cellpeti
nagyúr
üdv
van itt olyan ember aki az alaplap számát vissza tudja varázsolni a BIOSba?
-
soldi3r
veterán
megnéztem a case logic hátizsákot, a nem vagyok hülye üzletben, jónak tűnt, meg is rendeltem
-
dabgergo
őstag
Ma lattam egy TP-t de nem tudtam beazonositani. Van trackpoint, szurke hatlap, vilagito piros pont is van es olyan mintha kicsit magasitva lett volna alulrol h jobb legyen a szellozes. Melyik lehet ez?
-
Vegha
senior tag
-
lapa
veterán
annyi, hogy ahogy nézem már van n-es wifi feles méretben is. szerintem megéri azt bevállalni, mert akkor az ember még tud a teljes slotba rakni valamit. a felesbe nem sok minden van turbo memoryn meg atheroson kívül.
-
kraftxld
félisten
Én AR5BXB72-est vettem bele, FRU 42T0825, teljesen hibátlan cucc, sok notebook járt már itt, de eddig ez volt a legjobb. Mindegyik intel (6205, 6300, régebbi 4xxx-esek stb) kártya úgy ugrott le a wifiről ha rendesebben kapta az ívet mint Dózsa az izzó vastrónról
Ja, én 3. antennának rákötöttem a WWAN-t is, mert nem használom, lehet ez is dob a teljesítményen, bár most szegénykém kicsit kibelezve pihen, várja a donort hogy hamvaiból újjáéledjen. Épp azon gondolkozok, hogy ha az alaplapot is kicserélem, minimális lesz az az alkatrész ami az eredeti gépből maradt. -
brekiisti
tag
Na akkor én is kérdeznék félig lustaság is de az újabb akksikon mit jelöl a pl 81++ meg stb ?
Valaki utánajárt ennek vagy tudója ? -
mutyuru
aktív tag
válasz
mutyuru #40835 üzenetére
Kosz a valaszokat! Sajnos hasznalt nem igazan johet szamitasba, mivel nem bizik benne. Pedig tudom boven eleg lenne neki egy X201-es az x61 utan.
Szoval a 3 kozul, akkor melyik lenne szerintetek minosegre a legjobb vetel. A felszereltsegbe azt kap, ami epp a piacon van. Nagy kulonbsegek ugy sincsenek az alap kategoriaba.
M
-
SzalaiG
addikt
Tudtok olyan lehetőségről ahol egy újabb gépbe beszámítanák a T61-em?
T500 - T510-et szeretnék. Magyar bill és dedikált vga legyen. -
audi100td
nagyúr
T500/W500-hoz WLAN+WWAN whitelist mentes BIOS: [link]
-
cellpeti
nagyúr
üdv
mennyire bonyolult egy T500ban a billcsere?
-
azbest
félisten
válasz
kraftxld #40818 üzenetére
Ha az a kérdés, hogy elég erős-e az x3100 a nagyobb felbontáshoz, akkor az nem probléma. Külső fullhd kijelzővel használok ilyet, néha a saját 1440x900-asával egyszerre. Legfeljebb annyi "érdekessége" van, hogy ha a háttérben van egy videójátszás ablak akkor a fölötte lévő ablak görgetésekor a videót fedő rész kicsit késve gördül (aero mellett).
-
Vegha
senior tag
válasz
audi100td #40833 üzenetére
úgy emlékszem van egy mátrix táblázat minden géptípushoz hogy melyik kártyákkal szerelték, illetve melyik megy bele. azt kéne előkotorni széles e internetről. ha mázlink van, akkor nem csak Intel wifi kártyák vannak benne.
vagy megkérjük krafxld kollégát, nyilatkozzon hogy ő mire upgradelt : ) -
mutyuru
aktív tag
Hello!
Skacok, terveznem uj laptop vetelet az asszonynak, mivel kinyirta az x61-t.
Mi a legfobb kulonbseg es melyiket ajanlott venni a kovetkezo lenovok kozul:- Z580
- E535
- G580Nem kell jatekra csak tok atlagos filnezos, bongeszos felhasznalasra.
Udv,
M -
audi100td
nagyúr
Atheros AR9220 típusú wifi kártyát próbált már valaki thinkpadben?
-
Régebben láttam itt egy leírást az x200 affs upgrade menetéről, de nem találom. Be tudná linkelni valaki? Elsősorban az érdekelne, hogy mit kell csinálni a panelen lévő érintős cuccokkal beépítés előtt.
-
MrSealRD
veterán
-
kraftxld
félisten
Na, sikerült kukázni egy ventihalott 15"-os T61-et fillérekért, úgyhogy összelegózok majd egy rendes gépet. Remélem péntekre meghozza a postásbá
A nagy kérdés az, hogy ez intel X3100-es integrált VGA-val van, ez meg tudja hajtani az 1680x1050-es kijelzőt? Mert nem akarom az 1280x800-as kijelzővel szívatani magam. -
MrSealRD
veterán
Akik a WIFI kártyával bajlódnak:
1. Azért látod továbbra is 12-es meg 13-as verziószámot a 14 felrakása után mert ez egy driver csomag. Amibe benne van a 3945-től kezdve a 4965-ön át 5100, 5300....stb (a sor hosszú) az összesnek a drivere. Ez önmagában még nem magyarázat, de a lényeg most jön. A csomag verziószáma frissül ugyan és sokan boldogan teszik fel a legújabb verziót a 3-4-5 éves WLAN kártyára, a gond csak ott van, hogy a changelog-ot senki nem olvassa el. Pedig abból kiderülne, hogy bizony a 3945-höz a driver megállt a 12 (vagy tudom is én mennyi) verziónál. Ez elég megtévesztő és szemét dolog az Inteltől...tessék bedönteni a gyárkaput.
2.
Nálam T61-ben 4965 ketyeg a 13.4.0.139-es driverrel. (Ami tudomásom szerint ehhez a kártyához az utolsó, de ebben nem vagyok biztos)
Az fenti problémákat én nem tapasztaltam még korábbi driverrel sem.(win7 x64)Nálam olyan felhasználás szokott előfordulni, hogy Ad-hoc Wifi hálózaton egy másik T61-ről nézek egy 720p-s HD filmet...(mkv konténer ha valakit érdekel) Na ott tisztán látszik, hogy amint 15-20Mbps fölé megy a film bitrátája már laggol...de ez egyértelműen sávszélesség probléma...Ez ennyit tud.
-
Vegha
senior tag
válasz
tototos #40814 üzenetére
attól tartok ez normális, nálam is ezt csinálja. több komponensből áll a driver, az egyiket frissíti csak, a másikhoz nem nyúl és emiatt is látszik továbbra is ugyanaz a verzió a Dev. Managerben. És persze telepítés közben szól is, hogy baromira up to date a drivered és nem fog frissíteni.
Egyébként nekem még csak intenzív wifi forgalom sem kell hozzá. úgy találtam meg a probléma gyökerét, hogy a hálózatos meghajtóról a localhostra másoltam a zenét és onnan indítottam el, de akkor is szaggatott. aztán eszembe jutott, hogy (mivel SPDIF-et használok egy külső hangkártyán keresztül) mikor videózni szoktam, akkor az erősítő percenként többször is megvillantja a kijelzőjén a kapott jelet (Dolby Digital, DTS), vagyis egyértelműen megszakad akkor az adatátvitel (vagy túlvezérelt jelet kap?). Ezt hosszas kínlódás után a wifi lekapcsolásával sikerült orvosolni. Innen jött az ötlet, hogy a localhostról lejátszott zene szaggatását is esetleg megoldhatja ez. és láss csodát...! De azért elég rejtélyes, nem ? mégis mi köze lehet az egyébként szinte 0 forgalmat bonyolító wifinek a zenelejátszáshoz ?
Meg aztán: nálam pl. egyáltalán nem olyan gyakori a jelenség, főleg nem szabályos. Van hogy perceken keresztül semmi, aztán beszaggat egyet, utána megint percekig semmi, majd egy sorozatot lenyom.ezt az érdekességet találtam még a témában:
http://forums.lenovo.com/t5/Windows-7-Discussion/Windows-7-64-bit-wireless-latency/td-p/243812
kipróbáltam, de nálam (W8 RTM-64) eddig is max performance-on volt. Most lejjebb vettem, de nem segített. -
h0o2a7j6
tag
Felesleges/eladó 2GB 1066 v. 1333as DDR3 ramot keresek, ha van valakinek, ne kíméljen!
-
tototos
addikt
válasz
FoxiestFox #40813 üzenetére
A legújabb a 14-es de én még a 12-resről sem tudok frissíteni
-
-
tototos
addikt
válasz
tototos #40808 üzenetére
Valaki segítsen mert nem értem az egészet. Nemrégen felraktam a legújabb intel wlan drivert a gépemre. Most megnézem az eszközkezelőben és egy microsoftos 12-es drivert használ a kártyához holott amit én felraktam az inteltől az 14-es verzió. Hiába mondom hogy frissítse a drivert kiírja hogy ez a legfrisebb pedig fel van telepítve az intel verzió
-
audi100td
nagyúr
Nincs valakinek eladó 6 cellás akksija T60/T61/T500/W500-hoz (90% < kapacitás)? Cella mindegy, csak ne Sanyo legyen.
-
solaris7
tag
válasz
FoxiestFox #40806 üzenetére
Az eszközkezelőben ezt a drivert látom 13.3.0.137
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Linux kezdőknek
- EAFC 25
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest