Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8251) nimfas válasza mickemoto (#8250) üzenetére


nimfas
addikt

Legtöbb bankban van netes kártya,Erste banknál pl 1500 Ft/ÉV ha ilyenre gondoltál persze.

(#8252) mickemoto válasza nimfas (#8251) üzenetére


mickemoto
őstag

És arra hogy érdemes pénzt tenni? A főkártyáról utalni, bankfiókba rátenni vagy automatában(ha lehet ilyet)?

(#8253) nimfas válasza mickemoto (#8252) üzenetére


nimfas
addikt

Passz, nekem nincs.
Netbankon simán tudsz áttenni rá pénzt és elvileg amit nem használsz el x napon belül azt automatán visszateszi a főkártyára. Akinek van valahol az meg fog erősíteni.

Annyi hogy Paypal-nál ezt a kártyát add meg.

(#8254) dptrsk válasza mickemoto (#8252) üzenetére


dptrsk
addikt

Változó.
OTPnél utalsz rá netbankban, ami maradt azt vissza teszed a főszámlára.
Erstenel azthiszem egy 0ft limites kártya s vásárlás előtt kell felemelni, hogy tudj vele vásárolni, majd visszaáll a limit 0ra egy idő után.

[ Szerkesztve ]

(#8255) mickemoto válasza nimfas (#8253) üzenetére


mickemoto
őstag

Köszönöm a választ. :R

(#8256) #41133696 válasza mickemoto (#8252) üzenetére


#41133696
törölt tag

Nálam a CIB bankban van Internetkártyám, pénz csak akkor van rajta, amikor vásárolok róla. Egyik számlámról a másikra vezetem át, és azonnali a művelet - ezt azért mondom, mert Budapest Banknál úgy ment mint a normál átutalás, azaz ha hétvégén nem volt rajta pénz, akkor már nem is lehetett, csak hét elején - CIB-nél egyből ott van akkor is, ha éppen Karácsony van.

(#8257) mickemoto válasza #41133696 (#8256) üzenetére


mickemoto
őstag

Lényeges szempont :R utánanézek/rákérdezek.

(#8258) ak05


ak05
tag

sziasztok

ma utaltam forintot unicreditnél magyar számlára,mennyi idő alatt ér át?
lehetséges,hogy a hétvégén átér?

(#8259) axioma válasza mickemoto (#8257) üzenetére


axioma
veterán

Egyebkent ha egy banknal ingyen van a kartyalimit-allitas, akkor mar mind1, hogy limitet allitasz vagy penzt teszel ra.
Vagy kh-nal van kulon olyan (mert gondolom nem a fizikai kartyahasznalattol felsz, hanem hogy a neten hasznaljak illetektelenul), hogy mas a vasarlasi limit, es mas a netes vasarlasi, utobbihoz raadasul kulon pin kod tartozik sms-ben amit ok-zni kell - kerdes, hogy mindig jon-e, mintha valaki irta volna hogy nala nem tokeletes. Ja es ezt az egy db kartyaddal, nem kene kettot fizetni.

(#8260) VirsLee válasza ak05 (#8258) üzenetére


VirsLee
őstag

Hétvége esetén a következő banki napon reggel fog elmenni az utalásod. Hétvégén nem fog átérni.

(#8261) 4ron


4ron
senior tag

Sziasztok!

Nem rég költöztem albérletbe, eddig kollégista voltam. Pár napja figyeltem fel az OTP CsekkRendező játékára, ezzel van valakinek gyakorlati tapasztalata? Szegeden élek egyébként, ha ez számítana valamit a játékra vonatkozóan.

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#8262) mzso


mzso
veterán

Helló!
Azt meg tudja valaki mondani, hogy meddig ingyenes a számlavezetés, ha szeptember 6-án tértem át Smart-ra OTP-nél? (természetesen a feltételek teljesülése nélkül)

A szöveg elég értelmezhetetle: " A havi vizsgálatot megelőző 4 hónapból (havi zárlati napot megelőző negyedik hónap 16-a és a havi zárlati napot megelőző 15-e között) legalább 2 hónapban [feltételek] "
"Türelmi idő: a Smart számla nyitását követő első 4 hónapban a fenti feltételek teljesülésétől függetlenül számlavezetési díj nem kerül felszámításra elektronikus számlakivonat választása mellett."

Most akkor december végéig vagy jan 6-ig ingyenes?

Egyébként, ha úgy látom jónak akkor áttérhetek bázisra különösebb probléma nélkü? (És megtarthatom az ingyen adott Smart-os bankkártyát?)

[ Szerkesztve ]

(#8263) tDr1v3r


tDr1v3r
veterán

Sziasztok!

Nem tudom hogy jo helyre irok-e. Az lenne a kerdesem, hogy a K&H es a PayPal kozt mennyi az atfutasi ido refundolas eseten? Tegnap vasaroltam eBay-en, utananezes utan kiderult hogy a hirdetes el volt irva, ma meg cancelelte a megrendelesemet az elado (suru bocsanatkeres mellett, megjegyzem - marha pozitiv egyes vateras joemberekkel szemben). Az eBay belso levele szerint refundolva lettem de nem latom az osszeget meg a szamlamon, csak egy zarolt osszeget a bank alkalmazasaban a szamlahoz kotve (ami annyi kabe mint a levonas volt vasarlaskor). Ilyenkor hogy tortenik, a zarolt osszeg lesz feloldva vagy kapok kulon utalast majd valamikor? Esetleg SMS ertesites is jon rola ha lathato lesz az osszeg a szamlamon?

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#8264) Ereshkigal válasza VirsLee (#8175) üzenetére


Ereshkigal
őstag

Köszönöm a hozzászólásodat, neked is axioma!

Tudom, pofátlannak tűnhetett, amit írtam, viszont nem én találtam ki, csak olvastam, és gondoltam, miért ne.
Szóval nyitottam egy számlát ilyen digit@ll szolgáltatással, előtte persze a bankban mindenre rákérdeztem, hogy de tényleg ingyenes ez is, meg az is? Az. Eltelt egy hét, megjött a dombornyomott mastercard is, felnéztem a netbankba, - 5400 Ft, éves kártyadíj. Az hogy? Felhívtam a telebankot, hallatszott, hogy nem igazán van képben a csaj, de valahogy ki akarta vágni magát, így azzal jött, hogy a kártya igénylése díjtalan, de egyébként van éves díja... na itt elröhögtem magamat, ekkora baromságot. De azt mondta, utána néz... kb 15. percig vártam rá, aztán azt mondta, úgy néz ki, igazam van, beírja akkor panasznak. A történet vége az, hogy azóta visszakaptam a pénzt (a 27 forint büntetőkamatot mondjuk nem :D), fizettem be rá, vásároltam vele, pénzt nem vettem fel vele, és úgy néz ki, hogy így tényleg nincs semmi díja. :) Aztán ha hó végén levonnak valamit, megint megyek reklamálni.

(#8265) VirsLee válasza Ereshkigal (#8264) üzenetére


VirsLee
őstag

Hajrá :)
Én június óta reklamálok az Ersténél.
Az ötödik után untam meg. Ha bukok rajta is máshova megyek...

(#8266) petipetya


petipetya
nagyúr

CIB Classic Magánszámláról át tudok váltani CIB ECO bankszámlára? Olvasgatom az oldalt, de nem világos.

"Az ajánlat számlával rendelkezô, ECO számlára váltó ügyfelek esetében csak abban az esetben érvényes, amennyiben az ügyfél a számlacsomagváltás pillanatában nem rendelkezik aktivált elektronikus betéti bankkártyával." - alapból mindenkinek van bankkártyája egy számla mellé, nem???

"nincs rá lezsóidő"

(#8267) cocka válasza petipetya (#8266) üzenetére


cocka
veterán

Nem. A bankkártyát kérni kell vagy ha adnak, akkor mondani, hogy nem kell. A CIB-nél is opció. Sőt egy már meglévő bankkártyát utólag is leadhatsz, ha már nem kell. Asszem az időarányos részt visszakapod.

(#8268) Tomi0703


Tomi0703
őstag

Hali!

Fél év múlva betöltöm a 24-et. Jelenleg OTP-nél vagyok, junior számlacsomagban. Elkezdtem nézegetni mire kéne váltani. OTP-vel nem volt bajom amúgy, de átkerülnék a jump-ba, annál pedig ahogy nézem vannak kedvezőbb csomagok is.
Szóval, havi 130-150k érkezik a számlámra, levenni nagyon ritkán szoktam (de legyen havi 1), úgy 2-3 havonta utalok, szóval az ritka. Netbankot használom (jó lenne ha ingyenes lenne), az OTP-nél jó volt + hogy mobilra is volt, ezért sms szolgáltatást nem is kértem semmiről, mert telóról rögtön meg tudtam nézni. Úgyhogy kártyával fizetek általában mindenhol. Netes vásárlásra is jó lenne ha a kártya jó lenne.

Postán melózom, így van ilyen posta flotta számlacsomag fhb-nál. [link] Ez végülis, ahogy nézem nem is rossz. 99 ft számlavezetési díj havonta, kártyadíj első évben nincs. Viszont sajna mobilra nincs netbank alkalmazásuk.
Kalkulátorok egyébként a CIB Eco számlát hozzák ki győztesen. Bár amennyi kalkulátor annyi különböző "győztes". :D

Szerintetek? :R

[ Szerkesztve ]

(#8269) albiosz válasza Tomi0703 (#8268) üzenetére


albiosz
őstag

Otp smartot nézd meg! Leánykori nevén simple.

(#8270) #41133696 válasza Tomi0703 (#8268) üzenetére


#41133696
törölt tag

(#8271) axioma


axioma
veterán

Raiffeisen nagyon durvan valtoztat megint a visszateriteseken:((
Van me'g valahol 1% mindenre (kiveve MAK es szerencsejatek) kartya? BB valoszinuleg nem adna nekem, szoval attol eltero bank kellene. Ahol ha csekket fizetek, vagy a gyerek ebedet (neten, kartyaval), vagy paypalt hasznalok, akkor az mind _koltes_ es visszateritesre alap. Nem csak 5 kivalogatott MCC kod.

[ Szerkesztve ]

(#8272) polonic válasza axioma (#8271) üzenetére


polonic
félisten

A fenébe már. Pedig szerettem ezt a kártyát.
Valai tud valami jót ennek lecserélésére? Az erste új joker, vagy minek hívják, hitelkártyájával mi a helyzet?

(#8273) Huroq válasza axioma (#8271) üzenetére


Huroq
senior tag

Én az OTP -nél és a Cetelemnél láttam ilyen kártyát.

(#8274) dptrsk válasza axioma (#8271) üzenetére


dptrsk
addikt

OTP MC Bonus(Gold)?

(#8275) axioma válasza polonic (#8272) üzenetére


axioma
veterán

Az Erste pont ugyanazt csinalta mar meg korabban. A visszaterites az elso x Ft elkoltesre jar, de ha abban van olyan ami nem jogosult, akkor arra nyilvan nem. Tehat ha jarna vissza 1% 3e Ft (csak pelda, nem tudom milyen szamok vannak ott), de te vasarolsz MAK-on, paypal-on, csekket fizetsz be vagy barmi ilyesmi az elso 300e-ben, akkor annyival kevesebb a visszaterites lehetseges maximalis osszege. Ezt masolta le most a Raiff.
Amugy a Gold kartyat nyirbaljak meg jobban, felezik a max visszateritest. Valami eves 17e koruli dijert nem 4x10e hanem 4x30e volt eddig, most 4x15e lesz. Nekem a ket valtoztatas kozul az egyik is eleg lett volna ahhoz, hogy - a hitelkeret miatt nem felmondva, de me'g gondolkodok - visszavaltsak simara. Ja es me'g egy csavar van a tortenetben: az elelmiszer helyett az elektronika lesz a fix 3%. Na az meg altalaban ugyis valami kedvezmenyt ado kartyaval ment (pl. euronics -10% epp szombaton vettunk igy mosogatogepet).
Ja es szept. 15 ota mar van ez hogy nem az elelmiszerboltra jar, ha jol olvasom...

[ Szerkesztve ]

(#8276) axioma válasza dptrsk (#8274) üzenetére


axioma
veterán

Amig ad a MAK-ra is, addig azt arra hasznaljuk (ez lesz az amex-unkbol), de igen, ez me'g van. Meg a 2%-os kh kartya, de az is mak-ra is jo. Lehet, megis megprobalkozom a BB-vel, hatha 5+ ev utan mar adnak...

(#8277) axioma válasza axioma (#8275) üzenetére


axioma
veterán

Update: rosszul neztem, a szept.15-en kihirdetett az tartalmazta, hogy mas kategoriakra lesz a visszaterites es altalanos nem lesz, de azt nem hogy felezik meg 300e-nel vagnak. Ime
Ehhez kepest az aktualis:mai allapot
Ezek utan lassan azt se hiszem el, ha kerdeznek:((

[ Szerkesztve ]

(#8278) polonic válasza axioma (#8275) üzenetére


polonic
félisten

Olvasva ezt az erste max-ot nem tűnik rossznak. Mi a baj vele vagy ott mit változtattak?

(#8279) axioma válasza polonic (#8278) üzenetére


axioma
veterán

Ott is most [nyar elejen talan] vagtak. Elso 200e szamit csak be vagy hogy, akkor is ha az teljes egeszeben olyan, ami nem jogosit visszateritesre. Az ugyfelszolgalat a 3. majdnem nullas honap utan bokte ki, hogy jaaaa, van egy ilyen aprobetu, ugyhogy a MAK vasarlas miatt nem jar utana mar semmi.
De keress ra, hogy hogyan van pontosan, en anno mint kozos feltetel talaltam meg - egy cititol athozott kartya van a csaladban, azzal szivattak.

[ Szerkesztve ]

(#8280) mzso


mzso
veterán

Ha a bank fiókban veszek fel, vagy teszek be pénzt ugye az ingyenes az OTP-nél?

(#8281) dptrsk válasza mzso (#8280) üzenetére


dptrsk
addikt

Betenni többnyire ingyenes.
Kivenni többnyire fizetős, főleg, ha banki alkalmazottat veszel igénybe.

(#8282) mzso válasza dptrsk (#8281) üzenetére


mzso
veterán

Hogy derítem ki, hogy mennyibe kerül. (A bankautamtás díj az kerek perec benne van a hirdetményben.)

(#8283) dptrsk válasza mzso (#8282) üzenetére


dptrsk
addikt

Ha jól emlékszem Smart csomagra váltottál nemrég:

Bankszámla hirdetmény Tempo csomag szerint(szerintem):

1,2% (min. 792 Ft/ - )

FONTOS bankkártya nélküli felvétel, mondd azt, hogy nincs nálad a kártyád, ha ezt választod(személyivel azonosítsanak be), mert különben a kártyás felvétel díját terhelik.

Bankkártya hirdetmény 2014.12.31 után történő szerződés, MCO kártya:

200 Ft + 1,49%

[ Szerkesztve ]

(#8284) mzso válasza dptrsk (#8283) üzenetére


mzso
veterán

Kösz!

(#8285) windlord


windlord
őstag

Hitelkártya után szeretnék érdeklődni.
Olyan érdekelni, mint pl. az Erste Max.
A vásárlások után x % jóváírás történik.
Fontos lenne, hogy élelmiszer vásárlásokra is terjedjen ki a kedvezmény, mert az a legnagyobb költség havonta.

Nem akarok én adós lenni, csak a spórolás miatt szeretnék egy ilyesféle fizetőeszközt.

[ Szerkesztve ]

(#8286) nimfas válasza windlord (#8285) üzenetére


nimfas
addikt

kiszamolo.hu blogon pont a napokban volt téma, hogy lassan az összes bank szigorítja a hitelkártya szabályokat. Lassan nem éri meg vele foglalkozni. :((

(#8287) albiosz válasza windlord (#8285) üzenetére


albiosz
őstag

Mindenkinek az élelmiszer a legnagyobb tétel, szóval olyan már kvázi nincs, ami 2%-nál többet adna rá kp-ban jelentős korlátozás nélkül. BB Tesco kártyát nézd meg esetleg, ha sokat jársz oda. Clubcard pontokat gyűjtesz a vásárlások után, meg tematikus akciók vannak.

Ha ez nem szimpi (annyira nekem sem), akkor BB-nél nézz szét még! UPC kártya 2% mindenhol, max havi 20,000 HUF + 6% UPC számla után. Előfizetés kell hozzá, de ha nincs, köthetsz és ha megvan a kártya lemondod. Mondjuk felröppentek olyan hírek, hogy már nem igényelhető, de kondilistában benne van, egy kérdést megér.

BB Aegon, FŐGÁZ, Go is megér egy misét.

Ha repkedsz, akkor Erste Wizz is jó lehet, 2% mindenre, felhasználás Wizznél.

(#8288) #41133696


#41133696
törölt tag

A CIB mobilapplikációval kapcsolatos észrevétel:

A Google Adsense próbautalását korábban nem jelezte (ez egy 1 $ alatti összeg), csak ha beléptem. Szerencsére magamtól is néztem, hogy megjön e, hiszen ez a validációs folyamat része. A Google-től kapott rendszeres utalást utána viszont már igen :K

(#8289) axioma


axioma
veterán

MKB Easy Card-dal valakinek tapasztalata?
Csopbesz tenyleg visszateriteses de 79 Ft? Akkor inkabb nem oda kene tenni (bar villany, gaz joval tobb mint 7900). A leirasuk szerint paypalra nem jar (nem is baj, ahhoz ugyis masik kartya van bekotve), meg MAK-ra, de minden masra mintha jarna 1% ha elerem a 30e-es koltest.
Es most nem latom hogy ki lenne zarva a postai csekk befizetes, vagy a szolgaltato oldalan kartyas fizetes. Nekem meg az siman jo csopbesz helyett.
Hatha valaki tudja. Pont MKB-nal nincs semmim, csak eg.pt. (neztem azt a kartyat is, de ott meg a visszaterites befizeteskent erkezne, akkor meg kapasbol lejon 4-8% belole mint mukodesi dij -- bar lehet hogy azt hamarabb megkapnam emiatt, de ha nem akkor csak hatranya van).

(#8290) #41133696


#41133696
törölt tag

(#8291) axioma


axioma
veterán

Es unicredit narancs? Bar ott akcios jellegu a visszaterites de mar egy eve. Es mintha MAK se lenne kizarva, csak a szerencsejatek. Igaz, hogy lehet hogy csak valahol mashol van aprobetuben.

Masik kerdes: most ez valami uj hulyeseg, hogy naponta csak 5-10-15 vasarlas lehetseges? A raiff milla feletti kerettel 15 db 1-4 dollaros paypal vasarlas utan nem mukodott az etteremben... mazli hogy volt nalam masik kartya. Es allandora nem is lehet nagyobbra allitani a maxot! (egy napra igen, 2444 Ft-ert... vicc).

(#8293) _ATi_1 válasza axioma (#8291) üzenetére


_ATi_1
senior tag

Ilyen tranzakciószám limitbe én is beleestem egyszer, Mastercard debit kártyával Sberbanknál. Ha jól emlékszem, itt 50 tranzakció/hét volt a limit, de csak online fizetés és PayPass fizetés számított bele. Szerencsére díjmentesen megemelték.

Hitelkártyában nem tudok segíteni, még most kezdek ismerkedni ezzel a világgal. Úton van egy Wizz-es kártya az Erstétől, számomra ennek volt legtöbb előnye. MÁK talán még a KH-nál nincs kizárva, és ott a 3000Ft-os havi limit kártyánként értendő.

(#8294) axioma válasza _ATi_1 (#8293) üzenetére


axioma
veterán

Ja MAK miatt vannak mar mindenfele kartyaink, most a mindennapokra keresek olyat, ahol nem csak egy szukebb MCC kod-halmazra hanem altalaban adnak visszateritest. A Raiff miatt, ahol ez megszunik. Paypal vegulis nem kulcskerdes, mert bar vasarlok vele, havi szinten jellemzoen inkabb alig parezer forintert.

Amugy a MAK jelenleg 2 het alatt 1 tizezred diszkonttal adja a dkj-t es abbol is lejon me'g a kamatado meg talan az eu is:) Szoval mar nem buli csak azokra amik effektive adnak vissza. Csak nem en intezem, a parom meg tolja rutinbol a teljes palettara...

(#8295) _ATi_1 válasza axioma (#8294) üzenetére


_ATi_1
senior tag

Amiket én ismerek, mindennapi költésre a Budapest Bank UPC kártyája a legjobb. 2%-ot ad mindenre a MÁK-ot kivéve. Csoportos beszedés is mehet rá. Egész korrekt kártya, csak UPC ügyfélnek kell lenni hozzá a megkötésekor.

A kamatból már csak kamatadó jön le. :)

(#8296) axioma válasza _ATi_1 (#8295) üzenetére


axioma
veterán

Na igen csak a BB egyszer mar felmondott 3 kartyamat, kerdes hogy adnanak-e ujra:) De ez a B terv, hogy ezt megprobalom. (A felmondas oka - persze csak nemhivatalosan - pont a visszateritesek kihasznalasa volt, akkor me'g MAK-kal. Amugy upc-sek vagyunk, jelenleg legalabbis.)

(#8297) albiosz válasza axioma (#8296) üzenetére


albiosz
őstag

felröppentek olyan hírek, hogy már nem igényelhető, de próbáld meg, kíváncsi vagyok. :)

én is erre válottam a wizzre cserélt jokerről. most nincs jobb a piacon.

(#8298) _ATi_1 válasza axioma (#8296) üzenetére


_ATi_1
senior tag

Azigen... :D Gondolom akkor még nem volt divatban a különböző MCC kódok kizárása a visszatérítésből.
Érdekelne egyébként, hogy egy ilyen felmondás mennyi időre szólhat...Egy próbát megérne.
Egyébként több hitelkártya esetén hogyan számítják a hitelkeretet? Valószínűleg többet nem kapnék, ezzel a Wizz-el is megszenvedtem. Bankfiókban elutasították a kérelmet, mivel csak munkabérből származó jövedelmet vesznek figyelembe, és ahhoz képest van egy aránytalanul nagyobb MFB-s hitelem...Másnap egy üzletkötő simán megcsinálta, amit aztán jóvá is hagytak nem is olyan vészes hitelkeret/munkabér aránnyal. :F

(#8299) axioma válasza _ATi_1 (#8298) üzenetére


axioma
veterán

Hat mi akkor gyujtottuk ossze a kartyakat, amikor me'g nem volt pozitiv KHR... egyebkent meg reflexbol tiltom a KHR-t. Arra kell figyelni, hogy az igenylessel egyutt nem iratnak-e ala olyat, hogy _elore_ engedelyezed.
Mondjuk mar volt pozitiv khr de a Raiff utana is siman megadta a netto fizu haromszorosa hitelkeretet. Lehet, hogy ok nem lattak rajta semmit, a lakashitelunket sem:))
Amugy igen, MAK visszateritesbol minden honapban kiszedtuk a max. keret 1%-at a kartyakbol (volt, aki "porgette", azaz egy honapon belul tobbszor hasznalta, visszautaltatta: jo idozitessel vagy szabad penzzel el tudta kisebb kerettel is erni a 10e-et). Mi pont azert, hogy ne szalljanak rank, nem porgettuk, igy is volt hogy koltsegek levonasa utan is havi 20e feletti penz jott csak ebbol. Na meg akkor volt egy masik fontos teny: nem volt tr.ado, a mak-bol kifele nem volt semmi dija az utalasnak, mehetett kulon a kartyaszamlakra, havonta akarhany reszletben. Most mar csak ugy jo, hogy havonta 1x kiutalas, a max. 6e tr.ado utan egy olyan szamlara, ami me'g ingyen utal es ott szetdobni. De mivel ossze-vissza fordulnak a kartyak, nem olyan trivialis osszeszervezni, van hogy keresztben (nem a kovetkezo hanem azutani) honapra lesz csak elkoltve, akkor persze a likviditasunkbol van visszafizetve atmenetileg.
Elo kene keresni, hogy mikor volt hogy felmodntak. Mikor is szunt meg a Cora mint Cora? 2012. Valamikor akkortajtra remlik, elvileg tobb mint 5 eve...

[ Szerkesztve ]

(#8300) axioma válasza albiosz (#8297) üzenetére


axioma
veterán

Szept. 20 kondilistaban me'g nincs odairva hogy megszuntetes alatt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.