Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7751) half333


half333
őstag

Üdv! Használ valaki OnePay kártyát? Ha igen,ez bárhol használható,vehető fel pénz automatákból,akár eu.union kívül is?

(#7752) Orlin


Orlin
addikt

Sziasztok!

Full kezdő vagyok és a segítségeteket kérném.Szeretnék neten vásárolni,előre utalással.Erste banknál vagyok.Ahonnan veszek megadták a számlaszámukat:

Edgar in love kft. a számlaszám .....

Akkor most itt hogyan is tudok utalni?Az Ertse netbankban hol tudom ezt megtenni?Forint utalás?
:B

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#7753) Orlin válasza Orlin (#7752) üzenetére


Orlin
addikt

Közben kifutottam a szerkesztési időből.

Megbízás azonosítóba mi kell?A közleménybe írjam a neve és mondjuk a címem és az email címem amiben kommunikáltunk?

Köszi!

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#7754) e.vid válasza Orlin (#7753) üzenetére


e.vid
senior tag

Már biztos késő, de azért hátha:
Megbízás azonosítót nem kötelező kitölteni. Közleményben, ha nem kérték, hogy mit tüntess fel akkor szabadon választott, név cím, akármi, de ezt sem kötelező kitölteni.
Gyakorlásnak: Erste netbank demo.

'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali

(#7755) Orlin válasza e.vid (#7754) üzenetére


Orlin
addikt

Akkor jól tippeltem.Azt írtam oda.Köszi a videót.Nem találtam.

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#7756) Hintalow válasza flash- (#7749) üzenetére


Hintalow
senior tag

Persze, ez egy teljesen átlagos unembossed (nem dombor nyomott) kártya, én is ilyet használok, teljeskörűen használható online.

Dombornyomott kártya akkor kellhet, ha sokat utazol, jellemzően más kontinensre is, pl. depozitot igénylő foglalásoknál (hotelszoba, autóbérlés) simán vannak cégek, ahol nem fogadnak el debit kártyát.
Esetleg ha valami fejlettebb ország semmi közepén lévő boltjában vásárolsz, lehet, hogy ott még imprintert használnak, oda is jól jön a domborkártya :D

Normál hétköznapi használatra teljesen elég egy sima is.

.tnm:

gondolom az a baja, hogy a Rafinál csak dombor VISA van, és kb dupla annyi az éves díjja, mint egy sima MC kártyának.

[ Szerkesztve ]

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#7757) #41133696 válasza .tnm (#7750) üzenetére


#41133696
törölt tag

Régen (2005-től kezdve volt Mastercard kártyám) ragaszkodtam én is a MasterCard-hoz. Most nincs, CIB-nél mind a két kártyám Visa, az Internetkártyám is, és mindenhol ahol kell vele fizetnem, Steam, Origin, Uplay, Green Man Gaming, hazai Webáruház akkor még pláne, elfogadott. Szerencsére az évek alatt lett olyan jó, mint az MC és lényegesen kevesebbe kerül!

(#7758) axioma válasza Hintalow (#7756) üzenetére


axioma
veterán

Atlag boltos dombor/vesett alapjan donti el, h credit vagy debit??? Nem inkabb a dombor = emelt felelosseg-vallalas a bank reszerol [offline tranzakcio miatt]? Bocs, nem kotozkodes, csak tudom h bankos vagy es en csak mukedvelo, ez most kicsit nem ertem allapot, rendet tennek a fejemben.

[ Szerkesztve ]

(#7759) cocka válasza axioma (#7758) üzenetére


cocka
veterán

Ja ez érdekes.. hogy állapítja meg két dombornyomott kártyáról, hogy melyik a debit és melyik a credit?

(#7760) polonic válasza cocka (#7759) üzenetére


polonic
félisten

Mondjuk az enyemre ra van irva, hogy credit card. :D

(#7761) Nordik


Nordik
őstag

Lakastakarekot hol érdemes nyitni? Vagy gyakorlatilag teljesen mindegy? A CIB az Aegonal áll szerzodesben ezért gondoltam rájuk, mivel CIBes vagyok.

(#7762) axioma válasza Nordik (#7761) üzenetére


axioma
veterán

Hat, modozatok kozott lehet tobb % elteres kamatban, beteti es kolcson oldalon is. Ja es egy csomo helyen akciozzak a szarabbakat (tavaly Construman konkretan a 0.25%-ost akartak ramsozni OTP-sek, pedig mondtam hogy ha kothetek a 3%-osbol, akkor van 4 szerzodese...)
Persze a 150Ft havi, az 1% nyitasi (kiveve akcio) es a 30% befizetesre szolo alltam ugyanazok, ezek reszei a lak.tak.pt-ak mukodeserol, aszf-erol szolo torvenynek ill. rendeletnek.
Amiben kulonbseg lehet, ha erint, hogy van-e athidalo ill. azonnali athidalo (torvenyi lehetoseg van, csak kerdes hogy befogadnak-e ilyet), ha nem nagyon fixek a terveid hanem ez a koztes hozzanyulas is elofordulhat.
A regi tipusu: 3% netto kamat, 6+1% kolcson. es mar nem kot az otp csak arukapcsolassal, a funda meg minimum 6 evest (amit persze felmondassal fel lehet venni 4 evesen is, csak a 6-ra kell a nyitasit fizetni a szerz.o. magasabb es azutan). Ujak: 1 es 3.9+1 a fundanal, otp-nel a regebbi uj az 1.5 es 4.5+1, a legujabb a 0.25-os ahhoz nem is tudom milyen kolcsont ajanlanak. Aegonrol fogalmam sincs, de nyilvan meg tudod nezni.
Az hogy a cib-nek partnere az aegon, csak azt jelenti, hogy cib fiokokban kothetsz. Nem annyira cegen beluli, mint az otp, ugyhogy felhasznalasnal tok mindegy lesz, hogy fundabol vagy aegonbol vagy otp-bol torlesztesz.

(#7763) Nordik válasza axioma (#7762) üzenetére


Nordik
őstag

Köszi!

Egyébként ha az állami támogatást nem nézzük akkor van értelme egyáltalán az ilyen lakástakarék penztaraknak? Mindenki mondja, hogy mennyire jó de én kételkedem azért benne. Vagy ha lejár a szerződés akkor valóban annyival kedvezőbb hitelt kapok mint aki KP-ban tol be ugyan annyi önerőt?

(#7764) axioma válasza Nordik (#7763) üzenetére


axioma
veterán

Egyreszt az all.tam. az ad neked NETTO 10-12% hozamot (a rovidebb futamidokon, max. szerzodesen). Ha nem kered a kolcsonreszt, akkor is (es ebbe mar bele van szamolva a nyitasi stb. is).
A kolcsonresz, a NEM athidalo, az valoban kedvezobb egy normalis kamatkornyezetben (es konnyebben megkaphato, hiszen ha a megtakaritast fizetted, akkor a hitelt is fogod - nagyon minimalis a bedolt hitelek ara'nya). Mas kerdes, hogy most a 6+1-es akinek most aktivalodik, finoman szolva nem tul jo... de hat ez a zart rendszerbol adodik (a valos kamatoktol fuggetlen a beteti, alltam, kolcsonkamat kondicio: nem valtozik akkor sem ha jobb, akkor se ha rosszabb). Te viszont valaszthatsz (marmint hogy ezt vagy mas termeket valasztasz a piacrol a hitelfelvetelkor).

+1 megjegyzes: ha a piaci hitelekkel hasonlitod ossze, %-osan jobb soxor, DE mivel a futamido teljesen mashogy alakul, lehet adott esetben vallalhatatlan magasabb torleszto, hiaba rovidebb idore kell csak fizetni. Rovid ltp-nel jo a megtak. hozama de teljes ingatlan megvasarlasahoz kevesnek bizonyulhat a felveheto hitel es futamido (inkabb kisebb projektek jonnek ki belole).

[ Szerkesztve ]

(#7765) Nordik válasza axioma (#7764) üzenetére


Nordik
őstag

Az a baj, meg ha a legmagasabbra kotok akkor is csak töredéke jön össze mondjuk a megvásárolt lakásnak. Talán olyan onerore még nem is adnak hitelt. Nagyon el vannak szállva a lakásárak... Több milliós megtakarítás kell, hogy az ember bele merjen vágni ilyen 1-2 millió önerő semmire nem elég.

(#7766) axioma válasza Nordik (#7765) üzenetére


axioma
veterán

Nezd, ez egy termek. Megvan a helye a piacon, me'g ha nem is minden konstrukciora mondom, hogy nem valthato ki jobbal. Amire jo, arra kell csak hasznalni.
Ha havi 20e-ed van megtakaritani, akkor abbol 4 ev alatt 1M koruli penzed lesz, igy meg 1.3M. Egyik se jo indulonak, ez teny, de ez a megtakaritasnak a mertekebol adodik, nem pedig a termek rossz tulajdonsagabol. Masreszt ha van szabad adoszam, lehet novelni (tobb szerzodes futtatasa).
Harmadreszt ha fundanal csak 1.5M hitelt kersz, akkor nem kernek jelzalogot, de ezt csak osszesen 1x jatszhatod el. Tehat ha kotsz egy 2.8-as szerzodest (M, szerz.o.), majd fizeted nem a kiszamolttal hanem 20e-rel, es 4 ev utan kered a teljes sz.o.-et, akkor lesz ugyan havi 30e terhed (kb., most nem szamoltam ki) amig le nem jar (asszem 5 ev), de a teljes 2.8 oneronek fog szamitani jelzalogterheltseg szempontjabol. Ha tudtal masodikat fizetni, akkor mar 4M-nal tartunk... igen, sajna ha ez nem fer bele, akkor marad az alberlet (egyebkent most nem tudom hogyan all, de altalaban az alberlet gazdasagilag kedvezobb, mint a vasarlas, csak sok tenyezot nem szoktak beleszamolni ill. van aki bizonytalannak erzi magat ha rovid felmondasi idovel kirakhatjak).

(#7767) nimfas válasza Nordik (#7765) üzenetére


nimfas
addikt

Van mód a meglévő szerződés "megosztására" azaz nem csak 20eFt-ot tudsz gyűjteni havi szinten. Lehet nyitni az asszony, gyerekek nevére is. Úgy mindjárt jobban megéri a 4 éves (legjobb kamat) verzió is.
Van róla egy cikk a kiszamolo.hu blogon, érdemes elolvasni! :D

(#7768) axioma válasza nimfas (#7767) üzenetére


axioma
veterán

Nem lehetne mellozni a kiszamolo-nak pont ltp temaban "szakertokent" belinkeleset? Akkor mar inkabb maga a rendelet vagy az egyik ASZF-e,,,

(#7769) dptrsk válasza axioma (#7768) üzenetére


dptrsk
addikt

Mi baj van kiszamoloval?
Emberi nyelven írja le azt, ami rendeletben, ÁSZFben sokak számára nehezen emészthető.

Akit komolyan érdekel, az utánaolvas ÁSZFben is, de szerintem elsőre a kiszámolós leírás sokkal barátibb.

Bankszámlát se a terméktájékoztató alapján nyitsz, de az sokkal érthetőbb, mint a díjszabás első olvasatra.

(#7770) nimfas válasza axioma (#7768) üzenetére


nimfas
addikt

Bocs, de én sem értem az ellenérzésed. Ott le vannak írva a tapasztalatok a fórum részben a cikk után. Továbbá a kiskapuk, "trükkök" amivel csak jól jár az ügyfél. Szerintem is jobban érthetően vannak leírva a lényegi dolgok, esetleges rejtett költségek mint egy ASZF-ben.

(#7771) axioma


axioma
veterán

Csak annyi, hogy targyi tevedeseket is tartalmazott amikor olvastam, es lepattintottak amikor irtam nekik. De mindegy, en nem vagyok egyik ltp-nek se reklamembere, ugyhogy tolem mindenki mindenrol ott tajekozodik, ahol akar. Egyedul az nem tetszett, hogy itt be van linkelve mint az informacio "helyes" forrasa, mert szerintem nem helyes. De akkor a tobbsegnek legyen igaza.

(#7772) Hintalow válasza axioma (#7758) üzenetére


Hintalow
senior tag

Ezt nem a boltos dönti el, hanem a banki rendszerek. A kártyaszám megfelelő számjegyei azonosítják. :)

Volt régebben olyan fennforgás, hogy ha jól emlékszem a szerencsejáték zrt-nél tiltva voltak a hitelkártyás fizetések, és kiderült, hogy a kártyáink jó része credti card tartományba esik (ugyanaz a tipus lehetett hitel és debit is, ezért a számai simán hitelként szerpeltek a mastercard ökoszisztémában)

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#7773) axioma válasza Hintalow (#7772) üzenetére


axioma
veterán

Hm, ez erdekes! Marmint ertem, hogy hitelkartyarol nem engednek szerencsejatekozni. De azt hogy a bank siman ezt figyelmen kivul hagyva adhatja ki, az fura.
Mondjuk az MCC is vagy stimmel vagy nem... a teljes Auchan kinalat, ha egy db tv-t mesz be venni, akkor is elelmiszer. Ez mondjuk nekunk altalaban inkabb jobb mint rosszabb persze.

(#7774) Hintalow válasza axioma (#7773) üzenetére


Hintalow
senior tag

Ha jól emlékszem, ez még a sokoldalú okoskártya vonal volt, amiben az volt a csavar, hogy alaphelyzetben egy sima debit kártya volt, de lehetett hozzá igényelni hitelkeretet is, és onnantól plasztik csere nélkül, hitelkártyaként (is) működött. Viszont ehhez az kellett, hogy a hitelkeret lehetősége miatt, mindegyik hitelkártyaként volt bedrótozva, dacára annak, hogy az állomány kb fele része végig debitkártyaként futott.

[ Szerkesztve ]

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#7775) axioma válasza Hintalow (#7774) üzenetére


axioma
veterán

Jaaaa, tenyleg, na az egy olyan termek volt, aminek az _otlete_ siman megvett volna engem, HA nem csesztek volna el azzal, hogy nagyonsokszaz (6-700?) Ft lett volna a hitelkartya-funkcio automatikus kiegyenlitese. Ez volt a merleg nyelve, hogy (akkor) nem lettem Raiff-es egybol, mas aprosagok mellett ez a nulla koltsegu kiegyenlites igy arazasa a fun-factort teljesen elvette.
Kesobb volt sokoldalum, de kizarolag hitelkartyakent, a folyoszamlam csak falbol volt naluk, meg is szivattak hogy oda terheltek a kartya eves dijat, es igy a minusz egyenleg miatt egy negyedevnyi visszaterites ugrott... most premium ugyfelkent mar megint naluk vagyok.

(#7776) #81999360


#81999360
törölt tag

Sziasztok,

Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, nem találtam jobb topikot.

K&H-nál van lehetőség A hitelre? Néztem a weboldalukat, de nem találtam semmi infot.
Holnap be tudnék, menni, de fontos lenne még a mai nap megtudom.

Előre is köszönöm.

(#7777) KMT válasza #81999360 (#7776) üzenetére


KMT
addikt

Golf-ot se találtál volna az Opel-nél, de autót igen. :))

[link]

(#7778) chungee


chungee
addikt

Estét!

Otp direkt nem rosszalkodik nálatok:F Eltűnt 1-2 tételem amiket korábban feltüntetett (jóváírás és terhelés). Számlaegyenleg változatlan csak a tételek.

(#7779) chungee válasza chungee (#7778) üzenetére


chungee
addikt

Már jó

(#7780) Moher


Moher
újonc

Sziasztok!

A CIB mobil applikációjával kapcsolatban lenne kérdésem. Beállítottam az applikáción belül, hogy kérek értesítést minden jóváírás illetve bankkártyás fizetés esetén. Az applikáción belül kapom is az értesítést, viszont ezeket csak akkor mutatja, ha belépek az app-ba. Nem jön értesítés mint pl, a gmail-nál, hogy új emailem jött. A teloban (Honor 8) be van állítva az alkalmazáshoz az értesítések engedélyezése. Nem tudom mit kéne még beállítanom, hogy működjön. Valakinek van tippje?

Köszi előre is.

(#7781) #41133696 válasza Moher (#7780) üzenetére


#41133696
törölt tag

Szia,

nálam Huawei MediaPad M3 8.4" 4 GB RAM/64 GB ROM 4G/LTE táblagépen:

és így működik:

(#7782) dptrsk válasza Moher (#7780) üzenetére


dptrsk
addikt

Feltehetőleg a rendszer energiatakarékossági okokból lelővi az appot.
Olyat kéne keresni, hogy védett alkalmazás s védetté tenni vagy optimalizáció, s soha ne optimalizálja, háttérben maradhasson.

(#7783) #41133696 válasza dptrsk (#7782) üzenetére


#41133696
törölt tag

Ja mint itt:

(#7784) flymi


flymi
addikt
LOGOUT blog

Üdv!
Remélem tudtok segíteni. Egy elég egyszerű kérdésem van.
A régi bankomnál megszüntettem a folyószámlám és átnyergeltem a feleségem OTP számlájára, ahol megtett társtulajdonosnak is.
Ha pénzt várok a számlára akkor megadhatom az én nevem a számlaszám mellé? Működni fog?

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#7785) mustang08


mustang08
aktív tag
LOGOUT blog

Sziasztok!
Az OTP lakástakaréknál melyik hónapokban nézik, hogy be van-e fizetve a megtakarítás?
Az április hónapot most le szeretném csúsztatni, és következő hónapban dupla annyit befizetni. Gondot okozhat ez?

(#7786) dptrsk válasza flymi (#7784) üzenetére


dptrsk
addikt

Tudtommal a magyar utalási rendszer csak a számlaszámot vizsgálja, így ha nem lennél társtulajdonos, akkor is megadhatnád a neved az utaláshoz.

(#7787) axioma válasza mustang08 (#7785) üzenetére


axioma
veterán

Eloszor is szogezzuk le: ha nincs engedmenyezve (kombi hitel) a szerzodesed, akkor a havi "vallalas" nem kotelezo. Persze van kovetkezmenye az elmaradasnak (tipikusan csak teljesen befizetes-elmaradas eseten, a kesve fizetes csak spec. esetben), me'gpedig az, hogy kesobb lesz kiutalhato allapotban a szerzodes. De ez csak ennyi. Semmi "szankcio" nincs, csak mashova jonnek ki a szamok.
A masik ami lenyeges lehet, hogy felteszem azert kerdezed, hogy mikor jar ra a maximalis allami tamogatas.
Attol fugg, mikor van az ugyfelev-fordulod. Ez elvi szinten a nyitas utani elso olyan honap elso napja, amelyiknek a folyaman beerkezett a nyitasi dij + elso havi megtakaritas osszege minimum.
Tehat ha marciusban nyitottad, 26-an befizetted a fentieket egyben, akkor marc.1-jen.
Az alltamra a 3. es 4. negyedeves szabaly miatt a kovetkezo idoszakban befizetett penzek (azon belul tok mind1, melyik honap) egyformanak szamitanak:
1-6. ho (a marciusira tehat marc-aug.)
7-9. ho (tehat szept-nov)
10-12. ho (tehat dec-feb).

Az adott havi befizetesen beerkezest es konyvelest kell altalaban erteni, szoval ha utalod akkor mondjuk nem art 1-2 munkanappal a honap vege elott. De igen, az is mindenben maxot ero befizetes, hogz 120+60+60 az adott szakaszok vegen (plusz az 1800/ev szamlavezetesi) Ha csak ennyit valtoztatsz, egy hangyanyit rosszabb lesz a teljesitemenyed (a kamatosszeget nezik, az meg a bentlevo penz integralja tulajdonkeppen), de ennel boven tobb tartalek van a kiutalashoz szukseges minimumfeltetelekhez. (Plusz egy: ha nem kered a kolcsonreszt, akkor felmondassal meg aztan plane barmikor a 4 ev eltelte utan.)

(#7788) flymi válasza dptrsk (#7786) üzenetére


flymi
addikt
LOGOUT blog

Ha csak a számlaszámot vizsgálná, akkor miért kéri a célszámla tulajdonosának nevét, mikor én utalok? :F

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#7789) Huroq


Huroq
senior tag

Kb. 1,5 hete az Erste levont a számlámról majdnem 5 ezeret kártya újragyártás címszóval és rá pár órára jóvá is írta. Gondoltam nem foglalkozom vele biztos tévedésből csinálta.
Tegnap jött levél tőlük amibe természetesen benne volt az "új" kártya, ami 100%-ig ugyan az mint ami eddig is volt, csak minimálisan ki van tolva az érvényességi idő.
Az indok a levélben, hogy kiemelkedően sok kártyás vásárlásom volt/van és ők díjmentesen újracserélik nekem, mert ezzel a megújult kártyával még többet tudok vásárolni.
Ezen jót mosolyogtam, mert lecserélték az MC Standardet egy MC Standardre. :D
Megnéztem a napi vásárlások számát illető limit sem nőt, tehát nem nagyon értem mitől tudnék többet vásárolni ezzel, mint a régivel, de legalább szép új.

Az Erstének ennyi pénze van vagy én nem tudok csak valamit ezzel kapcsolatban?

(#7790) #41133696 válasza #41133696 (#7781) üzenetére


#41133696
törölt tag

Jó, hogy benéztem a teljesítésre várók miatt a CIB Internetbankba, mert a 4 Telekom számlánál az egyiknél 15 000 Ft-os limit volt beállítva, így az egyik nem teljesült volna (átlépték a havi 5000 perces beszélgetési korlátot a családtagok vagy 400 perccel, így megugrott).

Jelezte, hogy limit feletti, ezért letiltva, de szerencsére lehet eseti engedélyezést alkalmazni, és még időben is vagyok :)

[ Szerkesztve ]

(#7791) jozsi252


jozsi252
veterán

Sziasztok,

Adott egy Maestro bankkártya, egyik családtagom vásárlásnál figyelmetlen volt és nem a sajátját rakta be a terminálba hanem másik családtag ugyanolyan kártyáját, erre csak akkor jött rá mikor a pint már harmadjára nem fogadta el a rendszer.
Akkor nézte meg a kártya nevét és akkor derült ki hogy tévedett. Na most nem is ez a baj, hanem hogy utána kipróbálta hogy nem-e tiltotta le a rendszer a kártyáját, működni működött, viszont PIN kódot nem kért a terminál.
Ez mégis hogy lehetséges? A kártya nem PayPass-os, szóval még véletlenül se lehet hogy véletlen érintés miatt fogadta el a kártyát a terminál.

iPhone 13 Pro Max

(#7792) dptrsk válasza jozsi252 (#7791) üzenetére


dptrsk
addikt

OTP üzletszabályzatban például ez van:
...
a PIN kód meghatározott számú helytelen megadása után – azoknál a tranzakcióknál, amelyeknél a PIN kód helyességét a Bank ellenőrzi.
A lehetséges próbálkozások számát a Bank nem teszi közzé.
...
A chippel rendelkező kártyával kezdeményezett azon vásárlási tranzakció során, amelyeknél a PIN kód helyességét a kártyán lévő chip ellenőrzi, a PIN kód meghatározott számú helytelen megadását követően a Banknak jogában áll a bankkártya használatát korlátozni. A korlátozás feloldása
a) chip technológiával rendelkező ATM-nél történő bármilyen PIN alapú (készpénzfelvétel, egyenleglekérdezés, PIN kód csere) tranzakcióval lehetséges.
b) ATM-en keresztül nem használható, de PIN kóddal rendelkező kártya (MasterCard PayPass Matrica) esetén a következő napon automatikusan megtörténik.
...

Tehát elég sok dologtól függ a PIN rontás szankciója, én a helyében felkeresném az érintett bankot, hogy ez történt, s most mi is van a kártyával, nehogy meglepetés érje, amikor szüksége lenne rá.

[ Szerkesztve ]

(#7793) jozsi252 válasza dptrsk (#7792) üzenetére


jozsi252
veterán

Ahogy írtam is, tudja használni a kártyát, viszont PIN-t nem kért a terminál. Márpedig pin kódot mindig kér a terminál, ezért érdekes ez.
Mindenképp fel fogja keresni a bankját, csak ez érthetetlen számomra hogy a terminál hogy hogy nem kért PIN-t.

iPhone 13 Pro Max

(#7794) dptrsk válasza jozsi252 (#7793) üzenetére


dptrsk
addikt

Jellemzően hitelkártyáknál van olyan, hogy nincs PIN, hanem aláírni kell.

(#7795) mmdms


mmdms
addikt

Sziasztok!

Magyar számlát kellene nyitnom holnap délelőtt, most épp melyik banknál a legkedvezőbb (értsd: legolcsóbban fenntartható/ingyenes) a számlavezetés?

Előre is köszike!

[ Szerkesztve ]

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#7796) #41133696 válasza mmdms (#7795) üzenetére


#41133696
törölt tag

CIB-nél elég jó, ha megvan a havi minimálbér jóváírás rajta, mert 0 Ft-os számlavazetésit kapsz.

(#7797) dptrsk válasza mmdms (#7795) üzenetére


dptrsk
addikt

Gránit Digitális
Semmi feltétel nincs

[ Szerkesztve ]

(#7798) mmdms válasza #41133696 (#7796) üzenetére


mmdms
addikt

Köszi szépen az infót!

dptrsk: sajnos nincs sopronba

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#7799) mmdms válasza #41133696 (#7796) üzenetére


mmdms
addikt

Kaptam tőlük egy 2000 mAh-s powerbankot ajándékba. :D

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.