Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13001) .tnm


.tnm
addikt

Megcsináltam volna, de nincs privi számlám erste-nél.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#13002) #07746304 válasza .tnm (#13001) üzenetére


#07746304
törölt tag

Akik viszont benéznek ebbe a topicba, és elolvassák a témában a hozzászólásokat, azok igencsak elkerülik őket.

(#13003) windlord


windlord
őstag

Akkor mikor erdemes bemenni hozzajuk a szamlat felmondani?

Honap elejen?
Elotte dobjam at ra a 150k-t?

Hogyan erdemes?

(#13004) RR-13 válasza .tnm (#12999) üzenetére


RR-13
őstag

Az egyszerűbbet arra értettem, hogy egyszerűbb +1x utalni, hogy a hónap második felében is meglegyen az utalási feltétel, mint egyből bankfelügyelethez menni stb. hivatkozási alap nélkül.
A + utalást jól tette mindenki, hogy elvégezte, mert e-nélkül hivatalosan nem lenne alapjuk reklamálni.

Tudom, hogy mindenki azért is utalt, mert bízott abban, hogy az Erste rendszere érzékeli ezt az utalást "is" a hó közbeni számla felmondásnál!

A többiek tapasztalatából viszont kitűnik, hogy "hiába" teljesítették a feltételt, mert a rendszer hó közben nem ellenőrzi az utalási feltétel meglétét, viszont (!) ha nem tették volna meg ezt a + utalást, akkor hiába "panaszkodtak" volna bárhol később, mert a feltétel teljesítésének a hiányában a bank nem lenne köteles a kiterhelt, elkért díjakat visszaadni. :(

Egyébként terveztem, hogy ha nekünk is kiszámláznak díjat, akkor "felhívatok" valami vezetőt, vagy a bankfiók vezetőt oda hívom, de mivel előre sejtem, hogy mi lesz a válasz, ezért kénytelen vagyok törvényesen "kijátszani" a lehetőséget, amennyire tudom, mert ez az én érdekem.

Tisztában vagyok mi lenne a válaszuk vezető kérés esetében, hogy "nem tudnak belenyúlni a rendszerbe, és ezt a rendszer automatikusan számolja ki, módosítani nem tudja senki".

A kb. 150 Ft -ot sem hagyom ott nekik, csak nem mindegy, hogy 3.800 Ft-ot várok vissza vagy 150 Ft-ot. :(
és ez az oka, hogy március 02-án mondom fel a számlát, mert akkor sem átutalási díjakat, sem a februári díjat nem kérhetik már el, max. a március 1-2 napra kiszámolt időarányos díjat, ami kb., 150 Ft.

Mivel azonban a február 19. napján teljesített utalási feltétel az már a márciusi díjmentes számlavezetésre vonatkozik, ezért azt a 150 Ft -ot is visszakérhetem, ami ráér akár 30. napon is, mert ennyi idejük van arra, hogy a panaszt kivizsgálják.

Bankfelügyelethez meg egyébként is akkor lehet csak (!) fordulni, ha az általunk jogtalanul gondolt díjakat hivatalosan megreklamáljuk panaszban, és az arra kapott válasz elutasítás, vagy érdemi választ nem tartalmaz. Ebben az esetben lehet felügyeleti szervhez fordulni, ettől eltérően nem!
Tehát előre hiába ment volna bárki a hatóságokhoz, vagy bankfelügyelethez, mert érdemi vizsgálat nélkül visszautasították volna őket.

Ezért javasoltam fentebb, hogy a netbank felületen adjanak be panaszt, mert az hivatalos csatornának számít.

(#13005) RR-13 válasza windlord (#13003) üzenetére


RR-13
őstag

Mi Március 02-án megyünk, mert akkor talán a számla március 31. napján meg is szűnik, az adott hónapon belül (a 30. napon), de ezzel kapcsolatban az Ersténél pl. mindenki mást mondott :(((

Viszont márciusban már senki ne utaljon sehova semmit, és a kp-ét se akkor vegye ki, mert akkor azoknak a jutalékai gyűlni fog, és 2-án kifizettetik..
Ezért még ebben a hónapban "kell" teljesíteni a március hónapra vonatkozó díjmentes számlához az utalási feltételt, én 151.413 Ft-ot utalok jellemzően, sosem pont 150 ezret.

Az utalási feltétellel kapcsolatos vizsgált időszak a márciusi díjmentes számlához:

2020. február 15. - 2020. március 14.

Ezért ebben a hónapban, akár ma teljesítheted a feltételt, és akár holnap az összes pénzed utald át a másik számládra, nullázd ki a számlát, és március 02-án így menj be.
Ha a rendszer kiszámol pár száz forintot, akkor azt akár fizesd ki kp-ban vagy kártyával (az Erste szerint kártyával is rendezhető a tartozás) és aztán panaszban reklamáld meg és akkor visszakaphatod.

[ Szerkesztve ]

(#13006) RR-13 válasza .tnm (#12999) üzenetére


RR-13
őstag

Kiegészítés:

Ezt az egészet valóban nem volt egyszerűbb kilogikázni.. jobb lett volna, ha simán csak "jó" az Erste rendszere, de 2 hete ezen vagyunk többen is, hogy mit hogyan csináljunk, hogy jó legyen.

Viszont asztalcsapkodással, fenyegetőzéssel biztos nem mennénk sokra a bankban, maximum magunkat járatjuk le, és az ügyintéző annál jobban nem fogja megpróbálni megoldani az ügyet,
Pl. Westend fiókban saját szememmel láttam ezt, és hallottam, pedig az ügyfél az nő volt, és hiába hőzöngött, semmit nem ért el vele sajnos.

Az MNB-hez azért valóban lehetne fordulni, hogy a hó közben történő számla felmondásnál az Erste rendszere nem veszi figyelembe azt, hogy a díjmentes számla feltételei teljesültek!

Viszont ezt is csak akkor lehet, ha már megtörtént az eset, és a bank elutasította az ezzel kapcsolatban beadott panaszunkat. :K

(#13007) dptrsk válasza RR-13 (#13005) üzenetére


dptrsk
addikt

"Erste szerint kártyával is rendezhető a tartozás" - Ezzel óvatosan, mert lehet idegen bankfióki készpénzfelvétel díját terheli a meglevő bankod! (Mivel bankfiókban nem nagyon van POS vásárlás szerintem)

(#13008) RR-13 válasza dptrsk (#13007) üzenetére


RR-13
őstag

Igen óvatosan kell eljárni, de pl. a K&H Bankban kártyás befizetés (pl. hitelkártya tartozásnál) vásárlásnak számít, ezt már "teszteltem" 1 éve, azért "mertem most is itt írni a "lehetőséget"! :K
Persze meg kell kérdezni az Erstét is, hogy vásárlásnak számít -e náluk is.

(#13009) INGJOKE válasza dptrsk (#13007) üzenetére


INGJOKE
veterán

Nem lehetett kártyával fizetni csak kp-t engedett a csaj. Pedig kifizetettem volna a hitelkártyájukkal... :D :D

(#13010) kleinguru válasza .tnm (#12999) üzenetére


kleinguru
addikt

Asztal verésig nem jutottam el (várt otthon a kislányom).

Először mikor kérdeztem, hogy technikai segítséget hívni? Nem lehet, nincs telefonszám. 10 perc múlva fel lett hívva több ember is (nahát gondoltam). A vége az lett, hogy írjak panaszt, fotelból nem lehet megoldani és nem vagyok partner a megoldásban...

ha nem vártak volna otthon, tutira nem jövök el a fiókból max ha rendőrt hívnak rám csak és ő kivezet.

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#13011) INGJOKE válasza kleinguru (#13010) üzenetére


INGJOKE
veterán

Nemrég volt pont egy ilyen cikk a homáron... :D :D
Ott egy zsák apróval ment a csávó fizetni és nem vették át tőle... :D :D :D
Ott is rendőrt hívtak a végén aki nyilván nem csinált semmit...

(#13012) kleinguru válasza INGJOKE (#13011) üzenetére


kleinguru
addikt

Mi lett a megoldása annak :D ?

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#13013) RR-13 válasza kleinguru (#12995) üzenetére


RR-13
őstag

Akkor ismét meg kérdezném, mert nekem nem válaszoltál erre :U

Most akkor Te, hogy nem fizettél mi történt a számláddal :F
Ráterhelték mínuszba a díjakat? És most mínuszban van?
Vagy stornózták a felmondást? Vagy mi történt??

(#13014) axioma válasza RR-13 (#13005) üzenetére


axioma
veterán

Van olyan tapasztalat, hogy a havidij az napokra aranyositva kerul terhelesre? Szerintem csak a teljeset terhelik mindig...
Masreszt ami nekem nem vilagos, nem az erste mondta fel a priv szamlakat? Miert kell kulon menni bezarni, nem eleg nyilatkozni hogy az alternativ ajanlatot nem keritek? Nalunk a Zero eseten igy volt, ok szuntettek meg, es igy nem tudtak semmit sem rankverni (igaz, ott nem volt sztem automatikus masik szamla atszerzodes nelkul - a privL lehet hogy ugyesebben lett jogaszkodva -, es vegul valami adminisztracio megis volt, mert hiteltorlesztos szamla volt es atment technikaiba).

(#13015) axioma válasza INGJOKE (#13011) üzenetére


axioma
veterán

De, a rendor csinal rola egy papirt, ami kesobb kikerheto, felhasznalhato. A bankot nyilvan nem utasithatja semmire, de legalabb nyoma van, nem intezhetik el azzal hogy hallgatas (azaz itt tavozas) beleegyezes.

(#13016) INGJOKE válasza kleinguru (#13012) üzenetére


INGJOKE
veterán

[link]

Izgalmas olvasmány... :D

axioma:

Rohadtul nem csinál papírt a rendőr, mert azzal dolgoznia kellene...

[ Szerkesztve ]

(#13017) axioma válasza INGJOKE (#13016) üzenetére


axioma
veterán

Hat nalunk elvileg csinalt, igaz keresre. Aztan nem kertuk ki vegul, mert az elozmenyek utan tenyleg hozzajutottunk a kovetkezo munkanap a penzunkhoz. Csak kozben volt egy hetvege es baromira nem szamoltuk bele, hogy nem kapjuk meg, minden adat megvolt, minden hataridot betartottunk, mar nem is tudom mi volt a duma hogy miert nem adtak oda. Ha nem lett volna hitelkartya, mehettunk volna kolcsonkeregetni... igy csak a keszpenzes helyeket kellett kerulni.

(#13018) axioma válasza INGJOKE (#13016) üzenetére


axioma
veterán

A linkelt sztorit nem ertem. Ha kerek egy A4-es papirt es leirom a panaszt, azt koteles atvenni pecsettel, sot normalis helyeken sajat peldanyt is adnak (bar a mobilok mai fotozasi kepessegei mellett ez se fontos) - mi az a panaszkonyvre hivatkozas? Meg ertem en, hogy befizetni akart es nem volt nala (mondjuk) papirpenz, de miert nem irt ott helyben panaszt? Amit hianyolok me'g, hogy mi az a "szamtalan" mod, amire a banktol hivatkoznak... ilyen barom modon megfogalmazott valaszlevelet rogton mnb-re tovabbitani (es amugy erdekes, hogy a fiokvezeto nem mutatta meg a technikai okbol szunetel tablat, csak szajkozta hogy nem hajlandoak elfogadni). Valamint en nem a helyi kiskirallyal hanem a bank kozponti ufsz-val probaltam volna beszelni, es a tartozas kamataira hivatkozni.
Postan egyebkent sztem kivetel nelkul van ermeszamolo berendezes, de egy - akar megszunoben levo - bankfiokban is ketlem hogy ne lett volna. Tuti nem a penztaros kacsoinak elkopasarol volt szo, hanem arrol hogy utana nekik azt mashogy kellett volna adminisztralni. [Azt mondjuk nem tudom, hogy ha a kovetkezo kp-felvetelt kero embernek odaadjak, az szabalyos-e...]

(#13019) RR-13 válasza axioma (#13014) üzenetére


RR-13
őstag

Ne keverjük össze a két bankot és a két számlacsomagot, és azok szerződési feltételeit sem! :N

A Zérót határozatlan időre kötöttük, a Privlégium-ot határozott időre, és ők az első perctől kezdve azt írták, hogy a határozott idő letelte után automatikusan átváltódik a "másik" számlacsomagba, vagyis így fogadtuk el a szerződést!

Jelen esetben nem lehet csak simán kivárni, hogy megszűnjön a Privilégium "L" stb, ahogy a Zérónál volt (nekünk is az volt) mert akkor átváltódik a Standard Privilégiumba, ezért kell bemenni felmondani.

A havidíjat az Erste napokra bontva számolja ki a tegnapi napon több tag bemásolt díjterhelése alapján.
Nem láttad? :N

[ Szerkesztve ]

(#13020) axioma válasza RR-13 (#13019) üzenetére


axioma
veterán

OK, ezek szerint valoban ugyesebben csinaltak.
A napi havidij nem tunt fel, mindenkinek 3e feletti ertek jott ki szumma, egyesevel nem osztogattam le, ez teny, de oruljunk ha igy van. Nem tudok rola hogy kotelesek lennenek ra.

(#13021) ferenck


ferenck
senior tag

Na, megszüntettem a Privilegium-L számlám, leadtam a kártyát. Természetesen, ahogy itt jelezték is, kifizettették velem is a számlavezetési díjat, meg egyéb tételeket amiket nem kellett volna, mert ugye ingyenes volt. Ott helyben megírtunk egy panaszkezelési jegyzőkönyvet amiben visszakértem az összeget egy bankszámlaszámra. Kíváncsi vagyok mennyi ideig fog tartani míg visszautalják.

[ Szerkesztve ]

Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/

(#13022) windlord


windlord
őstag

Beszeltem az Erstevel, azt mondtak, hogy a Visa Electron kartya dijat kell kifizetni a lejarat, felmondas idelyen, visszamenoleg.
Nekem lassan lejar, 3300huf.

Kertem, hogy uj kartyat mar ne gyartsanak. Azt mondtak beallitjak, de kicsusztam. 90 nappal kell elotte szolni...

[ Szerkesztve ]

(#13023) RR-13 válasza axioma (#13020) üzenetére


RR-13
őstag

A bank csakis a tényleges szolgáltatás idejére számolhat fel költségeket, számlavezetési díjat is.

(#13024) #07746304 válasza #07746304 (#12994) üzenetére


#07746304
törölt tag

No megtudtam, 1 éves hűségidőt írattak alá vele... :)

(#13025) RR-13 válasza #07746304 (#13024) üzenetére


RR-13
őstag

Az Ersténél? :D Na még ilyet sem hallottam :Y

(#13026) #07746304 válasza RR-13 (#13025) üzenetére


#07746304
törölt tag

Ma beszéltem vele, és azt mondta, hogy a hitelkártyával fűzték így be :) Igen az Erste-nél :K

[ Szerkesztve ]

(#13027) kleinguru válasza RR-13 (#13013) üzenetére


kleinguru
addikt

Bocsánat, semmit, mert így nem lehet számlát megszüntetni.

Nem történt semmi :(

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#13028) RR-13 válasza kleinguru (#13027) üzenetére


RR-13
őstag

Akkor ezt is megtudtuk... köszi. :K
Vagyis, ha nem fizeted be az általuk kiszámolt díjakat, akkor a felmondást nem fogadják be :F :Y
Ezt sem így mondták tegnap telefonban, de mindenki össze-vissza beszél a CC-ban is... csak gyakorlatban derül ki minden, hogy mi a helyzet :(((

(#13029) pictigjis válasza RR-13 (#13005) üzenetére


pictigjis
senior tag

ugyanezt szamoltam ki en is, mindenkit erre tudok biztatni (en is aznap megyek)

az erste ezzel magyarazza, egy masik forum tagjanak irtak (innentol idezet)

Megjött az Erste válasza arra az egyszerű kérdésemre, hogy a feltétel teljesülése esetén nullás számla megszüntetése esetén miért kell fizetni?!

Nálam 2 tétel szerepelt a fizetendő díjak között. Az egyik a "Tranzakciók után felgyűlt és fizetendő díjak" (1.512- Ft), erre ezt írták:
"... a februári hónapra vonatkozóan a 2020.01.15-2020.02.14. között érkező jóváírásokat vesszük figyelembe. A kedvezményekre vonatkozó feltételvizsgálatok előre meghatározott időpontban – a hónapzáráskor – történnek meg. Ennek következtében a számlazárás elindításakor – az Ön esetében 2020.02.13-án – készült kalkulációban a kedvezmény nélküli díj szerepel. Természetesen, ha teljesül a feltétel, úgy annak megfelelően fogjuk a kedvezményeket érvényesíteni.

Vizsgálatunk alapján a februári hónap vizsgálati időtartamában a kedvezmény igénybevételéhez szükséges jóváírási feltétel teljesült, így a hónapzáráskor az ennek következtében díjmentessé váló tranzakciók kalkulációban szereplő díjait nem fogjuk terhelni. Amennyiben a számlazáráskor a maradványösszeg rendezése érdekében adott meg Bankunk részére számlaszámot, úgy a számla megszüntetésének napján a fennmaradt egyenleget oda fogjuk utalni. Számlaszám hiányában az összeg felelős őrzésbe kerül, melyet bankfiókjainkban ki tudnak fizetni Önnek."

Erre csak annyit tudok mondani, hogy kapják be, mert az ügyintézőjük kb. annyit tudott mondani, hogy ha nem tetszik, hogy fizetni kell, akkor reklamáljam meg... Ha ilyen szép a rendszer, akkor miért nem kérnek be alapjáraton egy bankszámla számot, ráadásul ott van a hely neki a felmondási nyomtatványon! :/

A másik tétel a "Számlavezetési díj" volt (1.156- Ft), erre ezt írták:
"A 30 napos megszüntetési időszak az Ön esetében: 2020.02.13-2020.03.16. A márciusi törtidőszakra vonatkozóan, a rendelkezés értelmében kedvezményvizsgálatot nem végzünk, így az Erste Privilégium L számla alap szintjén érvényes 2.390 Ft számlavezetési díj arányos részét számítottuk fel."

[ Szerkesztve ]

(#13030) #07746304 válasza INGJOKE (#13016) üzenetére


#07746304
törölt tag

Könnyesre röhögtem magam. Basszus nincs aprónk, pedig lesz vagy 3K a történet a takaréknál :D 5 Ft-osokban kellene törleszteni :XD

[ Szerkesztve ]

(#13031) RR-13 válasza pictigjis (#13029) üzenetére


RR-13
őstag

Köszi ezt a részletes infót! :K

Azt nem értem, hogy a 30 napos felmondási időt itt hogy számolták ki :F

"2020.02.13-2020.03.16."

Attól tartok, hogy a március 02. napján történő felmondás után a számla csak Április 02-án szűnik meg, és arra a pár napra kiszámláznak majd egy összeget. :(((

És akkor lehet, hogy az egész március havi díjat is ki fogják velünk fizettetni, aztán majd kérhetjük vissza... vagy várhatjuk.
Mondjuk az nem világos számomra, ha a bankfiókban kifizetjük felmondáskor a márciusi havidíjat, és hónap végén záráskor a rendszer érzékeli a díjmentes számlavezetési feltételt, akkor a korábban megfizetett djíat, hogy fogja jóváírni a számlán? Látja, hogy kp-ben befizettük 2-án :F

Aztán lehet, hogy csak az április 1-2 napjára számolnak havidíjat, így lenne logikus. :K

[ Szerkesztve ]

(#13032) dptrsk válasza RR-13 (#13031) üzenetére


dptrsk
addikt

Szerintem: február 14 indul 15 nap februárból és mivel március 15 vasárnap (és ünnepnap) ezért a rákövetkező nap.

(#13033) pictigjis válasza RR-13 (#13031) üzenetére


pictigjis
senior tag

ugy, hogy a 30 nap a felmondast koveto napon kezdodik, es mivel marcius 14. szombat, ezert a rendszer a kovetkezo munkanapot, marcius 16-ot dobta ki

a marcius 2-i felmondas minden jozan szamitas szerint aprilis 1-jei megszunest jelent, igy legfeljebb 1 nap szamlavezetest kell kifizetni

(#13034) RR-13 válasza dptrsk (#13032) üzenetére


RR-13
őstag

Ja igen azt nem is néztem, hogy milyen napra esett... :U

(#13035) RR-13 válasza pictigjis (#13033) üzenetére


RR-13
őstag

Köszi, eddig nem is figyeltem, hogy majd a felmondás vége milyen napokra eshet.. elég volt ez a 2 napos káosz ezzel kapcsolatban, lefárasztott rendesen :(((

És igen az tényleg 1 nap csak, és akkor max 1 napot kell fizetni az kb 75 Ft :D Annyit kibírok, hogy megszabaduljak tőlük... :C

(#13036) windlord válasza RR-13 (#13035) üzenetére


windlord
őstag

Tehat akkor marc 2 a felmondas ideje?

Mikor legyen rajta az utolso 150k utalas?

(#13037) RR-13 válasza windlord (#13036) üzenetére


RR-13
őstag

Igen Március 02. :K
A napokban bármikor, és kb. még ebben a hónapban nullázd is le, én pl. max 100 Ft-ot hagyok rajta, vagy majd kp-ben befizetem ott :K

[ Szerkesztve ]

(#13038) axioma válasza RR-13 (#13023) üzenetére


axioma
veterán

Ez nem szol arrol hogy mekkora a minimalis egyseg, ilyen alapon oraban is lehetne merni... mind1 oruljunk hogy napokra ara'nyositjak.

[ Szerkesztve ]

(#13039) RR-13 válasza axioma (#13038) üzenetére


RR-13
őstag

Az éves kártyadíj is azonos elszámolás alapján történik (kellene történnie), mint a számlavezetés pl. ebben a hsz-ben a számlavezetési díj arányosan van számolva.

A bankkártyára is az a helyes elszámolás, ha napokra bontva, arányosan számolják ki a kártya éves díját, ha a kártya megszüntetésre került.

Megköszönném, ha nem kellene minden egyes mondatomat alátámasztani!

[ Szerkesztve ]

(#13040) pictigjis válasza RR-13 (#13039) üzenetére


pictigjis
senior tag

a másik fórumon azt írta valaki, hogy az ersténél nem előre, hanem utólag fizetős a kártyadíj, ezért nem jár vissza belőle semmi. ennek most nem néztem utána a számlatörténetben

(#13041) RR-13 válasza pictigjis (#13040) üzenetére


RR-13
őstag

Igen ez is egy káosz..., de a kibocsátási díj is éves díjnak számítana, de az Erste ezt valóban megkavarta :(((

A BB-nál visszakaptuk a társkártya arányos éves díját, amit előre terheltek.
Mindenhol így kellene lennie, de sajnos az Erste nem igazán jól csinálja...

(#13042) Met


Met
nagyúr

CIB bank téma.
Nem követem nyomon a kondíciós változásokat...

Van a havi ingyenes 150k pénzkivét, ez az időszak a hónap első és utolsó napja vagy valamitől (pl. számlanyitás dátuma) számítva 30 nap?
Ebbe a 150k-ba már beletartozik a kártyás vásárlás?
Ki kellene vennem 570k-t, most kiveszem a 150-et, jövő hónapban megint 150-et.
A maradékkal hogy járok jobban? Bankfiókban kivéve vagy automatából.
Illetve mennyi a kezelési költség? Esetleg a Budapestbanknál mennyi ez a díj?

Úgy szeretem hogy a kib@szott fogorvosnál nem lehet kártyával fizetni, vagy előre utalni, csak kp jó neki :W

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#13043) axioma válasza Met (#13042) üzenetére


axioma
veterán

Valoszinuleg nem latod hogy ebbol mennyi - velhetoen 0 - kerul az adobevallasaba... kerj eg.penztar szamlat, maris jo lesz neki utalva... de akinel lehet, kikerulik a papirozast.
Kp-felvet: a cib szamladhoz tartozo kondiciodat megnezheted, de meg mindig igaz, hogy ha van mak szamlad, akkor arrol 3ezrelek max. 6e Ft a felvetel barmikor. Ehhez persze az kell hogy az ne legyen neked messzebb, mint a fiok/automata.

(#13044) Huroq válasza Met (#13042) üzenetére


Huroq
senior tag

Én úgy tudom, hogy hónap első napjától utolsó napjáig veszik figyelembe a limitet.
A kártyás vásárlás nem tartozik bele a KP felvételbe.
270k kivétele mindenképp ATM -ből a legolcsóbb. Jelenleg a KP felvétel díja összegtől függetlenűl 772 Ft. (MC Gold kártyánál csak 332 Ft)

(#13045) pictigjis válasza axioma (#13043) üzenetére


pictigjis
senior tag

nem biztos, hogy így van. sokáig a miénknél is csak kp-val lehetett fizetni, de a számlákat minden munkanap végén legenerálták (már rég lebukott volna, ha nem így lenne), utólag el lehetett kérni. egyszer fel is hívtak, hogy melyik címet írják rá, mert hirtelen kettőt találtak

[ Szerkesztve ]

(#13046) axioma válasza pictigjis (#13045) üzenetére


axioma
veterán

Nem biztos, valoban. Es valamennyit tuti mindenhol legeneralnak, anelkul bukta. De nekem mindig buzlik ha sok penzt es csak kp-ben akarnak elfogadni, utalva nem (a kartyaelfogadas mas kerdes, az mar lehet nem mege'ros koltsegtetel).

(#13047) Jim74 válasza Met (#13042) üzenetére


Jim74
nagyúr

Keress Unicredit automatát, azok elvileg kiadnak egyben 1 millió Ft-ot, így egy felvéttel, 770 Ft költséggel ki tudod venni a pénzt.

(#13048) RR-13


RR-13
őstag

Voltam ma a Westend Erste fiókban! Kértem felmondási záró kalkulációt! 2387 Ft-ot kellett volna fizetnem a februári vagy a márciusi számlavezetési díjra. Az ügyintéző nem tudta hogy melyikre vonatkozik. Az ehavi 1300 Ft felgyűlt utalási tranzakciós díjat nem kellett volna kifizetnem mert érzékelte a rendszer a díjmentes utalási feltétel meglétét! Na én most már semmit nem értek, hogy mit hogy csinálnak! :/

[ Szerkesztve ]

(#13049) pictigjis válasza RR-13 (#13048) üzenetére


pictigjis
senior tag

30 napos felmondassal szamolva + hetvege marcius 23-an szunt volna igy meg a szamlad, az 23 nap szamlavezetesi dij minimum + a hulyesegeik, ahogy szamolnak

a szabaly az, hogy a felmondast koveto honap torthavijat kell kifizetni. tartsd magad a marcius 2-hoz :)

(amugy siman lehet, hogy hulyeseget mondott, amig a felgyult ize nem 0, azt valoszinuleg fizetni kell. masik kolleganal sem jott ki sehogy sem a matek, ez a szamla egy agybaj ebbol a szempontbol)

[ Szerkesztve ]

(#13050) eastsider


eastsider
nagyúr

Írtam panaszt, de azt írták, hogy nem fognak semmit fizetni, nem követtek el hibát. Nem vizsgálnak kedvezményes számlavezetést a felmondási időre ...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.