Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7551) tibbike01 válasza amdk7 (#7549) üzenetére


tibbike01
őstag

Kipróbáltam a kalkulátort és minden esetben a Fundamenta tűnt a legjobb választásnak pláne, ha utána hitelt is szeretnék felvenni.

(#7552) grabber


grabber
addikt

A PayWave miért nem működik a MÁV automatáknál? Paypassal nem volt gondom,de ezzel nem akar működni. Olvastam,hogy kompatibilisek egymással csak egy szoftver frissítés kéne az automatáknál,de ezt ennyi idő alatt sem tudták megtenni?

(#7553) Met válasza Met (#7528) üzenetére


Met
nagyúr

OTP Maestro, chip-es, paypass-os (ha a wifi jel azt jelenti)
Elvileg akkor ez alkalmas lehet bankautomatás pénzfelvételre is?
Egyszerűbb lenne az életem (sorban állni, rettegni hogy úgy írjak alá ahogy x évvel ezelőtt éppen akkor aláírtam stb.) viszont elcseszni sem akarom a kártyát.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#7554) cocka válasza grabber (#7552) üzenetére


cocka
veterán

Ha neten veszed a jegyet és az eticketes automatához mész, az a helyszínen már nem kér bankkártyát, csak a kódot kell bepötyögni. Az nem opció?

[ Szerkesztve ]

(#7555) dptrsk válasza Met (#7553) üzenetére


dptrsk
addikt

Tudsz vele ATMből pénzt felvenni.

Ezek a kártyák általában 3 3vig érvényesek.
Ha lejárt, akkor nem fog adni azt ATM pénzt.

[ Szerkesztve ]

(#7556) grabber válasza cocka (#7554) üzenetére


grabber
addikt

Meg tudom oldani,csak azert van az érintés nélküli technológia hogy egyszerűbb legyen a vásárlás. Ha nem működik akkor nem ér semmit.
Le lehet húzni a kártyát is,csak ahhoz ki kell venni a pénztárcából a kártyát,le kell húzni és még pin kód is kell. Míg paywave'vel csak odaérintem a pénztárcám és már megy is.

(#7557) nimfas válasza grabber (#7556) üzenetére


nimfas
addikt

Egészen 5eFt-ig... utána kódot is kell írni.
Ha jól tudom.

(#7558) grabber válasza nimfas (#7557) üzenetére


grabber
addikt

Igen addig.

(#7559) cocka válasza nimfas (#7557) üzenetére


cocka
veterán

Beleértve a napi paypassos limitet is. :)

(#7560) amdk7 válasza mazsi (#7550) üzenetére


amdk7
aktív tag

Én Fundánál nyitottam, ~4 éve, de hitelt is vettem fel rögtön náluk, nekem az volt a legjobb megoldás.
Tavaly év végén Erste 149-es volt a legjobb. (20k-s befizetés, legrövidebb megtakarítási időszak)

tibbike01:
Azt azért ne felejtsd el nézni, hogy különböző hosszúságú időszakra nyújtják az LTP-ket a pénzszolgáltatók.
Lehet, hogy a Funda van felül, de sorba lehet rendezni THM vagy EBKM alapján is a táblázatot. Vagy egyszerűen csak kiszámolni, hogy X befizetett összegre kapok Y/teljes futamidő. Illetve kérdés, hogy emellett van-e még számlanyitási díj...

Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)

(#7561) axioma válasza amdk7 (#7560) üzenetére


axioma
veterán

<sohaj...>

(#7562) amdk7 válasza axioma (#7561) üzenetére


amdk7
aktív tag

@ axioma: Rosszul fogalmaztam? :F

Ez meg most jött:
-meg is nézem ha hazaérek, hogy vajon mi hiányzik a levélpapírról. :)

"Kedves Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy technikai hiba miatt a Takarékszámla havi egyenlegértesítők nem Cetelem arculati elemeit tartalmazó levélpapíron kerültek kiküldésre. Az egyenlegértesítőn szereplő adatok helyesek.

Az esetleges kellemetlenségekért elnézését kérjük!

Üdvözlettel
Cetelem"

Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)

(#7563) axioma válasza amdk7 (#7562) üzenetére


axioma
veterán

Bocs, reggel nem volt energiam leirni. Szoval az EBKM az tartalmazza a teljes (de nyilvan tisztan penzugyi) koltseg- es bevetelelemeket. A nyitasi dijnak benne KELL lennie. A havidijnak is.
Szoval azon felul mar csak a szubjektiv elemek vannak (hany ev mulva kell, mennyire kell a hitele stb.)
Az EBKM az a teljes cashflow belso megterulesi rataja, ha hivataloskodni akarunk.

(#7564) eastsider válasza amdk7 (#7562) üzenetére


eastsider
nagyúr

nekem nem tűnt fel semmi, bár nem hasonlítgattam

(#7565) amdk7 válasza eastsider (#7564) üzenetére


amdk7
aktív tag

Nos én megnéztem, egy egyszerű A/4-es lapra lett kinyomtatva a számlakivonat.
Nincs rajta a kis Cetelem (emberke) grafika.
Mondjuk addig amíg nem írtak, nekem sem hiányzott. :D

Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)

(#7566) eastsider válasza amdk7 (#7565) üzenetére


eastsider
nagyúr

meg nem volt szep szines tablazat sem

(#7567) nimfas válasza amdk7 (#7565) üzenetére


nimfas
addikt

Fene bánja, nekem ugyan kicsit fura volt a papír ami jött. De nem foglalkoztam vele :)
Szerintem mindenkinek a millák hiányoznának róla, nem a zöld logós emberke ;]

(#7569) basaharc502


basaharc502
aktív tag

Sziasztok!

Régóta érdekel a téma, de most szánom rá magam a kérdés feltevésére: Hogyan lehetséges az, hogy a bankok mindenféle biztonsági intézkedéseket tesznek, hogy megóvják számlánkat, pénzünket az illetéktelen kezektől, de mégis a netes vásárlásra alkalmas bankkártyák gyakorlatilag mintha a tolvajoknak lettek volna kitalálva.
Az oké, hogy készpénzfelvételnél adott egy pin kód, amit csak te tudsz, az is oké, ha netbankon keresztül utalsz, akkor telefonon küld egy ellenőrző/beírandó számsort, így ha valaki a netbankos jelszavad megszerzi akkor se tud a pénzeddel mit kezdeni.
Azt viszont nem értem, hogy pl. egy mastercard kártyán hogyan lehet az, hogy minden infó rajta van, ami internetes vásárláshoz kell és nincsen semmilyen biztonsági lépés, amit csak én ismerhetek, mint a fenti esetekben???
Ha a kártyámat elhagyom/ellopják vígan tudnak vele vásárolni, de elég ha egy szemfüles pénztáros megjegyzi a rajta lévő adatokat és a kártya fizikai jelenléte nélkül is tud vásárlást kezdeményezni.

Kérdésem az, hogy hogyan tudnám kivédeni ezt a dolgot? Szedjem/kaparjam le a kártya hátulján lévő cv kódot? Ezzel nem rongálom meg a bank tulajdonát?

(#7570) grabber válasza basaharc502 (#7569) üzenetére


grabber
addikt

Hello. Láttam erre egy olyan megoldást a K&H banknál,hogy minden egyes netes vásárlás után kapsz egy sms-ben egy kódot. Amíg azt nem ütöd be a vásárlás után a abba az ablakba amit neked automatikusan feldob addig nem engedélyezi az összeg levonását. Szerintem te ezt a funkciót hiányolod.
Másik letörlöd a CVC kódot,de egy keylogger programmal ha valaki egyszer megszerezte azt amit beütöttél omnantól kezdve bármikor fizethet a kártyád adataiddal.

(#7571) basaharc502 válasza grabber (#7570) üzenetére


basaharc502
aktív tag

Igen, valami ilyesmit hiányolok, valami olyasmi megoldást mint pl a steam-nél...hogy legalább a telefonon erősítsem meg a vásárlási szándékomat. Unicreditnél szétnézek van-e valami ilyesmi funkció...

(#7572) Huroq válasza basaharc502 (#7569) üzenetére


Huroq
senior tag

Ilyen szolgáltatás az Erste Banknál is van, bár feltételekhez kötött és a kereskedőnek regisztrálva kell lennie.

Az internetes vásárlás biztonsága

"Amennyiben Ön rendelkezik Maestro / MasterCard bankkártyájához Internetes Vásárlás Ellenőrző SMS kóddal, valamint az internetes elfogadó hely regisztrálva van a kártyatársaságnál (fenti logó alapján),úgy a bankkártya adatainak megadását követően az alábbiakkal egészül ki a vásárlási folyamat:

- A bankkártya adatok megadása után megjelenik egy képernyő, amely tartalmazza a tranzakció adatait és egy beviteli mezőt, amelynek megnevezése: „SecureCode”
- Fenti képernyő megjelenésével egyidőben a Kártyabirtokos mobiltelefonjára, SMS-ben kap egy tranzakció megerősítő, egyedi kódot.
- Az SMS-ben megküldésre kerülnek a tranzakció adatai (kártya típusa, vásárlás ideje óra-perc pontossággal, vásárlás összege a vásárlás devizanemében), amelyeknek meg kell egyezni a képernyőn szereplő tranzakciós adatokkal.
- Amennyiben a képernyőn megjelenő tranzakciós adatok és az SMS-ben megküldött tranzakciós adatok megegyeznek, az SMS-ben megküldött, egyedi kódot kell megadni a képernyő „SecureCode” megnevezésű mezőjében. A vásárlás csak ezen kód megadásával lehet sikeres.
- Az Internetes Vásárlás Ellenőrző SMS kód szolgáltatást igényelheti bármely Erste bankfiókban, valamint TeleBankon keresztül."

(#7573) eastsider válasza Huroq (#7572) üzenetére


eastsider
nagyúr

ez vajon ingyenes lehet?

(#7574) Huroq válasza eastsider (#7573) üzenetére


Huroq
senior tag

Nekem eddig egyszer jött ilyen SMS az is a HU-GO rendszerében történő vásárlás megerősítése miatt, de én külön nem kértem ezt a szolgáltatást és nem is vontak eddig semmi extra díjat a számlámról.

(#7575) axioma válasza basaharc502 (#7569) üzenetére


axioma
veterán

Egyreszt utolag is megreklamalhatod a tranzakciot. Mivel nehez olyan szolgaltatast rendelni, ami nem jut el a cimzetthez hogy elvezhesse, ezert ilyenkor azert ki tudjak deriteni, hogy te voltal vagy sem.
Masreszt kis osszegekkel csalast nem erdemes kezdeni, nagy osszegekre meg egyreszt ott a limit, masreszt meg a bank azokra igen jo mintaillesztest csinal, es ha szokatlant tapasztalnak, ok maguk hivnak fel.
Harmadreszt nem jo felni... hasznald a kartyad elonyeit, es legy kelloen ovatos, akkor mindent megtettel az ugy erdekeben. Gondolj arra, hogy ha igen kicsi valoszinuseggel beutne valami, megis, egy kartyan levo valahany nulla vegu penzosszeg elvesztese meger annyit, hogy evtizedekig idegeskedj? Persze nem jo dolog, de hosszutavon nem sok minden mulik rajta (na igen, ha olyan limit van ami a te hasznalatoddal szukseges, azaz van hogy annyit koltesz, akkor mar eleve nem egy olyan kilengest okoz).
Szerintem.

(#7576) #41133696 válasza #41133696 (#7568) üzenetére


#41133696
törölt tag

Csak kénytelen voltam feltelepíteni a JAVA-t - abból legalább a 64-bitest -, mert a mélyen tisztelt NAV-nak a negyedéves bevételek miatt - adózás - kinyomtatott bankszámla kivonatot csak így tudtam megoldani. Pedig jó lett volna, ha a mobilos applikáció lementi PDF-be, aztán OneDrive-on keresztül felszinkronizálom PC-re, és onnan nyomtatom.

[ Szerkesztve ]

(#7577) Hintalow válasza basaharc502 (#7569) üzenetére


Hintalow
senior tag

Pár választ már írtak, de a lényeg:
- van erre biztonsági megoldás, a fentebb írt securecode pl. de ahhoz hozzá kell igazítani a rendszert, az elfogadónak is támogatni kell stb .
- az eladók nem fogják csak úgy lenézni az adatokat, mert kicsit könnyen visszakövethető a neten, hogy ki mit vett, tuti lebukás, aki nagyobb tétben próbálkozna ilyennel, inkább veszi gombokárt egy stóc hitelkártya adatot a világ túlsó feléről a net sötétebbik felén, azzal kicsi a lebukás esélye

- egész egyszerűen a bankoknak nem éri meg bizonyos szinten túl extra pénzeket tolni az ilyen irányú védelembe, mert soha nem jönne vissza az ára (hány ügyfél választ aszerint bankot, hogy ott a legeslegbiztonságosabb az online vásárlás? :) )
inkább kicsengetik azt az évi pártíz millát kártérítésre, és jóidő.

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#7578) Gedeon31


Gedeon31
addikt

Nálam rendszerhibát ír a CIB bank mobil alkalmazása.

(#7579) Land


Land
veterán

Mivel megszűnt az Axa bank, azért OTP-s lettem. Azt a számlát már nem használom. Anno ibanq-ot használtam Axásként, de az már nem működik. A leírás alapján az OTP küldött erről levelet, de már nincs meg. Hogyan tudok az OTP netbankomba belépni, már ha automatikusan lett nekem olyanom? Be kell mennem egy OTP-be? Holnap mennénk lakáshitelt intézni, de így nem fogom tudni kinyomtatni a régebbi bankszámlakivonataimat... :(

Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive

(#7580) Gedeon31 válasza Gedeon31 (#7578) üzenetére


Gedeon31
addikt

Már működik.

(#7581) amdk7 válasza Land (#7579) üzenetére


amdk7
aktív tag

Nekem anno az OTP az AXA-nál regisztrált telefonszámomra küldte az OTP a belépő kódot (felhasználónév; jelszó). Ezt még a tényleges váltás - átruházás előtt.

Ha megvannak a régi sms-eid és azzal a számmal voltál regisztrálva az AXA-nál, akkor meg tudod keresni. Minden más esetben (szerintem) a bankfiókban tudnak személyes azonosítást követően segíteni.

Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)

(#7582) dptrsk válasza Land (#7579) üzenetére


dptrsk
addikt

Nem AXA->OTP ügyfél vagyok, de gondolom a levélben, amit kaptál benne volt az OTP HAZ azonosító és kezdei jelszó.

Azokkal+számlaszám tudsz belépni a netbankba.

Ha ezek az adatok nincsenek meg, akkor bemész egy fiókba, ott kiadják ezeket az adatokat.
+ hiteles számlakivonatot is tudsz kérni, van ahol nem fogadják el az általad nyomtatottat.

(#7583) KisTücsök


KisTücsök
addikt

Sziasztok!

Szeretnék egy számlát csináltatni magamnak. Még nem dolgozom, szóval havi állandó nem biztos, hogy menne rá. Ettől is fogva minél olcsóbb a havidíja, annál jobb. :D Nem tudom, ezek hogy működnek.

Netes vásárláshoz, ahol nincs paypal, dombornyomott kártya kell, ha jól tudom. Ez esetben azt tudjak igényelni. Pár ismerősöm Raiffeisennél van, az milyen?

(#7584) dptrsk válasza KisTücsök (#7583) üzenetére


dptrsk
addikt

"Netes vásárláshoz, ahol nincs paypal, dombornyomott kártya kell, ha jól tudom. "
Nem jól tudod, nem kell dombornyomott, ha nincs paypal. Legalábbis nekem még nem volt fizetési gondom vésett kártyával se.

Rafi:
Vagy bevállalsz, havi 50.000 forint költést, s akkor 0 forint a számlavezetés(amúgy 1286/hó)
Vésett kártya:3978/év
dombornyomott kártya:5972/év

vagy 598/hó és nincs feltétel, ha jól olvasom a kártyás vásárlás díja 0,3%.
Vésett kártya: 3081/év
dombornyomott kártya:5075/év

Én a GránitBankot javaslom, ha a költség minimalizálás a lényeg és nem fontos a sok bankfiók(kp befizetés miatt).

Digitális számla:
számlavezetés: ingyenes
Vésett kártyával: 3090/év
dombornyomott kártyával: 6990/év
Semmi feltétel nincs.

[ Szerkesztve ]

(#7585) grabber válasza KisTücsök (#7583) üzenetére


grabber
addikt

Maestro kártya nem jó sok helyen netes vásárlásnál,azt kerüld akkor.

(#7586) KisTücsök


KisTücsök
addikt

Köszi a tippeket! :R

És MasterCard vagy Visa? Vagy mindegy?

(#7588) grabber válasza KisTücsök (#7586) üzenetére


grabber
addikt

Igazából szerintem manapság már mindegy. Mastercard(euro) európai,Visa amerikai(usd).De sok különbség nem nagyon van. Visa electronnal nekem sose volt gondom. Mastercard Paypass több helyen működik.

(#7589) Cyrin


Cyrin
addikt

legfeljebb az nem mindegy pl forintszámla esetén, euróban történő vásárlásnál, ha a visa dollár elszámolású, akkor kétszer vált, mire beterhel (eur-usd-ft). én szívtam meg vele.

(#7590) axioma válasza Cyrin (#7589) üzenetére


axioma
veterán

Mostansag? Regen volt ezzel szivas, de mintha manapsag Europan belul a Visa kartyak is euroban szamolnanak el.
Masreszt meg sztem a szumma %-os kulonbseg a lenyeg, lehet hogy nem valtjak ketszer, de olyan marzs van a banknal, hogy tobbe jon ki...

(#7591) Cyrin válasza axioma (#7590) üzenetére


Cyrin
addikt

ez lehet, én kb 2 éve szívtam ezzel

(#7592) axioma válasza Cyrin (#7591) üzenetére


axioma
veterán

Az nekem me'g mostansag, en 5+ eve gondoltam. Akkor csak az en kornyezetemben levo esetekben volt olyan kartya, ami "normalisabban" mukodott, tobbszor kiderult hogy nem egyseges a bankoknal minden ezekben a temakban.

(#7593) cocka válasza axioma (#7590) üzenetére


cocka
veterán

Hát anno volt úgy, hogy idegen deviza esetén:

Visa: GBP->USD->HUF
MC: GBP->EUR->HUF

dollár esetén:

Visa: USD->HUF
MC: USD->EUR->HUF

euró esetén:

Visa: EUR->USD->HUF
MC: EUR->HUF

Aztán ezt megváltoztatták úgy, hogy elvileg már mindkettő kombó USD és EUR alapú. De már e téren is megy a kavarás ezerrel, mert régen még a fentiek alapján egyértelmű volt. Most meg már mintha a Visa lenne inkább euró alapú. Franc se érti ezt. Nem tudom miért nem lehet kombinált alapú, de akkor is felmerül a kérdés, hogy idegen deviza esetén (azaz nem EUR és nem USD és persz nem HUF) mi a fenére váltson. Azt mondjuk észrevettem, hogy az euró alapú váltással rosszabbul lehet járni.

(#7594) Hintalow válasza cocka (#7593) üzenetére


Hintalow
senior tag

Ez összetett kérdés, a bankok külön szerződnek a kártyacégekkel, ebben sokszor szerepet játszik, hogy az anyabank hogy van szerződve.
Ezt teljes bizonyossággal csak az ászf-ből / ügyfélszolgálattól lehet megtudni.
Rafinál tudom biztosra, hogy tökmindegy a kártyatipus, eurós költésnél euróban, minden más devizánál dollárban számolnak el.

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#7595) cocka válasza Hintalow (#7594) üzenetére


cocka
veterán

Aha, én úgy tudom, hogy a legkönnyebben csak a K&H-nak és CIB-nek a díjszabásából lehet megtudni, hogy egyes kártyatípusoknál hogy történik a konverzió. A többi banknál esélyed sincs megtudni vagy csak én vagyok túl balfék, de ha a K&H-ét megtaláltam, akkor talán annyira mégsem vagyok idióta.

(#7596) Cyrin válasza cocka (#7595) üzenetére


Cyrin
addikt

nekem se sikerült megtalálni az Erste honlapján.

(#7597) cocka válasza Cyrin (#7596) üzenetére


cocka
veterán

Mert kutya kötelességük lenne ezt a bankkártyákra vonatkozó díjszabásban feltüntetni vagy minimum az ászfben.

(#7598) odrif


odrif
MODERÁTOR

Kíváncsi leszek az Erstére mit fejleszt 3 napig.

20 éve a Prohardveren

(#7599) albiosz válasza odrif (#7598) üzenetére


albiosz
őstag

Citi lakossági ügyfeleket viszi csak át a saját rendszeribe.

(#7600) KMT válasza odrif (#7598) üzenetére


KMT
addikt

Azt nem tudom, de kíváncsi leszek, hogy mikor érünk el oda, hogy hozamplázán az sms-ben kapott jelszót enterrel is be lehessen vinni, ne csak kattintással működjön a gomb... :U

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.