Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8901) zümzümm válasza KTU (#8892) üzenetére


zümzümm
senior tag

Nálam is kb ez a szitu. Csak az én esetemben a Jófogás kéri a kártya adatokat. Kártya száma, lejárat CV kód, kártyán szereplő név. Előresorolást "kell" vásárolnom hogy aktiválhassam a lejr hirdetést, és csak kártyával vagy Barionnal tudok fizetni. Barion nincsen, szóval marad a kártya. De én sem merem megadni. Irtam is a topikban ezzel kapcsolatban és kérdeztem hogy ez mennyire biztonságos dolog, de sajnos senki sem reagált.
Szóval akkor a Jófogásnál sem biztposnágos a kártyás vásárlás? Amugy nem irányit át a bankom oldalára. Érdekes hogy amikor az AYCM sportkártyámat fizetem online a kártyámmal, akkor átirányit az OTP oldalára. De a jófogás nem.

(#8902) KTU válasza zümzümm (#8901) üzenetére


KTU
addikt

Vásárláskor amelyik cégnél fizetsz, a cégnek kell átirányítani a vele szerződésben álló bank vagy fizetési szolgáltató oldalára.
Én csak akkor fizetek ha ismert, nagy bank vagy fizetési szolgáltató oldalára visz.

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#8903) zümzümm válasza KTU (#8902) üzenetére


zümzümm
senior tag

Rosszul írtam... Szóval a FIZETÉSre kattintva, nem marad a Jófogás oldalán, hanem a BARION oldalára visz. Ott pedig lehet választani a Barion Tárca és Bankkártya fizetés között.
Szóval igy hogy átvisz a BARION oldalára, már megbizhatónak mondható? Kb olyan mint ha az OTP oldalára vinne fizetéskor?

(#8904) KTU válasza zümzümm (#8903) üzenetére


KTU
addikt

Barion OK
Régebben mobilfizetéssel indult a cég.
Aztán egy cseh befektető fantáziát látott bennük, és elmentek webes fizetés irányba.

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#8905) zümzümm válasza KTU (#8904) üzenetére


zümzümm
senior tag

Megnyugtató. Akkor ha a Jófogás a Barion oldalára visz a fizetéssel, minden ok.
Köszi! :R

(#8906) Orlin


Orlin
addikt

Sziasztok!

Picit off topic,de érdekes lehet.
15 éve rakok Aegon nyugdíjpénztárat.Tavaly jött az értesítő ,hogy mennyi hozam van rajta.Idén gondoltam tető csere lenne és beleinvesztálom ezt az összeget.
Bementem a bankba kikértem a papírokat és hogy ki szeretném venni a teljes hozamot.El is kezdtük intézni,telefonon betelefonáltak a központba és akkor esett le az állam amikor 60 000 kevesebbet mondta mint amennyire számoltam.
Megkérdeztem ez hogy lehet és mondták nagyon rossz év van és zuhannak a megtakarítások mindenki veszt jelenleg.Amerikai válság stb...
És maga a kifizetés is majd 15 nap múlva lesz esedékes,ha minden papír stimmel!
Tudom én voltam naiv,de annyira nem vagyok járatos ebben a témában és rendesen pofára estem most. :Y

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#8907) Orlin


Orlin
addikt

Sziasztok!

Látom offoltam a topikot... :D

Lenne egy kérdésem!Mivel most teljesen bekavart a nyugdíjpénztár kifizetés,gondolkodtam személyi kölcsönön.Átmeneti megoldás lenne és nem óriási összeg 500 000 ft.
És mivel nagyon nem vagyok hitel párti kérdésem lenne ennél is van végtörlesztés?
Nem szeretném majd évekig fizetni.Keresgéltem a neten,de konkrétan erre nem találtam semmit.
Erste banknál vagyok.
Köszönöm!

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#8908) .tnm válasza Orlin (#8907) üzenetére


.tnm
addikt

Gyakorlatilag kell lennie, ha máshogy nem a szerződés felmondásával. A kérdés inkább az, hogy mi ennek a díja (mellesleg ha pont ezt megkeresed a hirdetményeben, akkor az egyben meg is válaszolja, hogy van-e.)
[Lehet előtörlesztésről beszélnek csak, de ugye ha mindent előtörlesztesz, akkor kamatokat úgy se szedhetnek. (Persze más költség még lehet, pl. kezelési, számlamegszüntetési).]

Jótanács: nagy bankfiókba menjél be, és mindenre, amire rákérdezel és számodra fontos, azt kérd, hogy mutassa is meg a hirdetményben/szerződésben/ÁSZF-ben, mielőtt bármit is aláírnál.

Engem szóban megpróbáltak átverni. (Olyan visszatérítéssel hitegetett, amiről pontosan tudta, hogy nekem nem jár. Szerencsémre a én néztem a banki hirdetést/hirdetményt is és rosszul tudta; de ha az ügyintéző tudatállapotán múlt volna, akkor simán átvág ~200ezer Ft-tal.) [Ez a Corvin negyedi Erste fiók volt, de korábban is volt vagy 3 dolog, amit nem tudtak, vagy nem jól tudtak.]

[ Szerkesztve ]

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#8909) Huroq


Huroq
senior tag

Ma Simple -el fizettem a postán a csomagfeladásért.
Első furcsaság az volt, hogy 5400 Ft -nál PIN -t kért, pedig nem kellett volna.
A második, hogy aláírást is kért a végén a POS bizonylatra.
Most ez így normális? :) Ilyennel még sosem találkoztam.

(#8910) cocka válasza Huroq (#8909) üzenetére


cocka
veterán

5000 felett mindenképpen kell PIN. Aláírás meg opcionális. Ha kell PIN, akkor nem kötelező aláírás, csak egy plusz biztosíték. Régebben a dombornyomottaknál csak aláírást kértek, a lényeg az, hogy a kettő közül valamelyik legalább legyen 5000 felett.

(#8911) Huroq válasza cocka (#8910) üzenetére


Huroq
senior tag

A Simple mobilfizetésnél ujjlenyomat azonosítás után fizethethetsz te 200 000 Ft -ot is akkor se kèr PIN -t, csak a nagyon régi termináloknál. Ez nem az volt, tehát PIN se kellett volna nem hogy aláírás. Itt valami nagyon meg lett kavarva.

(#8912) cocka válasza Huroq (#8911) üzenetére


cocka
veterán

Ja bocsánat, nem tudtam, hogy ilyen okostelefonos idiotizmusról van szó. Aztán már annyi helyen lesz társítva a bankkártyád, hogy lassan már a kulcsaiddal is fizethetsz.

(#8913) Huroq válasza cocka (#8912) üzenetére


Huroq
senior tag

Az idiotizmus áldozata vagyok. Érdekes megközelítés, de legyen.

(#8914) kleinguru


kleinguru
addikt

Sziasztok!

Erste Privilegium L folyószámlám van.

Nagyon zavar a bank mobil alkalmazása, ami miatt feltettem a következő kérdéseket, amikre elég biztató válaszokat is kaptam. Gondoltam megosztom veletek is, hátha nem csak engem idegesít a dolog.

Mikor lesz már látható egy foglalt tételnél, hogy mihez/kihez kapcsolódik, ki vonta le?
A zárolt tételek részleteinek megjelenítését fontosnak tartjuk. Rendszermódosítások/paraméterezések szükségesek. Ez irányú fejlesztéseket megvizsgáljuk.

Mikor fogják (egyáltalán tervben van-e) a push értesítések integrálása a rendszerbe?
Push értesítések bevezetését jövő évre tervezzük. Első körben authorizációs, majd pedig tranzakciók utáni értesítésekhez.

Az alkalmazásba mikortól lehet majd ujjlenyomattal belépni?
Az ujjlenyomatos bejelentkezés fejlesztése elkészült. Hamarosan elérhető lesz az Erste MobilBankban.

Nem tudom, hogy mit jelent a hamarosan, de remélem még a nyáron. Bár ha a fejlesztés készült csak el és még tesztelni is kell, akkor simán lehet, hogy csak ősz lesz belőle.

[ Szerkesztve ]

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#8916) #07746304 válasza #07746304 (#8915) üzenetére


#07746304
törölt tag

(#8917) #07746304 válasza #07746304 (#8916) üzenetére


#07746304
törölt tag

Nos, az itt látható kitakart részek:

nem volt a videó első részének legvégén kitakarva. A CIB-et felhívtam, hogy jelent e gondot, azt mondták, hogy nem mert CVC nélkül semmire sem megy. Az azonosító meg csak arra való, hogy a bank felől egy visszajelzés, hogy aktiválva van.

(#8918) cocka válasza #07746304 (#8917) üzenetére


cocka
veterán

Ja neked még csak most jött meg az új kártya? Felhívnám a figyelmed, hogy bizonyos kereskedők payWAVE-es fizetés esetén nem hajlandóak a fizetés után 1-2 perccel az elköltött összeget a számlán zárolni, következésképp az kb. 3-4 napig a könyvelés pillanatáig költhető marad. + a kártyatörténetbe sem kerülnek be az ilyen tranzakciók.

Szóval csak módjával paypasszozzál. ;) Miután kitapasztaltad melyik az, amelyik nem hajlandó zárolni, egyszerűen kérj pin kódos fizetést. Legalábbis én ezt tettem.

(#8919) albiosz válasza cocka (#8912) üzenetére


albiosz
őstag

Szerintem is fizessünk újra arannyal és sóval, az visz előre. Oh wait...

(#8920) cocka válasza albiosz (#8919) üzenetére


cocka
veterán

OK, akkor aki a CIB-nél van és szereti a meglepetéseket, továbbá szereti, ha soha nem tudja a valós számlaegyenlegét, csak úgy kb., az bátran contactlessezzen. Aztán majd jönnek a meglepetések. :P

(#8921) #07746304 válasza cocka (#8918) üzenetére


#07746304
törölt tag

Igen, még csak most :)

(#8922) odrif válasza kleinguru (#8914) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Ha jól emlékszem akkor ennek a számlának és kondícióinak sokáig nem lehet örülni (2019. május)-talán

20 éve a Prohardveren

(#8923) cocka válasza albiosz (#8919) üzenetére


cocka
veterán

Remek, tehát te minden újítást fenntartások és kételyek nélkül hűbelebalázs módjára elfogadsz, hogy biztos jó lesz, majd megszokjuk? Hol tartana az emberiség, ha mindenki így gondolkodott volna, hisz a Föld is lapos. :C

Azért, mert valami újdonság nem jelenti azt, hogy nincsenek negatívumai.

(#8924) Huroq válasza cocka (#8923) üzenetére


Huroq
senior tag

Azért az NFC -s mobilfizetés nem tegnap jött ki. Komolyan érdekelne, hogy milyen negatív tulajdonsága vagy hátulütője van ennek a fizetési módnak. A biztonsági szintje megegyezik a sima Paypass -os kártyáéval, ha pedig ujjlenyomat azonosítás is be van állítva hozzá, akkor még feljebb is van ez a szint.

(#8925) albiosz válasza cocka (#8923) üzenetére


albiosz
őstag

erikviking leírta utánadad, amit gondolok erről. Ez egy szimpatikus technólógia, biztonság tekintetében pedig az ujjlenyomat miatt még jobb is. Visszaélés lehetősége nagyjából nulla, ha ellopják a telefont.

(#8926) kleinguru válasza odrif (#8922) üzenetére


kleinguru
addikt

Igen, de ez még bő félév.

Ahogyan anno volt az Ella banknál király számla (ekkor kezdtem el bankolni), aztán Axa, most Erste (az Otp-s rémálom után) ugyan így lesz megint egy legjobb.

Ha bankot kell váltani, akkor váltunk :K

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#8927) polonic


polonic
félisten

Ha a UPC előfizetésem lemondom, attól megmarad a UPC hitelkártya?
Nem ellenőrizgeti a BB, hogy előfizető vagyok? Csak az igénylésnél kellett bizonyítani?

(#8928) albiosz válasza polonic (#8927) üzenetére


albiosz
őstag

Úgy tudom csak igényléskor kell előfizetőnek lenni. Többen kötöttek mobilt csak a kártya miatt és amikor megkapták le is mondták az előfizetést.

(#8929) nimfas válasza kleinguru (#8926) üzenetére


nimfas
addikt

Nekem is Erste Privilegium számlám van, néztél már ki valami utód számlát? Vagy úgy vagy vele hogy még ráér?

Előtte Budapest Bank volt, de egyszer csak "technikai" okból megszüntették azt a típusú számlát. :W

(#8930) odrif válasza nimfas (#8929) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Bár a kérdés nem nekem szólt, és egy cipőben is járunk.
Nekem a Gránit Bajnok Plusz a kinézett következő számla.

20 éve a Prohardveren

(#8931) nimfas válasza odrif (#8930) üzenetére


nimfas
addikt

Köszi....

Nem lenne rossz, "280eFt utalás, vagy min. 150eFt állandó egyenleg."

Egy bajom van vele, hogy Siófokon lakom és a környéken nincs fiók, így a kp befizetés a számlára ki van lőve.
Raiffaisen volt de bezárt az itteni fiók, legközelebb Székesfehérvár (50km kb)

(#8932) albiosz válasza nimfas (#8931) üzenetére


albiosz
őstag

Nem tudom más bank csinálja-e, de anno a Citinél lehetett kérni csekket és azon lehetett befizetni folyószámlára is. Egy kérdést megérhet esetleg a kinézett bank(ok)nál.

(#8933) kleinguru válasza nimfas (#8929) üzenetére


kleinguru
addikt

Szerintem elég sok embernek van ilyen számlája, rá fognak repülni bankok, mire aktuális lesz a váltás:K

Szóval még ráérek:D

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#8934) Huroq


Huroq
senior tag

Van itt valakinek az átállás óta tapasztalata az MKB -vel kapcsolatban?
Szemezek vele, hogy kipróbálom őket is, de ha csak a nyűg van még vele, akkor tolom a témát egy kicsit későbbre. :)

(#8935) KilgoreTrout válasza Huroq (#8934) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

A netbank nem változott semmit, (azaz de, illetve eltűnt belőle a bankkártyám), fiókokat zárnak be, egyedüliként leállítják a bankot informatikai frissítéshez. Ma voltam bent, tök üres bankfiók, a 2 ügyintézőből az egyik 45 percen keresztül nem tudott kifizetni egy ügyfélnek 60000 forintot, mert valami olyan jóváhagyást kért a rendszer, amivel telefonos segítséggel sem tudott senki sem semmit kezdeni...

Én pont most gondolkodom, hogy inkább átmegyek máshova, emiatt kezdtem olvasni a topicot.

[ Szerkesztve ]

(#8936) Huroq válasza KilgoreTrout (#8935) üzenetére


Huroq
senior tag

Köszi az infókat, akkor felejtős.

(#8937) MiB


MiB
tag

Sziasztok

Erste régi válogatás csomagom van és vállalkozói számlát használok KATA-hoz. Gondoltam ideje körbenézni kicsit hogy milyen kedvezőbb bankszámlák vannak a piacon. Először az erste privilégium L csomagot néztem de az kiderült hogy megszűnt, van még a Smart ami meg elég drága. Így most már ott tartok hogy bankváltásban gondolkodom, mert hiába vagyok több mint 10 éve az Ersténél nem becsülik a hűséget és nincs olyan számlacsomag aminek lenne bizonyos feltétele az ingyenességhez ahogy anno a privilégium L csomag esetében működött.
Ezt néztem ki hirtelen: https://granitbank.hu/lakossag/bankszamlak/granitbajnokplusz
(Mivel nem vagyok ÁFÁ-s ezért lakossági számlám is lehetne jóval kedvezőbb díjazásért ha jól tudom.)

Mennyire jó ez a gránit bank? Milyen rejtett költségek vannak a bajnok plusz csomagban? Net brókerre mennyire jók a díjai? Mennyibe kerül egy dombornyomott bankártya(Mastercard) éves díja(sajnos ezt nem találtam sehol sem)

Esetleg van ennél jobb bank, bankszámla?

Köszönöm

(#8938) denko


denko
senior tag

Sziasztok,

Tudnátok ajánlani olyan bankszámlacsomagot (keresek) ahol ingyenes a készpénz felvétel (havi 150k ami alapból benne van, az nem elég) , illetve ingyenes az átutalás számlák között?

Természetesen tudom hogy meg kell felelni egyéb kondícióknak, illetve általában van havi díja olyan csomagban.

Köszönöm a tippeket!

(#8939) dptrsk válasza denko (#8938) üzenetére


dptrsk
addikt

-

[ Szerkesztve ]

(#8940) nimfas válasza denko (#8938) üzenetére


nimfas
addikt

Erste Privilegium ilyen, csak épp már nem köthető és jövőre lejár az enyém is.

(#8941) kleinguru


kleinguru
addikt

Végre van az Erste mobilbank alkalmazásában biometrikus azonosítás. Tudom tudom firstworldproblem, de annyit könyörögtünk érte, ráadásul megcsinálták, hogy azonnal kódot kelljen csak beírni alkalmazás nyitás után:R

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#8942) Sanyi.mTs válasza kleinguru (#8941) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

Én sajnálom, hogy már nincsenek widgetek. Azzal sok minden átlátható volt a kezdőlapon.
De a kevert PIN padot se tudták megcsinálni.

Push üzenetek tudja már?

(#8943) kleinguru válasza Sanyi.mTs (#8942) üzenetére


kleinguru
addikt

Személy szerint semmire nem használtam (csak egy folyószámlám van náluk). Nekem jobban tetszik így.

Kérdésedre a válasz

Megjegyzem vannak még bajok az alkalmazással:
Nem jelentkeztem ki, mert nem tudom utána bezárni az alkalmazást (iOS) - megjegyzem, inkább így legyen, mint sokáig matekozzon az azonosítással.

Fentiek okán kíváncsi voltam, hogy mi lesz timeout esetén...
Addig még a frissítés műveletet (felfelé lapozás a lista tetején) nem csináltam vígan láttam minden számla előzményt hitelesítés nélkül... (szerintem ez baj, de ezzel is együtt tudok élni).
Majd frissítés után kérte az ujjlenyomat azonosítást, amit megadtam...
várakozás a szerverrre...
majd "Sikertelen bejelentkezés, Központi technikai hiba!" (Ez lehet tényleg szerver hiba)

Aztán az alkalmazás enged rányomni a kijelentkezés gombra 10x is egymás után, míg történik valami...
Ennek hatására feljön 10x a jelkód kérése...

Lesz még mit javítani itt.

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#8944) Orlin


Orlin
addikt

Most áll az Erste Netbank pedig amint nézem reggel 6-ig volt a karbantartás.

[ Szerkesztve ]

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#8945) m0ski


m0ski
aktív tag

Én a frissítés óta iOS-en még nem tudtam elindítani az app-ot. Logo képernyő, fekete, aztán kilép. :(((

(#8946) Oliverda válasza m0ski (#8945) üzenetére


Oliverda
félisten

Töröld le és tedd fel újra.

Egy fokkal jobb lett, de még mindig messze van a jótól...

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#8947) denko válasza nimfas (#8940) üzenetére


denko
senior tag

Ezzel nem megyek sokra ha már ezt sem lehet kérni :D
Valami más tipp?

(#8948) Sanyi.mTs


Sanyi.mTs
addikt

Állítólag van frissebb mobil CIB bank app. Nem enged belépni, azt mondja frissítsek playen keresztül. De playen nincs frissítés. :W

(#8949) Gedeon31 válasza Sanyi.mTs (#8948) üzenetére


Gedeon31
addikt

Jók emlékszem most van karbantartás, pár napja jött róla értesítés :U

(#8950) Gedeon31 válasza Gedeon31 (#8949) üzenetére


Gedeon31
addikt

Úgy látszik végeztek a karbantartással fent van a playen a frissebb verzió és, ahogy ígérték a kinézet is megváltozott.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.