Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7351) odrif válasza nimfas (#7350) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

+1 az Erste-re.

20 éve a Prohardveren

(#7352) Orlin válasza nimfas (#7350) üzenetére


Orlin
addikt

Sziasztok!

Az Erste Privi L nekekm is most szimpatikusnak tűnik.
"Amennyiben a számlára havonta 150.000 Ft jóváírás érkezik legfeljebb két részletben"

Havi fizu jöne rá ami meghaladja ezt így akkor a lentiek mind ingyen lennének.Meg esetleg netes fizetés néha,utalás.A faluban található ATM-ből venném le a fizut.Most OTP-és vagyok,de már régen szeretnék váltani...

havi számlavezetési díj 0 Ft;
netbankon keresztül leadott eseti átutalás, állandó megbízás, illetve csoportos beszedési megbízás is kedvezményes;
korlátlan számú kedvezményes saját ATM-ben végrehajtott készpénzfelévétel

Üdv!

[ Szerkesztve ]

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#7353) nimfas válasza Orlin (#7352) üzenetére


nimfas
addikt

Nekem ezek ingyen vannak nem kedvezményesen, mert az szerintem tartalmazza a tr. adót. Változtak a feltételek?

Továbbá saját Atm-ből ingyenesek korlátlan számban a kp felvétel. Ha a faluban otp automata van akkor arra szerintem a havi max két részletben 150eFt az érvényes.

(#7354) grabber


grabber
addikt

Azt se felejtsük el a BB már az állam tulajdona. Ami az államé,az mostanában biztos nem jó nekünk adófizetőknek. Ha megnézzük a díjszabást mindenért fizetni kell rendesen. Szuper :W

Raiffeisen hitelkártya nincs senkinek? Havi 3k-t lehet vele visszakapni,ami nem rossz 0-ás csomag mellé. Jár még mellé a Nokia telefon,mert régebben azt is osztogoattak a csomag mellé. Emiatt a Raiffesen tűnik jobb választásnak. Tudom nektek Esrte van,de ha így is azt javasoljátok akkor nekem is az lesz :)

[ Szerkesztve ]

(#7355) nimfas válasza grabber (#7354) üzenetére


nimfas
addikt

Erste Joker hitelkártya.... Olvass utána.

Én kata-s vállalkozó vagyok, nem igényelhetnek. Ez is visszatérítéses.

(#7356) axioma válasza grabber (#7354) üzenetére


axioma
veterán

Nekem van OneCard-om. Epp szidtam oket, hogy csokkentik hogy mire teritenek vissza... (csekkes fizeteseim bo 1 honapja mennek a levesbe, nem tudtam hogy kivettek, igaz ha beszedesre teszem akkor meg jar). Amugy netbankban me'g nem sok bugot talaltam:) [mondjuk ez csak technikai, napi 10 tranzakcio lehetne, 9+9-et siman el tudsz kuldeni, de egyben 10 felett nem]. Az osszes kartya (bar h.kartyanal ez nem erdekel teged, de beteti is) max. 300e-et ad ki egy nap kp-felvetkent, nem emelheto keret (egy db van ami premium es 500e).
Masreszt en kiemelt ugyfelkent egy csomo mindent hasznalok naluk es eddig kiszolgalasban OK-k, meg igy arban is.

(#7357) grabber válasza nimfas (#7355) üzenetére


grabber
addikt

Köszi,megnéztem és tényleg jó ez az Erste :K Emelt ügyfélként tényleg minden 0,sms nem drága(fele mint a BB) és a Joker kártya is van. Meg is rendelem.

axioma: Neked is köszi,de az Erstevel pont most hasonlítottam össze és azzal jobban járok. Csak csak valamiért eddig nem foglalkoztam vele,talán mert a Raiffeisen jobba reklámozta magát. Engem nem csak az olcsóság érdekel,hanem a színvonal is. Azért kérdeztem utána ezeknek is.

(#7358) polonic


polonic
félisten

Ha raiffeisennél nyitok EUR és CHF számlát, akkor egyszerűen a netbankos felületen tudok pénzt átváltani és rátenni a devizaszámlákra?
Mit takar a konverzióval és konverzió nélküli átváltás?

(#7359) axioma válasza polonic (#7358) üzenetére


axioma
veterán

Tokmindegy, mert jobban jarsz [ha van eleg ingyen felveted] a kp -> valutavalto -> befizetes korrel. Tobb forint per eur. Pedig premium csomagom van.

Ja amugy igen, neten tudsz h dev.valtas azonnali arfolyamon, megadod melyik szamlarol melyikre, es 1-2 percig az az ajanlat e'l, aztan vagy elsz vele, vagy nem. Ez persze csak nyitvatartas alatt.

[ Szerkesztve ]

(#7360) polonic válasza axioma (#7359) üzenetére


polonic
félisten

Nem szeretnek nagyon kp-zni, meg a valutavaltaskori tranzakcios adot(agyam eldobom tole) akarom elkerulni. Vagy ez netbankos feluleten is van?
Es meg igy is ennyire rosszabbul valt a bank?
Mi a konverzios es anelkuli? Tenyleg erdekel.

(#7361) axioma válasza polonic (#7360) üzenetére


axioma
veterán

Nem tudom, mi a ketto... en arra tippelnek elsore, h az osszegbol vonja a ktg-eket es a maradek konvertalodik vs. az osszeget amit valtani akarsz azt valtja es [vmelyik] szamlat pluszban terheli ktg-gel.
Igen, az azonnali a valutavalto minden ktg-evel egyutt volt rosszabb... konkretan mi multkor korbejarattuk a penzt 1000 eur-ert [mondjuk utba esett minden, 2-3e Ft-ert nyilvan nem erdemes idot, autokazast stb. bevallalni].

[ Szerkesztve ]

(#7362) dptrsk válasza polonic (#7360) üzenetére


dptrsk
addikt

Ha jól tudom a konverzió, amikor eltérő pénznemből a számla pénznemére vált a bank. Azaz egy EUR számlára HUF érkezik, s azt átváltja EURra, hogy jóvá tudja írni.
Akkor nincs konverzió, ha pl. EUR számlára EUR érkezik.

Ez igaz jóváírásra és terhelésre is. Ha pl. HUF számlára EUR érkezik, akkor is konverzió történik.

Röviden a konverzió az, amikor a banknak váltania kell, hogy végre tudja hajtani a tranzakciót a számla pénznemében.

Duplakonverzió, ha pl. EUR számláról CHF számlára utalsz, s a bank első körben EUR->HUF, majd HUF->CHF vált, hogy jóvá tudja írni, mivel nem jegyez EUR-CHF árfolyamot, így tudja megoldani.

[ Szerkesztve ]

(#7363) Huroq


Huroq
senior tag

Sziasztok!

Erste banknál érdeklődtem korábban, hogy a PayPassos vásárlásokról miért nem jön KártyaŐr SMS. A válasz mert off-line történik az engedélyeztetés. Ezzel nincs gond megértettem. Viszont most belegondoltam, hogy eddig egyetlen webshopos vásárlásomról sem jött SMS, hogy zárolták az összeget. Ez így normális vagy nálam van valami elcsúszva?

(#7364) dptrsk válasza Huroq (#7363) üzenetére


dptrsk
addikt

OTPnél mindenről jön SMS, PayPassról is.

Netes vásárlás esetén meg végképp fontos, hogy kapj SMS-t, egyrészt pont azért kéred, hogy ha idegenek eltulajdonítják a kártyád (adatait) minél előbb tudj róla, másrészt minek van ez a szolgáltatás, ha szelektíven kapsz SMS-t arról, amit a bank gondol.

Ha vésett(nem dombornyomott) kártyád van szerintem PayPass esetén is kell, hogy legyen fedezet ellenőrzés. Furcsa az Erste ÁSZF szerint nem. De egy netes fizetés biztos, hogy online tranzakció(főleg ha vésett(nem dombornyomott) kártyával fizetsz).

Erste ÁSZF 81. oldal
On-line tranzakció
A Bank engedélyező központja felé engedélyezés céljából, elektronikus úton azonnal továbbított és a központ által azonnal elbírált tranzakció. Ilyen Tranzakció mind elektronikus kártyával, mind dombornyomott kártyával véghezvihető. Minden online tranzakciót követően történik KártyaŐr SMS küldése a szolgáltatással rendelkező Kártyabirtokos részére. MasterCard MoneySend tranzakció esetén a KártyaŐr SMS a tranzakció Bankhoz való beérkezését követő engedélyezéskor kerül kiküldésre, sikeres és sikertelen tranzakció esetén. A tranzakció megvalósulásáról, azaz a tranzakció keretében fogadott összeg bankszámlán történő jóváírásáról a Bank nem küld KártyaŐr SMS-t.

Off-line tranzakció
A Bank engedélyező központja felé nem, illetve nem azonnal továbbított tranzakció. Off-line Tranzakció kizárólag dombornyomott MasterCard és VISA kártyával, illetve PayPass és payWave (érintés nélküli fizetésre alkalmas) funkcióval ellátott bankkártyákkal vihető véghez. Offline tranzakciót követően KártyaŐr SMS küldése nem történik.

(#7365) Huroq válasza dptrsk (#7364) üzenetére


Huroq
senior tag

Pont ezek a kérdések merültek fel bennem is.
Az előző válaszukban mikor a paypassra kérdeztem rá, akkor az volt a kifogás, hogy ez az eladó terminál beállításaitól függ mihez kér engedélyt a banktól és mihez nem, illetve mivel dombornyomott a kártya ezért offline a tranzakció. Ezzel még akár meg is tudnék békélni, de hogy a webshopos rendelésekrő sem kapok semmit az már tényleg furcsa. Most várom a válaszukat kíváncsi leszek.

(#7366) eastsider válasza Huroq (#7365) üzenetére


eastsider
nagyúr

nekem jon mindegyikrol SMS (dombornyomott MC, most neztem meg az sms-eim, talaltam pp-s vasarlast es netest is), nem lehet, hogy be vannak allitva osszeglimitek sms-hez?

(#7367) Huroq válasza eastsider (#7366) üzenetére


Huroq
senior tag

Érdekes. Ezek szerint valami nálam nem stimmel.
Nem tudok semmilyen limitről a szerződésen se találok semmi ehhez hasonlót.
Annyi volt a kérésem, hogy állítsuk be az SMS Max csomagot, pont azért mert elég sok kártyás vásárlásom van és így jobban megéri.
Egyébként felmerült benne egy olyan kérdés, hogy az oké nem kapok SMS-t a paypassos vásárlásokról a zárolásnál, de a valós számlaterhelésről akkor miért nem jön valami értesítés?
Eddig az volt a bajom más bankoknál, hogy mindenről küldenek akár 2 db SMS is nem kis költséget generálva, itt meg az ellenkezője a problémám. :)

(#7368) polonic


polonic
félisten

Megnyitottam telefonon keresztül a devizaszámlákat lévén ingyenes a nyitás és számlavezetés is. Aztán majd befizetéssel rakok rá pénzt szerintem. Viszont a kivételnél milyen költségek vannak? Lehet csak vak vagyok és nem láttam hirtelen. :)

Mikor kéne ezeknek látszódniuk a direktneten? Mert még most sincs semmi nyomuk ott.

(#7369) eastsider válasza Huroq (#7367) üzenetére


eastsider
nagyúr

nekem nincs sms max meg beallitva (varom hogy allnak be az sms-eim), ott pedig elvileg mindenrol megy sms... (faxer nem tudnanak e-mailt kuldeni inkabb :F )

(#7370) Huroq válasza eastsider (#7369) üzenetére


Huroq
senior tag

Nekem muszáj volt, mert 1 hónapba átlag 50 felett vannak a kártyás vásárlásaim + az utalásokról is jönnek az értesítések. Itt is lehetne olyan mint a gránitnál vagy a cibnél, hogy csak az app értesít a tranzakcióról.

(#7371) axioma válasza polonic (#7368) üzenetére


axioma
veterán

Masnap lesz a neten lathato (elvileg).
Kivet nem olcso, de a parnaban nem mernem tartani... szoval itt legalabb a dev.szamla szamlavez dijara nem nyulnak le. Valahol le van irva, de en elkenyelmesedtem, a premium bankarom ilyen kerdesekre valaszol akkor is, ha megtalalhatnam az infot magam is:).
Az egyetlen ami nem tetszik, hogy ha jol emlekszem kerdeztem, de nem lehet hozza kartyat kerni (elkolteni pl. paypal... de akar e'lo"ben).

(#7372) Orlin


Orlin
addikt

Sziasztok!

Mint fentebb már írtam nézegettem a Erste Privi L számlát.Jelenleg OTP-nél vagyunk és elég összetett a helyzet.Mutter szokta intézni a dolgokat a témában és régen amikor kezdtem dolgozni akkor az "ötlete" volt,hogy az ő számlájára menjen az én fizetésem is.Akkor nem is törődtem vele...
Most viszont már ő nyugdíjas és nem is követi a dolgokat csak az én fizum jön rá havonta.ÉS nem is törődtem a számlával.Most viszont szeretnék saját számlát nyitni,de tényleg nagyon nem értek hozzá.Beismerem!
Mit ajánlanátok?A lényeg,hogy olcsó legyen ne kelljen fizetni rá sokat a számla vezetésre és,ha havonta egyszer felveszem a pénzem lehessen akár neten is vásárolni.Szóval semmi extra.
Az OTP-nél mindig mínuszban vagyok ilyen 2000 pár forinttal ezt sem tudom miért. :D
Szóval mit ajánlotok?Erste vagy Raiffeisen?Vagy mást?Esetleg battyogjak be az OTP-hez és maradjak ott és nyissak egy saját számlát?
Vidéken élek és az itteni ATM-ből venném le a fizut mindig.

Köszi! :R

[ Szerkesztve ]

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#7373) odrif válasza Orlin (#7372) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

"Vidéken élek és az itteni ATM-ből venném le a fizut mindig."
Ez azt jelenti hogy van takarékos automata?
Már a Takarékszövetkezetek automatáiból is Erstés feltételekkel vehet fel pénzt!
Szóval nézd át.

20 éve a Prohardveren

(#7374) Orlin válasza odrif (#7373) üzenetére


Orlin
addikt

Igen ott van a takarék mellett. :D
Az Erste kereső is kidobja.

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#7375) odrif válasza Orlin (#7374) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Erste Privilégium L bankszámlát nem lehet csak közvetítőn keresztül nyitni.
Én a Bankmonitor-t választottam.
Nem kell tőle félni nyugodtan add meg az adataidat. [link]
Nekem minden simán ment.

20 éve a Prohardveren

(#7376) grabber válasza odrif (#7375) üzenetére


grabber
addikt

Holnap megyek be személyesen aláírni. Eddig nekem is simán ment ;)

Nem tudom,hogy a régi számlámat hogyan szüntessem meg. Ha az Erstet bízom meg,akkor átutalják a régi számlám egyenlegét az újra? Meg még 1 utalást várok,nem tudom mikor szüntessem meg.

(#7377) eastsider válasza odrif (#7375) üzenetére


eastsider
nagyúr

jaja 1-2 nap es elni fog a szamlad, 1 het es megjon a kartya :)

(#7378) polonic válasza axioma (#7371) üzenetére


polonic
félisten

Még most sem látszik a netbankon nálam. Lehet telefonálok mégegyet nekik.
Megnézem majd akkor jobban a kondíciókat. Vagy megkérdeznéd nekem? :DDD

(#7379) 4ron


4ron
senior tag

Üdv!

OTPdirekt esetén hol találom meg az Aliexpress-en történő vásárlásaimról szóló kimutatásokat? Ugyanis a tegnapi vásárlások nem jelentek meg a "Számla részletes adatai" pont alatt. A szerb OTP-nél amolyan "Fenntartott kifizetések" menüpont alatt található meg az Alis rendelés.

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#7380) dptrsk válasza 4ron (#7379) üzenetére


dptrsk
addikt

Számla részletes adatai alatt nincs a zárolások és/vagy előjegyzett kártyaforgalmaknál valamilyen nem 0 ft összeg?

Ha van ott pl -1500 ft akkor abban lesz az alis vásárlás is és ha vársz pár napot, akkor a számlaforgalomban könyvelt tételként is megjelenik.

(#7381) 4ron válasza dptrsk (#7380) üzenetére


4ron
senior tag

Van, az viszont teljesen más vásárlás. Viszont ha majd meg fog jelenni, akkor nekem az is megfelelő. Köszönöm :)

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#7382) zoli121


zoli121
aktív tag

Sziasztok!

OTP Jump esetén mennyi az éves kártyadíj? Illetve mikor vonják le a számláról? :)

Ha nem áll lángokban a számítógép, akkor szoftverproblémáról lehet szó./// GTA Social Club : zoli1233 Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/zoli121

(#7383) dptrsk válasza zoli121 (#7382) üzenetére


dptrsk
addikt

A kártya érvényességi hónapjának végén vonják.
Itt megnézheted a díjàt.

(#7384) Orlin válasza odrif (#7375) üzenetére


Orlin
addikt

Szia!

A Bankmonitor mi pontosan?Néztem az oldalt és szimpatikus,hogy nekem nem is kell foglalkoznom a számla nyitással az Ersténél.
De ebben mi éri meg a Bankmonitor-nak?Azzal ,hogy rajtuk keresztül intézem és időt "pazarolnak" rám.
Csak kíváncsiságból kérdezem. :B

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#7385) axioma válasza Orlin (#7384) üzenetére


axioma
veterán

Tudtommal a bevitt szerzodesert kapnak jutalekot. Legalabbis egy masik, profilban kicsit hasonlo weboldal uzemeltetoje tobb banki termeket emlitett, amiert fizetnek ha rajtuk keresztul megy, nem pedig a bankba megy az ugyfel. Cserebe a kozvetito targyal az ugyfellel, ellenorzi a dokumentumokat, kinlodik vele ha maceras... szoval e'lo"munkat valtanak ki vele a banki oldalon.

[ Szerkesztve ]

(#7386) Orlin válasza axioma (#7385) üzenetére


Orlin
addikt

Aha!Sejtettem ilyesmit,hogy kapnak a hozott ügyfél után pénzt,csak az nem volt tiszta a banknak miért jó,ha nem rajtuk keresztül megy végig a folyamat.
Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#7387) Huroq


Huroq
senior tag

Megoldódott az ERSTE SMS Max csomagos téma.
A tájékoztatásuk kérem alássan az, hogy az SMS Max csomaghoz nem volt megrendelve a KártyaŐr szolgáltatás. Hát ez a no comment kategória. Számlanyitáskor megrendelem a szolgáltatást ami elméletileg arra jó (tájékoztatásuk szerint), hogy mindenről jöjjön SMS és próbáljam az üzenetküldésből eredő kiadásaimat optimalizálni, de nem ... külön kell megrendelni ezen belül még a szolgáltatást, amiről első körben miért is tájékoztatnának, helyette inkább azzal jönnek, hogy a PayPass tranzakció offline és azért nem jön semmi értesítés. Komolyan nem hiszem el, hogy az inkompetens ügyintézőket állandóan kifogom.
Vásároltam ma 3-4 helyen direkt PayPassal és érdekes mód ahol eddig elvileg offline volt a terminálos tranzakció, ott most hirtelen online -ra változott. Varázsütésre működnek a dolgok. :D

(#7388) eastsider válasza Huroq (#7387) üzenetére


eastsider
nagyúr

:DD
pedig annak pont az a lenyeg, h minden "ingyen" lesz..

(#7389) Huroq válasza eastsider (#7388) üzenetére


Huroq
senior tag

Ja a semmi eddig is töretlenül "ingyen" volt. :D

(#7390) gurabli


gurabli
senior tag

Sziasztok!

Aki ismeri és használja, attól kérnék szépen véleményt a Gránit Bankról. Szimpatikus az ÁSZ csomagjuk, már amennyiben a mobil alkalmazásaik és a netbank, mobilbank megbízhatóan és normálisan működik.

A számlavezetésem 0 Ft lenne. Ha az MC PayPass nem dombornyomott kártya 1 390 Ft első évebn, utána 2 390 Ft. A dombornyomott MC PayPass pedig 5 390 Ft végig.

Gondolom itt is érvényes a havi 2 ingyenes ATM 150e-ig (amit nagyon ritkán használok), mivel a vásárlásaim nagy része bankkártyával történnek. És itt jön a képbe a Mobil PayPass lehetőség, ami náluk ingyenes és telefonnal is tudok fizetni. Amennyiben persze megbízhatóan és jól működik az alkalmazásuk.

SMS költség kiváltására ott lenne az iSMS, ami nekem teljesen megfelel, természetesen itt is érvényes, hogy megbízhatóan és rendesen működjön az alkalmazás.

Kell ugye a netbanks és a mobilbank, ami szintén ingyenes. Az átutalások 0.3%, ami annyi mint a jelenlegi bankomnál, de ez havi szinten szinte lényegtelen számomra.

Most OTP Simple csomagban vagyok, amiért havonta 298 Ft-ot fizetek az SMS csomagért, ami korlátlan számú SMS-t jelent. Viszont az MC és a Mobil PayPass kártyák éves díja összesen 7 896 Ft, így évente 11 472 FT-ot fizetek, plusz az a pár utalás. Viszont imádom a Vodafone Wallett PayPass fizetést, szinte csak azt használom a telefonomon. Így csakis olyan bank jöhet számításba, ahol van mobil PayPass fizetés.

Gárnit Banknál az éves költségeim nem dombornoymott kártyával összesen 2 390 Ft lenne, ha nem használok SMS-t, hanem iSMS-t. Még dombornyomott MC esetén is csak 5 390 Ft, vagyis a fele a mostaninak.

Nálam a Vodafone Wallett PayPass hibátlanul működik első nap óta, soha semmi gond nem volt vele, pedig tényleg sokat használom.

Kérdés: mennyire jók és megbízhatóak a Gránit Bank Androidos alkalmazásai, elsősorban mobil PayPass fizetés és az iSMS? Valamint van e náluk QR kódos fizetés, mint OTP SmartBank esetén?

Köszönet!

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#7391) .tnm válasza gurabli (#7390) üzenetére


.tnm
addikt

Szia,

gránitos vagyok es mobilllal fizetek. Néha van, hogy elsőre nem sikerül a mobilos fizetés. Másodikra igen, egyetlenegyszer volt, hogy harmadikra se, utána kártyával fizettem inkább, nem tudom, hogy negyedikre ment-e volna. Nexus 5x-em van. Mikor kijött az Android 7.0, akkor egy pár hétig nem működött az alkalmazás. Egyébként megbízható általában.

Néha van, hogy az isms nem jön meg, olyankor rendes sms-t küldenek. Ügyelj arra, hogy pár percen belül olvasd el az isms-t különben törlik és jön helyette rendes. Lehet az android-os deep sleep miatt se jön meg az isms, ezért ha tudom hogy jönni fog megnyitom előre az alkalmazást. Olyankor mindig megérkezik. Persze net kell hozzá.

Jah, és rootolt telefonon nem hajlandó működni. Ez elég nagy balfalság, de nem engednek belőle. Persze van root cloak is a világon, de...

Online bank elég jó. Viszonylag ritkán lépek be, ilyenkor általában van pár új üzenetem rendszerkarbantartásokról, amiken már túl vannak, de annyi baj legyen. Ami kicsit zavaró, hogy online bank felületre be lehet lépni kétfaktoros azonosítás nélkül. Csak a tranzakciókhoz küldenek sms-t (ez mindig sms, de ez ingyenes).

Összességében nagyon meg vagyok elégedve a granitbankkal. Voltam OTPs, Erstes, BBs, most ez és egyelőre biztos marad.

150ezres felvétel természetesen itt is van, ha megteszed a nyilatkozatot. (Azt hiszem, ezt is neten kell, de már régen volt.) Arra érdemes ügyelni, hogy OTP atm nem hagy 100e Ft-nál többet felvenni idegen kártyával, ez ha OTPs voltál meglephet. (Erste, Rafi nem szivat ilyennel.)

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#7392) kew válasza .tnm (#7391) üzenetére


kew
senior tag

azt be lehet allitani, hogy ha nem tud jonni isms, akkor kuldjenek-e rendeset, vagy ne. En utobbit valasztottam, igy csak isms erkezik, max ha epp kilovi az android a granitos progit, akkor csak megnyitaskor erkeznek meg, de mondjuk engem nem zavar. Így veletlenul se keletkezik plusz koltseg az smsek miatt :)

(#7393) .tnm válasza kew (#7392) üzenetére


.tnm
addikt

akkor eleve minek értesítő? az app-ból vissza lehet nézni a vásárlásaidat isms nélkül is. ellenben, ha épp lopják a pénzt a kártyádról, akkor sokkal később veszed észre.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#7394) Orlin


Orlin
addikt

Sziasztok!
(Ismét) :DDD

Jól gondolom,hogy egy régen nyitott lassan majd nem használt OTP számlát bármelyik OTP bankban lemondatjuk?Értem ezalatt,hogy X város bankjában nyitottuk és Y város azonos bankjában mondjuk le.Gondolom nincs értelme neki,ha már nem megy rá semmi...

Köszi!

Ui: Köszönöm a Bankmonitor ajánlást már kész is a számlám pár nap alatt.Tegnap hívtak egyeztettünk már csak majd következő héten be kell mennem aláírni a bankba.

[ Szerkesztve ]

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#7395) odrif válasza Orlin (#7394) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Igen, bármely bankfiókban megszüntethető a számla.

20 éve a Prohardveren

(#7396) RR-13


RR-13
őstag

Van még esetleg olyan személy aki a K&H Banknál a ZÉRÓ számlát használja? Mert azt még ezek szerint nem szüntették meg minden ügyfélnél.. :F :U

(#7397) axioma válasza RR-13 (#7396) üzenetére


axioma
veterán

Lehet, hogy par specialis ugyfel nem futott me'g ki. A tobbseg augusztus vegen szunt meg, de mi peldaul csak szeptember vegen. Lehet, de nem biztos, hogy a lakashitel miatt (nem megszunes lett, hanem technikai szamlava alakitas). Logikus lepes lenne.
Masik, Occam szerint valoszinubb hogy csak elfelejtettek kiszedni:)

(#7398) RR-13 válasza axioma (#7397) üzenetére


RR-13
őstag

Köszi a reakciót! :U
Szerintem meg van pár ügyfél aki miatt nem "merték" megszüntetni a ZÉRÓT, mert vagy jó sok pénzt vinne el a banktól vagy mert amúgy is megéri meghagyni azt a pár ügyfelet..., mindenesetre igazságtalan és gusztustalan volt a K&H eljárásra, hogy több ezer ügyfélnek mondtak fel egyoldalúan egy olyan okra hivatkozva, ami nem is valósult meg! :(((
Amennyiben megfog történni a későbbiekben a teljes kivezetés, akkor is becsaptak több száz ügyfelet minimum! :K

(#7399) gurabli válasza .tnm (#7391) üzenetére


gurabli
senior tag

Köszönöm a választ, ahogy a többieknek is.

Hát, akkor ezek az appok a Gránitnál még elég gyerekcipőben járnak. Az OTP telefonos (Vodafone Wallet) PayPass megoldása nálam hibátlanul működik már majdnem egy éve, egyetlen egyszer sem volt gond. Rettentő hasznos, hogy mindig kéznél van.

A két bankkártya éves díja nem a legolcsóbb, de nekem ennyit megér ez a kényelmi szolgáltatás. A Simple számlacsomag pedig tényleg nagyon jó, az én bankolási szokásaimnak legalább is nagyon megfelel. A Gránit olcsóbb lenne (jóval), de nagyon nem tetszik ez a dolog, hogy pl. az appnak megnyitva a háttérben kell futnia, hogy egyáltalán megérkezzenek az push üzenetek? Ez meg már milyen hülyeség. Az iSMS emígy nagyon tetszene, de így, hogy megérkezést követően rögtön nyitogatni kell az appot, mert különben küldi a (drága) SMS-t,,, Azt meg nem akarom kikapcsolni, minden tranzakcióról kell az SMS.

És rettentő jó dolog az OTP SmartBank-ban a QR-kódos fizetés, ez szintén nincs náluk, erről sem mondanék le szívesen.

Érdekes, hogy amennyire rühelltem mindig is az OTP-ét, most amióta a Simple csomagban vagyok, meg van a Vodafone Wallet, azóta egyik bank sem jut a közelébe (még), ami az elektronikus szolgáltatásokat illeti.

Azért követem a Gránit Bankot, mert szimpatikus ez az online bank hozzáállás.

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#7400) _NCT


_NCT
őstag

Sziasztok!

Párom szeretne váltani Budapest Bankról valami értelmesebb bankra. Ahogy nézegettük, Privilégium M is jó lehetne, de valószínű jövőre meg fog szűnni a munkahelye, ezért nem biztos hogy jó a jövedelem alapú kedvezményeket nézni.

Erste-n kívül milyen bank ajánlott még ami viszonylag jó? Én személy szerint OTP-s vagyok, havi 500-600Ft-ból kijön a számlavezetési díjam, tudom nem egy álom bank, de nekem még nem volt vele gondom.

Nagyon utalása nem lesz, talán ami feltétel egy kicsit, hogy lehessen nyitni takarékszámlát.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.