Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8301) albiosz válasza axioma (#8300) üzenetére


albiosz
őstag

Így van, én is ebben bízom. Viszont BB honapján 404-et dob, ha rákattintasz a leírásra. Index fórumon az egyik user feleségének elvileg nem tudtak igényelni, de lehet csak a fiókos nem értett hozzá...

(#8302) #41133696 válasza #41133696 (#8288) üzenetére


#41133696
törölt tag

Apró kiegészítés. Ma felmerült, hogy elhagytam a pénztárcámat, ezért mivel tegnap nem voltam sehol, visszanéztem a CIB alkalmazásban, hogy mikor használtam percre pontosan a kártyámat. Megvolt az időpont, így bementem a boltba ahol vásároltam, hogy nem e hagytam ott. A biztonsági őr nagyon kedvesen utánanézett, majd behívott, hogy pont akkor nem látszok a felvételen. Az derült ki, hogy a CIB alkalmazása 5 perccel későbbi időpontban jelezte a vásárlást, mint az üzlet kamera rendszere, megnéztük szerencsére pár perccel korábbról is a felvételeket, és azon már ott voltam. Szerencsére a pénztárca is meg lett itthon esett ki a zsebemből...!

[ Szerkesztve ]

(#8303) NORBl


NORBl
aktív tag

Sziasztok !

Hitelkártyát szeretnék, nem azért mert kéne gyors kölcsön, hanem mert szeretnék egyszerűbben, gyorsabban fizetni üzletekben, hogy ne kelljen kp-zni, illetve, hogy megtakarítsak, és ebből fedezzem a banki költségeim. Jelenleg a Cib bank-nál vagyok Eco csomagban. 3900 Ft-os éves kártyadíj. Nincs havidíj, mondjuk ha leosztom 325 Ft. Nincs más + költségem. Jelenleg az utalások is ingyenesek. Van jobb kostrukció bankszámla téren ? Esetleg ha bemennék OTP-hez, hogy szeretnék bankszámlát, illetve hitelkártya kombót, akkor ajánlanának valami VIP csomit ? :DDD

Melyik hitelkártyát ajánlanátok kezdésnek ? Mindent erről fizetnék.OTP Bonusz kártyát néztem ki. Jók a %-os ajánlataik. Lidl ben szoktam vásárolni, Tescoban is. 30.000 Ft az éves visszatérítés. 80.000 nettó jövedelem mellett igényelhető. Ez a "bestbuy" kártya most a piacon ?

(#8304) axioma válasza NORBl (#8303) üzenetére


axioma
veterán

Na varj, most csak hitelkartyat akarsz es visszateritesekbol nullazni a koltsegeket (sot), vagy folyoszamladhoz debit kartyat olcson (de ahhoz nem lesz visszaterites).
A hitelkartya barmely banknal lehet ugy is, hogy nincs melle folyoszamla. Egyetlen kerdes, hogy a folyoszamladrol kifele van-e utalasi dij (amikor kiegyenlited az elozo havi vasarlasaidat). Mert bankon belul ez altalaban ingyenes.
OTP uj kartyaja azert maceras lehet, legalabbis ha mint amex utod, megtartja a korabbi kondiciokat. Egyik, hogy ho kozben nincs kartyaegyenleg-noveles, a hiteltartozasod csokkentheted, de attol nem tudod ujra elhasznalni. Masreszt mivel evente 1x ad vissza, ha valamiert meg kell szuntetned, nagyobb osszegtol esel el, mint ahol havonta jovairjak. Cserebe ha rendszeresen hasznalod, a masodik evtol is ingyenes lesz, ezt mondjuk nem tul sok kartya tudja, es meg visszaterites is van.
Attol fuggoen, hogy mennyit koltesz, es mennyire szoktal csopbesz-t hasznalni (amit egyes hitelkartyak szinten visszateritesesen at tudnak venni, de nem mindre rakhato ra), talalhatsz jobb ajanlatot, ertsd: jobb eves egyenleget hozo megoldast. De jelenleg elegge mozog ez a visszateriteses kartya kondilista szinte mindne banknal, szoval kerdes, hogy amit most kivalasztasz, az mennyire fog ugyanugy jol allni fel ev mulva a piacon (esetleg azt lehet tudni, hogy hol leptek mar es hol me'g nem).
Egyebkent 2%-os kartyat ajanlanek neked, ilyen a UPC ha van naluk szerzodesed a BB-hez, bar ennek utana kell nezni, illetve a K&H-nak van 2% max. havi 3e Ft visszateritese (feltetel: 20e-et kolts vele), de mintha a ketto kozul az elozo tudna csak a csopbeszt (es az magasabb osszegben is maximalizal, de ez csak extrem magas fizunal lehet erdekes).

(#8305) NORBl válasza axioma (#8304) üzenetére


NORBl
aktív tag

Adott a bankszámlám, szerintem azt nem fogom bolygatni. Nem igen találtam jobbat a Cib-es Eco - nál, legalábbis ami az én igényeimet kiszolgálja, és ez mellé szeretnék egy hitelkártyát az év végi megtakarítás miatt.

Én erre gondoltam, és elmondásod alapján akkor nem rossz, amit ajánl. Bár most kicsit belegondolva. ahhoz, hogy összejőjjön a 30000 Ft, és ha 1%-al számolok, akkor egész évben 3.000.000 Ft-ot kéne költenem. :D Azért annyi nincs meg. :D Sztem a reális kb 500.000 - 1.000.000, azzal meg 5-10 ezer ft jön össze, és akkor benne van, hogy 1* elfeljtem időben visszafizetni, aztán kb. már bukóban vagyok, nem ?

(#8306) axioma válasza NORBl (#8305) üzenetére


axioma
veterán

Egy BIZTOS, ha egyszer is elfelejted visszafizetni, az draga mulatsag (mert nem a dijmentes hataridotol toljak ra a kamatot, hanem akkor mar a vasarlastol kezdve!!!) Ha ilyen felelmeid vannak (nem eleg mobilba beallitani vagy ilyesmi), akkor nem feltetlen neked valo a hitelkartya.
Amugy bocs, hogy nem ugy irtam, en is a bonuszra gondoltam, csak az eddigi amex kartyakat (ami nekem is van) fogja ez levaltani (az amex mint kartyatarsasag megszunteti a kapcsolatot, de az otp a termeket masik tarsasaggal viszi tovabb, elvileg valtozatlanul) - ezert tudom, hogy milyen, hiaba friss termek.
Masreszt ennyi koltesnel en inkabb a KH-t neznem meg a helyedben. A 2% azert csak jobb.
Beszedesekrol nem nyilatkoztal, igy anelkul mondtam, nalunk mondjuk a havi kartyas koltes nem kicsi resze a rezsi, nem mind1 hogy arra van-e visszaterites.

(#8307) polonic


polonic
félisten

Ez a raiffeisen onecard ez nagyon rossz lett az új feltételekkel.
Szerintem vissza fogom adni.
Szeretnék hitelkártyát használni. De most már tényleg nem tudom, melyik lenne a jó. Gondolkodom a Tescon is. Vagy a kh, ami mindenre 2 %-ot ad. Nem tudom.

Amilyen jó volt az elején a rafi, ez most már annyira nem.

(#8308) Land


Land
veterán

Üdv!

Aki kicsit jobban képben van a bankok által nyújtott személyi kölcsönökben, kérem ajánljon olyan bankot, ahol nem kukacoskodnak a kritériumokon és reális elvárásokat várnak el az ügyfeleiktől.
Tegnap párom bement az MKB Bankba Mosoly Személyi kölcsön ügyében és 5 perc alatt "lerendezték", hogy nem kaphat hitelt, holott a bank honlapján, illetve a telefonos ügyfélszolgálaton kapott és olvasott infók alapján megfelelt a kritériumoknak.
Segítséget előre is köszönöm!

Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive

(#8309) axioma válasza polonic (#8307) üzenetére


axioma
veterán

En egyelore megtartom, mert eleg magas a hitelkeretem rajta, es annak a felet a mak-on keresztul a bankoknak lathatatlanul <0,6% per ho koltsegen ki tudom venni "magankolcsonnek".
Nekem ma utasitottak vissza egy Auchan kartyat. Az a trukk, hogy hiaba van letiltva a pozitiv KHR, egy pipaban van benne es kotelezo az igenyleshez, hogy hozzajarulsz a KHR lekerdezeshez es az adatok tarolasahoz. Szerintem meglattak a onecard-om es toltak ra az elutasitast:)

[ Szerkesztve ]

(#8310) albiosz válasza axioma (#8309) üzenetére


albiosz
őstag

még az égiek is upc kártyát szánnak neked. :D

(#8311) axioma válasza albiosz (#8310) üzenetére


axioma
veterán

Miert, ott nem kerik le a pozitiv khr-t?

(#8312) albiosz válasza axioma (#8311) üzenetére


albiosz
őstag

szerintem mindenhol lekérik. vagy nem?

(#8313) nimfas


nimfas
addikt

Kata-s vállalkozó vagyok, szerettem volna még tavaly egy Hitelkártyát a saját bankomnál, Erste. El lettem hajtva hogy az ő belső szabályozásuk szerint amit én keresek az nem jó nekik, az nem fizetés, nem bér.
Hát így nem lett hitelkártyám :)

(#8314) axioma válasza albiosz (#8312) üzenetére


axioma
veterán

Hat, lekeressel nincs baj, az tiltott allapotban a lakashitelunket se hozza ki, lattam ilyen papirt sajat magamrol amikor me'g a Citibank keretemeles elott - tudomasom nelkul, gondolom szinten valami aprobetu alapjan - kivancsiskodott.
A problema ott van, ha az igenyleskor be kell allitani egyetlen bittel, hogy engeded a lekerdezHEToseget is, meg a konkret lekerdezest. A lekerdezes engedelye nelkul meg nem adnak kartyat.

(#8315) mzso


mzso
veterán

Olyankor mi van, hogy ha lemondtam a postai kivonatot (kétszer is), de mégis postait mutat az otpdirekt.

(Hál istennek kérés nélkül is visszarakott postai értesítésre számlacsomag váltásnál...)

Vagy ez is olyan ami hétvégén nem teljesül? (Elég szánalmas ha így van...)

[ Szerkesztve ]

(#8316) Met válasza #41133696 (#8292) üzenetére


Met
nagyúr

Most próbáltam ki, a számla kivonatot hol tudom lekérdezni?
Néhány havonta leszoktam tölteni pdf-ben.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#8317) Fecogame


Fecogame
veterán

Mi történik, ha a magyarországi forintban vezetett számlaszámomra valaki valutát utal? Automatikusan átkonvertálódik forintra vagy megjelelenik külön tételként?

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#8318) albiosz válasza Fecogame (#8317) üzenetére


albiosz
őstag

Deviza = számlapénz
Valuta = készpénz

Átkonvertálják, általában nem túl jó árfolyamon.

(#8319) dptrsk válasza Fecogame (#8317) üzenetére


dptrsk
addikt

Átkonvertálódik, vigyázz van amelyik banknak vastagon fog a ceruzája

(#8320) Fecogame válasza albiosz (#8318) üzenetére


Fecogame
veterán

+ dptrsk, köszi a válaszokat!

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#8321) Armahun


Armahun
addikt

Sziasztok.

Cibesek az új javamentes netbankban nektek jelzi időben a várható terheléseket?

Csoportos beszedéssel fizetek pár dolgot, amit 12.-e környékén szoktak levonni.
A régi felületen 4-5 nappal előtte már láttam a várakozók között.
Most már 10.-e van és még semmi. Üres a megbízások listája.

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#8322) dellfanboy


dellfanboy
senior tag

szeretnék vásárolni egy magyar kft-től webshopon keresztül egy terméket. amennyiben a vételárat banki átutalással teljesítem az online vásárlásnak minősül? halottam olyat hogy csak dombornyomott kártyával lehet online fizetni(nekem nincs)
ill. a 14 napos elállás mire vonatkozik? ha kibontom és nem tetszik a termék összeszerelési minősége/színe akármi akkor elállhatok vagy csak bontatlan termékre vonatkozik (ami sztem nem életszerű) :U

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#8323) Met válasza dellfanboy (#8322) üzenetére


Met
nagyúr

Kevered a dolgokat.
Vagy a webshopban a kártyával fizetést választod, megadod a kártya adataidat és levonják az összeget (ez a kártyás fizetés), vagy kapsz egy számlaszámot amire netbankból elutalod a pénzt (ez az átutalás).
Lehet már nem dombornyomott kártyával is fizetni online.

A 14 napos elállásra akkor van lehetőséged ha online rendeled meg a terméket, az átvétel és fizetés módja nincs megszabva. Megrendeled és fizetheted utánvéttel, kártyával vagy bolti átvétellel készpénzzel. Csak azért írom mert szoktak arra hivatkozni a boltok hogy csak akkor érvényesíthető a 14 napos elállás ha webshopban vetted és fizetted ki + házhoz szállítással kérted.
A 14 nap alatt elállhatsz a vásárlástól indok nélkül, de ne legyen sérült a termék.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#8324) dellfanboy válasza Met (#8323) üzenetére


dellfanboy
senior tag

:R

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#8325) .tnm válasza dellfanboy (#8324) üzenetére


.tnm
addikt

Az én laikus jogi érzékem szerint a vízválasztó az, hogy amit online csinálsz az szerződéskötésnek minősül-e, vagy sem. Ha igen, akkor van 14 napos elállás, ha nem, akkor nincs.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#8326) _ATi_1


_ATi_1
senior tag

Ha valaki érintett: Most van az Erste Wizz kártyáknál duplapontos hétvége.

(#8327) grabber


grabber
addikt

Sziasztok!

Van valakinek Erste Max kártyája? Egy éve gondolkoztam rajta,csak akkor még Joker volt és mivel pont kivezették nem igényelhettem. Most a hétvégén kint voltak rendezvényen az Erste-ek és elengedték az első éves kártyadíjat és kaptam 10.000 Ft-ot. Így már belementem
Az ismerős azt mondta,neki állandóan telefonálgatnia kell mert nem jól kapja a visszatérítéseket.

Van valakinek tapasztalata erről?

(#8328) albiosz válasza grabber (#8327) üzenetére


albiosz
őstag

index erste bank fórumát javaslom, olvasáshoz regisztrálni se kell. valóban sok a gond velük az elmúlt 1 évben. én nemrég fel is mondtam az exjoker (wizz-zé alakított) kártyámat.

(#8329) dptrsk


dptrsk
addikt

Érdekelne, hogy ki milyen lakossági folyószámlát "használ"?
Miért pont azt? megszokás, legolcsóbb, stb...

(#8330) grabber válasza albiosz (#8328) üzenetére


grabber
addikt

De ha ennyi gond van vele ezt hogy engedhetik meg? Ha ennyire nem működik,akkor miért nem veszik el az engedélyüket,MNB ezt nem vizsgálja?
Nem csak a hitelkártyákkal van itt gond.

(#8331) albiosz válasza grabber (#8330) üzenetére


albiosz
őstag

MNB-hez csak indokolt esetben lehet fordulni, ha a banknál tett panaszra nem kapsz kielégítő választ. ersténél általában panasz után korrigálnak megfelelően.

Azt javaslom, hogy vezess egy excelt a költéseidről, jegyezd az1%-os és 4%-os tételeket. Majd nézd meg, hogy stimmel-e, amit ők jóváírnak.

Ha nem egyezik, akkor netbankban panasz, 30 napon belül válaszolnak, sajnos mostanában sokszor el is érik, de 20+ borítékolható. Előbb-utóbb megkapsz minden jóváírást, ami jár, csak ez idő és ugye az idő pénz...

(#8332) polonic válasza dptrsk (#8329) üzenetére


polonic
félisten

Raiffeisen kiemelt dolgozói II csomag. Mert ingyen van minden, sms-t leszámítva.

(#8333) axioma válasza grabber (#8327) üzenetére


axioma
veterán

Lasd korabban irtam, aprobetu szerint az elso x-szazezer forintra jar visszaterites, illetve abbol is csak ami jogosult ra. Tehat ha elhasznalod nem jogosultakra (pl. mak, paypal is talan), akkor arra nem kap. Amiota erre figyel a parom, azota automatikusan, elsore jol jon a vart visszaterites (mondjuk o konnyen van, van masik kartyaja ha kozben megis kellene).

(#8334) axioma válasza dptrsk (#8329) üzenetére


axioma
veterán

Raiff premium gold, mert kellett egy szamla amirol havi 1M feletti osszeget is ingyen szet lehet osztani (ua. penz kering, de a dolog termeszete miatt utalgatni meg kell). A beteti kartyaert fizetek csak eves dijat, hogy neha kivehessek (akar 4x 300e-ig ha jol emlekszem, sose hasznalom ki, legtobbszor a 150-et se), meg a hitelkartyamert az annak megfelelot.

(#8335) dptrsk válasza polonic (#8332) üzenetére


dptrsk
addikt

és axioma: köszönöm nektek

(#8336) grabber válasza axioma (#8333) üzenetére


grabber
addikt

Köszi akkor figyelek erre. Amúgy is csak a viszstérítéses dolgokra fizettem volna vele. De van másik kártyám is így nem gond.

(#8337) Apollo17hu


Apollo17hu
őstag

Sziasztok!

Elég speciális a problémám, megpróbálom röviden leírni, hogy mire keresem a megoldást.

Van egy elég jó kondíciókkal rendelkező bankszámlám, a munkáltatóm ide utalja a fizetésemet. Szeretnék nyitni viszont egy másik számlát is egy másik banknál, a munkáltatómnak pedig jelezném, hogy a fizetésem ezentúl az új számlára utalja. (nem szeretnék részletekbe menni, van racionális oka a váltásnak)

Az új számlát kizárólag a fizetésem fogadására, és arra használnám, hogy "feltöltsem" róla az "eredeti" számlámat. Minden kiadásom (eseti / csoportos) továbbra is a mostani számlámról (és az ahhoz tartozó bankkártyával) intézném.

Amire tehát szükségem van, az egy alacsony havi számlavezetési díjú, alacsony tranzakciós költséggel bíró számla netbank eléréssel (kártya sem szükséges hozzá).

Gránit bank csomagjait nézegettem (számlára érkező havi rendszeres összegnek valószínűleg megfelelnék). Ti mit javasoltok?

(#8338) dptrsk válasza Apollo17hu (#8337) üzenetére


dptrsk
addikt

Ahogy nézem Gránit Bajnok Plusz jó lehet neked.

[ Szerkesztve ]

(#8339) headhunter válasza Apollo17hu (#8337) üzenetére


headhunter
addikt

CIB ECO bankszámla...

[ Szerkesztve ]

(#8340) kleinguru válasza headhunter (#8339) üzenetére


kleinguru
addikt

Nagyon tetszik, de az erste privilegium l ha csak a költségeket nézzük jobb (min 150K/hó szükséges).
Viszont a mobil alkalmazása és a zárolt tételek kezelése katasztrófa.

Azt lehet tudni, hogy akció után (jövőre) mennyibe fognak kerülni a valódi díjak?

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#8341) axioma válasza headhunter (#8339) üzenetére


axioma
veterán

Es mi lesz dec.31 utan? Azert az mar eleg kozel van...

(#8342) nimfas válasza kleinguru (#8340) üzenetére


nimfas
addikt

Privilegium L már nem forgalmazott... Nekem is az van. Elvileg átmegy sima lakosságiba. Keress rá,de gyanítom kereshetünk új bankot. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#8343) Apollo17hu


Apollo17hu
őstag

Akkor, ha jól értem, célszerű lenne januárban számlát nyitnom, vagy legalábbis olyan csomagot keresnem, ahol 2 hónapnál hosszabb ideig rögzítettek a kondíciók.

(#8344) dptrsk válasza Apollo17hu (#8343) üzenetére


dptrsk
addikt

Ha nem sürgős, és a CIB lenne a befutó, érdemes megvárni, hogy kitolják-e az "akciót".

(#8345) kleinguru válasza nimfas (#8342) üzenetére


kleinguru
addikt

Mikortól fog változni az erste priv l számla? Mármint átvezetődni sima lakosságiba?
Csak azért, hogy időben tudjak felkészülni rá, ne úgy, mint az AXA --> Otp esetben :(

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#8346) odrif válasza kleinguru (#8345) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

[link]

20 éve a Prohardveren

(#8347) kleinguru válasza odrif (#8346) üzenetére


kleinguru
addikt

Köszi, akkor nem kell izgulni még egy ideig:R

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#8348) nimfas válasza kleinguru (#8347) üzenetére


nimfas
addikt

Nekem 2019-ben... Még én sem parázok.

(#8349) #81999360


#81999360
törölt tag

Sziasztok,

Ma próbáltam volna 3500 Forintot fizetni a K&H-s kártyámmal PayPasst használva.
Tegnap este még működött, akkor 1100 körül fizettem.

Ma viszont egy 204-es válaszkód jött "Limittúllépés" üzenettel.
Limit nincs beállítva, eddig működött, napi szinten használom hasonló összegek fizetésére.

Valaki találkozott már hasonlóval, a terminállal lehet probléma, vagy esetleg a kártyával?

(#8350) dptrsk válasza #81999360 (#8349) üzenetére


dptrsk
addikt

K&H PayPass havi összevont limit: 15.000 ft.
Azaz 15.000 forintonként kell egy PINes tranzakció.
Hó elsején elvileg nullázódik ez a 15.000, azaz újra 15.000ret költhetsz mielőtt PIN nélkül.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.