Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7001) axioma válasza adamssss (#6994) üzenetére


axioma
veterán

"Megéri 10 évre kötni, ugyanis a 4. év után bármikor felmondhatod és megkapod a kamatok aktuális részét."
A megeri/nem eri szubjektiv, az igaz hogy 4. ev utan (alltam megtartassal) felmondhatod (alltam nelkul meg barmikor), de mi az hogy "megkapod a kamatok aktualis reszet"??? Az ltp-t csak egyben lehet kivenni, toke (minusz koltsegek) plusz alltam plusz ezekre a beteti kamatok, es opcionalisan a kolcsonresz.

"4 évre ne méri meg kötni, mert utána nem tudod hosszabbítani."
A megeri/nem eri megint szubjektiv, de a harmadik fele triplan(!) hamis.
1. LTP tv alapjan VAN lehetoseged hosszabbitani
2. ahhoz, hogy ne szunjon meg a szamla, es kapja a befiz utan jaro alltamot a tulaj, ahhoz _nem_ kell, hogy me'g az eredeti futamidon belul legyunk
3. konkretan automatikus hosszabbodas van, ha nincs vagy toke vagy ertekszam eleres (nem a szerzodesnek megfeleloen fizettek)
+1. lehet megosztani is, es a penz felvetele mellett a masikat tovabb fizetni (ez az 1.-nel jobb, HA van igazolas a lakascelra)

(#7002) axioma válasza doc (#6999) üzenetére


axioma
veterán

Ha egyeb koltsegek nem lennenek, akkor a netto 3% kamat azert jo lenne alltam (es elkoltesi megkotes) nelkul is sima betetben. A koltsegek rontjak rendesen (havi 150Ft es minimum 8e koruli nyitasi).
DE! Ha ezt tenyleg netto penz parkoltatasnak hasznalja valaki, belerak nem havi 20e-et (annak az alltam eseten van ertelme) hanem egybol mint betetszamlat hasznalja nagy osszeggel, akkor hozamra annyira nem szar, csak attol nem eri meg, hogy iszonyatosan nem likvid (nincs reszkivet, es 90 nap vagy sok dij eseten 30 nap mire odaadjak).

A lakaskolcson (nem athidalo, azt hagyjuk, bar otp-nel meg mindig mintha nem adnanak) az a termek resze, es bar valoban le van irva, hogy hitelvizsgalattol fugg, hogy megkapja-e a user, de anno mikor me'g arrafele jartam 95% feletti jovahagyas volt (ebben benne van az is, hogy apuka fizette es a gyerek kerte a kolcsont palyakezdokent, na azt lehet hogy nem engedtek, meg a bar-listasokat, de az alapeseteknel azert nem volt tul nagy kiszoras). Pedig foleg az uj tipusuak kb. 1.5x-es kolcsondijjal mentek, mint a megtak. vallalas.

(#7003) adamssss válasza axioma (#7001) üzenetére


adamssss
veterán

Ne haragudj ebből nem sokat értek.

Amit sikerült kihámozni, azaz, hogy igen 4 év után hosszabbíthatsz, de az plusz pénzbe kerül, ergo jobban megéri a 10 év. Ott nincs semmi kötelesség.

Ha felmondod, akkor az addig befizetett összegre megkapod az állami támogatást+kamatokat. Így értettem.

Nem tudom, hogy miben lehet jobb a 4 éves.

Likviditás: 10 éves távlatban szerintem nem az a 30 nap számít. A lakás sem annyi idő alatt épül fel. :)

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#7004) axioma válasza adamssss (#7000) üzenetére


axioma
veterán

JAJJJ, ezt NE keverd!
A _kamat_ az (netto) 1-1.5-2-3% modozattol es lak.tak.pt-tol fuggoen. Ezt csak evente irjak jova, napi kamatozas a toke+elojegyzett alltam+korabbi kamatok osszegre (virtualis egyenleg).
Ami 10-11%, az a HOZAM (a cashflow belso megterulesi rataja), abban a specialis esetben, ha:
1. 4 eves (koruli) szerzodest pontosan fizet a user
2. maximalis 20e per honap befizetest tesz (plusz a havi 150 Ft) -- havi 5e-nel mar a 150 Ft sokat ront
3. a megtak. vegen a lakaskolcsont nem keri es a 3 honap utan felveszi es leigazolja
+1: nincs beleszamolva az, hogy ki kell kerni egy tullapot, be kell kuldeni a szamlakat vagy mas igazolasokat stb.

Ami nagyon fontos: ez _nem_ felel meg egy 10-11%-os kamatos kamatnak!
(Jo hir, hogy viszont ha valaki nem forintalisan hanem a szamok buvoleteben el, akkor ezt a hozam%-ot tobb modon lehet tovabb novelni - viszont kisebb osszegen, holott ez se tul nagy).

A szokasos befektetesekhez nemigen kene hasonlitani, hiszen:
- kotott felhasznalasu
- kotott futamideju (azon kivul nem likvid), vagy me'g pontosabban azert, amit elonyekent kene felsorolni, hogy zart rendszer, nem hat a szerzodesbeli szamokra a gazd.kornyezet (azert kerdezd meg errol azokat, akik a rendszervaltas utani magas lakashitelkamatok miatt kotottek es befekteteskent szar volt, majd mire felhasznaltak volna, beestek a lakashitel-kamatok, akkor meg azt a reszet se tudtak felhasznalni... a zart rendszer megvedte a szamszeru meglepetesektol oket, de nem a hasznossaghoz fuzott remenyek tekinteteben...)
- allami tamogatas van benne (ennek vannak okai: a kotott felhasznalas hazai es befektetes jellegu, soxor szamlakotelesseg, es a toketomegre nagy %-ban az ltp-re eloirt allampapirban tartasi kotelezettsege)

(#7005) adamssss válasza axioma (#7004) üzenetére


adamssss
veterán

a megtak. vegen a lakaskolcsont nem keri es a 3 honap utan felveszi es leigazolja

Ezt hol írják, hogy ha felveszel kölcsönt bukod a támogatást, és a jó hozamot? Én ilyenről nem tudok. Két féle szerződés van, az egyiknél a hozam nagyobb a másiknál az igénylehető hitel összeg. Legalább is amikor én kötöttem még így volt 2014-ben.

Szerintem ez egy jó konstrukció, és mivel lakásra van/lesz szükségem, szerintem nem volt és most sincs ennél jobb megtakarítási lehetőség.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#7006) axioma válasza adamssss (#7003) üzenetére


axioma
veterán

Normal esetben (nem akcios kotes) a 10 eves joval dragabb is.
Nem muszaj szerzodes szerint hosszabbitani.
A 4 eves a HOZAMra jobb. Ha 10 evig fizetsz ugyanebben a konstrukcioban, akkor szamszakilag nyilvan tobbet kapsz, mind teljes osszegre, mind kamatra, mind alltam-ra, DE akkor mar valahol 4-5% korul van az evesitett hozam. (A regi, 3% kamatu 8 evest tudtam hogy 6%-ot alig haladja meg; mig a legrovidebb 4 eves ugyanabbol 13%-ot adott ki.)

Tokegyszeru: amit az elejen befizetsz forintokat, arra egyszer kapsz 30%-ot, utana csak 1-3%-os eves kamatot.
Egyszeruen az elso evi befizetes evesitett hozama minel messzebb nezel, annal kisebb (elinflalodik benne az alltam hatasa). Az a 10-11% ugy jon ki, hogy az utolso eves befizetesre (exhas) 23%, az elso evesre meg (exhas) 4%. Minel tobb benne a regi (a hozam "hatulrol" szamolva kb. azonos, kicsit a nyitasi kifizetesenek ideje modosit rajta), annal alacsonyabb az atlagos hozam.

De egyreszt nincs tobb idom, masreszt par perce fedeztem fel, hogy nem a megtak. topikban vagyunk, ott szokott ez elojonni, itt azert erosen off-nak tunik, bocsanat...

(#7007) axioma válasza adamssss (#7005) üzenetére


axioma
veterán

Varj, nem mondtam, hogy a lakaskolcson felvetelekor buknal barmit is, csak akkor valtozik a cashflow, nem arra van kitalalva ez az EBKM-THM rendszer, hogy a kombinaciot ki tudja ertekelni, ezert az a hozam (ami az alltamos ebkm, a valodi az negativ) csak igy ertelmezheto. De persze mint reszeredmeny eloall lakaskolcson eseten is!

Masik tevedesed, hogy azt akarnam mondani, hogy nem jo valasztas az ltp! De, _bizonyos_ helyzetekben jo az ltp mint valasztas! [FYI: voltam - bar rovid ideig - fundanak uzletkotoje, mondjuk nem az a marketingmaszlagos fajta, nem is voltam sikeres, normalis melo mellett belefert]. En csak a penzugy-matematikai tevedes reszeket probaltam egyenesbe hozni. Jol kell valasztani, ehhez sok infot ismerni kell.

Remelem neked jo lesz amit kivalasztottal magadnak!

[ Szerkesztve ]

(#7008) adamssss válasza axioma (#7006) üzenetére


adamssss
veterán

Sajnos nagyon pontatlanok az információid. Javasolom, hogy számolj utána ITT. Már ezer éve nem így működik a rendszer ahogy leírod. Milyen 30 százalékot kapsz? Hol van ez leírva?

Amennyivel többet fizetsz, annyival többet kapsz. Ha 4 évig fizeted a 20000-et kapsz, 1.172.354 Ft-ot, ha 10 évig fizeted kapsz 3.136.046 Ft-ot. Ki lehet számolni h melyiknek jobb az IRR-je. Elárulom a 10 évesnek. De nem is értem, hogyan feltételezhetted ennek az ellenkezőjét. Hosszabb távú befektetés = nagyobb kockázat. Ha ennek kisebb lenne a hozama ki választaná. Ez a kgt. legnagyobb ellentmondása lenne. Mind Forintban, mind IRR-ben a 10 éves a legjobb. Pont. De ha nem hiszed számolj utána. (amúgy én is a kalkulátorral számoltam.

[ Szerkesztve ]

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#7009) axioma válasza adamssss (#7008) üzenetére


axioma
veterán

Megosztod a szamitasodat? Persze akcio nelkul szamolva.
10 eves szerzodes 75e nyitasi, havi 20150Ft 120x, majd 3x150, es a vegen kapsz 3.136.046Ft-ot. Ez evesitve: 4.08%
4 eves szerzodes: 25e nyitasi, havi 20150Ft 45x, majd 3x150, es a vegen kapsz 1.172.354 Ft-ot. Ez evesitve 10.099%
Most szamitottam direkt neked frissen az excellel (ugye az adatsor havit ad ki, az evesitest 12-vel szoroztam).

Mint befektetest, senki nem valasztana! De ez nem egy befektetes, hanem ez egy kombinalt termek, az valasztja a 10 evest, akinel a kovetkezok valamelyike fennall:
- akkor tud lakascelu felhasznalast igazolni, es feltetelezi, hogy a 4% is jobb lesz (nem sok ilyen lehet)
- a lakasra mashogy nem tudna felretenni, mert ismeri magat, hogy elkoltene, feltorne stb.
- a kolcsonnel egyutt felveheto osszeget mashogy nem gondolja hogy ossze tudna' lapatolni
- gyereke 10 ev mulva lesz nagykoru, ahhoz gyujt

[ Szerkesztve ]

(#7010) odrif válasza adamssss (#7008) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Én 2 éve fizetem az OPT lakástakarékot havi 15 ezer forinttal.
3 év 9 hónapig kell fizetni ha jól emlékszem, azaz van még kb. 1 év 9 hónapom hátra.
Na most mi van akkor ha 1 év 9 hónap múlva még nem akarok (vagy ebből a pénzből nem tudok) lakást venni, és nincs is mit felújítani?
Akkor lehet hosszabítani de csak minimum a 10 évre? azaz még kb +6 évi kell fizetnem?
És akkor a pénzből már azt veszek amit akarok?
És mi van akkor ha mondjuk a 3 év 9 hónap után hosszabítok, de a 6. évben venni akarok egy lakást?

20 éve a Prohardveren

(#7011) axioma válasza odrif (#7010) üzenetére


axioma
veterán

Ajjaj, van lakastakarek topik, nem szeretnenk ott folytatni?
[link]
Amugy kikuldik az aviso levelet, hogy nyilatkozz. Ha nem mondod azt, hogy kered most, akkor fizeted tovabb. Ha a felvetelkor nem fogod kerni a lakaskolcsont, akkor felvet elott 90 nappal felmondod, alltam fenntartassal, es leigazolod, ennyi.
Ha felvetelkor kelleni fog a kolcson, akkor nem vagyok biztos benne, de vszinu egy ervenyes lejaratot kell valasztanod, amennyi ideig tuti bent lesz, es az ahhoz tartozo SZO-hoz ki kell csengetni a modositast (2e) es az SZO novekedesre vonatkozo 1%-ot, de utana felveheted a kolcsonnel egyutt (persze hitelvizsgalat van). Nyilvan az SZO valasztasnal figyelembe kell venni hogy 15e nem 20e, es persze ha nem kell "max." kolcson, akkor lehet hogy nem vagy csak kevesebbet kell emelni.

Kieg. Azt hiszem 4-5 futamido van per tipussor mindenhol. Szoval nem a 10 ev a kov. opcio, az tuti.
Sot: nincs mar reg szabad felhasznalas, azokat a szerzodeseket 2008 elott kotottek, 8 evnel voltak szabadok de mar kb. kifutottak.

[ Szerkesztve ]

(#7012) adamssss válasza axioma (#7009) üzenetére


adamssss
veterán

Én nem tudom Te milyen képlettel számolsz, de én a józan eszemmel.

4év: befizetsz 900 000Ft-ot, és kapsz 1.172.354 Ft-ot. A nyereséged 272 354 Ft. Ami a befizetésed arányaiban 30 %.

10év: befizetsz 2 400 000 Ft-ot, és kapsz 3.136.046 Ft-ot. A nyereséged 736 046 Ft. Ami a befizetéseid arányában: szintén 30 százalék körüli.

Most akkor miben rosszabb a 10 éves? Nem kell ide semmilyen Excel csak józan paraszti ész. Ja igen ln fv-ekkel ki lehet hozni az általad számítottakat, csak azok megtévesztő számok.

Az a baj, hogy te kockázattal nem számolsz. Aki nem akar kockáztatni annak ez nagyon jó lehetőség.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#7013) axioma válasza adamssss (#7012) üzenetére


axioma
veterán

Te irtad, hogy IRR, azt hittem hogy 1. ismered a fogalmat 2. elo is tudod allitani.
Bocs, ha nem is erdekel a valos penzugyi osszehasonlitas, akkor en nem foglak gyozkodni, nekem tok mindegy, hogy neked milyen hozamod lesz. Segiteni akartam, de nem eroszak!
Megjegyzem, az LTP ASZF-je is tartalmazza a hozamokat, ott ok maguk "ismerik el", hogy a hosszabb rosszabb. De tenyleg a te dolgod, hagyjuk.

[ Szerkesztve ]

(#7014) nimfas válasza adamssss (#7012) üzenetére


nimfas
addikt

Te számoltál a számlanyitás 75.000Ftjával és a havi 150 Ft számlavezetes díjával is? Ez cirka 93450 Ft, ezt vondd le a végső pénzből vagy a 72.000 Ft összegből.
Ez jó befektetés annak aki lakást szeretne, de mi van azzal akinek van? Mint pl én....

Erre [link] valaki bankszámla ajánlat?

[ Szerkesztve ]

(#7015) adamssss válasza nimfas (#7014) üzenetére


adamssss
veterán

Nem számoltam mert nekem nem került semmibe. Közel 0%-ra csökkentettem az OTP-s kedvezményeimmel. Egyedül a 150 ft-os vezetési díjam van. Nem tudok neked semmi ajánlani mert nem értek a befektetéskehez, de ha értenék sem ajánlanék semmit itt a neten.

axioma: Igen az IRR-ben igazad van, azt benéztem. Arra akartam rávilágítani, hogy arányosan kapsz vissza a befizetésedből. Minden évben kb 72000-et kapsz. Ergo tök mindegy, hogy 4 évre vagy 10 évre kötöd. Így inkább érdemes 10-re kötni, mert 4 év után ott sincs kötelezettség, míg ha 4 évre kötöd és utána hosszabbítani akarsz, akkor annak szerződés módosítási díja lesz,

[ Szerkesztve ]

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#7016) axioma válasza nimfas (#7014) üzenetére


axioma
veterán

A te kedvedert kulon: nyitasi nelkul IRR 4 ev 11.53%, 10 ev 4.74%.

(#7017) adamssss válasza axioma (#7016) üzenetére


adamssss
veterán

Npv-jük mennyi?

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#7018) axioma válasza adamssss (#7017) üzenetére


axioma
veterán

Hm, most lehet hogy felreertelek, de a nem pont arrol van szo, hogy a npv-t "tippelt" (atlagos) kamatlabra szamithatod? (ha megadod, en kiszamolom neked...) Az IRR meg az a kamatlab, ami mellett az npv=0. Tisztara mint a THM-nel, pont ezert talaltak ki, hogy ossze tudd a ket, lefutasaban kulonbozo termeket hasonlitani.
[Persze az osszehasonlitas csak cashflow szemleletu, a termek egyeb tulajdonsagait nem a'razza, tobbek kozott a szamolttol eltero lefutast: fel kell bontani, maskor lesz felhasznalva, stb.]

[ Szerkesztve ]

(#7019) Gedeon31


Gedeon31
addikt

Akinek a Cib banknál van számlája megtudná nézni be tud lépni az internet bankba? :U Nekem egész délután nem sikerül.

(#7020) cocka válasza Gedeon31 (#7019) üzenetére


cocka
veterán

Be tud.

(#7021) adamssss válasza axioma (#7018) üzenetére


adamssss
veterán

2 százalékos kamatlábbal, kis csalással kiszámoltam.
Nekem a 4 évesre közel 190 000 Ft, jött ki, míg a 10 évesre 510 000 Ft. A csalás annyi, hogy a C0-t ugye nem az elején fektetjük rögtön be, hanem havonta, ez mondjuk egy nagyobb kamatlábnál, vagy inflációnál már jelentősen módosíthatja az NPV-t.

Szóval. Én azért választottam a 10 éveset, mert
1. ki tudom gazdálkodni (legalább is remélem, 10 évig)
2. ha jól tudom van egy olyan ökölszabály a pénzügyben, hogy ha két projekt közül vagy-vagy kell választani akkor a nagyobb NPV-jőt kell választani, függetlenül az IRR-től. Az IRR akkor számít ha a NPV1=NPV2, akkor érdemesebb a nagyobbat.

Na csak hogy itt vagyunk :)

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#7022) Gedeon31 válasza cocka (#7020) üzenetére


Gedeon31
addikt

Köszi :) nem tudom mi lehet nálam a gond ebből megint telefonálás lesz nekik meg várakozás :(

(#7023) Gedeon31 válasza Gedeon31 (#7022) üzenetére


Gedeon31
addikt

Már tudom mi volt a hiba , mivel telepítettem az új Cib alkalmazást ,így a régi nem működik. Az újban a jobb alsó sarokban található Q-key token segítségével lehet azután belépni az internet bankba.

[ Szerkesztve ]

(#7024) nimfas


nimfas
addikt

Úgy néz ki megvan a favorit bankszámla: Erste Privilégium L

Havi 150.000 Ft jóváírás követelmény, cserébe :

Ingyenes:
Szamlavezetes
Csoportos beszedes bankok belül, kívül
Netbankon megadott eseti és állandó megbízás bankon belül, kívül
Kp felvet saját atm-ből korlátlan számban

Ha van még ilyen az országban másik banknál ne tartsátok magatokban!

(#7025) Met válasza Gedeon31 (#7023) üzenetére


Met
nagyúr

A telefonra telepítés zavarta meg vagy a jnlp file-ból van újabb?

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#7026) Gedeon31 válasza Met (#7025) üzenetére


Gedeon31
addikt

Nem egy telefonon volt a két alkalmazás

(#7027) cocka válasza Gedeon31 (#7023) üzenetére


cocka
veterán

Bevallom őszintén, azt se tudom miről beszélsz. :D :B

(#7028) doc válasza nimfas (#7024) üzenetére


doc
nagyúr

Raiffeisen Premium Gold, ott a kartya is ingyen van :)
cserebe a minimum jovairas magasabb

(#7029) nimfas válasza doc (#7028) üzenetére


nimfas
addikt

Köszönöm, megnézem azt is. Az a baj a Raiffeisen-nel hogy Siófokon bezárt a fiók és Fehérvár vagy Kaposvár ahol van fiók... 40-80 Km, néha tuti be kéne menni. :-(

(#7030) doc válasza nimfas (#7029) üzenetére


doc
nagyúr

"néha tuti be kéne menni."

miert? en az egyik szamlavezeto bankomnal egyetlen egyszer jartam, mikor sok eve megnyitottam a szamlat, azota egyszer sem

a raiffeisennel most voltam a szamlanyitas (masfel eve) ota eloszor, akkor is csak hitelkartya miatt

(#7031) nimfas válasza doc (#7030) üzenetére


nimfas
addikt

Mondjuk mert nem tartok fent másik bankszámlát és valahogy a pénzt a számlára kell juttatni. Pénztárban befizetni ingyenes, így számomra ez a kézenfekvő megoldás. :D

(#7032) odrif válasza doc (#7028) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

"cserebe a minimum jovairas magasabb"
Havi 400K? Ezzel kizártak egy pár ügyfelet.

20 éve a Prohardveren

(#7033) doc válasza nimfas (#7031) üzenetére


doc
nagyúr

ha KP-t akarsz befizetni akkor jogos, de igy 2016-ban ez mar eleg ritka igeny szerencsere :)

(#7034) beers válasza nimfas (#7024) üzenetére


beers
addikt

Én is azt nyitottam kb 3 hete!

M&N

(#7035) nimfas válasza beers (#7034) üzenetére


nimfas
addikt

Ugye a kártyás vásárlás is ingyenes? Sehol nem találtam ezirányú leírást....

Kell hozzá egy Hitelkártya az még hoz is valami hasznot... Tankolás után 4% (max 30.000) többire ha jól rémlik 1%. Ingyen mellé egy megtakarítási számla az is valami minimum kamat....

(#7036) beers válasza nimfas (#7035) üzenetére


beers
addikt

Visat választottam, olcsóbb mint a mastercard!

M&N

(#7037) Gedeon31


Gedeon31
addikt

Napokban járt le az egyik betétem, amit online újra kötöttem. Már csak azért is, hogy ne a számlámon legyen a pénz. Ne férjen senki hozzá. Kaptam rá 0,5% kamatot :D
Utána láttam tv-ben foglalkoztak vele megint csökkent a jegy banki alap kamat, jöhet a mínusz kamatok korszaka. Több bank nyilatkozat állítólag nem vezeti be. Elég érdekes volt ezt hallani. :U

(#7038) Met válasza Gedeon31 (#7037) üzenetére


Met
nagyúr

Nekem is csak azért van lekötve hogy ne legyen szabadon a számlán, ha meg átmegy mínuszba a kamat akkor marad a párnahuzat. :U

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#7039) doc válasza Gedeon31 (#7037) üzenetére


doc
nagyúr

ez melyik bank?
nekem evi 3%-ot adnak mar rovidtavu lekotesre is

(#7040) Gedeon31 válasza Met (#7038) üzenetére


Gedeon31
addikt

Otthon nem szeretek sok pénzt tartani, ha úgy alakulna inkább megfontolnám a bank cserét.

(#7041) Gedeon31 válasza doc (#7039) üzenetére


Gedeon31
addikt

A Cib bank, de a tvs riportban már voltak bankok, akik 0% vagy 0,1% kamatot adnak csak. Ez a 3% melyik banknál van? :U

(#7042) doc válasza Gedeon31 (#7041) üzenetére


doc
nagyúr

Granit
de gondolom van mas bank is ahol adnak ennyit (nem mintha a gyakorlatban ez sokkal tobb lenne mint a 0%)

(#7043) Gedeon31 válasza doc (#7042) üzenetére


Gedeon31
addikt

Tolna megyében nem tudom van e ilyen bank nem igen hallottam róla.

(#7044) nimfas


nimfas
addikt

Akinek van fölös pénze az tegye fundamenta számlára, szerinte minden banknak van saját variánsa. Havi 20eFt-ra ad évi 72eFt (30%)állami támogatást. Lakás felújításra, vásárlásra használható fel. Festés, sütő, locsolórendszer.... Valamire úgyis kell a pénz 4 vagy akár 10 év múlva is.

Gedeon31: online bank... Keress rá neten. :D

[ Szerkesztve ]

(#7045) doc válasza Gedeon31 (#7043) üzenetére


doc
nagyúr

nincs, de nem is kell hogy legyen
en egyedul akkor voltam naluk mikor megnyitottam a szamlat (bar az sem muszaj)

(#7046) nimfas válasza doc (#7045) üzenetére


nimfas
addikt

piaci átlag feletti kamat (EBKM: 2,52% az első 3 hónapban),
rövid, 3 hónapos futamidő,
50.000-től 500.000.000 forintig igényelhető
a 3 hónap elteltével a Betét automatikusan az Ön választása szerinti Mentor/Szféra közösségi betétté válik, amelynek kamata megegyezik a mindenkori jegybanki alapkamattal.

Tehát a 3 hónapnyi kamat után a szokásos "lófütty" kamat jár, ahogy mindenhol máshol...

(#7047) doc válasza nimfas (#7046) üzenetére


doc
nagyúr

es most mit akarsz ezzel? egyaltalan mi ez es hogy jon ide?

(#7048) nimfas válasza doc (#7047) üzenetére


nimfas
addikt

"nekem evi 3%-ot adnak mar rovidtavu lekotesre is"

Erre reagáltam, hogy nem IS, hanem CSAK rövidtávú lekötésre adnak normális kamatot, ami 2,5% évi kamat, de mivel 3 hónapra számolod oszd el nyugodtan 4-el.... 1.000.000 * 2,5 % / 4 = 6.250 Ft sacc a 3 havi kamat (2083 Ft/hó), mínusz a kamatadó....
Tehát nagy csodát nem kell várni egyik banktól sem.

Amit írtam hitelkártyás visszatérítés többet hozhat vissza mint az alapkamat.
Akinek van kocsija annak havi 30.000 Ft tankolásig 4% visszatérítés jár (30.000 * 4% = 1200 Ft) további tankolás, vásárlás után 1% (ebbe bele tartozik a csekk befizetés a postán is, mióta nem kp felvétnek minősül, hanem kártyás fizetésnek....)

Ha okosan van használva bőven a kártyadíj felett lehet vele spórolni.

[link]
"Vásárlásai után visszatérítést kap:
Bárhol vásárol (pl. szupermarketekben, benzinkutaknál stb. a pénzügyi instrumentumok vásárlása kivételével), a vásárlás összegének 1%-át visszatérítjük a vásárlás visszatérítési alap erejéig. Ehhez csupán annyit kell tennie, hogy ha egy üzletben fizet, Erste Joker Hitelkártyájával egyenlíti ki a számlát!
Még több visszatérítés ott, ahol Ön szeretné:
Nyolc népszerű üzletkategóriából választhat hármat, amelyhez tartozó üzletekben az Erste Joker Hitelkártyával végrehajtott vásárlásai után visszatérítési bónuszt kap, így vásárlásai összegének 4%-át visszatérítjük Önnek a vásárlás visszatérítési alap erejéig!"

(#7049) doc válasza nimfas (#7048) üzenetére


doc
nagyúr

tehat megkerested a Granit legrosszabb bankbetet-konstrukciojat, majd diadalmasan mutogatod hogy 'naugyehogyszar'? :)
ha tenyleg az erdekelne hogy a Granit milyen kamatokat ad rovidtavu lekotesekre akkor pl ezeket nezted volna meg

GRÁNIT TRIPLA3 BETÉT
3 HÓNAPRA
ÉVES KAMAT ÉS EBKM 2,80% A FELTÉTEK
TELJESÍTÉSE ESETÉN, EGYÉBKÉNT 1,00%

Az éves 2,80%-os kamat feltétele: a betétlekötés ideje alatt havonta legalább 10 000 Ft értékű, összesen legalább 30 000 Ft értékű bankkártyás vásárlás, legkésőbb a feltételek ellenőrzését megelőző napig**.

Feltételek nem teljesítése esetén éves kamat és EBKM: 1,00%

ugyan ez 'akcios' de ez az akcio mar evek ota tart, es mindig van legalabb 1-2 hasonlo kategoriaju betetjuk
ha aktivan hasznalod a szamlat (hozzajuk megy a fizetes, stb) akkor nagyobb kamatot is el lehet erni

a hitelkartyaval meg lehet havi parszaz forintot 'keresni' de figyelni kell ra alaposan
visszateritesekben a Raiffeisen nagyon jo, pl. minden Tescos/Sparos/stb vasarlasra fixen 3% a visszaterites, meg vannak ott is idoszakos nagyobb visszateritesek

(#7050) nimfas válasza doc (#7049) üzenetére


nimfas
addikt

Bocsi, nem kerestem a legrosszabb ajánlatot. Mobilon néztem és a fő oldalon ezt nyomták az arcomba. :-D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.